Written by AbangNara | March 2nd, 2015

Entah mengapa semenjak dua kebelakangan ini kontroversi yang melanda industri hiburan tanah air lebih menjurus kepada pelawak-pelawak tempatan. Selain Zizan, nama Jep Sepahtu juga semenjak dua ini hangat dengan desas-desus yang tidak masuk akal. Contohnya Jep Sepahtu mengamuk kerana dapat nombor dua di MLM2014. Tidak cukup dengan itu, yang terbaru, hubungan Jep Sepahtu dan Datuk AC Mizal dikatakan berantakan kerana cemburu dengan jumlah peminat. Fuh!!!

ac mizal Beberapa minggu yang lalu, Datuk AC Mizal pernah menafikan pergaduhan antaranya dengan seorang pelawak namun nama pelawak tersebut tidak diumumkan. Malah Datuk AC Mizal mengakui menganggap pelawak tersebut sebagai seorang adik dan tak ada sebab untuk bermasam muka. Namun menerusi Pancaindera semalam, Jep Sepahtu dikatakan makan hati dengan AC Mizal kerana peminat AC yang dikatakan bilangannya lebih ramai berbanding kelab peminat pelawak itu sendiri setiap kali membuat persembahan di Maharaja Lawak Mega 2014.
ac mizal Macam tak masuk akal bukan? Namun itulah asam garam dunia hiburan. Desas-desus pergaduhan itu pula diperkuatkan apabila Datuk AC Mizal mengumumkan perancangannya untuk mempunyai saluran televisyen sendiri. Secara logiknya, takkanlah kerana jumlah peminat pun nak bergaduh? AC Mizal dan Jep Sepahtu kedua-duanya adalah nama besar dalam industri lawak tanah air. Hubungan pun dah nampak macam adik beradik. Mungkin peminat yang lebih sudu daripada kuah?

ac mizal

Rugi sekiranya memang benar Datuk AC Mizal dan Jep Sepahtu bermasam muka kerana perkara sekecil ini. Dunia hiburan kita bukannya besar mana pun. Pergi sana pergi sini, jumpa orang yang sama juga. Lagi sedih kalau punca pergaduhan semata-mata kerana jumlah bilangan peminat. Kecil sangat puncannya itu. Semoga hubungan mereka berdua akan pulih atau lebih bagus, sebenarnya mereka tidak bergaduh pun. Sama-samalah kita doakan. Sumber Utusan Malaysia.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

53 responses to Jep Sepahtu & AC Mizal Bermasam Muka Kerana Peminat?

  1. zz says:

    Fitnah paling merepek klako lg tak masuk akal..

    0

    0
    • puiii says:

      mcm budak2 la…mmg lawak.

      0

      0
    • Anonymous says:

      bila gosip mengamuk tak jalan, gosip lain plak dia keluarkan. mmg sah konspirasi nak jatuhkan jep. yg pasti sume gosip 2 kelako2 kelako belaka & tk masuk akal

      0

      0
      • pelik tapi benar says:

        aku pun pelik….pas isu mengamuk n skrg psl peminat…hello,jep pun ckp x kenal siapa peminat die n peminat2 die begitu luar biasa…ini kn pulak nk cemburu peminat ac lg bnyk lg jep…dh2 le media oii….

        0

        0
  2. mutiara says:

    miss j neh tak takot dosa fitnah ke..benda tak sahih dok tulis buat ape..

    0

    0
  3. bella says:

    cm ada konspirasi nk jatuhkan jep je. aku xrasa jep cmtu.
    miss j mesti adik beradik cik pang
    harap jep saman miss j ni skali!!!

    0

    0
  4. kejora says:

    RUBBISH…
    x habis2 nak jatuhkan si jepp….
    aku minat dua-dua…
    dan yakin… 2-2 pun cukup matang dan sgt profesional…
    stop la…

    0

    0
  5. guest says:

    tak gitu??

