Written by Bella | June 6th, 2016

Sejak beberapa hari lepas kami ada dengar berita dimana penyanyi rap terkenal, Joe Flizzow telah sambung belajar ke university tersohor didalam dunia iaitu Harvard University.

The hustle never stops. Learning too. Safely arrived to a warm welcome at Harvard earlier. I'm here to do a short course and I'm looking forward to learning from the best, about the best. The course is called 'Business Of Music, Entertainment and Sports' under their Executive Education Program. Shout out to my team back home for the support, and big ups to Finas for believing in this dream. #HBS

A post shared by Joe Flizzow (@flizzow) on

Malah, melalui pemerhatian kami di Instagram Joe, ia bukanlah khabar angin semata-mata dan beliau sendiri mengesahkan sudah berada di Harvard University bagi mengikuti satu kursus pendek disana yang dikenali sebagai Business Of Music, Entertainment and Sports.

Malah, Joe sempat bertemu dengan penyanyi rap antarabangsa iaitu LL Cool J yang pernah bekerjasama dengan bintang terkenal seperti Jennifer Lopez .

Tahniah kami ucapkan kepada Joe Flizzow yang dapat menjejakkan kaki di Harvard University meskipun untuk mengikuti kursus pendak. Mungkin ramai yang mengata mengapa belajar muzik harus ke Harvard? Sekurang-kurangnya beliau mendapat ilmu daripada mereka yang cukup pakar dan bertauliah selain mempunyai kualiti yang berbeza. Harap ilmu yang beliau pelajari nanti boleh membawa pembaharuan dalam industri muzik tempatan.

Sumber Berita : Instagram Joe Flizzow

20 responses to Joe Flizzow Sambung Belajar Di Harvard University?

  1. vvxx says:

    sam hanna..

    0

    0
    • Adila says:

      Tu sbb kita jgn cpt judge org..
      Joe ni wlaupun almost everyday pegi club, tapi tgk Allah bagi rezeki mcm mana.
      Dpt sambung belajar kat harvard lagi..
      Drpd minah tudung tapi ambik ice, cheit!
      Org kita just because dia ni rapper, satu haram tak puji.
      So proud of this kinda celeb.
      Well done joe! All the best!

      0

      0
      • ina sapu sampah says:

        hey sis….short course jee pon..belajar muzik …bukan nya degree ke master ke apa.. asalkan ada duit bole jee apply.. tak payah nak overreacted sgt lah…

        ps: apa kena minah brtudung ngan cite ni eaa?? bodoh betul org camni gigih semua nak kaitkan ngan minah brtudung..takda life sungguh..

        0

        0
        • shhh says:

          Short course pun walau ade duit tp kalo tak layak ko ingat harvard tu nk terima ke? Ko ingat dia taraf2 cikai2 ke? Ntah yg kutuk ckp short course je pon ni spm pun cukup2 mkn.. aptb.

          0

          0
        • booo! says:

          heyy SHHH.. terang2 pemikiran awak tu yg serupa spm ckup makan jah… short course ni tak payah qualification sgt.. as long ada $$ reti english then bole je apply…tak payah nk bangga sgt… short course tak sama dengan sambung belajar.. simpan sikit jebodohan tu eaaa. ..

          0

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Betullah apa yg boo cakap tu..
          Mmg short course senang nak apply… asalkan ada duit..
          Dia bukan mcm further study which supporting documents and relevant qualification needed.
          But still a credit that he has an effort to continue his study.
          Rasanya ada kemungkinan sponsored by Finas based on his thankful speech.

          Tapi comparing his situation dgn perempuan bertudung…. it’s really immature.

          0

          0
        • shhh says:

          Booo… mmg sesuai pun ko kene boo sbb bodo tak bertepi. Kalau uitm boleh la asal ada duit. Ko ingat harvard tu pandang sgt ke duit kalo ko tu iq tak layak nk jejak masuk harvard? Diorang ada standard yg diorang kene jaga sbb diorang 1 of 10 best universities whole wide world k. Bukan whole mesia. Org kaya berlambak dan org bodo cam ko pun mmg berlambak tp org bijak yg dpt penuhi kelayakan kemasukan universiti harvard, yale, st.andrews ni bukan ramai dan hatta yg bijak pun tak sume dpt. Len kali bodo tu jgn ditunjuk byk sgt..

          0

          0
        • aaakulahhh says:

          si shhh ni mmg bodoh kot..mesti spm pn ckp makan…n tak pernah jejak kaki ke mana2 uni tu yg info kelaut dok puja short course ni..

          0

          0
      • Jemah Cun Melecun says:

        Nampak sangat kau tu free hair adila…tetiba cakap pasal minah tudung…padahal ada contoh lain kau boleh bagi kannn…anyway, spread love not hate ! :) Salam Ramadan Kareem

        0

        0
        • Adoi sakai mana ni dah la celup tk ori nk tiru Jay-Z konon. Tabik lg kt Waris or Malique, bakat n talent asli and original.

          Belajar pkai duit rakyat through Finas ke? Kabel unmo fibre optic apa mangkuk ni pkai? Balik Subang la study kt Sunway College ke apa. Kata Subang bagus sgt mcm negara J.

          Lawak pulak tgok sakai subang ni dress up mcm pimp abis, tha real OG LL Cool J pn sempoi je dress up ghetto. Apsal tk pkai tshirt yg ade tulisKote dulu? Brulaa represent. Hahaha… haktuihhh

          Go home Joe, you are drunk.

          0

          0
  2. minah jambu say no to DRUG says:

    tahniah ! lov uuuu…eemmuah…!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    selamat berpuasa semua….

    0

    0
  4. aku says:

    kurusnya joe..dh mcm tomok aku tgk..hehe..

    0

    0
  5. Sara says:

    Korang tahu tak cara nak tambah berat badan ?

    0

    0
  6. Akuyangbelajarkauyangpanas says:

    Alhamdulillah murah rezeki.

    0

    0
  7. Nad says:

    Joe ni bila rap mcm Ganas bila tngk Gambar ni .
    Hahahahhaha
    Da mcm majalah Gila gila Atuk .
    Anyway all the best Joe .

    0

    0
  8. booo lagi says:

    Omg shhh..you’re so WRONG… sila check fakta dulu eaa.. eaa harvard tu mmg universiti termuka dunia.. tapi kalo nak apply short course kat sana mmg bole je as long ada $$..tak perlu nak qualification sgt wlaupon harvard salah satu u terbaikk dunia.. Sebab mcam yg saya katakan short course ni TAK SAMA ngan formal degree suma tu.. kalo tak caya sgt pergi lah survey sndiri.. mmg ramai je buat camtu..

    0

    0
  9. Anonymous says:

    All the best and have fun studying. Selamat berpuasa.

    0

    0
  10. budak rap says:

    mcm adik beradik haha

    0

    0