Written by AbangNara | January 25th, 2013

Macam-macam sungguh perangai manusia di dunia ini. Tak sangka pula seorang kakitangan bank wanita yang terlibat di dalam kes kehilangan wang RM50,000 milik Lisa Surihani baru-baru ini. Wanita tersebut telah pun ditahan dan siasatan lanjut sedang dijalankan terhadapnya.

lisa surihani

Menurut Harian Metro semalam, kakitangan bank wanita yang merupakan seorang ibu itu telah membatalkan kad ATM Lisa Surihani sebelum membuat salinan baru dan membuat pengeluaran berjumlah RM50,000 di Kuantan, Pahang sejak awal bulan ini. Selepas melakukan perkara keji tersebut, kakitangan bank wanita itu telah memohon untuk ditukarkan ke cawangan Sabah.

lisa surihani

Kecekapan polis Malaysia yang bertugas mengendalikan kes ini seharusnya dipuji. Semoga wang RM50,000 tersebut akan menjadi milik Lisa Surihani kembali. Sama-samalah kita doakan.

P.S: Tangan bionik yang sangat awesome

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

116 responses to Kakitangan Bank Ditahan Ditahan Kes Kehilangan Wang RM50,000 Lisa Surihani

  1. lulu says:

    kakitangan bank????? harapkan pagar, pagar mkn padi!! cepat plak dorg siasat??????

    0

    0
    • halmah says:

      mesti la cepat, kan artis tuuu… kalau org mcm kite2 ni, raye taun depan pon tak tentu leh settle…

      0

      0
      • semua saya suka says:

        yela..kalau bukan artis mmg tak selesai lah kes camni jgn kata raya tahun dpn..5 kali raya mcm2 raya pun tak selesai lg.. Maybank mmg banyak kes duit hilang..

        0

        0
        • Pondan Sepi says:

          Padan muka perempuan pekerja bank yg curi itu dan memang bodoh. Selamat merengkok didalam tirai besi. Rugi jadi perempuan…

          0

          0
        • Mak Jemah Pencuri Video Di Youtube says:

          JENAYAH KOMERSIAL ….MANA2 PUN ADA BERLAKU. KELAS PEREMPUAN TAMAK ITU JAH …GAMAKNYA NAK BELI GELANG EMAS KOT?

          1

          0
        • Perempuan Tu Patut DiRejam says:

          sepandai-pandai tupai melompat..akhirnya jatuh juga ke tanah…kan?

          0

          0
        • kereta ponpon says:

          kenapa kes arwah datuk aku dulu tak setel2? setiap hari ada pengeluaran RM1500 dari akaun datuk aku kerja org dalam. datuk aku report polis, polis kata duit tak dapat balik. ok lah takpe. janji dapat tangkap org tu. tapi sampai la ni datuk aku dah meninggal 2005 sakit tua, org tu tak ditangkap2 pun. ni dah 2013

          0

          0
        • liana says:

          duitkan dah byk..hilang sket tak pe lah, jgn kedekut sgt….org kedekut kurang rezeki..derma lah kt liana skit….liana tak ada duit…liana suka online 24 jam…sape nak fb liana angkat ketiak..fb liana yg ada pic mulut itek…korang add liana tau..boleh kita chat, kalau korang nak save pic liana pun liana x kisah…liana kan cun, cantik, menarik, bosan lah blog ni…liana nak online twitter pulak…jgn lupa follow twitter liana..blog liana skali

          http://liana.blogspot.bg (liana org bagladesh)

          0

          0
        • SimpliSenah says:

          sekarang ni kalau nak simpan duit masuk je dalam Tabung Haji ataupun KWSP…beranak jugak duit akak.

          0

          0
        • INSPEKTOR LIZA says:

          KORANG KALAU PERGI BANK AMBIK DUIT BANYAK2, KALAU KAU TENGOK ADA ORANG ASYIK DOK MAIN HANDSET /DUDUK2 LEPAK2 TU BERJAGA-JAGALAH,,, ITU SEMUA PENYANGAK2. NANTI DIA CALL KAWAN DIA..IKUT KERETA KORANG. KAT TRAFFIC LIGHT NANTI KAWAN2 DIA YG LAIN AKAN PECAH TINGKAP KERETA KAUORANG.

          BERHATI-HATI BILA PERGI BANK.

          0

          0
        • Taliban says:

          Sesuai la minah tu kena dah nak kena sebat dan 5 tahun penjara. Hahahahhahahaha…penyamun jenayah komersial Melayu amat bodoh.

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          nak kaya cepat, ayoooo mmg bodoh la kana g curi duit orang…

          kukukata.blogspot.com/2012/06/beginilah-tempat-pelacur-nigeria.html

          0

          0
        • Anonymous says:

          setuju2..kwn mak sy hilang duit kwsp almost 100k.. smpai skrg x setel pn..dh 4 thn x slp sy

          0

          0
        • Minah Jambu Hanya Ketawa says:

          Korang bising2 pasal Maybank..bukan duit korang pun. Jangan jadi orang kampung/felda sakai bleh tak? Report je lah polis..pergi la jumpa supervisor bank tu. Please la. Melalak dalam ni..selesai ke masaalah?

