Written by serenity | February 17th, 2015

Finale Maharaja Lawak Mega 2014 telah berlalu. Seperti yang anda maklum kumpulan Zero telah memenangi petandingan itu manakala Sepahtu mendapat tempat kedua.

Susulan itu, kita dikhabarkan Nabil bersara manakala Sepahtu mengumumkan menarik diri dari pertandingan itu pada tahun hadapan.

Melalui penulis ruangan pojok Harian Metro, penulis Cik Pang memberitahu melalui sumbernya bahawa Jep Sepahtu mengamuk dan meluahkan rasa tak puas hati di belakang pentas apabila Zero diumumkan sebagai juara pada malam itu.

Sumber juga mengatakan Jep mengeluarkan makian dan memberi amaran untuk mendapatkan dalang yang menyebabkan ketewasan Sepahtu pada finale MLM 2014.

Dikatakan bahawa Jep mendakwa seseorang melakukan ilmu hitam terhadapnya sehingga dia dan Shuib tidak dapat memfokuskan untuk finale itu dan menyebabkan kekalahan mereka. Katanya, Jep serius dangan dakwaan itu dan membawa tentangnya ke pengetahuan pihak atasan Astro Warna.

Dakwa sumber yang merupakan orang produksi MLM 2014, disebabkan kejadian itulah Sepahtu mengambil keputusan untuk menarik diri dari menyertai pertandingan pada tahun hadapan.

Sememangnya dakwaan Jep itu sesuatu yang serius namun agak sukar dibuktikan. Apakah tindakan yang diambil Jep untuk mencari pesalah yang dikatakan dan apakah pula tindakan yang bakal diambil beliau apabila pesalah itu ditemui? Hanya Jep yang tahu jawapannya jika benar kata-kata sumber Cik Pang tersebut.

Bersama kita nantikan hasilnya.

88 responses to Jep Mengamuk Sepahtu Dapat Tempat Kedua Maharaja Lawak Mega 2014?

  1. neffs says:

    biasa lah adat bila dah kalah macam2 laa tuduhan liar..hohohoh

    0

    0
    • izzy says:

      macam x caye je gossip ni…! kalau la btul jep mengamuk confirm besok pg tu gak da heboh pasal benda ni.. da sminggu lebih baru nk bising..? kalau x puas hati pun aku x rasa jep bongok sgt nk mengamuk time2 tu gak.. mesti la ramai gile org nampak. move on la haters!

      0

      0
      • ok says:

        gossip paling bodoh penah aku dgr..ape daaaa…jep tu budak baik..xdenye nk ckp mcm tu…dia pun percaya rezeki masing2…ape hal lak nk ckp mcm 2…cik Pang bodoh! Nara lg bodoh!!

        0

        0
        • eni says:

          serius mmg xcaye la cite cmni.. bukan ape..zaman skg ni, takat kite dgr cite dr pihak lain tanpa bukti.. leh ke kite caya bulat2 kan.. ape pn, jgn terus percaye bulat2 ape yg keluar kt media sosial…

          0

          0
        • wan says:

          xyah la nk layan gosip cmni.. lom tentu kesahihan.. takat dgr cite dr pihak lain.. cm aku kene fitnah memacam.. padahal org yg jaja tu, kenal aku rapat pn tak… so conclusion nye… takat dgr dr sebelah pihak tanpa kite verify dlu kesahihan dr tuan bdn, baik xyah caye la..

          0

          0
        • heh cik pang pung pang ni….dulu mgata si amar baharin….skg pasal jep pulak…
          sepahtu fans sume tahu jep bkn cmtu….jep masih lg bpijak di bumi yg nyata…bkn atas angin…..
          sudah2 laa cik pung peng pot….gosip ahkak sumenye tak betol…..
          hanya tmbh saham doserrrr je…..
          si nara ni pun same jgk…
          kn bgos kalau blog ni cte pasal pncapaian artis….huh

          0

          0
      • abg nara kulup says:

        korang jangan laa kutuk sangat JEP nie..kutuk JEP nie ibarat kutuk pasukan bola JDT..orang2 johor nie bukan boleh kutuk budak2 negeri diorang..cepat mengelabah hohohohoh.

