Written by AbangNara | April 11th, 2014

Selepas satu rampasan yang dilakukan oleh Fareeda baru-baru ini, jenama tudung ini semakin hangat diperkatakan. Ada yang bersetuju dan tak kurang ramai yang membantah tindakan tersebut sehingga mencetuskan kontroversi. Bagi Abang Nara ia satu langkah yang harus dilakukan kerana hakcipta Fareeda telah dilanggar oleh pihak lain. Peliknya, isteri Fizo Omar, Mawar turut sama terkena tempias kritikan dan cemuhan daripada mereka yang tidak bersetuju dengan rampasan tersebut.

fizo omar dan isteri

Antara komen-komen yang diterima oleh Fizo di akaun sosialnya ialah “Mawar tidak menutup aurat sepenuhnya“, “Fizo tanggung dosa bini” dan macam-macam lagi. Tampil membela isterinya, Fizo berkata kepada Mstar Online:-

Aurat itu subjektif, selagi dia menutup kepala, tidak berpakaian seksi dan menjolok mata ia sudah cukup baik bagi saya, dalam Islam sebenar tangan pun tidak boleh terdedah. Isteri saya menjual tudung… bukan menjual skirt pendek, kenapa perlu hina dia sampai begitu sedangkan kerana perniagaan tudungnya itu, ramai wanita yang sudah berhijrah untuk bertudung.

fareeda fizo omar

Betul juga kata Fizo Omar itu mengenai ramai wanita yang sudah bertudung kerana Fareeda. Abang Nara tengok tudung Fareeda ini sudah menjadi satu fenomena di kalangan wanita Malaysia. Semua orang berebut-rebut nak membelinya. Fizo juga turut melahirkan rasa kekecewaan dengan komen-komen yang diterima di akaun Instagramya:-

Saya tidak boleh tahan marah bila gambar yang saya muat naik bersama Mawar dikomen dengan pelbagai ayat berunsur negatif. Sehingga ada mengatakan saya menanggung dosa kerana Mawar bertudung begitu, saya tidak faham kenapa ramai yang tidak berpuas hati .

Kalau mereka kata tudung itu terlalu singkat mereka boleh beli jenis yang lain, di Fareeda kita jual pelbagai jenis tudung mengikut saiz yang bersesuaian dengan mereka.Cuma permintaan tinggi terhadap tudung yang dipakai oleh isteri saya, jadi sebab itu ia lebih komersil berbanding tudung-tudung yang labuh

rizo omar
Ini semua adalah asam garam dalam perniagaan. Biasalah cemburu sebegini. Anggaplah ini sebagai satu cabaran. Jangan melatah kuat sangat. Kena bersikap profesional. Abang Nara percaya populariti Fareeda tidak akan tenggelam kerana kontroversi murahan ini. Teruskan perniagaan anda dan semoga mencapai sasaran yang dikehendaki tahun ini.

289 responses to Jangan Hina Isteri Saya – Fizo Omar

  1. narareader says:

    Ooo ada banyak saiz rupanya kat Fareeda.. sayang pulak ramai pi beli yang singkat.

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku x kisah la singkat ke idak, tapi tudung design fareeda ni buruk, tergamak jugak org lain nak tiru pattern dia… hahaha

      0

      0
      • Fahrin Ahmad says:

        takde masa nak hina isteri kau,
        tp nk hina tudungnya yg singkat je..

        0

        0
        • Anonymous says:

          senyap la tetes..

          ade org kata dia letak pelaris kat kedai dia..

          0

          0
        • Baby AA says:

          sabarlah Fizo….adat la bila jadi artis.tumpukan pd kerjaya bukan kritikan.

          0

          0
        • Datin K says:

          betul tu, i akui yang tudung fareeda agak singkat. tapi i tak de la sampai nak kutuk-kutuk, hina-hina perniagaan orang. kalau tak berkenan, i senyap then blah. i boleh pergi butik lain yang ada macam-macam design but still labuh. salah satu contoh Ses Pesona.

          0

          0
        • STUPIDO says:

          PIZO KO PENA KE TNGOK ISTERI TUAN GURU NIK AZIZ PAKAI TUTUP aka SARUNG TANGAN… SO FAR YG AKU TNGK TAK PENA PUN…????? SUKE HATI JER KO CAKAP… BETUL LA ORG BG TAU… KO TANGGUNG DOSER ISTRI.. DA TERMAKTUB DLM QURAN tp KLU DA TEGUR TAK JALAN aka DEGIL BARU LA KO TERLEPAS &TAK SALAH… MCM ISTRI NABI PUN ADA YG DEGIL.. mawar tu degil ke ?

          0

          0
        • STUPIDO says:

          Fahrin ahmad.. bila ko nak berbaju..? tak leh concentrt ler… PIZO KO TAU TAK HUKUM ORG YANG BERJUAL BELI BAB PERNIAGAAN GUNA dn BABITKN AGAMA DOSA SNGT BESAR.. BILA STTMNT KO “TUDUNG BINI KO LEBIH KOMERSIAL DR TUDUNG LABUH dan PERMINTAAN TINGGI..” KO KEJAR DUNIA SAMPAI BAB HUKUM HAKAM TERMAKTUB DLM QURAN KO PERMAINKAN.. GI TNGOK CINTA ILMU TV HIJRAH

          0

          0
        • lynn says:

          nak menegakkan benang yg basah pulak fizo ni. aku minat fizo sebab dia hensem tapi bila dia dah kata mcm tu, naik menyampah pulak dgn laki bini ni.

          fizo, ni ayat dari Surah An-Nur, ayat 31:
          “Hendaklah mereka menahan pandangannya dan memelihara kemaluannya, dan janganlah mereka menampakkan perhiasannya kecuali yang (biasa) terlihat. Dan HENDAKLAH MEREKA MENUTUPKAN/MELABUHKAN KAIN KERUDUNG KEDADANYA, dan janganlah menampakkan perhiasan (auratnya)…”

          p.s. sama sama lah kita bermuhasabah diri.

          0

          0
        • K.A.A says:

          itu la risiko berniaga.. yg penting kena byk sabar…

          0

          0
        • Anonymous says:

          nak pinjam lampu ultraman kt tudung fareeda ni laa…tu je kot yg wt aku terpesona…agak menyerlah gitu lampu kuasa ultraman didada si pemakai tudung ni..huhuhuhu…

          0

          0
        • STUPIDO says:

          Kah… kah… kah… lampu otoman… Gozila mana? Lampu otoman sudah lemah… otoman segera terbang ke atas supaya dpt kuasa kembali… otoman akn kembali… kah..kah..kah… aku hingat kecik2 …

          0

          0
        • gjhdgs h says:

          kite jual? sjak bila kau jual tudung pulaksss…

          0

          0
      • Neelofa says:

        fizo sejak kahwin ni byk btul masalah,
        dan aku rasa masalahnya kt tudung fareed ni..

        0

        0
      • Wawa Zainal says:

        salah diorang gak, byk update gmbar mesra2 intim2
        igt orang tak meluat?

        0

        0
        • anon says:

          Fizo do u know wat u r saying? Maner blajar aurat aurat tu subjektif. Makna subjektif tau tak? Jgn tunjuk pandai!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          11

          0

          0
        • Hamba Allah says:

          Tidak semua yang meluat melainkan orang yang ada sifat iri hati melihat kebahagiaan org lain…daripada mengutuk lebih baik doakan kebaikan untuk mereka…

          0

          0
      • STUPIDO says:

        Hello PIZO… bab Bini ko kena hina aku tak campur… TUDUNG KOMERSIAL ko NAK SAMAKAN DGN TUDUNG LABUH…. .?? otak ko letak mana.. tak yah tanya iman pun smua org tau sbb kat sek ustajah ajar.. KO HADIAHKAN TUDUNG KOMERSIAL KO TU KAT ISTERI @ANAK2 TUAN GURU NIK AZIZ ??CONFRM DIA INGT KO HINA DIA… buat malu org kelate…

        0

        0
      • izzy says:

        aku setuju.. apa yg cantik ngan tudung fareeda ni ntah?
        x paham aku!
        beropol2 bagai.. lagi2 ade brooch beso kt tgh tu..

        0

        0
      • zira says:

        hahahahaha bongok lah ko nie

        0

        0
      • sokong peniaga Islam says:

        design buruk? ke muka ko yg buruk smpai ko pakai tudung ape2 pun nampak buruk….by the way ada org nak tiru pattern dia kira ada market la tudung dia…ko ade?

        0

        0
      • din says:

        fesyen buruk? ke perangai n muka ko ni yg buruk smpai pakai tudung ape2 pun tetap buruk…kalo ada org tiru jenama dia kira ada market la tudung dia…ko ader?

        0

        0
        • Anonymous says:

          sentapnye… mmg burok cam badot… siap ade lampu otromen, nnt suruh fareeda buat design lampu otromen yg menyala otometik klu sentap, pastu patentkan.. ko bleh pakai, pastu berkelip2 je lampu otromen tu… ahahaahah.. org ‘lawa’ cam ko sesuai pakai..

          0

          0
      • faridah says:

        aurat tu subjektif? hukum agama mana kau belajar ni fizo? jangan sebab sayangkan bini lebih dari sayangkan agama dan Allah, kau buat hukum sendiri dan halalkan yang haram. ayat kau back up bini tu, mengucap panjang aku baca.

        0

        0
      • Hamba Allah says:

        Jika design nyer buruk kenapa ramai yang sanggup beratur untuk membeli produk tersebut? Orang lain tiru la kerana pattern tersebut laris……..semua yang komen nie begitu pasti ke isteri,anak adik dan sedara mara tak beli produk fareeda…..semua orang lagi suka mengutuk berbanding mendoakan yang terbaik buat mereka…..tegurlah dengan baik….setiap manusia tak kan pernah lari daripada berbuat silap….anda semua tidak pernah buat silap ker?anak isteri anda and saudara mara anda sudah menutup aurat dengan baik ker?jangan sibuk tepikain org sedangkan kain sendiri terpalit najis….

        0

        0
    • Dafi Gayah says:

      Eee…propa lah engkau ni. ada org kesah?? duk diam2 bwh ketiak bini sudah.

      0

      0
      • Anonymous says:

        aurat tu subjektif?
        lahaiii, macam kecatikan tu subjektif pulak.

        der, aurat tu bukan sesuatu yang subjektif.
        aurat tu wajib diikiut garis panduan dia.
        jangan ikut suka subjektif kau jer!

        isteri awak jual tudung, tapi kalau tudung dia tak menepati syariat, berkatkah pendaptan anda?

        ehh, aurat tu subjektif kennn..

        -..-

        0

        0
        • hmm says:

          Sejak bila aurat tu subjektif??? Pelik betul.. terang 2x dlm Al-Quran aurat tu perlu ditutup. Subjektif!!! Ini la dia Pendapat paling bangang pernah aku dengar.. aurat nie YES or NO.. kalau NO terima la hukumannya.. apa yg subjektif nya??????
          Stupido bertingkat2x

          0

          0
    • kui3 says:

      mmgla byk saiz…tp mkin bsau saiz mkin mahai harganye..bkn sama dgn harga yg singkat mingkat tuhhh….

      p/s : dlu sy peminat fareeda…tp oleh krn harganya mkin lme mkin naik smpi ke rm200++ & kena tegur dgn husband sbb pki tdung singkat sgt terus sy tukar ke shawl/bawal…xsmpai rm50 pun harganye…haha

      0

      0
      • linz says:

        Xmampu nak beli tdg berjenama, lg pun tgk org pkai smuanya sgkt.. baik beli tudung kat psr mlm..murah n menutup dada…

        0

        0
        • Anonymous says:

          percaya la ckp aku, laki ko bkn x suka sbb mahal tp sbb design dia menampakkan org mcm badut… laki ko mmg bagus sbb sedarkan ko..

          0

          0
      • lulu says:

        tahnye..beli bawal kangaroo rm5 je sehelai skrg..boleh buat labuh lg ttup dada..kalo jarang pkai inner nipis kt dlm..

        0

        0
    • LESONG says:

      mmg la bini ko tutup kepala dan x berpakaian seksi. tp bini ko pakai ketat² pon dikira seksi walaupun pakai tudung.
      mmg la bini ko bkn jual skirt pendek. tp bini ko jual tudung pendek. nmpk bentuk tetek. paham x??? BENTUK TETEK!
      ohhh…ye ke ramai yg pakai tudung sbb perniagaan tudung bini ko? setahu aku klau nk pakai tudung tu biar ikhlas dan kerana Allah. bkn kerana peniagaan bini ko. sape dooohh bini ko tu smpi org nk pakai tudung sbb perniagaan bini ko?

      0

      0
      • STUPIDO says:

        Pergh… LESONG.. Perkataan BENTUK T*T*K TU SEKSI giler… seriau + ngeri nak bace….. kah.. kah… kah…. PIZO KLU KO TAK PAHAM JUGAK APER yg LESONG CAKAP STRAIGHT KAT MUKA KO … KO LETAK KAT MANA HOTAK + IMAN (JAUH SKALI LA ..) KO ?????….. BG ALASAN MCM BUDAK TAK SEKOLAH… SUBJEKTIF???…. KO BACKING BINI KO JNGN BG ALASAN AGAMA… MASUK SEK REN AGAMA BALIK PIZO Oiiiiiii… ko sah tak gi sek agama petang….

        0

        0
        • ArrianaRose says:

          LAWAK TANG XPI SEK AGAMA PTG…..HAHAHAHA

          0

          0
        • fasha says:

          agak2 la komen ko stupido…nmpak stupid je..he3

          0

          0
        • STUPIDO says:

          Dear fasha…… i’ve to use dis apprch biar samer level dngn akal Fizo… yg bombastic wrd ‘hotak’ tu my lawyer fren gatal tangn gi type. If i write like a stupid person as long as my massage masuk kat akal pizo . Dats fine wiv me. But if u luk into my cmmnts dr segi content n konteks… my point of view.. u’ll knw i’m nt dat stupid… my kwn free hair ni pun kata pizo buat biggest mistake 4 nt using any facts bila buat sttmnt … facts tetap facts ..backing wife tak kena cara fakta… celaru .. last2 wify yg kene… Fakta aka Hukum hakam Agama suka nak cakap… Aurat is nt subjectv … Hukum Fikh, muamalat , akidah… smua yg MrFizo ckp mcm tak blaja asas agama… I hope he regret ketelanjuran kata2 … ALLAH Maha Pengampun… Mr Fizo plz listen to aper org cakap… dis is 4 ur own gud n ur wife bisnz … Sorry if my words is too hash …. Peacee…

          0

          0
      • lina says:

        Wakaka LESONG buat aku gelak, tapi aku setuju dengan kau.

