Written by serenity | December 13th, 2012

Gara-gara tweet pendapatnya yang sinetron Indonesia lebih maju dari drama Malaysia, Zed Zaidi telah membuat pengumuman akan menyiasat sama ada Julia Perez memasuki Malaysia dengan permit kerja yang sah melalui Twitter yang disalinkan kepada akaun Twitter Menteri Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Utama Dr. Rais Yatim.

Ini dibalas pula dengan pernyataan dari Julia Perez yang Zed Zaidi seorang jahat kerana dakwanya artis Malaysia ramai datang ke Indonesia.

Malah Julia membuat kenyataan berunsur politik pula:-

Bagi kami ini lebih merupakan silap Julia sendiri. Mengapa membuat kesimpulan yang kesemua drama Malaysia sama tahap saja dengan satu drama yang ditontonnya? Bagaimanapun, memang Julia terkenal dengan PR stunts untuk membuat dirinya mendapat perhatian orang ramai, malah di negaranya sendiri. Dia mahu mendapat perhatian rakyat Malaysia, sekarang dia sudah mendapatnya.

Namun tiada siapa yang kata ia perhatian yang positif, bukan begitu? LOL. Maklumat ialah dari Twitter Julia Perez.

180 responses to Julia Perez – Zed Zaidi Jahat!

  1. mina says:

    nk try lah
    firstttttt!

    0

    0
    • Blake Lovely says:

      Bagus Zed Zaidi
      siasat,jangan tak siasat
      kali ini aku sokong kau….

      0

      0
      • CIK JAH says:

        Hamboi ‘you jahat, u know!’ bahasanya. dia mengutuk negara org tak jahat ke tu? org malaysia mmg byk kat indonesia. tapi dia beradab. ada rasa hormat kat negara org. bukan mcm kamu! tau nak nayang aurat je!

        0

        0
        • Aku cantik says:

          Ni namanya bodoh kelaka plus bodo sombong

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          aku sokong zz 100%. org indon jgn bg muka sgt. kebanyakkan org indon berlagak jer pandai, padahal eja nama negara sendiri pun salah, kelmarin ada jumpa indon kt twitter x reti eja nama negara sendiri, bukan sekali..byk kali kot dia eja salah, dasar indon tak sedar diri, berlagak pandai, kaya tapi sebenarnya otak kosong. tak heran lah julia perez perangai mcm ni. indon lain pun sama.

          0

          0
        • MamiJarum says:

          sapo si julia perez nih?mcm orang venezuela je namo nye.oo..indon ye.namo dalam ic ko nih?

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku pon x suke JP ni, tp xsemua org indon tu mcm dia or mcm yg i’m not a monster cakap..
          cukup2la dgn c gedik JP ni ckp pasal Malaysia, toksah ler melibatkan satu negara dia

          0

          0
        • miss amazing says:

          sinetron indonesia lagi best???hahahaha…
          best tu mmng ada yg best, tp disebabkan byk citer yg lebih kurang je jlan citer, dah la tu lama brbln2 nak hbs, tp cite asyk mcm tuuu jee,berulang2..
          cerita malaysia skang sbnarnye byk lbih best banding sinetron dan mmpunyai pelbagai jln cerita, kalau pun ada yg sama tp cara pnceritaan dan olahan lain2..
          drama indon byk jgk la bagus tp syg bosan dgn cerita yg mcm takde idea dan cerita yg asyk camtu je, dan kdg2 watak2 dia mcm bodoh sgt pon ada jgk..hehe

          0

          0
        • Anonymous says:

          hati2 lah dgn indon…sebaik mana pun mereka..dendam utk kita still ada..org indon yg nak terasa silakan…dah penat dah sabar dgn perangai mereka…jahat sgt..jupe tu pulak betina murah kt indon….ada pulak minah indon ckp kita mau KLAIM jupe….memang dasar indon…dah lah buat jenayah..lepas tu semua benda mahu KLAIM…indon giler

          0

          0
      • Julia Pruitttt says:

        ZZ aku mnyokong ko 101%.. Siast je si meroyan nie.. Budjet cun kot.. Sje nak dptkn perhtian rkyat mlysia.. Menympah aku.. Tp satu je ckp si meroyan nie yg betul.. Yea mmg sinetron indon terbaik.. Terbaik dr segi zoom in zoom out.. Sepruh dr jln crita sinetron adlh zoom..
        Dan nsihat aku pd rkyat mlysia.. Klu korg mngandung sila jgn ke indon.. Takot beranak kat sana plak.. Pastu 10 thn akn dtg terpksa plak korg dtg tok cri ank kndung plak..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Ape ke bendenya best sinetrin indon ni,mengarut adalah pusing2 jln cite sm jer,pastu x abis2 nak rampas harta org,hlng ingatan, bunuh org,fitnah org,dahtu berthn thn episod br nak abis…agaknya irg indon mmg camtu perangainya sbb tu bt sinetron pun mcm menggambarkan kehidupan dorg gak…julia perez bingai!!!

          0

          0
      • Anonymous says:

        Indon mmg jahat,cari mkn kat cni pun masih x sedar diri,main bola kalah pun suke2 je kutuk2 n fitnah Malaysia mcm2,jadi org gaji kat cni pun byk songeh..siasat jer ZZ,lali ni aku sokong..indon x boleh bg muka!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      ini pengajaran utk pengarah / penerbit malaysia. nk amek sgt pelakon dr sberang pn, bkn tk de yg moral jauh lbh baik. mulut kirang hajo si jupe ni prnh sakitkn hati rakyat malaysia dgn kenyataanya sblm ni kn? ate…., amek dia jgk nape?? cuba klu pelakon kita sndiri yg mulut kurang hajo cm si jupe ni. dr pengarah-penerbit-stesen2 tv sume berebut2 nk pulaukn. patutnya, bila dia d beri pluang belakon drama kita, ameklh peluang tu utk bersihkn imej yg dh mmg kita nilai tk baik pd dia. ini tk, malah tuang minyak dlm api, kasi lg marak lg. suwey..!

      0

      0
    • Bro 10 Inci says:

      Musti datang secara haram la tu hehehe.. Kenyataan Jupe tu lebih kpd penghinaan drp kritikan. Nah amek ko “kritikan” kpd sinetoron Indon:-

      – babak2 zoom ke muka xhabis2 terutama bila nk hbs citer,
      – jalan cerita anak ditukar nak dna test perlukan 100+ episod baru buat WTF?? hanya di sinetoron,
      – 2 org bertemu face2face sorg tgh fikir rancangan jahat dan tersenyum sinis selama 5 saat tp org lagi 1 boleh xperasan,
      – pelakon kerja professional mcm peguam/doktor xnmpk pun mcm tu lebih kepada penjual mi bakso tepi jalan,

      0

      0
      • mahaguru says:

        nak meroyan pahal lak kalo ko dtg malaysia ngan permit? randy pangalila rilek je.. nk ckp org jahat pulak sbb nk check permit. lol. prosedur standard la tu. dh dtg tempat org, then u are entitled with our laws. x pi skolah ke?

        0

        0
        • Bebe says:

          Lol…. I have only 2 word…. “SUZUKI CUP” …. Ini msti smgt nak klhkan Msia … bab tu ler emo !! Hahahaha… Anyhow, Sinetron Indon r nothing but Ridiculous…. It’s like watching comedy but it’s not even funny… plus the story doesnt even make sense!!! Yep… our Msian drama do hv it’s flaws (e.g TOOOO HEAVY on makeup – mcm crayon kna siram kat muke jer!!) but other than tht… it’s still bearable to watch compare to the ridiculous sinetron. Jupe might say their sinetron is the best… but in reality…. sinetron r cheap … thts y TV station here still showing ’em.

