Written by AbangNara | November 12th, 2009

streamyx

Adoi tergelak sakan kitorang tengok muka mamat dalam iklan Streamyx kat atas nie. Memang muka desperado nak dapatkan connection Internet. Siap pegang modem ngan laptop dia sampai ke luar tingkap tue. Nie mesti dah janji nak chatting ngan awek ataupun tanaman kat FB dah sampai waktu untuk dituai. Kesian sungguh mamat tue.

Sebab tue kami dari dulu sampai sekarang sentiasa setia dengan Streamyx. Memang kadang-kadang ada masalah macam gangguan connection, terputus-terputus dan sebagainya. Tapi gangguan-gangguan nie boleh dikira dengan jari jer sepanjang dah dekat 7 tahun kitorang guna Streamyx.

Dan yang paling penting untuk seorang blogger macam kami di BeautifulNara ini ialah unlimited bandwith untuk upload dan download benda-benda di Internet. Bayangkan kalau kami tak guna Streamyx tapi online sampai 4 5 komputer sehari untuk download movie, carik gosip dan update blog. Confirm bandwith akan habis dalam masa seminggu jer. Nasib baik pakej Streamyx memang pakej unlimited.

Bagi kami, kalau bukan Streamyx, MEMANG tak cukup bagus. Kami di BeautifulNara akan terus setia dengan Streamyx. Anda pula bagaimana?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

254 responses to Kalau Bukan Streamyx, Tak Cukup Bagus

  1. aRieS ApRiL says:

    ARIES INGT NK BLI GAK LA…

    0
    0
    • [email protected] says:

      aku guna kat ofice jer lagi jimat… xyah bayar bulan2

      0
      0
      • aRieS ApRiL says:

        hehehheeh,,,
        sma la kita….
        :-)

        0
        0
        • [email protected] says:

          habis 2 yah nak pening2,,,
          guna jer yang free…

          0
          0
  2. clipKertas says:

    skrg nie byk sgt promosi,,,
    potong la.. tak cukup bagus la… mcm2

    kite jer lah kene pandai menilai yg mane paling baik

    0
    0
  3. puteriaquarius81 says:

    hmmm

    0
    0
    • [email protected] says:

      put….

      aries ari ni ok ker

      0
      0
    • aRieS ApRiL says:

      napa put?

      0
      0
      • [email protected] says:

        put gantok ker

        0
        0
        • puteriaquarius81 says:

          haaa tau xper.. tgh melayan bijik mata ni … aries ngn pet dh mkn ke?

          0
          0
        • aRieS ApRiL says:

          dh…
          mkn kat ipoh ni…
          :-)
          ari ni x msk offc….

          0
          0
        • [email protected] says:

          dah makan dah… 2 yang gantok 2…
          heheheh

          NAK MINTAK CADANGAN KORANG…
          KITA ORANG PUNYER MEMBER DARI BRUNEI N KOMBOJA NAK DATANG KL…

          KAT NER TEMPAT YANG MENARIK YANG BOLEH AKU BAWAK DORANG

          0
          0
        • puteriaquarius81 says:

          hmm kl kan bnyk tmpt menarik kebanggaan ngara kita… klcc, menara berkembar, ko ajak diorg terjun bungee dari menara kl… ekekeke mesti teruja

          0
          0
  4. DiNdAkAnDa.. says:

    pilih jgn tak pilih..iklan dah mcm2…

    0
    0
  5. BumbleBee says:

    compare dulu mana yg terbaik utk kawasan anda…

    potong – kalo coverage ok, superb n murah. tp kalo mcm hidup segan mati x mau, x stable…susah.

    streamyx – byk hidden charge. nnt ade time tertentu…tetibe kene bayar charge tu charge ni…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      wah.. info yg jelas.. bgs bee

      0
      0
      • aRieS ApRiL says:

        skrng ni…beruk tu gak yg stia…
        even kdng sllu bt hal….
        :-)

        0
        0
        • hantupensil says:

          beruk mudah dibawa kemana2,,,
          hehehhe

          0
          0
        • [email protected] says:

          huhuhu,,, tp korang guna gak kan

          0
          0
        • aRieS ApRiL says:

          syg aries kat beruk ni…
          coz adk yg byr…
          hahahahahahahaahhaha

          0
          0
        • BumbleBee says:

          hehe…tulaa…aku just share info laa sbb
          aku guna potong, member aku guna streamyx.