        0

        0
    • amoi says:

      biar betik???aku x rasa gitu kot…mebi si JEP ni gurau kasar…dia kan suke buat lawak kasar n nada meninggi n konon2 siyes..tgk time MLM dah la…gurau kasar, muka bersahaja…tp sbnrnya dia bergurau..

      puak2 kaki gosip ni, buat tuduhan gitu..kalau dia bergurau, x pasal korg dpt dosa free sbb sebar fitnah gitu…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Jep sendiri doakan zero juara sbb niat zero nk bg mak diorg g haji…. Dia bkn bodoh nk maki keputusan mcm ni

      0

      0
    • zarra says:

      Zaman 2015 pon ade orang akan percaya lagi ke dgn gossip murahan ruangan Porno Cik Pang ni???? Next please.
      Orang kalau betul maybe printscreen twitter die ke, IG die ke mcm si Syatilla Melvin tu. Phuiiiii. Zaman skrg org dah tak percaya Cik Pang mcm orang dah takmau tonton Melodi. Tolonglahhh Nara cari bahan berita yang best sikit,

      p/s : Jep aku tgk org yg paling humble sekali dalam semua pelawak muda.

      0

      0
    • aku says:

      aku yg tak berapa minat sepahtu ritu pun tak percaya citer ni..nak gossip pun biarla bernas sikit

      0

      0
    • ain says:

      kalah – kalah je lahh apa yang x puas hatinyee

      0

      0
  2. pinklady says:

    serius nara?? kalau x betul…ko dh sebar fitnah…sebelum publish ko tanye le tuan punye badan sndiri…

    0

    0
    • fitnah meleluasa says:

      nara ni bodoh…ape barang sumber cik pang yg dh tentu ckp pung pang je lebih…teringat gosip jep bertunang dulu,entah sumber mana bgtaw….nak buat fitnah x agak2….siapa peminat setia sepahtu taw la diorg ni mcm ni…sentiasa rendah diri…

      0

      0
  3. Meera Alisha says:

    terima la kenyataan jep ooi, sepahtu mmg x kelakar

    0

    1
  4. Nur Hidayah says:

    Propa :)

    0

    0
  5. HAMBA ALLAH says:

    YA ALLAH APA NI, ALLH DAH TETAP KAN REZEKI MASING2 KAN JEPP. MEMANG ZERO SANGAT2 HEBAT MALAM TU. KALAU YA PUN SEPERTI DI DAKWA ADA YANG MENGUNAKAN ILMU HITAM, BERUBAT LAH CARA TRADISIONAL. TAK KAN PULA ADA PESERTA MLM YANG NAK BUAT BEGITU KAN. BAGI LAH PELUANG SAMA UNTUK MUKA2 LAIN NAIK, WALAU PUN SEPAHTU ANTARA PELAWAK YANG HEBAT.

    0

    1
    • sara says:

      Awak pun sabarlah…takat gossip mcm ni blm tentu sahihnya.Ntah ntah Jep melawak jer kat belakang pentas tapi ada yg nak sensasikan.

      0

      0
    • geleng says:

      nampak sgt gosip ni fitnah…percaya sgt si nara tu..nara tu pakai tulis jer…lg menyampah tayang bilik nak2 dgn cat baru…mkn hasil haram le nara ank beranak…kesina..

      0

      0
      • Norlee says:

        Kau pn sebar pitenah. Kata makan hasil haram le nara ank beranak. Mana kau tau nara bg ank beranak dia makan hasil haram? Haaaaa…
        KESINA (nganjing perkataan typo kau) aku dgn kau

        0

        0
  6. Iiman says:

    Gosipp..ni nak jatuhkan Jep la ni…sabar Jep ye..

    0

    0
    • Anonymous says:

      betul…setuju dgn anda…kalah org jaja cite bukan2..menang org mngata bukan2…sumber cik pang tu sekadar gosip bkn bole percaya…lgpun takde bukti yg berasas…kalo le jep tu kaki saman org,dh lama mangkok 2 ekor ni kena…gosip fitnah pasal bertunang tu pun dulu dari sumber2 mcm ni la….

