Written by AbangNara | October 7th, 2010

kad kahwin sheikh muzaffar

Gile hensem kad kahwin Sheikh Muzaffar, angkasawan negara dan Dr Halina. Kami rasa kalau letak muka kami kat situ confirm tak ada value terus kad kahwin tue. Kehensemanmu terserlah jua wahai angkasawan negara.

kad kahwin sheikh muzaffar

Tak sabar nak tunggu Ahad nie. Walaupun tak dijemput rasanya ada live kat TV kot untuk majlis perkahwinan diorang. Mesti super duper grand punya.

Update: Korang nie pasal isu kad kahwin pun nak gaduh-gaduh dalam komen ker? Tak paham betul. Orang tue nak kahwin doakan jerlah diorang. Pening kepala pakcik ~~

466 responses to Kad Kahwin Sheikh Muzaffar Dan Dr Halina

  1. tempurung says:

    cantik ke cmni….bolehla…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • OHBULAN! says:

      Baru feeling angkasa kot.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kureng..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      ha a..boleh la tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Faisya says:

      biru itu bukan citarasa aku.. x kenan ar tapi x kisah lah, bukan kad kawen aku..hehehehe..

      konpem grand giler wedding dia… ukur baju dibadan sendiri, akunya wedding biasa2 jer.. wedding ni agaknya kalah wedding nur nadia naza tu kot…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • FASHION says:

      x thn dia pny ayt utk jemputan tu..KE MAJLIS TERUNGGUL DEKAD INI..kalo ye pon tulis bse2 je la..kalo ye pon jgn la sampai tulis cmtu..isk3..ni majlis kahwin ke majlis ape ni??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • FASHION says:

        typing error la plak..KE MAJLIS PERKAHWINAN TERUNGGUL DEKAD INI..hurmmmmm..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • mummy_iman says:

          hahaha.. x tahan sungguh baca ayat2 kat kad dia tu.. budget mmg terkenal sesangat

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • MEMANG TERKENAL PUN. HUHU..

          TP TAK BEST LA KAN BACA AYAT OVER MACAM TU..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • neenonneeno says:

          aku paling suke majlis kawen anak Sultan Perak, Raja Dr.Nazrin n Tuanku Zara. Dua-dua sama cantik sama padan. Dua-dua pandai pulak tu. kawen pakai duit sendiri. kalau siapa2 nak sponser dia suruh orang-orang tersebut bagi pada rumah anak-anak yatim dan fakir miskin. aku sangat berbangga jadi rakyat baginda. =]

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • FASHION says:

          dlu dr sms ni penah wat motivasi kat uitm caw jengka pahang..demand ngan byran..pdhal 1 jam je kot program tu..dlm 7k kne byr..pening pale lecturer aku..huhuhu..nk xnk, kne byr le..smpaikan lecturer aku kne pggil ngan pihak atsan kat uitm s.alam utk beri penjelsan ttg byran tu..dlu kan penah timbul isu yg dr sms ni mintak byrn utk setiap speech dia..tp dia nafikan..sptutnya dia xleh caj coz dia pegi program tu pon di taja oleh kementerian..skg ni je aku tgk program dia free je..huhuhu,,duit da berkepok2 kot..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Nibong Tebol says:

          aku tau pasal ni yg aku tak gemor kan si muzaphar nie..die pegi dihantar dgn duit rakyat, bila diminta share dn bg speech demand banyak pulak…eiiii….pendek kate memang tak gemor langsung la…!!!! poyooooo…..!!!! tolong la bukak mata korang, dengar cerita…jgn main suka je sesape pon…eeeiissshhhh……allergic betul aku tengok die…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. MissLaserTapiCun says:

    wah… nice..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. jogo says:

    apsal eksyen giler diaorg kawin dah macam riak pon ada hopefully smpi mati lah kekal hendaknyerrr

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • farahyanti says:

      a ah..betul..terlalu riak..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • chix says:

        tahler….aku perhatikan, cam eksyen jek couple ber2 nih….bg aku, org lain pun kawen gak….org lain pun Dr gak….x pyh la nak over2 sgt…..sebelum nih, byk celebrity camni, over2 mase nak kawen dan dah kawen, wat concept gempak2, dpt tajaan sana sini etc….pastu, x sampai 2 thn, kuar paper/magazine….bercerai-berai….so, jgn ler riak….dlm Islam pun kate, kawen ni sederhana jek….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lalalulu says:

          a’ah chix.. boring tgk kt tb xhbis2 promote wedding dorg.. over sgt3..bosan la.. angkasawan, angkasawan.. hehe..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • botak says:

          sebab tulah melayu tak maju, bukannya nak mendoakan tapi suke mengutuk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. lawa says:

    depa ni x sibuk .. yg sibuk para penajanya .. lantaklaa ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Rina277 says:

      btul..btul..btul..slalunyer org terkenal kawen yg kecoh adalah penaja..berlumba2 nk menaja dgn harapan bisnes akan bertambah maju..maklom la yg ditaja org terkenal..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. fara says:

    urm kalo i di jemput hadir kan best dapat tengok live. ape kan daya kite orang biase jew . x glam pon…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. ahaks..majlis perkahwinan terunggul… hohohoho…. nikah kah majlid SMZA. majlis kat PICC… dekat je ngan umah aku kat presint 18.. tp malas ah. hahahahahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. lepas nih nak tunjuk
    apo pulok..
    kereta pengantin kot!..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. kurus says:

    dia jemput kta time akad nikah wei..best best..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. bege says:

    awesome!!…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. farah says:

    venue?? kat planet marikh ek??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. sweetsal says:

    wow…hebatnye kad jemputan dia..mesti grand habis ni..tak sabar nak tengok…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. fcuk says:

    dia ni bukan pun angkasawan…. hanya sebagai palancong jer… x perlu lah berlagak mcm angkasawan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      we better get our information straight before making any conclusion

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • go collect the data says:

        you do that kurus, i’ll appreciate it

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • go collect the data says:

        and also please check for me the amount government spent to send him there

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          i did too. thank you.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          (continue..) GO COLLECT THE DATA..(lupa taip tadik) hikkk…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          good boy…..kau memang jenis ‘yes man’ he he

          mission accomplished!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          thank you hehe..

          aku memang collect the data..
          daripada dengar “hear says”…pastu ikut2 apa org cakap dan lagak “cam pandai”
          (kalu ada masa, ada komen yg baik2 kt bawah utk difikirkan..bersama…tp kalu tk, tk pe..masa masih panjang..)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • wak kordi says:

        oi kurus kedengking, dr sms ni hanyalah spaceflight participant sahaja. sponsored by tax payers’ money, my money, your money, everybody else’s money. NASA pun tak letakkan nama dia bawah kategori astronaut/cosmonaut, hanya sebagai pelancong sahaja lol. balik bumi gebang satu kampung dia angkasawan bagai. dengar cerita dia nak jemput semua astronaut pi wedding dia. kahkahkah pathetic and desperate gila bai. nak hebah satu dunia, ‘hey, i’m one of them’ angkasawan my ass. ayah pin lagi bagus, ada kerajaan langit pun maintain low profile je.

        ps: if you want to invite him to talk at your school, college, office etc, there’ll be no fees imposed (as stated in the gov contract). however, you have to purchase a minimum of 300 copies of his shitty autobiography amounting RM6000 (RM20 per copy). dickhead!! paksa orang beli buku dia. bodoh cam taik. kalau sekolah kampung nak jemput dia, terkial-kial la nak cari RM6000. baik jemput ayah pin.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • lalalulu says:

          huhu.. len la if die yg handle roket tu.. brula kelezzz angkasawan.. xpn handle sluruh krew kapal tuh ker..hehe

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Tu namanya dia seorang yang BIJAK.

          Kerajaan bayar dia untuk jadi “Space Tourist”
          -Dpt g angkasa dgn tak bermodal. Org lain kena byr juta2

          Balik M’sia, bagi talk, kenakan caj.
          -Dpt duit, buat juta2

          Pas tu, sebab ‘angkasawan’ nak buat majlis kahwin besar2an. Ramai yg nak sponsor.
          -Majlis Grand pun dapat, jimat duit juta2

          Jadi, kita kenalah jadi seorang yang bijak seperti Dr SMS.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wak kordi says:

          he is an opportunistic pathogen.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          bom atom, dia ‘bijak’ ke atau kerajaan yg ‘bodoh’?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • futuremg says:

          ha’ah, dia nie mmg pelancong jer pon, dpt naek kapal tuh pon sbb gomen yg byar…kalo camtuh opah aku pon boleh, nak tipu org kampong ker claim diri sendiri astro-NOT?…org kampong pon tak dulik mamat melayu dpt naik atas ke langit lar…sedekah kat kitaorg nie duit tuh lagi berpekdah!..sekian…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          yes , the correct title for him astro-NOT !

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Dee says:

          Wak Kordi ni aku yakin dan pasti merupakan di antara golongan tak berilmu, sebab tu la cara cakap pun nampak sgt tak guna kepala otak. Ayah Pin yg buat ajaran sesat tu buat apa nak diagung-agungkan. Dr SMS walaupun “Pelancong” dia pun turut membantu buat research kat sana. Bukan jalan berlenggang je. So pls get your facts straight too. Ayah Pin tu la sebenarnya musuh Islam.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          wak kordi ni sindir je tu….tak gitu wak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wak kordi says:

          Dee, saya nasihatkan anda pergi mengambil IQ test. biasanya orang yang ade mental retardation, IQ score should be less than 70, for severely retarded person usually below 20. i really wish the best for you but even if you attain 15 it is already good. jangan rasa rendah diri, dunia perlukan orang bodoh untuk kekalkan keseimbangan ekosistem (new vocab for you today, take note!). kalau semua pandai pun susah jugak. hehe jangan marah. ah another vocabs for you, SARCASM/SINDIRAN, find the meaning ok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Jgnlah marah kat wak kordi.
          Dia nak jemput Ayah Pin tu sebab Ayah Pin kan pernah g angkasa naik Teko Gergasi dia.
          Dia cuma nak Ayah Pin kongsi pengalaman di angkasa jer, bukannya ajaran sesat,sebab sekolah kg wak kordi tak dpt kluarkan duit RM6000 byr dr SMS tu.
          Tapi, wak kena gak jemput dr SMS sebab Ayah Pin dah g planet lain pulak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          hahaha…you people make my day!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cik joyah says:

          setuju dgn wak….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          terima kasih Dee.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • miss_pinky says:

          betol2x!!
          i support u.!
          :)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hek eleh says:

          100% setuju. This dirtbag wasn’t even an astronaut. He went there for a freakin’ luxurious holiday. Sebab tu lah the card states National Angkasawan instead of National Astronaut..