          0

          0
        • Pencuri tu minum banyak TEH returns…

          0

          0
      • Rooneyyyy says:

        kuaurang ni bising la…pecah amanah boleh berlaku dimana-mana. zaman sekrang ni..semua boleh jadi. anak2 pun sanggup bunuh mak bapak, bapak sendiri rogol anak…macam macam. jangan jadi katak bawak longkang boleh tak??????

        0

        0
        • riri^^ says:

          aku pon baru jer hilang duit kat maybank..adalah rm30 camtu..
          ingtkan aku yang mamai tersalah kire..uishhh mmg xlah nak smpan duit kat maybank pasni..

          0

          0
    • narin says:

      kesian lisa, kenapa jahat sgt pekerja bank tu
      harap2 lisa dpt semula lah erh duit tu, harap pekerja bank tu x guna lagi duit lisa
      ish kalo narin, biar lah duit sikit pun..asalkan duit tu berkat, byk pun x guna kalo hasil dr pekerjaan mencuri, x gitu?

      0

      0
    • Blake Lovely says:

      Sebab tu malas nak save
      duit kat bank ni,bank pown tak
      boleh dipercayai…nak2 Maybank
      penipu sesuka hati je tarik duit org…

      0

      0
      • cxcx says:

        ehh, btol ke maybank x bole dipercayai ?

        0

        0
        • narin says:

          ish betul ke ni maybank xblh dipercayai, duit awk kt maybank pernah hilang ker? takut jugak narin dengar

          0

          0
        • Blake Lovely says:

          Btul cxcx: Maybank tak boleh dipercayai
          Ramai dah terkena,sesuka hati
          menarik duit org,klu tarik skit tkpe
          ni smpi beratus ratus di tarik….

          0

          0
        • cxcx says:

          perghhh takot gak dgr. ritu baru bukak akaun premium kat maybank. dia kata bulan2 dia potong rm 100 dr akaun simpanan untuk dimasukkan dlm akaun premium. katanya sbb benefit , bunga dia lagi tinggi b’banding simpanan biasa. sy pn setuju lah. tp lupa plak nk tny mcm mana nk check duit2 kat dlm akaun premium tu. xbole jd ni… sy kena g maybank nanti. risau plak dgr.

          0

          0
        • Amberchok says:

          Betul ker nih apakah maybank bela hantu sedut duit orang ker? Takut dikkk

          0

          0
        • Lila says:

          pernah weh. duit saya banyak hilang. syak banker seorang ni je. tapi takde bukti. hati-hati lah u oll. maybank ke bank lain ke, sentiasa simpan resit.

          0

          0
      • meriam buluh says:

        mmg betulll….duit i selalu hilang seratus dua tiap2 3 bln. bank yg teruk.

        0

        0
    • Shhh says:

      tpi kalo bukan LISA SURIHANI..agaknya da tak polis akan bertindak mcm ni…

      0

      0
      • Habesah Hassan says:

        anyway byk kes yg tk dpt diselesai kan sbb kbykkan nya family sndiri yg curi , BONGOK ,

        0

        0
    • Taliban says:

      pihak bank mesti memperketatkan lagi system keselamatan online di cawangan2 mereka. untung beratus-ratus juta. sistem keselamatan macam kat Afrika. sket2 charge, sket2 ada ‘fees’. pas tu, orang dalam jugak makan duit kita.

      0

      0
    • politik says:

      Polis ni buat keja bila kita byr dorang dulu. sama macam kawan aku. haritu hilang barang pejabat die. ratus ribu. polis mintak siket baru buat keja. sehari je terus jumpe brg hilang tu. typical malaysian. bg duit baru bersungguh buat keja. bukan niat keja untuk dpt rezeki halal sgt pon.

      0

      0
      • putih says:

        Not typical malaysian…aku rasa kat indonesia lagi manyak rasuahnnye….sbenarnya attitude org tu…cian polis yg keje ikhlas…

        0

        0
    • sedorlah says:

      cisssssssssssss!!!!!!! kerat tangan dia,kompom y lain xberani nk buat,dh byk giler kes2 mcm ni,tp senyap mcmtu je n y teraniaya xmendpt pembelaan,makin ramai y buat sbb xder tindakan undang2 y dikenakan ,syabas lisa krn berani mempertahankn hak anda,dh lama haku rasa kes2 xmasuk akal mcmni org dlm punya kijer,cari sampai ke lobang anak cacing,kita potong tangan dia!!!!!!!! BANZAI!!!!!!!

      0

      1
    • barangkali says:

      barangkali dia ada buat dah sebelum ini. tapi tak tertangkap. so, dia ingat yang macam ini pun terlepaslah gak. tak akan ini first time… dah berani mcm ini. mesti pangkat besar tu. itu yg pelik dlm 50k boleh kluarkn… bank klu gna atm gak mesti 3000 jer, klu nk buat kt kaunter, msti xdpt punya. Lain kali klu ada kes mcm ni saper2, Pergi report kat polis & paper barulah cepat sikit bertindaknya.

      0

      0
  2. lolo says:

    kalau retis boleh le kot? kalau aku org susah hilang RM50, ada diorang kisah x agaknyer?