    0

    0
  6. bedaksejuk says:

    Jangan nak mengarut lah..jepp xmcm tu..pernah tgok sembang teh tarik..jepp dah anggap dato ac inspirasi dia..dia kata dato ac dan wife banyak tolong kerjayanya..berita xlogik..komplot jatuhkan pelawak nih..puihhh…

    0

    0
    • asha says:

      tu dulu,… sekarang ni, hos tu dgn bini dye dok maki2 jep… mengata n mengutuk org tu kt social media… sebar cerita buruk psl jep…

      0

      0
  7. N says:

    Miss J yg bermaksud jalang, jongang jakun, jin ifrit dan sebagainya kalo sape2 nak sebut perkataan lucah bermula dengan j diala tu hahahaha mmg hamba abdi jin iffrit betul huh

    0

    0
  8. nok gebuzzz says:

    x percaya jep mcm tu…..dia seorg yg rendah diri,x kan la nak cari gadoh ngan org yg lebih berjaya dari dia!tak mungkin2….cite palsu ni

    0

    0
  9. Shhh says:

    kenapa sejak menjak ni Jep da saje benda yg org perkatakan pasal dia..kecian pun ada..pernah dia ckp..dia lbh rindukan kehidupan nya dulu…terpaksalah terima Jep…I LOVE U JEP

    0

    0
    • saman says:

      sbb tu la jep bnyk tolak offer berlakon or ape2 job skalipun semata2 nak elak fitnah dari pndgn mata org…makin jep diam makin la media lahanat ni laga2kn org…jep n ac,jgn percaya bnda smua ni…nmpk sgt anda sedang dilaga2kan…

      0

      0
  10. kejora says:

    miss J tu yg x cukup umor

    0

    0
  11. minatgilerkatJEPni says:

    Jep tak macam tu la wey!!!!!
    Takpe JEP.. ramai yg ada dibelakangmu…

    0

    0
  12. lia says:

    Peminat Miss J berapa orang pulak? Er.. ko ada peminat ke?

    0

    0
  13. Anonymous says:

    bengong punya gossip

    0

    0
  14. lyssa says:

    Diharap salah faham diantara mereka dapat diselelaikan dengan cara baik.. Aminn

    myT.com.my

    (RM 10 Tshirt printing)

    i’m myT fan :)

    0

    0
  15. asha says:

    Jep cemburu dgn hos tu atau hos tu yg cemburu dgn jep?? ops… lg satu mulut puaka.. boleh masuk dlm senarai bakal2 disaman ni…
    bukan hos tu canang cerita kat twitter jep tak layan peminat, lari dari peminat ke?? konon2 tunjuk dia baik dan jadi hero bela nasib peminat jep yg teraniaya la konon, atau mungkin niat dia utk nampak baik supaya peminat jep lari kat dia kot… bak kate jep “sikit2 facebook, sikit2 twitter, gentle la sikit bro” setepek aku rasa kena batang hidung hos tu…
    miss j ni mesti barua hos tu kan.. geng2 la tu…
    btw jep dlm industri ni, bukan utk kejar peminat, tapi mencari rezeki utk keluarga dia.. sbb tu jep xterima byk offer… sbb klau dia terima nnt mulalah ada mulut puaka cakap jep caras rezeki orang kan…

    0

    0
    • Anonymous says:

      ni saya sokong 100%….bile jep glemer ckp lupa diri,x balik kg jmpe mak ayh la…bile jep tolak offer n abiskn masa bersama family,mulut puaka ckp jep cemburu peminat org lain lagi ramai…ape benda ntah gosip2 bodoh ni…yg aku perasan sejak kes jep demam denggi tu jep n ac mcm x serasi n xde peluk2 ats pentas…huh

      0

      0
      • sembang bikin bimbang says:

        ac kan artis exclusive astro….dulu pun jep dpt offer jd artis exclusive astro tp jep tolak…kalo jep terima konfem ac yg jeles sbb peminat jep lg ramai dari ac..aku stat myampah dgn ac ni….ni bkn jep jeles peminat ac,tp ac yg jeles peminat jep ramai…ac,jgn mulut mcm longkang la…laki bini sama je…dulu je bajet baik suci murni,konon bnyk tolong jep..last2 ko tikam org tu dr belakang…x pro langsung nk jeles kat rezeki org lain…jep ade cara nak lyn peminat….xpyh nak ckp blkg ckp jep tu mcm2…phui…ac tu setakat datok pun beli,penipu….entah sape la minat kat si ac ni..

