Written by AbangNara | July 26th, 2009

jenazah yasmin ahmad

Jenazah Allahyarhamah Yasmin Ahmad telah selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan USJ 22, Subang Jaya sebelum Zohor tadi. Sekali lagi kami nak ucapkan takziah kepada keluarga, saudara mara dan sahabat handai arwah. Semoga roh beliau dicucuri rahmat.

Di kesempatan ini kami ingin mengambil kesempatan untuk mengajak pembaca-pembaca semua untuk berhenti mempersoalkan jantina Yasmin Ahmad. Sama ada Yasmin Ahmad lelaki, perempuan atau khunsa, itu hanya Dia yang tahu.

Selok-eloknya janganlah mengutuk atau mencaci orang yang telah pergi. Sama ada iklan ataupun filem arahan Yasmin Ahmad tidak menepati kehendak agama, itu tak bermakna kita ada hak untuk mencerca beliau. Tambah-tambah lagi Yasmin Ahmad sudah pun meninggal dunia. Sebaik-baiknya biarlah puji-pujian sahaja yang diberikan kepada beliau.

Kalau Michael Jackson yang tak kita tak pasti agamanya Islam atau pun tidak boleh kita puji dan sanjung, inikan pulak sememangnya seorang saudara kita dalam agama Islam. Kami pun bukanlah baik sangat. Cuma seeloknya dalam keadaan sedih begini, janganlah menambahkan lagi kekusutan dan kesedihan kaum keluarga Yasmin Ahmad.

Marilah bersama-sama kita sebagai saudara semuslim mensedekah Al-Fatihah kepada arwah Yasmin Ahmad.

102 responses to (TERBARU)Jenazah Yasmin Ahmad Selamat Dikebumikan

  1. sue says:

    al-fatihah….

    0
    0
  2. pening says:

    Sudahlah..jgn lah isu jantina arwah nak d sensasikan…dia dah pergi pun, kite doakan saje agar roh arwah d cucuri rahmat olehNya..Al-fatiahah wat arwah…

    0
    0
  3. Batu Lesung says:

    1st time baca article BeautifulNara yang tak berunsur provokasi. Bagus. Inilah seeloknya. Alhamdulillah…

    Al-Fatihah buat arwah…

    0
    0
  4. kira-kira says:

    al-fatihah……..
    moga roh yasmin ditempatkan bersam orang2 yg beriman…………..

    0
    0
  5. conan says:

    al fatihah kpd arwah yasmin…
    semoga beliau dtmptkn dklgn hmbanya yg soleha…

    0
    0
  6. pinkypanthers says:

    alhamdulilah semuanya dh selamat doakan agar arwah di tempatkan di kalangan org2 yg mukmin…Amin..

    0
    0
  7. anonymous says:

    apa kata BN delete entry bertajuk, “(GOSIP)Yasmin Ahmad Sebenarnya Lelaki? (180)”?
    dgn ini lebih mudah utk menutup mulut org dan org yg tidak tahu menahu tentang perkara ini juga tidak akan speculate apa apa.
    minat tlg lah BN, delete saja entry tersebut.

    0
    0
    • Batu Lesung says:

      setuju!!!

      0
      0
      • Zaza Muhammad says:

        sokong !!!!

        0
        0
        • Anti Artis Termasuk Artis Nasyid says:

          WAH lu orang cuma nak tau cerita yang elok2 jer… tak mau terima realiti… DASAR melayu… nak baca dan dengar yang elok dan cantek ajer walau tak betul….

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          pehal ko nak cakap DASAR MELAYU ni…ko org apa??bugis?? pakistan??? ayat jangan lah terlalu over sangat..tak baik tau..kita semua dilahirkan sama tak kira saper sahaja…..

          0
          0
        • Penari Poco2 says:

          sabar Saraa…anggap tue satu dugaan …biarkanlah kalo dier bkn melayu…dier nak komen aper pun…mmg tue dah perangai dier…

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          hik hik hik..tak marah punnnnn….hehehe

          0
          0
        • minah says:

          to : Anti Artis Termasuk Artis Nasyid ..