        0

        0
      • Anonymous says:

        aQ setuju ape kate LESUNG tu, dlm islam mane ade kate aurat tu subjektif, mane ustaz2…tolong la tegur…

        0

        0
      • STUPIDO says:

        Dear Mr Fizo.. kenape tak guna PR consultan bila kluarkan any sttmnt. Ur wife’s company da ada nama n berjaya. U r making da biggest mistake by response to the media without any consult wiv ur lawyer@Profsnl PR. Ur wife Biz reputation are at stake. Bijak la sikit. Ini bukan pekara main2. Bizns blh rosak dngn sekelip mata ats kesilapan peribadi… ini bkn bersangkutan dngn personal u n ur wife shj but to Mothr in law bizns.

        0

        0
      • ko aderr says:

        Setuju sgt tuu..

        0

        0
    • anis says:

      bodoh… dua2 punya statment tak bleh pkai..sorg angkuh dan sombong (refer http://aans1.blogspot.com/2014/04/jika-ingin-berfesyen-tengoklah.html) sorg nk menegakkan benang yg basah..klu ye pn fareda ada pelbagai size tak ke dikira berdosa menjual tudung yg tak cukup syariat islam.. dan dia kata bini dia tak seksi??eh yg pkai tudung singkat buah dada terjojol tu amende??

      0

      0
    • datin limah says:

      xde org nak hina bini ko fizo.. hairan cm mn harga tudung tu mahal sgt… yg peliknya ramai yg beratur sebelum subuh lagi kalo Pareda ni buat sales.. tudung makcik2 cleaner je ni dok pkai tingkat2

      0

      0
      • lynn says:

        kann.. hairan kenapa org sanggup nak bermalam, beratur, berebut nak beli tudung badut ni. malas lah nak kata dia ni pakai pelaris, nanti jatuh fitnah pulak. tapi hairan sangat sangat sangat kenapa boleh sampai mcm tu sekali. hmm…

        0

        0
        • ctos says:

          ala yg beratur subuh2 tu belakon jek… biz trick mcmla org bodo apeke logiknya.. len la klu bg free ke… :P

          0

          0
    • STUPIDO says:

      PIZO …. ostad mana ajar ko TANGN KENA TUTUP… KLU KAKI TU YELAH … KLU TAK TAU HUKUM MENUTUP AURT JNGN CAKAP… DOSER BESAR KO BUAT HUKUM SNDIRI… SIAP KATA “DLM ISLAM SEBENAR TANGN KENA TUTUP”… KO FITNAH AGAMA KO SNDRI… SUBJEKTIF?… ITU SYARIAT dlm HKM FEKAH DA ADA GARIS PANDUAN….

      0

      0
    • STUPIDO says:

      PIZO KO PENA KE TNGOK ISTERI TUAN GURU NIK AZIZ PAKAI TUTUP aka SARUNG TANGAN… SO FAR YG AKU TNGK TAK PENA PUN…????? SUKE HATI JER KO CAKAP… BETUL LA ORG BG TAU… KO TANGGUNG DOSER ISTRI.. DA TERMAKTUB DLM QURAN tp KLU DA TEGUR TAK JALAN aka DEGIL BARU LA KO TERLEPAS &TAK SALAH… MCM ISTRI NABI PUN ADA YG DEGIL.. mawar tu degil ke ?

      0

      0
    • STUPIDO says:

      AKU SIAN KAT BINI KO KENA HINA.. LAIN KALI JNGN POST GMBR KAT SOCIAL MEDIA… BAB PERNIAGAAN BINI KO AKU TAK CAMPUR.. KO TANGGUNG LER DOSER ORG2 TU TEMASUK DOSER BINI KO. TP KO TERUKKAN KEADAAN DNGN RESPON BACKING BINI KO. APA YG ORG CKP ADA BENARNYER TP YG KO PUTAR BELITKN BAB AGAMA .. AKU TAK LEH NAK TENGOK… NI BAB AGAMA BUKAN PASAL KO @BINI KO .JD LA BIJAK KO REFER LA DULU KAT ORG AGAMA SBLM BERCAKAP… AKU INGT KO NI BIJAK AGAMA ANAK SOLEH DR SERAMBI MEKAH … MALUKAN ORG SANA JER… GI BLAJA DR TUAN GURU NIK AZIZ…

      0

      0
    • Olga II says:

      Dah dah jangan gaduh semua. Sebenarnya fizo tu tak tau erti subjektif tu apa. Sedangkan post dia di ig gambar budak lelaki lagi dibuat caption “niece” yela mungkin dia ingat niece tu anak sedara je kot. Tu yg dengan kondifen nye dia post niece kat situ. Anak sedara lelaki nephew lah cik pijol oii..

      Aku memang tak suke since ada news dia nak kawin ngan mawar masa awal lagi. Muka mawar sombong gilos! Tengok romantika, berlagak gilos! Tengok kat youtube masa awal awal pijo usha die, muka sombong gilos! I memang tak berkenan lah dari awal lagi! Tudung dia jual mahal gilos! Aku pakai bawal 5hengget jew. Asal labuh dan takde mata buaya2 luar sana menjengil tengok dada kitew.

      And tadi aku terbaca prg komen mawar pakai tudung labuh dtg semanis kurma. Seingat aku dia tak pakai labuh. Tudung singkat tu jer dia pakai.. Tak cantik manapun. Tudung beropol low klas lah. Aku tak pakai ropol2 bagai! Eww mcm tudung bibik.

      Lastly pesanan utk pijo, kite tak hina istri hang. Kite cuma nasihat apa yg patut. Saling ingat mengingati. Jaga aurat jaga suami dari mendpt dosa tu jew. Jangan sentap naa.. Betullah tu kata org sejak kawin ni pijo memang bukan pijo yg dulu. Kite dah tak minat dah. Peace

      0

      0
    • joyah jongang says:

      tudung fareeda = pakai bawal pin bahu kiri, pin bahu kanan.. sama jek kingkat nya..

      kat opis ni ada kakak yang berkobar2 komplen kata fareeda singkat, padahal tak sedar yang dia pakai bawal pin kiri kanan sama jek, dah dapat dosa ngata org lagi..

      0

      0
    • Anonymous says:

      tudung fareeda ni mcm padle pop

      0

      0
  2. aleesya says:

    Apela punya jawapan. Aku igtkan si fizo ni cerdik. Sejak bila aurat tu subjektif. Kepala bana dia.

    0

    0
    • Anonymous says:

      mesti la backing isteri, klu x sape nak bg fizo ni makan, cuci kaki je weh lepas kawen…

      0

      0
    • siapasaya says:

      haa setuju sgt..dh terang2 dlm Islam ckp hendaklah wanita melabuhkan tudung hingga melitupi bahagian dada..sedih la ngn pemikiran org skrg ni

      0

      0
    • puan far says:

      kepala hotak hang fizo

      0

      0
    • Shhh says:

      Senang ckp si Fizo Omar ni makan hasil bini…dia ni mana ada apa2…Hot Burger dia pun tak laku…dulu dia hampir nak kena bankrap sbb nak bukak bisnes..kecian Madam Rose..

      p/s: aku dh lupa sifir 2 lah…hehehe

      0

      0
  3. Cik Beltinsik says:

    Akak tak mampu beli tudung fareeda dik non..akak pakai bawal brand kijang je..selai 5 ringgit..banyak sgt kaler..dah mcm pensil warna da aku tengok almari tudung aku pelbagai warna..tp tudung nikah akk pkai shawl je..nk beli fareeda mahal sgt..laki akak ckp nnti ade duit lebih dia belikan..Tharu akak :’)

    0

    0
    • Anonymous says:

      samala ka,
      sy pakai shawl pnjg je kak, xpon halfmoon, soploh hengget je kak.
      boleh beli byk2 helai kak!

      0

      0
      • cikgu says:

        teman pakai tudung meja je.lagi labuh dari tudung fareeda.nak yg labuh lagi tudung langsir pon ok.yg penting Allah xmarah.walaupun manusia marah.

        0

        0
    • kak nam says:

      cik beltinsik,

      tau la baru kawen kan..kemain terharu dgn laki ko yer,

      kak wei, takde tudung fareeda xpe, ko hambek je tudung saji,buh ropol bertengkek2..lagi kerlass..bajet tak sampai 10 hengett

      0

      0
    • mangkuk plastik says:

      kannnn~~pakai shawl,tudung bawal…lg best…nk bsuh pun xpyh susah2~kikiki =P

      0

      0
    • noky says:

      hahaha. betul la kaaaak. teringat pulak tudung kawen saya. pakai shawl RM10.00 ade manik2 bulat2 beli kat jalan TAR.

      0

      0
  4. Kartina Kaki Gosip says:

    Kalau pakai tudung tapi singkat nampak gunung ganang baik tak payah pakai, malu tau sebab tu aurat.Nk jual tudung ace pakai yang labuh jadi peminat yang nak beli pun beli yang labuh… Oops!aurat itu subjektif kata Fizo Omar…

    0

    0
  5. mamabosan says:

    Ade plak aurat tu subjektif..kalu cmtu xyah pkai tudung pn xpelah sbb subjektif kan..adoiii..kesiannya..haram pakai tudung singkat fizo oiii..ko sbg suami kene tau tu

    0

    0
  6. melati says:

    ingatkan fizo ni cerdik..hmmmm

    0

    0
  7. kiki says:

    Setakat menutup kepala tapi dada terbonjol masih nampak jugak aurat tu fizo.. pakaian tak seksi tak menjolok mata ko kata tapi ketat baju mawar tu… tanggung la dosa mawar tu fizo..huhu

    0

    0
  8. anis says:

    bodoh… dua2 punya statment tak bleh pkai..sorg angkuh dan sombong (refer http://aans1.blogspot.com/2014/04/jika-ingin-berfesyen-tengoklah.html) sorg nk menegakkan benang yg basah..klu ye pn fareda ada pelbagai size tak ke dikira berdosa menjual tudung yg tak cukup syariat islam.. dan dia kata bini dia tak seksi??eh yg pkai tudung singkat buah dada terjojol tu amende??

    0

    0
  9. ros says:

    mne ade aurat subjektif..ni la bile artis berbicara psl agama..kalau gtu xsalah la pakai tudung tp pakai seluar pendek..sb aurat kn subjektif..

    0

    0
  10. gna says:

    fizo plak yg lbh2..btl la nk back up is3..kot ye pun..x yh la guna ayat “di fareeda kita jual pelbagai jenis tudung..bisnes sapa sbnrnya ni?..mcm bisnes dia plak..ayat x bleh blah……….!!!..
    ko tu hny artis kwin dgn mawar…x jeles cket pun…nk kata popular pun xde la popular sgt..over perasan je mamat ni…
    tgk kt romantis ke ape rncgn kt astro ria..dok siibuk cite psl tudung plak dia…eeiii..menyampah…
    i pun bleh je nk beli tudung fareeda ni..tp xprnh lak rs nk beli…kalo ariani prnh gk la beli……
    xde nye nk jeless ape2 cm bg pndpt!!!…:P

    0

    0
  11. kui3 says:

    pffftttt……no komen bg stetmeng tkut kne saman haha aik nara,ko back up dorang nk dptkan tdung free utk bini ko ke???kalau percaya rezeki Allah itu, regular customer tu takkan lari dari dorang….

    0

    0
  12. siapasaya says:

    bukankah dlm Islam wajib melabuhkan tudung hingga melitupi bahagian dada? pompuan kat luar sane tu kalo dah tau psl aurat ni jgn la dok beria nak beli tudung singkat pulak..sendiri mau ingat la..

    0

    0
  13. marjinah says:

    Alahai fizo bru kena mcm tu dah melatah..org tegur benda yg betul..plus kalau ade yg minat,diorang beli yg bukan dr fareeda ko kena pk jgk..bkn semua org mampu nak beli tudung bini ko jual tu.baru design tudung tingkek2 dah kecoh..Michael Kors,Gucci,Prada tu semua xde plak kecoh mcm korang ni.Lg berlambak imitation product diorang kot..chill lah..

    0

    0
  14. cikikaka says:

    isu dia rampas tudung fareeda yg fake ni aku x heran sgt sbb itu hak dia.. tapi yg aku x suke ayat berlagak dia ni “jika ingin berfesyen tengoklah kemampuan diri”.. kdg2 org yg xmampu teringin nak pakai fareeda yang fake.. sbb x mampu nak pakai fareeda ori.. ingt mawar.. bila berkata2 jangan terlalu riak.. bila2 masa je Tuhan bole tarik rezeki.. nauzubillah..

    0

    0
    • Sukati aku nk komen apa says:

      kan..aku pun terkejut sgt bila baca. xsangka mulot mawar sepuaka itu

      0

      0
    • huhuhu says:

      mawar ckp mcm hidung tinggi skg ni…
      ISTIDRAJ..itulah perkataan yg tepat utk kerabat FAREEDA nih.

      Aku pelik ah, mcmne tudung bole dipaternkn?? Dorg nk saman dan marah2 org lain sbb ciplak idea tdg fareeda tu, dorg sedar x yg tdg awning tu dulu asal dr Ariani, xde pn ariani kecoh2 nk saman menyaman. Sblm ni tudung2 tu semua asalnye dr indon, bibik2 dh bsepah pakai tdg awning, tdg layer bertingket-tingket tu pn asalnye dr vietnam. FAREEDA pi jejalan pstu copy paste innovate ckit maka terhasil la Tudung Fareeda Aisya dll…dgn harge yg beratus2 mahalnye. Pandai plk tu di paternkn tudung tu…mmg HAK dorg nk saman, sbb ikut undang2 dorg betul TAPI….. Korg kna sedar yg idea tu pn bukan 100% dr kepala korg. Tiru jgk dr negara lain kannnnn….

