Written by AbangNara | May 26th, 2014

Kemenangan Aaron Aziz di ABPBH2013 yang berlangsung Sabtu lalu sememangnya di luar jangkaan. Kalau tak silap Abang Nara, tiada produk drama atau filem Aaron yang benar-benar meletup. Namun kalau sudah tertulis rezeki buat Aaron Aziz, tiada hak untuk kita mempertikaikan kemenangan tersebut. Kemenangannya pada tahun 2011 pernah menjadi kontroversi hangat, namun kali ini Aaron Aziz berharap agar kejayaannya tidak dipertikaikan.
aaron aziz abpbh2013Kata Aaron Aziz menerusi Mstar Online:-

Harap-harap tiada pihak yang mempertikaikan kemenangan ini kerana ia adalah suara para peminat saya yang bertungkus lumus mengundi dalam memberi sokongan kepada kerjaya seni saya. Bagaimanapun sekiranya perkara itu berlaku saya tidak akan berdiam diri dan akan bersemuka dengan pihak berkenaan.

Saya benar-benar terkejut dan hilang kata-kata ketika diumumkan sebagai pemenang kerana saya merasakan populariti saya semakin pudar tambahan pula semakin ramai pelakon lelaki baharu muncul dalam industri membuatkan saya tidak mengharapkan sebarang kemenangan. Namun kemenangan ini adalah bukti peminat saya sentiasa memberikan sokongan pada mereka terhadap kerjaya saya di negara ini

aaron aziz abpbh2013

Daripada pihak-pihak tertentu sibuk mempertikaikan kemenangan Aaron Aziz, lebih baiklah ambil peluang untuk muhasabah diri dan meningkatkan lagi prestasi agar dikenali, disayangi dan diundi oleh para peminat. Ingat senang-senang ke Aaron Aziz nak sampai ke tahap ini? Banyak pengorbanan yang telah dilakukan olehnya. Semoga kemenangan kali kedua ini akan menjadi pemangkin dan memberi semangat baru buat Aaron Aziz untuk terus memberikan yang terbaik buat industri hiburan Malaysia. Tahniah Aaron Aziz.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

75 responses to Jika Kemenangan Dipertikai, Saya Tak Akan Berdiam Diri – Aaron Aziz

  1. baby AAaa says:

    Sabar lawak…Zed Zaidi tu artis layak masuk jamban awam…lawak kena flush je.

    0

    0
    • mutiara says:

      setahu aku anugerah neh bukan pasal filem or drama ade ke takk..janji ko fofular..

      0

      0
      • Olga says:

        Nampaknya Emma Maebong bukan aset buat Zizan malah menjadi liabiti dan bebanan punca kekalahan teruk Zizan. Meluat aku nengok…tergedik2 dan over sangat si Emma tu wei. Sesuai la bawak balik telur dua bijik. Hahahaa

        0

        0
      • Kak Ton bini Abg Li says:

        Apa masalah ZZ sekarang ni hah?? X puas hati sebab x dapat peluang ke?

        Macam kedai makan satu bangsa tu laaa…. walaupun kari kepam 10 hari dalam peti ais vs kari “orang kita”, yang mana akan dipilih oleh rakyat kita??? Cer jawabbb… so?? Apa masalah ngko ZZ??

        ZZ, ngko ingat kemudahan awam yg disediakan oleh kerajaan tu untuk rakyat kita je ker??? Pendatang pun boleh guna haperr..!!! Kalau tak cayer… cer tengok taman2 permainan…kami rela jer tengok anak2 kami duduk tepi sambil menunggu giliran kot2 ada peluang boleh main, kami X ada pun masalah… so?? Apa masalah ngko ZZ??

        Malahan, kami rela kalau anak2 dara kami dibawa lari ke negara asing… jauh terpecil dalam desa negara asing… sebab apa??? Kami tahu ada agensi akan bantu mancari mereka semula… So?? Apa masalah ngko ZZ?

        Sudah laaa ZZ… kami tak hairan pun jika kemudahan dan peluang yg ada didahulukan kepada rakyat negara lain… x jadi masalah pun… kami ni rakyat pemurah… sukahati jer ngko nak dengki dengan orang lain… boleh blaahh la ZZ…

        0

        0
      • hanis says:

        betul juga tu..janji POPULAR tetapi mesti gak ada produk even sedikit..mcm AA ni thn lps, cuma ada KLG2 jer tetapi jadi duta produk sana sini. Baju melayu tuh, femes gak time raya haritu. Jadi abg MAGGI segala. lagipun, ramai suka personality AA ni. family man etc. kekalkan yer. apapun, drp ramai retis lelaki, aku sokong AA ni menang.

