Written by serenity | January 24th, 2013

Boleh tahan juga sedap lagu terbaru Ana Raffali yang baru kami dengar. Liriknya juga menurut Ana, merupakan satu doa, dan yang menarik doa dalam lagu. Sesuai dengan imej Ana yag kini bertudung, lagu ini mendoakan hasrat seorang isteri yang ingin jodoh bersama suami berpanjangan dan berterusan hingga ke syurga. Till Jannah, kalau ikut trend di Twitter.

Ana yang berkahwin dengan kawan baiknya, Ahmad Aznaim Abdullah Februari tahun lepas, baru-baru ini turut mengakui masih menantikan kehadiran anak untuk menyerikan kehidupan mereka berdua.

Apa kata anda dengarkan sendiri lagu Ana melalui video unik ini. Untuk makluman, lagu dan lirik Jauh Ke Syurga adalah ciptaan Ana sendiri.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

32 responses to Jauh Ke Syurga, Doa Dalam Lagu Ana Raffali

  1. ikan buntal suka lirik lagu ni says:

    lirik yg sgt2 bermakna…..amin. :)

    0

    0
    • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

      Liriknya sesuai dgn kak Cham!

      0

      0
      • Juliana Banoss says:

        sedap, semoga berjaya ke AJL tahun hadapan

        kukukata.blogspot.com/2012/06/beginilah-tempat-pelacur-nigeria.html

        0

        0
      • kairy says:

        bosan lah, ana raffali ni menyanyi ker bercakap? lagu anna rafalli ni buat org mengantuk, melody lagu tu tolong lah ubah biar kasi ceria skit, baik aku dengar nasyid terus kalau mcm ni

        0

        0
    • cicakiut says:

      Lirik ok, video clip menarik, tapi suara dan melodi serius tak best! Confirm xkan femes apatah lagi jadi juara lagu!

      0

      0
    • Anonymous says:

      lagu mcm baca syair jerr..ngantuksnyeee…

      0

      0
  2. oggy coacroch says:

    boley tahan la lagunye….

    0

    0
  3. Mar says:

    bab

    0

    0
  4. Mar says:

    part YA ALLAH HIASKANLAAAAH ada sumbang skit. ana bleh pbaiki lg bhgian ini spy pfect

    0

    0
    • Juliana Banoss says:

      memang sedapkan, ala2 nasyid =)

      kukukata.blogspot.com/2012/06/beginilah-tempat-pelacur-nigeria.html

      0

      0
  5. Mar says:

    part low note YA ALLAH HIASKANLAAHH dinamikk lembutnya tak beraps smooth.harap diperbaiki

    0

    0
  6. Anonymous says:

    cantiknyaaa ana pakai tudung….

    0

    0
  7. emm says:

    video klip yg mnarik

    0

    0
  8. hmm says:

    Hai Ana.. (walaupun ada dia kesah..hehehe), nice song walaupun starting a bit slow and make me a bit boring, tapi very good lines. Selalunya lirik and music camni high potential untuk soundtrack citer.. Lirik penuh dengan makna dan bahasa Melayu yang di guna juga indah. I like the videoclip most, full of efforts,unique yet simple. Mana tau bole menang videoclip terbaik someday somewhere. Keep up the good work.

    0

    0
  9. chombi says:

    video sangat ohsem. tapi rentak lagu kurang faham sikit. cemana ke gaye nye nak nyanyi.

    0

    0
  10. my opinion says:

    video mmg best sgt,,,,lirik pn okey tp melodi xbrape besh……..huhuuh…pendapat i jer….

    0

    0
  11. anonymous says:

    lagu nice..tp kalo org lain nyanyi lg nice…ana nyanyi x bpe best..just opinion…

    0

    0
  12. Ratu minah jambu merah / biru ori says:

    tkminat lah minah jambu ngan dia ni …dh kawin pon lagi nkbuat lagu stay je lah kt rumah jaga makan minom laki ada jugak pahala nya….buat baby ke ape ke ….dh ngandong ke lom ni ? tau nye nk nyanyiiiiiiiii je ! nyanyi main gitar nyanyi main gitar mengaaaaaaaaarot !!

    0

    0
  13. Tak mnat peniru says:

    please lah.. video klip tak unique langsung. Kot ya pun jgn la tiru sebijik macam Jason Mraz – I Won’t Give Up punya klip…

    0

    0
  14. Lagubestbest says:

    Ni kira lagu nasyid ke x yer? suara ana raffali dalam lagu ni merdu mendayu-dayu.

    0

    0
  15. Keroncong untuk Ana says:

    Sorwy! Tak sedap. Persembahan video je yang sedap…

    0

    0
  16. kukukaki says:

    x dpt tgk video..ofis block video U_U

    tapi suka tgk gambar tu, comel je, rasa nak cubit pipi dia tu..
    mcm ala2 lisa “pakai tudung” pun ada..hehe

    0

    0
  17. Maaf says:

    Maaf andai saya terlalu jujur…tapi saya nak kata suara dia best…
    Mendayu2 … Nak pergi jauh ( juara lagu ) mmg tak epas…
    Untuk lagu tema drama ( laki bini nak bercerai ) ok lah..lagu tyk motivati kan derang ( laki bini yg nak bercerai dlm drama tadi )

    Mmg tak in lansung…
    Maaf yerk peminat ana raffali…
    Lirik ok..suara….not to me…

    Ana, suara jgn mendayu2, nafas tu terhembus2… Mcm kuar dari hidung.

    0

    0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      ye laaaaaaa pasal dia dh pakai tudong suara pon nk kena mendayu dayu lahhhh kan kalau tk nanti tkde pulakkkkkkk orang yg nk puji dia niiiiii ! kau niiiiiii macm tk biasa je lah huh !

      0

      0
    • Maaf says:

      Saya nak calap sore dia takbest..
      Ana raffali …. Tak best yer bukan best… Tinggal tak di situ…

      0

      0
  18. aL says:

    aku harus jujur (tajuk lagu kerispatih)

    lagu ni t’sgt2 la x sdp didgr walaupun telinga cuba utk b’tahan sampai kepenghujungnya,
    it really2 burns my ears.. sorry 2 say.. but plz..stop singing diz song.. i’m begging u..
    lyrics ok..but dun sing, plz.. sumbang sgt2.. tq

    0

    0
  19. siput kelantan says:

    eeey ada something yang tak kena ngan lagu niii. Ingatke tajuk lagu tu macam lebih ke arah islamik, tapi nak bercintan-cintun pula

    0

    0
    • zaz says:

      nak yg betul2 islamik. dengar lagu nasyid la. kau ni puns atu, sejak bila ana rafali ni penyanyi nasyid. adoi.

      0

      0
  20. me says:

    x best

    0

    0
  21. minah jambu karat says:

    lengok suara ana dh macm datuk siti nurhaliza lagu nye ada macam lagu jepun . mungkin ana macam nk ikut irama lagu datuk siti tapi suara ana tak menjadi

    0

    0
  22. ..... says:

    nada org mengantuk jak lagu ni.

    0

    0
  23. Ernest says:

    I’m not sure exactly why but this web site is loading very slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I’ll
    check back later on and see if the problem still exists.

    0

    0