      Dahla…cik puan a.k.a MRs. Mawar ke Mrs. Fareeda ker, tak payah nk menyaman org lain, adatlah dlm business ada pasang surut, itu kn saingan.. Mungkin FAREEDA rs tercabar sbb tudung dia dah tak laku kotttttt.. almaklum ler tdung style fareeda yg ada di pasaran luar skg ni harge nye jauh lebih murah dan kualiti pn lbh kurang je sama. Saham dorg merudum kotttt… Tu yg nk menyaman org, sejak kawen dgn artis, perangai pn dh ikut mcm retisss jgk..bikin Kontroversi jer.

      Lagi pun tgk la FIZO sndri bisnes Burger…tak ke bersepah BurgerBite, BurgerBurn, BugerBakar…. Kalo dorg plk nk saman Fizo sbb ciplak idea burger… Ko pn tak suka kannnn?? So tak payah la nk tamak sgt dgn bisnes skg ni. REZEKI allah tu Luas….. Skg kte marah2 org lain, smpai tutup periuk nasi org lain, Entah esok lusa…Allah tarik balik nikmat hidup tu. Skg ni FAREEDA dh cukup besar, dh kaya-raya pun,, Bersyukur la dgn rezeki yg allah dh beri.

      Saya kalau dapat bisnes yg dh balik modal dan untung berganda2, smpi sy mampu ada banglo, mampu pakai keta mewah, mampu simpan harta utk 7 keturunan…Insyaallah sy dh rs cukup bahagia dan bersyukur sgt2…tak perlu TAMAK smpi diri kte msh rs x cukup, nk kejar lg kejar lg bisnes tu, BERSYUKUR la….. Kalau ada sejuta company yg ciplak patern Fareeda pn, Kalau allah nk kata itu rezeki Fareeda, masih tetap Rezeki Fareeda…tetap maju bisnes Fareeda,,tetap ada regular customer. Dan harge pn jgn la overprice sgt seolah2 target kpd customer VIP jer. Biarlh bisnes tu dpt beri manfaat pd org lain jugak…. Biar semua golongan boleh merasa…niat kte utk berkongsi dgn customer.. Insyaallah REZEKI tetap ada.

      Lg 1, MRs Mawar jgnla buat kontroversi…takut anda hilang peminat, silap hrbulan, peminat tudung fareeda sndri yg kondem tindakan anda. Beringat la ckit yer, hidup tidak selalunye diatas…

      Wasalam.

      0

      0
      • Tak suka fareeda says:

        Idea asal tdg awning kat malaysia is from Ariani..
        Ariani Takdepun kecoh2 pun..takde menyusahkan org smpai kene beratur, tido kat luar kedai mcm fareeda..takdepun terlalu singkat mcm fareeda..
        tlg la fareeda dulu awal2 takde org nak beli fareeda skrg dah glamour sbb marketing statergy yg ntah apa2 jgn la menyusahkan org lain yg nak berurusan dgn bank di sebelah kedai awak tu

        0

        0
      • Anonymous says:

        Setuju dengan huhuhu.. satu je nak betulkan.. setahu saya awning tu asalnya dari kedai munawarah.. masih ingat sebelum ariani mulakan perniagaan. saya dah pakai tudung berawning berkain lycra yg dibeli dari munawarah dengan harga RM50. nasib baik munawarah tak patternkan awning tu. klu tak ariani ke fareeda ke.. mesti tak bole cari makan.

        0

        0
    • Anonymous says:

      betul ke dia cakap cmtu?
      riak takburnya..

      0

      0
    • lily says:

      masih tertanya2 adakah 1 keperluan utk FAREEDA merampas tudung tiruan? kalo ikut undang2, FAREEDA mmg berhak utk rampas.. tapi kalo ikut atas dasar kemnusiaan x perlu kot.. keuntungan fareeda terjejas teruk ke disebabkan barang tiruan ni?? x silap sy, walaupon byk fareeda tiruan dekat luar, customer masih lg beratur panjang kat butik fareeda.. sanggup tunggu berjam2.. tahun lepas pn, FAREEDA untung RM30j kan?? masih x cukup lg ke 30juta smpai perlu rampas produk tiruan?

      note: tahun 2014, kalo ikut bharian, FAREEDA sasar keuntungan RM90juta..wow..

      0

      0
    • lily says:

      masih tertanya2 adakah 1 keperluan utk FAREEDA merampas tudung tiruan? kalo ikut undang2 FAREEDA berhak utk rampas.. tapi kalo ikut atas dasar kemnusiaan x perlu kot.. keuntungan fareeda terjejas teruk ke disebabkan barang tiruan ni?? x silap sy, walaupon byk fareeda tiruan dekat luar, customer masih lg beratur panjang kat butik fareeda.. sanggup tunggu berjam2.. tahun lepas pn, FAREEDA untung RM30j kan?? masih x cukup lg ke 30juta smpai perlu rampas produk tiruan?

      note: tahun 2014, kalo ikut bharian, FAREEDA sasar keuntungan RM90juta..wow..

      0

      0
      • syika says:

        kalau dia berniaga labuhkan tudung ,ikut syarat dlm islam..dan jual pada harga yg mampu milik….lebih dr 90juta tu boleh dapat…percaya la..

        0

        0
  15. KoJack says:

    Berlakon pon tak seberapa..duit tak berapa nak ada..pandai tackle anak org kaya agar hidup terjamin..hehehe..bijak ko Fizo..

    0

    0
  16. manusia hmm hmm says:

    hmmm.. pabila manusia2 zaman sekarang mengomen..siap dari yg bkan ulama skang da jadi ulama..tu la manusia skang bila mengomen..mulut mengalahkan burung pipit pon ade..subhanallah..troknya manusia zaman skarang..sdarlah wahai manusia sekalian..kiamat smakin dekat..Allahuakbar/

    0

    0
    • Inspektor says:

      Setuju.. mcm ni lh.. hak die.. biar hak die.. pmpn skang pakai tudung bawal ke pe ke.. smua selak ke belakang kn..xnmpk dada tu??? yg pakai bj kurung pn mlekat mcm sarung nangka xpe plK??? ooo sbb mawar kawin ngan artis.. sbb mawar pn mcm celbrti sbb die model tudung fareeda.. betol kn diri tu sndiri.. letih tol mulut org ni.. kalu org kelantan lg teruk.. pakai tudung sbb nk ttp love bite.. mmg lh pmpn skang mcm puaka..

      0

      0
    • Anonymous says:

      ORG bukan kutuk sebb ap sbb sttmnt fizo xmasuk akal aurat diikatakan subjektif…. bkn nkk jdi ustazah tp mmperbetulkan ap yg slah ..aurat 2 mmg wajib ye if u islam u taw if u non muslim u kena taw tq

      0

      0
    • manusia dangkal says:

      Hello manusia hmm hmmm. Org kat sini nak jd ulama..? ko ni baca tak sttmnt Pizo tu… menyalahi hukum agama. Tak yah jd ulamak babe… yg pizo ckp itu hnya hukum asas kesalahan yg nyata . Kp ni tau tak fardhu ain.. hukum fekah.. hukum bab akidah ..
      Lg teruk manusia mcm ko bila org bercakap bab agama sedap mulut terang2 salah ko diam… at least ko betulkan..aku tak nmpak pun ko komen apa yg pizo ckp. Lantak dia la nak backing bini@ bisniz bini dia.Tp jngn putar belitkn hukum agama… berjual beli gunakn agama kena laknat babe.. bab ni dlm sikit bab agama bab muamalah… aku rasa asas fardhu ain ko pun tak lepass….

      0

      0
    • din says:

      betul ak sokong tu…yg kat sini rata2 hentam bukan main…Fizo kan suami mawar pastilah dia backup mawar.kalo bini ak kene kutuk cmtu penumbuk ak kasik..siap kuar dalil semua..tp kalo laki korang nak kawen laen korng jugak yg meroyan n pejam mata kan.bab poligami korng blh plak korng jd subjektif kan walaupun hukumnya HALAL kalo mampu…hmmm penyakit hasad…by the way tahniah Fareeda makin maju.harap lpas ni Fareeda blh wat design labuh sket utk murah rezeki…utk special offer, Fareeda blh wat tudung labuh smpai ke kaki utk tukang2 kutuk ni…mana tau laku plak..kalo blh dpt untung smpai RM100 juta pun ok…wat eksport ke middle east n asean byk potensi tu…AKU SOKONG ORANG ISLAM BERNIAGA…x mcm makcik2 yg jeles kat sini…org ramai beratur beli tudung Fareeda pun nak ngomel…get ur life…dowh!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        xde sapa nak dengki kat org melayu berniaga, masalahnye boleh x fareeda berhentikan membadutkan muslimah?? ade perbezaan ke tudung dia ngan baju badot?

        0

        0
  17. jj says:

    aurat = subjektif..??
    begitu sedih…..

    0

    0
  18. mawi says:

    ko warning kt org yg hina wife ko..
    ko x nmpk ke ayat wiffe ko pun seolah2 menghina org jugak…
    “jika ingin berfesyen tgk la kemampuan diri”..
    u mkluman ,,kdg2 org xmampu pun sanggup simpan duit sbb minat..tu slh satu rezeki ko jugak mawar oiii….ada gak yg mampu tp x minat tudung style ko ni..
    ckp tu bia la rendah diri cikittt!!!!

    0

    0
    • deen says:

      Ini la tnda2 yg mne allah nak tarik sedikit demi sedikit rezki dan keberkatan.allah lebih mngetahui niat sesorg hamba itu.fizo kata aurat tu subjectif..nmpak tak selama ini berniaga bkan kerna allah bkan tuk berdakwah agar wanita mnutup aurat..mawar kata nak berfesyen ikut kemampuan mknenye aper? Tiada keiklasan rupenye dia tuk mnutup auratnye serta kaum hawa malah sekedar bfesyen tp allah maha mngetahui dn allah dah nmpakan ksilapan tu.

      0

      0
      • cik pooooooom says:

        Mmg dah fareeda ni staff dia seller dia berlagak. Tgk la admin page fnj kalau menjawab komen mcm x sekolah. Kekadang aku pikir mcm org yang sama je yg jawab ni. Akaun fake takde gmbr sebenar. Satu motto diorg…x mampu takde duit jgn beli. Bila org komplain delete komen. Then block..ni ke profesional..ada ckp boikot la..fareeda takkan jatuh..riak btoi. Berkenaan fareeda ni byk wayang.ubah la org dah naik menyampah.
        Satu lg seller la up harga smpi gila mahal.upah indon jd anak ikan bagai. Nak gi butik kena ambik no. Menjerit bagai. Butik lain takdepun mcm ni.

        0

        0
        • anon says:

          Memang sy stuju sgt… sy mmg peminat tdung fareeda… tp lama2 naik mnympah sbb salesgirl fareeda pun dh naik brlagak… admin page xder ethics… jwb soalan or comment sebijik mcm fizo.

          0

          0
  19. whatever says:

    dh makin menyampah dengan pasangan ni..terlalu berlagak..lps diorng kawin br aku kenal sape pemilik jenama fareeda..sblm ni xde org nk kecoh2 pn psl fareeda kna ciplak.buat fizo n mawar hati2 la bila bercakap n wat sesuatu..jgn fareeda diboikot lps ni sb terlalu angkuh ngan ayat “jika ingin berfesyen tengoklah kemampuan diri”..sebab xberkemampuan la org diluar sana beli y ciplak..

    0

    0
  20. zue says:

    assalamualakum semua….
    ni dia manusia bila dia nak backup isteri dia pun korang nak pertikaikan. dah tentu tu isteri dia mesti la dia sakit hati orang hina isteri dia. masa dulu dia bercinta dengan pompuan seksi korang kata jugak. Ni isteri dia yang halal pun korang kata xfaham la aku perangai busuk korang ni… serba serbi xkena. dah orang kata2 kat instagram dia mestila dia bengang mcm korang tu perfect sgt la. xcukup kata tu korang kata dia makan duit bini, bini tanggung segala bagai. Korang ada bukti ke dia makan hasil dari duit bini dia??? Kalau apa yang korang kata tu tak betul xke jadi satu fitnah??? cukup2 la tu. korang kutuk mcm2 pasal jenama tudung Fareeda tapi aku tgk ramai je yang duk pakat beli. dah tu kalau tegur cara yang baik baguslah. ni mcm2 yang korang keji. Dalam agama islam ada ke kene keji mengeji, mencaci semua ni. Sedangkan nabi menegur dengan cara berhemah. Korang betul2 ikut shariat ke. Tudung yang korang pakai tu dah cukup sempurna ke??? tudung bawal, shawl, selendang bagai tu semua cukup syarat ke??? kalau jarang nampak leher bentuk telinga semua betul ke… jangan pandai bercakap kalau diri sendiri belum cukup sempurna. korang kata tudung fareeda mcm2 tapi banyak je yang meniru siap beli yang fake lagi… jangan nak judge orang je… tgk diri sendiri dah cukup sempurna tutup aurat baru nak menegur orang

    0

    0
  21. wawa says:

    kalau dah tau tudung yg isteri awk pakai tu ramai@byk permintaan buat la yg labuh ckit…yg lagi sorang tu sape ek?partner dia ke?yg tinggi2 tu..tu pun sma mmg awk kurus tpi tetap bila pakai nmpk la ‘benjolan’ tu…apatah lagi klu org yg gebus pakai…huhuhu…yg pembeli pun sma bila org kata tudung mahal tpi xcukup kain marah pulak…entah la..memasing pk la sendiri…

    0

    0
  22. Anonymous says:

    tudung dah mcm burung parrot.. kaler2.. singkat mingkat pulak fizoo oii

    0

    0
  23. Bukan Penari Gelek says:

    Menjawab la nanti dalam kubur ye Fizo???Statement jangan sebarang bagi.Kang makan diri nanti.Buat Madam Rose,baik fikir2 kan lah statement nak keluarkan.Allah nak tarik sekelip mata aje.Jangan riak….

