Written by AbangNara | August 19th, 2011

Dah lama rasanya tak merasa dapat kad raya. Bila tengok kad raya Datuk Siti Nurhaliza nie, terasa macam best pulak kalau dapat. Rasa-rasa sudi ke tak Datuk Siti hantar satu kepada diri ini? Nak simpan buat koleksi.

kad raya datuk siti

kad raya datuk siti

Korang ada hantar lagi ke kad raya? Ke sekadar SMS atau buat ucapan ikut Facebook je? Ce citer ce citer.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

60 responses to Kad Hari Raya Datuk Siti Nurhaliza, Nak Satu Boleh?

  1. Clipkertas says:

    biase jew…
    harap muke die yg bulat tu kat frant page?????

    0

    0
  2. Wadi AR says:

    aku nak kad raya nurul izzah anwar. lagi cunn!

    0

    0
    • wadi rara says:

      ewww… nurul izzah .. ok la cantik, jelita , ada otak tapi bingai..kahkahkahkah..berangan nak jd pm.. perempuan gila kuasa.. perjuangan anda xkan pernah selesai..hahahaha.. (emo sbb aku benci bapak die) kalau bapak die xde aku sokong die..

      0

      0
      • noy says:

        otak hang pon bingai ..

        0

        0
      • sharifah rosmah mansor bini peemm says:

        engko kenapa dah pernah kena liwat jugak ke??

        otak bingai letak ka bontot..

        nurul izzah contoh belia yg berwawasan..

        0

        0
        • wadi rara says:

          tenkiu kepada yang like n dislike..sharifah rosmah mansor bini peemm ko yang bodoh..lagi mau tnya mana letaknya otak.. kat bontot? hahaha.. nampak sangat ko xtau tau tentang ciptaan allah..kaji balik….alahai siannyee.. =p noinoi.. aku manusia ciptaan allah yang ada banyak kekurangan .so ko pon tau manusia xsempurna.. ko ingat ko perfect ke? aku respek kat otak ko sbb bijak smpai tau sume kebenaran tanpa melihat atau mengalami.. kagum.. kagum ngan kebijaksanaan anda.. aku nak tengok macamna wawasan si izzah nie..sama mcm bapak die…gile kuasa .. kuasa yang hanya sementara

          0

          0
        • noy says:

          wadi rara ..aku bingaikan ko .. pasal ko pon bingaikan org .Ni tak da kena mengena ngan bapak dia ..Jaga bahasa tu sikit ..

          0

          0
  3. hidup sendiri says:

    simple.. :))

    0

    0
  4. aReaL says:

    Ingatkan Ada Sampul Duit Raya Jer Gambar Siti… Kad Raya Pon Ader Gak… Ohsem….!!!

    0

    0
  5. hidup sendiri says:

    simple :))

    0

    0
  6. aspire5580 says:

    kad raya dgn gambar ketupat, masjid, mercun = byk byk

    kad raya dgn gmbr satu opis = sikit-sikit

    kad raya dgn gmbr muka sendiri = kadang kadang

    0

    0
  7. kid says:

    kad raya siti.. ermmm.. ermmmmm… :p
    Cashout Duit Raya ChurpChurp

    0

    0
  8. ehem says:

    ORG TU JENDUL KE APE KE ITU SEMUA CIPTAAN ALLAH.KALO KITE MENGHINA, BERERTI MENGHINA CIPTAAN ALLAH.IKUT SUKE DIE LA NAK BUAT KAD RAYA SDR KE APE.RMI LGI KOT ARTIS LAIN BUAT KAD RAYA SDR

    0

    0
  9. oshin says:

    anta kad raya kat kawan kawan blogger :)

    0

    0
  10. biasala..dah name artis..kenala ade kad raya..pastu ade plak skincare sendiri..bestnye kalo dapat kad raya mcm zaman sekolah dulu..excited gile tunggu posmen..
    http://amoibeautiful.blogspot.com

    0

    0
  11. iN says:

    dulu penah dpt kad raya drp nurul & ajai…
    comei..
    tp tinggal kenangan je skrg neh..huhu

    0

    0
  12. farra hanny says:

    nmpk sgt edit gambar tok ti tu….

