Written by AbangNara | January 19th, 2013

Nampaknya kehadiran Johan di final Maharaja Lawak Mega 2012 memberikan impak yang diharap-harapkan. Untuk anda yang tidak tahu, Johan dinasihatkan untuk berehat setelah menjalani pembedahan ligamen kaki. Sebentar tadi telah pun tamat pertandingan yang berlangsung selama 10 minggu ini dan Jozan telah pun dinobatkan sebagai juara.
jozan maharajawa lawak mega 2012Dengan kemenangan ini, Jozan membawa pulang RM500,000. Sementara itu Jambu membawa pulang RM250,000 apabila menduduki tempat kedua. Shiro berada di tempat ketiga diikuti oleh Boboi di tempat keempat dan Saywho di tempat kelima.
jozan maharajawa lawak mega 2012

Satu keputusan yang tiada kejutan bagi Abang Nara berdasarkan persembahan mereka sepanjang Maharaja Lawak Mega 2012.. Apa pun Abang Nara paling suka dengan lawak muzikal Boboi yang telah memecahkan perut ini. Jutaan tahniah kepada semua peserta yang telah memberikan yang terbaik. Kalau ada Maharaja Lawak Mega 2013, diharap akan ada kelainan dan lebih banyak peserta yang bermutu.

217 responses to Jozan Juara Maharaja Lawak Mega 2012, Bawa Pulang RM500,000

  1. Fasyah says:

    memang patut Jozan menang…..

    0

    0
    • Selitone says:

      Walaupun aku peminat Jambu, tetapi MALAM INI, bagi aku kumpulan paling cemerlang adalah Boboy…

      Mereka benar benar menghasilkan persembahan yang selayaknya mendapat “standing ovation” kerana persembahan mereka benar-benar menunjukkan ada kesungguhan dan tampil penuh kreativiti, lain daripada yang lain.

      Tapi itulah… ini adalah pertandingan yang mengambil kira pengiraan undi SMS. Bermakna, sesiapa pun boleh menjadi juara jika ada peminat yang ramai dan menyokong mereka melalui undian. Jangan terkejut jika Amir (jika beliau ada menyertailahh…) pun menjadi juara jika ada ramai peminat mengundi beliau.

      Tahniah kepada Jozan, Jambu dan kepada semua peserta… terima kasih kerana menghiburkan kami sepanjang minggu sejak bermulanya pertandingan ini. Terima kasih juga kerana selepas ini, rutin tidurku kembali seperti biasa… hahaha!

      PS: MLM 2013 nanti, cuba tarik kumpulan Senario pulak..Cer tryyy…!!

      0

      0
      • sayang salmah says:

        korang semua dh kene tipu ngn astro… astro tu xadil… bg jozan buat persembahan pertame saje nk bg org undi lg byk… dok promot johara pagi era..sape yg ade kat situ??? muke johan jugak… tu la… nk bersaing ngn jozan yg dh mmg glemer bek bg je sekepuk 1/2 juta dr awal… xde buang mase…. lawak cilok dr sketsa johara n program2 die sebelum ni… mmg xde kualiti langsung!!!

        0

        1
    • jozaners says:

      Tahniah guys. Record, tiap2 mgu korg lead :)
      Persetankan suara2 sumbang yg sebok
      Bezakan korg dgn sepah dan jambu.
      Ini lah hasil persahabatan yg ikhlas.
      Xberpecah belah. InsyaAllah amin

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        congrats jozan…malam ni memang lawak, jozan memang layak n terbaik :-)

        0

        0
        • ikan duyung says:

          setiap minggu mesti ada jer yg tak puas ati dgn jozan…ada aku kisah…teruskan lah dgn rasa tak puas ati tu…keputusannya tetap tak ubah

          tahniah jozan, yg tak puas ati tu bersihkan hati ye…perasaan tak puas ati perasaan syaitan,syaitan tak suka manusia berbaik… jd dia berbisik suruh gaduh, satu lg rezeki org jgn pertikai…memang takdir jozan menang, kalau ada yg pertikai dia pertikai rezeki Allah, ingt tu semua

          duyung pun dah nak msuk tido ni, bersihkan hati sebelum masuk tido ye kawan2

          0

          0
        • Mak Jah says:

          Cayahlahhhhhhhhh Jozan! Congratz!!

          0

          0
        • missa says:

          tahniah jozan… landa memang terbaik!!

          0

          0
        • nara ntahpapa says:

          aku tengok jozan final langsung x gelak. sapa yg gelak lawak jozan mmg low IQ..boboi musical best..jambu freestyle pon best..alaa kan awie penah cakap ‘jozan buat apa pun orang gelak’. so, jozan dok diam pun orang undi.. bajet nak simpan lawak best kat final tp aku tegok biasa ja..

          0

          0
        • khairy says:

          to nara ntahpapa

          ko tgk tak semalam jozan perform…? aku elok jer gelak time johan nyanyi lagu kosong versi tamil, time johan nyanyi lgu tok ti versi cina, sedap ckp org IQ rendah…eh hello, ko tu tak ada perasaan langsung ATAU dlm hati penuh sifat dengki, ko ckp mcm lah peserta lain lawak sgt2, padahal tak lawak mana pun, jd rezeki org jgn pertikai

          0

          0
        • apa apa ajer lah says:

          @ nara ntahpapa

          ko tu yg IQ rendah…jozan semalam brlakon konon2 dlm konti radio dgn dlm kereta…x kan lah nak terloncat2 pulak..x leh pikir ker..ada ko tgk org bawak kereta terloncat2….dlm konti dj terloncat2….of course lah dudk tp jozan duduk pun still lagi mulut brckp…ada jugak kdang2 jozan bangun

          ni mesti x tgk ni jozan semalam…ckp jer lebih, nmpk sgt ko tu IQ rendah….aku fans jambu, tp jozan ok lah semalam, tahniah

          0

          0
        • watermelon says:

          GUYS LISTEN…!!!!!

          MLM ni based on 70% dari juri tetap n 30% dari sms
          still nak pertikai lg kemenangan jozan, org tu memang busuk hati

          0

          0
        • nara ntahpapa says:

          @ape ape ajer lah, ‘dok diam’ bukan bermaksud bergerak atau x tapi ‘tak bercakap’. kalo ko prasan jozan esp zizan kalo berdiri ja pon org sorak ntah apa2. nampak sgt org jerit kat zizan…bukan dekat lawak dia. aku jamin kalo kump R2/sabon/pimai/balas buat benda yg zizan buat, respon xkan jadi macam tu. so, kesimpulannya org minat jozan. tak kisah sama ada lawak atau x, n lagi satu org xkan terima hakikat if org cakap jozan x lawak. padahal dalam paper pun cakap lawak jozan biasa2 saja (kunun nak simpan utk final).

          0

          0
        • Juliana Banoss says:

          UNTUNGLAH DORANG NI RAMAI FANZ SBB TU LEH MENANG

          kukukata.blogspot.com/2011/05/gambar-pasangan-gay-bersama-anak-anak.html

          0

          0
        • jozanerrsss says:

          setuju dgn khairy…xyah la nk nmbah doso nk kutuk2 jozan,nk dengki2 bagai..dh tertulis rzki pd mlm tu Allah bg kt jozan..ko sape nk pertikaikan rzki Allah yg maha kaya..ade ak kesah ko nk ckp apa..huh!!!!…pape pn tahniah jozan..kami smua ada d blakang korang..never give up k

          0

          0
    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      kak Cham dr 1st episode dh jangka dorang akan menang.. Satu je kumpulan kat Malaysia yg boleh tewaskan dorang ni iaitu SEPAH!

      0

      0
      • MIE says:

        KENAPA MU INGAT SEPAH HEBAT SANGAT KE….

        0

        0
        • kamarul says:

          mcm lah lawak sgt sepah tu, fans sepah mcm jealous dgn jozan dr awal MLM lg..siap kutuk jozan kt twitter…padahal sepah tu x masuk pun MLM, skrg dah berpecah…aku dah lama diam, tgk jer fans sepah kutuk2 jozan kt twitter..katanya sepah sgt hebat

          skrg meh turn aku nak ckp pulak…hebat sgt ke sepah tu? kenapa tak masuk MLM walaupun berdua ? busy ? busy apa ? show jarang, film x adalah kelakar mana, biasa2 aja…nmpk murah pun ada film mcm tu, so aku komen mcm ni apa perasaan fans sepah, marah? yg ko kutuk2 jozan tu boleh pulak, tak pikir perasaan org lain, pikir ko jer… busuk hati org mcm ni

          0

          0
        • udang galah says:

          setuju sgt dgn kamarul, semalam lepas jozan menang….fans sepah update kt twitter tak puas hati, dia kata sepah lagi hebat…yg kelakarnya sepah mana masuk MLM…yg diaorg bandingkan pencapaian lepas tu kenapa, nyanyuk + busuk hati ker…sepah pun dah berpecah belah skrg..tinggal 2 org jer, jd x payah lah kutuk2 org lain, memang dh tertulis jozan menang

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku rasa maksud kak cham cam ne kot
          “Sepah ramai fans jadi hanya sepah yang bley challenge Jozan secara fair dan square”
          Yela kelaka tak kelaka tu personal opinion. jadi tak leh la persoal kan sapa lebih lawak dari sapa.
          *menunggu kena hidden je comment ne =.=”*

          0

          0
        • mie buduh says:

          mmg benar pon..mmg terbukti, SEPAH dulu telah jd JUARA dn pernah kalahkan jozan…hahahah!