    0

    0
  24. Irina says:

    Lebih baik diam drpd berkata2… Tutup aurat tak ada kompromi, bkn semata2 tutup Kepala shj… Mohon FO belajar lg bab agama esp psl tutup aurat

    0

    0
  25. lunyai says:

    alaaaaa kat luar tu melambak2 handbag, jam tiruan…
    takde plak org nak saman… ni setakat tudung.. sah2 melambak kat luar sana…
    FO ni sejak kawin berlagak sokmo… ko ingat ko sorang jer berbini… bluekkkkk!!!!

    0

    0
  26. tiadanama says:

    kesian fizo kena kipas bini utk hidup…

    0

    0
  27. umat says:

    Aurat itu subjektif —> SALAH! Aurat bukan subjektif tapi berobjektif! Garis panduan aurat telah ditetapkan bagi memenuhi objektifnya iaitu menutup aurat bagi memelihara kehormatan wanita dan mengelakkan zina.

    selagi dia menutup kepala—> SALAH! memelihara aurat bukan sekadar menutup kepala

    tidak berpakaian seksi dan menjolok mata ia sudah cukup baik bagi saya—> Berpakaian ketat mengikut bentuk tubuh badan adalah SEKSI & MENJOLOK MATA

    dalam Islam sebenar tangan pun tidak boleh terdedah—> takde ISLAM SEBENAR atau ISLAM TAK SEBENAR. Islam hanya SATU, agama yg BENAR! Tangan yang dibaluti pakaian yg ketat juga adalah mendedahkan aurat kerana bentuknya jelas kelihatan.

    0

    0
  28. rapunzel says:

    Da tentu yg komen nk bergaya ikot kemampuan tu dr Fareeda Fanpage… blom tentu si mawar ni yg jwb… mgkin admin page tu.. aku ni xminat tdung mahal2 ni.. sbb aku sdr kemampuan aku tahap mana.. beli bawal rm5 sehelai jer kat psr lambak.. berlambak2.. kalau mawar nk rmpas suka hati die la hak die.. die da patent kan bnda tu…

    0

    0
    • Anonymous says:

      sama la cik non pun pakai bawal kijang xpun shawl. ada sekali beli tudung berlayer2 ni skali pakai xngam ngn kpala tesengguk2 dibuatnye..smpai sudah xpakai n xbeli.
      pendek kata pakai tudung pattern fareeda ni i xselesa so i pakai bawal n i mampu..

      0

      0
  29. sukaatiaku says:

    jgn lps dh kawin bisnes ko lingkup sb suami ko mawar..

    0

    0
  30. makankaki says:

    Die kena backup bini die sb 2lah sumber kewangan utama…ikodkan die belakon bkn ada duit sgt

    0

    0
  31. 143 says:

    Dulu suka dgn FO ni,bila dah kawin…lahaiiii annoyed

    0

    0
  32. DD says:

    KEPADA LELAKI:
    Katakanlah (wahai Muhammad) kepada orang-orang lelaki yang beriman supaya mereka menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka. Yang demikian itu lebih suci bagi mereka; sesungguhnya Allah Amat Mendalam PengetahuanNya tentang apa yang mereka kerjakan.
    (An-Nuur 24:30)

    kEPADA WANITA
    Dan katakanlah kepada perempuan-perempuan yang beriman supaya menyekat pandangan mereka (daripada memandang yang haram), dan memelihara kehormatan mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka kecuali yang zahir daripadanya; dan hendaklah mereka menutup belahan leher bajunya dengan tudung kepala mereka; dan janganlah mereka memperlihatkan perhiasan tubuh mereka melainkan kepada suami mereka, atau bapa mereka atau bapa mertua mereka atau anak-anak mereka, atau anak-anak tiri mereka, atau saudara-saudara mereka, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang lelaki, atau anak bagi saudara-saudara mereka yang perempuan, atau perempuan-perempuan Islam, atau hamba-hamba mereka, atau orang gaji dari orang-orang lelaki yang telah tua dan tidak berkeinginan kepada perempuan, atau kanak-kanak yang belum mengerti lagi tentang aurat perempuan; dan janganlah mereka menghentakkan kaki untuk diketahui orang akan apa yang tersembunyi dari perhiasan mereka; dan bertaubatlah kamu sekalian kepada Allah, wahai orang-orang yang beriman, supaya kamu berjaya.
    (An-Nuur 24:31)

    KEPADA SEMUA
    Dan sesungguhnya, Kami telah menurunkan kepada kamu, ayat-ayat keterangan yang menjelaskan (hukum-hukum suruh dan tegah), dan contoh tauladan (mengenai kisah-kisah dan berita) orang-orang yang telah lalu sebelum kamu, serta nasihat pengajaran bagi orang-orang yang (mahu) bertaqwa.
    (An-Nuur 24:34)

    0

    0
  33. Abg fizo..kak mawar…
    Adei laa..napa jwb soalan xbijak?
    Btl la..wajah xmenggambarkan kecerdikan ..

    mcm ni..tau x nape org berpusu pusu beli tudung yg k.mawar pki tu?? Sbb tgk die pki cantik..lawo..manesss..so..org terpengaruh laa..
    So dat y tudung yg k.mawar pki tu tinggi permintaannye

    N y not..k.mawar buat tudung yglabuh sket..bawah dada….dan gayakan sentiasa mcm ne yg die dok wat kat tudung miniskirt tu..kompem org akan terpengaruh tuk pki gak nti..n permintaan tinggi gak nti..percayalah..n secara xlsng menggalakn org pki tudung ttp dada..dpt pahala..xnak ke?

    N plzzz..jgn la bg jawapan cara bongkak n seperti org jahil agama..malu tau..sah2 mmg tudung atas dada..nmpk buah buahannye..camne??? Xrasa ke mcm share dosa dgn buyers anda?.. N plzz..pttnye ble org ckp mcm tu..ckp la..insylh..kami akan fikirkan tuk labuhkan tudung skirt mini ini..bukan nye jwb kami ada byk saiz yg labuh lagi!!..plz laa…org katekan skrg psl tdng yg k.mawar pki tu mempengaruhi org n menggalakan org pki tudung mini skirt neh..ye bagus la..ada saiz besar sket..

    Come on k.mawar..gunakan pengaruhmu..buat la tudung labuh sikit..n gayakan sentiasa..kompem rmi yg beli n terpengaruh…pahala dpt..sbb bertudung dgn sempurna..amin..

    0

    0
    • kebesaran buah... says:

      FFUYOOO … I LIKKEEEEEE…. NAMPAK BUAH BUAHANNNNN…. BUAHAN TROPIKA… BUAHAN MEDITRANEAN… BUAHAN INDIA…. BUAHAN CHINA… MANA SATU ….YG SERUPA…??????

      0

      0
  34. GENDUT says:

    menyampah betul la…x salah nak back up bini..mmg hak ko melindungi isteri ko..tp xperlu kowt kuar fakta yg ntah apa2 ntah…laki bini sama jer masuk dlm kategori beauty without brain…
    statement baru mawar…beli tudung ikut kemampuan…alahaiiii….nampak benar asalnya ko tu mmg berlagak

    0

    0
  35. mamabosan says:

    SATU JE AKU HARAP..FIZO, TLG BACA SEMUA KOMEN KT SINI. BIAR FAHAM MAKSUD AURAT. BUKAN STAKAT TUTUP KEPALA JE

    0

    0
  36. Perempuan Biasa says:

    Salam.

    Saya terpanggil untuk bagi pendapat saya setelah membaca komen2 yang ada di FB dan BN. Kat sini saya cakap awal2 ye, saya bukanlah peminat tudung Fareeda ni apatah lagi nak membelinya baik dekat Fareeda sendiri ataupun yang dekat luar. Cuma perempuan biasa :)

    Tapi.. awak semua yang ,menyalahkan dan cakap tudung Fareeda ni singkat2, cuba pergi tengok balik koleksi yang dia jual. Kalau tak teringin nak ke butik dia, bukak FB Fareeda tu pun dah cukup. Ada je koleksi lain yang labuh2. Yang labuhnya sampai ke paras pusat pun ada.. Tak percaya pergi tengok dulu, lepastu barulah boleh kalau nak hentam pun. Janganlah jadi macam lalang. Ikut je apa yang orang kata tanpa lihat dengan mata kepala sendiri. Okay? :)

    I wonder..kalau Mawar ni tak pakai tudung pun nanti awak mengata pasal aurat rambut dia pulak. Ni dia bertudung pun orang nak cari salah dia. Dan kalau pasal dia bela isteri dia pun salah.. cuba kalau Fizo diam pulak tak bela orang mengata isteri dia, kann..apa pulak nanti mulut manusia ni mengata? Mulut manusia.

    Kakak-kakak dan adik-adik sekalian, kalau salah kita sendiri nampak tak? Awak yang banyak mengata tu cuba tengok dulu tudung awak labuh menutupi dada tak? Kalau ye, Alhamdulillah. Kalau sebaliknya, tepuk dada tanya iman. :) Yang penting, adalah lebih baik kita diam daripada berkata-kata kosong apa lagi kata2 tu dapat melukai hati seseorang.

    Sekadar pendapat saya. Wassalam.

    0

    0
    • cerry berry says:

      Kepada PEREMPUAN BIASA…

      Patut la komen kau orang dislike kan..
      Xpaham bahasa ke apa yg pengomen2 tulis kat atas ni berkenaan tudung yg mawar pakai…aku ulang sekali lagi TUDUNG YG MAWAR PAKAI!!!!!
      Memandangkan tudung kaler trafik light ni mendapat permintaan tertinggi dalam pasaran apa salahnya jika MAWAR BUAT DESIGN BARU LABUHKAN SIKIT TUDUNG YG DIA PAKAI SEKARANG NI BAGI TUTUP DADAAAAAAAAAAA!!!!
      Memang la terdapat banyak jenis saiz tudung yg ada dekat butik FAREEDA ada yg labuh ke senteng ke tapi memandangkan orang lebih berminat dengan apa yg mawar pakai jadi elok la kalau kau labuhkan sikit hingga tutup dada 2 ok….kalau xpaham gak p sekolah balik

      0

      0
  37. xdeduit says:

    datin norjuma pn xde berlagak walaupun die seorang datin..jual tudung pn murah2 je n mampu milik. cara die gayakan tudung pn menutup aurat n sweet sgt tgk cara die bertudung..

    0

    0
  38. ntahla says:

    sebagai penjual tudung kan,aku phm kepada yg nak tiru ala fareeda nie..bkn ape sbb satunya ala fareda nie mahal,kalau yg tiruan nie dpt beli 2@3 lagi..jd aku sarankan agar fareeda nie bg la murah skettt..kesian la kat kitaorg,kat pembeli..td baru baca ‘ikut kemampuan’,yerr memg kitaorg jual@beli ikut kemampuan,sbb tu kitaorg beli yg ciplak..sedangkan ayam kfc lgi org nak tiru resipinyerrr,apatah lagi design tudung nie.anggap jer nie satu cabaran perniagaan la.kalau nak rampas guna cara baik.

    0

    0
  39. ntahla says:

    lagi 1 komen fizo yg berkenaan ‘aurat tu subjektif’ ,yer memg tp subjektif tp kena la hati2 bg komen..aurat tu wajib ler..aku pn bkn pandai sgt bab2 agama nie..tp ‘subjektif’ tu xsesuai lerrr..kalau nak bidas komen peminat kena la fikir dlu jgn ckp jer..bro fizo,kalau ko baca nie,tujuan aku nak nasihat jer..

    0

    0
  40. ikan says:

    celah mane pulak aurat tu subjektif? tutup dada x? klu x tutup pegi lempang muka sendiri secara subjektif. agama mane leh pikir2 secara logik or saintifik, or ikut sedap hati.

    0

    0
  41. Anonymous says:

    Kekadang pelik org y komen beria-ria kat sini..Semua komen nk mengalahkn ustaz.. kalau betol nk menasihati bukan mnghina tp komen dgn berbudi bahasa… knpa nk salhkn beliau, knpa x salahkn dr sndiri y mmbeli.. bukn xde saiz tp npe still beli y pndek… kalau pkai tudung bawalpn bila di pin kat bahu nmpk jga dadanya.. kbyakkn tudung x ikut syariat.. tp kite sbgai ppgguna y mmilihkn… salahkn diri dlu bru salahkn org lain.. klo xde pmbeli, xdela dia nk pasarkn tudung pndek lagikn…

    0

    0
    • Anonymous says:

      yg ko semak kat sini knp.. lau bek sngt g mnagi bkn bc gosip..da nama pon laman gosip…

      0

      0
      • Anonymous says:

        Sbb laman gosip la aku jelik tgok org y mengata y mcm bgus sgt… kalau dah cukup bgus x pyah la bace bn… kalo tudungtu pendek beli la y saiz besar, klo mhal jgn beli.. dah target market die tok golongn y mmpu milik.. bile buat rmpasan di caciny, dah orgtu patenkn tudung dia, suka hati die la nk saman k nak rmpas k, semua under law kn..

        0

        0
    • Anonymous says:

      alah kau, klu nara tayang artis seksi, ko la dulu yg mengutuk…sbb ko pakai tudung nampak tetek, ko nak terasa org kata ko plak.. puii

      0

      0
  42. weng weng says:

    tudung den bertingkek2..atas dari tetek..harga mahal nak boli tak dapek..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Ok2..enuf la..hal kecik jer ni.bkn pe..si mawar merah tu hanya bisnes tudung aje.bkn jual arak pun.soal tudung dia sgkat ke apa..berkat ke tak income dia,siapa kita utk persoalkan.pucuk pgklnya,meniru hak cipta trpelihara mmg salah.itu dah termaktub dlm undang2.kita pun mgkin marah jgk bila hasil penat lelah kita diciplak mcm tu jer.sdgkan kita siang mlm tak tdo memerah idea baru utk bersaing dlm perniagaan tudung ni.dlm mana2 bidang skalipun akan marah bila hasil kerja kita diciplak org semudahnya. soal hrga tu..kalo kita rasa mahal,pandai2 la kita cari yg dibwh kadar kemampuan kita,ye dak?pucuk pgkalnya diri kita.kita tak bole nk hntam fareeda psl harga sbb masih ramai diluar sana yg mampu beli & mementingkan kualiti kain.saya pun tak mpu pakai tudung dia sbb masih byk komitmen lain yg perlu guna duit.tp saya tak la meroyan mcm2 sbb xleh pakai.kita beli yg kita mampu dan mnepati syariat.come on..at least kita bg la support kpd sama bangsa dan agama dgn kita utk terus berjaya.tak susah kan?

