Written by AbangNara | October 30th, 2014

Fuh~~ Demam Maharaja Lawak Mega 2014 (MLM2014) semakin terasa. Gabungan Zizan beserta Yus dan Tauke yang membentuk kumpulan Virus ternyata menimbulkan reaksi yang berbeza di kalangan pengikut setia program ini. Ada yang menyokong, ada yang membantah kerana sudah terbiasa melihat aksi Zizan bersama Johan dalam kumpulan Jozan. Apa pun, peminat harus menerima kenyataan yang Johan tidak menyertai MLM2014 kali ini kerana sebab-sebab tertentu.

kumpulan virus mlm2014

Secara jujur, Abang Nara risau juga dengan ‘chemistry’ antara Zizan, Tauke dan Yus. Iyerlah, Tauke dan Yus menerusi kumpulan Jambu membuat lawak yang jelas amat berbeza dengan Zizan. Tak sabar nak tengok sama ada lawak mereka bertiga menjadi atau ke laut pada 14 November kelak. Apa pun, Zizan meminta agar para peminat tidak menyamakan kumpulan Virus dengan Jozan. Kata Zizan menerusi AstroGempak:-

Pada awalnya saya ditanya oleh pihak pengurusan Astro Talent, adakah berminat untuk menyertai MLM2014? Saya kata okay, dan saya mahu kumpulan Jozan lah. Namun Johan tidak dapat menyertai kali ini atas sebab-sebab tertentu dan kebetulan Yus dan Tauke ajak saya sertai kumpulannya untuk MLM, saya rasa ini peluang terbaik kerana tidak pernah lagi saya melawak secara trio.

Jangan samakan Jozan dan Virus, ianya dua kumpulan yang berbeza untuk berlawak. Saya yakin ‘chemistry’ antara kami bertiga mampu memberi persembahan yang terbaik dan menghiburkan. Berlawak secara trio adalah perkara baru, sebelum ini saya pernah buat secara solo dan berdua. Tidak salah untuk saya mencuba demi mempertingkatkan lagi mutu lawak saya

kumpulan virus mlm2014

Kalau dilihat secara logiknya, gabungan mereka bertiga ini pastinya akan menggeletek usus kita. Namun kadangkala tak semua benda menjadi seperti yang diharapkan. Semoga kumpulan Virus meluangkan banyak masa untuk ‘brainstorming’ sekaligus menampilkan lawak yang berkualiti. Apa pun, jangan lupa saksikan Maharaja Lawak Mega 2014 yang akan bermula pada 14 November kelak. Sama-samalah kita nantikan.

[flowplayer id=”30008″]

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

30 responses to Jangan Samakan Jozan Dan Virus – Zizan

  1. nok gebuzzz says:

    saya minat Johan bukan Jozan…

    0

    0
    • anti UMNO says:

      Sperma DNA dlm jubor Saiful Bukhari boleh cari…kapal terbang MH tak boleh cari. UMNO pembohong.

      0

      0
      • lola says:

        bengong..nak politik bukan di sini la beb…

        0

        0
        • nak politik main jauh2. says:

          @anti umno … apa kata ko jer yg carik Mh 370 tu. Stupid moron. Tolonglah hormat kluarga2 mangsa. Satu dunia dah carik tp Allah tak izin kan lg. Tak pun ko suruh pkr carikkan @pun dap. Aku tak minat lah politik2 nih. Jngn jdk bodoh yg tak boleh di ajar sbb tu ko kurang ajar. Ko nak samakan Sperm si anwar tu dngn Mh 370. Apa ko ni ni insane ke ???? Sekian.

          0

          0
        • Cik Nawi says:

          penjarakan saja si anwar ni…bikin huru gara sajer.

          0

          0
      • anon says:

        Anti umno…….wei, kau ni sakit jiwa ke ape??? Takyah lah nak mempengaruhi org. Kalau bende tu tak betol, takkan berkali2 didakwa liwat. Even org PAS sendiri pun yakin si anwar tu mmg kaki liwat…..Kamu jgn taksub sngt percaya dgn kaki penipu anwar tu ye… Nak bersumpah pun takut, Hmm….berani kerana benar. Now, get lost, gih masuk blog politik pulak.