          Xtualy Saraa… si Anti Artis Termasuk Artis Nasyid ni.. sebenarnya keturunan paria.. sebab tu dia mcm tu. kalau dia tu org melau / islam, dia mesti blajar and tahu… org yang dah meninggal, seeloknya, tak payah la nak di ungkit cerita dia semasa hayatnyer… …

          0
          0
        • Zaza Muhammad says:

          Org dah xde kan…. hal yg lepas tu lepas le. wak pe nk ungkit2. Realiti ke bkn ke, focus pada future coz we will live there, history is history.
          klu pembunuh yg terang2 membunuh then mati sblm dibicarakan, takan le nk proceed gak perbicaraan dia, ke nk letak keranda lam kandang tertuduh, klu dijatuhi hukuman, nk sebat sapa, nk gantung sapa?… buang masa je, byk lai hakim tu nk judge kes2 yg belum selesai….

          0
          0
    • tyrabanks says:

      i agree.. sokong bebeno la anony..mous!!

      0
      0
  8. lanToK LeW says:

    takziah kepada keluarga arwah yasmin ahmad…

    0
    0
  9. carmen says:

    WTF …lu orang yg mempersoalkan kesahihan jantina orang..now berlagak nk jadi baik..sudah la beautiful nara..u all are the same.

    0
    0
    • puteriaquarius81 says:

      relaks.. nobody perfect…

      0
      0
    • daun_kesum says:

      agree carmen….100% agree…aku pon observe direction si butiFOOL nara ni…

      aritu die yg letak entry “isu” ni..skang nak jadik baik…

      pade sesape yg nak tembak aku n backing si butiFOOL nara ni…sorile beb.. usahla menagung2kan sgt si butiFOOL nara ni…ade otak sendiri le pk..

      ni la butiFOOL nara adalah ketua gosip yg nak naikkan rating website ni untuk bwk iklan masuk…buat duit dgn mengaibkan byk org….

      sape yg x paham concept media ni…xpe..tapi usahla mengagungkan sgt si FOOL nara ni ok…

      0
      0
  10. bangiperdana says:

    salam,
    aku setuju dgn pendapat “anonymous” BN patut delete entry “(GOSIP)Yasmin Ahmad Sebenarnya Lelaki? (180)”?

    dan BN kena lebih berhati2 dgn gosip2 macam nie…

    0
    0
    • Zaza Muhammad says:

      sblm nara kuar cite tu aku dah dgr psl rumours ni, bkn dr majalah ke blog ke tp dr seseorg aaa. tp aku x amik pot le sesgt.. yg best cara dia berkarya. Secara x langsung ade kene mngena ngan kisah aku plak tu wpun aku x kenal jumpa pun arwah ni… maksud aku, cara dia berkarya berpijak dibumi yg nyata, x terlalu byk berkhayal.
      Klu korang ingat, satu drama bersiri lam Tv3, in English le tp yg blakon tu Cheryl Samad. Lupe laks aku tajuk ye. yg best drama ni, terselit realiti bdk2 yg baru grade blaja punyelah susah nk hidup berdikari kat kota. Compare ngan cite2 yg ade skarang, blaja stakat SPM, baru dtg dr kg keje opis ala2 kerani tp dok apartment mewah yg full furnish. Klu watak tu ank datuk, x heran le. tu salah satu cth je.
      Well, tiap kali aku tgk cite Sepet (tatau brapa kali, ade je kat astro, aku layan tgk hehehe), aku selalu senyum sesorg teringat zaman aku skolah lu, aku pun antuu cite cina, smpi cite melayu pun xde aa follow cenggitu. klu dok hostel pun siap mintak kakak aku bg ulasan. smpi aku ter’jatuh’ hati ngan bdk sekelas ngan aku sbb muke ye cam pelakon Hong Kong hehehe. Penah gak bdk cina keje skali ngan aku try nk adjust aku, member siap blajo puasa lai.. hmmm kisah lelama. Yg pasti, aku bertemu jodoh pun ngan non Malay, wpun bkn cina tp chinese look hehehe…
      Pasni, ade ke tak mana2 director yg ble recall kisah2 lama kite erk, wpun tak 100% but at least something…. will miss u …. Al-Fatihah….

      0
      0
  11. DelimaSaraa says:

    semoga keluarga arwah tabah….dan ramai2 lah bersedekahkan al fatihah

    0
    0
  12. aries_april says:

    al-fatihah….
    takziah bt fmly yasmin….