          potong kt umah aku coverage cantek..so xde masalah. tp bler bwk modem rumah mak, kantoi sket. tu yg advise kene check coverage. kene suruh org potong dtg kt tempat/rumah yg kter nk slalu guna utk test coverage bru amik kalo nk choose potong.

          member aku lak guna streamyx, aritu dier ckp tetibe dlm bill tambah mcm2 charges. alasan diorg, promosi yg member aku dpt ni dh expired, skang promosi len plak…suker suki jer…tak paham tul.

          lg satu aritu aku compare harga;
          potong – 2mb rm99
          streamyx – 2mb rm140
          (bende yg sama dpt – free modem, unlimited broadband etc) …

          apepun, just share kt sini… so terpulang korang pilih mana yg sesuai kt lokasi.. :)

          0
          0
  6. aRieS ApRiL says:

    pnt la u all…
    dr pg td kat iph….
    da meeting….

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      meeting apa plak kali ni? camner ngn projek cuci juta2 tu? hihihi

      0
      0
      • [email protected] says:

        HUHUH… boleh le jalan2 kan…..

        balik ble ni…
        ke betapa kat ipoh lak ko

        0
        0
      • aRieS ApRiL says:

        hehehhehe…
        ni cri cust bsarnya…
        smlm kat umah mak cik timah…1.5 juta ja…
        ni nk tngkap 2.5 juta…
        insyaalah la klau dpt….

        0
        0
    • hantupensil says:

      aik cleaner pun meeting gak???
      hehehe

      0
      0
      • aRieS ApRiL says:

        ni cleaner bkn sbrng cleaner……..

        lbih krng cam filem cuci la…
        hahahahahahah

        0
        0
      • [email protected] says:

        mcm mana nak bersihkan tandas biar xberbau busuk sanagt

        0
        0
  7. eclipse says:

    selamat petang bapak2 n ibuk2…. :-)

    0
    0
  8. [email protected] says:

    aku ader kejer lain kali caht lagi

    0
    0
  9. weiya says:

    dah ade orang ker

    0
    0
  10. aRieS ApRiL says:

    boring….

    0
    0
  11. eclipse says:

    korg nmpk pic aku ape yea??
    aku dh tkr td…

    0
    0
  12. aRieS ApRiL says:

    OK lah…out dlu…smbng meeting…jmpa g…

    0
    0
  13. weiya says:

    i pun boring…takder tajuk best ker..semua girls hari ni

    0
    0
  14. weiya says:

    putri dah kawin ker

    0
    0
    • hantupensil says:

      dah..
      anak ada 2 dah.. ;)

      0
      0
    • awekmas says:

      kami ni suma anak dara trang tang tang hahaha

      0
      0
    • BumbleBee says:

      nape weiya…nk ngorat ke? hehe

      0
      0
      • weiya says:

        kalu putri pompuan mana leh ngorat..i pun kaum hawa yang lemah..hhehehehe

        0
        0
      • mawy says:

        sape nak kawen mudah,carilah calon kat umah anak2 yatim…

        0
        0
        • weiya says:

          prinsip tu sama ngan adik i nak cr wife anak yatim dia kata tak payah gaduh pasal balik raya

          0
          0
        • mawy says:

          byk kelebihannya…..tapi sian kat anak dia lah,takde atuk nenek sebelah [email protected]

          0
          0
        • BumbleBee says:

          cam aku..x penah rasa ade atuk nenek baik sebelah mak, or ayah….lahir jer…dua2 side dh arwah…

          0
          0
  15. mawy says:

    kenyangnye lagi aku nih pas makan nasi tadi…nyum2 dap..

    0
    0
  16. eclipse says:

    sengal tol server ney……..
    tannnnnnnnnnnnnnnnnnn….
    letih aku klik2 xleh msk td….

