Written by Bella | November 29th, 2016

Gara-gara memberikan komen di Instagram artis Hollywood, Ruby Rose, pelakon Janna Nick dimaki teruk oleh peminat Ruby  Rose yang menyifatkan komen Janna agak “kurang ajar”.

Janna memberikan komen bahawa Ruby Rose kelihatan terlalu kurus dan ia menimbulkan rasa kurang senang dikalangan peminat pelakon Hollywood tersebut.

Namun, perkara itu sebenarnya sudah berlalu sejak beberapa bulan lepas.

Untuk pengetahuan anda, Ruby Rose adalah warganegara Australia dan memulakan kerjayanya didalam bidang peragaan serta pengacaraan sebelum bergelar pelakon. Antara filem  popular yang dibintangi Ruby Rose ialah Resident Evil : The Final Chapter.

Pada kami tidak salah untuk meninggalkan komen bukan? Ermm, nampaknya mungkin dalam hal ini peminat Ruby Rose agak “over” sedikit..

50 responses to Janna Nick Dimaki Teruk Oleh Mat Saleh Kerana Komennya Di Instagram Artis Hollywood

  1. Cleopatra says:

    Sometimes it is better untuk diam daripada bersuara sekiranya statement kita itu boleh menimbulkan kemarahan orang lain, in this case salah Jannah jugak, cuba kalau netizen komen macam tu kat IG u mcam tu, confirm memang naik hantu laa fans2 u kan, hence the rules goes a same ways darling, do something more beneficial and intellectual supaya orang akan respect pada kita, maklum la dalam zaman millennium ni ramai yang so called celebrity kat Malaysia buat benda yg seolah2 otak mereka tak dapat berfungsi dgn baik…

    p/s: Jadi public figure nie biarlah nampak MAHAL and EXCLUSIVE sikit sebab anda menjadi perhatian masyarakat saban hari, and jangan salah kan masyarakat sekiranya mereka melabelkan bidang seni ni “nasty” kerana anda sendiri dah menunjukkan interpretasi yang salah mengenai maksud industry seni itu sendiri…

    6

    0
  2. Aida233 says:

    Kalau nak tahu, komen badan orang lain kurus is as bad as komen badan orang gemuk. Komen orang kurus bukanlah satu pujian.

    Senang je. Mcm ni. Jgn komen gemuk atau kurus.

    68

    0
    • Aido says:

      Betul kata ko Aida.. Alahaiiii Bella.. peminat tu over kata ko? Sampai bila mentaliti kita ni nak define manusia based on sedap mata kita? 3rd world mentality sgt kau ni Bella. org tu kuruih ke gemok ke, perlu ke nak komen mcm tu. Takda adab ok.

      25

      0
      • kak nam says:

        padan muka. mat salleh pantang bab “body shamming” ni. kena belajar dik hormati bentuk badan orang dik. bukan semua org sama. vodoh.

        29

        0
        • Anonymous says:

          Betul2. A lesson for us too. If you don’t have anything nice to say, don’t say it at all!

          23

          0
        • Pekerja Gomen says:

          Gi mampos la…
          Baik Janna Nick…
          Baik Pmpn dlm gambar yang bertatoo penuh 1 badan tu
          Janna condemn badan dia…
          Masing2 menggelupur hentam Janna…
          Mcm la yg mat saleh tu agong sgt sampai tak boleh dikutuk, diusik…
          Padahal kowang bercakap ngan mak bapak lagi kurang ajar dari Janna ni punya komen.
          “Ala lauk ni je mak masak?”
          “Mak apsal pakai tudung senget2 ni?”

          Padahal yg itu yg ko wajib cakap percakapan…
          Acah2.. pembela mat salih sangat.
          Muntah aku
          Bila la mentaliti orang Melayu nak berubah.

          16

          12
        • Cermin says:

          org yg negatif akan nampak yg benda2 negatif. hati kita ni mcm teko.. apa yg ada didalam akan keluar melalui corong ke cawan benda yg didalam teko tu sendiri. pikir2 lah ye adik2 semua. peace.