    0
    0
  13. rozie khan/nyah sarawak says:

    takziah untuk family yasmin ahmad……untuk suami beliau…tabah kan hati n bukan mudah utk menerima keputusan org yg paling kita sayang pergi utk selamanya….sejujurnya saya baru meminati hasil karya arwah awal tahun ini….secara tak sengaja saya tgk citer sepet dlm astro…i love that story…cerita ni menyedar kan saya ….bersyukur lah selagi ada masa untuk kita bersama org tersayang…my boyfriend pga d ulu kinta n masa tu di hantar jadi pengaman di timor laste 6 bln…nama dia ahmad ..yes….muka dia chinese look ….kalau kami bergaduh….saya main kan cita ni utk pujuk hati saya…syukur cerita ni menyedarkan saya….. .untuk yasmin ahmad…terima kasih atas buah tangan yg tak terhingga nilainya….i miss u forever…semoga rohnya di tempatkan bersama org yg beriman….al fatihah…

    0
    0
  14. puteriaquarius81 says:

    innalillah.. takziah pd kuarga. smoga roh Yasmin dicucuri rahmat Nya

    0
    0
  15. aries_april says:

    aries ckup kgum dngn hsil karya kak yasmin…
    citer dia bnyk mmberi ksan pd kta….
    pling aries ska…
    iklan time blan pose yg adibah noor n mamat cina tu lakon…
    yg kat stesen keta api tu…fuhh….
    best giler…

    0
    0
  16. Akak Leen says:

    takziah…

    0
    0
  17. budi says:

    Inna lillahi wa inna ilaihi rojiun.

    0
    0
  18. azura says:

    alfatihah untuk arwah yasmin.takziah untuk keluarga beliau.smoga rohnya dicucuri rahmat. Kepada sesiapa yang terasa hati dengan filem – filem beliau, maafkanlah dia….lagi pun dia dah tak ada lagi.tapi pape pun arwah yasmin mmg talented. lepasni kita dah tak dapat tgk iklan – iklan gempak petronas time hari raya..ZZZZzz

    0
    0
  19. aries_april says:

    ALLAH lbih mnyangi diri nya…
    moga dia brsma orng yg briman…

    0
    0
  20. tyrabanks says:

    asmekum..

    hai…tngah berborak psl apa??? (W/pun tyra tahu tajuk saje je tnya gak…nak mesra2 gitu)..

    lama xjumpa..rhindu la.. ^-~”

    0
    0
  21. aries_april says:

    salam tyra…
    borak psl tyra bla nk kawen…
    aries dngn love dh x sbr nk mkn nsi mnyk free….

    0
    0
    • tyrabanks says:

      hahahaaa….

      aries..tyra..baru je dah tetap tarikh..awal taun depn..insyaallah..cam tau2 je..

      aries dah jadi kertas plak ke?? hihihii.. cam ne..dah dpt job x? tyra ingat nak continue our fship la… aries ada fb x?

      0
      0
  22. aries_april says:

    thu la…
    dh bau pn smpai sni wanginya orng nk kawen…
    :-)
    krtas yg xda nilai tyra…
    xda orng yg prnh hrgai….

    FB?
    bnda pa 2 tyra?

    0
    0
  23. aries_april says:

    xada la tyra……
    klau FS ada la…

    0
    0
    • tyrabanks says:

      bende apa plak tu???

      0
      0
      • DelimaSaraa says:

        FB n FS….dua-dua aku ada..tak nak ker??? hehehe….

        suka bebenor aku menyibuk….

        ada tak sesapa org bangi atau kajang kat sini?? saraa nak mintak tlg sikit ni…

        0
        0
        • Akak Leen says:

          nk nyibuk jgk…huhu…dh lama x nmpak korang kecuali AA…dh lama x sembang2…tp x syok la sembang2 kt page ni….

          0
          0
        • tyrabanks says:

          abis nak sembang kat mana plak kak leen?

          0
          0
        • Akak Leen says:

          tu laaa…hentam ajer laa….hahaha

          0
          0
        • DelimaSaraa says:

          saraa busy sgt2 kak leen, dekat2 nak puasa ni ramai plak hantor surat……syyyyyyyyyy, tp kita tak leh sembang merapu, nanti org marah…hr tu kan kita dh kena marah…jgn sembang merapu……..sembang jer apa yg nak disembangkan……..

          0
          0
  24. aries_april says:

    friendster la…
    :-)

    0
    0
    • tyrabanks says:

      oooo…. hihihihhiii.. xpe la kalau gitu…

      tyra sibuk le semenjak 2 menjak ni… x besh la.. lama nanti bru mncul… kat sini xde sesape ke ada fb..boleh continue kat situ..!!!!!!!!!!! xpun jum pakat reramai bukak nak…

      saraa… kau nak org buat apa kat kau..tulun pemende?