    0

    0
  44. Anonymous says:

    Bila tudung mula difesyenkan dan bkn utk menutup aurat, manusia jd tamak. Mula saman menyaman, dipatternkan.. Tudung adalah utk menjaga maruah wanita, bkn brg dagangan. Biarlah org tiru kalau benda baik. Kita dapat pahala, sama2 kongsi rezeki. Tp kalau dah tamak, nawaitu dulu yg knonnya buat bisnes jual tudung utk berdakwah, dah tersasar. Mungkin puan fareeda lupa dia pernah susah dahulu.

    0

    0
    • Anonymous says:

      melayu kalau berniaga mmg cmni..sebab 2 cina kaya sebab xde isu saman mnyaman semua msing2 tolong bangsa..kalau melayu pantang tgok org lebih mulala… da kaya tamak nk kaya ag..esok tuhan tarik rezeki ko baru tahu langit tinggi ke rendah

      0

      0
  45. Anonymous says:

    di beri free pon, tak ndaklah pakai tudung ni, tak cantek pon model tudung macam ni

    0

    0
  46. Reddish says:

    Aurat itu subjektif ? Ada eh dlm quran cakap aurat subjektik ? Sesuka hati je nak ubah apa yg dah diberitahu dlm alquran. Fizo, kalau betul ramai yg ikut isteri awak, cuba suruh dia pakai tudung labuh. Mesti ramai yg beli tudung labuh. Ke isteri fizo tak suka pakai yg labuh ? Alhamdulillah kalau sbab tudung fareeda ramai yg mula menutup aurat, tp tudung singkat ni boleh ke dikategori sebagai menutup aurat dgn betul, bukannya membungkus ? Fikir2kanlah fizo, bersyukur ada yg menegur. Patutnya jgn melenting, jadikan pengajaran. Abg nara, tak semestinya semua yg menegur tu cemburu, ok :)

    0

    0
  47. blakedexter says:

    Adoila haters2 sekalian..

    Kalau rs x suke tudung fareeda, dh.. x payah beli.. x payah la nak komen berdegah2, mcm la korg ni hidup mati dh tentu syurga kt akhirat nnt. soal dosa pahala fizo and bini die, biar die tanggung, x payah la kite menambah dosa percuma dengan nak mengata diorg lg. hentikan sifat mendengki, hanya kerana die jual tudung mahal. ade banyak tudung lg murah kan? x yah nak tunjuk kebodohan anda kt laman komen sini.

    0

    0
    • Anonymous says:

      adoila blakedexter
      jgn nk jd baek bnyk pulk msa ko bce gosip knp x hbzkn dengn buat amln bek2 bce al-quran ke… sbb awak 2 pon xtaw lg akhirat awak kt mn jgn bce gosip2 ni,..

      0

      0
      • fareedafake says:

        setuju sesangat…nama dh blog gossip, mmg dh pasti komen pon ‘hangat’. Klu x suka baca komen ‘hangat’ jgn baca blog gosip…ko terasa ker?

        0

        0
    • Anonymous says:

      aku kata tudung dia cam badut pun dosa ke?? salah ke aku ckp tudung ropol2, kaler2, kan mcm costume badut… perlu ke aku mintak maaf kat tudung tersebut sbb aku telah berdosa pada dia? perlu ke?? mahal ke murah is no big deal, yang penting bapak burukkkk!!

      0

      0
  48. sakura says:

    maaf yer en fizo n madam rose…
    seseorang berubah (memakai tdung) kerana Allah swt.. nawaitu kerana Allah swt..
    bkn kerana FAREEDA.. jd kalo mcm en Fizo kate aurat 2 subjektif, ape sebenarnye nawaitu madam rose ketika mereka/menjual tdung FAREEDA nie??? adakah hanye kerana FESYEN??? membantu menjadi muslimah yg lbh baik ??? atau kerana ALLAH swt?? jd kte sbg manusia biasa jgn snang2 ungkapkan ayat ‘ ramai yg bertudung kerana fareeda’..
    ~~~ salam jumaat~~~

    0

    0
  49. Anonymous says:

    aku cuma pelik n ajaib sikit la d sebabkan pasal tudung fareeda ni ad y sanggup bermlm d kaki lima…begitu kuat aura tudung fareeda ni ye…mcm ad something jer..kalau aku la..baik kat rumah tidor lagi best dari d kaki lima butik fareed tu..

    0

    0
  50. eryka88 says:

    aku suke tgk pasangan ni..n aku bkn pengguna ur pmbli tdung fareeda..tp bg ku mawar ni better la dri istri2 artis lain yg pkai mgalahkn artis..seksi lbih dri model playboy. die buat bisnes jual tdung better dri artis2 yg jual bju knon brand sndri tp cm langsir koyak..klu org yg x faham bisnes 2 cm ne pls blaja lg..jgn nk bising cm tong kosong.

    0

    0
  51. adamieza aliffar says:

    Aku x kisah…ini soal hak cipta..n jenama…tentang tudung singkat tu ..rasanya org yg beli tu x sedar diri…badan gemuk gedempul pakai singkat2…kalau beli saiz labuh pun ada…pilihan dotangan masing2…x mapu beli jenama fareeda beli jela kt pasar mlm…kalau nist kita baik bkn utk menunjuk2 x salahkan..ada duit beli la…kdg2 menambahkan keyakinan si pemakai …insya allah fareeda mmg mencetuskan fenomena utk mrk yg x bertudung utk bertudung…dah bertudung pandai2lah muhasabah diri beli yg lg elok…sekian…

    0

    0
    • Anonymous says:

      masalah yg kurus pun pakai singkat cane?? fenomena menjadikan perempuan bertudung sebagai badut.. cuma tinggal nak conteng muka je, tudung ropol2 dah kena dah! hahah

      0

      0
  52. Anonymous says:

    sy mmg x suka pattern tudung fareeda sejak dari dulu… sbb mungkin x sesuai dg taste sy… lgpun nmak ‘kembang’ dan gemok rupa bila pakai. Satu lg, tak nmpak formal for gaya utk anyone yg nk corporate look. Better al-humairah, al-Munawarah & few online lain. Yg nmpak elegant n formal yet casual. Tp x dinafikan ramai yg minat dan ramai yg ‘tiru’ hak cipta fareeda. Itu salah dri undang2…
    Cuma sy sgt x setuju statement Fizo bile bercakap psl ‘hukum’ aurat. AURAT TIDAK SUBJEKTIF! ! Hati2 la fizo bile membuat kenyataan.

    0

    0
  53. moon says:

    korg ni kalo berkomen tu agak2 la sikit. ngata mawar fizo berdosa bagai.. korang tu yg maki hamun pon dpt pahala ke?? korg dengki ke x boleh pakai fareeda, betol la..pakai la ikut kemampuan, aku pon xde la pakai tudung fareda.. mahal!! x de pon angin dgn statement tu.. be positif!!

    0

    0
  54. Anonymous says:

    kalau bukan tudung y jenama fareeda pn ad jugak ko org beli y lebih kurang sama ngan tudung fareeda kan…ttp pendek jugak kan…kalau tudung bawal memg la labuh..tpi ad gak y pakai tudung bawal tu bila d pin nmpk gunung ganang…len kali kalau nk mengentam ke ap ke cermin diri kita sendiri…jgn komplen tudung fareeda pendek nmpk dada la tpi ko org pakai tudung jenama lain y pendek jugak mcm tudung fareeda..

    0

    0
  55. Anonymous says:

    bila org jahil/cetek agama berbicara… org berhijrah pakai tudung kerana Allah SWT bukan kerana tudung atau nak berfesyen… aurat mana ada subjektif..dlm Al Quran terang benderang Allah nyatakan aurat dr mana ke mana..apa yg dikatakan aurat..mana ada subjektif…hai lah org zaman skrg bercakap x pk dulu…semoga diberikan hidayah…

    0

    0
  56. bilakakjemahmenulis says:

    dia jual. dah sah2 bengong. yg lg bengong yg pergi beli. pastu kutuk kata tak tutup aurat betui la. punya la banyak tudung lain yang labuh, nak gak beli yg hat singkat. pasaipa?

    tapi maaf ya fizo. aurat tu subjektif? boleh pilih2 ke aurat mana nak tutup? boleh pilih ke mcm mana nak tutup? telangkup ja periuk ke belanga ke kat kepala asal janji tutup? gitu?

    0

    0
    • Edge says:

      Yup..you can tutup pakai periuk or belanga..asal tutup aurat..mana lah ada dalam quran said have to wear tudung..it said tutup aurat…korang nak pakai kain buruk ..apa saja yang boleh tutup aurat…haha even u use topi..helmet just make sure your neck cover e.g turtle neck..use baju labuh…

      0

      0
      • nt lawak says:

        Edge turtle neck.. ? Is a no no… masih menampakkn bentuk depan dada.. shawl@ tudung yg perlu di labuhkan… Klu turtle neck masih tak cukup… Quran never mention ’bout so call tudung . Tp syariat da tetapkan bagaimana aurat di tutup. Refer Surah An nur vrs 31. Dis is nt lawak sayang bila bab hukum… baju labuh depan dada kene tutup jgk…kayy…

        0

        0
        • Edge says:

          thats y i said pakai baju labuh,turtle neck just an example,cover la lagi if not enough,..mana la dalam quran say tudung specifically..tutup aurat/hijab..of cos la tudung more decent,look more presentable,but cuba fikir if darurat no tudung etc,u can use other thing to cover..as long as ur aurat tertutup..

          0

          0
        • sayang edge says:

          Sayng edge… plz dont use an eg.. such as turtle neck tu..cover la jgk… tak kena dlm contcts topic di sini.. DARURAT? U NVR MENTION ’bout it whn u gv ur cmmnts… baju labuh satu citer.. tutup dada satu citer yg lain.. bj labuh tp dada terdedahh… still tak tutup aurat ikt syariat… tudung sngkat.. tp kita pakai shawl tutup dada i can xcpt it…
          Bila bg commnt plz hv strong reasons n argumnt. Klu masuk court.. irrelaven ur sttmnt… as long as our aurt tertutup u should say after dat …. ikut syariat.. baju n tudung kena longgar… bkn sekadar tertutup… sekian…..
          Luk presentble.. decent..? Tutup aurt yg sempurna tiada kaitan dngn luk decent presentble.. ini bkn fesyen tp hijab boleh d gayakan … asal ikut syariat yg di tetapkn dlm Quran n hadith…dats all…
          Tidakkah spttnya u berhijab spy nmpk decent utk menjaga pandangan bkn mahram terhdp kamu.. ada ke tudung d blhkan to luk seksi@ terlalu berhias hingga menjd tarikan lleki bkn mahram.. itu kita kita panggil TABARUJ.. MASIH LG TAK IKT SYARIAT..
          MASING2 PUNYE PILIHAN … AMALAN KITA D HITUNG D SANA selagi mana Kita IKUT SYARIAT SEPENUHNYE KITA akan SELAMAT… WALLAHU A’LAM…

          0

          0
  57. zuanzuan says:

    ayat pertama si fizo…..aurat itu subjektif…..biar betul ko fizo, dalam al-quran & hadis dah mention betul2 ttg aurat wanita tu ape, bagaimana menjaga aurat dan batas2 aurat wanita, punyalah details aurat wanita diterangkan, ko boleh kata, aurat tu subjektif, aku nasihatkan ko belajar balik ttg aurat dan suruh bini ko tgk tanyalah ustazah dan tanyalah ustaz kat tv9 tu balik….tak pon gi download kat tonton…..bagi aku (lelaki) bila ada lelaki kata aurat wanita itu subjektif, itu satu penghinaan pada kaum hawa, sbb seolah-olah aurat wanita tu boleh dipilih2 sesuka hati.

    0

    0
    • Cik Meow says:

      Laki si mawar ni tak paham maksud aurat dan tak paham maksud subjektif.
      Subjektif tu kan lebih kepada based on feelings or opinions rather than facts. Dah terang – terang aurat tu sudah digariskan dalam Islam untuk menjaga kaum Hawa. Pastu laki die bagi statement gitu. Takkan tak tau basic agama. Bile ditegur marah, ckp orang lain jeles. Tapi bagi statement tak guna otak. Satu lagi contoh artis Malaysia yang sangat bimbo. Sian mawar dapat laki macam Fizo Omar.

      0

      0
  58. suka2 says:

    Assalamualaikum..sya heranla mereka2 yg nak sgt jtuhkn org melayu..maaf sya ckp..fizo ada hak sndri nak sokong bini dia..da nmax bini xkn la org maki hamun bini laki kena diam kn..!!! Mlainkn la law laki da xpduli bini sndri..sal duit mawar tue plk sya krg bkenan bila ada yg komen fizo nak hrp duit bini..kan dlm islam duit laki duit bini..duit bini duit bini je..tp if bini nak bg kat suami tak kesah..nmax da berumah tngga kenala slg bntu mmbntu..sya nie bkn nak bela fizo or mawar ke..tp krg sdap plk bla tgk sesama melayu bgduh..sdey..Mcm mna melayu nak maju law org melayu sndri yg jtuhkn..sal tdg fareeda plk yg org ckp mhal sgt..sya rsa xla semahal mna pn law d bandingkn dgn Ariani,pearl haya n etc..Mgkin anda2 cmua ne blm tahu lg tdg2 yg mhl2 kn..Ariani tdg dia ada yg mencecah ribuan rnggt n ada jg yg sngkat..cb compare hrga tdg ariani dgn fareeda..sthu sya fareeda hrga tdg yg plg mhl xsmpai 200 mlainkn dealer2 yg jual mmg ada mhl ckit..tp law ariani pg je butik tgk hrga mmg trg2 ada yg beribu..awl thn bru2 nie sya ada bli slndg ariani hrgax 250 lg mhl dr fareeda..tp e2 cmua dr diri kta..if rsa mhl xpya bli..xpaksaan dlm islam..law bkaitan tdg fareeda yg sngkat mmg x di nafikan ada yg sngkat n ada yg lbuh tp kbykan peminat2x suka bli yg sngkat sm jg dgn ariani ada tdgx yg sngkat n ada jg yg labuh..bkn sya nak sokong fareeda,cuma sya rsa xbaikla kta sbgai org melayu nak jtuhkn melayu sndri sdgkn org2 bngsa lain sdg tertawa melihat kta org melayu bertekak sesama sndri..tepuk dada tnya hati..!!
    P/s: Harap smua x mrh dgn comment sya ye..sya juz bg pndapat..
    And pada Fareeda ini adalah asam garam dlm berniaga..ambil positive pd pndgan org..mgkin sblm ne kta tlepas pndg n ada baikx jg org tgur kn skrg2x kta tahu klemahan kta d mna..waallahualam..