          “majlis perkahwinan terunggul di abad ini”? sungguh x malu..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annonymous says:

          Wak, Kordi, you’re the man! :-) Dee, think before you speak!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          adehhhh… kan ker skang ni ada perhimpunan ANGKASAWAN kt keh hel tu..negara kita jadik tuan rumah tahun ni..adoi…dia adalah angkasawan yang ke 438 ke..ntah..skrang dah ada lebih 500 angkasawan dri seluruh dunia..

          smua angkasawan2 tu dijemput hadir ke majlis perkahwinan dia, sebab derang nak tengok caner org msia kawin..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          ntah saper la yg letak ‘terunggul’ tu…tapi agaknya maksud dia..unggul..sebab tk ada angkasawan lg kawen kt msia lah tu..hehe..adeh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cau cin cau says:

          it’s decade la, not century…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • ade otak says:

          eh wak kordi..ko nk kutuk2 angkasawan kita ni apehal?at least dia wakil rakyat kita yang penah pegi ke sana..ko ade pape ke yg nk dibanggakan??

          cakap guna otak sikit..dia tu golongan cerdik pandai..br lah dpt peluang hidup yang baik mcm ni..kirenya ko xyah ar nk dengki dengan kenikmatan org lain!

          sik nk kutuk orang lain je..ckp mcm tin kosong..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • wak kordi says:

          lol. dia dapat sponsor pi jalan2 angkasa tu rezeki dia la. aku x dengki pun kat dia pasal benda tu. bapak aku yang banting tulang empat kerat siang malam kerja bayar cukai pun tak kisah. nenek aku yang beli milo bercukai kat kedai runcit pun cakap “ask me if i care about that dude”, orang2 yang terpaksa panggil ‘bersamamu TV3’ nak mintak bantuan pun rilek je cakap “tak mengapalah kami makan siput babi asalkan ada wakil kami ke angkasa, malaysia boleh!!”. aku tau sape diri aku. angkasapuri pun aku x pernah sampai, maklumlah x secerdik dr sms, saudara ade otak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Bom aTOM says:

          Alahai…janganlah marah Wak Kordi lagi.

          Dia cuma sedih, sebab sbg pemegang syer(rakyat) syarikat(negara), duit pelaburan(tax) dia dan keluarga dia patutnya digunakan untuk perkara yg lebih berfaedah kpd pemegang syer yg lain (rakyat)

          Cth : **nak masuk SEKOLAH KEBANGSAAN, buku SUBSIDI tak pun FREE, abis skolah, masuk MATRIKULASI, pastu UITM etc (GAGAL RAYU BERKALI2 dpat MASUK BALIK), kalau g oversea amik loan JPA, abis universiti dapat kerga ngan KERAJAAN etc,g kerja naik PROTON & PERODUA,minyak SUBSIDI!! tampal gigi RM1, sakit demam etc RM1, dah tua dapat duit pencen lagi**

          Tapi, duit pelaburan tu (tax) digunakan utk seorang individu shj & lebih menguntungkannya selepas balik.
          Kita, pemegang syer(rakyat) biasa disuruh bersyukur pulak dgn kemudahan ** diatas. Padahal tu duit pelaburan(tax) kita sendiri.

          **dipetik dr komen lain.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • fidahnia says:

          sy setuju.bkn semua org leh jd angkasawan.yg kutuk2 2 cam bgs je

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          aku suka ade hotak..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          tk pe la..kalo spa tk kenan dgar dia buat motivasi. bnyk lg motivasi orng lain yg sesiapa minat bolehlah enrol n pegi..

          aku collect smua info lama sblum org tau angkasawan kta ni wujud. and i know how they managed to get the place for us…dan ia amat bijaksana skali. so businessminded.

          tiba2 org ostrolia ckap kutuk2 tang tax ler..dll..(i still kept that australian newspaper cutting) mulalah info dikelirukan..

          I am proud to be Msian. I know how other foreign countries came about here after the economic turmoil and downfall in 2008. Why? I leave it up to u msian to find out? even presidency send clinton over, to find out and learn how we did it. (at that point of time, ostrolia sibuk mortgage hrta bngunan, merging bank, i went there) but can you see it happen so bad around here??

          kereta jpun aku tu..10 bulan trdampar kt bengkel masa tu..knapa? kesian aku nek bas tumpang orng..nyesal tk beli kancil jerk..aku pg ngra jiran..nk meraung aku lihat kesusahan mrka…yg aku sndiri tk prnah nampak ada walau kt hulu daerah di mana2 di ng kta ini.

          tp, mcm ni lah.. kita bnyak2kan bersyukur atas pemberian yang Tuhan limpahi atas muka bumi kta ini. kita belajar dan berusaha memantapkan lagi ngara kita. KITA BACA BUKU2 economy politic dll yg bukan dr sini jerk…

          moga2 negara kt dilindungi dari anasir2 mahupun bala kejahatan smda dr dalam mahupun luar. amin

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nini says:

          its a small step for me but a giant step to all malaysian.

          yer loh…banyak step mah…mak cik kat kg kena melangkah gi menorah getah sebab nak bayar cukai hitu cukai hini…nak menaggung dirimu.

          actly its a deep meaning right? tell me???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          sbelum kta buat perbandingan n keputusan, kta jangan banding 2 atau 3 prkara saja..HENDAKLAH kta letak semua sekali kt atas “lantai”..dan cuba fikir mcmana kta hendak selesaikan n langsaikan semuanya..

          tk lama lagi BUDGET NG akan dibentangkan…kta dengar baik2.. contohnya; kta kira brapa banyak peruntukan untuk (1)mmbuang sampah sarap d laut, di sungai (2) me”rawat” gejala sosial (3) me”rawat” gejala dadah…lepas tu kta hitung brapa jumlah besar selama 5 tahun dan 10 tahun..

          bukankan itu membazir?.. kta tanya diri kita, apa yg telah kta lakukan untuk membantu usaha tersebut?? apa cadangan kta??

          dulu mkcik2 pokcik2 kta pun kan main kutuk lagi bila dr M buat mmedia superkorider tu..konon membazir.
          tengok skrang.. siapa yang guna internet?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gilo says:

          betol 16x…ayah pin kerajaan langit pun ok gak!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • fidahnia says:

          ayah pin 2 menyesatkan orang.orang cam 2 pun nak dibanggakan

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Guruh Pusaka Langit says:

          hmm yg baca komen pun ada yg x paham. so susah jugak .bila berkias fansuri susah sangat nak paham, bila berterus terang bagai cakap lak kurang hajar. Nak kata pelik tak lah..sebab biasa lah manusia ada cerdik ada pandai. Yang pandai macam kata lagu M.Nasir Lihat dunia dari mata burung..bukan dari bawah tempurung. Bagus lah ada ankasawan malaysia menunjukan kita pun mampu pergi ke mana2. cuma bagaimana cara kita pergi kesana jer yang perlu difikirkan. Banyak duit habis tu..duit siapa tu.? Duit-duit tulah sepatutnya digunakan pada rakyat yang lebih memerlukan, kementerian ********* terpaksa “cut” kos mcm2 tahun ni…sebabnya x ada duit, mcm2 program terpaksa ditgung oleh pekerja sendiri. banyak lagi yang kurang dengan Malaysia ni..masih ada tempat di semenanjung yg tiada kemudahan asas air/api jln raya sekolah..ini kah kos yg kena bayar utk angkasawan negara kita yg amat kita sanjungi ini. Jika salah..maafkan saya lah.Tapi tak mengapalah sebagai rakyat malaysia kita tak kisah kan. sebabnya dah biasa pun hidup susah dan tak biasa senang.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kilat sabung menyabung says:

          apa taraf kita yg nak sibuk kelangit tu sedangkan hal ehwal kat bumi pun tak lah seberes mana

          lainlah kalau kita dah boleh buat kapalterbang ke atau helikopter sendiri, then teruskan lah bina space shuttle pulak

          100 juta tu bukan sikit beb, lihat je subsidi petrol yg semakin mengecut….tol yg membebankan, belum lagi dgr keluh org kat kg/pendalaman yg hidup serba kekurangan

          setengah tempat sekolah pun tak cukup, yg dah ujud pulak serba kekurangan.spt bilik makmal sains yg tak lengkap ..bukan ke ini asas utk melahirkan bakal angkasawan dimasa depan

          nak laung ‘msia boleh’ tu agak2lah…elok belajar merangkak dulu sebelum berlari

          program yg tak lebih dr melampias nafsu ego politik shj…period

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          kan ker bila kta berdoa..ada jugak kta sebut, DIA yang mencipta langit dan bumi, malam dan siang..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nano says:

      klau dah went thru all the training, and lastly selected as orang yg paling layak, then title dia is angkasawan la.. pelancong mende nyer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • lusia says:

        huh…ckp kt cni pun xde gunenye…kene bentang kn kt mesyuarat agung nmpaknye nie….hik hik hik… soryyyy……..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. honeyamour says:

    super duper tripper grand …

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. chempaka says:

    huh gila dasat…baru ksd jer tu.agak2 brp rm kan…lepas tuorg yg dapt kad ni nk buat apa pulak lps tu? nk framekn? atau msuk muzium tong sampah? ni lah org byk duit TERLEBIH2 psl tu lah blh buat cam ni.
    anyway-doa yg terbaik-moga kekal hingga akhir hayat

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. SWEET says:

    Dato” SMS
    Macam Pendekar
    Ensem gile

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Lolipop says:

    salam …

    uihssss….. nak kawen? ermmmmm…. kawen la… hahahha…
    tapikan… pelik la… kad kawen yang warna biru tue….
    korang pasan tak? pasan tak? 10 october 2007……
    musykil bebenor tuan hamba….. huhu……

    (continue)…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • lollipop mangkuk says:

      pe la mangkuk lollipop neh..reti baca ke x..?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Kasih says:

        lolipop, ko bc ke x apa yg jd masa thn 2007 tu?? kalo xtau jgn main komen jer.. wt malu diri sndr..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Iyo Laa.. says:

          Lolipop klu x paham tanye org lain dulu bru komen ye..kesian dia nie..haha..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • sape2 aje says:

          adui..mangkok ayon..mmg aku pasan 10 october 2007..tp bukan majlis kawen die la mangkok lolipop