          9

          0
        • Anonymous says:

          fans janna pun bodoh gak. sesuai la mentaliti sama. patut la kerja dgn gomen! puihh.

          6

          8
      • Kahx3 says:

        hahahahha…padan muka. kena sebijik “f*cking rude” katanya. sesuai. sebelum menaip..pikir dulu.

        12

        2
    • Anonymous says:

      tak nmpk perkataan “fucking rude”.
      buta???

      9

      2
      • anom says:

        The word f*** is very common overseas. it doesn’t mean anythinf kat sana…pada kita je the word is rude..so its nothing..plus, rasanya Malaysian netizens lagi rude and melampau kot dalam bab2 mengomen and menghentam orang

        27

        2
      • Anonymous says:

        “you are rude”
        vs.
        “you are fucking rude”

        ada beza lah mak cik. maknanya..ko terlalu biadap! sesuai ngan muka kau.

        8

        2
      • X says:

        Kat sana bogel pun biasa,cer sini bogel.Kalau takde makna baik tak payah fuck bagai,tu dah tahap menyampahlah.Sibuk pasai body orang apasai??Hambik.kau ingat ini malaysia nak jual produk kurus,gemuk,putih,keras bagai?

        0

        0
    • Lopah says:

      eh..body dia. punya pasal dia lah.
      ko dh knp???

      8

      0
    • Anonymous says:

      janna nick…a typical malay. full of shit. instead of complimenting other people, too busy finding flaws in others. a lot out there….especially in malaysia.

      15

      2
    • Anonymous says:

      jadah pnye pompuan. Jenab Nick… please lose some weight you nampak gemok berkepam lah! Dah la muka mcm Ah Moi jual bakso.

      4

      4
    • Anonymous says:

      Agreed!!! Calling or labelling people TOO SKINNY is BODY SHAMING. What more to call people chubby, chunky or fat. Jangan Komen. It is not your place to pass remarks about ppls physical appearance la JN.

      3

      0
  3. Anonymous says:

    If it’s not a compliment tak payah ah comment apa apa. Yang kau sibuk suruh dia put in weight pasai apa. Biaq p lah dia. Body shaming is not cool lah weh

    19

    0
  4. what a life!!! says:

    as for me..aku rasa biase je komen janna tu..orang puteh kan open minded..knape bab ni dorang nk sensitif plak..pelik aku…ikutkan byk bnde shaming lagi teruk org puteh buat…bab ni nk acah acah baik plak..

    24

    1
  5. Anonymous says:

    Eleh..overlah peminat Ruby Rose. Janna just stating a simple comment, yang diaorg freak out kenapa? Scary lah peminat yang taksub2 ni. Tak boleh dicomment langsung.

    10

    2
  6. Anonymous says:

    Camne la rupa Ruby Rose ni bila dah berkedut with all her tattoos.

    8

    0
  7. Mak lemah says:

    Lepas aku tengok komen janna nick aku percaya dia betul2 darah melayu. Sebab orang melayu je yg suka kritik2 pasal org lain. ???????????? maybe janna nih nak ruby rose tu mcm badan dia kot. Lol

    13

    2
    • miss kepah says:

      hahah ko igt org putih sana x suka kritik? body shaming ni dh bnyk kali blaku kat sana, too fat la, too skinny la, apa dorang punya ideal weight pun, tak tawuuuulah.. bagi aku apa jadi kat janna ni normal kot, lain orang lain point of view, dah biasa dh tgok orang bertelingkah sbb isu body shame ni, mmg ada yang trlalu skinny sbb mmg dh x blh tambahkan berat, mmg dia punya bdan jnis susah naik, tp ada yang tlalu skinny sbb mindset dorang sick…

      10

      1
  8. me says:

    another bimbo

    0

    8
  9. m says:

    aku tak nampak pun kt mana maki teruknya. fucking rude? itu cuma ekspresi ja, macam cantik gila babi. lebih kuranglah maksudnya. mat saleh tu nak gitau kata2 janna tu sangat2 kurang ajar. eleh, kata peminat org putih over kunun, habis ko ingat peminat retis melayu tak over ke? citt

    0

    2
  10. Anonymous says:

    nak kritik body org. body ko elok sgt ke???