          0

          0
      • khaisara says:

        lawak sgt ke sepah tu, bosan lah. tgk mr.bean lg lawak

        0

        0
      • Anti Kak Cham SEMEMEH! says:

        Miss Lina pakai bikini x basuh basuh kepala botakkkkkk bestpren kak cham sememehhhhhhh…

        0

        0
      • Mulut Sudu says:

        Kak cham hengatttt tongkat222 daguuu mu camtu lawooooo kerrrr???? Da mcm beruk aku tgokkk!!! Da gi sana panjat kelapa muda mulut sudu nak minum ni…Lg mengidammmm..

        0

        0
      • lemau says:

        diamlah kak cham..

        0

        0
      • gold coin says:

        elooo kak dairy champ…hohoho..
        dulu2 memanglah sepah hebat..sbb dorang bertiga..tp sekarang sejak
        jd sepahtu..lawak dorang hampeh…

        0

        0
      • missa says:

        sepah tu lupa mudah diri.. n culture shock.. tak suka aku.. nak berpecah belah bagai.. tak professional langsung.. puii..

        0

        0
      • IKHLAS kot says:

        belum tentu SEPAH boleh la.
        sebab SERIOUSLY hanya JOZAN di hati.
        =)

        0

        0
      • Anonymous says:

        sepah dah bersepah la…. huhuhuhu

        0

        0
      • zaia says:

        Sepah tu mmg lawak tp dorang2 yang bertanding semalam pun sama lawak cuma skang ni persembahan lawak dorang dah ‘kurang’ sikit..
        tak tengok maharajalawakmega tahun ni tapi tengok final malam tadi tu, lawak tu lawak.,tapi nape tak lawak sangat macam RL@MRL dulu2 ek?(taktau la yang mingguan punya tapi yang final tu) gelak tu ada la tapi takde la sampai nak gelak yang rasa mcm kelakar sangat macam nak guling2 ke..
        ada la jugak rasa kelakar sngt tp kejap2 je mcm 1 2 kali je, yang lain mcm tertunggu2 ape yg lawak dan ada tu gelak sikit2 pun sebab terjoin orang lain gelak tapi tak rasa kelakar sngt..

        lagi satu, napa bila sesuatu(tak kira la ayat ke gaya ke)tu dah lawak sangat nape la guna sampai 4 5 kali dalam masa sama dalam tempoh dekat2 je,biasanya pastu dah tak rasa kelakar dah pun benda tu,sayang je lawak tu punya ‘kesan’ kejap je hilang..
        masih lawak tapi kurang sikit berbanding lawak lama2 dorang..
        Nie maha-raja-lawak kan kena la ‘Maha’ sikit ke lagi2 bila final..

        0

        0
        • sengal says:

          Zaia… cuba ko try buat lawak…ada orang gelak tak? Lawak ni subjective… ada orang yang suka dan ada yang tak suka… klu orang tak suka tu dok diam jelah buat apa nak kutuk orang..

          0

          0
        • zaia says:

          ada gelak ada tak..tapi bila ada masa orang gelak pun aku tetap tak terfikir nak join RL..
          takde kutuk2 nie.,cuma nak komen..
          dorang dah ada level sendiri sebagai pelawak,jangan banding dengan kita biasa2 nie..expectation orang untuk dorang tinggi sikit,kalau nak banding ngan aku,memang tak sesuai la..lagipun tu bukan career aku..biasala kita penonton.,itu hiburan.,kalau nak komen apa2 dorang lagi suka kot so dorang boleh nilai dan improve balik performance dorang..kalau sorang dua cakap takpe,memang sangat ramai yang cakap pun kali ni tak sekelakar sangat2..
          Persembahan dorang OK,OK tp tahap lawak tu macam dah tak “sangat” la…
          tapi takde sape larang dan heran kalau ada orang nak gelak pun,setiap orang tak sama so ada orang rasa benda tu kelakar sangat, ada yang rasa lawak biasa2..
          tapi nampak sangat MRL kali ni,rasanya dorang boleh dan pernah buat lagi bagus..takpe la,mungkin dorang dah try yg terbaik?hmmm..

          0

          0
        • zaia says:

          abg nara,apesal la komen asyik tak kuar2 je nie..nak taip banyak2 kali pun kan macam dah malas la pulak..agak kurang mengebestkan keadaan je dalam proses reply mereply nie..ok la bye..gong xi fa cai..

          0

          0
        • Opss!!! says:

          To zaia :

          Listen!Listen!!Listen!!!
          Semua org ader masalah,termasuk la ko…ko kl xblh nak gelak mmg ader masalah,presentation xsemestinye konsisten tiap2 mgu.
          Ko xtgk tiap2 mgu jgk masalah,kl ko xblh nak gelak 2 bkn masalah sesaper…
          kl ko nak gelak memjg,ko mmg bmasalah…peace yo!!

          0

          0
      • messi00 says:

        HEADLINES SHOULD BE “JOZAN – MAWI VERSI LAWAK”

        0

        0
        • Anonymous says:

          sesiapa yang kata jozan menang sebab popular tu cuba fikir kenapa diorang popular? tengok tak kebolehan dorang melawak sambil mengacara dalam raja lawak bertahun2? kadang tu lagi lawak dari peserta raja lawak tu sendiri.. rasanya bukan mudah nak buat apa yg mereka buat..

          0

          0
    • jozan fans says:

      doh tu bakpe yg ramai ngat dok puas ati dgn jozan memang erh, doh tu td bakpe dok undi byk2 kump fav mung suruh menang, jgn sabit ke jozan pulok, dak pe jozan kami kat sini sentiasa sokong mung, ork duh kutuk2 jozan tu kump. fav mung lawak sgt ke, hamba tgk biasa2 gok, dok lah lawak

      0

      0
      • lagoon says:

        Ckp melayu bole x..?good point pn tp kalo cr pnympaian mnyakitkn hati..org xsuka jgk..

        0

        0
        • estuary says:

          BM la tu tapi bahasa trg..so what???…xpaham ko punya masalah la..

          0

          0
        • love love love says:

          @ lagoon

          ko mesti x pernah dengar ceramah UAI ni, kalau ko biasa dengar mungkin faham apa yg dia ckp, tak kan ko lembap sgt x reti beza BM dgn BI, atleast dia blh ckp dielek dia, ko ader…???? x ada lah tu :p

          org mana tak suka..? ke ko sorang jer, aku org johor ok jer dia ckp mcm tu, bandar lah sgt ko ni, ntah2 english hancur, ramai org mcm tu…berlagak omputih tp english hancur beb

          0

          0
        • nabila says:

          to lagoon…pehal kau ni, tu bahasa melayu trg, aq org luar elok jer faham, kau ni sakit hati sgt kenapa..? jgn sebab group kau kalah, org lain yg jd mangsa

          0

          0
        • Anonymous says:

          lagoon ni memang tak ada life ker, dari tadi aku tgk asyik refresh page ni, like diri sendiri ke…tak malu betul, ada jugak manusia mcm gini

          0

          0
      • missa says:

        AMERIKA MU NI!

        0

        0
        • lagoon says:

          Sy minta maaf semua..:)

          0

          0
        • missy elliot says:

          @lagoon: aq xnmpk apa mslh ko ngn loghat tganu tue..aq rse style je kot kalo speaking tganu..mcm UAI tue..hhehe..best dgr..ko tue sila2 laa blja ckp tganu ekh…

          @anon 3.04pm: cmner ko tau si lagoon tue dok refresh page sentiasa..?ker korg dok sebelah2..dlm erti kata lain..dua2 mcm xde life..hehehe

          Sorry kalo ada yg terasa..blog nie bhn bacaan ringan..dunt b too serious k..hv a great wkend ahead sume..n thniah utk jozan..:p

          0

          0
    • ayan says:

      papepon lawak ygpaling berkualiti n ada massage adla kumpulan boboi!!