    1

    0
    • cxcx says:

      yela sape lah kita kn…. dia tgok kita pn tau yg kita ada berapa sen je dlm bank. bkn lah nk mengata, tp… kebanyakkan pekerja bank ni menyombong. bkn semua… ada gak yg peramah & murah senyuman. yela, dieorg gaji bsar, kita ni gaji kecik ? syukur seadanya. mana tau ke depan , kita murah rezeki dr dieorg. tp xpatotlah kes2 artis cpt je setel. adil skit walau nilai wang kita yg hilang x sebesar mana.

      1

      0
      • Anonymous says:

        Dah2 la tu… Apa yg tak patotnya cxcx.. Duit hilang banyak mesti la isu tu terlebih penting. Cuba duit ko hilang rm50000 ko pun mesti nak polis siasat cepat2 jgk.

        Ada je kawan aku ni hlang duit dlm bank berapa ratus je. Dlm seminggu polis dah siasat betul2 tgk kat cctv rupanya kawan baik yang keluarkan. Sedih.

        0

        0
  3. LESONG says:

    WWOOOAAAHHHHH…!!! MAFIA SUNGGUH POMPAN TUUU!!! STATUS IBU PLAK TU..!

    0

    0
  4. hamboi3 untung jadi artis ni..hilang duit sat ja depa dah dpt sapa punya kerja..suami kak timah yg hilang duit dlm bank boleh kena perli lg ada la..ada ka depa kata kami pinjam along..bagi card atm kat along..hempeh. At last smp sudah takdak apa tindakan..ya la sapa la kita buka lisa surihani..bukan awie.

    0

    0
    • penyambal says:

      huh! betul sesangat tu kak timah, org kaya org glemer cepat jer diorg kasi settle.Org susah org x glemer cm kita ni bank siap ckp awal2 tu sume kerja dlm famili jugak. Ah Long ataupun suh kengkawan yg kuarkan. Nmpk sangat diorg ketandusan idea nk bg alasan. walhal kad ATm yg kita simpan ada dlm tngan kita&x sorang pon tau baik laki ataupun anak. Kalu diorg dpt kad pon no pin ada simpan dlm kepala otak kita jugak. Camner diorg lih korek otak kita pulakkan?? Bank tuduh pulak kita punya no pin no yg sng cm besday date.(pdhal kita lg tau psl no.pin) Kepala hotak diorg!!! Nengok CCTV bila kita kata kita x kenal sesapa diorg ckp ah long atau kwn2 anak yg kuar kan (anak aku baru 6thn) .bukan Maybank jer yg selalu buat hal .Cimb pon sama. Aku tetap x halal kan dunia akhirat. Pdg masyhar will justice u.

      0

      0
  5. saya pun kojer bank says:

    Staff bank mana tu? Wat malu jer, mcm x logik dia buat kojer sorang?? Sape sign sape overrid . Ada biometric ic ker??

    0

    0
    • saya pn says:

      Haaaaa..keje org dlm..da agak da..pelik gak..cmne plak la kad bleh tukar klu bukan owner dtg..dabtu key in ic manual,yg overide xpasan la tu..bahaya ni..mmg kne ati2 ni..

      0

      0
  6. ... says:

    betul ke sebab dia artis,kes ni pantas dselesaikan? anyone wanna share your experience about this topic?

    0

    0
    • Anonymous says:

      Saya ada ambil ladies insurance kat maybank. Promosi la konon, sebulan debit a/c RM22 je. Saya x ada buat apa2 pengeluaran dlm minggu tu, tetiba je duit dah kurang 80 hengget. Kalau seorang customer diambil RM10 pun (tanpa kita sedari) kalau 100 org dah berapa? Tak yah amik banyak2 mcm si penyolong duit LS ni, cepat kena tangkap. Nampak….nampak cerdik tak?

      0

      0
  7. kelembai says:

    uhhh abah aku ilang duit pencen, bank bt bodo jerr..

    0

    0
  8. .................. says:

    skg pegawai bank pn x blh pakai…kita simpan wit kt bank pn dia songlap….naib baik la si lisa ni artis n cept la jugak dpt tahu…cuba kalau org biasa y kena…enth bila agaknya leh settle..sampai musang berjanggut agaknya…..

    0

    0
  9. ni lo pa says:

    kalo artis, orang ternama..laju jer buat keje..kalo org bawah2 nih punya kes..siap ckp..banyak lah keje kami nak, itu lah ini lah..puiiihhhh!!

    0

    0
  10. haiyaaaaaaaaaaa manyiak untung la lu lisa..klu apek hilang luit oooo..bank talak layan ma..lu sikijap saje sulah tau ma..bolo punya olang bank .skit2 pilih kasi ma..wa kasi sumpah lu olang jd acarrrrrrr buahhh ma!

    0

    0
    • Anonymous says:

      Haiya apek… apa susah2. Lu jadi altis jugalah kalau itu maciam. Olang bank pun belebut minta lu punya sign. Ehh…. ada ploluser mau amik lu belakon meh….

      0

      0
  11. kakak kawasan says:

    bank skrg sifatnya kapitalis…staff dibuat macam hamba abdi…perah keringat smpi kering…bila untung tak dikongsi bersama…boleh lg menghina pekerja dgn kata2 ‘kita pegang poket mereka’…lu fikir la sendiri….