        0

        0
        • ahkakpun suka says:

          Betul betul betul…ahkak sokong AA ni menang sbb wlupun dia popular…dia low profile…dia x lupa drtn..dia x kacau org..dia tau ajar isteri dia ttp aurat..dia familyman…xde kontroversi…

          0

          0
      • Anonymous says:

        eehh..gile kata dia x fofular..iklan maggie big ayam n kari laku pon sbb dia..gilee laa…

        0

        0
    • puikkk says:

      punyalah aku nak cari gmbo zila bakarin seksi.. aku pn google images. skali jumpe gmbr2 lisa sughini kt forum cari ala2 berkemban… seksi gak minah ni rupanya…tp xde pn yg kondem.. kalo nabila huda seksi..sume sebok nk nasihat.. rmi betul puja2 lisa ni kn?ibarat mcm lindungan kaabah gitew…pehtu die karatkan rambut die merah xde sape pun kutuk..si tizz kaler rmbut merah..mcm nk bergegar dunia hiburan.. pelik!

      0

      0
    • ada says:

      Syabas buat Aaron…Berlakon ok..paras rupa ok….kalau ada yang mempertikaikan patut di pertanyakan…tetapi namanya adat manusia selalu sahaja ada yang tak puas hati..So berdiam diri dan terus berkarya itu lebih bagus…

      0

      0
    • udang kara says:

      Aaron plis bagi maggi big ayam satu kt jed jedi tu.. confirm dia x meroyan lagi

      0

      0
  2. Mak Jemah says:

    Aron Aziz kemas, kacak, berbakat, tidak curang, tingkah laku elok, berdisiplin…x macam Adi Putra….sebab tu dia menang !!!

    0

    0
  3. Anonymous says:

    ZED zaidi 2 poyo jeeee

    0

    0
  4. bilakakjemahmenulis says:

    kalau si ZZ tu nak marah lagi, suruh ZZ maki peminat. yg pergi undi. takpun marah Berita Harian sendiri. Sapa suh tak bubuh syarat kata artis paling fofuler kena malaysian je kan. Sesilap tahun depan hero temptation of wife pulak menang. gituhhh.

    Tahniah Aaron Aziz. Good job voters!!

    0

    0
  5. Anonymous says:

    tak kisah sape y menang janji bukan zizang..haha..

    0

    0
    • nida says:

      Yeayy, ade jugak yang sependapat dengan aku. Macam xpopiler je zizang tu. Dah la poyo asyik nak rap je. Bajett.

      0

      0
      • ANYVN says:

        whatever. tk de rezki zizan untuk menang. lh. jgn kutuk zizan k. rezki masing masing, lgi pon zizan tk de buat salah ngan ko..

        0

        0
      • Anonymous says:

        terima kasih nidah,bagi pahala SIKIT KT ZIZAN. ZIZAN TETAP

        zizan terbaik. terima kasih org yg kutuk zizan

        0

        0
      • comel says:

        ALHAMDULLILAH. terima kasih kak. konsi pahala tu kt zizan.banyak banyak kanlh tambah dosa ye

        0

        0
    • Raja Bomoh says:

      Pak Nil hanya mampu ketawa.

      0

      0
  6. erra says:

    Tahniah Aaron Aziz…sememangnya anda popular dan layak menang! Jangan pedulikan orang yang jeles dgn kejayaan awak.

    0

    0
  7. Usin lempoyang says:

    Elehhhhhhhh yg bersuara tak puas hati pon si zed zaidi sorang jerrrrrrrrrrrrrrrrr…. dh rezeki AA nk wat camner!!! Terima ajelah hakikat wahai zed zaidi

    0

    0
  8. peminat goh n tan wee kiong says:

    xkisah sape mng..yg penting johan mng dj popular..haha ada gak dpt award…

    0

    0
  9. sentap says:

    hek eleh..mgelabah lebey arh ZZ ni. AA da menang kau sebok2 la ckap cite lame berulang. kalau mcm kau ckp tu xlayak, apesal awl2 x buat memo ke demo ke bantah pencalonan artis luar negare. jenis cakap pakai tapak kaki. rumah da siap, pahat sebuk nk bbunyik2. kau pon wt cite lame berulang. dala cite pemes sembilu je. sembilu je. sembilu je.