      0
      0
  25. aries_april says:

    aries tau knpa nk mnta tlong…
    nk p outstation xtau jln la tu….

    0
    0
  26. aries_april says:

    alah…
    aries, eclipse, sara, glory, kak zaza,…
    kmi chat kat YM ja…

    0
    0
  27. pinkypanthers says:

    lom ada page baru ke?

    0
    0
  28. aries_april says:

    xda kak pink…
    that y cam orng gila sakai ja kmi borak….
    :-)
    akak n ank2x sht?
    xlpa jg…
    abg sht ker?

    0
    0
    • pinkypanthers says:

      alhamdulilah ank2 sihat….
      hubby pun sihat gak tapi boring ar [email protected] ni dia asyik sibuk jerk smlm pun x dpt nk kemana2..
      Aries shat?hari ni sarapan dh ke?

      0
      0
  29. dilzzib says:

    salam.. mengerti, fahami & terimala apa yg bnara maksudkn.. beliau pergi menemui penciptaNYA.. kta yg tinggal byk2 lah jaga amalan & takwa kta.. apa yg pnting diri masing2.. perasaan kasih & sayang dgn DIA itu pasti akn datang dn bknnya dpaksa… InsyaAllah..

    0
    0
  30. aries_april says:

    tyra bka ja FS 1…
    leh la aries cmmnt kat stu…

    0
    0
  31. jed hijau says:

    al-fatihah….

    ya sin…

    0
    0
  32. aries_april says:

    al-fatihah…..

    0
    0
    • pinkypanthers says:

      hairankn sifat manusia ni aries suka sgt mmbuka aib org lain…
      yg paling sedihnya 2 orgnya dh xde sok kat mana kita nk minta maaf….

      0
      0
  33. aries_april says:

    aries sht ja akak….
    mak bt ns grng pg tdi….
    ni pn dh nk msuk lunch time….
    krng isi lg la prt ni…
    :-)

    0
    0
    • pinkypanthers says:

      pagi tadi ingatkn nk wat mee goreng pas tu ank akak yg kembar 2 sibuk suruh wat nasi lemak….
      bagus gak wat lebih2 tengahari kang x yah masak tnghari lehn ar duk kat sini lama sikit hehehe…

      0
      0
  34. tyrabanks says:

    okay la..tyra nak g jumpe client.. nanti got cun time..tyra on 9 balik k.. bye aa..

    0
    0
  35. aries_april says:

    nma pn mnsia akak…
    xda yg smprna…
    maybe apa yg dia orng kta tu…
    xda niat kot…
    tpi sbgai mnsia yg pnya otk…
    kta kna la try cntrl apa yg tk ptt kta kata…
    bkakan aib orng mmg ALLAh xska…
    even kta xsmprna mn pn…
    our life ada limit dia…..

    sdp ya akak bt ns lmak…
    cam tu nk sruh mak bt ns lmak jga la esk…
    :-)
    akak xkrja ka?

    0
    0
    • pinkypanthers says:

      akak x kije surirumah jerk wat masa ni…..

      0
      0
      • Akak Leen says:

        sama la dgn aku…huhuhu…

        0
        0
        • pinkypanthers says:

          kat umah layan kerenah ank2 yg mcm2 ragam ni Leen kadang2 tension di buatnya…
          2 yg bila aku nk hilangkn tension aku layan BN ni…
          mula2 lalu jerk lama2 lekat la plak kat sini….

          0
          0
        • Akak Leen says:

          tu la, aku pn gtu gak….mula2 jengok2 jer…lama2 melekat pulak…huhuhu…lg syok bila dh jmpa kwn2 kt sini…

          0
          0
  36. aries_april says:

    aries ska bdak2x…
    tmbh yg bdan blat2x skit……………
    :-)gram nya…

    0
    0
  37. Jojio says:

    Mati itu adalah benar…
    alam barzakh juga benar…
    Hari Kiamat juga benarrr…

    0
    0
  38. azam says:

    Aku 1st lah…..Al Fatihah untuk allahyarhamah…

    0
    0
  39. minnie comey says:

    iklan janda beranak 5 tu die kan yg buat?ala…yg bwk blik lembu sekor tula…iklan rayeee….

