Written by AbangNara | January 16th, 2015

Ramai yang tertanya-tanya punca sebenar Jepp tidak muncul beraksi di pentas MLM2014 minggu lalu. Ramai tahu yang Jepp sakit namun tidak diketahui sakit apakah yang menghaang Jepp tampil bersama Shuib. Akhirnya misteri itu terjawab apabila Jepp mengesahkan dirikan terkena demam denggi. Akibatnya, Jepp mengambi cuti selama 10 hari dan pulang berehat di kampung halamannya.
jep sepahtu demam denggiWalaupun beraksi seorang diri minggu lalu, persembahan yang ditunjukkan oleh Shuib amat memberangsangkan. Namun di harap minggu ini Jep sudah boleh kembali beraksi di atas pentas MLM2014. Sepahtu tak lengkap tanpa Jep. Diharap juga Shuib tak buat kejutan dengan membawa Mamat seandainya Jep masih belum pulih. Kata Jep tentang demam dengginya:-

Sebenarnya, sebelum saya disahkan terkena jangkitan denggi, saya sudah pun mengalami demam selama empat hari. Mula-mula saya hanya fikir, itu cuma demam biasa dan buat tidak kisah sahaja.

Saya cuma makan ubat macam biasa dan tidak pergi mendapatkan pemeriksaan di hospital. Tetapi, ada rakan menasihatkan agar saya membuat pemeriksaan doktor kerana suhu badan pada waktu itu mencecah hingga 40.1 darjah Celsius.

Saya tidak tahu bagaimana mahu menyebut nama penyakit itu secara saintifik tetapi menurut doktor yang merawat saya, memang saya diserang demam denggi. Selepas menjalani pemeriksaan darah dan sebagainya, saya ambil cuti selama 10 hari dan berehat di kampung

jep sepahtu demam denggiWalaupun suhu badan Jep sudah kembali normal, namun tahap kecergasannya pelawak ini masih belum berada di tahap yang optimum. Tidak diketahui sama ada Jep akan beraksi atau Shuib sekali lagi akan tampil solo malam ini. Doakanlah yang terbaik but Jep dan Sepahtu. Sama-sama kita doakan agar Jep lekas pulih. Amin. Sumber Kosmo.

P.S: Informasi Perodua Myvi facelift 2015

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

37 responses to Jepp Sepahtu Tidak Beraksi Di MLM2014 Kerana Demam Denggi

  1. neffs says:

    innalillahiwainnailaihirojiun…moga cepat sembuh

    0

    0
  2. Anonymous says:

    semoga cepat sembuh jep.. sedapnya kopok durian.. susah nk jumpa skrg..

    0

    0
  3. mawar says:

    padan muka.. buat sgt kat pak ya tuhan dah bayar cash kat kau jepp… hormat sikit pak ya tuh….

    0

    0
  4. luna says:

    THE OPTIMUS PRIME DECEPTICON. hehe.
    Semoga cepat sembuh jep! nak tengok sepahtu malam ni

    0

    0
  5. Anonymous says:

    persembahan shuib mggu lalu dlm maharaja lawak mega xda la best tp dpt jgk markah tinggi.markah simpati dn kesian je..bkn based on performance..

    0

    0
    • Anonymous says:

      mcm tu gak dgn nabil…sentiasa dpt bintang kesian walaupun lawak hambar..

      0

      0
      • hang cakap hang tera says:

        ckp senang.. ko nampak x betape struggle nye suib buat solo.. so ko rase mcm mana nabil yg selama nie buat solo.. aku rase lawak nabil ok.. cuma dia kurang konsisten.. kenkadang kelako kenkadang kurengg… kamon la.. dia sorang.. yg lain group.. so, effort yg dia kuarkn berganda berbanding yg lain.. hang tera hang buat la sendiri..

        0

        0
        • Anonymous says:

          sbb nabil sorg le org kesian kot..teringat mase MLM 2013 minggu permulaan..semua cntik n konsisten…semua org puji nabil…bwk ke final mcm hampeh n hambar….skrg ni rase bosan lak nabil bwk lawak style loghat ckp indon…hurmmm…

          0

          0
        • kejong says:

          sape pulak yg suruh si nabil ni perform sorg2..dia yg budget bagos… pilihan dia kot nak perform sorang2..then tiap2 minggu asyik bgtau sbb solo jd susah… xde sapa suruh pon…menyampah…mntak simpati je..

          #menyampah sebab selalu budget dia tu hot..dulu minat dia…now bosan

          0

          0
  6. eimza says:

    jepp…semoga cepat sembuh…..kesian shuib sorang2 bt persembahan….

    0

    0
  7. rara says:

    Semoga cepat sembuh abg jep .. Walau apepun sepahtu memang terbaik !!!

    0

    0
  8. makdara says:

    Tak pe Fazura pasti bagi 5 bintang lagi

    0

    0
  9. hakak says:

    mohon shuaib jgn buat lawak meraih simpati cam minggu lepas..

    0

    0
  10. ichi says:

    panggil mamat pn wokeyyyyyy

    0

    0
  11. Anonymous says:

    juri pilih kasih..org xbrape nk gelak pn boleh kasi 4-5 bintang.. si shuib bg cite xseram pn blh dpt 5 bintang.. ale utuh..

    0

    0
  12. pinana says:

    macam batu ape je nara…’ Namun di harap minggu ini Jep sudah boleh kembali beraksi di atas pentas MLM2014. Sepahtu tak lengkap tanpa Jep. Diharap juga Shuib tak buat kejutan dengan membawa Mamat seandainya’ <<< kenapa???

    kalau mamat masuk pon takpe pon.. sb sebelum ni mmg mamat pon dr SEPAH..

    "PANDANGAN 25sen aku je"

    0

    0
  13. Anonymous says:

    Astro… knp konsert akhir vaganza takda ulangan. Best, nak tgk lagi. Part jamal abdilah perform terbaik

    0

    0
  14. Mat K says:

    Takpe Jepp. Lepas sihat terus beraksi.

    0

    0
  15. encik plow says:

    sekali ada kopok durian tu la plak..hehe

    0

    0