    0

    0
    • wadi rara says:

      tenkiu kepada yang like n dislike..sharifah rosmah mansor bini peemm ko yang bodoh..lagi mau tnya mana letaknya otak.. kat bontot? hahaha.. nampak sangat ko xtau tau tentang ciptaan tuhan..kaji balik….alahai siannyee.. =p aku respek kat otak ko sbb bijak smpai tau sume kebenaran tanpa melihat atau mengalami.. kagum.. kagum ngan kebijaksanaan anda.. aku nak tengok macamna wawasan si izzah nie..sama mcm bapak die…gile kuasa .. kuasa yang hanya sementara
      noinoi.. aku manusia ciptaan tuhan yang ada banyak kekurangan .so ko pon tau manusia xsempurna.. ko ingat ko perfect ke? masing2 pon ada bingai yang tersendiri.. tp jgn sbb kebingaian anda sorang negara tergadai..ko tau? buta kalau xdpat menilai keamanan yang ko da dapat.. sekian aku xnak cite pasal politik dsini

      0

      0
      • lim guat eng says:

        kalau ko kata nurul izzah gila kuasa bagaimana dgn rosmah….nurul cuma seorang anak yg berjuang disebelah bapaknya,,bayangkan engko yang berada di tempat nurul izzah engko pun akan melakukan pekara yang sama..

        engko yang memBingaikan dan membangkitkan isu ini kenapa pula sekarang engko cuba baling batu sembunyi tanggan..

        0

        0
        • wadi rara says:

          aku bukan larikan diri tp tiba2 aku tersedar yang aku skang bukan di forum politik.. tp artis… xsalah kot kalau aku kata aku da xnak cite politik lagi? itu point aku.. bukannye aku kata aku da giv up .. aku mintak maap sbb tercite pasal politik.. tanggan? AKU XDE NYEE NAK SEMBUNYI2 TANGAN AKU ni…

          0

          0
  13. sarah_nina says:

    sejak ada teknologi sms.. dah lama dah tak dapat kad raya.. :(

    0

    0
  14. lobak manis says:

    comel ape…..sekurang2nye siti tak ubah ape yg dah diciptkan Allah S.W.T. tak macam sesetengah artis tue bibir nipis di tebalkan…dagu pendek di panjangkan….

    0

    0
  15. NAZ says:

    Nak jugak tu tayang rambut dier… Mudah2an balik umrah tahun ni dpt lebih hidayah. InsyaAllah…..

    0

    0
  16. tulip says:

    kpd ClipKertas & Sharifah :
    korang rase muke korang da ckup lawa sgt kew?sesuke ati korang kutuk die muka bulat lah,dahi jendul lah!suke ati die la kad raya die!cube korang buat kad raya sndiri,pastu korang berdua tepek muke korang kat ctu,confirm 1 MALAYSIA termuntah tgk muke korang yg nan ado tuh…kekekeke

    0

    0
    • SHARIFAH says:

      woww cantik menariknya siti kulit pulus mulus
      aku nak tempah kad raya ni 1k cukup tak..
      kad yg paling cantik di santero dunia wow pertama kali diriku teruja dgn kad tersebut WOWW

      0

      0
      • Biskut Tart Strawberi says:

        Aku tengok jendul ct tu yg paling cantik….nmpk kebijaksanaan@kepintaran ct selain dia memang cute n comel dgn kulit yg mulus. Dah pernah jumpa ct secara dekat penuh sopan santun dan merendah diri mcm Celion Deon…berjaya tak sombong!

        0

        0
  17. pah bedah says:

    laen beno ghopa cik siti kita bila kureng mekap .Kelopak mata pon udah tenggelam .. muka mcm sembab ..putih melepak jer yg tingga ..

    0

    0
  18. Blueberry Purple says:

    Like………

    0

    0
  19. didi says:

    WANITA TIDAK MENUTUP AURAT SELALU GUNA 13 ALASAN INI….
    oleh Ramli Joned pada pada 10hb Ogos 2011 pukul 12.52 pagi

    ?????? ????? ?????????? ???????????