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      ha? ye ker lollipop? tang mana?.. agaknya tu yg sms ckp malam tu.. dia nk kawen awal lg tp mgikut kontrak..tk dibenarkan kut.. adoiii.. sian lah kalu silap centuh.. tp tk aper.. bnyak lg yg baik kan..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. margarita says:

    hahaha aku suka dorang nie, tapi masalahnya kad kawin dorang macam kad raya da rupanya. tak berapa nak sesuai print gambo angkasawan kat luar.. kan ker ni kad jemputan kahwin.. dah nampak macam kad jemputan makan malam bersama angkasawan.. hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      ni lah yg jadik bila kta dah jadi milik ng..kan..isk isk..aku pun fikir centuh jugak…tp nk wat caner..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. Lolipop says:

    syokkk kkannn jadi artisss… or… angkasawan…..
    semuanyer ditaja giittuuuuu…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. fea says:

    aku sokong margarita…agak2 la kalau nak uat kad kawen pun…tau la dia angkasawan…sumer org tau kan dia tu angkasawan…xpyh la smpai print kad kawin pakai baju angkasawan…adoiii…………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. takde keje says:

    balik dari angkasa ingat boleh ke bwk sesuatu yg boleh di manafaatkan.. nie balik wat abih duit kerajaan je…tetiba nk kawin glamor mcm artis…hmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • chix says:

      betull….saya setuju….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • deknon says:

        saya masih tercari2 apa kajian dia yang boleh kita manfaatkan bersama.. errrmm… anybody want to explain?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          saya fikir, elok kta mendengar dan menyahut saranan beliau supaya anak2 muda kia jd saintis dan boleh jadi aerospace engineer kt sana.. lepas tu kta tanyalah kt derang apa kajian yg penah sms dan rakan2 dia ni jalan kan masa tu..

          harap2 tkderlah anak bintang ke anak bulan ke nk jatuh kt muka bumi…tk der lah satelite2 maner2 nk curik2 secret..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. margarita says:

    fea….aku lagi sokong ko… hahahahaha tapi tue la.. duit dorang kan… tapi sapela yang pegi cadangkan print gambo tue…. JEMPUTAN MAKAN MALAM BERSAMA ANGKASAWAN… hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. fea says:

    hahahahahahaha…ntah2 kawin guna duit kerajaan…adoiii……dah la pg sana xbawak manfaat…jom ramai-pegi majlis makan malam dato SMS…hahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. lollipop mangkuk says:

    ak konpius gk..haha..pe benefit dy g angkasa kt kte..?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. ann says:

    sebenarnya kasihan kat dr muzaffar ni .. dia ni jadi mangsa keadaan .Manalah ada seorang dr yg berpendidikan tinggi mahu dirinya dianggap glamor dan popular .. dia x tahu apa apa ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. margarita estrada says:

    hahahahah gampang mu fea. mana ko tau dia guna duit keraan.. tak la…. tapi tue la… sape suruh dia salah cetak kad tue… hahahahahah aku takleh blah!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. hafizmd says:

    moge semuanya berjalan lancar dan mereka berbahagia..ameen

    pssst..simple jer kad tuh tp cantik!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. margarita estrada says:

    hoi annn………..!!!! dia berpendidikan…. mesti la tau buat keputusan diri sendiri… kahwin ni hal peribadi….. tak guna belajar paandai sekolah tinggi tapi tak taau buat keputusan idup!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  28. FTNer says:

    poyo gila tulis macam tu kat kad jemputan!
    nampak sangat nak spotlight kat dia je..

    harap2 dia bersanding pakai baju angkasawan..kut2 ada orang lagi yang tak kenal dia ni HERO MALAYSIA yang pegi angkasa tuuu

    hero apa macam ni..bermegah2 dengan gelaran..chitpodahhh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jeng2 says:

      mamat ni kan poyo..mcm nak menunjuk..aku tgk wanita hari ini td..peh cakap nak megah.eksen bagai..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  29. angkasawati dari bulan says:

    aku agak jelaa dia guna duit kerajaan…hahahahaha….margarita knape ko kata dia salah print kad tu lak…xkan dia orang suka2 nak print kad tu…msti la dia yang approve…adoiiii…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  30. margarita estrada says:

    hahahahahah fea nak tukar nama jadi angkawatie….. bodooooo!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. angkasawati dari bulan says:

    hoi annn…tgk margarita kata tu betul la…mmg dia berpendidikan DAN sepatutnya dia boleh fikir untuk elak dimanupulasikan…xkan nak ikut telunjuk je..baik jgn belajar tinggi mcm tu!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  32. angkasawati dari bulan says:

    sibuk la kau margarita!!!kau janagan jeles dekat aku laa…suka hati aku la nak pakai nama apa pun…ada aku kacau kau ke??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. margarita estrada says:

    aku suka komen FNer… i like u…. hahahaha nanti sandin g pakai baju angkasawan.. bini dia pakai baju angkasawati….(ada ker….) hahahaha

    hahahahha…ann kena marah.. padan muka!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  34. emmie says:

    A’ah laa apsal margarita kata salah print??? musykil aku.. kan 10/10/2007 tu date dia naik angkasa?? ke ko yg tak faham english??? wahahahahahha..
    anyway congrates tu SMS.. Moga kekal sampai akhirat.. jgn gah kt wedding jer.. pas tu……………..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      hoi emmie cetakan bahasa english kad nie pun salah daaa…..ada ke ANGKASAWAN?????astronaut!!!paham!!!!astronaut

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        hoi emmiiee……. yang buat translation nie pun bongok macam kau… tak faham bahasa inggeris…. bukan MALAYSIAN ANGKASAWAN…. kalau nak guna inggeris…guna la semua.. bukan campur2!!!! jahanamkan bahasa melayu je… MALAYSIAN ASTRONOUNT!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • luklu says:

          kalau xsilap mmg program ni nama malaysian angkasawan pun…xda silap cetak laa…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  35. angkasawati dari bulan says:

    jangan lupa pakai topi angkasawan tu..kang orang tak tau pulak tu baju sanding dia orang ingat costume party lak…hahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  36. margarita estrada says:

    wei emmie bodo….. aku tau tue tarikh dia naik angkasa. aku kata salah print sampul jemputan bongok….. print gambo dia je…. gambo bini takda….

    alahai… nak menyampuk orang sembang tak bagi salam. tue la masalah orang2 bongok nie… hahahahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  37. angkasawati dari bulan says:

    hoiiii emmie ko yang tak faham apa margarita kata nak pegi mgata dia apahal????adoiii….nak menyampuk tak tau hujung pangkal baik duduk diam diam jangan campur okeyYYYYYYY….margarita kata pasal design kad tu laaa…dia xsebut pasal date pun!!!ad kerrr dia sebut date????ADA????ngok ngek la ko nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      hahahahhahahahahahahahahhaahahhaahha aku suka kau…… aku suka…….. hahahahhahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  38. dunia akhir zaman.. says:

    hmmm……sama cantik sama padan..smg kekal hingga ke akhir hayat….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  39. margarita estrada says:

    hoi emmiiee……. yang buat translation nie pun bongok macam kau… tak faham bahasa inggeris…. bukan MALAYSIAN ANGKASAWAN…. kalau nak guna inggeris…guna la semua.. bukan campur2!!!! jahanamkan bahasa melayu je… MALAYSIAN ASTRONOUNT!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      SETUJU dengan MARGARITA..jangan merojakkan bahasa melayu okeYYYYYY!!!apa punya orang la!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. littlemia says:

    panas ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. angkasawati dari bulan says:

    littlemia ko apasal panas2 nie?????banyak sangat dosa ke hah?????jangan sibuk hal orang boleh tak!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • bege says:

      pehal plak nk sound2 org ni..sengal!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        woi lantak dia la nak kata apa…. ko pesal…. ada masalah ke… dia kacau ko ke?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        oiiii bege ko sibuk apa hal???ada aku kacau ko ke tetiba lak nak sound aku tu apahal???ooo kau nak sound org leh lak…paku dulang paku serpih nak ngata orang kau yang lebeyyy!!!!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hamba Allah says:

          ingat tuhan dan agama masing2 ye semua… pasal kad, pasal org laen kawen, pasal ape2 ntah.. korg nk gaduh taip… rubbish.. istighfar ye.. salam

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  42. tepong says:

    wei korg meroyan ape? malu la skit. jga skit mruah tu. alahai. btw cntik kad kwen tu. ok la. hope berkekalan

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      ermmm….. yang ko nie pesal lak… yang sebut maruah2 nie pesal…. ada usik kau ke… nak komen kad tue, komen jela… takda usik kau pun

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        nie main2 maruah apahal pulak woii!!!!!!!ad sesape usik maruah kop ker???hello ko pun kaki sampuk ke dah kena sampuk nie???

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. emmie says:

    hehehehehehe… apa2 ajer laa korunk ni… betul2 berkebudak-budakan.. (agaknyer mmg bdk skolah lg kot)… wahahahahahah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      dah kau tue yang tak tau bahasa inggeris nak kata orang pulak… hahahahahaa sape yang budak tah agaknya…. hahahahahahaha

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        eh emmie ko tu dah malu dah salah faham kan…nak menyampuk konon pastu salah sampuk dah malu nak pusing citer pasal kebudak2kan lak dah…blah laa…tiu la lain kali jangan menyampuk…dah la menyampuk salah pulak tu!!!ntah2 ko yang bebudak hingus lagi…tu yang sibuk menyampuk.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. emmie says:

    konbawa… aku mmg x tau bahasa inggeris.. aku terer bahasa jepun jer.. wahahahahaha… sebok korunk ngan kad jemputan tu.. korunk ni dh kawen lom??

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      dah kalau tau xreti bahasa inggeris ko menyampuk apahal??????xsedar diri tu namanya!!bongok!!tengok MEMANG DASAR PENYIBUK.sibuk nak tau org kawin ke belum…mcm nie punya orang pun ada ker???

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. emmie says:

    laaa suka ati aku laa nk menyampuk ke.. kena sampuk ke.. BN xder plak bg syarat x bg nyampuk.. wahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. tepong says:

    lawak korg dua ni. sembor habes suma org. ada tokoh jd badut. haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      hello tepong!!! xreti baca kerrr????sumer orang bila masa???Yang suka MENYAMPUK jer!!!dah tu salah sampuk lak tu mcm EMMIE bongok tuh!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. emmie says:

    kehkehkehkeh….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      ooo… aku sembur orang2 bongok jer…. nasib la saper yang terasa…
      kau yang bodoh… nak sembur orang pasal bahasa inggeris.. tapi sendiri tau bahasa jepun. ada beza 2 bahasa tue….. bertingkat bangunan sekolah kau, bertingkat gak bodoh kau yek…. n yang kau sibuk kata dah kawin ke belum kenapa.. siapa yang penyibuk skang… lol!

      saper badut tue?? kau ke?? hahahaha anyway kau memang kelakar…. lalaaalalalalalala

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      ko kehkehkehkehkehkeh apahal???lawak sangat dah ker??

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. F-O P says:

    Hmmm…isu kad jemputan pun bergaduh. Dlm setiap entry akhir2 ni mesti ade je yg gaduh2. Naper takleh ke kalau tak gaduh eh???

    Sama2 berkomenla secara harmoni…boleh kan?;-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. phreak-id says:

    uiks.. orang lain yang kawen, kenapa korang gaduh??