      0

      0
    • johananonanonano says:

      patotnye boboi tempat ke5. saywho tmpat ke4

      0

      0
    • SentapSelalu says:

      Nasib baik ade johan.jadi jugalah la lawaknya tu,kan!

      0

      0
    • kak timah says:

      BORINGGGGGGGGG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      bagaikan rumah sudah siap. tpi pahat berbunyi.. haha betul ke pepatah aku nihh..
      jozan tuh dh bnyk sgt bt lwak.. mcm2 show dn lkonan bt.. kalau aku pun. bleh ketandusan idea.. yg lain??? 2 3 aja. rasanya..
      bgi aku. jozan bleh jadi juri dan bleh ada anak didikan @ pelapis2 lawak mcm dorg.. sbb bleh bt lwak spontan. bukan ngapal skrip..
      persoalannya knpa jozan lebih menang pda populariti.?? johan ada era. zizan ada melodi @ stiap kli ada anugerah dialah penyerinya.. filem2 yg nak laku pun. kalau bubuh dia dorang.. hasilnya laris..
      dn tgoklah cara dorang layan peminat…. dasat..
      so.. tak yah pertikaikan jozan lebih menang populariti
      :)

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      jozan memang terbaik….minah jambu suka ngan kelakar dorang n jozan patut menang…..lov u jozannnnnnnnnn……..

      0

      0
    • Anonymous says:

      sweet lagi2 bile lagu sahabat tu.. ia melambangkan persahabatan Jozan.

      0

      0
  2. me says:

    yesss…jozan menang!!!

    0

    0
  3. me says:

    Shiro n boboi lagi best act!

    0

    0
  4. kuntum says:

    Tahniahhhhh jozannnnn

    0

    0
  5. peace you says:

    yes,jozan juara!!!!

    0

    0
  6. Anonymous says:

    congratulation jozan..u r the best!!

    0

    0
  7. embok ketum says:

    Tahniah!

    0

    0
  8. cikikaka says:

    jozan??? Ok la… Tapi klu sepah ade mmg xde peluang la utk jozan..

    0

    0
    • kipas siling dan kipas tangan says:

      yg tkde tuh tkyah lh sebut2.. keh3.. dh joZan menang. mng lah.

      0

      0
      • i'm not a monster says:

        x payah sebut nama sepah lah…sepah mana join MLM..
        lagipun memang rezeki jozan kan…kena terima lah

        0

        0
        • manager smtown says:

          mcm lh lawak sgt sepah tu, tu dulu kalau skrg bertanding dgn jozan sure ke blh menang, kalau fanatik sgt dgn sepah jgn smpai minat org lain tak hormat..apa jenis manusia lah cikikaka, minat manusia lain2 okeyyy

          0

          0
    • akak says:

      X habes2 dgn sepahnya. Sepah pun dh xde.
      Perhubungan pun xdpt di maintain, ssh la nk lawak mcm dl blk.
      Jozan mmg deserved it. Byk sgt ujian drg.

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      sepah pon tebaik minah jambu suka dorang pon kelakar …

      0

      0
  9. Anonymous says:

    Lawak jozan MLM 2011 lebih bermutu. Anyway tahniah.

    0

    0
  10. dedek says:

    jozang jozang jozang…

    0

    0
  11. lawak jenaka says:

    Tahniah… Boboi patut no.5

    0

    0
  12. nt boboooooo says:

    Patutnye boboi tu tak lyk pn ke final..
    Anyway congratz Jozan..
    Gud job Jambu..
    Gud improvement Shiro..
    Saywho, slmt yaa berangkat ke indon nnt..

    0

    0
  13. jay says:

    Aduhai menang dkutuk tak menang dkutuk mcmmana industri nak maju.kata lh satu malaysia tpi sesama malaysia pun mngutuk.anyway congratz.good job everyone.

    0

    0
  14. wak luu says:

    weiii jijang kasut hang, sama kasut budak-budak sekolah.

    0

    0
  15. jay says:

    Aduhai menang dkutuk tak menang lgilh dkutuk, mcm mana industri nak maju.katalh satu malaysia tpi sesma malaysia mngutuk.anyway congratz.good job everyone.

    0

    0
  16. I love zed zaidi says:

    No 4???
    Bobooooosaaaannnnn..

    0

    0
  17. ad says:

    congratz johan… :)
    sokong korang

    0

    0
  18. Prince Noob says:

    tahniah Jozan…. jom tengok video Maharaja Lawak kat Buasir Otak… klik kat nama tu

    0

    0
  19. ZIZAN GEDIK says:

    eewwyuuu..soryy jozan tak lawak langsung!
    asyik la dgn aksi zizang wat aksi terkinja2 atas stage.
    harapkan populariti jew lwak non hado~
    anyway SHIRO n JAMBU the best, hnya tewas pd populariti Jozan

    0

    0
    • comey comey says:

      JOZAN hanya menag populariti!!
      lwak?? double weeekk!
      bg aku shiro lg lawak,.cbe pdang pd kualiti bkt dorg dri mggu ptma..smua lwak,tp yg laen hnya mng pd populariti!

      0

      0
      • Enter Your Name says:

        Satu soklan aku nak tanya .. Mu ngundi dop team peberet mung? Ngutuk je lebih.. Org camni mau tembak ngn senapang gajah. Semua x kena!!

        0

        0
        • fairus sulaiman says:

          BM please .. hahahaha

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          sape ckp jozan tak lawak tu mayat hidup…aku tgk lawak jer, shiro pun best jugak tp memang rezeki jozan kan, minat org lain pls tolong hormat..aku paling menyampah org yg tak hormat minat org lain ni

          0

          0
        • fairus sulaiman says:

          To i’m not a monster ,.. agak2 la kalau obses pun, xmati pun kalau xrasa jozan xlawak .

          0

          0
        • nurain says:

          semua group masing2 nak popular kan, tak pikir ke knapa jozan still ramai peminat, ingt sje2 kitaorg minat jozan, ingt senang ker nak buat lawak, lagipun bermula dr bawah, bukan senang jozan nk smpai tahap yg skrg, jgn tahu jeles jer dgn org

          0

          0
        • i'm not a monster says:

          bila masa aku obses…aku cuma tak suka org tak hormat minat org lain…tu jer, kalau aku ni obses…ko pun sama lah obses

          0

          0
        • jozan fans says:

          to comey comey & ZIZAN GEDIK

          sdap sungguh mulot mung ngata ke jozan, doh tu bakpe dok undi byk2 suruh kump fav mung suruh menang..kedekut kredit ke boh, lpas tu mula lah duk sabit ke jozan, dak pe jozan ramai agi hok sokong mung sini, kalu dok tak kan mung menang mlm ni, ye dok

          0

          0
        • lagoon says:

          Semak laa bhsa dia neh..bahasa melayu sudaa..

          0

          0
        • siakap says:

          @ lagoon

          ko mesti x pernah dengar ceramah UAI ni, kalau ko biasa dengar mungkin faham apa yg dia ckp, tak kan ko lembap sgt x reti beza BM dgn BI, atleast dia blh ckp dielek dia, ko ader…???? x ada lah tu :p

          0

          0
        • tatitu says:

          nk ckp ganu bukan kat sini ok..nyampah…

          0

          0
        • sara alina says:

          biar lah dia nak ckp bahasa apa pun….kalau ko menyampah ada aku kisah, x suka blh berambus

          0

          0
      • jo says:

        Shiro – sorry to say la.. Shahrol Shiro dia copy lawak Jepp Sepahtu. Sape pernah tengok Betul Ke Bohong tau la yg parodi first Nasir Bilal Khan dalam Tanah Kubur tu Jepp..

        0

        0
        • shiro copycat says:

          utk jo, aku mmg setuju gile. si shiro ni copycat. ketandusan idea weh. naik menyampah aku sbb die asyik tiru jep. die igt org tak tau ke jep yg mula2 parodikan watak nasir bilal khan? lepas tu gile tak malu die cedok idea jep ek. ntah pape. jep pon pnh sound die dlm Betul Ke Bohong. anyway tahniah Jozan. lop u jozan!

          0

          0
        • missa says:

          tak rase macam tiru pun.. shiro best sebab gabungan shahrul ngan lg sorang tu(tak tau name).. serasi… tu sebab diorang best..

          0

          0
      • Peminat Jozan says:

        Dari mana datangnya populariti kalau bukan dari bakat dan usaha. Jozan deserved sebab diorang memang pandai berlawak spontan, pandai ambil hati peminat dan lagi penting FRIENDSHIP yang diorang tunjukkan so sincere. Sahabat untuk selamanya…….. Kau dan aku Sahabat….