    0

    0
  10. Gadis80k says:

    Kenapa Hanis Zalikha tak menang yea? penat jer dia selfie sana sini..

    0

    0
  11. LISA SURIRUMAH says:

    BIAR LISA SURIRUMAH JELAH YANG UNDI ABE JED JAIDI.. NAK SANGAT FOFULAR KANNNN.. >.<

    0

    0
  12. watever says:

    xde drama or filem baru…tp ade iklan maggie ayam yg baru….pn bole lar…hhehehehehhe

    0

    0
  13. chacha says:

    mmg layak pon ko menang aaron aziz…tapi……kenapa sharnaaz x terpilih untuk anugerah abph? kesian abg jebat kita..sharnaaz pon apa kurang nyer kan berlakon pon bnyk filem yg meletop..tercalon pon x de kesian abg jebat,,x pe abg jebat mas ada disisi abg jebat..love you…huhu

    0

    0
  14. abg long says:

    to aaron aziz..abaikan lah komen jed jaidi muka buah pear tuuu..bukan dia yg bagi rezeki selama ini..ini atas usaha anda dan peminat anda…so x pyh layan buah pear tu k….

    0

    0
  15. tahniah aaron aziz..anda memang layak untuk menang….buat ZZ ..muasabahlah diri anda…belajarlah terima kenyataan….

    0

    0
  16. Anonymous says:

    dlm ramai2 retis lelaki ..aku sokong AA menang ..kalau nk d bandingkn ngan zizan..adi putra ke..lebih baik sokong AA…AA ni kontrovesi pn x ad…sayang family lagi..tu y kita org lagi suka…aku rasa peminat ramai undi pasal ni le..zizan ni menjak dia org terus terang bercinta ngan si emma tu..asyik berkepit jer plk..naik menyampah plk..pas tu si emma tergedik plk..alaaaa..setakat zizan y rupa mcm bangla x heran pn…

    0

    0
    • AMIRA says:

      tk usah. menghina ciptaan. ALLAH. ko ni biarlh. dia . nk gedik . nk berkepit. lantak dia lh. bukan mintak duit ko pon. yg sakit hati sangat kenapa.

      0

      0
      • baby says:

        muka ko tu pulak mcm muka nepal tercicir. jgn asyik nk kutuk zizan lh. lebih baik cermin diri sendiri sebelum mengata org

        0

        0
        • Anonymous says:

          gigih noo back up zizang…zizang bg duit pe kat korg??hahahaha……relek laa brader jgn laa nk melenting bl org kutuk resti pooojaaa annn ko tu..lumrah laa kann hidup..ade org ske,ade org tak ske…tak boleh laa nk jangka sume org suke ape y ko ske…cntk di mata ko,lum tentu lg cntk di mata ktorg…

          0

          0
  17. Cofeelover says:

    die memang layak pun…

    0

    0
  18. Melati says:

    Lebih lain ko pertikai kan kenapa Zizang tak menang aper2 anugerah ZZ..ASTRO pun 1 yg pi ambik Zizang ni watper dressing dah lah sebiji cam Bangla pakai seluar ketat Zizang terjonjol anu konon Macho lah ….Zizang kalau nak gaya macho muka mesti cam Ronaldo Real Madrid tu…ni dah lah ko katek..muka cam getah pemadam lah plak…memang memualkan lah tgk ko Zizang.

    0

    0
    • Anonymous says:

      biarlh astro . nk abik zizan . dh rezki zizan. yg nk dengki sangat KENAPE. dia nk pakai ape pon dia punya sangat lh. ALHAMDULLILAH rezki zizan murah . ALLAH baGI.

      0

      0
      • Melati putih says:

        Biasa la tu minah kan ada peribahasa Jangan dijolok buah pak Ali tu .
        Biar je la pak Ali tu garuk sendiri buahnya. Hehheheh
        Si Zed ZEDI ni plak saja nk timbulkan publisiti murahan je buat komen cam tu.
        Maklum la dia kan da tkde titile lagi..

        Congrats Aron .

        0

        0
    • MIMI says:

      same lh ngan ko. pakai tudung. tapi nampak lumrah dendam. yg tk berape nk elok. tu, stoplh makcik caci kutuk zizan.

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko pun pe kurg nye..tersembul dua buah mangga ko tu..pkai seluar ketat mcm tak pkai seluar…kah kah kah…

        0

        0
  19. minah jambu merah biru says:

    helo Aaron ! minah jambu sentiasa menyokong u …tapi u diam2 sudahhhhh peduli ape yg orang2 ni cakapkn…tapi orang2 ni jangan mlampau2 ….lov u Aaronnnn !