    0

    0
  12. NUNU says:

    Nak tanya..Kenapa MAYBANK, bila kita buat pengeluaran melebihi 4 kali dalam sebulan, pengeluaran kali kelima 2 akan dicaj 50 sen… sedangkan withdraw kat MAYBANK jgk…..

    0

    0
    • comot says:

      dulu pernah jugak kna tolak 50 sen tuu then depa cite yg kna buat penolakan bape hengget ntah setahun if nk buat pengeluaran lebih 4 kali dlm sebulan tuu…

      0

      0
      • Anonymous says:

        bank2 laen xde term ceni okeh (setakat ni aku guna cimb, rhb ngan bsn selaen Maybank)! Gaji aku kompeni masukkan dalam Maybank. Aku mmg x bleh blah ngan term maybank ni. Asal dah masuk gaji, aku pindahkan ke akaun bank laen. Mcm celaka la maybank ni.

        0

        0
    • nini says:

      kan?kalo keluaq lebih 4x kat maybank, depa potong 5kupang..pasaipa xtau!!

      0

      0
    • P3 says:

      I rase maybank dont simply take ur money..That charge is for transaction fee..kalo u xnk kena charge after 4th withdrawal, u can go to the bank and change to RM8 per annum for the transaction fee. That one for unlimited withdrawals..so u dh x kena charge 50 cents dah..more info u boleh rujuk http://www.maybank2u.com.my..banyak info leh dapat dr website tu. ;-)

      0

      0
      • QV says:

        First thing’s first. Why does Maybank charge that amount when other banks don’t? Since the bank is already gaining interest from my saving, why should I even consider paying that RM8 anually? This is clearly a reap off!

        0

        0
        • tt says:

          QV

          Semua bank, ada tolak RM8 per annum especially pemegang kad tu.. cuma kita sedar ngan tak je..

          0

          0
        • Anonymous says:

          mmg setiap bank ade. Mase mula2 aku reg kt bsn, pegawai bank tu siap bgtau awal2, nnti tetiap tahun akan ada caj utk pengeluaran dikenakan. Caj yg dikenakan x sampai 20henget pun. But maybank is too much. Kenapa mase mula2 register dorang tanak bagitau? Kenapa nak nyusahkan orang nak pegi balik kt bank pulak nak apply charge rm8/annum utk pengeluaran tanpa had? Takkan maybank nak assume 1 bulan tu kite kuarkan duet x lebih dari sekali? Bodoh x bodoh bank macam ni.

          0

          0
  13. hmm says:

    Kikiki.. kan dah kata kerja orang dalam.. Kerana duit.. manusia tunggang terbalik..

    0

    0
  14. Amier says:

    Ramai dah dengaq hilang duit dalam Bank .Kawan aku 3 empat orang beberapa tahun dulu merugut duit hilang, pulak tu tak dapat balik duit walau buat laporan polis malah dituduh sendiri dah bok keluaq duit,

    0

    0
    • ghaila says:

      betul. aku kena tuduh pelupa lagi tu, padahal aku tiap bulan deposit kat bank. konon nak tuduh aku imagine pergi bank ke camne?

      0

      0
  15. KStew says:

    Aku dulu kejer bank gak teruk kejer byk gaji sket, patutla dorang teruja tgk cash byk mcm tuh

    0

    0
  16. Aurell says:

    Bkn sbb retis jew kes slesai cpt..org bese mcm kte pn leh dpt blek dwit 2 asal kn polis yg handle kes 2 wat keje ngn btol.nie klu polis da mls nk lyn,pkt hal kcik jew 2 yg mkn mse btaun 2.cntoh mcm mak mrtua sy la..wat kad bnk kat BANK ISLAM,kad x dpt ag tp dwit lam akaun da ilang.bkn ckt2 ilang..b’puluh ribu gak la.dwit 2 pn dwit arwah nenek pnye.wat report tgk cctv rupa2 nye org dlm pnye kije..pmpuan lak 2.dye g kua kn dwit kat atm dlm branch 2 gak..muke mmg leh nmpk la sape.last2 bank gnti blek dwit 2..siap anta cek kat uma ngn kat ibu.tp kes settle lua cmtu jela..xde kne tgkap.mybe pihak bank pn xnak pnjang kn cte n ganti jela blek dwit 2.coz yg curik pn org2 dye gak.huhuhuhu

    0

    0
  17. bunga says:

    Pndai2 je korg ckp maybnk.bnk lain pun sma la.

    0

    0
  18. ZUE says:

    klu macam tu pihak polis kena gak bangtu rakyat biasa yang ada kes sama macam ni… walaupun jumlah kehilangan tak banyak… tapi tu duit kami juga. tak adil sekiranya hanya bantu artis shj.

    0

    0
    • nadia says:

      setuju..nampak sgt dunia skrg ni ada double standard! kalau org biasa cam kita ni mesti takde nyer nak siasat bersungguh bagai mcm kes lisa ni

      0

      0
  19. Anonymous says:

    kalau lisa surikayu y kena mesti polis wat dek jer….