          0

          0
      • maklong says:

        maklong sangat suka ngan komen kamu sampai boleh terbayang2 perkara yg kamu buat dlm bentuk point tu. Ha Ha

        0

        0
      • Anonymous says:

        ADE LAGI…AYAH DH MATI TB2 MUNCUL LA..YG PALING KLAKAR ORG BOLEH BERTUKAR JAD ULAR LA..BOLEH BERTUKAR JD PARI2 LA…HAHAHAHAHAHA

        0

        0
        • Anonymous says:

          Biasa la INDON…..banyak sangat MITOS dan kurafat nye….cerita entah apa2….tapi ramai juga yang bodoh sampai minat sangat sibetron INDON yang murahan tuh…..khak tuih…..!!!!

          0

          0
    • noh says:

      sape yg slalu hantar bantuan awal di waktu indon kne bncana? sape??? ktrg buat mcm2 utk tlg korg, sbb ktrg ni still manusia wlupun rkyt indon prnh pijak n bakar bndera kami.. (kan dah nak mngungkit plak)..
      tp guys, sbnrnye x sume indon mcm jupe ni. kwn2 universiti aku yg mostly educated jnis yg open..dorg sndri pun rmi yg x gemar si jupe ni…bkn katak bwk tempurung mcm jupe ni.. close minded & ckp mcm tin kosong.

      0

      0
      • Anonymous says:

        x perlu kot ko nak libatkan hal bantu membantu ni, dah memang tanggungjawab sesama manusia, kang x memasal pahala membantu tu free2 kena deduct..

        0

        0
        • lia says:

          geram sbb org mcm jupe ni lah kte jd terungkit2… dlm ht aku pun geram.. dorg nmpk yg buruk je pd malaysia, pelupa…

          0

          0
        • lia says:

          terungkit2 sbb geram.. org mcm jupe ni nmpk yg buruk je pd malaysia…kadag2 dorg ni pelupa akan ‘sesuatu’…tu yg kte kne ingatkan kdg2..

          0

          0
    • kembong says:

      JUPE-NTET, jalan terus, belok kiri, pegi mati!!!

      0

      0
    • mahaguru says:

      first time aku anta tweet kat zed zaidi ckp terima kasih :)

      0

      0
    • Selitone says:

      Ni kes tak belajar dari ‘punggonglaman’ ler nii…

      Lain kali, sebelum memberi kerja kepada sebarang artis luar negara, fikirkanlah impak yang boleh dibawa oleh mereka. Sama ada baik ataupun buruk implikasinya. Terang bersuluh artis sifar IQ ni satu masa dahulu pernah mengeluarkan kenyataan untuk melakukan suatu usaha yang bodoh. Ini pun korang nak ambik bagi kerja?? please laaa…

      Kepada pembikin filem…

      Jangan terlalu berkiblatkan keuntongan, dalam perniagaan. Fikirkan juga tanggungjawab kita untuk menjaga maruah negara. Selidik dahulu siapa, atau apa yang dibawa ke negara kita…

      Serius aku katakan di sini, jika isu sekecil ini tidak dapat dibendung dengan sebaiknya, takut nanti ia akan membawa bencana yang tidak elok diantara hubungan dua buah negara.

      ZZ,

      Jangan bertindak terlalu mengikut perasaan… walaupun mengikut prosedur, tetapi usahakan satu langkah yang boleh diibaratkan seperti menarik rambut dalam tepung. Takut nanti apabila artis kita masuk ke sana akan dikenakan pelbagai tekanan. Walaubagaimanapun, anda Presiden yang amat prihatin.

      0

      0
    • fedap says:

      apehal la minah ni. puas aku baca 3x statement die tu. nak kata bahasa melayu tidak, indon pun tak…. die ni dulu sekolah ke tak eh?

      0

      0
    • Mak Jemah kata, ko hado?? says:

      mak jemah rasa, nak korek2 mata minah ni.
      x tahu nilai ke drama kita ni lagi bagus dr sinetron terencat diorng.
      kalu mak jemah ni ada kuasa, nak halau artis x sedar diri ni. jangan bg chance cari makan kat sini lagi, dan semua stesen tv tempatan sila jangan siar drama yang ada muka minah ni… sekian dari mak jemah… ko hado..??

      0

      0
    • Anonymous says:

      wow! Menyalak macam hanjeng ya kamu Julia Perez!

      0

      0
    • shahmie says:

      love sinetron = love to be Indonesian……

      0

      0
      • anti JP says:

        ha betullah sapa suka tengok sinetron dia telah mengindonesiakan dirinya.satu kapal dengan Jupe pendatang harammmm

        0

        0
      • anti-war says:

        xpelah nk wat negara nko….hakhaktuih….ak ad knl n kakak indo ni dri BALI , dy lsg nymph jd rkyat INDO, smp nk ckp INDO pn dy da xreti,amacam rakyat nko sndri pon xsuke n negara nko…kesiannnnnnnn

        0

        0
    • Rakyat Malaysia says:

      nak halau politikus malaysia keluar dari indon konon..yg tikus2 indon bersepah buat prak dlm malaysia,dpt duit berkoyan-koyan,kurang ajar,pengotor,kaki gaduh,mulut jahat,beranak pinak kat malaysia bt mcm negara sendiri tu ada org malaysia nak halau? sblm nak tweet/ckp tu fikir dulu Jupe! ini lah duta Indon mencerminkan betapa kurang ajarnya bangsa Indon ni.
      Thx!

      0

      0
    • Anonymous says:

      kentot lahhhhhh

      0

      0
  2. syikin says:

    Julia perez meroyan!! Ko ingt retis msia kt indon sane ko x pikir plak bruh2 kasar bibik2 indon kt sini..typical indon otak kat lutut tau nk gaduh je..bongox!!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul3….perempuan sundal….dia ingat dia ada kuasa ke nak halau politician2 kita kat negara dia…kalau kita takde persefahaman kerajaan 2 hala… korang takleh masuk sini langsung…pastu mampos kelaparan la rakyat2 negara ko…kerja takde ekonomi teruk…kalau tak pasal negara kami korang dah lama mampos tak makan…kami tak masuk negara ko takde ape yg rugi…. bodoh punye betina…

      0

      0
      • Anonymous says:

        tak malu berlakun juga drama malaysia….ko takde duit la tu….pegi la jadi pompuan ronggeng jual jamu kat negara ko tu…pastu bila ko mati kena rogol dek buruh2 kasar rakyat ko la jugak yg haprak tu…ko leh jadi sundel bolong…pastu boleh buat pilem….

        0

        0
    • Dewi Persisik says:

      Ya emang nya aku ngak suka sama JUPE , udah la muka nya huduh bangat sih , ya ampun bisa keciritan gue , ngak apa2 kok , JUPE lo sadar ngak lo harus pikirin before komentar , cos lo hnya tnjukkin yg celebrity indo itu ngak pnya otak , IQ thap bajingan gitu , ia lah dia negera aku ” INDONESIA” , kalo nonton sinetron yg bagus dn advance pasti ada nya MAT LAMPIR , IBU PERI , JERUK AJAIB , yg plg penting harus tunjukkin bahwa orang indon itu pnya sifat dengki mendengki , tamak , jahat yaamat ~! MELERTSSSSSS NYAHHHHH ~!! ngerti kok ? pokok nya gue pengen saran sama org nya Malaysia , di msa hdapan , ngk perlu ambil JUPE or mana2 celebrity murahan indonesia ,

      0

      0
      • natt says:

        dewi persik!!!