        0

        0
      • Dito says:

        #OPINION will never be a #FACT
        tapi kita ada kebebasan untuk menyuarakan pendapat kita. :)
        aku plak rasa memang betol la. Jozan x lawak malam ni. Aku bukan xsuka kat jozan tapi mungkin aku da pernah tengok diorang perform lagi baek dari ne. sebab tu aku rasa macam kureng ckit. Malam ne paling best pendapat aku la. BOBOI hee. #LISTENLISTENLISTEN

        0

        0
      • Anonymous says:

        shiro lawak? tang mana yg lawak… setiap kali turn dorang, aku try nak ketawa, tapi xboleh… paling koman pon aku senyum jek… adoyai… zizan kalau sorang memang xlawak, tp nasib baik johan ade sebagai penyelamat keadaan…

        0

        0
    • Anonymous says:

      Bodoh,ko jgn nak kutuk jozan eh,dh nasib ko x undi banyak2 utk kumpulan ko…….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Hello smlm xde lak zizan terkinja2 show tu rse2 nyerr xkot pndai ckp2 jea ko nie…

      0

      0
    • Anonymous says:

      i say JO,,you say ZAN…JO?? ZAN

      0

      0
  20. bunga citra says:

    Frust tol ngan Jambu. Memula best, lawak giler. Bila final ntah hape2..

    0

    0
    • comey comey says:

      to:bunga citra.
      wa bagi pendapat je..
      andai tersalah ckp sory okenggg~
      (alamak sopannyer wa)

      0

      0
  21. amy says:

    x best la jozan…menang sebab populariti jek

    0

    0
  22. rara says:

    kalau mengata orang semua hebat…. tak kisah la siapa pun nak menang….
    jangan la nak pertikaikan rezeki orang…cuba ingat sikit manusia ni selera dia tak sama..mungkin ko suka tapi orang lain tak suka…macam tu la jugak sebaliknya..jadi tak perlulah sampai nak mengutuk dan menghina…cuba la belajar hormat orang yang berbeza dengan kita..

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bt0l 2..n0 3 je..

    0

    0
  24. MICHELLE says:

    shiro lagi best dr jozan!!! tp apakan daya..jozan lbh ramai peminat..

    0

    0
  25. Fikri Adhiey says:

    Bagi aku Shiro lagi lawak dari Jozan. Sepatutnya SayWho nombor 4

    0

    0
    • hello says:

      JOZAN menag?persoalanyer lawak ke??
      aq tgok pesrta lain lagy lawak dary jozan nie..pelik aq.

      0

      0
      • siput sedut says:

        ye jozan lawak, so what ? tak adalah smpai nk pecah perut lawak dia tp lawak lah jugak, peserta lain pun bukan lawak sgt, lebih kurang ajer, yg blh aq kata semua peserta tak ada lg yg betul2 lawak, sekian gue nak pegi msuk tido

        0

        0
  26. Ak says:

    Hello!!!ko tgk ke mlm?bila pula budak zizang tu terkinja2 atas pentas.Tolong sikit.And jgnlah kutuk2.tak ke mana nya semua tu.Jozan menang sebab populariti ke?Bagi aku ye! tapi tambah sikit…”JOZAN MENANG SEBAB POPULARITI TAPI MEMPUNYAI KUALITI”
    sorry to saylah…

    0

    0
    • rozita says:

      Populariti tapi mempunyai Kualiti??? Kualiti ape wei? Haha.. Nak tergelak baca!!

      0

      0
      • aq mmg fans jozan..tahap gile2 la..
        tp serius dow aq kecewa sgt ngn psbhan jozan.cam ta de improvemnt.
        tiap2 minggu aq tgok psbhn dorg tapi lawak still takat biase2 je..
        rasenye zizan cam da ta best je kali nie.nape er?

        0

        0
        • bagi ko xbest bg aku best..npe er???

          0

          0
        • gegurl says:

          tau xpe… espc zizan takat style dia kita dah leh baca.. dari dulu smpi skrg sama jer.. lenggok dia jalan dia yg lawak tu n movement dia yg mcm tu gak xberubah2… kita mau kan yg terbaik sbg maharajalawak bukan sbb popular.. tapi pelawak yg hebat! diaorg start cakap jer org dah gelak tp lawak dia spt kosong.. kosong… sepatutnya mesti ada inti.. ada idea… mcm jambu slalu buat.. lawak yg unxpected cuma smlm jambu agak kekeringan idea.. smlm boboi plk nmpk ok tp syg sblm ni diaorg teruk sngt… apa2 pun jozan mmg menang sbb populariti.. dari segi persembahan lawak mereka biasa2 saja.. syg sungguhhh..

          0

          0
        • Anonymous says:

          Aku pun sama. Memang minat jozan tahap gaban. Tapi mlm tadi aku jadi terminat kat boboi. Lawak yg sgt berkualiti dan ada mesej. Frust betul dgn persembahan jozan sbb aku minat kat diorang ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Sebab ko x delusion ^_^
          bagos la. ko terima kelemahan bias ko.
          Jozan da bagi yang terbaek sebelom minggu ke 10 ne
          sebab tu agak nya persembahan malam ne macam xberapa nak jadi

          0

          0
    • Enter Your Name says:

      Ak aku suka semangat kau!! Mesti menaip sampai gegar keyboard!!

      0

      0
    • fairus sulaiman says:

      kualiti ? even juri pun dah berapa kali sound , jgan terlampau selesa sgat dgn populariti, tpi nasib menyebelahi jozan malam ni .. Utk peminat jozan, tahniah sbb anda suma telah menderma 500,000 untuk jozan .. diorang dpat stetengah juta . anda pula ? kepuasan sbb jozan menang ? .. .haha. yeah right .. lpastu esok dah lupa dah

      0

      0
      • dengki ke???bunyi mcm dengki jer…kmi dpt kepuasan hati sb dorang menang..ko dpt pe??dpt sakit hati sb dorang menang n makan hati sb kumpulan favourite ko klh ke??xkn kot…ko kn x obses,so xpyh nk sentap sgt la kn spe menang spe kalah pn…

        0

        0
        • fairus sulaiman says:

          Dapat la sangat kan .. untung jozan ada fan macam kau .. hahahaha

          0

          0
        • julia says:

          ada baca komen fairus sulaiman kt atas td…katanya org lain obses dgn jozan..yg dia tu kutuk2 jozan tu…tak obses ker…? semua komen dia kutuk2 jozan, so i dah buat conclusion yg obses sebenarnya fairus sulaiman…terima jer lah peserta ko sokong tu kalah, tahniah jozan

          0

          0
      • lala says:

        bukan derma… tapi mmg dah rezeki diorang menang MLM thn ni nak buat camne. Kalau bukan rezeki diorang, mmg confirm tak leh nak menang mlm ni. Allah dah gerakkan hati majoriti peminat ntuk vote Jozan so that diorang menang, sape kite nak tahan rezeki diorang? Sudah-sudah la tu.. Jozan popular pun psl kerja keras diorang, bukan naik top mcm tu jer. Johan sampai operation kaki, ade nampak dia mengeluh kat TV tak? Dia tak sebarkan pun – tup tup, kuar berita psl operation dia tak tau pun bila dia sakit. Tu tanda, org tu kerja keras ntuk smpai ke tahap sekarang ni. Zizan pun mcm tu. Tak de seorang pun kat dunia ni yg boleh tentukan public kena vote org ni or org tu.. in the end, it’ up to the public nak vote sape jer yg diorang mahu.

        0

        0
  27. verability says:

    Menang populariti la teww! Johan mmg lawak..tapi zizan sorry to say la bro ngan kakibtekinja2…ntah ape ntahh…xde johan 2minggu memang zizan harapkan kepopulariti-annya jer….

    0

    0
  28. MIss Ena says:

    Alhamdulillah Jozan menang . Selain Jozan , Shiro pun best juga . Dorang mmg kelakar . Walau apa pun semua orang pun dah buat yang terbaik , itu yang penting . Cakap banyak pun tak guna sebab keputusan muktamad . Memang dah rezeki Jozan , Allah yang tentu kan .

    *Saya sokong Jozan , Shiro dan Sepahtu .

    0

    0
  29. zizan cucikan krete uolsss says:

    500k……nk buat ape? calon dah ade….aku yg setia menanti ni la sygggg
    jom zizan syg kite wat majlis kalahkan leuniy ngn gigi jaws tu nak…love u

    0

    0
  30. MIss Ena says:

    Kpd yg cakap Zizan terkinja-kinja , tadi ada ke dia terkinja-kinja ? Takde kan ? Tak payahlah cakap benda yg dah lepas . Yang penting tadi dia buat yang terbaik untuk pemint dia . Johan yang sakit tu pun sanggup dtang untuk support kawan dia .