    0

    0
    • hadoiiii says:

      buat karangan ke dik?

      0

      0
    • adehhhh says:

      Adek suke2.. adek citer aper ni saper lak yg nak jatuhkan mlyu dekkk.. org citer sttmnt En. FIZO. Yg awk citer pasal harga tudung nape…? Karangn PMR adek… cikgu adehhhh tak leh bg markah la dekkk… lari tajuk.. pecutan 100meter la dek… Jawapan Pizo dngn Adek lebih kurang sama ke laut perginyer… hik..hik..

      0

      0
  59. zuanzuan says:

    aurat adalah subjektif?????lepas nie kita semua akan menjumpai fesyen wanita pakai tudung fareeda dengan mini skrit dan bikin di tepi pantai dan shopping mall, sbb aurat itu dalah subjektif, kata-kata fizo seolah2 menghina wanita a.k.a mak aku juga, maybe tahun depan kita boleh tgk miss world pakai bikini dengan tudung fareeda kan…

    0

    0
  60. Anonymous says:

    Mcm mana diaorg pattern kan tudung tu ye?sbb kalau pattern mesti ada ukuran bentuk warna dll..if yg tiruan tu ukuran dia xsama ngan fareeda ni so means x boleh nak cop kan itu tudung tu tiru fareeda kan?seiras tp x semestinya sama…ke mcm mana…

    0

    0
  61. AN_73 says:

    sejak bila pulak aurat tu jadi subjektif??? aduh! makin parah pulak budak Fizo ni….

    0

    0
  62. Anonymous says:

    heran la apahal org minat sgt tdung fareeda ni..fesyen kot..btol la tindakan mawar rampas blik hak cipta dia, tu mmg patut..tp jwpn dia huh jgn riak sgt..utk fizo alamak kau ni brckap mcm pndai la..

    0

    0
  63. gadis kb says:

    Rilex sudah.org yg jeles n tak mampu nak bergaya mahal2 yg suka k0mplen pasal fareeda ni..kalau singkat,pilih yg labuh.apa masalah.byk k0t pilihan kat fareeda.k0t duit besar yg takda nk pilih.tak mampu duk diam.jgn komplen org.,kang tak tercari kat masyar duk umpat org.

    0

    0
    • Anonymous says:

      eleh ko rs ko kaya sgt ke?? masalahnye tudung dia buruk, cam badut faham x, kenapa ko sanggup pakai kostum badut??

      0

      0
  64. ain says:

    Harap artis2 lebih sensitif bila bagi pendapat yang ada bab agama. aurat bukan subjektif. saya tak tengok dictionary apa maksud subjektif tapi rasanya maknanya tu sesuatu yang tak ada garis panduan atau tak boleh kita buat nilaian tetap. Aurat bukan subjektif sebab dalam Al-Quran dah ada guide yang bukan manusia bagi tetapi yang di ATAS sana. Mungkin Fizo tension orang mengata isteri dia tapi, itu betul kita marah. Tapi fakta yang benar tidak boleh dilonggar atau diketatkan. Harap kita sebagai yang ditegur pun kena lah muhasabah diri dan orang yang menegur pun, beritahulah dengan hikmah.

    0

    0
  65. tanyayaya says:

    Astaghfirullahalaziim…
    Pertama sekali mmg ade unsur riak dan takabbur dlm satu statement yg dikeluarkan pihak fareeda baru2 ini. Tp manusia yg lemah mcm kita ni mmg akan buat kesilapan cmtu…please muhasabah diri balik…cari pe kelemahan yg ade…perbaiki diri.kdg2 berdiam diri tu lbih baik…

    Kedua buat fizo…boleh defend isteri sendiri tp hati2 bila mengeluarkan sebarang kenyataan atau fakta…lagi2 yg melibatkan hal2 agama..

    Ketiga buat rakyat Malaysia yang budiman..hati2 komen tau..jgn gune terms caci maki or perkataan yg sewaktu dgnnya…ingat..ade yg memerhati dan mencatat

    0

    0
  66. O_o says:

    da rampas tudung banyak2 tu nak buat ape? bakar ke?? huhh!! membazir… amalan syaitan.. baek sedekahkan..

    0

    0
  67. macam macam says:

    aikk sejak bila plak AURAT TU SUBJEKTIF????????sekolah agama mana dia pegi ne??? fizo nie sejak kawen makin sengal aku tgok..huhuhuhuhu

    0

    0
  68. biskot lekor says:

    100hinggit aku boleh dapat 20 helai tudung bawal jenama kangaroo kat jalan tar.

    0

    0
  69. anak adam dan hawa says:

    Betul la tu apa yang mereka kata dosa isteri ditanggung oleh sang suami, menutup aurat kalau ikut islam hendaklah melabuhkan tudung sehingga menutup payu dara. menampakkan susuk tubuh juga tidak boleh dalam islam

    0

    0
  70. pak cik bedah says:

    better beli tudung kat pasar malam 10 ringgit pun boleh dapat . biar murah asal berkat ye wahai fareeda oiii

    0

    0
  71. neng neng says:

    fizo ni mnggelbah sama mcm bini dia . dah la bini kau plekehkan org yg xmampu. kau sbgai suami nasihat bini kau jaga pcakapan . jgn angkuh sgt bila dah kaya . ni Allah nk uji kau org la ni sbb tu korg byk sgt dpt masalah.
    jgn tahu ttup kepala tp ajaran xikut. jgn jd dayus ikut saja apa yg dosa n salah isteri.

    0

    0
  72. ntah ler says:

    pd aku,bio la die nk rampas.design tudung tu hak die.die yg susah2 cipta,then bayar utk patternkn.pastu,amek gambo laki bini pn org kutuk.dh halal,dh bhagia mmg ske la amek gambo sme2.yg bkn laki bini ak tgk siap posing maut pnye gambo pn org ckp ‘cchhwweett’.x paham aku.
    bab dosa aurat smua ats husband die.terima kasih kpd yg menegur dgn cara yg baik.one thing about fizo yg i like,at least die defend bini die.bknnye burukkn wife kt public.opps..
    bab tudung singkat tu,aku pn g singgah gak pareeda pnya kedai.xsuka xyh beli,xyh kutuk perniagaan org.sok2 bisnes ko or anak beranak plak org kutuk.senang cte,ko g je pasar mlm ke,wakaf che yeh ke..cari tudung,selendang labuh2.abeh cerita.

    0

    0
  73. cikikaka says:

    makcik aku pandai gile buat tudung jenis bertingkek2 ni.. order je nak kaler ape. haa..klu mcm tu mcm mane pulak? still nak rampas jgk?? hahahaha.

    0

    0
  74. Anonymous says:

    KALAU TIRU BULAT2 BOLEH LA NAK TARIK BALIK..NI KAIN JENIS LAIN..NAMA LAIN..BUTANG LAIN…ARINI START TUDUNG AWNING..XDE LAK NK TARIK SUME TUDUNG…TUDUNG BAWAL TU..TAMAK

    0

    0
  75. kak miah says:

    aurat itu subjektif????balik pg belajar agama balik la fizo..nk jwb pasal agama ni bukan ikut logik..aurat itu mutlak…al-quran itu jelas..xde maknenye subjektif2 la…

    0

    0
  76. Anonymous says:

    SAMAN BURGER FIZO OMAR…BURGER DIA TIRU BURGER ORANG..WAKAKA

    0

    0
  77. SUSU says:

    semua ni pasal nak kejar untung…
    bila manusia bertuhankan duit.

    0

    0
  78. intan says:

    dari aku beli tudung fareeda yg entah apa2 entah ni tentu arah aku beli ARIANI lg best mcm2 pilihan ada harga pun berpatutan ..jom kite ramai2 serbu ariani .lg nmpk ekslusif dr PARIDOT ni….

    0

    0
    • mawar yg tak mawar says:

      Mmg staff arianipun ok apa.sentiasa senyum .pernah sekali gi butik ariani di ganu tersalah beli. Rilex je layan x buat muka langsung. Kalau yg f tu dah la sombong. Agent diapun main jeling2.berlagak nak mampussss…
      Layan pelanggan mcm pelanggan bukan macam mintak sedekah..owner dia cantik yg amat.
      Tgk terpikir tudung apa la nak pki nak ganti fnj tu..asal berawning dan express..

      0

      0
  79. Anonymous says:

    NSB BAIK K.FIZAAAAAAAA PAKAI TUDUNG ARIANI ….tudung awning2 len tiru tudung ariani..ariani xkecoh pon,…sbb dia taw rezeki tu dr Allah..

    0

    0
  80. alamanda says:

    ariani looks elegant !!

    0

    0
  81. Anonymous says:

    Si mawar ni bila kat program semanis kurma,tahu lak pakai tudung labuh…..malu ngan ustazah & ustaz

    0

    0
  82. tudung fareeda mahal says:

    staff fareeda agak sombong…serius x suka… sejak dh t’kena tak beli dah tudung fareeda… pas tue sy hntr msg kt fb mawar berkenaan apa yg jadik, tak de reply drp dia…. ms sy complaint kt 1 syarikat emas femes kt m’sia nie pon diorg hntr msg MAAF…

    hmmm

    org Melayu b’niaga… standard ler …..maju sket, msg drp customer pon dh tak layan…

    0

    0
  83. Jumbo Gajah Biru says:

    Alahai..Fizo..kesian ko yea..pakai seluar n baju ketat menampakkan bentuk tubuh tu bukan mendedahkan aurat ke..ekslusif apenye fareeda ni..aku pnh p cimb sblh tu nengok operator kilang denso, sony berlambak dok tunggu nk masuk fareeda..rega murah sgtlah..letak 1200 baru nmpk keeklslusif nye..aku x minat pun..sape2 pakai muka nampak tua..serius..aku x phm mcmna org blh terjebak..
    nak tanya, bila pakai fareeda ada perasaan riak x di wjh korang??
    kalo ada..paham2lah

    0

    0
  84. Anonymous says:

    Mmg x pandai pilih perkataan Fizo ni..ada ke aurat dikatakan subjektif. Mamat ni jd hos nasi lemak kopi o pon ntah pape. Tergagap2…skema2…xpandai susun ayat..sepatah2 sebut..mcmana ntah blh jd hos..

    0

    0
  85. Az says:

    Husband sy cukup x suka sy pakai tudung sarung.skang ni tgh suka bawal exclusive. Bli harga yg mampu milik jer. Kalau sy mls nk gosok husband sy volunteer tolong gosokkan. Jnji xpkai tudung sarung…..

    0

    0
  86. mawas says:

    baik aku bli tudong bawal datin juma,10hengget pun dh dpt,
    dpt cover t*t*k lg

    0

    0
  87. labu says:

    fizo.. awat hang ni gelabah sangat.. kut ye pun ko nak backup bini ko..ko pandang kiri kanan dulu boleh.. sejak bila pula tudung ni subjektif.. bini ko tu pakai tudung tapi bukit separuh tu org nampak.. sepatutnya ko je yang tengok.. pah tu pula pakai baju ketat2..pakai tudung singkat.. sama juga la mcm bogel.. tak pe la fizo..skrg ni tudung tak cukup kain.. dah mati nanti insyallah cukup kain kapan 7 hasta utk tutup badan.. peringatan.. jangan riak takabur sangat.. sekelip mata Allah tarik baru terduduk..

    0

    0
  88. Bukan Penari Gelek says:

    Sepatutnya Pn Mawar perlu bg maklumbalas yang lebih positif kepada pelanggan yang bg komen sebegitu.. Memang tema Tudung Fareeda bercirikan ekslusif n kemewahan..tapi apa salahnya designkan tudung yang berkualiti baik tapi harga lebih murah.. ? Business is business.. Penjelasan dr statement itu adalah sangat tidak matang dan berdasarkan emosi semata.. Disebabkan alasan dan keangkuhan itulah.. Menjadikan salah satu sebab org lain menciplak tudung anda.. Maaf…

    0

    0
  89. Fin says:

    Bila tiba post macam ni, tiba2 ramai pulak pandai cakap pasal aurat orang, bsnes orang.. Tapi bab solat, amal, yg lain2 seangkatan dengan garis islam bila sendiri perlu lakukan, xde pulak.. suka ckp tak serupa bikin.. suka pertikaikan hal orang lain.. paranoid ke ape? Betul la aurat tu bukan subjektif. tp ini pasal bsnes pada awalnye.. dah melarat pulak.. tegur elok2 la.. dia pon manusia biasa.. susah jadi artis.. dah fitrah orang melayu, susah nk tutup mulut.. ade je benda tak kene.. tp tak sedar diri sendiri buat yg sama…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dah kenapa nak komen bab2 lain? Org komen isu semasa..Pasal statement Fizo n Mawar. Thats the point. Yg ko pulak nak kaitkan benda lain dh kenapa dik non??? Mesti skolah dulu slalu buat karangan keluar tajuk..

      0

      0
      • Fin kuar tajuk says:

        Hu..hu..hu… Lari tajuk pecutan 100m…. fin… nanti suruh nara kuar kan tajuk yg hang nak tu ok…. susah jd retis? Ko suruh pizo tukar profesion habis citer?