    0

    0
  20. yna says:

    bulan lepas hubby aku pun hilang 300 lebih dlm akaun….entah sape punye keje….bila g report nk kena g HQ la pulak… :(

    0

    0
    • Mimi says:

      Mimi rasa kes Lisa ni lebih kurang mcm kes ayah Mimi.. apa yg mimi dapat katakan, kalau kita2 ni yg bukan KERABAT DI RAJA, ARTIS atau AHLI POLITIK mmg takkan di layan pun.. tahun lepas bulan March ayah mimi hilang duit RM68,000 dari akaunnya (tak payahla Mimi cakap bank mana – tp 1 of the leading bank in M’sia).. bila ayah buat report pd pihak polis dan pihak bank itu sendiri, diaorg suruh ayah buat surat makluman pula kpd HQ pastu sampai sekarang dah nak masuk February 2013 masih tiada apa2 hasil, ayah pun dah pasrah sbb dah berkali2 follow-up juga masih tiada hasil padahal police report dah ada, dan dlm sistem bank itupun dah jelas ada fraud kehilangan duit.. dahla nak bercakap dgn officer in-charge bukan main susah sbb line asyik busy.. ayah kata dah takde rezeki dan kenalah sabar tunggu hasil siasatan.. tapi ayah cakap jika bulan depan masih tiada sebarang hasil, ayah akan lantik peguam dan bawak kes ni ke mahkamah.. bagi mimi, bank sepatutnya bertggjwb sbb kita simpan duit dgn mereka dan kita bagi kepercayaan penuh pd mereka especially pihak pengurusan kredit mereka.. tak adilkan? mimi hairan, kenapa kes Lisa ni sgt pantas diaorg buat siasatan… adakah kita mesti popular atau berkedudukan/berjawatan tinggi mcm ahli politik baru kes kita diberi perhatian?????

      0

      0
      • Anonymous says:

        panggil jer pihak media mimi,br lh diaorg buat keja cpt ckit.

        0

        0
      • kakak kawasan says:

        apa guna FDIM tu? selamat ke simpan duit dlm bank? ber’insurance’ ke duit kita klau terbukti fraud tu bukan dari kita?…

        0

        0
        • Mimi says:

          betul apa yg kakak kawasan cakap tu..mimi harap akan ada penambahbaikan yg dilakukan oleh pihak bank dan pihak2 yg berwajib. jika tak berlaku pada diri mungkin kita tak peduli, bila perkara sebegini berlaku dlm family kita semestinya kita juga akan susah hati.. insyaAllah mimi doakan duit ayah mimi yg hilang tu akan dpt semula.. Amin…

          0

          0
      • Ratu minah jambu merah / biru says:

        dorang2 ni tk kuasa nk layan orang2 biasa macm bapak u tuuuuu pasal bapak u tk ada pangkat datuk…..jangan kate bank yg tk layan orang2 macm bapak u hospital pon samaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa kalaupesakit tu orang susah dorang macm layan tk layan aje ..bukan nye dorang nk tolong selamat kn pesakit duluuuuuuu DUIT dulu yg dorang utama kan……bab tu banyak orang yg ada duit sikit dorang pergi rawat sakit dorang kt hospital seberang tambak pasal dorang punye layanan pada pesakit first class duit nanti dulu pesakit yg dorang utama n selamat kn dulu…..tugas is tugas jangan nk pandang orang yg ada duittttttttttttttt aje baru nk layannnnnn kalau orang yg susah biar mampos gitu !! huh !! apeeeeeeeee punye sistem mengarot !!

        0

        0
  21. Roses says:

    Jgn harap la aku nak simpan or buat loan kat Maybank. Pernah terkena dulu nak p update ASB siap kena marah lagi dengan staff Maybank Relau. Ingat lagi muka pompuan tu. Dah la gemuk kuang hajaq pulak tuh..macam siye..terus pangkah Maybank sampai la. Wekkkkk

    0

    0
    • xx_xx says:

      br kene ngan maybank temerloh, songlap duit asb more than 40k.. nak kua lebih2 asb kene g bank.. pegawai yg songlap 2 boleh cuti kawin lak kan.. mmg klu dpt gangang cukup2.. menyaniaya kitaorg yg tgh ssh nak pki duit

      0

      0
  22. Mimi says:

    Mimi rasa kes Lisa ni lebih kurang mcm kes ayah Mimi.. apa yg mimi dapat katakan, kalau kita2 ni yg bukan KERABAT DI RAJA, ARTIS atau AHLI POLITIK mmg takkan di layan pun.. tahun lepas bulan March ayah mimi hilang duit RM68,000 dari akaunnya (tak payahla Mimi cakap bank mana – tp 1 of the leading bank in M’sia).. bila ayah buat report pd pihak polis dan pihak bank itu sendiri, diaorg suruh ayah buat surat makluman pula kpd HQ pastu sampai sekarang dah nak masuk February 2013 masih tiada apa2 hasil, ayah pun dah pasrah sbb dah berkali2 follow-up juga masih tiada hasil padahal police report dah ada, dan dlm sistem bank itupun dah jelas ada fraud kehilangan duit.. dahla nak bercakap dgn officer in-charge bukan main susah sbb line asyik busy.. ayah kata dah takde rezeki dan kenalah sabar tunggu hasil siasatan.. tapi ayah cakap jika bulan depan masih tiada sebarang hasil, ayah akan lantik peguam dan bawak kes ni ke mahkamah.. bagi mimi, bank sepatutnya bertggjwb sbb kita simpan duit dgn mereka dan kita bagi kepercayaan penuh pd mereka especially pihak pengurusan kredit mereka.. tak adilkan? mimi hairan, kenapa kes Lisa ni sgt pantas diaorg buat siasatan… adakah kita mesti popular atau berkedudukan/berjawatan tinggi mcm ahli politik baru kes kita diberi perhatian?????