    Kepada yg complaint Jozan punya performance hambar . Kan dorang dah cakap yang antara sebabnya ialah KURANG LATIHAN KERANA JADUAL MASA YANG KETAT DAN SIBUK . Kedua , sebab Johan kan jatuh sakit so latihan dorang pun TERBATAS . Tapi apa2 pun dorang dah cuna sehabis baik . Itu yang penting .

    SEMUA NI REZEKI DARI ALLAH SWT . WASSaLAM .

    0

    0
  31. Sarden says:

    Apekah ini? Bergaduh mempertahankan ikon masing2.. Dalam ramai kawan respect dua tiga org je.. Yang lain akal pendek.. Ape masalah jozan menang kat korang? Kawan ni nak jambu yang menang.. Tapi rezeki tu kat jozan.. Xpayah nak sibuk org yang mengundi jozan tu tolong jozan dapat 500k ke ape.. Kamu yang yang sibuk kondem minat org lain dapat duit ke? Kawan minat gile jambu.. Relaxla kalau jozan menang pun.. Sebab popularity ke ape xpenting.. Bagi korang jozan xlawak.. Bagi diorang pun jambu ke shiro xlawak.. Minat lain2.. Hormat minat org lain.. Xkan org lain kene ikut minat korang.. Pemikiran xprofesional langsung.. Jozan fans relax k.. Kawan xbelah jozan.. Tapi xsuke org yang xboleh terima kenyataan.. Jambu kalah kawan frust jugak.. Tapi tu rezekila mat.. Cuba paham tu rezeki jozan.. So they deserve it..

    0

    0
  32. Kambing Putih says:

    Jozan tebaek

    0

    0
  33. kl mari says:

    Kualiti? celah mana kualiti pun aku xtau… Sbb glamor + ramai kawan bole laa…..

    0

    0
  34. pete says:

    ….sePah in another class…w/out johan jozan is nothing. Popularity win it for them. They should be out much earlier at johan absent. But fan helping him by bias voting….

    0

    0
  35. tak patut says:

    Saywho sepatutnya dapat nom 4…

    0

    0
  36. lalalala... says:

    rezki masing2 la..jangan nak sibuk ngan kuasa Tuhan…

    0

    0
  37. Iris says:

    Tahniah..

    sememangnya Jozan patut menang..dah aku kata Johan mesti ada kat atas pentas. Apapun Jambu pun terbaik tp rezeki lebih menyebelahi pada Jozan, korang tengok peminat diorang yang macam semut urung gula. Rm500 k tu..bagi 2 dapat la sorang Rm250k rezeki anak yang ketiga ko la Johan tp Zizan lak rezeki siapa? jeng jeng jeng..dulu Nabil dapat Rm150k terus kawin..Zizan?

    0

    0
  38. jiwacool says:

    hmmm…macam macam la korang nih…TAHNIAH JOZAN…

    0

    0
  39. iqa says:

    klu ikutkan persembahan, boboi lg best dr jozan…..tp rzki xberpihak pd boboi..nk wat cmne, persembahan boboi sblm2 ni agk melalut…dat’s y undian tdk berphk pd diaorg…cam jozan, persmbahan sblm2 ni mmg mantap…so, pminat2 undi jozan…tp smlm agak tdk menyengat wpon johan telah wat kejutan…..tp tu la, jozan ade rmai peminat…tnpa pminat, kalah jozan mlm td kot….

    xsngka zizan ni sensitif orgnyer..nngis…tp kiut la muka die mse die nngis…hehehe

    0

    0
  40. zzzzz says:

    1. Jozan
    2. Shiro
    3. SayWho
    4. Jambu
    5. Boboi

    0

    0
  41. pembantu rumah terbaekk says:

    SAYWHO patot menang..klu di Indon la…

    0

    0
  42. missa says:

    alamak.. salah taip.. anda memang terbaik..

    0

    0
  43. zzy says:

    1.Jozan
    2.Shiro
    3.SayWho
    4.Jambu
    5.Boboi
    Sgt b’puas haty dgn JOZAN!!!!!!!Yeahhhhh

    0

    0
  44. budak 'U' yang baik says:

    adoiyai…kucing pun ade masalah,anjing pun ader masalah,ikan jaws pun ader masalah, da menang MLM2 pn ader masalah.ramai kompleng..da takyah wat lg la MLM 3,2,5..

    0

    0
    • zaifrul says:

      sokong dowh..x yah buat agy MLM..buat jek cite baru kat Astro Warna tu. setiap team dapat 1 rancangan. buat la lawak puas2 kat rancangan diorang masing2 tu.

      0

      0
  45. Opah Sopan Sytle says:

    Setiap org pnya citarasa tersendri…top 5 ke Final tu dah kira terbaik…cuma dh tertulis rezeki utk Jozan…msing2 kena terima dgn redha…jgn pertikaikan apa yg Allah dh tentukan…kalau dh tertulis 500k smlm tu utk Johan n Zizan..tak kira la sbb populariti ke..lawak ke..pusing mcm mana pun rezki tu tetap hak milik Jozan juga..lagipn Jozan antara pelawak2 Malaysia yg dekat di hati peminat & ada pengikut tersendiri…kita sbgai penonton cuba bagi semangat/galakkan agar pelawak2 di Malaysia ni dpat pertingkatkan lagi mutu persembahan diorg…masih byk yg perlu mereka perbaiki…
    TAHNIAH utk Shiro/Jambu/Boboi/SayWho..korang la penyambung generasi pelawak2 di masa akn dtg.. Peace yo.. (o,0)\/

    0

    0
  46. burningty says:

    nak buat macam mana,benda ni undi. bukan professional judges. benda2 undi ni toksah la nak gaduh-gaduh. juri yang professional pun, bila dah keluar result, mesti ada tak puas hati. manusia la katakan hahaha.

    anyway semua pun dah cuba yang terbaik. congrats untuk semua :)

    0

    0
  47. tak patut says:

    SAYWHO sepatutnya dpt nombor 4

    0

    0
  48. conan says:

    awak sekelian, JOZAN menang sebab populariti.
    YA,memang sebab popular la menang,kalau tak popular kat mana lagi nak kaut peminat ramai2 kan. Ada masalah?
    SHIRO dan JAMBU amatlah lawak,sampai tak cukup nafas nak gelak.
    tapi tak popular?
    sebab tu tak menang? << persoalan seperti ini ke yang melayang2 kat fikiran orang lain, ha?
    Layak sangat JOZAN menang ,tak usah pertikaikan soal populariti atau pun mutu lawak mereka.
    Soal lawak,mereka dah ke istana budaya,berlakon dan mengacara yang menjadi benteng ampuh untuk mencuit hati rakyat Malaysia sekali gus merelevenkan tahap populariti mereka berbanding peserta lain.
    SHIRO ,ini permulaan bagi mereka untuk mencari lebih ramai peminat.JAMBU pula ,MLM hentian sebentar untuk menonjolkan lagi bakat mereka yang sememangnya sudah diakui ramai.
    Awak yang tak suka JOZAN,tak payahlah bersusah payah mengata itu ini sebab jozan di hati selamanya.
    hehehe,aku pun tak tau apa yang aku malalut sorang2 ni.

    #malaysiaberbudibahasa,kan!

    0

    0
  49. Mama81 says:

    Dulu aku suka sepah tp skang tak baper suka sebab mulut Jep suka nor hina org..Ada dalam rancangan Betul ke Bohong dia mengata partner dia kira kanan kata sebelah bau mulut, sebelah bau rambut…Biadap..macam la dia tu perfect sangat….

    0

    0
  50. 1. Jozan memang pelawak no. 1 Msia. semua orang kenal. semua orang tahu. diorang boleh buat macam2 jenis lawak. diorang boleh bawak macam2 jenis watak. nasib baik Johan datang semalam tolong Zizan.
    2. Jambu lebih kepada lawak merapu, bukan lawak bodoh. just lawak simple, hanya berdiri, bercakap, punchline ada di mana2, jenaka keluar tak semena-mena. kita jangka lawak nya macam ni, tapi rupa2 nya lawak nya macam tu. really unexpectable. Walaupun konsisten setiap minggu, semalam performance Jambu biasa2 sahaja.
    3. Shiro sama macam Sepah. suka buat sitkom komedi Melayu. Sentiasa konsisten tapi x mencapai tahap MEGA.
    4. Boboi sentiasa datang dengan idea2 yang genius dan bernas. kempen boikot Zionis Yahudi, Ah Long yang minat Anuar Zain, pakcik yang masuk kelas komputer sebab nak cari “goggle”, Yuna mencari pengganti, dsb. Malangnya, content lawak diorang x kuat dan selalu sangat punchline x sampai. Tapi, 2nd performance Boboi semalam memang terbaik gile.
    5. SayWho gua respek sama lu. rajin buat homework dan berani buat lawak yang mesra dengan orang Msia.