        0

        0
      • zuragone says:

        Sapelah pengarah yg amik JP nih belakon… sanggup jual maruah negara demi keuntungan… JP nih hanya tahu menunjuk kan boobs semata2… belakon nan hado… dulu waktu AFF suzuki bukan die ke yg berangan nk pakai bra laser kasi pemain malaysia buta…

        0

        0
        • lara_hati says:

          Pengarah dia Murali Abdullah, dia banyak buat drama yang berunsurkan keislaman, keinsafan yg selalunya ada pelakon seperti fizz fairuz, fauzi nawawi, zamarul hisyam, lisdawati..dan ramai lagi la..aku rasa citer yg tajuknya “sumpahan malam pertama” tu pun mesti berkaitan alam kubur gak…rasa2 la..sbb dia terkenal ngan genre drama mcm tu..

          0

          0
      • hijau says:

        haha lawak dowhh komen kau!kerlasss sangatt…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Betul tu perez ngok..blm kira bangsa ko yg suke2 je bt jenayah kat Malaysia nih,bw lari anak dara org lg…ko indon pnh x dgr org malaysia bw lari minah indon dtg Malaysia?bt jenayah bagai kat negara ko tu???

      0

      0
  3. ely says:

    JuPe Pendatang Tanpa Izin…hahaha

    0

    0
  4. adoi says:

    jangan layan si perez ni..
    menyemak je..

    0

    0
  5. Anonymous says:

    hmmm mcm2 macam mana nk maju kalau macam nie..pttnya saling kritik untuk mebina bukan menghina…alahai..

    0

    0
    • takeiteasy says:

      masalahnya cra JP ckp bkn utk membina tp cara dia tweet tu nmpk trg2 dia menghina x kan nk biarkan juga kot
      klu semua dok kutuk M’sia xkan nk anggap semua tu membina kot
      n kami tau drama m’sia much much better than Indon…

      0

      0
  6. Anonymous says:

    tgk muka mcm jebeng xde pasport je si betina ni..agaknya dia naik tongkang dtg sini..hahaha..sial punya betina indon!!!

    0

    0
  7. Ecah says:

    Orang bodoh mmg cmni , padan la mukaa

    0

    0
  8. ina says:

    siasat zed. kasi hantam sama julia perez.

    0

    0
  9. Anonymous says:

    alahai……nie susah nya bila saling cuba menjatuhkan..bergabung sma2 tingkat kan kualiti filem kan lagi baik…senget!!

    0

    0
  10. Ecah says:

    Orang bodoh mmg cmni , kelam kabut hidup

    0

    0
  11. -..- says:

    Tak minat haku attention seeker ni -..- next next

    0

    0
  12. takeiteasy says:

    ZZ gunakan kuasa yg anda ada kasi kena pompn x sedar dri ini
    klu ang nk tau rkyt Indon lg bnyk di M’sia tau
    jgn cakap sebarangan salah ang gak yg ang gatai p kata drama m’sia x bgs sal pa???
    ang igt Abang ZZ kmi nk diam dgn kta2 ang tuu???
    padan muka ang
    terima la akibatnya nnt…

    0

    0
  13. waduh2 kok sentap.. kamu yang mula’in ngapa’in kamu pula sentap kok. waduh.. waduh.. kalo kamu kesini secara sah, ngak perlu ribut2.. nnti tsunami. hahahaha

    0

    0
  14. Anonymous says:

    Sinetron indon beratus2 episod meleret2…tak berminat nak tengok…

    0

    0
    • Anonymous says:

      pastu dlm drama suka ckp sorang2 dalam hati.. baik berlakon sorang2 je..
      cite indon pusing2.. cite hindustan lg best!

      0

      0
  15. chronicz says:

    sinetron indonesia lebih bagus dr malaysia..
    come on la.. setakat camera fokus ngan mulut ternganga n mata terbeliak tu.. x payah ckp sinetron korang dah cukup bagos la..

    0

    0
  16. blah says:

    tu lah lain kali jangan main2.. kat indon boleh lah ko nak hentam sesuka hati..moral nya kalau masuk rumah orang lagak samseng ni lah padahnya.. kalau masuk secara baik.. kita pun akan layan secara baik..

    0

    0
  17. Uruha says:

    Saje cari publisiti murahan minah ni. da xde keje lain da agaknye. lw nk femes dgn cara mcm ni baik x payah la. lg wat org mnyampah g ade la. btw sinetron pn bukannye best. wtf smpai beratus2 ep?? harapkan pelakon yg ade rupa je. jalan cerita + mesej tah ke mana. Jdrama is waaaaay better.

    0

    0
  18. cahaya bulan says:

    Kualiti film malaysia jauh lebih baiklaa..ending pun okey dr cerita indonesia,nak habiskan satu cerita mcm2 merapu,mati hidup semula,kembar muke same berkali2 jumpe(terpikir ramai sgt ke muke same kat indon),then sume watak jahat akan betul2 jahat mcm xde orang baik dalam dunia ni,…pas tu ending die da boleh agak da merapu2 gak…Film malaysia kurang2nya,logik gak ngan suasana kehidupan sebenar…ee tolongla julia perez ni…xabis2 cari publisiti murahan,nmpak sangat kurang kasih syg..muhahaha sejujurnya,aku paling anti cerita indon mngarut2 ja….thailand,filipin ok ag…peace no war ^_^

    0

    0
  19. lalalililolo says:

    Kesian, kurang kasih sayang minah indon ni.

    0

    0
  20. singa lapaq says:

    HIDUP ZED ZAIDI!!!PERJUANGKAN!!KEPADA THIS PEREMPUAN…U MMG X SEDAR DIRI!

    0

    0
  21. En.Oren says:

    perasan bagus JP ni..

    0

    0
  22. cik pah mulut muncong says:

    tiba2 jah Zed Zaidi diangkat hero…sbelum ni bukan main kutuk ZZ…haish…dunia2…

    0

    0
  23. Takumiyaki says:

    Pompuan gila nie tak habis2 nak publisiti jijik huh tak sedaQ2 lagi tue pijak di bumi M’sia masih keras kepala hati hang tuh! Kesian.. kurang didikan nie..sbb tue mcm pompuan jalang ja pangai. GILA!!! berambus la hang pompuan gila menyemak ja kaum2 indon nie mua, tak pernah bersyukur mao dok p taubat buang!

    0

    0
  24. anti julia perez says:

    JP ni nmpk sgt ckp xguna otak n xreti nk menghormati negara org..so kepada pengarah2 kat msia, lenkali amikla lagi pelakon2 indon bwh dtg msia berlakon, mcmla msia ni xde pelakon yg berbakat malah jauuhhh lebih berbudi bahasa dari ppompuan yg xreti bersyukur ni.. to zed zaidi..siasat je JP ni ada permit ke x? kalo xde, ko anta dia balik naik tongkang, then after ni silala usulkan penyekatan drama2 sampah sinetron indonesia ke Malaysia.. kita org malaysia ni xmati pun kalo tak tgk sinetron indon tu..sekian..