        0

        0
      • asha says:

        hahaha.. ko pon perasan kan… bkn setakat xpeluk, jep kena announce “sy umumkan persembahan dah abis” mase tema karoot komedia dengan “time ni kite makan betul2 sbb cerita dah abis” mase minggu trend terkini… itu satu cara jep nak pgil host tu naik stage… kenape ek?? org lain perform host 2 bley plak naik on time, tau bile nak naik stage, tp sepahtu?? xperasan dah abis perform, atau host tu tak join mase sepahtu rehearsal??? tak pro langsung atas stage… puihhhh hos tu

        0

        0
    • orang_penting says:

      …mmg ada masalah dalaman si AC sebenornya nih….mmg i pun nmpak yg AC semacam je muka dia bila setiapkali jep dpt Man of the Match…and dh tak mesra mcm dulu2….lps dh observe camni….i gi tgk IG peminat2 AC …depa duk kutuk2 jep tak appreciate peminatlah…apa lah…..AC tweet psl Jep…pastu AC tk ngaku dia tweet kutuk Jep..sedangkan peminat2 dia gak yg kecohkan kat IG depa yg tweet AC mengutuk seseorg tu mmg Jep yg dimaksudkan….apa yg i nmpak, pandangan i..AC ni mcm nk jd hero bela peminat..ko dh kenapa…dh tua kot….dh lama dlm industri….kalau betullah si Jep ada buat silap…ko bimbinglah dia…kenapa nk tweet2..ko ingat ko remaja belia lagi zaman 4U2C ke…..akal tk panjang..tarik muka memanjang bila depan Jep dlm MLM…mcm la org2 mcm kita ni tk prasan…..dah2 la AC…ko dh tua…tak sesuai dh nk merapu2 sgt…nmpak tk professional…..tak caya…korang p tgk IG peminat2 AC….masa AC tweet psl sornag artis tak layan peminat tu (melainkan kalau depa dh delete)….kalaulah jep tak layan peminat dia…kenapa si AC sibuk2 nk jd ‘lawyer’ and dia yg meroyan? relax la bro..tkde kena mengena ngn ko kot…….hmmm…. ….. …to Jep….stay cool ;)

      0

      0
      • asha says:

        Mmg btol.. aq sokong… hos tu sebenornye nak tunjuk bagus… nak jd hero pancing peminat… bende ni kecoh mase minggu artis jemputan sebelom jep kene denggi… hos tu jd hakim nk judge orang.. lps tu sebar kt org.. ntah2 time tu lg si jep tu dh rse xsedap bdn kn.. sbb 2 tpakse lari dr peminat sbb nak rehat.. klau dh colapse dpn peminat lg haru… jep ni bukan jenis suka pancing undi dengan raih simpati.. xmcm hos tu.. demam sikit, cerita kt twitter, kecoh la demam time MLM tp still perform… puih kt hos tu…

        0

        0
        • kebenaran says:

          masa isu jep ngan shahrol aku dah agak shahrol kena marah dengan orang ramai. masa isu jep ngan ac pun aku dah tau ac yang akan kena maki. kalau korang tak tau kenapa ac tweet macam tu , jangan suka hati je nak tuduh ac. mungkin ac tu nampak lain macam , jep tu muka suci , eh , dont judge the book by its cover lah woi. lagi satu , jep yang unfollow ac kat insta. terus terang cakap jep tu tak boleh terima nasihat.aku nasihat baik2 kat ig pasal agama pun dia delete komen aku . tui