    0

    0
  23. Nani says:

    Sebab tu lah mak ayah suruh belajar pandai2…ni mls blajar pastu nak kaya cepat..

    0

    0
  24. sepulpapple says:

    same old..same old..artis or org ternama cepat sahaja polis selesaikan..duit mak aku hilang..smpi kesudah mak aku jgk bank salahkan..

    0

    0
  25. putihkaseh says:

    apa lah kau org ni duk kutuk polis, dia org tu buat macam2 keje tau, tolong org, kutip mayat org, keje penjenayah dan macam2 lagi, ada kau org kisah hidup mati dia org, anak isteri dia kalau terjadi apa2 kat abg2 polis tu? Please lah, byk kes2 yg dpt diselesaikan, kau org yg x dikenali langsung tu buat apa nak masuk paper, kau artis ke??? klau kau org byk duit gi jer upah, jgn suroh polis lagi …..

    0

    0
  26. Anonymous says:

    KECEKAPAN POLIS dMALAYSIA MEMBUAT ORG LUAR ATAU PELABUR LUAR & DLM NEGERI RASA KUATIR BERKURANGAN BERKEDAAN ORG DLM (PERKERJAAN BANK) AMANAH DMANA TERAJU UTAMA UMAT MALAYSIA ISLAM.SAYA RASA INI BUKAN PERTAMA KALI BERLAKU.TAHNIAH BUAT UNIT KHAS POLIS MALAYSIA YG CEKAP. HARAP SANGAT PEHAK POLIS JGN SESEKALI PREJUDICE BILA MANGSA YG D TIPU ATAU TERTIPU.KERABAT DRAJA ATAU ORG TERNAMA,ARTIS SERTA MANUSIA BIASA YG BERUSAHA BEKERJA MENGHEMPAS PULAS TENAGA DBERI LAYAN YG SAKSAMA. JGN KERANA NAMA ATAU PANGKAT DNAIKAN DUTAMA.INGAT MATA MELIHAT,TELINGA MENDENGAR JADI BERHATI HATI

    0

    0
  27. jengkreng says:

    hahahaha dan2 mintak tukar ke sabah.. npk sangat

    0

    0
  28. Hullahoop says:

    Aku last year 2 kali dah kena. Org dalam ni pandai. Dia ambik sikit2 supaya kita tak perasan. AKu geram betul. Dah ler duit tinggal sikit dia ambik RM30 & sebulan kemudian lesap pulak RM50. Bila tanya kaunter cakap tak tau.Dia org mana nak kisah kita hilang puluh ringgit , ratus ringgit. Dia org tak tau, sikit pun duit gak tu. Maybank memang salu kes mcm ni.. Geram tolll..

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      bis camana nk simpan duit ni ???? kalau orang yg keja di bank dh tk boleh percaya nk percaya ngan sape? tk payah lah nk simpan duit dlm bank simpan kt rumah aje lahhhhhh simpan kt dlm tabong pas tu ha pandai2 la nk selit tabong tu kt mana kannnnnnn tk payah nk gi bank Q panjang2 atau pon kt ATM ..

      0

      0
    • politik says:

      Betol. aku igt aku je yg prasan lebih duit dlm maybank hlg. tak byk kdg2 10 rgt, kdg2 singgit. aku buat dunno takut bila aku bank in duit balik, duit yg lesap tu ade balik. tgk2 sama je. mmg hlg. w’pun sikit tapi kalau dah mncuri hak org mmg sakit hati tau dak.

      0

      0
  29. wakk lu.. says:

    jubolahhh… artis ko siasat..duit aku hilang dalam siasatan…last..last.. selamat..ko ingat aku nih ma’sum nk halalkan duit yg ko amik.. SEE U IN AKHIRAT LAHH..

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      pompan yg keja kt bank yg curi duit lisa tu dh kenape? dlm banyak2 orang yg simpan duit kt bank dia leh pileh lisa pulakkkkk kenape ? kenape tk duit orang lain yg nk du curi nye ???? ha bang nara ???? vbang nara tolong siasat cepat eeeeeee geram betol minah jambu lah ! pasal duit minah jambu memang tkde sikit lebih kurang punye ! ingat senang nk cari duit di dlm donia yg fana ni ??????? minah jambu yakin ini duit halal lisa mesti akan dapat balek punye …sabar ye lisaaaaaaaa ….

      0

      0
  30. penyambal says:

    Pdn muka bank!! bila aku terkena korang kata famili yg kuarkan lah,ah long lah, kwn2 lah. Bila nengok CCTV aku ckp aku x kenal sesapa bank tetap kata org tu disuruh oleh ahli famili kita sndiri. Dhlah x nk ngaku korang tu pndai menipu&mkn hasil haram malah nk porak peranda rumahtangga org pulak bila tuduh suami atau anak2 yg mungkin curik kad ATM tu. Hmmmm Bertambah2 lah dosa korang. Walaupun aku x puas hati kes aku x dpt d selesaikan tapi aku puas bila dgr berita tertangkapnya penjenayah.Org bank jugak kan!! kesian staff bank yg lain.oleh krn nila setitik abes rosak sebelanga. Lain kali jaga belanga tu sendiri jgn asyik nk menuduh org lain jer.