    2

    7
  11. Anonymous says:

    otak masih belum berkembang. social skill masih rendah!!!

    3

    7
  12. Anonymous says:

    Budak baru nak UP. Pergaulan pun tak berape nk luas. Tengok cara dia bercakap pun tahu.

    3

    6
  13. Anonymous says:

    bodoh!
    bagus gak….kasi sedar sikit.

    0

    7
  14. Anonymous says:

    kurang ajar..memang pun.

    0

    6
  15. Anonymous says:

    biase je komen janna tu.. xdela rude sgt. aku tgk komen kt sini lg rude..

    14

    1
  16. vald says:

    bukan masalah ‘tak salah komen’ , it is.. tapi judge figure orang tu agak rude jugak la. sama macam cakap orang gemuk, gemuk. Kurus, kurus.

    you never know how hard they try, and ape yg dorang hadap untuk yg gemuk nak kurus, yg kurus nak gain weight.

    4

    1
  17. cikanon says:

    itulah bezanya org kita dgn org luar.. org kita ni nak kejar pandangan manusia je. org lain apa yg ada tu dihargai. kurus ke gemuk… dah dia selesa nk kata apa lagi? ????

    0

    1
  18. Anonymous says:

    Minah saleh ney mmg krus pwon smpai nampak tulang qangka…bnyak telan dadah nak lawa nak krus…dah mcm bewak pasiaq aku tngok keding pastu betato ntah apa jneh semak badan..lawa ka..tang mana lawa dia

    4

    0
  19. Anonymous says:

    mat saleh mmg bdn diorg slim pn bkn cam retis malaysia gemokkk…..x de shape lngsg…kurus pn at least ade laa shape…tu kurus sbb slalu g gym..cb tgk minah2 saleh y kaki gym bdn diorg camne??ade laa nmpk skit six pack kat perut tu..bkn cam retis malaysia @ org malaysia…perut berlapis2 mcm kuih lapis..tu blm lg y lps beranak lg laa lemak melayut2 bwh tetek,blkg bdn,kat perut..pkai bj ketat pn bl duduk berlipat2 perut…..hahaha…

    0

    6
  20. X says:

    Pegi komen sery alhadad tu ..gemuk air sangat.kurangkan makan.ada brani?

    1

    1
  21. anon says:

    Alah….mat2 saleh & pak mak hitam tu sensitif sngt. Janna cume kata kurus je, pun kene kondem. Peminat2 fanatik mat saleh/pak mak hitam mmg sewel giler…mmg sewel..

    5

    0
  22. anon says:

    Hmm….biasalah tu. Aku yg duk mengomen kat Daily Mail pun selalu kene hentam. Kdg2 pihak Daily mail sendiri yg hantar email kata komen aku teruk & kene tarik takleh print. Who cares, kita cume bagi pendapat kita je..

    0

    0
  23. Mumia says:

    Mana ada depa maki? Dengan teruk pulak 2. Bella ni memandai ja nk pancing perhatian.

    Tapi aku setuju lah tak begitu sopan tegur org bab2 berat badan ni.Aku pun sensitif bab ni. Haha…nk buat cam mana metabolic rate tinggi sgt.

    0

    3
  24. Oranges says:

    Mind you…kalau retis korea pntang org nk bergambar. Tapi mat salleh, you touch sensitive issue, habis…berat badan paling sensitive n too personal utk keluar dari mulut tak kira la spesis mulut longkang je, jubur ayam ke..mau2 boleh putus kawan ooo..especially bukan kawan yg suam2 je. Thats their way of thinking…no kidding

    1

    1
  25. aida tuah says:

    janna hentam pompan tu.. korang hentam janna.. so???

    3

    0
  26. Tqa says:

    Don’t be too quick with comments. You’ve no idea what others are facing. So cleanse your heart & hold your tongue. That’s the real struggle.

    0

    0
  27. lynn says:

    Mana ada kena maki teruk? Penipu betul.
    Banyak komen yang tegur je la.. takat satu komen kata fucking rude, tu bukan maki pun. Adoilaaaa..

    1

    1