    >>My Latest Entry<<
    Beri Salam Yang Betul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      tak gado. meriahkan blog

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • muiz zain says:

        ha3…owh my gucci…ilang ngantuk aku baca korang bgaduh…ingat kan gaduh btul2…rupenyer gaduh tipu2 jek…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. tepong says:

    biase la. dorg pon nk publisiti murahan. alah korg ngate aku aku xjd kudis pon. lawak lg ader beb

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. ruzaida says:

    Tnniah Dato SMS,moga kekal smpai akhr hyt. Wlau mcmmn pun majlis Dato SMS cuba fkr yg positif. Hrp smua doakan yg trbaik untuk Dato SMS n psngnya.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  52. jura says:

    wow!ok la tue…x pe x pe nnti korang tunggu i pnye wedding 11.11.11 okeh!hehe =)..ape la ada pada nombor tu?apa yang penting keberkatan…peace!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  53. Miss pocO says:

    amboiiii…majlis perkahwinan terunggul dekad ini…???

    kalau camtu kalahla perkahwinan tok ti ngan tok k tu…???

    abg nara ni, ejaan sebetulnya MUSZAPHAR…bukannya MUZAFFAR…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  54. RiRi says:

    kihkih..kelakar gak korg ni..org len yg nk kawen,,.org len nye majlis..org len nye kad…org len nye hal..korg plak beria la bertekak..bls2 sound2 kt blog ni…hahahahahahaha…mmg kelakar…rileks sudey…tgok mcm yg len cool je…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. Miss pocO says:

    aku benar2 tak faham knp artikel dlm page ni ramai pengomen yg guna ayat2 keji…BONGOK, BODOH…gaduh sana sini, tah hape2 tah…

    korang ni pasal kad pun nak jd gaduh besar ker, org sedap2 kawen yg korang sedap2 gaduh apsal…? ade hasil ke x…?

    sian sms…tak pasal2 jd mangsa kutukan korang…biarla dia dgn cara hidup dia, pkhwinan hya sekali dlm seumur hidup, lain la yg cerai berai pastu kawen lg (maafla)…

    sudah2 la korang, budak tadika pun takde gaduh2 camni…sebaik2nya korang bdoa utk kebahagiaan bakal pengantin ni…

    aduyaiiii…ape nk jd dah…PEACE…:-)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      kau ni faham tak konsep blog…. macam nie baru meriah…alahai… cakap banayk plak.

      pergi menari poco2 je dah la wei… kecoh

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        woi poco2 blah la ko…!!sorang lagi nie dasar menyampuk..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • shahs says:

          MARGARITA & ANGKASAWATI NI MASUK SINI NK KECOH2 PLAK..NK KECOH G BLOG LAIN LA.. SELAMA NI BN OK JE TAKDE 2 LANGAU NI. MASUK JE LANGAU2 NI ABISSS..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • sengal says:

      aku rasa ada baca post ko yang ckp org bodoh…hi ckp x serupa [email protected] org ko pun sama.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. hafiz says:

    suara khalayak yang tidak matang membuat kesimpulan dari minda yang dangkal…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hek eleh says:

      you’re the shallow & immature one..he went to space with taxpayer’s money..our hard earned money Dol,
      atau kamu ni tak bekerja lagi & pernah bayar cukai??
      and what did he bring us for return.. an elaborated report? a new invention? a new finding? owh wait dia telah menyumbangkan a lame-ass biography of him and his family! yes that’s the best SMS’s contribution to Malaysians..owh I’m so proud of the ‘angkasawan’!!
      Bravo!!!

      Kami ni bukan dengki kan kad kahwin atau majlis kahwin SMS ni. Kami marah sebab dia ni macam berlagak sangat walhal ke sana sight seeing je.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • hafiz says:

        ada bukti??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          at lease dia terpilih utk wakil negara…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • hehe says:

          jgn malas sgt….nak bukti cari sendiri….info hanya di hujung jari….google je lah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita estrada says:

          sokong hafiz… kami pembayar cukai… berhak tau kemana hasil duit di salur. halal atau haram duit tue dipakai bergantung pada orang si penghalal

          orang yang back up tak tentu pasal nie sebab tak penah bayar cukai kot

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • konpius says:

          eh ko dua org, margarita & angkasawati…..bukan korang patut sokong hek eleh ke?

          konpius aku!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          sokong ko hafiz.aku confirm org yang ckp lebeh2 nie xpnh byr cukai dan hny tu ngabiskan duit rakyat.sbb tu la beria2 sgt..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          alah bayo cukai baru posen2 jek dh kecohhhhhhhhh…budusssss!!!!
          patotnye korg kesahkan bayo zakat!!!Ngok ngek

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        The first testicular guard, the “Cup,” was used in Hockey
        in 1874 and the first helmet was used in 1974. That means it only took 100 years for men to realize that their brain is also important. (only 100 years…at least..hakakakak)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. […] Panas, Kad Kahwin Sheikh Muzaffar Dan Dr Halina Submitted by selebriti on October 7, 2010 […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. eszol says:

    berlagak btol posing astronaut dkat envelope

    camtu better ko bersanding dgn sut tu je nanti

    setakat pelancong angkasa lepas cmni x pyah nak heran la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      eszol, keje ko asyik nak meruntuhkan org jer…

      kalau ko rasa sakit, bek ko g jpa doktor haiwan lg bagus…

      ker ko JELES…????

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        miss poco lantak la eszol nak kata apa….. kau ingat kau sorang je boleh komen2 orang

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          en poco2 ko pun sama asyik nak mruntuhkan org pehal?ko baik sgt ker?kalau rasa baik sangat xpyh la komen2 kat sini.ntah2 ko tu yang jeles..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  59. MISS_HujaN says:

    cantikkk ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  60. putri knyalang says:

    lantak depa la…duit depa sndiri

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. BlackBerry00 says:

    tahniah untuk bakal raja sehari
    mesti ramai makcik2 yg frust
    samala mcm pakcik2 dulupun frust gak
    (time tok t kawen…hehehe)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. kambing says:

    kerajaan malaysia hantara dia jadi angkasawan supaya balik jadi inspirasi pada kanak-kanak malaysia…TAPI DI MINTA BAYARAN PULAK UNTUK BAGI CERAMAH…jahanam betul…patut la boleh buat kenduri kawen besar-besaran

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • dida says:

      betul3x

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        aku SETUJU dengan kambing.kalau betul dia pegi mmg balik nak tolong rakyat malaysia nepa pegi minta bayaran???????TAMAK!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      The first testicular guard, the “Cup,” was used in Hockey
      in 1874 and the first helmet was used in 1974. That means it only took 100 years for men to realize that their brain is also important.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. sory le woi..aku xphm la nape korang kutuk2 dia..akai ada ka…ni mesti korang xpernah dgr die bg talk kat mane2 ..tu yg bg ulasan bangang tu…astronut tu panggilan hanya utk 14buah negara kt dunia ni je…sape2 yg g angkase lain dr 14 negare ni xleh dipanggil astonut..4 ur info juga die p sana tu bwk penyelidikan utk 3 buah universiti pasal sel kanser..tuggu je nanti resultnye mybe dlm thn dpn…ape2 pun aku nk gtau korang die ni dah buat minda aku terbuke utk terime sains sbg sesuatu yg menyeronokkan..die ni dah la hensem,bijak, dan xpernah lupe memuji Allah setiap kali cerite psal angkasa…korang ade ke..so for dato syeikh …semoga berkekalan ke akhir hayat..teruskan misi kemanusiaan anda yg diimpikan tu..afrika..jgn lupe bwk wife sekali…teruskn pjuangan membangkitkn semangt anak malaysia dlm sains dan teknologi

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • malllll says:

      dah btahun2 balik,kajian apanya…habuk pon tarak..glamor jer lebih…cari publisiti murahan jer..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        untuk pengetahuan puan bol radha bol kami berkata tentang perkataan yang dicetak pada kad dsms tu bukan pasai angkasawan dunia ke hapa ke..xpaham jangan MENYAMPUK!!!!subuk betul la!!dah si emmie tu kata margarita tak tau english kami terangkan la kat dia terus dan yang paling penting jangan merojakkan bahasa melayu.last2 tengok apa si emmie bongok tu kata pusing pulak kata xreti engglishj reti bahasa jepun la apa la….dah!!lain kali jangan MENYAMPUK!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kurus says:

        aku pun ANGAN nk buka gerai, tp,,belum lagi bukak2 bisnes aku..sbab nak bukak business, aku tpksa buat research paling kurang pun 2 tahun, sbab nk kalkulat tren semasa, masa lalu dan masa depan…pun aku dah surender….adoi…blm buat kajian ke tmpat2 bisnes lg..nk intrview org lagi…dh spoloh tahun angan2 jerk..hakakak..

        ini kan pulak research roket saintis atau perubatan…ntah matai kiok org guna kajian aku..kalo aku wat 2 tahun jerk…adeyyyy

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kurus says:

      radha..aku pun ske dgn motivasi dia..dia mmg sgt rendah hati dan tlah mencapai alam mengenal Tuhan melalui pengalaman sendiri…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. inalina says:

    mcm mcm la engkorang nih…biarlah dia tu pelancong ke hapa ke..at least dia tu berkelayakan…korang ade ke…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      at lease dia ade g angkasa lepas, korang ade ke…

      korang setakat g angkasa bank jer…huhu…

      wat hutang menimbun then kutuk2 org tak tentu pasal…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • TABUAN says:

        WAHAHAHAHA ! :D

        Biasa lah melayu mana suka tengok bangsa sendiri maju…tak semua tapi kebanyakkan ada sifat PHD…

        :D

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • malllll says:

          ari tu dah heboh isu bg talk caj duit…tapi skg da senyap…klau anging xde mcm mn pokok leh bgoyang beb..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kurus says:

          masa Dr M bina petrajaya, sme ktk..masa buat multimedia superkerider, seme ktk..2020 sme ktk…jd perkataan2 cenih tk heran lah..
          yang penting, ada umat yg berpndngan jauh dan setapak malah lebih dulu berfikir dri masanya..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        eh poco2 entah2 ko tu yng hutang bertimbun sbb tu ko tau pasal angkasa tu kan..ko sibuk tanya kami ada pegi ke yang ko tu ada pegi kerr????blah la weiii!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. matdol says:

    Smoga Dato Syeikh dan isteri bahagia sentiasa. Sabar2 makcik dan pakcik ‘majlis perkahwinan terunggul di abad’ ini akan datang Disember ni. Jutawan melayu kena autta -space bulat2…..woohhoo.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  66. anyss says:

    Astro-NOT yg xde manfaat…cehh!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  67. malllll says:

    betol tu…mmg pelancong pon..bkn nak dengki,tp jgnla mengada2..klau ko g dgn duit titik peluh ko semdiri ke angkasa tu,kami pon x kutuk…ni dah la guna duit rakyat, balik bumi habuk pon tarak..apa daa..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. malllll says:

    rm 90 juta tuh…bg org miskin kat msia makan pon dapat pahala..x yah la bazirkan duit rakyat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  69. clorox says:

    publisiti ngalahkan wedding anak raja..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  70. jauhari & manikam says:

    hanya orang-orang yang pernah bekerja dengan beliau sahaja yang mengetahui betapa T*R*K nya attitude beliau..hurm..x teruja langsung dengan wedding beliau..rasa seperti terlalu nak menunjuk²…apa2 pon moga kekal hingga ke akhir hayat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      owh really…. hahahaha tapi biasa la jauhari… orang akan nampak yang baik2 jer….. sucks

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        hahhahahahaha….so penyokong2 dsms ada apa2 kenyataan????apa yang dsms anda sekalian bawak kepada rakyat malaysia???ataupu ada sesiapa yang nak back up lagi??