    0

    0
  31. aL says:

    kita pun slalu hilang duit kt maybank.. sdey…. :'(

    0

    0
  32. hawa says:

    Nampaknya tak jadi transfer akaun gaji dr BSN ke
    MayBank. Thanks guys!!

    0

    0
  33. Akoo says:

    Oh bank mmg mcm tu selalu… Dia pinjam duit kite overnite utk buat keuntungan. Dia pakai duit pelanggan (secara senyap) n kemudian dia pulangkan balek… Tpi klu sampai terus x pulang, tu tandanya terlupalah kan!!? Cis, mmg penipu bank nie. CEO n top mgmt diorang mmg gaji beso nk mampos ! Bank staf gaji bukan ya beso. Beso lagi gaji org kilang…

    0

    0
  34. lala~~~ says:

    ape2 pn kes cmni kene report kat Bank Negara… bru la bank2 ni sumer takot..

    0

    0
  35. superdry says:

    Just nk share, ada info yg saya dpt, almost 99% kes pemegang ic palsu ada akaun di maybank, maybank xnk kerjasama dgn JPN.sbb tu byk spam internet banking jadi kt maybank

    0

    0
  36. JHudd says:

    Kalo camni kene laa simpan duit aku bawah bantal cam dulu2 selamat skit kot? Tak dapat interests pon xper laa

    0

    0
  37. Katakpuru says:

    Im a banker.. Bukan mbb atau cimb.. Tp sy stuju sgt bank mmg pndai bab2 cekik darah.. Sbb depa bank.. Of coz they want to make money.. Aku slalu kene maki ngan customer knape bank caj itu ini.. Pdhl bukan slh aku aku ni kuli je pun.. Tp dlm kes lisa, nmpk sgt bank tu careless.. Slalunya big amount mcm ni akan ada org override pastu sign.. N customer kne sign, staff kne verify signature.. Mcm2 procedure lg la.. Ksimpulannya branch ni mmg bengap, ataupon ni kes komplot.. Tp mmg brani mati betol..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    Pernah ada pengalaman jugak dgn maybank.. Ingatkan kita je yg terkena.. Rupa2nya org lain pun terkena sama… heww

    0

    0
  39. aidalawa says:

    Mmg bank2 ni kita tak leh caya 100% peratus. Dulu hubby pernah hilang 1 bulan gaji, kat Affin bank.Hari gaji masuk nak pi cek, aleh2 takde.. Komplen punye komplen, bertegang urat bagai, yelah, bank ckp mcm2 kan. Last2 depan diorang dia gunting kad ATM dia. Then kuar ikut buku… I think about a year, then diorang offer dia buat kad ATM balik. Dia pun ok lah… Then masa hari dia collect kad ATM tu, baru lepas hari masuk gaji, dia pun terus nak kuar duit masa tu… OMG… gaji sebulan dah kena curik dari bank… memang kuang ajau betul… Yg bestnya, masa dia nak kuar duit tu, staff bank ikut sekali, nak tengok la smd ok tak… Hah ! Amik kau…Depan2 org tu juga terpapar duit gaji sebulan dah hilang… Dah sah-sah keje org dalam… Lagi skali kad tu kena gunting… Kuar ikut buku je le…. Now dah tukau bank lain…… mmg penyangak ramai skrg…

    0

    0
  40. loli says:

    khan aku da ckp.mmg taktiknye sama mcm mak aku kena.dia kluarkn duit tu kt tmpt lain sdgkn kita xpg pon tmpt tu.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    PDRM mmg sgt cekap sbb tu ada ranking dlm dunia cuma ramai rakyat malaysia tak tahu…saya rasa saya terpanggil utk memberitahu abg nara bahawa kecekapan polis lah duit lisa cuma hilang 3 hari sahaja dan skg dah ada semula dlm akaun dia……jadi abg nara tlg bgtau rakyat malaysia cerita sebenar.Dan kes ni. bkn sbb lisa tu artis pihak PDRM akan ambil tindakan kalau org awam pun terlibat..byk sgt cerita kat paper pasal kes lisa ni tp kenapa takde satu berita pun bgtau duit tu dia dah dpt???

    0

    0
  42. aku pun mangsa juga says:

    aku pon pnah ade pgalaman yg same dgn korang2..mase nk buka akaun maybank dlu..kakak yg jg kaunter tu xperamah langsung..pastu layan org mcm nak marah..tp bile customer laki..amboi baiknya die layannnnn….lembut lg…kalo yg hilang duit tu mmg ade la..walaupun xbyk..tp bile kerap jd byk jgak..sbb tula bile ade org masukkan duit kat bank aku jer..cepat2 aku transfer ke bank yg len..huhuhu…kalo sorang diorg amik 1 sen pon..kalo 10ribu org da brp agaknya…