    0

    0
  51. Adieq says:

    Tahniah…jozan mmg terbaekk terbaekk terbaekkkkkkk….

    0

    0
  52. Tom jerry says:

    whatever!
    Apsal x ko jer yg masok MAHARAJA LAWAK tu???

    0

    0
  53. Tom jerry says:

    kayo jozan!!!

    0

    0
  54. aini says:

    congrates jozan..jozan the best….

    0

    0
  55. Gabanz says:

    Agreed, Jozan dlm ML dulu lagi best especially masa sketsa curi duit kat surau & TV..sangat lain & kretif. But they deserved it as RL no 2 & 3, ML no 2 thus terharu tgk Johan sujud syukur atas pentas semalam. Tahniah!!!

    Persembahan BOBOI semalam adalah persembahan dorang yg terbaik sepanjang MLM12..should be top 3 (kalau totally based on final).

    0

    0
  56. liza says:

    Tak faham la dengan manusia nih.. sepatutnya bila org tu menang, kita patut ucap tahniah bukan mengutuk. Dah tertulis rezeki mereka. Dan perlu diingat jugak, kemenangan mereka semlm BUKANNYA 100% UNDIAN… 70% ADALAH DARI JURI TETAP & 30% DARI SMS.. Harap semua org faham la.. Kita perlu support pelawak2 semua. Bukan senang nak bagi org ketawa. Org luar suka mengutuk & mancaci saja. Buka sikit minda. Jgn selalu ada rasa iri hari..

    0

    0
  57. kesian sy says:

    now listen…sy gduh ng abg sy tbe2 sy mtk mf die xnk mf kan pon..nk wt cmne ek?

    0

    0
    • ikan siakap diternak kak cham/olga says:

      siakap nasihatkan…. kesian tempeleng je abg kesian tu…. toksah nak kesian2 kan sgt….

      0

      0
  58. penonton says:

    Thniah jozan..
    Lately nie lawak zizan mcm xlawak laa..jozan nie lawak sebab johan jerk..namun,meski tnpa johan smlm..jozan still bole menang jgk..sbb zizan yg mbawa populariti kpd jozan..

    0

    0
  59. ikan siakap diternak kak cham/olga says:

    malas siakap nak komen byk2…..ape pun, congrats utk jozan.. good job utk jambu, well done utk shiro, it’s okay utk boboi, and next time try lg utk say who….hihihihihihikkk…..

    0

    0
  60. aku says:

    sian aku tgk pengomen2 diatas..wat dosa kecik ngutuk2..tapi kumpulan yang menang semalam yg senang lenang dapat duit..korang dapat ape..menang sorak je la weh..relax..ini just pertandingan..hormat setiap komen orang..dan kalau nak komen tu..biar la membina..tq

    0

    0
  61. aku says:

    sian aku tgk pengomen2 diatas..wat dosa kecik ngutuk2..tapi kumpulan yang menang semalam yg senang lenang dapat duit..korang dapat ape..menang sorak je la weh..relax..ini just pertandingan..hormat setiap komen orang..dan kalau nak komen tu..biar la membina..tq

    p/s: mr nara kene wat ruangan komen tanpa ade reply please. kalau ade reply2 ni tu yang jadi gaduh je..orang gaduh sebab negara..korang gaduh sebab maharaja lawak..kesian

    0

    0
  62. aku says:

    comment tertinggal plak..hehe

    mr nara kene wat ruangan komen tanpa ade reply please. kalau ade reply2 ni tu yang jadi gaduh je..orang gaduh sebab negara..korang gaduh sebab maharaja lawak..kesian

    0

    0
  63. matahari says:

    jozan

    0

    0
  64. Ex gf zizan says:

    Ada aku kesah saper menang?.. Bukan duit dapat kat aku pun…
    Hidup Pak Yus….

    0

    0
  65. jambu shiro says:

    keputusan paling x logik aku tngk.hahaha.patutnya juara dan naib juara antara jambu dan shiro..

    0

    0
    • jozan says:

      dah tu ko undi byk2 tak jambu shiro….? rezeki Allah dh tulis, kena terima, kalau bukan rezeki jozan…mereka tak kan menang

      0

      0
  66. thanks says:

    dah jgn gado2.setiap orang ada pendapat.bagi fan jozan,jozan la juara.bagi fan shiro,shiro la juara.begitu juga jambu.Terima la hakikat jozan ramai peminat.itu korang x bleh sangkal lagi walaupun performance agak kurengg.tapi… jozan still the best…Awie mmg ngam dgn jozan dan jozan adalah anak emas astro.Mmg jozan dah byk berjasa utk astro.Dan korang kena terima kenyataan astro x kan untung byk tanpa jozan kerana undian peminat jozan adalah penyumbang mlm 2012.Cuba fikirkan klu jozan kluar masa semi final dah tentu final x kan meriah.dah tentu undian skit dan astro akan untung skit shaja.aku pun x masyuk hehehe.Terima kasih kepada fan fan jozan kerana undi anda..Jozan tetap JUARA!!!

    0

    0
  67. KATAKAU says:

    TAPI YANG PASTI “BETUL KE BOHONG ?” LAGI LAWAK DARI ‘MAHARAJALAWAK MEGA” NI. BTW CONGRATS JOZAN !!!

    0

    0
  68. lia says:

    yeah jozan the best.walaupon lawak agak kurengggg..akhirnya baru dpt jadi juara.tak sia sia astro pegang jozan.dan klu x kerana fan jozan ramai dah tentu jozan x kan menang.i love u jozan.masyukkk astro…

    0

    0
  69. keano00 says:

    jozan – “MAWI VERSI LAWAK”

    0

    0
  70. ggg says:

    Allah dah tentukan sapa yang nak jadi juara. Tak payah nak mempertikaikan lagi dah :) Congrats Jozan !

    0

    0
  71. Diamond_ says:

    Aku peminat jozan , mmg minat dari dulu suka tgk dorg buat lawak. But malam akhir MLM nih bagi aku dorg kurang lawak berbanding dengan persembahan yg pernah dorg buat, and bagi aku shiro and boboi tampilkan persembahan yg sangat menarik dan sayang bagi dorang dapat 3rd and 4th jea. Tapi nak buat mcm mana rezeki jozan kan , susah nak gugat :)

    0

    0
  72. tatitu... says:

    boboi paling best semlm.. yg lain semua lawak sampah.. x lawak langsung..

    0

    0
  73. Boboi best? Biar betol! says:

    Aku mmg suke boboi. Tapi secara jujur, aku tak rasa pon lawak boboi tu. kalau setakat perform bagus masa final pon tak guna kalau minggu2 sebelum nya mcm nak tanak je berlawak. Tak adil boboi dapat 50k untuk usaha yang tak setimpal.. Saywho patut dpt no 4, sebab setiap minggi tak penah menghampakan.. Sentiasa buat homework utk perform..
    Tapi nak buat mcm mana, keputusan berdasarkan sms..

    0

    0
    • Betul ke ko suke boboi? says:

      nampak sgt hipokrit ko ni….ramai puji persembahan boboy antara paling menarik ms final…member aku fan jambu siap ngaku boboi best sgt mlm tu..camane ko boleh ckp boboi xlwk smlam sdgkan ko kata ko minat boboy? eh eh menipu agak2
      la. satu lg..utk membersihkan otak ko dri busuk hati, keputusan adalah berdasarkan undian dan keputusan juri. bukan kputusan 100% melalui sms.
      dah itu rezeki boboy tmpat ke empat.kalau ko xpuas hati ko pegi doa tanya pada Allh. setiap qada dan qadar adalah dari Allah.. ko ni pun pelikla aku…semua itu hiburan je weyy tp mengeluh mcm nak mati.

      0

      0
      • Ko tak reti baca ke? says:

        Ko pon same je emo, die tak kate pon boboi tak lawak semalam.. Cer baca betul2.. Aduhai.. Menggelabah fans boboi ni. Hahha..

        0

        0
        • Herm says:

          kepada pengomen kat atas:

          1. Boboi best? Biar betul!
          -mungkin ni pendapat peribadi ko, tapi aku hormat sebab ko tak guna kata2 kasar. Ko luahkan perasaan dgn ayat yg sume org faham. Cuma pd pendapat aku, mungkin ni rezeki boboi walaupon ada kata2 ko yg aku setuju..