    0

    0
  20. sweet2 ayu2 comel2 says:

    Ahhh.. biarlah Aaron Aziz nak menang, memang dia layak pon dapat. Lagipon yang mengundi nya orang ramai.. ZZ ko jangan la nak pertikaikan bagai..dah tentu2 ramai yg sokong aaron aziz.. lantak p la dia org mana sekali pon janji fofular! sape2 lps ni nak menang macam abang long aaron aziz, fofular la ye.. jgn fofular pasal gosip je!

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Apahal lak erra dgn shahir lak ni…..

    0

    0
  22. JAMAL says:

    Rezeki masing-masing. jgn coba nak pertikaikannya. anugerah adalah berdasarkan undi.

    Pergh!! canggih giler pelumba F1 ni. Jom dptkn hadiah besar di sini

    0

    0
  23. joyahjongang says:

    better undi aaron aziz ni daripada undi zizan yg doploh pat jam berkepit ngn emma. Hamek kau satu pun x dapat. Nak salah sape??? sendiri jawab. Sesejak die ngn emma dh x ramai peminat die. Sedangkan die leh dapat at least 1 award. Kalau die x kapel tu i ols berani kerat jari mesti die dapat. Tp sesejak doploh pat jam bercinta sakan ni tanpa segan silu atau rase hormat pada peminat , dah xde sape nak undi dia

    0

    0
    • chelsea says:

      ni lgi satu manusia. zizan menang. korg kutuk. zizan kalah pon org kutuk. peminat zizan tetap ramai. kot. ko aje . yg nk dengki kt zizan. dia nk berkepit. bercinta. tu biolah dia. kesian lh . kepada yg caci kutuk. ni. buat tambah dosa je.

      mudah mudahan zizan maafkanlh. orh kutuk dia tu.

      0

      0
    • neni says:

      terimakasih. kutuk .zizan. tambahlh pahala zizan.. dn org yg kutuk tu. dpt dose

      0

      0
    • Anonymous says:

      sbb zizang yakin die boleh mng besar mlm tu…bajet masih hot lg kot…

      0

      0
  24. kak wok says:

    suka akak abg aron menang…biarlah orang seberang pun…daripada zizan tu….tolong lah!
    johan, akak sayang ko dik! tu baru betul orang ada bakat…pelawak menang dj popular….kelas ko johan!

    0

    0
    • shira says:

      KOK WOK. sudah sudah lh tu kutuk zizan. dia tk de salah . ngan awak pon

      murah rezki zizaN. makin banyaklh pahala zizan dapat .ALLAH BAGI.

      0

      0
  25. Anonymous says:

    cukup cukuplh kutuk zizan, yg ko sakit ngan zizan kenape, biarlh, dia nk berkepit ke. bercinta. ke. tk suka tu diam diam je lh . ta kisah pon dia tk menang. tercalon pon , tu dh kira rezeki name nya. ,

    0

    0
  26. Anonymous says:

    kesiang zizang dok femes doh…..

    0

    0
    • aolga says:

      yg nk femes tu ko . bukan zizan. sudahlh asyik kutuk zizan. dengki sangat ngan zizan kenapa. apa masalah ko.

      zizan is the best . bertambalh rezki zizan. ALLAH bagi.

      0

      0
  27. […] Jika Kemenangan Dipertikai, Saya Tak Akan Berdiam Diri – Aaron Aziz (69) […]

    0

    0
  28. Sitizoner says:

    Terima kasihlah kepada Dato Siti Nurhaliza sebab tarik diri. Kalau tak confirm DCT pegang punya. Apapun tahniah AA. Zed Zaidi jeles sebenarnya :p

    0

    0
  29. uyadihaw says:

    semua ketentuan Allah.Setiap anugerah sebegini kerana POPULARITI. Dalam mengejar populariti, timbul juga sedikit riak n takbur.Berhati2 wahai artis.Kepada yang masih sambil lewa menutup aurat sedarlah..di dunia boleh lari..diakhirat..waallhualam..tambahlah pahala dengan mengejar ganjaran Allah bukan ganjaraan keduniaan semata2..Sesungguhnya kita datang dari-Nya JUA..Insaflah n kembalilah kepada yang masih mencari ketenangan n kedamaian ISLAM.

    0

    0