          0

          0
  16. asha says:

    nak tunggu rotikaya update.. slalunye rotikaya takkan update gosip murahan macam ni… gosip tak sahih mcm ni, setakat fitnah2.. dr mulut org sampai2kan… beautifulnara jek suka update gossip mcm ni… nnt org nk fail saman mule la ko puji2 kn.. mmg lalang~

    0

    0
  17. Shhh says:

    rasa kali ni Jep akan bertindak menyaman penyebar fitnah tu…mgkin dia sendiri akan hilang sabar…

    0

    0
  18. Hida says:

    Ok.

    this is getting really bad. jep. hold a press conference, utk explain semua. mmg bagus low profile tp ni org da pijak2 kepala kau ni. of course mak bapak jep stress kan.

    kesian jep. aku x paham. apa yg best sgt dgn ac. buat lawak pun mcm tak kena je punchline dia. but anyway he’s a respected mc, sbb org lama. cuma pls la jep. explain. bosan wey baca benda2 merepek mcm ni.. merepek tahap dewa punyala

    0

    0
  19. Jep is jep says:

    Something is going on and Its just not right

    0

    0
  20. dina says:

    sgt lah tak masuk akal.
    AC tu pengacara…Jep peserta …apahal nak dengki2 pulak???
    Lagipun AC tu kan idola Jep.
    Jep tu walaupun tgh top tapi dia takde lah tamak nak grab semua peluang yg ada. Dia sentiasa humble n bersederhana.
    Syabas Jep….

    0

    0
  21. AKU says:

    Pelik..memang pelik…konspirasi apakah ini? kami bukan bodoh untuk percaya gosip Miss J neh…nampak sangat murahannyer…

    0

    0
  22. MKNR says:

    hanya org yg berada di sekeliling dorg je yg tahu keadaan sbnarnya mcm mana.xde sape yg dengki sape…dulu jep kuar lepak ngn kmpulan bocey & pelawak lain. tapi skrg mana ada dah…mmg something berlaku. hnya mereka2 yg tahu saja yg tahu. btw, saya bekas peminat Jep

    0

    0
  23. Anonymous says:

    cheap sale tapi x laku…
    ksian

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Ak cAdangkn hal ni hos 2 y bg xplanatioN dulu sbB dye y mulakn dulu.. jep xdE kte ap2 pun blKg dye.. y hos 2 cbuk nk jaga tepi kain org.. pui..

    0

    0
  25. jojo says:

    apa pulak nak salahkan hos….tepuk dada tanya selera ….

    0

    0
  26. indah says:

    tul tu hos yg nak jeles kat dia …..cermin2 c kit hos tu dari dulu dah ramai peminat ha..ha..ha… apa yang dia hos kan semuanya rating tinggi oiiii sebb tulah astro sayang…..jep apa yg ada kuang kuang kuang baru nak tanam sayur jerrrr…

    0

    0
  27. soso says:

    x makna hos nak jeles kan dia…Man of the Match memang x layak pun dia dapat …sbb x lawak punnnnn….nak jadi artis astro tergelak dennnn jd hos skull lawak pun ke laut….

    0

    0
  28. nyinyasalamah@yahoo.com says:

    artis exclusive astro haaaaaa……

    0

    0
  29. tilam says:

    siaplah dia nak hos jeles…..rezeki masing2 lah oiiiii…

    0

    0
  30. tilam says:

    siapa lah jep nak hos jelessss….hos tu ada class dia tersendiri aper…

    0

    0
  31. sha says:

    nak tergelak pun ada..kompirasi nak jatuhkan jep heeee…dia popular ker dia ingat dia zizang ker…zizang walaupun x menang dia tetap POPULAR oooo la…la…

    0

    0
  32. udah says:

    kompirasi nak jatuhkan jep……biar betul saper jep… setakat pelawak yg x lawak lainlah klu zizang….x menang pun tetap mahal beb….