    0
    0
  40. beezeebowdy says:

    salam sume…
    aku minta izin ye dr tuan rumah…
    aku rasa better to stop all speculations & agak2 + was2 org sume tentang asal usul arwah…
    aku taktau apa2 tapi aku cuma nak bg info…
    aku tolong panjangkan maklumat..
    dan pada aku… lepas ni.. kita sume better shut our mouth up.. sbb kita dah tahu sume yg sahih tentang arwah…
    cuma bila kita teringkatkan arwah.. sedekahkan jek al-Fatihah…

    aku baca KOSMO ari ni @ 27-07-09… front page + page 2.

    ————————————————————————–
    Takdir Yasmin
    Mati sebagai wanita, diratapi peminat pelbagai kaum

    Jenazah pengarah filem dan iklan terkenal, Yasmin Ahmad yang meninggal dunia akibat serangan angin ahmar selamat dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam USJ22, Subang Jaya semalam.

    Bagi aktivis seni dan peminatnya di seluruh negara, pengarah berusia 51 tahun itu akan tetap diingati sbg insan yg sgt kretaif dlm menghasilkan filem2 kontemporari serta iklan2 tv yg cukup menggamit perasaan.

    Namun di sebalik itu, kematiannya turut meninggalkan kesan kpd rakan2 zaman persekolahan Allahyarham yg masih lg mengingati beliau sbg sorg anak muda yg bijak & aktif dlm sukan.

    Namanya ketika itu ialah Zulkifli Ahmad.

    (pg 2 ) Daripada striker bola kpd pengarah filem

    Ramai peminat seni berasa sedih mengenangkan kehilangan Yasmin Ahmad, 51, tokoh yg hebat dgn filem2 serta iklan2 musim perayaannya yg penuh dgn suasana hidup 1 Malaysia. Mesej karya2nya cukup menginsafkan.

    Di luar kelompok masyarakat seni, Yasmin masih ada rakan2 lama yg telah mengenalinya seblm arwah menjadi naib juara Bintang RTM 1975. Ketika itu, dia menggunakan nama Zulkifli Ahmad.

    Seorg drp mereka ialah Rosmanizam Abdullah. Pada 1975, mrk bersekolah di Sek. Menengah St. David, Melaka. Yasmin ialah senior Rosmanizam slama 2 tahun.

    “Saya akan tetap mengenali beliau (Yasmin) sbg Zulkifli Ahmad, seorg striker bola sepak yg hebat sehingga dpt mewakili negeri,” kata Rosmanizam yg kini juga aktif dlm pertubuhan sukan.

    Zulkifli bukan sahaja tangkas di padang ttp juga ligat belajar sehingga pernah menjadi pelajar terbaik subjek Sains selain dikenali sbg pengawas sekolah yg tegas.

    Selepas bertahun2 tidak bersua muka, 2 rakan lama itu bertemu juga 3 tahun lepas & sempat berbual panjang mengenai kehidupan mrk pd zaman persekolahan.

    “Dia mmg rajin, aktif dlm persatuan & kita blh nampak dia seorg manusia yg kreatif,” kata Rosmanizam.

    Seorg lg rakan sekolah yg cuma ingin dikenali sbg Abdul Rahman mengakui tlh lama terlepas peluang bertanya khabar dgn rakan lamanya itu sehinggalah arwah mula membuat penampilan umum menerusi penglibatan dlm dunia seni.

    Melihat shj wajah pengarah popular itu, Abdul Rahman juga yakin itulah Zulkifli yg bersama2 dgnnya aktif bersukan dahulu.

    “Pada saya dia adalah Zulkifli. Kami bermain mewakili rumah sukan masing2. Dia juga aktif dlm acara balapan,” katanya ketika mengimbas kembali ingatan pada zaman persekolahan tahun 1973.

    Abdul Rahman pada waktu itu tinggal di Kuarters Kerajaan di Bukit Baru, Melaka & sering melihat Zulkifli menunggang basikal ke sekolah. “Apabila saya bekerja di Pulau Pinang, saya tidak berjumpa lagi dgnnya,” katanya.

    Pd waktu itu, Zulkifli melanjutkan pelajaran di Universiti Newcastle, United Kingdom.

    Kemunculan Zulkifli dlm pertandingan Bintang RTM 1975 menarik perhatian penulis lirik, Habsah Hassan & bermulalah perkenalan sehingga ke akhir hayat.

    “Sewaktu menonton persembahannya, saya tahu arwah berbakat,” katanya yg kemudian menulis lirik lagu Terkenang untuk Zulkifli.