        0

        0
        • ANWAR DIFITNAH UMNO says:

          Tiada kesan tusukan pada anus Saiful Bukhari. Yang DNA tu hanya sampel air mani lembu diletakan dalam dubur pondan UMNO yg lapar batang tu. Kesian…

          0

          0
        • Wweeeii hang semak lah says:

          @Anwar fitnah bla bla bla … apa yg ko merepek ni …. ko ni hilusinasi ke … ko ni ambik drugs ke .. citer mcm org giler … ko blh fikir pakai logik jer … ramai yg dah tau ler pasal anwar ni …. tak yah msk politik pun … ko ni sebuk kat sini apesal … ko nak sokong anwar, ko punyer pasallah … aper kater ko buat solat istikharah 40 hari berturut2 … sure ko dpt jwpnnya … dngn syrat solat 5 waktu ko pun cukup yeeeeee …..

          0

          0
        • Anonymous says:

          kau ni kenapa bangang, bodoh xhbs hbs, bising lah kau ni, yang kau nk sangjung sgt si anwar tu pehal, kau jgn nk busy body sgt, dia buat ke xbuat, semuanya Allah tahu, kau jgn nk lbih lbih

          0

          0
    • zack says:

      AKU TAKKAN UNDI KAU TAUKE.. BERLAGAK.. PLZ TARIK DIRI

      0

      0
      • MFBO says:

        aku plak tengok je..tak teringin pulak nak keluar duit buat undian atas mana2 kumpulan..abis duit topap aku je..dieorg buat lawak aku sukela..kalu nak undi? sorila..xde maknenye

        0

        0
    • Zizan Kalah ABP says:

      “saya rasa ini peluang terbaik kerana tidak pernah lagi saya melawak secara trio…” persoalannya, kenapa tidak Zizan bergerak secara solo kalau benar dia boleh melawak tanpa Johan?

      Jawapannya, TAK BOLEH.. sebab Zizan memang dah xde idea..! Zizan takkan releven dlm masa 3 tahun lg… nt tumpang emma mak kembong sebab dia tak de idea untuk melawak spontan.. hahaha
      piii rahhhh zizan weeeyyy!

      0

      0
      • Positive says:

        Zizan busy..and dia tak de mase nak pk idea sorang2 dalam masa seminggu..thats why dia join jambu..better dari dia sorang2 dengan tak de idea..at least ade group member boleh share idea..

        0

        0
  2. Jenab says:

    No komen . hm

    0

    0
  3. miera says:

    mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

    0

    0
  4. anggur says:

    apa apa jeala

    0

    0
  5. bosan aaa says:

    bosan la maharaja lawak..dah mcm AF kot, kualiti tarak..asyik produce product haprak aje tiap2 tahun..bosan gila bila tiap2 tahun ada aje rancangan ini..asyik kejar rating, sebok berdrama nak lakukan show siap nangis bagai, dll…muka sama pulak tu pelawak2 nya. paling bongok lawak serupa..semua pelawak tak dpt lari dari trade mark mereka..jd bosan lah menonton perkara sama diulang2, cerita aje dibuat lain..contohnya johan tak habis2 dgn pelat cina, jambu dgn cerita merapunya, bocey tak sudah2 mengenakan yg tembam tu, byk lagi kot..ibarat tgk TV hitam putih zaman dulu, mendatar aje rasa..lama2 jd mcm kumpulan senario la diorg ni..bosan lagi membosankan..

    0

    0
  6. mariam says:

    okla boleh tgk santai2 hilangkan stress tgk MLM …kalau sapa yang x suka tutup tv jer x yah kritik2

    0

    0
  7. fattyjul says:

    Ntahnye..bosan bosan bosan..ko hadap jugak..ko x nak tgk..ko xyah tgk…tutup tv..xpon hempok la tv ko bior lingkop

    0

    0
  8. anon says:

    Hmm…nampak gaya zizan tersalah langkah ni. Wlpn jambu ni kelakar tapi nampak ramai yg dah tak minat kat dia org ni……kes kaki perempuanlah, kes maki peminatlah, kes bapa yg tak bertanggungjawablah….. Kalau mcm ni susah lah nak menang. Baik zizan gih cari kumpulan lain je..
    Bagi yg dah bosan tu takyah tengoklah. Honestly aku tak pernah tengok pun mana2 program tv ni sb aku lbh suka membaca. Tapi suka jugak nak komen drp ape yg tersiar kat paper or blog gosip..