      0

      0
  7. Mai says:

    Takan la Jep nak malu kn diri sendiri…dia kan low profile..jgan lah mudah percaya trus nak hentam Jep .. fikir adat dunia hiburan saja nk provoke.. Jep tak ape2 korang je buat cite lebih2…malam tu lawak Sepah yg prtama lawak giler n Shiro lwk kedua lawak giler.. Zero kalu nk ikutkan tak sehebat diaorg.. Jep aku nk ko pekakkan telinga jgn jawab ape2 biar depa lg sakit ati nk pikir yg bukan2 je kat ko..
    Gud luck Jep minta dimurahkan rezki…jgn give up dgn bnda2 ni ok..

    0

    0
  8. nur says:

    cissss….gosip murah cik pang ni….
    ada masa pulak jep mengamuk belakang pentas ye….
    padahal mlm final tu kat ig astrogempak bukan main gembira je dia bergambar dgn nabil n zero atas stage….

    0

    0
  9. linda says:

    jep..jep…kenapalah dr dulu sy mmg tak suka jep…mungkin ada org kenakan ilmu hitam dekat sy….lps ni semua pelawak yg kalah akan tampil dengan kenyataan, mereka semua pun terkena ilmu hitam…dunia dunia….

    0

    1
  10. cikikaka says:

    x pecaya langsung jep mcm ni.. jep siap nasihatkan zero lagi biar ape2 family dahulukan. wartawan buat la cite lain.

    0

    0
  11. aku says:

    kih3..bodohnyer sape yg percaya ni..dah2 la tu..jep tu dia nak low profile je..dia x kacau idup korg pun..yg korg kacau idup dia tu nape?? ishk2

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Bodoh betul gossip ni. Dah takde modal sangat ke cemana ?

    0

    0
  13. X BAIK FITNAH TAU says:

    FITNAH..

    0

    0
  14. BukanUstaz says:

    agak2 apa nasib wartawan2 dkat akhirat nanti. hari2 buat gosip, fitnah ke tidak ttap tulis, org plak duk kutuk2.. rezeki bg anak bini mkn barokah ke tdk tu?

    0

    0
    • Anonymous says:

      selagi tu tgn x cacat utk tulis blog selagi tu la nara ni buka aib org…esk lusa hilang punca pendapatan baru la ko mendapat nara ooii

      0

      0
  15. bella says:

    agak2 la cik pang ni. aku xrasa jep cmtu. last year masa kt sepahtu terkeluar pun nmpak jep paserah je terima keputusan. xkn le dpt tmpt ke 2 jep nk mgamuk.
    Cik pang ni RBA ke nk buat org melayu bergaduh. celaka la ko cik pang kalau ko fitnah org

    0

    0
  16. cik puan nora says:

    org cantik tak suka ckp menipu..cik pang cantik x??? taaaak..haa dia menipu la tu muahahahahahahahahahahaha

    #sepahtulovers

    0

    0
  17. mL says:

    tak cayalah. jep bukan mcm tu

    0

    0
  18. Anonymous says:

    Cam tak caya je. Ko jgn buat fitnah cik pang.. kang aku lempang ko pang. Jep ckp kat hlive, dia syukur zero menang sebab niat zero nak bantu keluarga dan bawa mak gi mekah. Dia pernah cakap, kalah menang adat bertanding dia tak kisah cuma sedih dgn peminat yg support dia. Dia tarik diri pun nak rest cari idea. Jep tak camtu ler.

    0

    0
  19. Cik Mell says:

    mcm susah nk percaya! Rasanya Jep lebih rasional dr yg diperkatakan ni.. Kpd yg xtahu situasi sbnr jgnlah menokok tmbh cerita xpsl2 dpt
    #tetapsokongJep
    #penyokongtegarSepahtu

    0

    0
  20. Peminat Jeppp says:

    Korang ni nampak sangat double std, bila artis pujaan korang kena fitnah bukan main lagi back up tapi bila bukan artis pujaan korang kena fitnah bukan main lagi korang kutuk…….

    0

    0
  21. Laila Delaila says:

    Apa kejadahnyaaa pulak Jepp nak meroyan?
    Nara pun satu hal. Metro tu news semua gempak nak menipu reader je. Dalam 10 news dia publish, 1 je boleh percaya. Lagi satu, Nara ni asik main share cerita fitnah orang, nak sangat masuk neraka ke?
    Nama pun Nara dah dekat dengan2 Nar (neraka).

    0

    0
  22. Meon says:

    Pergghh. Tah habis2 nak fitnah dan jatuhkan Jep. Peminat dia kenal dia mcm mana, kawan2 dia kenal dia mcm mana, org kampung kenal jep mcm mana. Tak habis2 nak kenekan jep.