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ryan says:

      haa ni aku setuju sesangat! stress giler keje ngan die..ngalahkan layan menteri..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. RiRi says:

    hihihi…ingat sume…yg kite kutuk sgt2 tu bangsa kita…camner bangsa kite nk maju…adakala bangsa kita sndiri xley tgok bangsa sndiri lebih sket…x thu la nape camtu kn..coz yg komen2 ni pn bkn yg knl rapat sms pn….so just komen pe yg dia rs..bkn pe yg dia tahu n knl… ^^ pape pn tgok diri sndiri dulu..bgs kah aku…hebat kah aku…sempurnakah aku…ingat sygku sume..peace no war ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      riri r u sure all the commentors nie sebangsa??????????????????mcm mana u dpt kepastian tu yea???????????sila jawab!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RiRi says:

        sendiri mau ingat je yunk……cuma pelik tgok org kite je..nape eh gitu….i xknl SMS n u or sesape..so xley nk kata lebey2 kn…i tgok buruk diri sndiri dulu..huhu,..pape pn..pe je la yunk…jnji u all bahagia ye….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          lupe lak?u btl2 x suke ye dgn SMS..hehehe…tp u tetap setia berkomen2 di SMS nye topik…nape u x suke yunk?u knl dgn dia ke?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita estrada says:

          sebab kenal la dia komen… penyibuk la ko ni riri

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          apa hal sndiri mau ingat pulak dah!!ko confident je kata “org kita” wth????DAN ko sangat poyo bila buat statement ‘XLEY NAK KATA LEBEY2″ taapi berkepuk gak ko komen…adoiii….PAKU DULANG APKU SERPIH BETUL!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          hahaha..eh..aku komen yg buruk2 ttg sape2 ke?hihihi..xde kn…pe la korg ni..nape korg emo sgt…hahah..konfius aku…ooo..kenal ke?bkn cbuk syg..just nk tahu je…korg kn de kebenarannye.so ley share kn..korg ni wat aku gelihati je..kihkih…rilex sudey..watpe nk beremo sgt psl SMS tu…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          TAH…

          CAM DAH SAKIT JIWA DAH AKU TGOK 2 EKOR NI…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. hahaha says:

    biala die…korang ni yang heboh semamcm kenape..pelik aku..haha..x payah menyebok la kot kite ni,buat tambah dose je..just read n silent je da la..ni read,mengumpat n mengutuk wat pe kan..last2 gado..mmg x paham org malayu ni,ade je sifat x puas ati..(hehe..jgn mara)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      hahahaha kalau u sndiri pun sama xpyh nasihat orang yea..paku dulang paku serpih nak ngata orang dia lagi lebih.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      eh…diamlah ko

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. SaTik_SiZUka says:

    bt bg nara,tak siarkan ke mengenai pemergian pelakon
    Abu Bakar Ariffin smlm…ada dlm metro…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  74. ez0ra says:

    tuelah dia dinamakan manusia.. bru gi angkasa dah blagak.. aku menyamph dgn statmnt dia kat dlm soal jawab.. ckp cam p0yo je.. baik dr faiz gi lg baguz.. seblm nak bermegh2 ingt sikit, awk pegi tue guna duit sapa? duit aku jugk tau s0 x pahlah nak berp0yo2 kat cni.. ingt lg time dia gi sana pastu siarkn kat tv.. bkn main p0yo lg.. nak “jakun” p0n ada gak.. org lain p0n relaks je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  75. zieza says:

    Buat Dato’ SMS & pasangannya..selamat pengantin baru..semoga berbahagia hingga ke akhir hayat…amiin(majlis perkahwinan terunggul abad ini 10.10.10)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  76. anyss says:

    alaaa…beselaa kt mesia ni..klu sorg wt grand2 mst dia pon nk wt grand2 gk…xnk mengalah kate knnnnn….
    nk tunjuk kt sume org yg dia pon leh wt lbh grand lg…
    ceh poooooodah!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. annedesilva says:

    Congratulations ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  78. baby says:

    oh pmpuan tu lubang idung dia besaq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  79. jauhari & manikam says:

    wat la majlis kawin ikut kemampuan….tak yah la wat muka tembok mintak sponsor sana sini guna nama angkasawan negara…hurm…hanya jauhari yang mengenal manikam…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  80. amy lara says:

    aku punye kad kawen nnt murah2 jer dah la.. wat kt kpg jer.. kasi kad kertas photostat pun org dtg gak… almaklum ler.. x popular cm derang ney… =p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mummy_iman says:

      aku syorkan ko jemput pakai Facebook jer lah.. x pun email jer.. hehehe.. jimat babe.. mak aku kt kampung pg jemput tgn kosong jer org ttp datang..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. miss k says:

    baby..sukung memang idung dia besaq…tak cantik..nampak mcm pengantin tua.kihkihkih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. eclipse says:

    org batak mn kat ats tue yg dok bcakar mcm org xde akal?….sian aku tgk….sibuk mbodohkan n mbongok kan org…but at d same time dr sndr yg bodoh n bongok…hanya org yg xde pelajaran jer yg suke ckp2 merapu mcm tue…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      ada aku kisah dengan komen kau??? tak berkudis pun.. hahahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      batak dari keturunan ko la!!nak kata org mbdh dn mmbongokkan diri ko pun sama la BANGANG!!! statemet ko “HANAY ORG XDE PELAJARAN YANG SUKA CAKAP MERAPU MCM TUE” kan…koo ckp ORG BATAK tu apa?????ko ckp but at d same time dr sndr yg bodoh n bongok tu apa??ooooooo…..aku faham…ko sendiri pun XDE PELAJARAN!!!bongok!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • annedesilva says:

        kasar sgt statement ko nie…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          ntahnye..xmuh r kasar2 n gdh2..abg nara wat blog ni bkn suh bergdh…xmuh emo sgt…dia suh kite berkomen2 ttg artis tu…dun emo2 ya…peace no war….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          annedesilva kalau org sopan dgn kita boleh la kita sopan balik kan…no hal punya tapi sekali dia kurang ajar sepuluh kali aku kurang ajar balik.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita skit [email protected] nk mati says:

          wei skit jiwa…
          mslhny korg tu y kuang ajr ngn org lain dl so cmne org nk hormt n ske kt korg
          dr mle2 msuk jek ko dh bt mulut cam sial…
          org tgk pon menymph…
          dh2 la xpyhla nk bt publisiti murahn kt cni…
          bkn ada org ske pn…org nymph lg ada la…
          udah2 le tue…..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita skit [email protected] nk mati says:

        org gler dh emo weii…
        larikkkkkk…
        biakn die dgn mulut longkangny….
        waaaaaa….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. lawak laa... says:

    hehehe…lawak la tgk c emmie, c angkasawati dri blan n c margarita astrada….dorg ni leh msk raje lawak msim ke-5…hehe…best la korg b’tekak….hlang tnsion keje tgk korg pnye cment…pape pun i like u all… =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      dorg masuk raja lawak…kaum keluarge dorg jer tgk…org len xhingin tgk…ntah ape2 pnya org…cam hilang akal jer…huahuahua…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        lawak laaa….i like u too…
        WOI ECLIPSE!!!!!!xder sape pon suruh ko tgk.kalau iyer pun skurang2nya kteorg ada gak famly nak tengok ntah2 ko tu sape pun xhingin nak tengok.family ko pun benci tengok muka ko!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        lawak la… kami pun sangat tension keje jugak… susah dapat bos yang &%^%^&% nie.. nasib leh gado2 kat sini.. leh ilang stess gak. lantak la orang tak suka ke apa. tak kisah pun.. lalalala anyway.. i like u tooo…. =)

        eclipse : kalau hilang akal aku tak tau guna pc sengal. kau nak menganjing orang tak sedar diri tue pun sama.. hahahahahahahah

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • annedesilva says:

          pe jek masalah ni asyik nk memekak jek?
          kalau nk bg blog ni meriah pon jgnla smpai gadoo sesama sndri…adoiiii………

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ntah..dah xde modal gaknye..cubela buat2 baik sket ari jumaat nih,wlpon diri tu mmg jahat tp amikla ksempatn smpena jumaat nih utk bersangka baik sesame kite…adoiiiii

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  84. hahaha says:

    btl2..layankan aje…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  85. hahaha says:

    kedengkian melanda…hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. aries says:

    Terpanggil nak share info ni selepas membaca komen daripada orang2 cerdik pandai dalam forum ni.
    “Flying as a guest of the Russian government,[14] Sheikh Muszaphar’s role aboard Soyuz and the ISS is referred to as a spaceflight participant in English-language Russian Federal Space Agency and NASA documents and press briefings.[4][15][16][17]

    Speaking to Malaysian media outlets, Alexander Karchava, the Russian ambassador to Malaysia, stated that Sheikh Muszaphar is a “fully-fledged cosmonaut”.[18] In an interview with the Malaysian Star newspaper, Robert Gibson, a retired NASA astronaut, shared his opinion that Sheikh Muszaphar is fully qualified as an astronaut, and as such, he should be called one. Gibson also said he regarded Sheikh Muszaphar as a peer.[19]

    [edit] Spaceflight
    Soyuz TMA-11 carrying Whitson, Malenchenko, and Sheikh Muszaphar, successfully launched at 13:22 UTC, Wednesday, October 10, 2007.[20][21][22]

    After 11 days in space, Sheikh Muszaphar boarded Soyuz TMA-10 for his return. TMA-10 undocked from the ISS at 07:14 UTC on October 21, and deorbit occurred at 09:47. During atmospheric re-entry, the spacecraft transitioned to a ballistic reentry, resulting in it landing west of Arkalyk, approximately 340 km (211 mi) northwest of the intended Kazakhstan landing site.[23] The trajectory was reported by the crew as soon as they came out of the communications blackout caused by plasma surrounding the spacecraft. A ballistic trajectory is a backup re-entry mode that takes over if something fails during normal re-entry. A Commission of Inquiry determined that the ballistic re-entry was caused by damage to a cable in the spacecraft’s control panel, which connected the control panel with the Soyuz descent equipment.[24] Landing occurred at 10:36 GMT.[25]

    [edit] Space experiments
    Sheikh Muszaphar performed experiments on board the International Space Station relating to the characteristics and growth of liver cancer and leukemia cells, the crystallisation of various proteins and microbes in space.[26]

    The experiments relating to liver cancer, leukemia cells and microbes will benefit general science and medical research, while the experiments relating to the crystallisation of proteins, lipases in this case, will directly benefit local industries.