    0

    0
  9. ANTI PUTAR ALAM says:

    anti umno…….tak payahlah kamu duk komen psl politik dlm blog gosip ni. Sape lah kita nak masuk belah mana2 pehak. Tuhan je maha mengetahui. So takyah lah nak menuding jari kat sape2. Kalau takde angin pokok tak bergoyang….. BERANI KERANA BENAR, so sape2 yg rase diri dianiaya/dituduh, cepat2 lah buktikan diri tak bersalah. Kalau org lain blh bersumpah, kenapa perlu berdalih??? Bersumpah je lah demi membersihkan nama. Ke takut??? sb mmg diri bersalah and takut terkena balasan tuhan. Mana2 org yg waras akan cepat2 buat sesuatu utk membersihkan nama, bukan pegi menghuru harakan negeri semata2 nak tutup kesalahan diri. ….nampak sngt mcm bersalah.

    0

    0
  10. melati says:

    Selagi Zizan musibat ader ..semua rancangan Rosak..tgk lah AF aper dh jadi..nk akan berkubur…Jambu..nasihat saya jauhi lah dari Zizan tu memang dtg sial ko nanti jambu.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Nabi bersabda:
    “Barangsiapa gembira di dunia akan berdukacita di akhirat. Barangsiapa yang banyak dukacitanya di dunia, akan gembira di akhirat.”
    Nabi bersabda lagi:
    “Jika kamu tahu apa yang akan aku tahu nescaya kamu banyak menangis dan sedikit ketawa.”
    Seorang hukama pernah bersyair:
    “Aku hairan dan aku pelik, melihat orang ketawa. kerana perkara-perkara yang akan menyusahkan,lebih banyak daripada perkara yang menyenangkan.”
    Salafussoleh menangis walaupun banyak beramal, takut-takut tidak diterima. sedangkan kita masih ketawa walaupun amalan tiada.
    Nabi Muhammad SAW bersabda:
    “Siapa yang buat dosa dalam ketawa, akan dicampakkan ke neraka dalam keadaan
    menangis.”

    0

    0
  12. Anonymous says:

    Nabi bersabda:
    “Barangsiapa gembira di dunia akan berdukacita di akhirat,
    Barangsiapa yang banyak dukacitanya di dunia, akan gembira di akhirat.”
    Nabi bersabda lagi:
    “Jika kamu tahu apa yang akan aku tahu nescaya kamu banyak menangis dan sedikit ketawa.”

    Seorang hukama pernah bersyair:
    “Aku hairan dan aku pelik,melihat orang ketawa…kerana perara-perkara yang akan menyusahkan,lebih banyak daripada perkara yang menyenangkan.”
    Salafussoleh menangis walaupun banyak beramal takut-takut tidak diterima sedangkan kita masih ketawa walaupun amalan tiada
    Nabi Muhammad SAW bersabda:
    “Siapa yang buat dosa dalam ketawa, akan dicampakkan ke neraka dalam keadaan
    menangis.”

    0

    0
  13. anon a says:

    Populariti zizan ni nampak mcm semakin menurun sejak dia couple dgn emma maembong. Tak sangka org se cantek emma ni ramai yg tak suka…..jealous agaknya.

    0

    0
  14. CARMA says:

    Tauke buat semak je. Tak yah ade dia, lagi bagus. Lawak Tauke dah basi. Takde bawak keuntungan pun kalau satu team dengan Tauke ni. Bala ni.. Bala ni..

    0

    0
  15. pak uteh says:

    zizan ni bleh serasi dgn siapa je…lebih lagi dgn jambu…bukankah pak yus ni juara raja lawak pertama Johan pula naib juaranya dan tauke pula finalisnnya…ketiga2 mereka mempunyai peminat yg ramai…tak mengejutkan jika virus muncul juara kali ni…

    0

    0
  16. pak uteh says:

    ralat di atas:…naib johan raja lawak musim pertama ialah Jizan dan johan pula ketiga kalau tak silap akulah!….maaf kesilapan maklumlah dah lama ingat2 lupa….

    0

    0