    0

    0
  23. gegeurl says:

    “peminat jeppp”!! … bukan double standard la.. sbb kenal sgt la jep tu mcm mane. bukannye kaki meroyan or baran.

    0

    0
  24. Gatal tgn says:

    Aku x caya..jep sgt low profile dn amat rndah diri org nya.x mcm zizan.lgpun cite MLM dh lma hbs..spa yg gatal bukak cite ni??

    0

    0
  25. anony says:

    aku pon tak sangke zero menang. hehe..

    0

    0
  26. sentap says:

    sy sokong semua…jep di fitnah semata2..kalo korg perasan setiap komen mst ade satu dislike…ntah2 nara or cik pang yg dislike…maklum la diorg mn suka tgk org lain berjaya…sdgkn caliph busker pun di gosip fitnah oleh nara sengal ni…aptb!!!

    0

    0
  27. taksokongsapasapa says:

    nara yg sebar news ni tanggunglah dosa kalau tak betul esok. merangkak ko cari org yg aibkan kat padang masyar nanti. besar dosa fitnah ni lebih dari membunuh. yang tolong sebar pun dapat jugak saham.

    0

    0
    • Anonymous says:

      yela jep kan hensem…nara ni gigi terabur…muka mcm pecah ruma….jeles la tu jep ramai peminat…jep x sangap mcm nara ni…nk tarik perhatian jer….booooo….

      0

      0
  28. kakikucinghitam says:

    cik pang nak kena pelempang agaknya…

    0

    0
  29. mak jemah vouge says:

    usah percaya la…jep bukan org gitu, sedangkan TV nk ambik dia jd exclusive artis pun dia tolak…apa lg dpt tempat ke-2…banyak gak duit dia dpt, share berdua lg..tak baca komen jepp pasal zero menang tu…jepp kata mmg layak zero menang kan???

    abg nara ni pun….rileks la…poyo la kluarkan berita bingung gini..cuba baca komen kat sini, 90% org tak percaya

    0

    0
  30. mak jemah says:

    nampak sgt x betul gosip ni, x baik tau fitnah org, dosanya besar dari membunuh okey…

    0

    0
  31. Anonymous says:

    aku bukannya fan sepahtu tapi cerita ni memang aku tak boleh percaya… tak logik!

    0

    0
  32. asha says:

    agak2 ler.. cerite dah seminggu lebih baru nk kecoh sekarang ke?? klau btol, arini jdik esoknye dh kecoh la.. ni sume agenda nk menjatuhkan jep sepahtu… drpd minggu shuib beraksi sorg lg dh ad mulut2 longkang ckap bukan2 psl jep.. mmg btol ckp jep, ramai nak jatuhkan dia.. termasuklah sorg host ni, dulu bukan main baik lg dgn jep, siap ngaku adik, tergedik2 setiap kali sepah/sepahtu perform atas stage.. skrg ni check ig dye.. siap meng’keparat’kan org lg… sila check ig official_artis_malaysia terang lg bersuluh mereka nak menjatuhkan jep~

    0

    0
    • sape tu hoi…?? tak pyh laa nk soh ktorg g cek bgai…ko gtau tros je kn senang….

      0

      0
    • fitnah meleluasa says:

      yer…dh check dh ig tu…agak biadap….siap ckp akhirnya kuar gak kat paper..ingt kite bole percaya kat paper ni 100%..otak letak kat bontot la camtu…siap ade yg komen kalo jep diam tu tanda betul la…jep pun dh mls kot nk hadap bnda2 mcm ni..kalo d jawab lg pelbagai andaian yg kuar..isk2…fitnah d akhir zaman…kalo dengki dgn kejayaan org mcm ni…sbb peminat2 jep yg terlalu luar biasa sehinggakn org dengki dan terpengaruh dgn cite yg bkn2…

      0

      0
  33. irna says:

    Nampak beno nipunya….

    0

    0
  34. Cik Kiah says:

    Tah pape, nak tuduh Jep macam tu tak agak2. Bukan nak backup tapi agak-agak la.