    0

    0
  25. Anonymous says:

    Jupe ni nak cari publisiti murahan je….perasan bagus…tp hampeh..sinetron indon bukan nye best sgt…balik-balik cite tertukar anak..itu je la modal die..pastu episod beratus-ratus..amat membosankan…

    0

    0
  26. ewokmanja says:

    alahaiiii pompuan ni…ko tu cuma beruntung nasib baik sikit je jadi artis…kalo x kau tu sama je mcm yg lain yg datang malaysia ni…aku mmg x minat langsung tengok drama dari indon…entah apa2…lg2 cuti sekolah ni…cerita mengarut!…bluuuueeekkk :p

    0

    0
  27. KI says:

    cerita indon tu semua tak habis2…CERITA TERTUKAR ANAK..beginning sama,ending sama…WTF punya cerita.orang indon ketandusan idea.BOSAN giler weh! ini ke kata industri dorang maju??? hellooooo please lah!

    0

    0
  28. Mimi says:

    Kerna jejari, reputasi binasa.
    Fikir dulu sebelum tweet, JP.

    0

    0
  29. arbahiyah says:

    cite indon blakon tmpt sme jer……dlm sebuah rmh kalo korg perhati…sbb th drama indon MURAH!!!!!!…

    0

    0
    • cammie says:

      betul! pastu kalau korang prasan, “jalanraya” tmpt dorg berlakon ialah dalam kawasan rumah banglo, pusing2 tang tu jugak..

      0

      0
  30. Kak Su says:

    Hahaha…kali ni saya sangat setuju dgn Zed Zaidi….dahlah cari makan di tempat org..tak ada budi bahasa…asyik nak mengutuk je…

    0

    0
  31. zed zaidi says:

    ak akn pastikan dye nie di halau dr negara ni dn kpd penerbit/pengarah filem kt makaysia, nie amaran terakhir ak, jngn dk ambil pelakon indon..ramai lg pelakon kt malaysia nie tg bleh belakon…

    0

    0
  32. Anonymous says:

    kalau dh indon ,indon jugak erkkk boikot filem indon kt tv msia …bru tahu betapa xindahnya filem indon..!!!

    0

    0
  33. Go ZZ Go! says:

    Ye, martabatkan rakyat Malaysia. Nak berbaik sesama ‘jiran’… berpada-pada. Kebelakangan ni kita nampak semangat kejiranan tu dah semakin kurang.. tengoklah cara pasukan bola Malaysia dilayan oleh Thailand. Semangat ASEAN ni dah rapuh, bukan dengan Indonesia je.. dah berjangkit ke Thailand. Mungkinkah disebabkan kewujudan forum seperti ini – lebih mudah untuk kita dapat maklumat dan serang balas.. kemudian dibalas balik, lama2 hilang semangat berkawan. Saling berbalas komen dengan kata2 tak ditapis (dua-dua pihak). Zaman dulu internet takde, jadi pendapat masing2 reserved, pihak lain tak berapa tau. Jadi, walau macamana meluat pun kita dengan pandangan mereka, cubalah untuk respon dengan lebih berhemah… (dah terlambat ke?)

    0

    0
  34. Mysara says:

    Ni salah seorang indon yg low mentality standard. X habis2 cari publisiti murahan

    0

    0
  35. JULIA sewel says:

    ape ntah masalah sekor ni…nak sgt publisiti murahan..kenal pn x siapa dia ni…..ntah pape…….yg pembikin filem sibuk nak pggl artis bermasalah cm dia ni kenapa??bajet filem leh laku???mmg xla..

    0

    0
  36. i hate Jupe says:

    Jupe ni mmg biadap.. nak cari pasal dgn Malaysia pulak bitch ni.. dtg sini bukan bawak rahmat tapi bawak malapetaka plak si Jupe the bitch..!!!

    0

    0
  37. Din says:

    itulahhh.. lain kali impotlah lg cite2 sinetron merapu indon tu ke sini. skrg tgk mereka dah naik tocang. aku bosan bila kat rumah bukak je pintu nmpk jiran indon & bila msuk dlm balik bkk tv tgk plk ada cite indon. dah rasa mcm duk kat surabaya lah pulak. anyway, sokong zed zaidiiiii… ganyang sama itu pompuan gila.

    0

    0
  38. pembaca senyap says:

    Entah tau ke tidak minah ni pasal politik dan peranannya utk negara. ekekekeke.. skati dia je nak halau. dia ada jawatan dalam kementerian ke..ekekeke.. kalau ahli politik keluar dari sana pun no hal, setakat berkhidmat di third world country, beruntung lagi duduk malaysia.

    0

    0
  39. Arale says:

    dahla hodoh, hati busuk cam najis si Jupe ni. cepat halau betina ni keluar dari Malaysia. betina sial ni mulut dahla cabul celaka, masih nak tuding jari kat org lain

    0

    0
  40. Gagah says:

    teringin nak tumbuk dan tendang muka Jupe ni

    0

    0
    • Hayrin Matahir says:

      Sama la. Tetap nak rembat muka Jupe sampai mati. Aku puji tindakan Abg Zed Zaidi sebab dah jadi hero menentang pompuan sundal ini.

      0

      0
  41. Jupepepek says:

    aloo jupeee udah2 kok … kalau benar ngapa mau sentap!!.. hahhaha udah2 kok tanyangan kamu punyak tenteeeee… gue meluat kok negok babun kamu yg udah macam periuk kawahhhh.. hhahahha engakk asliii!!! hahahah

    0

    0
  42. singa lapaq says:

    BOIKOTTT MURALI PSL AMIK THIS BITCH BERLAKON!

    0

    0
  43. Dewi Persik says:

    Si Perez nii rindu banget mau kongkek sme Gaston,itu psl saje cr publisiti kt M’sia,slh stu cara mnfamos amos kn diri pd jantan2 birah kt luar tu!pompuan cggini x lyk dtg M’sia…nk cr psl p tayang body ko kt Playboy Magazine!!!babi punye betina!!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  44. nobody2 says:

    retis Publisiti murahan, xdenye bagus citer indon meleret, smp aku malas nk tgk tb, baru ZZ sound ghitu da melenting, mmg kene la dgn ruasnya.. hambekk kau..

    0

    0
  45. Haliza Misboon says:

    Bapok mana yg perasan sexy tuh??

    0

    0
  46. Julia Prasan hot says:

    mari boikot sinetron! no more sinetron in MALAYSIA! kerana indon seorang, negara tak maju2

    0

    0
    • Hayrin Matahir says:

      Kalau boleh, kembalikan semula drama-drama kelolaan HVD yang lebih berkualiti daripada sinetron Indon yang maha bangang itu.

      0

      0
  47. Lagubestbest says:

    Ada pengarah malaysia amek Jupe blakon filem ke? OMG? Apa ciri2 istimewa Jupe yang diorang ‘nampak’ tu?

    0

    0
    • nz says:

      apela pengarah nie, setakt ambik minah indon sebab nk tyg aset die yg xseberape tu buat ape.sesuai citer lucah jer.tlgla jgn buat citer murah kat malaysia nie. dah pg blik berlakon kat ngr ko tu, xsdr diri btol.

      0

      0
    • Anonymous says:

      ada lah barang jupe yang besar dan tergantung tapi sayang plastik.huhuhuhu
      artis indon tak bermoral dan iQ tahap lembu.

      0

      0
  48. zura says:

    yg director mlysia pn stu,,
    plkon mlysia da xckup ke smpai nk amik2 org luar esp. from indon..
    nk2 si jupe ni…sndri cri pnyakit..

    0

    0
  49. sinetron indon mengarut says:

    minah peret ni sekolah tak abis…propa je lebeh2…publisiti murahan!!!!