    Lipase are a type of protein enzymes used in the manufacturing of a diverse range of products from textiles to cosmetics, and the opportunity to grow these in space will mean a possibility for Malaysian scientists to take a crack at an industry worth some USD2.2bil (MYR7.7bil) worldwide by producing these locally.[27]

    [edit] Spaceflight and religion
    Since Sheikh Muszaphar is a Muslim, and as his time in space coincided with the last part of Ramadan, the Islamic National Fatwa Council drew up the first comprehensive guidebook for Muslims in space.[1][3] The 18-page guidebook is titled “Guidelines for Performing Islamic Rites (Ibadah) at the International Space Station”, and details issues such as how to pray in a low-gravity environment, how to locate Mecca from the ISS, how to determine prayer times, and issues surrounding fasting. The orbit of the ISS results in one day/night cycle every 90 minutes,[1][28] so the issues of fasting during Ramadan are also addressed. The guidebook will be translated into Russian, Arabic, and English.[7][29] Anan C. Mohd, from Malaysia’s Department of Islamic Development said that fasting while traveling is optional, so Sheikh Muszaphar could choose what he would like to do, but if he did decide to fast in space, the times would be centered around local time in Baikonur, where the launch takes place.[30][31] Sheikh Muszaphar celebrated Eid ul-Fitr aboard the station, and packed some satay and cookies to hand out to the rest of the crew on October 13, 2007 to mark the end of Ramadan.[32]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  87. lawak angkase lepas says:

    wei nk tergelak aku bace komen2 korang….tq…korang membuatkn hati aku gumbire di pagi hari

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  88. kakak_Sabah says:

    aku suka tengok org2 glemer ni hepi2 dan bahagaia…
    itu boleh mjadi contoh2 utk pasangan lain hidup dgn gembira dan bahagia dlm rumahtangga….. ok apa gmbr2 dirang tue… ada kemajuan dlm industri per fotoan… hehe..
    ” SEMOGA BAHGAIA DAN BERKEKALAN UTK PASANGAN ANGKASAWAN DAN DOKTOR… INSYAALLAH….”

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  89. bebeh says:

    apesal si sengal dua ekor kat ats tu asyik memekik maki org jek?
    sejak bila nk populariti murahan kat sni..?
    dhla memekak pastu maki2 org bajet2 good jek korg berdua..
    ntah2 dua2 org yg sama tukar email n nickname jek..
    sengal nk mampus…..!~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      mmg sengal..slame ni x populer,baru ari ni kat entri ni die nk melalak bagai…
      kesian die..kurg kaseh syg

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      sape suruh menyampuk!!aku komen ngan margarita je…yang lain datang sibuk2 nak menyampuk dah tu sentap.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        alah ngaku jela nk gile glam kejap kan..xpela aku izinkan..kejap je jd la..sian plak kang melalak lg kuat

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. kaWan says:

    bongoknye budak2 hingusan nih komen dr sms ni g angkasalepas buat kajian pkai duit dorg…
    alahhhh korg tu contribute posen2 jek tau x posen2 jek!!!
    bknnye korg contribute juta2 ke..kecohhhhhh dgn duit yg x sberape tuh…bongok!!!
    patotnye bangge la ade gak anak mesia nih bjaya mcm dr sms tuh…
    lg 1 psl kad kawin pon nk kecoh…bkn die mntak idea or duit korg nk print kad tuh or nk design kad tu cmane…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      eh kawan aku dah kata aku cakap ngan margarita jer dari mula! yang lain tu dtg sibuk2 pehal?pehal?xkisah la even sesen pun aku cntricute itu ttp duit aku la ngok!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  91. Annedesilva says:

    ; )

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. margarita skit [email protected] nk mati says:

    assalamualaikum…
    aq rse margarita ngn angkasawati ni org sme…
    skit jiwa cz tu sj post smpi dua kali gne nme lain2…
    sj nk pnskn blog ni…
    wei mangkuk korg xpyh nk bt psl la kt cni..
    kalu dh xske kat kad kawen diorg tu xpyhla tgk,xpyhla duk cni…
    m’ganggu ktentrmn org lain nk bc blog je…
    dhla ayt cam sial..
    y korg tau asyk nk kondem komen org lain yek…
    blhla wei…
    bkn org lain y dtg menympuk tp korg tu y ske menympuk ckp org lain…
    sengal,poyo pny budk….
    blahla wei….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      ha’ah die yg suke nyampuk ckp org…nyah ko dr cni!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • RiRi says:

        bab ni sokong gak..sori ye cik angkasa n margarita..huhu…korg mmg suke nyampuk komen org..huhuh…kenyataan tu,,(menyampuk x kisah tp biar kene cara n yg penting xmuh gdh2)

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        hahahaha…aku suke2….mmg tolol pnya org…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita skit [email protected] nk mati says:

          hye dear…..
          huhu……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          tomei..komen kamu memang peeedaaassss…lari terus dorg…hahhaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita skit [email protected] nk mati says:

        erm btui2….
        nth ape2 tbe2 jek nk cr psl ngn sume org…..
        gler ke ape…
        ni msti ada mslh jiwa cz gaji xnaik2 so duk lyn blog jela…
        hahahah
        lwk btul la org mcm diorg ni…
        jiwa kacau……lol

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          anne setuju sangat..
          dr td dok maki org sna sni suka2 hati..
          hangin jek baca..
          poco pon kena gak..
          padahal org komen org punya sukala..
          sengal tol..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        oi kawan nie blog ko puny ker??nak nyah2 kan aku lak.bil tenet aku ko byr kerr!!!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita skit [email protected] nk mati says:

          aik mrh ke…
          y ko dr td duk ckp blah2 kt org pastu xabis2 ckp org menympuk tue pe cite…
          xkn sndr ckp sndr lpe kot….
          dh2 la wei…
          aq tau jiwo ko tgh kacau tue tp ko jgnla nk bt kitorg2 kt cni maki hamun ko….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ha’ah aku bayo…kehkehkeh so nyah korg nyah dr cni!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. aries_april says:

    wei…
    asl nma sma ni kat ats?
    krng kata den gna 2 ID lak

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita skit [email protected] nk mati says:

      hahahah
      memg org sme pon aries…
      sj gne 2 nme cz kalu die komen sorg2 xde org nk back up die so bt 2 nme konon2ny back up die la tue..
      tolol pny org…
      kecik2 xnk mmpus dh besr cr psl ngn org…
      sengal….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • Annedesilva says:

        haah takot takde bakup tu yg buat dua nama bajet2 ada la yg sokong dia nanti..
        dr td dok pekik2 komen org lain bodo la apela…
        cari punblisiti murahan tol dua ekor tu./.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ha’ah nmpak beno die gile glam…smpai sggup pkai 2name smate2 nk ade org bekap..adoiii kasihan sungguh minah2 mental nih…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          taw takpe kawan..menghanjingkan org jek keje dia…bengang tol!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          annedesilva td ko elok so aku ckp elok ngan ko SKRG ko bc sini elok2 yea…aku ngan margarita je ke guna bodo bongok tu?yang lain guna btak la a ala sume tak lak ko pk xa lak ko nak heran!!!apa hal lak macam tue???ke ko yang cari publisiti murahan?????

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          allo aku tak payah cari publisitila kat sni pasal aku dh pemes pon..hahahahha…bkn ape ayat ko tu menyakitkan mata taw tak..
          sume org punya komen ko mara2..
          ko nk bidas..
          sape tak saket hati..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ntah..dah terang2 la ktorg mmg glemer kt blog nih..watpe nk cr publisiti murahan lak?kehkehkeh sian korg…org gila glam mmg cmni…dah2 la tu,baik ko snyap jek,x pon berambos lg baik..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          sapa yg biasa baca bn mesti dh knl sapa br n lama….
          x pyh gdh2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      br muncul dak aries ney….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        hahahhaa…..xtahan aku dgn ayat ko wa…senyap lak dia kan….sure tekanan jiwa tue…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        bru la…si anne bru seru..klaur meeting trs calo sni..
        korang ok ker?
        nk den tlong cam na..meh ni./..

        mn 2 orng tu….x kan br skit dh out?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          tula anne seru sume pasal nampak PP dgn tomei jek..hahahahahha…..
          poco dh baik punya kena sound kat ats tu la ni lari lak dua mangkok tu..
          kuang ajor sgt menghanjingkan org…
          memekik mcm hanjing kurap..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          la….dh lma ke dia orng brtapak kat sni?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          weh dia dh start reply kat ats tue….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          dua org tu de PHD …psl KAD je pn kata mcm2..haih,,

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ha’ah mane korg hah???
          cepat beno surrender pesal???
          meh aku lesing skali br ko tau

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  94. aries_april says:

    siot ja kta orng..dia yg mnganjing orng….
    statement cam pndai sngt..
    pdhl sma ja…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      bdk br naik mmg camtu….nak glemer mcm kite la tue…sian…dia xtau org lame mcm mn agaknya…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        orang lama leh masuk muzium..takpun masuk arkib negara..wakakakakaka

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          orait ape jd sumber & rujukan utame seluruh dunia..dr ko tuh xde guna lgsg…tau memekak jek masuk umah org..shuhhh shuhhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          oi kawan sudah buta ker???nie bukan rumah la…nie page bongok!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          budusnye ko smpai bhase kiasan pon xtau…mmg kesian thp max wehhh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          kakaakakakak…tp yg lma tu value tnggi…yg bru ni suam2x kuku ja

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita estrada says:

          rujukan lah sangat……. masuk muzium free pun tak nak orang masuk.. hahahahaha

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • aries_april says:

          ko ni mst x prnh p muzium kan?asl xda orng nk dtng lak..
          rmai ja orng dtng.yg x dtng tu ko..ko tkt value ko xda cam kta orng..ahaks

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          org batak pon tau muzium…maybe dorg ney lebih dr batak kot…hohoho…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          yg x nak msuk tu ko sbb ko kan tdiri drp org2 yg xreti bsyukur…baik ko idop kat bangla wehhh…cnpom ko lg hotttt

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • angkasawati dari bulan says:

          eclipse ko mmg celaka.ko yang batak!!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          celaka lak dah…wah2 sdp nyer bhse….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita skit [email protected] nk mati says:

      hahaha
      xpe aq dh hlau diorg td…
      memg dsar anjing kurp…
      slh umh la tue…
      nk msuk umh anjing termsuk blog bang nara plk…
      hahaah.
      lwk xhengat……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. margarita estrada says:

    wakakakakakakakaka tak sangaka aku da jadi fames…… aku suka…..wahahahahahahhaha sampai peminat fanatik ada amek nama aku….. ankasawati…mana kau…. hahahahahahahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aries_april says:

      prah sntan x abis g ke?
      bla lak ko pemes ni?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita skit [email protected] nk mati says:

      hahaha…
      femes kna kutuk bt ape…
      kang xpsl2 bnuh dr cz tertekn asyk kna ktuk…
      huahuahuahua….