    0

    0
  33. udah says:

    zizang tetap mahal beb walau pun x menang sbb dia lg kelakau dr jep…

    0

    0
  34. ac ngok says:

    Ac buat m7 dlu pakai duit jep dan shuib x berbayar sampai sekarang apahal?x bnyak pon rm3000 sorang je..dah lama dr pd tahun sepah juara maharajalawak 2011..sampai sekarang buat bodo je klaw jupe sepahtu..pikir sket la..isu ni belum d ketengahkn..ramai orang kampung kena tipu ngan AC acapan ni..orang da lama jg air muka dia..aku rasa dia ni mungkin antara penyebab sepah berpecah dlu. huh

    0

    0
  35. sifoo says:

    aku tak faham si AC mizal ni bukan bertanding pun, tapi penyokong nk beriya macam bertanding pulak. sedangkan tiket patut bg kuota lebih pd penyokong peserta. yela diorang kan bertanding. ac tak pyhlah nk overshadow peserta. dia sekadar joker MLM je. peserta perlukan sokongan fc memasing apa. tp klu dah ada org tu mengaku sbg anak emas astro mstilah dia demand kan. asyik muka ac je sana sini. aduhh..

    0

    0
  36. hans says:

    cubalah korang search kat twitter ke,google. ‘ac jual gelang’, ‘ac penipu’ ‘ac pakai scam’ tu cerita 4 tahun lepas dan bukan fitnah,.t dia jual gelang ape benda yg dibeli 50 rgt je kat china lepas tu gebang cerita untuk kesihatan lelaki. memang nmpk mcm mengaburi pengguna.

    lagi pulak byk pengguna dia orang yang berpenyakit nak lekas sembuh ceritanya tapi tertipu dek membeli gelang cina cikai dari si ac. tup tup lepas tu dia dapat datok? dah kenape?
    orang yang kena tipu memang la kesian. tapi yg kenal si ac ni mmg jenis nk kaya cepat lps tu jenis beli2 belakang punya orang. malas la nk cerita sgt. aku tahu ni pun sbb aku bc blog muaddib yg pernah reveal MLM scam2 yg mengancam dan menipu org Melayu.
    aku tak faham, kenapa setelah seramai2 org dia tipu tapi dia masih diterima dalam media?
    hmm, malas la nak cakp. aku faham sgt klu org2 terbitan astro ni, jenis kaki bodek whatsoever.

    sian pada budak yang baru nak naik. inikan pula kawan kerja dia sndiri. tak rasional langsung tulis kat twitter burukkan orang yang selama ni kau acah2 puji sanjung, tapi sekelip mata je kau burukkan dia dan kau fkir kau tu teraniya. mestilah fans si ac byk yg si batu api akan sokong.

    entahlah ac, ko taulah kan..kalau ko bongkar buruk orang,buruk ko pun takkan tertutup juga. maaflah pd fans2 ac mijal.

    0

    0
  37. joyah says:

    x faham konsep kut nak naik kan semangat MLM mesti lah nak hos yang gempak bukan nak backing saper2… kuang….kuang kuang….DAC hos yg gempak huuuuu….huuuuu

    0

    0
  38. opah says:

    sepah berpecah sbb jeles dlm kumpulan sepah sendiri doooooo….sbb peminat luar biasa kuttttt…ha…ha…ha…

    0

    0
  39. nenel says:

    sbb mamat ensom dlm sepah tulah pecah heeeee

    0

    0
  40. ina says:

    sbb dia suka muka pecah OPPPPs

    0

    0
  41. AC ni la aku rase problem..jumpa dia kt lua lain dr kt dalam.tgk mcm spoting abis.tapi…dh jmp depan2 ma’ai belagak mcm jg sgt status tuh.tips pon kedekut..aku keje kat hotel 5 star kt pd.lagi sempoi johan ngan aliff satar..!!!

    0

    0