    0

    0
  50. jupe tek beso says:

    jupe jupe.ape jadah la ko ni.cube ko xmekap sbijik cam indon jual bakso kat negare ko.arap tek ko je besa tapi otak kecik.pikir dlu la.rkyat mlysie di anak tirikan kat sane ko ade pikir x..?bodo.scene2 sinetron yg salu diulang tayang:
    1.heroin ditolak dengan perlahan dek minah jahat ngan mak die pastu jatuh, bedarah kepale then hero pandang je mcm org bodo,mulut tenganga.kamera zoom muke laki 7,8 kali.
    2.mak die tetukar anak bole doktor tak prasan ade org masok curi anak tu kan.nurse2 pekejadah keje kat hospital tu.xde security ke..?canggih sgt la indon tu kan.security tak buat keje.
    3.org jahat susah sgt nk dapat balasan.dah baik,lepas tu jadik jahat balik.sampai la beratos2 episod die baik pastu jahat,pastu ade agenda.snyum sinis perli2 then hero/heroin tak prasan niat die tu.bengong.

    ahhhhh!!kesimpulannye ko xyah nk kondem negare org.mmg niat ko busuk ati nk blakon kat mlysia ni sbb nk condem malaysia ke.murali abdullah ni pon satu.takde artis lain ke nak amik…?????mlysia nye artis da xde ke..????

    0

    0
  51. awet muda says:

    zed zaidi mmg bagus!!! dia sbnarnya mpertahan kan artis malaysia tp mostly org yg taknmpak kbaikan dia sblom ni apa pon well done zed!!!

    0

    0
  52. julia perez coli berlaser says:

    jupe jupe.ape jadah la ko ni.cube ko xmekap sbijik cam indon jual bakso kat negare ko.arap tek ko je besa tapi otak kecik.pikir dlu la.rkyat mlysie di anak tirikan kat sane ko ade pikir x..?bodo.scene2 sinetron yg salu diulang tayang:
    1.heroin ditolak dengan perlahan dek minah jahat ngan mak die pastu jatuh, bedarah kepale then hero pandang je mcm org bodo,mulut tenganga.kamera zoom muke laki 7,8 kali.
    2.mak die tetukar anak bole doktor tak prasan ade org masok curi anak tu kan.nurse2 pekejadah keje kat hospital tu.xde security ke..?canggih sgt la indon tu kan.security tak buat keje.
    3.org jahat susah sgt nk dapat balasan.dah baik,lepas tu jadik jahat balik.sampai la beratos2 episod die baik pastu jahat,pastu ade agenda.snyum sinis perli2 then hero/heroin tak prasan niat die tu.bengong.

    ahhhhh!!kesimpulannye ko xyah nk kondem negare org.mmg niat ko busuk ati nk blakon kat mlysia ni sbb nk condem malaysia ke.murali abdullah ni pon satu.takde artis lain ke nak amik…?????mlysia nye artis da xde ke..????

    0

    0
  53. mumuuueli says:

    Bukan nak cakap apa. sbgai president seniman. aku tak percaya zek zaidi gunakkan medium laman sosial for thing kind of thing and then cc to goverment people. Do he think they care ? sebagai Presiden, bcakap nak menang bagai. takkan tegur Julia Perez guna Twitter ? is that professional ? action speaks louder than words bro. and 1 more thing, kalau Julia Perez tak tweets pasal dia tgh shoot dgn local production, aku tak rasa Zek Zaidi tahu Julia Perez ada dkt sini. and tak pasal2 nak bash minah tu. investigate. should have guideline. all local production yang nak pakai foreign actor/actress should request permission or inform SENIMAN so that they know. takkan kalau 10 pelakon luar datang nanti, Zek Zaidi nak meroyan plak ? think la. benda2 macam ni patut dah boleh pikir. kau jadi president sbb senang nak bash org dkt twitter ke ?

    To Zek Zaidi,
    You as the leader, should act more like it. regardless of whoever Julia Perez is, she is our visitor. You represent the images of Malaysia. I bet you will know speaks this loud if Tom Cruise comes to town for work. by the time you sending tweets to Julia Perez or RT your fans tweets. She already done her work here and fly back home. Not that i dont support you. But we need action.

    0

    0
    • yumilee says:

      Syabas.Ni komen paling bernas aku rasa.Zed zaidi tolong jangan guna twitter as a medium mcm tu je.Awak tu presiden seniman, tunjuk contoh yg baik.Aku marah kat Jupe ni tapi aku rasa lg nak marah dekat Zed zaidi.Sekurang-kurangnya,kita kena tunjuk tahap pemikiran kita lebih baik drp org mcm Jupe ni.Mcm isu Palestin,aku rasa mcm beza sgt bila baca komen org Eropah dgn Muslim di sini.Diorg bukannya komen je,action and the possible solution diorg bagi.Yg baik mcm tu kita jadikan contoh.Twitter je?Mcm tak pro lah bro Zed.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Nice comment :)

      0

      0
  54. hotz mama says:

    beza cara sampai malaysia JP ni naik kapal terbang,bkn kapal tongkang..so tangkap je dia ni…pendatang haram jugak..

    0

    0
  55. Anonymous says:

    Kali ni aku sokong Jupe!! Jupe VS ZZ!! Hahahahahaha!! Kedua2 pon mulut longkang,sajak lah tu!!

    0

    0
  56. bapuk ayu says:

    kasi kick out sama bapuk indon muka x siap iteww

    0

    0
  57. pretty says:

    si Jupe ni saja nak wat controversi… dia da tak laku pat Indon. kalau dia tak tweet, orang Indon tak tau yg dia main drama pat msia. saja nak kasi hangat so orang Indon pun mula kasi perhatian pada dia yg tak laku lagi…

    0

    0
  58. who cares says:

    JP ni dtg Msia naik tongkang ke smpai nak kecoh sgt? kesiannnyaaaa..hahahaktuiii

    0

    0
  59. jupe indoneSIAL yg banggang says:

    HANTAR PULANG SMUA INDONESIAL YG ADA KT MALAYSIA NI SECEPATNYA !!! PEGI BERAMBUS MAMPUS LAAA NGOK SIALL

    0

    0
  60. Anonymous says:

    hah !! Dia lupa ker yg kt sini RAMAI pendatang dr indoneSIAL ?? Ha ?? Lupa kerrrr ?????? Ker jupe buat2 lupe ??

    0

    0
  61. Indonesia Loserrrr.. says:

    Kelemahan pada sinetron Indonesia:-

    1. Namapun ‘SINETRON’, tak sah kalau tak lebih dari 100++ episod
    2. Jalan cerita yang berpusing-pusing, motif hanya untuk cari bapa kandung, anak kandung n bla bla bla, tp dh meleret sampai nak membunuh bagai.
    3. Bila ada scene terkejut, camera man ikot cakap pengarah supaya zoom muke kt sekor2 pelakon, kalau ada 10 pelakon, maka 10 kali zoom lar nampaknya..
    4. Pelakon yang suka buat jahat atau baik akan berbisik dalam hati..
    5. Suke buat slow motion, kalau realiti memang cepat (bangang)
    6. Kalau perasan, ada satu scene semua pelakon akan berkumpul secara berbaris menghadap kamera mcm berbincang (lagi noob)
    7. Pelakon Indonesia suka make up muke sampai putih selagi boleh
    8. Kalau perasan, kalau ada yang bawak kereta/motor, dia akan bawak tempat sama je (pusing2), sebab nak jimatkan kos lar tu kot..
    9. Pelakon Indonesia banyak yang selekeh, lagi2 cewek.. Muke cantik, tapi bile senyum, GIGI KUNINGGGG..
    10. Indon Loserrrrr…………………………………………………….