    Pernah nasihat dan tegur kawan-kawan wanita anda yang tidak menutup aurat? Jom kita tengok apakah alasan yang selalu digunakan wanita yang enggan menutup aurat apabila ditegur kesalahan mereka itu. Dan apa jawapan yang mungkin sesuai untuk mereka:-

    1. Semua yang tutup aurat, kompom masuk syurga ke?

    -Yang pasti, tak tutup aurat, kompom masuk neraka.

    2. Tudung labuh pun macam baik sangat. Buat dosa jugak. Mengumpat orang.

    -Bila Iblis tak mahu ikut perintah Allah untuk bersujud kepada Adam, dia menyalahkan perintah Allah itu. “Apahal pulak aku kena sujud, aku lebih baik dan mulia”. Samalah dengan tudung. Tudung pula yang disalahkan, ” pakai tudung tak mestinya baik..bla…bla…bla…”

    3. Macamlah kau bagus sangat nak tegur aku. Kau dulu lagi jahat nak mampos.

    -Tidak tersabit larangan dari Nabi untuk seseorang yang bahkan baru masuk Islam untuk pergi berdakwah kepada kaumnya. Maksudnya, dakwah itu tuntutan. Selagi kau Islam, dakwah tu wajib walaupun kau sendiri tak berapa betul. Sekurang-kurang dia insaf dan bertaubat sekarang.

    4. Walau kami pakai seksi tapi hati kami baik.

    -Adakah kau mendakwa diri kau mempunyai hati yang suci, iman yang tinggi dan kononnya ia sudah cukup menjamin maruah diri kau tanpa perlu menutup aurat?

    5. Pakai jarang ke ketat ke, itu hak kami. Kalau tak suka jangan tengok.

    -Adakah kau berani menjamin bahawa semua lelaki ajnabi mempunyai hati suci dan iman yang tinggi untuk menahan godaan syaitan serta nafsu yang membuak-buak?

    6. Kami rasa apa yang kami pakai tak seksi. Terpulang kepada individu yang memandang kami.

    -Seksi atau tidak, kau tetap berdosa walaupun hanya menayang sehelai rambut kau.

    7. Walau kami tak bertudung, kami tetap sembahyang dan puasa.

    -Apakah ibadat kau diterima? Kau yakin cuma dengan berpuasa sudah cukup untuk menjamin kau masuk syurga?

    8. Sukahati kamilah nak pakai macam ni. Kami tak susahkan hidup orang lain.

    -Kau sebenarnya dah susahkan bapa, abang, adik, suami serta orang lain dengan menarik mereka ke neraka bersama kau disebabkan mereka tidak menegur dan gagal mendidik kau.

    9. Apa yang kami pakai, ini antara kami dengan Tuhan.

    -Berani cakap di dunia, berani ke kau cakap macam tu depan Allah nanti? Lawan perintah Allah, Neraka tempatnya.

    10. Kami pakai seksi macam ni, sebab ikut arahan photographer/pengarah filem untuk disesuaikan dalam scene. (ayat artis)

    -Sanggup patuh arahan mereka daripada patuh suruhan Allah?

    11. Bukan kami tak mahu menutup aurat, cuma masih belum sampai seru.

    -Mati tidak mengenal usia. Tak takut ke mati dalam usia muda? Tak sempat nak bertaubat nanti.

    12. Takkan nak buat perubahan secara drastik? Slow-slow la..

    -Boleh ke cakap kat Malaikat Izrail nanti, tunggu kejap! Lepak la dulu. Jangan ambil lagi nyawa aku.

    13. Tutup aurat tu bagus tapi kami tidak mahu hipokrit kerana tidak ikhlas melakukannya.

    -Kalau begitu kau sebenarnya memang hipokrit kerana tidak ikhlas beragama Islam.

    0

    0
    • kasturi says:

      I like… saya tergaman bila membacanya.. semoga kamu mendapat Rahmat & perlindungan dari yang Maha Esa… saya sangat suka… love Allah… Love Islam… I never regret born as a muslim… Alhamdulihla…

      0

      0
    • Sitty12 says:

      sy tersentuh membacanya….jawapan itu sgt relevan…terima kasih kerana berkongsi. Semoga kita semua beroleh hidayah dan rahmat dari Nya kerana berani menegakkan hukum Nya.