    Habsah berkata, selepas itu penyanyi itu menghasilkan album kedua sebelum melanjutkan pelajaran ke luar negara.

    Wartawan Kosmo! turut berkunjung ke tempat kelahiran Zulkifli di Kampung Temiang, Muar.

    Nenek saudaranya, Asnah Ahmad masih ingat betapa sukanya arwah jika dpt menikmati hidangan asam pedas ikan dgn sayur sawi.

    “Terasa macam baru semalam saja saya hidangkan lauk itu,” katanya yg mengakui Zulkifli cukup manja dgnnya semasa kecil.

    Itulah sisi hidupnya yg tidak byk diketahui org.

    ———————————————————————

    aku tlg taipkan apa yg aku baca dlm Kosmo ni. Ada juga gambar2 masa arwah adalah Zulkifli Ahmad terima trofi Bintang RTM tu…

    pada aku telah tertulis di luhmahfuzNya setiap kejadian hamba2Nya… itu sume adalah kebesaran & kekuasaan Allah Subhanahuwataala..

    jadi kalo korang nak baca sendiri.. korang belilah Kosmo 27-07-09. Kosmo online tak sama citenye dgn yg ni..aku dah check td.

    ini adalah hakikatnya… jadi kita dah tau skrg… tnggngjwb kita yg hidup ni tutup aib arwah… jgn dipersoalkan lagi… jgn diceritakan lagi asal usul arwah..

    pd aku.. cukup2lah tu… nara pun dah bg tribute yg bagus2 utk arwah.. so kita sama2 appreciate kan…

    kita sama2 doakan je yg terbaik utk arwah di sana…

    sekian, terima kasih… aku yg prihatin…

    0
    0
    • anonymous says:

      jangan dok sibuk pasal hal orang yg dah meninggal ni.
      kosmo mmg teruk sbb keluarkan cerita mcm tu.
      interview schoolmates arwah semua.
      mmg semua tu ada betulnya tapi kan orang yg dipercakapkan skrg dah takde kat sini.
      she’s with ALLAH swt now.
      lg kita bercakap psl arwah, lg teruk dia di alam barzakh.
      lg kita meratapi pemergiannya, lg dia terseksa.

      minta doa lah byk byk utk sesiapa yg sudah tiada tu.

      utk BEAUTIFUL NARA, tolonglah delete entry yg mempersoalkan jantina arwah.
      lg anda biarkan ia begitu saja, lg byk org akan membuat spekulasi.
      anda sudah menyebarkan aib org di situ.

      dia sudah tiada, biarkan saja lah.

      AL-FATIHAH.

      0
      0
  41. yana says:

    biar apapun jantinanya. itu suma kurniaan Allah padanya. Kita sebagai manusia perlu bersyukur di atas apa yang Allah berikan. jangan di pertikaikan. kita sama-sama sedekah alfatihah buat arwah . semoga rohnya dicucuri rahmat.

    0
    0
  42. Kak Su says:

    A’kum semua…bagi Kak Su la… biar pn arwah ni
    pernah tukar jantina sbb faktor khunsa…
    semua tu tak jadi hal….Allah lebih mengetahui..

    rasanya klu masyarakat tahu ttg ni pn..tak
    ada masalahnya..benda yg betul…

    cumanya kita sebagai masyarakat kena menerima
    semua tu ….jangan kutuk….

    khunsa pn makhluk Allah gak…mereka istimewa…dan blh buat pilihan tuk pilih jantina yg
    mereka cenderung….

    Takziah sekali lagi buat keluarga allahyarhamah….

    0
    0
  43. peMerhati says:

    Kalau betul bagai di kata…Semoga Allah mencucuri rahmat keatas rohnya dan ditempatkan bersama-sama orang yg beriman dan beramal soleh….Al Fatihah..

    0
    0
  44. mamamia says:

    alfatihah buat Yasmin Ahmad…
    biar apa pun, yang dilaluinya hanya Allah yang tahu. tapi yang begitu mengesankan aku, karyanya yang bersahaja, penuh makna dan sarat dengan erti kemanusiaan. dia ada jiwa yang ikhlas meniti setiap aspek kehidupan manusia di sekitarnya…. always miss u…….

    0
    0
  45. pinkypanthers says:

    kahilanganmu tiada penggantinya..