    0

    0
    • Indon loserrr says:

      pembetulan ayt no 3.. Bkn 10 kali zoom tp 20 kali dan mungkin lebih.. Sbbnya klu korg prasan dah hbes smua muka, dorg ulang blik muka yg pertma..

      Tambhan lg :-
      1- klu accidnt skit confirm hilang ingtan..
      2- klu branak confirm tertukar anak..
      3- klu org yg baik difitnah mncuri, satu kmpung dtg pukul dia sbb hsutn org jht.. Lngsung x soal selidik.. Tau2 slh org.. Pastu satu kampung kjar di pnjahat.. (drma stiap hri jmaat )
      4- klu sence kat hosptal, ada kmalngan blh plak nurse ngan doktor ambk kapas lap2 kat tmpt luka.. Mcam x de kja plak doktor tue.. Pastu blh ckp “keadaan kondisi pesakit sgt kritis”…

      sbnarnya byk klu nak disenaraikn, sndiri pkirlah apalh yg mnariknya siri indon nie..

      0

      0
      • rynna says:

        ada lagi.. kalo jadi mak2 mesti kena muka muda dan bergetah walaupun anak dh tua bangka, konsep mesti nampk sebaya gitu konon2 sbb jamu murah korang lah..n cerita diorang penguatkuasa undang2 mesti boleh kene rasuh, serupalah mcm negara diorang pon kan…

        0

        0
  62. milah says:

    kah kah kah… kelakar la korang yg komen ni.. Si Julia tu dah ckp mcm tu, korang pun smaa mcm dia. kalo doa kutuk drama kita, korang pun smaa ngutuk drama dia kan. jgn tipu la ckp korang tak tgk drama indon sbb kalo xtgk takkan korang tahu yg drama diorang suka zoom2 muka la, wat pergerakan lambat la, berjela2 la. korang pun smaa taraf dgn dia. yg ZZ ni pun satu, siasat xhabis2, kes randy pangalila tu aritu pun kecoh jgk, padahal sah2 randy ada permit kerja. kan malu diri sendiri. kalo nak siasat ke apa, siasat je xpyh nak tweet2 bagai. dah ada bukti dia xde permit baru bgtau org.

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tak banyak pilihan Drama…tgk jela apa yang ada. tu tandanya org Malaysia baik…xbias..tp kalau dh ckp camtu…mmg kenalah (^_^)

      0

      0
    • anon says:

      Tak banyak pilihan Drama…tgk jela apa yang ada. tu tandanya org Malaysia baik…xbias..tp kalau dh ckp camtu…mmg kenalah (^_^)

      0

      0
  63. anti-indon says:

    ini indon bajet bagus ni…tp nk slhkn pe die ckp pn xleh…pdn gak ngan muke org msia ni,amkla lg cite indon yg nth pape 2,tv3 cte indon,astro ria cte indon,tvalhijrah cte indon,tv9 cte indon,astro pelangi lgla cte indon…jd slh spe kalo jupe 2 ckp sinetron indon lbh maju dr sinetron msia???padan kn ngan muke stesen2 tv kite…ko lambakknla lg cte2 merepek n murahan indon 2,sb 2 si jupe ni ckp cm2…cer tgk drama kite,de ke dtyg kt indon sn??da ramai yg komplen,asal cuti sekolah cte indon mulela besepah2 kt tv,10x ulang pn dorg menkn jgk…mn seniman???mn kerajaan???aku da nek bsn nk tgk tv,xabs2 cite indon je…pg cte die,tghari cte die,ptg cte die…da rse dok kt jakarta plak…huh(mmg btul2 mrh ni)

    0

    0
    • shahmie says:

      jupe kata drama kita tak maju tak best sebab :
      a. kalau watak jahat tu tak boleh lawan watak jahat sinetron indon
      b.make up kalah kita….indon tebal 5 inchi
      c.yang pegang watak ibu muda belia
      d. kita tak pandai hasad dengki ..sinetron indon huh dasyat
      e.bangun tidur n keluar bilik air makup tebal tuu
      f.pelakon Malaysia kurang seksi tak macam dia

      0

      0
  64. kagaya mad says:

    Keldai mabuk laut + lembu gila pondan = julingya poorah aka JP aka julia muka bapok meroyan..sekian.

    0

    0
  65. Donnatela says:

    ohoooiii..menyampah la aku ngn Julia Perez nh..xhabes2 nk buat kntoversi kt Msia..sudah2 la tu..pegi la tgk cite dongeng ko yg xtaw bila nk habes tuh..ggrrr

    0

    0
  66. cik kiah says:

    sinetron indon yg hampeh ade la . . . cerita berjela2 smpai bepuluh2 episod . dah nak baik , ade lg plak yg jahat . merapu meraban . tuihhhhh

    0

    0
  67. kak timah says:

    adoiiiiiii minah juling ni hakak cili mulut ngn sambal belacan tgh hri td bru taw snyp kot . .xhbis hbis nk kutuk2 ni mcm negara dia bgus sgt . .malaysia lebih maju lh weiiiii . . .ko dgn negara ko tu yg xmaju maju , ,, dh lh perasan omputeh pdhl mak hang beranak celah hutan rimba mana ntah .. jijik hakak ngn ngn minah juling ni

    0

    0
  68. anne says:

    pendatang haram.kahkahakh.ok lawak this time sy sapot zed zaidi. gelabah tetek la si julia tuh!!

    0

    0
  69. Anonymous says:

    JUPE ni mulut mcm ci#$*. sedap2 kutuk industri seni malaysia ble kne kat dye blik nak melenting… ni la dye org x taw malu.. oppsss dye reti ke malu dr segi pkaian n perangai dia.. JUPE.. ko dh masuk rumah org, then ko buat taik, mmg kene balik la. ade ke kat indon ko dgr rakyat malaysia dtg indon buat hal? tp kalo kat malaysia bersepak2 rakyat negara ko wat hal. mencuri la, merogol la, merompak la.. serius x sedar diri kan dtg negara org? mcm ko jugak. smpai mmg x patot langsung, org malaysia plak takot ngan indon. sbab??? perangai mcm aishhhh.. xtaw la nak sifatkan cam ne. terok betol jenayah yg dibuat. knp dyeorg x rompak kat negara dyeorg je? sbab kat malaysia ni rakyat lebih kaya ea? huhuhu… lg satu, kalo ko ade permit n masuk keje scara sah, tunjuk kan lah bukti. nak melenting tu pehal. nak ckp org jahat?? ko tu lg jahat! msuk negara org tp mulut xreti nak jaga. berlagak nauzubillah… ko yg carik pasal nak melenting pulak. serius kalo ko x suke, g beli tiket flight balik indon yg ko banggakan sgt sane! kalo nak naik tongkang pun boleh. xyah dtg malaysia lg pun xper! kami rakyat malaysia pun x hingin ko dtg lg!!