    0
    0
  17. eclipse says:

    mawy ko doa kan aku tau?
    biar jodoh cpt…
    liat tol jodoh aku ney…

    0
    0
  18. eclipse says:

    aduh tension aku dgn tenet ney…
    lembap tol…

    0
    0
  19. eclipse says:

    dh xde org ker?
    td bkn men rmi lg…

    0
    0
  20. eclipse says:

    korg sume menjelma lah…
    aku bosan ney…
    keje sume dh siap…

    0
    0
  21. eclipse says:

    sunyiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0
    0
  22. eclipse says:

    sepiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

    0
    0
  23. puteriaquarius81 says:

    testing testing… huhuhu

    0
    0
  24. eclipse says:

    panasssssssssssssssssss

    0
    0
  25. weiya says:

    eclipse seksi tul bibir u letak madu malam2 ker

    0
    0
    • eclipse says:

      :-)

      0
      0
      • [email protected] says:

        BB DAH XDER DAH CKARANG NI

        0
        0
    • puteriaquarius81 says:

      sory x reply td.. lum kawin lg lar weiya.. hmm mgkin beberapa hari dr skrg.. ewah..

      0
      0
      • eclipse says:

        eh btl ker put??
        serius??

        0
        0
      • [email protected] says:

        PUT NAK KAwin gab sapa…
        gan antu ker

        0
        0
      • weiya says:

        betul ker..tahniah laaaa

        0
        0
    • awekmas says:

      hikhikhik betui3

      0
      0
  26. [email protected] says:

    UPPPPPPPPPPPPPPPPSSSS…..

    BANYAK DOSA KORANG MENGUMPAT KAN….

    PASTU KORANG CAKAP AKU MULUT LOKANGGGGG

    KORANG LAGI DASYAT NIIIIIIII

    0
    0
    • eclipse says:

      ble ms lak org ckp ko molot longkang…??
      ko mmp ney…huhu…
      xpon br pas jth dlm longkang…
      bgn2 jer trs ckp longkang.heheheh…

      0
      0
      • hantupensil says:

        tgh mengigau pun leh komen lagi..
        ish2… bangun2…

        0
        0
        • [email protected] says:

          maner daer ngigau…

          korang banyak cter pasal oran lain kan…..

          antu…. sakit mata aku tengk mata ko

          0
          0
        • hantupensil says:

          lor ko mate 4 pun sakit mate lagi..
          hehehe

          0
          0
    • mawy says:

      sama2 dahsyat…..aku je tak dahsyat sebab tak umap sesape ponn…hukhukhuk

      0
      0
      • eclipse says:

        mawy org mesjid…
        umpat2 ney kaki clubing cam antu n pet…wakakakaka….

        0
        0
      • [email protected] says:

        kao mengata dalam ati kan mawy…

        aku tau ko mcm maner

        0
        0
      • mawy says:

        isk…aku bukan budak mesjid la…aku budak stadium je…cuma aku tak bakar stadium

        0
        0
  27. eclipse says:

    ari ney u’ll sume blk kol bp??

    0
    0
    • [email protected] says:

      aku mcm biasa kol 6

      0
      0
    • puteriaquarius81 says:

      5.3000000… nk gi wat facial..

      0
      0
    • weiya says:

      mcm biasa i balik kul 8 mlm
      tiap2 ptg i mmg boring gile
      nak baca komen u all kat BN pun semua dah balik

      0
      0
      • eclipse says:

        byk tol keje tue weiya smpi lik kol 8..

        0
        0
      • hantupensil says:

        keja ape blik smpai kul 8?
        huhh

        0
        0
      • [email protected] says:

        pUT facial sendiri jer….

        jimat duit…
        cakap jer nak buat kat salon…

        tp balik buat kat umah jer….
        diaguna daun jambu n berus BESI jer…..

        0
        0
      • pEnArI pOcO2 says:

        lewatnyer balik…aku japs lg nak balik…tension dah kepala nie dah…nak rest kat umah…

        0
        0
      • ladybird says:

        halloo… sape yg ade kat cni?