    0

    0
  35. pink says:

    wartawan punca segala2nya..!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Hafiz yang kalah dalam juara lagu pun tak mengamuk. Dia dapat terima hakikat ada orang yang lebih bagus dari dia. Kenapa Sepahtu tak boleh. Jep nak mengamuk pun tak mendatangkan faedah kerana kreativity Sepahtu dah tak macam dulu lagi. Tak kan setiap kali nak menang. Ramai lagi orang lain yang lebih kelakar. Rasanya dah masa Sepahtu mengundurkan diri dan beri laluan kepada muka2 baru. Bila kalah janganla fitnah orang lain . Tak baik tau.

    0

    1
    • Anonymous says:

      oit sengal..ko baca komen org lain x sblm nk komen…benda ni fitnah….xtaw ape2 baik diam…jep pun x hadap la duit kemenangan…lain la org tu duit menang baru nk kwin…phuii…

      0

      0
    • Anonymous says:

      Masalahnye, adakah muka2 bru dpt tandingi lawak2 mereka ni.. muke2 bru byk wt lwk syok sndri jek… 1st week dh tersingkir….

      0

      0
    • Anonymous says:

      Sape yg fitnah sape??? Ksian ko ni… n btw mmg ad muka baru, tp qualiti lawak mereka xmampu menandingi mereka2 yg dh lame ni… ok

      0

      0
  37. jepsepatujepun says:

    ramai macai sepahtu or jep rupanya…x heran pun dgn gosip ni..penah tgk live mcm mana jep perform dlm karoot komedia? dia sound budak pompuan (guest) yg bdk gempal sket katanya mcm kereta myvi..x ke jatuhkan maruah dia tu..anyway..ramai JDT je minat jep ni ye tak

    0

    0
    • poyo says:

      ni lg sorg mangkok….guest tu pun dh kuar statement x kecik hati sbb jep bergurau…ko ni ade IG x…ko x follow IG artis x pyh nk ckp mcm2…guest tu pun mmg dh mcm adik beradik dgn jep…sbb tu die bole gurau kasar…x mcm ko ni melenting..silap2 org bhn ko,ko dh mgamuk satu dunia…

      0

      0
    • Anonymous says:

      ko ni mesti dok dalam gua kan.. jep dah kuarkan statement ok… dia dgn bdk pmpuan 2 mmg rapat, n dah biase gurau kasor.. bdk pmpuan 2 pon siap repost lg..
      ops.. ko ni mesti cik pang kan.. boooo~

      0

      0
  38. Mila says:

    Blajar dri kesilapan minta Jep tak memperkecilkan fizikal org dlm karot komedia akan dtg..part tu lama dh jadikan iktibar ye Jep.. aku ttp suka lawak dia yg spontan tu..kekadang live show tak sedar trlepas cakap…

    0

    0
  39. hana says:

    lol bila Jep; ramai minahminah back up. Bila pelawak2 lain? Minahminah sembur…

    0

    0
  40. mimi says:

    Sepah ni dari dulu kn mmg lawak kasar xlah mncarut.. muzikal biasanya tak leh lawan Sepah ni mesti no1..lagi2 Jep buat suara Ramli Sharip tu..Jep ni on stage dgn Shuip memang terbaik ..korang mmg best..tak jemu org dgr… Shuib pun best ..Sarah wife dia sporting je… kalu dh berbaik dgn Mamat leh lah buat comeback br3 balik…munkin Mamat dh blajar dri kesilapan dia..Kita peminat Sepah ok je kalu Mamat join Sepah balik….

    0

    0
    • Momo says:

      tapi mamat tak kelako

      0

      0
    • Hida says:

      Aku pun rasa mamat tak kelakar, tp ok jugak kalau gabung balik. tp kena tahu the reason jep keluar dr sepah and create sepahtu. dia ckp dia tanak ade kaitan dgn kontroversi. sbb tula jep ni jrg bagi statement wlpn banyak fitnah melanda dia, bagi dia diam lebih baik. ni aku rasa la. so maybe dia tanak amik mamat balik sbb dia tahu mamat ni akan create controversies lg mcm dgn rafidah (serious aku x salahkan mamat, rafidah yg bukak tudung pastu mamat letak dlm internet marah – yg hang pi bukak tudung pehal kan…), and dgn adda (yg tak bapa nak femes tu). so rasanya shuib and jep takkan gabung dgn mamat dah. confirm

      0

      0
  41. Hida says:

    hmm mcm2. tak yah layan la jep. org pun x kuasa nak percaya.