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      yela dari kiteorg dok bercerita brdua tetiba ada dtg cari pasal menyampuk menyibuk tup2 sumer lak nak cite pasal kiteorag pehal???femes la tu..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        femes dikutuk…ahakssss ko idop mmg utk dikutuk dowhhh…kehkehkeh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        lalalalallalala aku masih girang… lalallalalala….~~~~~ llalalalala…. femes…femes…lalalalalala~~~~

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      tu ha ada kat ats tu…malu nak mgaku suka so guna cara halus menggabungkan nama kita huahuahuahuahuahuahuahuahuahuahhhhh…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no name says:

        ok la tu cmtu..law aku wat cmni nama korank
        ANGKASAWATI BIRAH N MAGARITA SIAL chare gak..hoho

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. aries_april says:

    mira x rsa 2 orng tu orng br kat sni….cra dia drop cmnt…n smuanya…cam dia dh lma kat sni..korang try bca blik cmnt2x dia..
    korang akn sdr dia orng ni cam biasa ngan BN

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      hahahaha tak payah la susah siasat. aku memang folow BN pun. dia best. aku suka. cuma komen2 yang aku baca kat korang nie tak berapa nak sihat… so aku datang… hahahahahahahahhahaa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        wek…mntah lak i dngr….
        ko pnya cmnt sht sngt ke?
        ada sht cam fei mau?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        yeke best??bistu pesal ko kondem x hengat??x ke sengal namenye…adoiii bajet komen ko sehatla sumpah2 org segala??hampehhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          org berbudi kite berbahasa…law ckp elok2 mesti x denyer nk kuar pekataan yg bkn2

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kaWan says:

      sape lg caldina la tu..xpon si mamat bongok tu rooney

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aries_april says:

        kawan..i know who are u…huhuhuhu
        :-)
        no cmnt..maybe la kot…
        coz ari tu dh kna bncuh ngan kita

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        hahahahahhahahahahahahahahah dua2 bodoh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        busuknya hati…tak tau tak kenal menuduh orang pulak tu…eeerrr………memang dasar kaki fitnah!

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • kaWan says:

          ko la ketuanye..ko kan ape je sgala kaki sume ko..kaki pitnah,kaki angin,kaki sumpah,kaki bongok sume ko…dimana ko dtgnye dr neraka…wahhhh hottt gituu..kahkahkahh

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • mungkin juga..aku pon
      ada rasa yang sama
      dgn ko..aries

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. margarita estrada says:

    ffffeeeeeeeeeewwiiiiiiiittttttttttttt aku datang dari jauh…. aku datang …. wahahahahahaha….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. littlemia says:

    cam best jer …….byk gak bayau incometax+++++++tax kfc mcd asiari..huhuhu mkan pun kna tax kan…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. ez0ra says:

    aku mmg berbangga ader anak mlysia gi angkasa tp aku x berbangga klu ank malaysia tue p0yo. menyamph sgt2.. dulu aku mint gak ngan dr sms c0z rkyt malaysia pertama gi angkasa tp skrg naik meluat plak.. cam kat mlysia nie x de topik lain. buka tv je asik iklan muka dia nak kwen.. org lain p0n kwen gak. nnti jgn lupa yea klu dah bercrai berai p0n hri2 msk tv yea.. jgn snyap plak..
    sbb aku x suka dr sms c0z ckp berlagk sgt kat soal jawab hri tue.. nak je aku call suruh dia sedar diri sikit.. jiwa rsa tenang kat angkasa.. oit k0 tue org islam, jiwa yg tenang adalah kat dpn kabah 0r dlm masjid ketika brsujud padaNya.. nie x p0yo je lbih…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      i like u ezora…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • jeng2 says:

      aku pun dah xminat..
      kalo tgk dia ni mcm xsuka kat dr faiz..mcm dia nak dia je yg jd agkasawan malaysia..bace lah statement2 dr dia yg dulu2..bila bace mcm gayanya dia xnk org lain jd agkasawan mcm dia.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. margarita estrada says:

    angkasawati dari bulan.. mana ko? baca tak pasal anak sultan brunei tue?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      dah td…bahaya la dia tu…amik no keta org apa bagai…hmmm..tapi dia mcm tak puas ht ngan perkida jerr…tapi terang2an sgt..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  101. Annedesilva says:

    dahla sume makin dilayan makin menjadik2 nanti…
    kita kat sni bkn nak huru harakan keadaan..
    ape la salahnya berbaik..
    ni nk memaki sesama kita..
    buang masa la..
    kawan2 BN yg lain sumenya baik2 belaka..
    dorg bole jadik kawan kalau korg nk..
    tp sebabkan ayat korg berdua melampau sgt./…
    tu yg jadik makin huru hara..
    kalah tsunami dh nie…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  102. margarita estrada says:

    aa…. dasyat sangat dia punya blog… heybat tue… tapi memang berani g antar email kat sultan..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • angkasawati dari bulan says:

      aah…dia mmg tabah tak mgenal erti putus asa…ko ada baca tak yg dia minta sultan brunei tu bg duit kat dia smentara nk tggu krajaan kita bg 800juta kat dia…tggi hrpn dia…sian kan mcm tu..hmmm

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  103. Annedesilva says:

    to all my beloved fwens tomei..aries..kawan..eclipse…
    u all mang BFF until die….
    semangat sepasukan tu slalu ada…
    just forget the past and open new chapter k?
    lg balas lg panjang citer..
    lg banyak perkataan yg tak baik kuar..
    arinie kan jumaat..
    i know u alls sume profasional giler kan..
    tak cepat emo tp ayat panas..
    leleh telinga nokk..hihihihih

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • eclipse says:

      sbb aku ney profesional la aku xreply komen dia ckp aku cilaka…klu bodoh bangang aku leh terima lg…tp klu cilaka…sorry aku nak maafkan org camtu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • kaWan says:

        kehkehkeh…gua layan jek beb!!!
        die menyalak,kite libas jela…yeahhhh

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Annedesilva says:

          yup eclipse tak payah maafkan kita diam jek dlu..
          kalau dorg mulakan lg bak kata kawan baik kita tu kita baru libas dorg k…..ckup2..kaw2..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • RiRi says:

          dia ckp cilaka ke?teruk plak la bahasa nye..nape camtu..x sonok la gitu kn…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  104. Opz! says:

    hohoh..tak minatlah….nak tgok kad or gambar pra ke pe ke………lau nak best…tgok dier sanding..tu bru rancak oooww…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  105. margarita estrada says:

    angkasawati.. ko dah makan ke? lpar la… makan sama nak.. opis ko kat ne…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  106. angkasawati dari bulan says:

    blm lg…aku xkeje hari nie…kita jumpa dekat kl nak x?boleh sembang2..mcm ada chemistry lak nie..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  107. margarita estrada says:

    angkasawati.. hhahahaha bleh je… ko cuti ke arini. haha weh, ko ada baca novel tajuk “SEKUMPULAN KAWAN PUAKA” tak?? novel seram…. tapi tak berapa nak seram….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      HAA…ELOKLA TU…DUA KAWAN BERPUAKA…

      habis bn ni jd huru hara…grooooooooooooooooo…!!!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • margarita estrada says:

        alahai…susah kalau ada si bengap yang menyampuk macam cik poco nie…. sekumpulan tue bererti lebih dari dua… maknanya kawan2 BFF kau la..wakakakkakakakakakaa kebabian sial kau melanda…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  108. angkasawati dari bulan says:

    ooo…yang tu ekh…yang masing2 xder pendirian tu ke…mula2 ckp A pastu cakap B..aku der baca…seram time sumer kena sampuk ngan hantu…..tapi sedih la sbb sumer xberpegangan…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • margarita estrada says:

      owh…ko dah baca ke…dasyat…. tapi novel tue tak berapa nak laku la sebab tah pape citer nyer. aku dapat nie pun sebab ada budak opis aku yang saing2 bodoh macam dorang gak g beli..hahahahahah

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • angkasawati dari bulan says:

        aku pun jumpe buku tu kat tepi jalan…aku dah trpijak dah masa tu…aku baca jer trus buang dlm tong smpah….sbb mlu nak suggest kat kawan yg lain…mcm xbrfaedah…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • no name says:

          siannyer…huhu

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Miss pocO says:

          alahaiii…sembang2 cik minah…duk bjiran ek…???

          bagus2…sume org mmg bodoh kan, korang bdua jer yg bijak…sian budak ofis ko tu, tak pasal2 masuk dlm page ni skali…

          ape la dosa dia…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  109. Roxy says:

    sahih….=)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  110. RiRi says:

    sape de FB..meh add…hihihi..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. jojo says:

    kalo duit dier yang berjuta2 wat majlis kawin grand2 ni sedekah kat orang2 yang xda duit nak kawen ni ada jugak paedahnye…xdala gejala maksiat zina n buang anak berleluasa sekarang..tahla..dunia2

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  112. lissa says:

    Hahah.. Dia ni sbb dia ‘tak tulen’ sbb tu l abuat perangai over cam gay gay sedunia. Cuba kalau dia Tulen macam Tun Dr Mahathir, tulen cam lelaki2 perkasa lain…. misti dia humble and cool je.

    Ni tak, dia nak kawen, dia over2. Selalu pompuan yang over, tapi kes dia, pengantin yang over. tgkl le semua gambar2 dia semua pun muka poyo Dr SMS. keh..keh..keh..