    0

    0
  70. Besi mampat says:

    Julia Perez-aku jolok lubang puki kau dgn ekzos keta & besi2 berduri-kau kan sex symbol (Tnjuk tetek,puki,badan)-nak pkai bra laser tu-meh aku jolok2 puki kau smpi berdarah-itu yg kau nak kan Julia Perez

    0

    0
  71. buat derkkk ja says:

    Laaa…xpaya lh layan retis xde educated ni..nti klo dlayan Perasaan Pla dirinya Tu Pamoss…

    0

    0
  72. annagurl says:

    dasar lonte….indon x sedar diri…

    0

    0
  73. apo kono says:

    aku rase yg die ckpkan pasal sinetron negara die maju coz citer indon kan pakaian dedah2…. smpai nk terkuar sume yg patut ditutup…. kat MALAYSIA x rmai artis yg suka pakai dedah2 ni… advance buka aurat la tu…. die agung2 kan org yg berani pakai seksi.. bukan seksi… tp seksa… n nmpak murah sgt…. kita takyah melenting ngn statement artis yg PENDEK AKAL ni…. teruskan usaha rakyat Malaysia supaya tidak menjadi seperti Indonesia…

    0

    0
  74. taca says:

    jupe jupe . balik2 buat hal . dlu gdh sma depe @ dewi perssik . skrng sma orng malaysia lagi . adehhh

    0

    0
  75. julia perez bodoh says:

    seyes aku ckp…julia perez ni pompuan yg bodoh!!n owg yg wat msk/amik die blakon kt msia pom sama2 bodoh!…klu ye pom nk amik pelakon INDON..amik yg bbudi bhs n yg bpikiran bijak skit…bukan amik pompuan asli indon neh yg punya otak sama cam pemikiran msyrkt indon yg level bwh..die memalukan smua owg indon..bg aku taraf die sama je ngn pendatang haram yg dtg msia neh…otak x bijak mn

    0

    0
  76. achunurul says:

    ala…apa susah? jgn harap la pasni si jupe ni dpt job kat Malaysia. dah ramai artis Indonesia dtg cari makan kat Malaysia ni. padan muke kau jupe! mulut celupar sangat! dia ni tak lawa pon, lawa dek mekap dengan harapkan nasi lemak yg tah bape hengget ntah. kesian cari nama untuk popular dengan buat hal dengan org lain. simpati sgt!!!

    0

    0
  77. Go ZZ Go! says:

    Memang betul ramai yang komen ni ada menonton (kalau tak minat sekalipun) sinetron Indonesia. Puncanya sekadar nak hiburan.. waktu drama biasanya petang2, lepas balik kerja. Bila dah tengok, biasanya terikut. Saya sendiri begitu, tapi biasanya tak pernah tengok sampai habis sebab elemen2 merepek, melalut tulah, membuang masa

    0

    0
  78. M says:

    PTI tu PTI…hahahaha

    0

    0
  79. Go ZZ Go! says:

    Justeru, stesen tv tolong sediakan rancangan yang lebih bermakna. Cerita yang disiarkan biarlah yang tak memperbodohkan penonton, memberi inspirasi (macam Dae Janggeum, Children of Heven etc), kalau nak beratus episod macam Oshin tu ok juga, kisah hidup dari kanak2 sampai tua, logiklah juga. Tapi sinetron yang penuh hasad dengki, boleh plan bunuh dan bunuh orang banyak kali.. tak tertangkap-tangkap.. malang bertimpa2, biar hidup tertindas kerana cinta (macamlah takde orang lain).. semua ni tak membina semangat manusia.. Mcm cerita Jewel in The Palace, heroin dia pun malang juga, tapi dia bangkit, berusaha.. kan bagus begitu. Drama Malaysia pun dah banyak yang ok, yang penting kita tak malu dengan diri sebenar kita, artis kita memang wajah Malaysia, ada campuran ada pure tempatan.. tapi yang penting bakat. Sinetron luar… watak2 majoritinya kacukan.. wajah asli tempatan jadi penjual bakso tepi jalan je tak pun jadi bibik juga.

    0

    0
  80. mimiko says:

    julia perez mmg bodoh.u knw tu je perkataan english yg ko tau.halau je si bibik xsedar ni blik kt indon.sndiri jht mcm setan nk ckp org jht.rasakan!!!!!

    0

    0
  81. Kunta kinte Kulat Kilat says:

    bukan setakat drama indon je aku menci..bibik indon aku menci,drama tahap maha bodoh
    aku mmg larang anak2 aku tgk sinetron hindon hampeh ni..

    0

    0
  82. bilaakubercakapkaujanganbiadap says:

    alah dia ni . dah la bertatto , pastu kejap pakai tudung konon insaf , pastu bukak balik . dia ingat org indonesia suka sgt ke kat dia ni . org kat sana pun byk hamun dia ni . org indonesia panggil dia perempuan iblis ke apa tah . gilak punya olang ~ jgn lyn si minah murah ni . bagus zed zaidi . tang ni aku sokong kau . hahahah

    0

    0
  83. Anonymous says:

    x minat langsung dengan indon ! menyemak !

    0

    0
  84. JuPe bodoss nak mamposs says:

    Kah3!! padan ngan muka ko JP! ape ko ingt Malaysia ni snang dperkotak-katikkan ke? zed zaidi, lau bleh ko siasat lar smpai pompuan bodoss ni dbuktikan sbg pndtang HARAM!

    0

    0
  85. lolopop says:

    Kalau layan kan sgt si Jupe ni, kite yg makin sakit hati..senangnyer kite boikot filem yg die tgh blakon tu.bia la die blakon bgi nk rak dlm filem ni tp panggung kosong..haaa..biar padan muke Jupe, skali dgn pangarah Murali 2, dlm byk2 plakon kt M’sia ni..Pompuan tu jugak die nk? Pompuan x penah sedar di untung!

    0

    0
  86. tatitu says:

    sinetron indon, anak tertukar, miskin tertukar ngan anak org kaya.. pastu yg baik teraniaya…
    muzik latar tenenenenggg…….(5 saat)..tiba2 pari2 datang membantu…
    kuikui…

    0

    0
  87. stella says:

    aku dh tk tgk cerita indon yg donggeng kt tv 3 tu … Merosakkan akhlak budak sja laa ..
    Dh laa tu , cerita indon klau accident truk bagaimana skalipon , yg berbalut cuma dahi dan kpala … Dan kbnyakkan drama indonesial smua LOW CLASS !!
    Knp drama indonesial bnyk d tayangkan kt msia ?? Sbb diorg punya drama paling murah … Rupiah klau bnding dgn RM , hha , celah kangkang je .. Tk laku laa rupiah ko …

    0

    0
  88. BABOON says:

    Eventhough mcm2 kritikan ko perez pada Malaysia, sedikit pun tidak menjejaskan kami okk..

    FOR YOUR INFOR, MS PEREZ, WE WAS NOMINATED AMONG ALL THE WORLD’S BEST FEMALE ARTIST (i.e DATO SITI NURHALIZA & SHILA HAMZAH)

    ko hado ke??walaupun ko bogel bagai pun, kesian lu, xde pun nomination lu…hok tuih!

    0

    0
  89. JuPe bodoss nak mamposs says:

    agk2nya pengarah n penulis skrip INDON ni mmg syok sdiri x? kiranya teknik zoom-in adalah teknik thebat dorang kah3!!

    0

    0
  90. nk komen jgk says:

    tringat lak c rossak tu ckp music indon mguasai asia buwekkkkss….
    drama yg blk2
    -mak muda bley jdik kakak
    -nk tdo pon mekap..
    -ngis x real npk cm tarok eye mo je
    -klau yg baik brbual2 yg jahat sebatu usyar siap boley dgr lg dialog yg baik
    -ble yg jht tgh plan or wat jht yg bek xde plak kat ctu
    -pkaian yg jd mak sme sexy gn ank
    -ank n mak sme jht,sme wat plan jht.
    -solat xp pkai eye shadow gn liner
    -apa lg korg tmbh sndri

    retis msia x pyh nk bek sgt la gn dowg tu
    ct gn krisdynti tu..bff la sgttt….
    klau bibik yg ad kt msia ni bley tahan gtal jgk..nk usya n mgedik gn jntan msia ni
    xpon cre jht dowg men bomoh utk tndukkn jntan msia ni
    pastu terberanak kt cni…huh!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ni mlm ni indonsial sume brpesta msia kalh gn thai..busuk hty kn…sme cm jupepek masam nih..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku tambah.. yang baget suci, baik jer solat puasa sume lengkap la akhir yer berzina dapat anak luar nikah.apa hal macam tu tak ada moral pun.
      zoom in zoom out nak dekat 15 min
      tercengang2
      cakap dalam hati tu tak bleh blah lawak doh

      0

      0
  91. jurai jemarai says:

    salah kan org yg bwk si julia pesek ni berlakon jugak la…dh takde artis msia lagi ke? Si julia ni pun bukannya popular kt sini. Berlakon pun entah apa2. Tgk muka dia pun buat org hilang selera.