        0

        0
      • we says:

        ade kena mengena la tu .. ko yg tak faham maksud komen dia , ke ko sengaja buat2 tak faham , sebab seolah2 komen tu tuju kat hati busuk ko tu kn ? haha

        0

        0
  90. fizomawar poyo says:

    wakkk luuuuu beb…. barang berjenama yg org tiru lagi banyak di pasaran kut.. bukan brand calang2 beb.. minyak wangi..handbag gucci..coach…. wak derr.. kecoh sgt pehalll…. baru tudung kutt dah sombong mcm kepala bana.. rampas la..saman la.. dah la tudung ko tu singkat.. bagi tiket free org masuk neraka… nasi lemak 50sen separuh nampak.. tp peminat fanatik tak sedar diri..nak berfashion la sangat..tp sayang..nampak bukit bukau.. mahal pula tu.. fizo omar.. ko ni poyo sangat pehal.. backup bini teragak-agak la..sejak kamu ni berkahwin… faredaa ni makin sombong..dpt laki retis suam katakan…

    0

    0
  91. lara.fidot says:

    Ape la yg kecoh2 ni… bende kecik je, bg yg xmampu xyah la beli.. tgk je org pakai duit korg pun xabis korg pun xberdosa, ni dah la xmamp, beli lak yg xori same lak saiz pendeknye (teringin sgt nak pki) pastu dok kutuk2 kan dpt dosa, biarlah diorg hak diorg kite tepuk dada tny selera dan POKET. Sape la kite nak menilai org, abis yg hina2 kutuk2 tu xberdosa ke??jgn igt pki tdg menutup aurat amalan kite 100% Allah terime, tapi kalau mulut xjage xgune jugak… ade caranye nak menegur, tapi jgn smpi aibkan org..

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Fareeda tak nak buat boxer 3 layer ke?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ahahaha.. baik ko suruh dia buat bra 3 layer, lagi kelass..

      0

      0
      • 3 layer says:

        Kah…kah..kah.. apekate SEPENTOT tiga layer… tudung tiga tengkat… LUAR DALAM bertengkat tengkat berlayer layer …. complete…. Wowwww…. aku la Ratu Tengkat…

        0

        0
  93. ehhh says:

    sedih. cuba menegakkan benang yg bsh n cuba menghalalkan yg haram.”aurat itu subjektif.”???? moh le sm2 g blaja agama blk. kalau xtau, blaja. bkn bckp n menampakkn kejahilan ko sndiri as suami n ketua rmhtgga. cmne nk bimbing bini ko kalo ko pn x btl. sibuk brbisnes bjuta2 hukum-hakam simple yg wajib trsemat dlm dada pn dh tunggang-langgang. sok kna tnya npe biar bini pakai tudung singkat, baju ketat ko jwb la sbb tutup kepala je dh cukup bg ko. plus, xde sp nk jeles or dengki dgn ko or bini ko. org2 ni sume mostly ckp bnda yg btl. bnda btl mmg patut disampaikan. lg 1, xyah nk pamer sgt kmsraan korg. simpan utk diri sndiri je ok.

    0

    0
  94. fizo bangang says:

    Woooiii baju kurung bermanik2 bagai pokok krismas tuh lagi murah dari tudong fareeda..aku salu nampak orang jual baju kurung online skang dala meriah lawa2 cam pengantin tapi harga lagi murah pade tudong fareeda camane tu…tudong fareeda pakai kain dari emas ke ape..cikai…macam laa orang hadap sangat tudong botingkek2 kalerful macam kek lapis…

    0

    0
  95. Aishwarya Rai says:

    sudah2 la tu… xpyh la jg tepi kain org..ntah2 yg komen2 kat cni pun xmenutup aurat.
    mghina org pun berdosa…cerminkan diri kita adakah kita sempurna di sisi Allah?

    0

    0
  96. zaia says:

    nape si fizo ni boleh jawab macam nie..huhu..

    0

    0
  97. Lalalaaaa says:

    Aku pakai tudung 5hengget jeeee.. Xde kisah lah

    0

    0
  98. liyana says:

    Orang ‘high class’ mana ada guna tudung Fareeda. Bagi aku, orang yang memang ada kecantikkan asli guna bawal pun dah nampak cantik :-) No need to over dressed like hijabista stylista so whatever yang nampak lagi berserabut

    0

    0
  99. bulan says:

    Betul singkat mcm tdg budak sek menengah… aku mmg x minat fareeda hrga tdg satu mahal giler cth rm150. Kt luar beli rm10 haaa dpt brp kwn2

    0

    0
  100. alo says:

    aku beli tudung keluaran aidijuma je.. murah rm10. mahal2 aku x beli. buat apa mahal2 asal ttup aurat sudah.

    0

    0
  101. HATE U says:

    xkesah laa psal tudung tu.. tp statement tu xpayah laa RIAK SANGAT!!

    0

    0
  102. Shahmil says:

    “sedangkan kerana perniagaan tudungnya itu, ramai wanita yang sudah berhijrah untuk bertudung”

    quote of the year.muahahahhaha….tak boleh blah

    0

    0
  103. inez says:

    Betullah tu » ‘beli ikut kemampuan’… Sebab itu saya xbeli tudung Fareeda ni, dari dulu saya beli yg Al-Munawarrah di TTDI je… Xlah meriah sgt, sesuai dgn harganya…TQ

    0

    0
  104. sedar r sket says:

    ni semer pompuan bermulut busuk ni yg sibuk ngutuk…..jenis skeeeeeee sgt cari buruk org……bila ditegur …kona sana sini mcm baik sgt alim sgt tiba2……..padahal asalnya mmg mulut cam haram.
    masuk neraka korang semua ni nanti…..sibuk uma tangga org…anak bini org…..korang sendiri pun mulut dgn hati je dah failed. belum org jenguk rumah tangga lagi…………patut r ramai wanita dlm neraka……

    0

    0
  105. kerapu says:

    aku tak penah ade tudung fareeda. and aku mmg tak suka pakai tudung awning pun sebenarnye. so sangat logik la kenapa aku takde fareeda, sehelai tudung awning pun aku takde. lagipun, aku sumbat semua tudung dalam lingerie bag pastu campak dalam mesin basuh. aku pakai shawl murahan rm 2.80 beli kat muaz textile je. pastu setiapkali aku tengok orang jual beli tudung yang lagi mahal dari 2.80 aku gelak kuat2 dalam hati hahahahha.. rakyat malaysia memang tak sedar diri. merungut gaji rendah, harga barang mahal pastu beli tudung harga 200+ sehelai. tudung pendek singkat pulak tu. atas nama fesyen. fareeda jugak yang untung. fizo jugak yang seronok pegi honeymoon sebulan semua ditanggung.

    0

    0
  106. wea says:

    muda2 pakai bawal jela.. jimat pun jimat.

    p/s : i lep kangaroo

    0

    0
  107. ija says:

    kejahilan ummat terserlah bila kiamat makin dekat..nauzubillah

    0

    0
  108. abang cute says:

    yang penting menutup aurat dengan jayanya….tak kesah le tudung cap apa….

    0

    0
  109. I Juz Can't Comprehend says:

    Alahaiiiiiii…..In my eyes and opinion, Mawar looks fine and sweet and “tertutup” in her dressing…..there ain’t any flaws…. So what’s the problem? Well, tak payah lah nak kutuk2 dia pasal kat luar sana tu ramai YANG BERTUDUNG TAPI PAKAI BAJU LENGAN PENDEK …tutup aurat ke tu? Fikir-Fikir kan lah ya…

    0

    0
    • tido ke? says:

      I juz ca…… komen kat sini bkn cakap pasal mawar in her dresssing bro@sis.. rata2 kat sini they were shock wiv her hubby sttmnts pasal AURAT.. hukum muamalah. B4 u make any commnts plz refer to artcl entry kat ats disinun… dan komen2 smua. Malu la klu komen u tersasar dr topik.. komen2 kat sini satu pun tak sentuh pasal mawar… Tumpang tanyer.. r u awake? Hi..hi…. HI…. @ tngh day dreaming… ye…

      0

      0
  110. Anonymous says:

    betul tu abang cute….tapi jangan lah pulak pakai baju lengan pendek kan :)

    0

    0
  111. minnie says:

    suka hati dia dengan wife dia la nak buat ape pun. korang yang kecoh lebih. ingat mengutuk tu tak dosa ? yang tanggung dosa dia dengan bini die. biar jela. tau nak kutuk orang je. diri sendiri taknak cermin. typical malaysian. tahu nak judge orang je. takde otak

    0

    0
  112. bobo says:

    tahulah hakcipta terpelihara.. rasanya tak baik la buat rampasan mcm tu.. lagi pon untung FAREEDA dah berjuta.. jangan la buat macam tu dekat peniaga2 kecil.. kesian diorang.. rezeki masing2 FAREEDA oi.. mentang2 tudung no1~puihh~ jgn nk naik lemak sgt. kbai

    0

    0
  113. blackjack says:

    Sorry la bukan nak cakap apa .orang yg pakai tudung awning pastu warna warni siap bertingkat tingkat lagi ni seyes gila.kau rasa lawa ke pakai.macam tu? one of the fashion disaster.dan aku TAK PAHAM kenapa ramai still jual and pakai tudung camtu?

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kenape ? tk boleh ? kenape tk boleh pakai tudong macm tu ? kalau kau tknk pakai ha sudah la jangan nk cakap2 banyak pasal tudong ! n kalau tk mampu jangan beli senang kan ! ni tk cakap cakap pasal tudong macm bagos !! kalau nk murah beli aje tudong kt pasar malam !!! atau pon buat sendiri !!

      0

      0
  114. xsuke xsuke.. says:

    Mmg xminat fizo omar n ros nih pn.. tudung fareeda nih lgla ak xminat.. dhla mahal nk mmpos.. tuh je nk komen.. n nk tego.. fizo omar nih mcm nk mnunjuk sgt wife dia bg popular.. tuh yg sibok berkepit kt dlm media.. bru kawin dh sibok menunjuk.. artis lain pn kawin jugk.. xdela expose sgt.. mmg sgt xminat couple nih.. bye

    0

    0
  115. blackhead says:

    alahai
    jenama mcm adidas, nike ramai je org tiru tp x menggelabah pon mcm kau lol

    0

    0
  116. sharifah says:

    Dlm perniagaan byk dugaan..Ini adalah dugaan kecil bagi kalian jadi masih ada jalan penyelesaian..Sabar dan perbetulkan keadaan
    ..Allah swt Maha Mengetahui.Yg memberi komen lain jgn terlalu menghina kelak diri mu di duga Allah swt tidak tertanggung nanti..Jadi nasihat cara baik lebih baik..Kita sesama islam dan umat nabi muhammad saw..Jangan malukan agama kita mari sama bersatu dan saling menasihati..Lebih indah aman damai ..Amin2

    0

    0
  117. minah ipoh says:

    nie yang aq taw lah kan..depa laki bini memang lah xbijak jawab soalan..fikir dulu sebelom berkata..ko nie fizo sah2 lah nk backup sndr..dulu aq mnt ko tp la nie hee meluat aihhh..minat sbb lakonan yer..bkn nsome sgt pon..tp smnj dh kawen nie dok bkepit ngn bini..org pon dok cemuihh lah ngn angpa taw dak..dlu ang xbnyk pon gosip seteruk nie..btw pk sblom bkata..kalau ilmu xcukup didada sal islam..janganberkata..cawww

    0

    0
  118. minah jambu merah biru says:

    helo fizo ! u jangan peduli ape yg dorang2 tu cakap lah ! kalau dorang tknk beli n pakai tudong fareeda jangan hina la ! orang mlayu memang macm gitu bila pompan dh bertudong adaaaa aje yg nk di komen kan macm siak ! adaaaaa aje yg dia nk cakap kn pasal tudong pendek la tudong panjang la tudong senget la tudong jarang la apeeeee aje mengarot ! dorang2 tu semua jelessssss pasal tudong fareeda kn unikkkkk tk macm tudong yg biasa2 tol tk !!! jangan layan lah ngan mulot2 mlayu ni semua mengarot !!! u buat pekak aje sudahhhhh lov u fizooooooo god bless..

    0

    0
  119. anon says:

    Bila masa pulak org kutuk bini dia ni…..org cume kata tudung dia je singkat. Mamat ni kenapa lak. Eleh …Fizo ni tak sedar diri, semua org tau dia tu nak kat bini dia sb tau bini dia anak org kaya kan. Tu menumpang sekaki keluarga bini pi round dunia makan angin duk business class… Ala baru bisnes kat malaysia, belum pun internasional dah berlagak ke…..Neway, tudung fareeda ni bagi aku tak lawa lah…

    0

    0
  120. Hairan says:

    Apasal bulu kening minah ni Lebat gila hah???

    seriau aku tengok

    Bulu kening Fizo pong tak lebat camtu..

    camne lah agaknya bulu ketiak dia ye?

    0

    0
  121. Ustaz Pilihan says:

    pergh…. semua nak jadi ustaz dan ustazah…. best sgt ke angkat diri lebih mulia dan lebih beriman dari org lain… kita tak tahu stakat mana je darjat kita ni disisi Allah.

    0

    0
  122. minah jambu merah biru says:

    kalau dia dh cakap hakcipta terpelihara kenape maseh orang nk tiru buat tudong fareeda ! dh tkde pesen tudong lain ke nk buat atau pon dh tkde modal nk buat pesen tudong ciptaan sendiri ! n kenape mesti nk tiru pesen tudong fareeda ? pasal tudong fareeda mahal ? oooooooo itu senangggg kalau tkde duit nk beli ha jangan beliiiiiiiii hepening kan ! emmmmmmm free hair jugak yg bagos …tk payah nk kecoh2 pasal tudong2 ni semua….tk suka pesen rambot sendiri boleh pakai rambot palsu n boleh tukar2 rambot palsu…macm tukar2 tudong gitu hepening kan !! bwekkkkkkkkkkkkkkkk huh !! idop umno ! idop pak najib !