    Ops… He is ssssssso gay. and i like~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • milah rembulan says:

      eh yer kerrrrrr..lelaki lembut tp x semua gay kot…cuma lemah lembut jer n suka benda2 cantik gitu..owhhhhhhhhhhhhhhhhhhh tak kuasa hakuuuu

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  113. damia says:

    Aku sokong KURUS. TQ ARIES. Marah sesangat psl byar tax yg ciput…aku byar ribu2 ttiap tahun ..tak bising pon. Zakat ada bayar tak..zakat harta, zakat emas/perak, zakat perniagaan..? Mrah dr.SMS dpt gi space..marah lah pada sape yg pilih dia dan anta dia (setelah melalui bbagai2 ujian metal & fizikal)..bukan mcm progam realiti..sape dpt undi sms tbyk..dia yg menang..ada berani? aku pasti org yg pilih dr.sms bkn org yg bodo & x cukup blajar. Result drpd research yg dibuat bkn mcm buat cekodok..10 minit dh siap…mesti amik masa dol! Psl kad pon nk bertekak..Cantik dan simple kad tu ada ciri2 kemelayuan dlm design. lantak la dia nk letak sape pon..klau dia nk letak gamba 1 family pon..kacau idup korang ke? Dia sudi jemput 1 malaysia dtg kenduri dia..sape yg nk dtg..pegi la..sape yg x nk, tak payah dtg. Dh rezeki dia murah rmai org nk sponsor..korang jeles? Tu je la…Ape pon…smoga rumahtangga kalian berdua berada dlm mawaddha, sakinah & warahmah…amin.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gee says:

      dah tau banyak duit habis utk dia oleh govmnt tahu2 lah balas balik…jgn lah tunjuk sangat ekmegahan dan kemewahan sehingga lupa pada yg memerlukan.bukan kah wang rakyat itu dari sumber uasaha rakyat, jd tak salah dan lebih baik jika tidak membazir dan gunakan duit utk membanatu org yang susah sebab org yg susah ni dah bantu dia…naik ke bulan wlu pun bukan dia yg melantik diri dia ke sana.Walaupun result resarch dia x mcm cokodok cepat siap, dia sepatutnya dah siap dengan nilai2 yg lebih dibanggakan rakyat seperti berjimat cermat, membantu sana sini, memberi sumbangan motivasi tanpa mengenakan bayaran yg melebihi kemampuan dan x masuk akal, sebaliknya dia ambil kesempatan menjual bukunya dan mengambil keuntungan pula. kamu pula mungkin akan menjawab siapa suruh beli kan?

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • ez0ra says:

        s0kong gee.. mmglah dah ditakdirkan dia gi sana.. tp blajarlah mengrmati org lain.. nie tak ckp nak menyombong.. @damia k0 x tgk ker soal jawab hri tue.. klu tak gi buka web tv3 or web tonton.. owh dia ckp bk2 semenanjung x reti speaking cam bdk sabah sarwk apa hal.. sesuka atie je. lepastu klu dpt tiket 1 way ke marikh dia nak gi d0k sana. sanggup tinggalkan segalanya kat bumi…. ckp tue biarlah logik. owh semata2 nak gi sana sanggup tinggalkan fmily. cam batak sgt je.. first time gi sana nak p0yo lebih.. byk lg cara dia ckp tue cam menyampah je aku dgr.. niat dia mmg baik tp perbuatan & kata2 dia menyakitkan atie rkyt mlysia.. @damia tak perlulah k0 nak ksi tau semua org yg ko byr tax beribu2.. org lain p0n byr gak x kecoh pon. yg pnting niat….. klu nak menunjuk baik x payahlah………

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • milah rembulan says:

          bagi org senang mcm damia mungkin x mengapa bayar tax beribu ribu kan? tp dik ingat lah x semua yg senang mcm awak.ada ygg bergaji tahap memuaskan tetapi kena menanggung keluarga/adik beradik/ .x semua org senang mcm damia…ramai yg masih susah dik..ada yg kat kawasan pedalam tu masih x ada api/air..mcm baru ni ada kat tv3 ada kawasan di kelantan tiada bekalan air pain n api…bayangkan mcm ner mereka hidup.
          to izora : jika betul lah luahan ANGkasawan itu bdk2 sabah x tahu B.I hmm maka dia perlu lah jln kan tgjwb dia, jgn ckp sahaja..pergi lh ke awasan pedalaman sabah tu beri motivasi….bangkitkan semangat mereka..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • milah rembulan says:

          p.s ralat : budak semenanjung x tahu B.I (jgn marer)

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. Miss pocO says:

    HOHOOHO….

    FEMES KER HATI DAH BENGKAK…????

    HAHAHA…2 EKOR JER YG TAK TENANG FIKIRAN KAT SINI, YG SEKOR LG TU CAM BISKUT, JAP ADE JAP XDE…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. luve says:

    lah..kawen pun nk pakai baju angkasawan ke? lawak betul..g space pun kerajaan tanggung huhu..kelakar lah poyo

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  116. yat says:

    he deserved it…..die ni sampi mati pon anak cucu kter sebu pasal dier…sbb…pndai2 la korang jwb..korang der????sooo…dob b jeless

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • malllll says:

      setakat sebut jadi pelancong angksa buat ape…buat malu jer..org nk g angkasa dia pon nk g,,,blik sini ambik ksempatan org ramai,kikis duit org…piiiiiiiiiiiirrrrrrrrrraaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhh…..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no name says:

        i like yat…hohoh…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bonggol unta says:

          kalau die nk kikis duit org tu,tu urusan dia ngan Tuhan…skrg2nye die dh bwk name Msia ke serata dunia,dpt jgk g angkasa…..kite ade???so nye xyah la duk kutuk2 dia,seolah2 kite duk ngutuk negara sndri…..kalo rase bkn rakyat Msia,sila cari asal usul,blk negara msg2….wahahahahaha….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  117. aries aku sokong engko..2 org yg melalak ntah ape2 tu bykkan general knowledge ye… yg lain2 xyah la korang bising2 pasal abiskn duit rakyat nih.. bende dah lepas..4 info byk lagi duit rakyat abis kt org2 yg ade kpentingan tp xdak sape2 pun bising…selamat berbahagia hingga ke akhirnya…bile lg nk tgk kenduri kawin camni…nk tuggu marghrita or angkswati xtau bila….ha ha ha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      diorg bdua ni tak kawen kat bumi beb…

      diorg tu dah pasang angan2 nak kawen kat bulan…

      lg hebat kan…yg taja kenduri diorg nanti dah tentu la neil amstrong…wakaka…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no name says:

        pastu pengapit dye mahluk asing…
        jup….wa nk bygkan…….huwawawa

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • margarita estrada says:

          wa….comelnya,,.,……. I LIKEEEE…….sonok pengapit alien. dari miss poco kawen…. pengapit BABI DENGAN ANJING……. HAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • eclipse says:

          ko ney ade blaja agama ker x???

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  118. anyss says:

    2 org sakit mental kt cni…kesian….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  119. botak says:

    kalau kawin senyap senyap kata kawin lari, kalau bagitahu sibuk kata menunjuk…………mentaliti orang melayu. apa kata kita dooakan yang terbaik untuk mereka…..setahu akulah dr halina ni very low profile..nak kawin baru menonjolkan diri. cuba korang tgk nurul syuhada nad kapten faiz dulu, takde apa apa dah kecoh! last last putus….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Miss pocO says:

      setuju…

      sepatutnya kita mdoakan yg tbaik wat sesama muslim…tak salah kan…

      jgn ada PHD yg tak btauliah tu…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • no name says:

        btl2….smoge depa kekal

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • bonggol unta says:

          btl3….pttnye mendoakn kbhgian mereka,smoga kekal hgga ke akhir hayat….xbeek duk kutuk2 org nk bina masjid..cuba bayangkn kalo org laen kutuk2 kita time kite nk kawen,msti sdih kn??huhuhu……

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  120. Miss pocO says:

    angkasawati dari bulan says:
    October 8, 2010 at 11:57 am

    eclipse ko mmg celaka.ko yang batak!!

    >>>aku baru prasan ngan ayat ni sbb semlm tak join korang…angkasawati dari datang bulan (period) ni mmg tak de kepala hotak…mmg kuang hajar tak pnh di ajar2 atau tak masuk ajar…? ape bgus ko punya bhs daaa…cerminan pribadi ko yg sbnrnya…

    eclipse, kita ramai kawan kat sni sokong ko…kita dah lama jd besfren…bersabar je ek..jgn dilayan sgt manusia yg dtg dr bulan ni sbb kat sana dia takde sape2 temankan, balik bumi jer trus buat huru-hara…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • no name says:

      kt bulan ada mahluk asing tu yg dye cmtu gamaknyer..hoho…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • eclipse says:

        poco dat y aku xreply blk ape yg dia ckp tue…sbb aku xbodoh smpi mcm tue skali nak ckp org celaka…tp kite bleh tau la peribadi dia mcm mn ble dia mencarut mcm tue…very worst…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. anyss says:

    bwk besabo korg sume ek?..memg 2org 2 sakit mental.. jgn lyn sgt..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  122. lusia says:

    depa sume jeles!!!! tu pasal nk gado2!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. lawak laaa... says:

    dah2 la b’gaduh..xde faedah punp best la korg ni……wat lawak..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  124. terusterang says:

    patot la artis2 n org y terkenal kat mlysia nie bile kawen jer cerai,,, x pelik pon kalu ade jer y dengki n cakap mende2 y x elok….. org tu nak kawen pon korg bising,,, bia la..tu hak dowg nak concept cammane pon….nak grand cam ne pon… mmg payah melayu nak maju kalu pemikiran anda2 sume cam ni … pk la

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. kad kahwin org kenamaan mcm dato SMS ni mestila wat lawa2 biar kena dgn satus die sbg angkasawan negara…lagi pun die ade kemampuan…elok sangat la tu..
    aku mmg resepk kat beliau sbb menjadi anak melayu yg serba boleh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  126. BumbleBee says:

    bini dier doktor kt spital selayang kan?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. abc says:

    haha… korang dengki sebab dia x kahwen ngn korang… korang kecewa lelaki yang korang angan-angankan terlepas kat pompuan lain… haha sengal

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. cangkul says:

    “Majlis Perkahwinan Terunggul Dekad ini” – buat malu kaum kerabat ukm je…Sultan Brunei pun tak mcm ni…sedarlah Dr SMS, pengajian ko kat UKM pun tak abis lagi….nak postpone brapa lama daa…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. Reena says:

    Perrghh…biru bak bulan madu di awan biru..tapi aku rasa ayat ‘majlis perkahwinan terunggul…’ tu agak melampau la..riak giler..benda2 camni tak yah lah nak self-proclaim. Kalau kita hebat, ada lagi org yg hebat drpd kita. Org yg hebat, tak akan mengaku diri dia hebat..bawak2 lah beringat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  130. gila says:

    ler..wat pa nk kisah brapa gov beh duit coz dia..
    tp pkir la brapa gov dpat keuntungan dr kjayaan dia la…
    kowang jgn la dengki…
    bior la kat dia nk wat mjlis kalah jutawan no 1 dunia pun…duit dia..bukan duit kowang pun..gpun pihak media mass pun leh untung dr kisah dia…..
    kwen s’umur idup….gpun jmput lak angksawan dr ngara luar gak…xkan la nk wat mjlis kat dewan serbguna ja kot..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  131. peah propa says:

    porfavor thou dia g latihan angkasa, tapi dia bukan angkasawan . die space tourist

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  132. peah propa says:

    porfavor thou dia g latihan angkasa, tapi dia bukan angkasawan . die space tourist.. tak reti beza tul

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  133. gee says:

    berapa banyak agaknya duit kerajaan habis untuk dia pergi angkasa tu yer?
    Katty Perry hadiahkan tunangnya ke angkasa lepas dengan kos RM640,000.00

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  134. angkasawati dari bulan says:

    adoiiii…..wahai BFF a.k.a BABI FRIEND FOREVER bawak bertenang yea semua..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0