    0

    0
  43. lily says:

    husband aku pernah kena lesap duit gaji 1 bulan..bank RHB..xtau gmane..bile semak kt bank kate kuar guna kad atm..masalahnye 31 haribulan tu..baru nk cucuk dah xde.. bile masa lak kuar..pastu wt report polis..mmg kering sebulan…pastu bulan seterusnye lak..awal2 pagi 30 hrbln kteorg kuar siap2 beberapa ratus..sbb tu je yg tinggal..yg lain xtau g mne..xtahan.. kiteorg tukar kad baru lg..2 kali tau.. yang polis ni lak xde lak ape cerita..kata dlm siasatan..smpai skrg xde cerita lg.. bulan 4 ni dah setahun okay.. klo artis tu kemain cepat benar wt kerja…

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Saya dah simpan dgn maybank 10 thn. Minggu lepas saya ada tekan duit RM1000 tp kuar RM950 ja. Esoknya saya cal customer careline maybank. lepas 1 week, maybank dah refund dlm akaun. Klu da prob terus cal customer careline. insyaallah, setel la semua prob saya.

    0

    0
  45. Cakap benar says:

    Salam nara.better u be careful b4 keluar kenyataan mcm ni.just nak tau kenyataan ni u buat sendiri atau dapat dari sumber lain..nara tlg jawab..

    0

    0
  46. Cakap benar says:

    Salam nara..nak tau ckit kenyataan nara ni buat sendiri atau rujuk sumber yg sah.banyak yang tak betul ni.cuma nak pengesahan dari pihak admin

    0

    0
  47. pernahhilangduitdimaybankjugak says:

    Pernah hilang duit kt maybank thn 2000 camtu rm1.5k.time sek men…gi withdraw hr sabtu tp kad kena telan..kena tgu isnin gi bank..bila pergi kad memang ada kena telan tu tp pelik duit rm1.5k ada org withdraw sabtu n ahad..gi report polis..sampai la ni x de kesudahan…sebab kire rakyat biasa jer lah tuuu

    0

    0
  48. oct1883 says:

    kalau dah memang rezeki tu milik lisa, maka pada lisalah rezeki tu dikembalikan… :) semoga kakitangan bank tu dikenakan tindakan sewajarnya.. dah pecah amanah tu, buruk rekodnya.. susah nak dapat keja tempat lain lagi..

    0

    0
  49. NEO says:

    maybank mmg x boleh dipercayai..duit aku hilang 150 die boleh ckp aku terlupa mungkin aku dah keluarkan duit tu..aku suruh siasat kat mana duit tu dikeluarkan sampai sekarang x buat2.makan gaji buta je..balik2 nanti saya call balik..3 4 kali call tanya pun itu je jawapannye.sangap

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah / biru says:

      memang betol dorang ni makan gaji buta ajeeee bukan dorang buat keja dorang betol2 asal kn dorang keja dapat gaji ha sudah lahhhhhhh orang yg ilang duit ha itu dorang nye pasal asal kn orang bank tk ilang keja eeeeee tkde protection langsong ingat kn simpan duit kt bank slamat eh lagi tk slamat !! orang dlm pon dh tk leh pecaya lagiiiiiii eeeeeeeeeee camana ni eeeeeeeeeeeeeeeeeeee………………..kalau nk suroh orang bank buat keja atau siasat duit yg ilang korang nk kena jadi artis dulu ok ! kalau tak sori ye BOOOOOOOOOOOOOOOOOOO LAYANNNNNNNNNNNNNNNNN !!

      0

      0
  50. asam boi says:

    pekerja bank ni talam dua muka!! dapat2 kalau customer yg dia attend tu nak masukkan duit ribu2 dlm account!. aku dah penah kena.. menyesal buat baik dgn org kaunter maybank tu.. Aku masukkan duit income jualan online aku dlm acct..dlm seminggu tu ada la 3-4 kali. Rupa2nya dia cuba selidik aku mcm2.. tanya mcm2 kat aku..punyalah baik nak mampos.. siap panggil no aku walhal lambat lagi.. aku ingtkan apsal la punya baik.. Rupanya2 ada maksud tersirat.. nak baik2 dgn aku..pasal dlm acct aku bnyk duit. Siap bg no.tel.. siap soh add dlm facebook. Hampeh. Tak hingin aku lah.. Cuba aku masuk seratus dua..tak hingin ko nak dekat2 kan.. maybank putrajaya!! watch outtt laaa..

    0

    0
  51. cik p.a says:

    kes melibatkn artis????cpt aje bertindak…klo org biase,jgn mmpi la….berabad pn blum tntu dpt setel!!dunia..dunia…

    0

    0
  52. cucu asb says:

    simpan jer dlm asb….mmg gerenti selamat..sbb asb xde kad..pakai buku..nk kuarkan duit kena chop jari…tiap tahun ade bonus..beranak pinak duit kt dlm..simpan dlm bank komersial cikit2 sudah la..sekadar boleh isi minyak kete jer..

    0

    0
  53. null says:

    Magnificent goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you are just extremely fantastic.

    I really like what you’ve acquired here, really like what you are stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it wise. I can’t wait to read much more from you.
    This is really a great website.

    0

    0
  54. We are a group of volunteers and opening a brand new scheme in our community.
    Your web site offered us with valuable information to work on.
    You have done a formidable process and our entire group
    can be thankful to you.

    0

    0
  55. Highly energetic article, I liked that a lot. Will there be a part
    2?

    0

    0