      0

      0
    • kurnia says:

      yesss…i likeeee…ni semua alasan2 artis…yg cik ct kus ni pulak, cetaklah byk2 kad raya dgn dedahkan rambut tuh… aku tak dapat nak bygkan bagaimana azabnya mayat dlm kubur yg mana auratnya dilihat oleh berjuta2 org atas muka bumi ni..pastu, suami ko pun ko heret sama…

      0

      0
    • sayangselasih says:

      ni juga mengngatkan pada diri saya sendiri..walaupun bertudung da masa ttp da juga melakukan kesalahn…thanks didi krena kongsi citer ni…

      0

      0
  20. nur arin says:

    sokong2…good job didi…

    0

    0
  21. nafisha eliyana says:

    klu pakai tudung litup lg bagus kan

    0

    0
  22. SEMPENA BULAN RAMADAN INI….SAYA DAN GENG2 GOSIP SEPERTI nama2 ini:

    mulut capoi, Orang lama hati muda, Bujang, 1/2 tiang,Rumput dibumi…dan ada lagi nama2 x ditaip ingin memohon ampun dan maaf jika ada kata2 kami yg. menyinggung emosi anda semua.

    Niat kami hanya memberi komen walau pun pedih tapi untuk kebaikan….untuk nara terima kasih kerana memaparkan blog ini…..

    Untuk anda pengomen semua , kami suka baca komen2 anda….x ada seorang pun yg. kami benci.

    Untuk minah jambu 24jam mengadap komputer , jika ada bahasa kesat kami . maafkan kami n the geng….
    Kami ada lelaki dan perempuan………

    Untuk semua , anda adalah saudara2 kami , semoga dilindungi Allah selalu, panjangkan umur, sihat, murahkan rezeki dan gembira disamping keluarga.

    SELAMAT MENYAMBUT HARI-RAYA AIDIL-FITRI.
    HATI2 MEMANDU DIJALAN RAYA….UMUR PANJANG KITA JUMPA LAGI DALAM LAMAN GOSIP.

    Kami akan pulang beraya dikampong kami diutara.
    salam untuk semua muslimin dan muslimat..amin.

    0

    0
  23. anna mariana says:

    wowwww…………..cantik nya,,,,,,,,,,sy nakkkkkkkkk jugakkkkk………

    0

    0
  24. noraida binti bahauddin says:

    wow i likeeesssss…….cute kad dia….

    0

    0
  25. mamamia says:

    pandai photographer amik sudut…. takhal nya muka kembang semangkuk…

    0

    0
  26. bujang says:

    Macam baby dalam bedung.

    0

    0
  27. mawar says:

    Sokong didi ….thanks …jika pakai tudung ..terselamat lah satu dosa kita …memang manusia banyak melakukan dosa ..tapi kita boleh berusaha untuk mengurangkan dosa dosa kita…

    0

    0
  28. mak jemah femes ok says:

    mulus sungguh wajah dia…
    rugi sungguh sang suami trpaksa brkongsi kcantikn sang istri dgn smua org…….

    0

    0
  29. janda anak 10 says:

    HIPOKRIT lebey arr korang nie uma..komen bajet baik la.cakap manis2 d mulut.cakap jer pndai

    0

    0
  30. wawa says:

    mcm juling je..

    0

    0
  31. Honey Bee says:

    I like komen didi kat atas…

    mmg betul dan tepat sekali mksudnya…

    smg mjdi pnduan utk wanita2 di luar sana agar menjd seorg yg SOLEHAH dan sentiasa mengingati ALLAH SWT…amiiin…

    0

    0
  32. cheftwo says:

    menarik jugak kad raya tu kalau dapat best ni

    0

    0
  33. Jue says:

    Thank you Abg Nara,

    Nanti leh kasikan alamat, we all akan hantarkan kad raya from Dato’ Siti dan SimplySiti yah :)

    Terima kasih.

    0

    0