          2. Betul ke ko suke boboi?
          -malas nk komen ar.. Nnt ko kate aku busuk ati ar, busuk ketiak ar.. Hahaha.

          3. Ko tak reti baca ke?
          Haah kan.. Memula aku pon ingat yg No.1 tu tulis or taip salah.. Tp kalau baca balik mmg die stuju boboi lawak masa final..

          0

          0
  74. Shhh says:

    Aku rasa lah pengomen2 kt sni lg lawak drp pelawak.hahaha.. Kcian btl lah korg nk pthankn kumpulan mana yg ptt menang. Hello yg menang dn yg kalah pn x bising2. Entah2 dorg bsuka ria bkn nya bc pa yg korg komen..biasalah dh nama pun ptdingan..x smstinya yg x menang x hbt..yg menang plak x smestinya akan trus hbt. Think positive lah. Aku hrap MLM thn ni jgn ambk lg peserta dh biasa btading. Bg plak pelawak yg ln..

    0

    0
  75. Anonymous says:

    jozan patut menang semalam n the best lawak among other

    0

    0
  76. Anonymous says:

    aku memang minat JOZAN sangat-2.. tapi kenapa tah aku selalu gelak bila JAMBU je wat lawak.. lawak JOZAN kadang-kadang je aku gelak.. tu pun bila aku tengok diorang tahan gelak sesama sendiri or cakap benda pasal isu semasa.. memang kadang-2 lawak JAMBU cam takda isi, tapi kalau dah LAWAK, orang gelak jugakk.. tak payah nak paksa.. aku sokong kalau diorang menang sebab POPULARITI.. even SHIRO yang lawak pun, takleh nk kalahkan diorang sebab maybe masih baru.. mungkin peminat JOZAN adalah dari diorang mengacara RajaLawak dulu lagi.. maybe sebab tuu undian ramai.. tolonglahh kita dah boleh beza kann lawak yang betul2 lawak dengan lawak yang sekadar tangkap muat atas pentas tuu..

    *Hope peserta MLM 3 nanti terdiri daripada peserta yang berkualiti bukan yang mempunyai populariti semata-mata

    0

    0
  77. ajoy says:

    Ye jozan mmg juara x dinafikan lagi walaupon lawak suam2 kuku.terbaik la jozan.walaupon johan x pandai ckp cina tapi bole buat ramai fan jozan termasuk aku gelak.kpd fan jozan terima kasih sbb bagi sokongan dkt jozan.terima kasih astro buat siaran mlm ni utk isi masa lapang.harap tahun dpn buat lagi baru dpt kaut untung byk skit.aku tak sabar nak undi byk2 kat jozan.apa salah nya bagi astro kaya.

    0

    0
  78. pinkungu says:

    jozan memang terbaik…

    0

    0
  79. Anonymous says:

    mmg lwak hbis..wkaka

    0

    0
  80. jebat says:

    aku nk komen bkn ats dasar dengki tp realiti, jozan bkn kreatif sgt pun dr segi contents lawaknya, cuma mereka ni astro bela dan gilap mereka menyebabkan byk publisiti seterusnya ranking populariti diorg melonjak, jd majoriti malaysian rapat dgn mereka sbg “close entertainer’ dgn mudah jozan leh redeem populariti mereka melalui undian sms dlm setiap pertandingan ( jika sms diperlukan), dats y awie kata korg berdiri pun org gelak!! klu tgk dr segi contents lawak diorg mmg kdg2 byk unsur2 lucah terutamanya zizan dgn lenggok dan hayunan punggung yg ala-ala dot dot dot..bawa watak individu alim dan melawak kan nya, ada ketika nya pernah johan sebut dgn loghat cina haiya haiya haiya haiyalasolah.. isk isk sik!! apa ni semua??!!.. byk lg bahan yg leh dilawak kan…kumpulan BALAS tu g mampos la mmg kuang ajor habis!! Mlm final tu byk credit g kpd jozan sbb kehadiran Johan (babak yg menyentuh perasaan majoriti penonton atas ikatan prsahabatan mereka berdua – drama menjadi tuuu – aku dh agak suprise tu mesti ada sbb itu strategi yg akan bg impak yg bsr pd pengundi)… keseluruhan lawak yg jambu dan shiro buat adalah yg bagus pengisian nya, Kesimpulan nya Populariti mengatasi kreativiti sama ada kt sedar setuju atau tidak tp itu lah hakikat dunia hiburan di Malaysia kerana peminat di Malaysia menilai sesuatu hiburan mengikut naluri bukan akal dan fakta.. Seni bg mereka yg spesifik dlm bidang berkenaan adalah professional, tp bg mereka yg bkn spesifik adalah subjektif dan x layak membuat penilaian, dr segi bisnes memberi kuasa pd golongan subjektif dan mengiktiraf keputusan mereka secara kolektif (sms) sbg muktamad adalah keuntungan pd sysrikat2 tertentu.. sendiri mau ingat laa…hehehe

    0

    0
    • Anonymous says:

      btw,,jozan terbaik..

      0

      0
    • Anonymous says:

      Yo laah tu jebat…poyo semacm tulisan ko. Shiro clone jepp sepah best? Melancholy laa ko jebat dgn labu2nyaa

      0

      0
      • jebat says:

        hahahaha tu jer yg mampu ko kata Poyo dan Melancholy laa ko jebat dgn labu2nyaa?!! sbb kau x leh nafi apa yg aku katakan… lg sekali aku katakan zizan hebat dgn aksi hayunan lenggok punggung aksi lucah nyer!! dan xde sape pun pelawak yg berani hayun punggung mcm tu di khalayak ramai dlm raja lawak atau maharaja lawak, mega dan mana2 pertunjukan pun melainkan zizan.. org yg pertahankan zizan dgn apa yg aku katakan ini mmg suka aksi zizan tu.. korg perasan x nape aku x hentam johan? sbb dia masih tau lg aksi melampau yg x sesuai dgn masyarakat kita walau pun kdg2 dia terlajak jugak tp dr aksi berlaianan.. tp klu agama dilawak kan mmg mampos aku libas maut dgn ayat yg sepatut nya muahahahaha!!! dont play2 haa

        0

        0
  81. Minamanja says:

    JAMBU yg lawak entah apa apa pun bole dpt naib juara … tak puashati betul, sepatutnya SHIRO dpt no. 2 dan BOBOI no.3

    0

    0
  82. Tina turner says:

    Sepah xde boleh la jozan menang. Jozan yg lawak johan jer. Zizan ntah ape2.. Gedik n menggelabah

    0

    0
    • Anonymous says:

      mcm arh best sgt sepah tu…lawak biasa2 gak, kalau ada sepah kenapa…boleh ker sepah menang? dah lah dh berpecah belah skrg

      berjuta warna pelangi di dalam hati – agnes monica

      0

      0
      • hangpa says:

        Jgn cakap pandai la…Jozan mng based on popularity, bakat x besar mana pon…..Sepah still the best la woii..berbakat besar cuma populariti x setanding Jozan….tergedik2 atas stage pon org gelak, baru jalan dari corner ke tgh stage pon fans gelak….sesuatu yg bodoh utk fans yg buta perut x tau apa….tau nk gelak saja even baru berbunyi batuk..Sepah x masuk kali ni coz dorang berpecah, sebelum ni dorang masuk ber3 dan kali ni disebabkan dorang hormat Mamat dorang x compete sbg Sepahtu…tgk balik sejarah Jozan tahun2 yg lepas, pernah ke menang pertandingan Raja Lawak? Raja Lawak musim pertama Johan & Zizan kalah di tgn Yus, Maharajalawak Mega sblm ni tewas kat tgn Sepah….anak emas Astro punya pasal Astro kutip budak 2 org tu utk jadi pengacara dari musim kedua sampai lah musim terakhir….Maharajalawak Mega 2012, dah terang2 Astro nak kasi itu 500k kat Jozan ditambah plk dgn ketiadaan Sepah so besar kepala la mamat 2 ekor tu…dari mggu pertama sampai akhir dah mmg xde kump. leh beat Jozan dan peratusannya plak mostly public x tahu…yg tahu just kedudukan. Kump. lain tu hanya compete utk tempat ke-2 dan seterusnya coz dorang sedar Jozan adalah pemenang dari mggu pertama….aku percaya kalau Sepah masih ada, Astro xkan berani buat Maharajalawak Mega 2012 (coz tujuan nak kasi Jozan mng)….tgk balik la Maharajalawak pertama dulu, x pernah satu mggu pon Sepah punya performance dpt kritikan,(Mamat Khalid, Ahmad Idham & Apek juri time tu)…dan Jozan mggu pertama dah kena hentam dgn Mamat Khalid “itu je yg mampu buat”……terus terang aku ckp yg minat Jozan tu atas dasar popularity not ability….poor fans.