    0
    0
  46. fir says:

    fir mmg suka ngan karya arwah yasmin ahmad… insyaallah fir nk jd mcm ni…yg menjd salah 1 pengarah kegemaran msh ingt lg citer talentime.. .fir ngais ms tgk citer ni…ingtk dpt tgk lg film2 yg best cam ni…mmg x sangka lagu pergi aizat tu de makna…..

    0
    0
  47. wha 5089 says:

    kite berdoa ke atas rohnyer..amin
    yang pergi biarkan pergi,itu ketentuan dari yang maha Esa

    0
    0
  48. kita says:

    alhamdululilah semua sedekah fatihah
    tapi jagan mengagungkan sangat dia manusia biasa saja

    0
    0
  49. JiHAd says:

    bagi aku setelah kita tahu akan kebenarannya jadi sama-sama lah kita mengambil iktibar dari apa yang telah berlaku.Sesungguhnya hidup di dunai ini hanya lah sementara akhirat jualah yang akan kekal selamanya.Oleh itu jangan lah kita memandang remeh soal agama kerana Allah itu maha berkuasa.Hidup,mati ajal dan maut sememangnya kuasa Dia,Kita tidak mampu untuk mengubah nya jadi sama-samalah kita fikirkan.jangan ambil mudah kehidupan ini kelak ajal mendatang tidak mengira waktu.

    0
    0
  50. saful says:

    semoga di tempatkan org2 yang beriman
    al-fatihah

    0
    0
  51. sdr kamu says:

    mudah2an cerita ini membuka kesedaran kepada mana-mana sdr2 kta yang tidak pasti siapa diri anda, jantina anda. banyak soal yg mesti dibereskan; nikah kahwin, solat jemaah, puasa, dll – soal2 fizikal dan batiniah, psaikologikal. terutama golongan yg suka kepada “ciri2 keanehan” dalam kehidupan. ingat, Islam sudah menyediakan pertauran yang lengkap dalam kebanyakan isu-isu kehidupan. ikut sahaja fatwa, nasihat ulama, insyaAllh kita akan selamat.

    0
    0
  52. zzackry says:

    ..Kosmo pun satu penyakit…dalam orang bersedih dicari cerita agar surat khabar itu laku… Wartawan dia yang sial tu…. Orang tu ( Yasmin ) baru aja meninggal… apa salahnya cerita yang baik-baik dahulu…. macam dia tak akan mati… nanti kena kutuk bila dah meninggal tak selamat dunia akhirat.. patut-patut lah… Tak baik mengaib kan orang lain… insaflah..

    0
    0
  53. kecik says:

    al-fatihah

    0
    0
  54. Rosatika says:

    sememangnya yasmin ahmad adalah insan yang tabah, andaikata benar status jantina beliau sedemikian rupa tapi beliau telah membuat satu keputusan menentukan siapa beliau dan apa jatidiri beliau, beliau memilih jalan yang benar dan menyumbang kepada pembangunan seni perfileman negara yang mampu menjana ideologi rakyat malaysia ke arah penyatuan masyarakat berbilang kaum dan agama, siapa beliau adalah hak peribadi beliau dan hanya Tuhan yang berhak menghakimi beliau, saya percaya dengan prinsip agama bahawa Tuhan itu maha pengasih, penyayang dan adil, banyak lagi peribadi yang lebih layak dikritik dan dikutuk, antaranya pengganas seperti nordin mohd top yang terlibat dengan jenayah keganasan, Tuhan memberkati yasmin ahmad…AMIN.

    0
    0
  55. Legalsounds says:

    Wow!, this was a top quality post. In theory I’d like to write like this too – taking time and real effort to make a good article… but what can I say… I keep putting it off and never seem to get something done

    0
    0
  56. Legalsounds says:

    We are a group of volunteers and starting a new initiative in our neighborhood. Your blog provided us with valuable information to work on|.You have done an impressive job!

    0
    0
  57. Cubadak says:

    Memang tuhan yg berhak menghakimi beliau tp kita sbg org islam nie janganla sampai buta perut, sampai nak menyokong apa yg dia buat walaupon sampai menjatuhkan martabat islam… Tengok ajala filem gubra tu, lepas solat ada plak adegan cium2, siap pakai telekung tuuuu… Owh lupa, agaknya tu yg dikatakan seni tu kot… yg dah pergi tetap dah pergi, tp kepada penyokong2 beliau tu janganla sampai buta perut.. Bodoh tu sikit2 sudahla, jangan sampai tahap bangang.

    0
    0