    0

    0
  42. Anonymous says:

    wei mengaku je lah terima kenyataan kalau dh kalah tu terima je lah..yg ckp kena bomoh bagai..

    0

    0
  43. kure2 dlm prahu says:

    ntah ntah tidaknye gosip nihhh wehhh….

    0

    0
  44. shaz says:

    1. Aku rasa, Sepahtu mcm sengaja bagi lalulan ke zero menang sebab, tema muzikal, sepahtu guna 50% saja tema muzikal padahal dah berkali2 guna tema muzikal kot. Takkan tak paham bahawa, tema muzikal kene 90% muzikal.
    2. Jepp ada personaliti menyenangkan. Tak kisah dunia glamor sbb dia kata dia nak cari makan jer. saya setuju kalau ada yg kata cik pang terdengar jepp melawak kuat2 mcm marah sbb kalah…bila saja jepp nampak cik pang lalu kat situ…hahaahhah

    0

    0
  45. Anonymous says:

    Aku x caya gosip murahan cenggini..

    0

    0
  46. makcik jaga parking says:

    cik pang ni memang layak di bagi pelempang secara berjemaah dan berganti2

    0

    0
  47. AxtiZ says:

    Klu tak tau cerita, Jangan kome memandai mandai yai …. Lol

    0

    0
  48. Anonymous says:

    penipu besar punya penyebar gosip…boleh blah haters!

    0

    0
  49. Fida says:

    Jep mmg poyo. Konon cakap murni bagi laluan pada Zero. Tak pulun habis sebab tak nak menang. Itu lagi x logic dgn beratus ribu peminat setia Sepahtu yg mengundi. Mrk kalah sbb x best. Cth komen kat atas ni selang 2 minit ada komen baru backup Sepahtu/ Jep. Belajarlah terima kelebihan org lain.

    0

    0
  50. Anonymous says:

    terima je la kekalahan..adat btanding tkkn tiap2 tahun nk menang…dhla x lawak lsg..da ikot final pn da kira bsyukur….

    0

    0
  51. Anonymous says:

    da ikot final pn oklah tu kabel

    0

    0
  52. jujur says:

    haritu dac ada sindir seseorang dan ada saksi yang nampak apa yang berlaku backstage . katanya sipolan ni tak hargai peminat . hadiah peminat bagi dia buang . tahun lepas dia buat kembar dia . tahun ni dia kena balik . kat instagram partner kembar dia pun ada post yang menyindir . ada pulak pelawak lain komen kata dia setuju , masa kes dengan kembar dia lagi aku dah tau kembar dia tu sebenarnya pasrah je orangnya . aku tengok tahun lepas kembar dia kena pulau , tahun ni , semua rapat dengan kembar dia .

    0

    0
  53. YANA says:

    klau bnda ni xbtul kan fitnah namenyer..kami org2 kampong kenal sapa jep..

    0

    0
  54. bukan kerana nama says:

    aku ni bukan nak memuji-muji sepahtu atau angkat2 sepahtu. tapi bila orang tu takde buat mcm apa si cik pang yang pung pang pung pang ni cakap., tulisan ni dah jadi dosa kering yang tulis nombor satu, yg kedua yg menyebarkan cerita buruk ni.. jujurlah, geng aku keje sana cakap lepas abis show elok je diorang sepahtu ngan zero bergambar, berpelukan masing2. takde nak mengamuk pun. takde nak bermasam muka.
    benda ni isu yg sengaja nk bagi taik sebenarnya pd sepahtu. tp klu jep steady, dia akan kekal lama dlm industri.
    yg psl host tu pulak pun satu hal, tak faham kenapa perlu bising kat twitter, sebar buruk dia,.sedangkan kau boleh setel tepi sendiri ngn org tu. kdg2, aku rasa host tu sedikit kena mengena dengan punca perpecahan sepah dlu. gentle la ckit bro..hmm

    0

    0
  55. […] ini kecoh apabila Jep Sepahtu didakwa mengamuk di belakang pentas apabila kumpulannya diumumkan di tempat kedua dalam …. Pelik juga dengan desas-desus ini. Rasanya, Jep memang baik orangnya. Muka pun suci, percakapan […]

    0

    0