        0

        0
        • jebat says:

          yesss!!! u r rite aku sokong dan dukung kenyataan bijak kau,tp bro tukar la nick mencarut kau tu hehehe.. Org mcm ni tgk sesuatu guna akal dan fakta bkn jd peminat yg “pekak tp mendengar” “buta dlm celik” jozan batuk pun peminat gelak!! salah guna naluri kemanusiaan la sampai hilang pertimbangan gelak x kena tempat, pastu sanjung puji melangit huhuhu.. adakah itu dinamakan cerdik terlampau??!! atau giler…

          0

          0
  83. sharifah says:

    Jozan mmg dah tak lawak.aku nak try gelak tapi bila tgk zizan terkinja2 kat atas pentas..(lagi2 yang lawak ‘cikgu’)..mmg xboleh blaaa…patut da lama kena singkir diorang ni..tapi apa bleh buat..fans dia ramai kot..kalau kene singkir mesti malu beb..pastu org yang nonton lawak diorang tu mesti tgk sambil tutup mata tutup or tutup telinga… tak payah berusaha cari idea gila2 pon bleh menang..berdiri kat atas stage sambil buat muka cali caplin..pasti org ketawa berdekah2 tak henti2 sambil berguling2 dan juga ada yang menangis kerana ‘kelawakan diorang’…eeeeuuuuuuuuuuuuuuuuwww..pleaseeeeeee!!

    0

    0
  84. Hullahoop says:

    %#^@$*&@#@##@!%@^@^ Dtk CT Nurhaliza…!#^$%&#^*#^#@ Norhaliza Idris..*@^%#^&&@&&# Padi Huma.. Wkakakaakakaa… Memang lawak.

    0

    0
  85. Anonymous says:

    Jozan, jambu, shiro menang memang dah dijangkakan… dan saya sangat bersetuju dengan keputusan itu…. akan tetapi tempat ke 4 & ke 5 rasa macam x betul sikit kedudukannya dimana saya dapat rasakan yang “sayho” lagi menonjol jika nak dibandingkan lawaknya dengan lawak boboi. Macamana boleh jadi camtu…? ada diskriminasi ke disini?? dah la tu… hadiah kemenangan pun terlalu rendah.. at least sama adil la kan…. bagilah tempat ke4 RM50K dan kelima RM 25K pun dah ok… fikir la berapa banyak pula astro dah kaut melalui SMS???

    0

    0
  86. Tina turner says:

    Len kali kali aku cadangkan buat maharaja popular mega. Baru btol. Maharaja lawak mega da x relevan. Yang x lawak juga ada menang.. Yang popular menang.. Ok x astro????

    0

    0
  87. jebat says:

    hehehe tina turner aku sokong bg 1 thumb up! Tp kita ni semua bodoh! da la byr bil astro kuar duit bg undi lg, pastu astro kumpul sampai rm500k 250k 150k 50k 15k (hampir 1juta) bg pd beberapa org yg x hebat mana pun lawak diorg!.. cuba astro buat duit tu sbg cabutan bertuah pd pelanggan2 astro.. syarat kelayakan nya adalah pelanggan yg byr bil dlm tempoh sethn tanpa tunggakan.. buat setiap cabutan rm10k da tentu 100 pelanggan astro dpt menafaat nya.. klu setiap 1 cabutan rm5k 200 pelanggan dpt menafaat nya..da tentu kutipan bil meningkat, pelanggan baru bertambah dan mungkin aku jugak akan tambah 1 astro lg..setakat ni apa penghargaan yg astro bagi pd pelanggan setia mereka?!! sebiji limau pun xde wei!! hampeh!! yg kt da la byr bil kuar duit bg undi pastu gaduh mcm bangang jer pertikai perkara yg langsung x bg menafaat setiap dari kita kat sini.. korg add aku kat facebook la jebat_malaya@ymail.com kita jd geng belasah pd isu2 semasa yg berkaitan hehehe.. org jiwa kental dan ayat power jer berani join jebat nie hehehe.. astro ni kuar 1juta xde hal sbb cukai tahunan diorg lg tggi dari tu, slumber land jer diorg byr…

    0

    0
  88. ajoy says:

    hahaha kita undi lagi.undi byk2.biar menang sorak duit tergadai.aku nak undi jozan tahun depan klu dia msk mlm lagi.padan muka aku abis rm100 ke 200 ke janji menang.aku nak suruh johan buat lawak jgn poyo sgt.zizan plak buat lawak ‘nampak sama tapi bukan dia’..

    0

    0
  89. jebat says:

    wakakaka ajoy kau ganti jozan lg bagus la aku sanggup bg 1 vote jer hehehe

    0

    0
  90. ajoy says:

    aku bkn x nak msuk jebat.ko bygkan aku yg ckap ‘jgn poyo sgt’,confirm kena baling botol.lagi haru.fan x ckup ramai.jadi la mcm amereka.hahaha

    0

    0
  91. jebat says:

    hehehe sedar diri pun wakakaka adeh ajoy!

    0

    0
  92. ajoy says:

    aku sedar diri la yg aku jadi penonton je.hahaha.aku gelak je berdekah2 walaupun lawak x kelakar.pastu aku undi la byk2 bagi astro kaya.agak2 aku ni b@hl*l ke b@ngg@ng?

    0

    0
  93. fafa g says:

    salam…jozan memang terbaik n lawak sgt2…sy mula minat mereka sejak raja lawak lg sebab diorang mmg klakar.,lawak yg fresh n xpernah hmpakan pminat…perasan x,,lawak jozan masa mlm 2012 pon ada peserta2 lain ikot jugak….mmg diorang deserve jd juara….rezeki diorang mmg patot time ni…sy minat jozan bukan sebab rupa or gaya,..tapi sebab kelakar,kesungguhan n stail yg konsisten….jozan popular pon sebab hasil karya dan usaha yg bertahun2…kesian jozan klu baca komen2 negatif korang ni…diorang penat lelah hiburkan kita…tp ada jugak yg masih nk kata kt jozan…rezeki masing2….mmg sgt puas hati jozan dpt menang kali ni..spatotnya dia dh mnang msa mharaja lawak ari tu…tp sbb psembahan kdua yg lemah buatkan marks juri ckit…sepah dpat full mark dari saiful apek…tu la beza….klu jozan tak lawak…dia xkan popular and ada fans yg banyak mcm skrang ni…..sape yg nk sokong klu org tu xda bakat??…jozan..teruskan usaha..pedulikan apa yg org nk cakap…kami sentiasa support dari blakang…

    0

    0
    • jebat says:

      Ayat fafa g “sy minat jozan bukan sebab rupa or gaya,..tapi sebab kelakar,kesungguhan n stail yg konsisten” stail apa?! klu asik konsisten dgn gaya hayun punggung dgn lenggok2 ala2 lucah gitu? kerap kali dari dulu, super spontan hingga lah ke MLM 2012 ni masih x tinggal stail lucah tu..ni fakta tau! kau sendiri x leh nk nafi apa yg aku tulis ni, seluruh warga malaysia dan peminat zizan sendiri x leh nafi.. biasa nya kita rapat dan suka kpd org2 yg hampir mnyerupai ciri2 keperibadian kita.. terus terang aku bkn benci zizan tp gaya lawak lucah dia yg paling aku benci!!! malu aku sbg sorg lelaki melayu islam tau.. walau pun aku ni bkn la baik sgt tp still tau batasan huh! aku lelaki tau malu.. yg korg pompuan lak cukup suka dgn gaya zizan tuu adeh!!

      0

      0
  94. naim says:

    Pergh!! ayat jebat ni mcm nick dia jugak ok ok aku join kau kt fb, suka org berpikiran mcm ni, btol jugak kau ckp, mula2 aku baca ingatkan ko merapu tp bila sentuh pasal isu dan fakta, baru aku perasan mmg ada kebenaran nya.

    0

    0
  95. Anonymous says:

    Ini semua POYOOOOOO…

    0

    0
  96. ajoy says:

    Saya minat jozan sbb awal2 saya dah tahu jozan juara,bkn sbb kelakar,kesungguhan&stail.haha.cuba fikir knapa final ada 5 group bkn 4 mcm thn lpas
    Kat situ dah nmpk politiknya.fikir2 kan

    0

    0
  97. Wada Syera says:

    mmg JOZAN yg terbaek…
    lawak mereka amat spontan dan lucu..
    saya minat Abg Johan dan Abg Zizan..
    mereka lucu, lawak n handsome..
    I will always support JOZAN..

    0

    0