        0
        0
  28. pEnArI pOcO2 says:

    salam sume…bosan tul, keje melambak nie…

    0
    0
    • hantupensil says:

      welcome poco2…
      huhuhu

      0
      0
      • [email protected] says:

        aku pun kejer melambak niii….

        kali pertama dalam masa 6 bulan kejer banyak mcm niiii

        0
        0
      • pEnArI pOcO2 says:

        thanks…ko x windu kat aku ker…
        tolong lar aku wat keje nie…byk tul aar…

        0
        0
      • violet says:

        salam…
        erk

        0
        0
        • [email protected] says:

          poco2 kecian kat ko… aku memang xnak tolong ko…

          ……………..

          buat ler kejer ko sendiri…….
          huhuhuhu-

          0
          0
        • pEnArI pOcO2 says:

          xper…setiap nak hujung tahun, mmg keje aku melambak…next wik kene wat presentation dpan pengarah…

          0
          0
  29. jane says:

    sentiasa dgn streamyx….baru upgrade to 1Meg…lajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    0
    0
  30. violet says:

    test2

    0
    0
  31. pEnArI pOcO2 says:

    hujan teramat lebat kat luar…
    pasni aku tpaksa redah demi nak tido kat umah…
    huhuhu…

    0
    0
    • weiya says:

      hati2 moga selamat sampai, kat kepong cerah jeral-hamdulillah

      0
      0
    • eclipse says:

      kat cni pon slalu ujan…
      gathering nti ko trn cni x??

      0
      0
    • [email protected] says:

      huhuhu…. menari x malam ni

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        baik aku tido mlm nie…

        0
        0
        • [email protected] says:

          xber poco ler ko/////

          0
          0
  32. eclipse says:

    put mn ha?
    dh ilang lak…

    0
    0
  33. eclipse says:

    kwn aku dh start cti maternity leave…
    bykla keje aku pas ney…
    nak handle 3 department…
    mst dh jrg nak chat dgn korang nti…

    0
    0
  34. pEnArI pOcO2 says:

    aduiiii mak, bila nak payday nie…?
    lambat tul bulan nie…last payday 8hb oktober…huhuhu…
    nak pecah tabung nenek aku lak pasni…amacam? korang nak share tak…

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      xnak lah.. karang kena tembak dek ptir lak.. hehehe

      0
      0
    • eclipse says:

      ko tgl dgn nenek ker poco??

      0
      0
    • [email protected] says:

      huhuhuhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

      0
      0
    • hantupensil says:

      xnak ah..
      aku xnak bsubahat..
      hehehe

      0
      0
      • pEnArI pOcO2 says:

        ko gak yg sokong aku dulu kan suh pecahkan tbung nenek aku…ko jangan wat2 x ingat plak…

        0
        0
  35. ladybird says:

    heran betullah pc nie aq br nak submit ,dah bduyun2 tibe. wei korang cmne nak letak gmbar nih

    0
    0
    • eclipse says:

      type gravatar…
      then 4low d instruction…

      0
      0
    • hantupensil says:

      pi gravatar.com

      0
      0
    • [email protected] says:

      huhuhuhu nak aku ajar ker

      0
      0
      • [email protected] says:

        ramai orang ajar….
        tp aku punya pic susah gler nak letak

        0
        0
  36. eclipse says:

    blk krg nak msk lak….
    mls tol la….

    0
    0
  37. pEnArI pOcO2 says:

    korang prasan x muke abg streamix kat atas tuh…
    sebijik cam meneran jerk…kekekeeke…
    k guyz aku nak balik dulu…tension dah nie…
    salam…

    0
    0
    • eclipse says:

      ok…take k…
      klu tension ko makan ubat tenang…
      konpom ok…

      0
      0
    • [email protected] says:

      take care pocong

      0
      0
  38. [email protected] says:

    woooooooooooooooooooooooooooo ngantok ler……

    0
    0
    • eclipse says:

      tdo la…..

      0
      0
      • [email protected] says:

        kejer le

        0
        0
  39. puteriaquarius81 says:

    korg .. jom gi sblh

    0
    0
  40. DakLiver says:

    hehehe……guna streamyx lagi bessss…tapi kan iklan xde pon kat tv………….nak tengok gakk…ade sape2 tau????????

    0
    0
  41. lanToK LeW says:

    tol ke???kwn aku guna streamyx n dia kata ko…but asenya tengok pada kawasan laaa….mana2 pon sama gak…..sib bek laa kawasan taman maluri ni ok…kalo x….mo menangis aku…aku pon baru je guna berukband maxis……huhuhuhu

    0
    0
  42. klate says:

    more income from streamyx..!!!!

    0
    0