    0

    0
  92. CKHanmy says:

    Patutnya..tak payah layan komen si Julia Perez ni…biarlah dia nak perasan bagus sangat sinetron ni… Aku memang tak seumur abad pun menonton sinetron ni…banyak sangat expressi muka.. Baik aku layan drama Korea…

    0

    0
  93. pedaSSS says:

    BODOH punya pengarah M’sia ambik pelakon luar al israel mcm ni..mcm takda pelakon sini yg bkualiti, yg baru muncul mlambak2!! lama sgt dah bg muka dgn indon ni..kenapa la tak sedar22..

    0

    0
  94. Eid says:

    Saya tidak memihak sesiapa. Kepada Zek Zaidi, fahami dulu undang-undang Imigresen dan Buruh Malaysia sebelum buka mulut. Kita semua mungkin sedia maklum proses mengambil pembantu rumah. Tetapi artis dikategorikan sebagai “Art” dan saya percaya ada peruntukan khas bagi kategori ini dengan beberapa pengecualian. Saran saya, baca dulu peraturannya. Tulis syarat2nya. Semua rakyat Malaysia berhak mempersoalkan apa sahaja. Mengambil tindakan undang-undang terhadap orang lain, periksa dulu locus standi. Kemudian kita buka mulut. Apapun ilmu itu penting. Sebelum meloncat atas nama undang-undang Imigresen dan Buruh, fahami dulu, supaya tidak menjadi seperti Pak Pandir, menang sorak, kg tergadai (siapa bilang Melayu tidak bijak sehingga ceritera Pak Pandir adalah panduan terpakai sehingga kini). Wallahu’alam.

    0

    0
  95. timmy tim tim says:

    Kat ne nak beli bra laser aa?? Timmy nak laser kan minah ni…Cakap mcm org tak de akal..sapa yg bawak dia masuk pun harus kena laser gak..Macam tak de pelakon lain nak ambik..serupa porn star pun ade…Nextttttttt!!!

    0

    0
  96. Anonymous says:

    dah jd sinetron plak kes ni..
    dasar INDON !!!

    ZZ: halau je pompuan nie ke tumpah darah dia yg mmg tak best & KOTOR tue..

    0

    0
  97. Orihime says:

    ape daaa..indon ngan melayu pon gaduh sesama sendiri..bkn ke korg dr 1 rumpun yg sama? rilek la..haishhh

    0

    0
    • achunurul says:

      masalahnye sapa yg cari pasal dulu?

      0

      0
    • anti-war says:

      ramai y kate melayu dari indo..maaf itu salah…asal usul melayu adalah MELAYU PROTO…penduduk asli di Tanah Melayu bkn dari seberang..ok tq..google it, ak lbh rela dgelar native malay dr kna ngaku asl indon..eei xkuase makjemah

      0

      0
  98. bagus la sgt, ..drama sampai beratus episod, drama penuh penipuan, kalau kita layan sinetron, kita akan jadi bodoh, korang percaya tak? kena kita jadi bodoh?sebab salah satu episod tue, hero ni nak carik perempuan tu, tapi tak jumpa2, padehal zaman ni dah zaman modern, ape kebodoh nya tak gi telephone hp, ke house phone ker, padehal heroin ni duduk kt rumah sambil tgk gambar dia, (sebab bapak dan ibu nya tidak keizinan)..banggang ke tak banggang kalau cam tu..dan lagi satu, semnjak dari dulu lagi, trademark drama sinetron ni, ade 2 yg mmg tak lari la kalau tgk
    1) zoom in dan zoom out
    2) bunyi angin…ssssssssshhhhhhhhhh (bila time zoom in zoom out.)

    haprakkk!!

    0

    0
  99. achunurul says:

    sokong sangat zed zaidi nak buat tindakan
    padan muke ko JUPE!
    banned jer terus pompuan ni
    dah la seksi
    muka haram tak lawa mana
    harapkan aset nasi lemak dia jer
    ntahkan ori ntahkan tidak
    woi JUPE
    sekarang ko ni dah jolok sarang tebuan org lain ni
    ko tunggu la tindakan warga Malaysia
    ingat sket
    ko tu selebriti
    periuk nasi ko terganggu nanti
    kalau tak jadi retis
    apa lagi ko nak jadi
    BERSYUKURLAH!!!

    0

    0
  100. shah says:

    dulu erikahbadu nak buat konsert (bekerja) di malaysia x boleh masuk sebab ada tat, yang pelakon indon ini pun ada tatu…boleh pula masuk berlakon(bekerja)….siapa yg lepaskan?…hi…(keduanya ada tatoo tentang Islam) klu x silap ler..

    0

    0
  101. oct1883 says:

    in this case aku sokong zed zaidi.. tak kuasa aku nak sokong artis tahap slut tu..

    0

    0
  102. johnson n johnson says:

    aku dlu suke la jgk tgk filem julia perez ni blakon…tp ble dia wat statement mcm ni….sedih aku sbg peminat dia yg berwargenegara Malaysia…nk kondem pun, berhemah la..beretika la…come on la….klu cam 2 aku pun nk kondem mcm JP la…(emosi terganggu) ..aku boikot citer sinetron pasni..(walaupun aku xtgk)..

    0

    0
  103. Leena says:

    Cukup2 lah stesen tv kita siarkan cerita2 indon yg tah apa-apa tu. Cerita dari Filipina & Thailand lagi best.

    0

    0
  104. achunurul says:

    drama diorg (indon) jenis meleret2
    pastu asek dengki2
    camtu ke nak jadi contoh kat org?
    ape ponnn tak bleh!

    0

    0
  105. saya says:

    drama indon lagi best??erkk…pening aku tengok drama indon ni..dah la cerita tak pernah nak logik…duduk dalam kubur sampai berjam2 tak mati2 lagi.mentang2 la hero kan.
    cerita motif sama je..cerita samapi beratus2 episod tapi dok ulang benda yang sama je

    0

    0
  106. lolipop says:

    org indon gile glamooorrr…tlgla….cite korg tu dah la da lapooook…asyik cite heroin mesti miskin gileee nak mampos than die pnye hero msti yg kayaaa gilo nak mampos..pastu ade pari2 la bagai…rosak akidah org ajeee…tlg la kembali ke pangkal jalan hoiii =_=”

    0

    0
  107. lepat says:

    Sorry !! I dont watch indonesian movies or whatever those stupid sinetron .

    0

    0
  108. Anonymous says:

    da buat salah pastu nak kata org lain jahat lak…
    ish3… x sedar diri betul minah ni.. da la dtg malaysia utk keje, tpi sedap2 mulut je ko kutuk cite malaysia… padahal drama dorg lgi mrepek mraban..

    0

    0
  109. Anonymous says:

    Muke pompuan kampong jawa harap seksi lebih otak kosong,bingai! Banjingan sungguh!

    0

    0