    0

    0
  123. lakina says:

    Abg nara tudung x bagi hidayah unyk org pakai…yg bagi hidayah pkai tudung adalah allah

    0

    0
  124. shamed says:

    Walau kt kelate tkde sek agama petang, tu bkan alasan bg jwapan cerdik pandai lagu nihhh. Hadoilaaaaa. Bkpo la wehhh.

    0

    0
  125. Ciktom pulau pandan jauh ketengah says:

    stended jawapan Fizo.. da dia x kesah Mawar tutup aurat seadanya, maknenye dia snggup la tanggung dosa..SUBJEKTIF bermaksud = ko isi je tempat kosong tak kira ape jawapan merapu kepunden ko taruk…

    0

    0
  126. xsuke tudung fareeda says:

    Aku panggil tudung fareeda ni tudung minah rempit.singkat sangat.minah2 rempit je yang ske pakai tudung pendek2 cenggini. Huh

    0

    0
  127. mawas says:

    Aurat tu bukan setakat pakai tudung tutup kepala pakcik pizo oih….tutup kepala melebihi dada,tutup lengan tutup kaki…muke n tapak tgn je fham???klj tutup kepala tp yang lain tersembul dosa jugak pakcik.and kosokong ape yg bini ko buat n ko tanggunglah dosanye tu.kejar dunia sampai pinggirkan akhirat.sahm dunia byk pn x gune..org nk kejar saham akhirat. Klu ko g wat tudung labuh and ramai yg dah pakai tuung labuh after fareeda punye hasil boleh la jgk..byk saham pahala ko dpt

    0

    0
  128. ikan kembong says:

    Mawar pki tdung snteng,bju ketat pn dh jdikn
    ko bkan suami yg baik.kpala dh cntik ttup tp
    gunung mawar tu org lain tgk foc je.komen ko
    psl aurat pn x btul.kning mawar tu klu d cbut atau
    d adjust pn dh haram..ye incik Fizo.bljr lg hal ugama

    0

    0
    • din says:

      agama ko ikan kembong dah perfect sgt ker…hmmmm takburnya…

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      ape ! kau nk dia pakai jubbah selubong !! biar la kalau dia nk pakai ketat ke ape ke ! kalau dia nk pakai tudong sengkat ke biar la huh !!

      0

      0
  129. Anonymous says:

    bertdudung kerana fareeda??pity on u…

    0

    0
  130. mm says:

    mcm dia sorang je ada bini…..

    0

    0
  131. Akubudakminang says:

    As salam fizo, ko ni bodoh ke apa? Xknlh sebab bini ko, banyak perempuan yg nk pkai tudung.. Sp bini ko tu? Mulia sgt ke dia? Berapa ramai plk kt malaysia ni penjual tudung, ko pk lh sndiri.. Fareeda dok rampas brg org, mknanye dia tutup rezeki org, berdosa tu.. Mknanya fareeda x prcaya sgn rezeki yg ALLAH dh tentukn utk dia…

    0

    0
  132. anonymous says:

    Fizo menjawab tu sesuai la dgn apa yg dia faham pasal aurat tu.. sehingga nnt mereka berhijrah.. kefahaman mereka akn jd lebih baik.. tp org yg mengomen teruk tu akal fikirannya LEBIH SINGKAT DARIPADA TUDUNG YG DIPAKAI OLEH SI MAWAR. sedap gila mengata.. klu mereka tu benar2 alim BUKAN ITU KATA2 YG TERBIT. nampak LEBIH JE CKP ENTAH2 DIRI SENDIRI TAK TUTUP AURAT, TAK CUKUP IMAN DIDADA…

    Dengar ni Allah tidak menilai org SEHINA PENILAIAN MANUSIA kerana DIA je yg TAHU.

    kita ni siapa nk judge.. HINA ORG DOSA belum tentu dpt minta maaf..

    Klu menasihati pun berpada2lah…. JGN-CKP-BAJET-BAGUS… RAIK!!

    0

    0
    • komen haru biru says:

      Dear… cik sape sape tak de name… awak ni buat lawak ke.. pizo cakap psal aurat evn my niece 5taun pun tau.. tadika .. aku baru jer tanye kat sblh aku ni… Klu pizo tak tau jngn cakap… takkan la dia ni dangkal agama sngt… Doakan pizo berubah…. jngn menggelabah nak backing bini … nmpak jahil sesangt..Uncle aku mat saleh rvt to islm pun blh jd imam.. Sedara aku kat ng omputih pun tau wlu tak sek agama… pizo ni dulu duduk kat antartika ke… setau aku dia dr serambi mekah.. takkan jahil sngt.. parents pun melayu asli …lain la mcm aku niii…. tak melayu… pun tau asas fardhu ain… temasuk bab agama yg lain.. apa susah gi ngaji laaa…. wei da tua la… mcm mana nak bimbing istrii…

      0

      0
  133. Cactus says:

    tudong ni memang mahal sampai cecah ratusan ringgit baik beli brg kemas dapat juga cincin sebentuk 2.

    0

    0
  134. qiah says:

    orang kayaaaaaaaaaaaaaaa biasalaaaaaaahhh

    0

    0
  135. Teka Siapa says:

    Fizo ngan mawar bagai pinang dibelah dua.. Sama2 bangang..
    Opsss, sori ya.. Bangang tu sesuatu yg subjektif !

    0

    0
    • teka teki says:

      Kah…kah…kah….. tu ler asyik2 subjektif … mr FIZO bila nak objektif @ bila nak assei @ bila pengiraan…..

      0

      0
  136. Hermes jer aku pakai says:

    Fizo…naper burger ko bulat ekk….ko tiru burger org lain ker….rampas kang baru tao….!!

    0

    0
  137. Hamba Allah says:

    Astaghfirullah…
    Buat sume…rsenye x perlula kita nak adili ttg hukum hakam, siapa slh siapa dosa sbb kita sndiri blum tentu…pokok pangkalnya niat kita dlm apa sj yg kita buat…mgkin kesilapan di pihak dia krn trlalu lantang brsuara dgn kata2 pedas yg mmbuatkn ada yg terasa tp kita sume manusia biasa…adakalanya bila dah trlalu marah, kemarahan itu mngatasi akal bijak pndai utk mengawalnya…kita nasihat mana yg perlu & jgn pula kita jd mcm apa yg kita katakn pdnya…seolah2 kita pon sma mcm dia juga…jd nasihatlah dgn hemah yg tinggi moga ada keinsafan & kesedaran, jgn trlalu diikutkn amarah yg mmbuak…wallahualam

    0

    0
    • HAMBA ALLAH JUGA... says:

      I’ve nothng againts dis couple… do u think if we gv them a nice talk n advce thy’ll listen. I dont thnk they’ll listen. Such an arrogant n selfish couple.. nvr learn I thnk wht happnd to them is their own fault. Wat goes comes around, wat u gv u’ll get back. Unfortunetly in bad ways si Mr Pizo ni da bg org naik darah… dia tau kemarahan dia tak fikir org lain. Backing bini sampai menyalahi hukum agama… kadang2 sesuatu kejadian spt ini membuat mrk sedar… terlalu melampau teguran tak ada la plk sya bace… buat lawk bodoh ada laa… ada yg bg Nas dlm Quran lg pd fizo….. Juz wonder do u read evry each commnts b4 u make ur own…???

      0

      0
    • HAMBA ALLAH JUGA... says:

      Akak… tolong bace scra teliti komen2 di ats … takkn la sampai akk nak samakan org2 komen kat sini dgn fizo yg melalak backing isteri sampai hukum Allah terang2 salah.. bermula org tegur cara baik tak jalan…akk patut bace bgmn Madame rose … menjwb pertanyaan org ramai… angkuh menghina trhdp isu biznsnya d kaitkn dgn agama. Penghinaan yg d buat, hukum Allah d permudahkan… ini lah akibatnya.. Bila Mengundang kemurkaan Yg Esa akhrnya datng musibah… Akak anggap la ini adalah petanda titik tolak utk berubahnya dis couple… hidayah bkn milik kita… Anggap lah bhgian mrk di uji Allah spy bertambah iman , perbetulkn diri ..dn meningkatkan darjat… begitu jg ujian buat kita smua…. bkn utk Fizo tp kita smua…

      0

      0
  138. HAMBA ALLAH JUGA... says:

    Akak hamba ALLAH… Sy tak faham..bila dia marah… dia manusia biasa…klu dia nak marah org hina wife dia… mara kat fan page, instgrm @ fb mrk. Jngn lantang bersuara akhirnya makan diri… do u seriously thnk those commnts hentam dia… Ada yg bg Surah Quran Lengkap tanpa komen… klu komen hanez suraya… saya tak larat nak bace… saya tegur bab poligami..jngn sedap ckp pakai nafsu.. sy kena hentam terukk… my nanny kena poligami … nanny n mommy saya kena d panggil bangang… adakah saya marah.. sy menyampaikn shj. Perlu sy mara mcm pizo? Tidak sekali… Dugaan hidup dia tak sebnyk sy..

    0

    0
  139. HAMBA ALLAH JUGA... says:

    Betul akak cakp tegur cara berhemah… anggaplah kejadian ini akibat perbuatan mrk sndri krn sblm pekara ini berlaku mungkin mrk ada lakukan sesuatu yg mempermudahkan hukum agama.. bila Fizo kluar sttmnt pun da tau had mana agamanya.. mungkin lps ini dia balik kelantan dan blaja agama…. spy dpt bimbing istri dia.. mungkin lps ini Allah nak bg dorang bizns lain… who knows? Im still mencari ilmu.. my granny kata tuntut ilmu sampai kita nak di jemput Allah… seriously cant believe Pengetahuan agama pizo sngt cetek.. my niece 5taun pun tau bab aurat… Berani kluarkan hukum sndri….

    0

    0
  140. ANONYMOUS says:

    jawapannya : BOIKOT aje brande FAREEDA
    lain brand pun ade bkan their brand tudung
    aje yg ade di market. such a snobbish couple
    apa they all ingat $$ can buy everything?

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      tknk beli tk mampu beli tk payah la nk boikot boikot ! tknk beli sudahhhhhh jangan busok hati sangattttt kate orang islam nk kena buat baikk…

      0

      0
  141. mirahna says:

    memang lah dia tidak menjual tudung yang pendek tetapi dia menjual tudung singkat.lagi satu hidayah tu datang dari allah bukan dari tudung fareeda,jika nak berbahasa pastikan awak tu berpendidikan terlebih dahulu

    0

    0
  142. Akak Cakna says:

    Fizo dan Mawar berhati2lah apabila mengeluarkan kenyataan kerana sedikit kesilapan boleh membawa padah . Dan satu lagi perkara , dalami lah dulu ilmu agama kerana banyak yang akak perhatikan cara anda berdua yang tidak kena dengan hukum agama kita . Betul Mawar telah menutup auratnya tapi bagaimana dengan cara berpakaian nya? . Adakan Islam membenarkan seorang perempuan terutama sekali seorang isteri memakai seluar yang ketat hingga menampakan bentuk paha dan kakinya , dan dengan bajunya yang singkat serta tudung yang tidak menutup dadanya? Sebagai seorang suami anda seharusnya bijak membimbing isteri anda mengikut lunas2 Islam yang sebenarnya..Maaf jika teguran akak ini menyinggung perasaan anda berdua tapi sebagai seorang Islam kita kenalah saling tegur menegur jika perlu…

    0

    0
  143. aisy says:

    Mase aku g memborong kain dekat veitnam, bersepah2 tudung pattern fareeda dkt sane. Jual tepi2 jalan je kot sehelai 30henget. Npe fareeda xbising plak n then inform la dkt kerajaan vietnam supaya rakyat die hentikan jualan tudung pattern fareeda klu x nnt fareeda saman.huhu. Klu org malaysia beli tudung tu mase shopping dkt vietnam ko nak salah kan jugak ke org yg beli tu sedangkan dorg beli dkt luar dari malaysia.

    0

    0
  144. Agasi says:

    Emm I mampu nak beli tudung Fareeda ni ( alhamdulillah ) sempat lah fitting tapi I tak beli pun, kenapa ? Sebab my hubby kata tak mengikut syariat… singkat je…tak menutup dada…so I beli tudung lain je….bawal pun dah byk design cantik2…nape org kemaruk sgt beli FAREEDA..sbb kononya mereka tu loaded ler sbb mampu beli tudung mahal2…dunia….dunia

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kalau gitu kenape kau tk berjubah laboh aje ? tau pulak kau nk bertudong pesen pesen eh ? orang yg beli tudong fareeda tu dorang bukan kemarok ! tapi dorang berminat n suka ngan pesen tudong fareeda ! kalau kau tk suka jangan beliiiiii hepening kan !

      0

      0
  145. Jelmol says:

    Aurat itu subjektif? Tu cakap org takde basic agama. Dalam islam kan aurat ada rules. Mana ada subjektif ikut hati each person. Takkan tak tau bro? Bersangka baik, mungkin ko tersalah cakap pasal over nak bekap bini ko.

    0

    0
  146. MakrulDean says:

    Bila dia kata dalam islam sebenar tangan pun takleh terdedah, aku agak maksud dia nak kata yang islam sebenar ni aurat wanita banyak yang kena tutup. Jadi bini dia tu bukan anut agama islam sebenar ke, sebab tu boleh pakai ketat siap tudung tayang buah lagi? Plesslah, agama islam tak ade yg sebenar tak ade yg fake. Islam is Islam.

    0

    0
  147. hamba allah says:

    cehh…kalo btudung kerana allah bagus jgk..ni btudung kerana FAREEDA xdpt aper..

    0

    0
  148. Dia says:

    ape la sgt tudung mawar tu nak digila2 kan. betingkat2 mcm boria je ku tengok heh

    0

    0
  149. akubukanko says:

    ape ni fizzo? malu ler mcm ni..ada pulak aurat itu subjktif… tu la org suh pi mengaji hang ponteng..malu pulak aq rase bile dgr sttment hang ni

    0

    0
  150. aida says:

    statement fizo buat aq sentap.. beriyaaa cover bini. tp bila baca komen2 kt atas ni, aq lgiiiiii bengang. sebab apa?
    korang ni lebih kpd jeles, busuk hati. masha allah. bgi aq, perniagaan dia ok. jual tudung. mulia perniagaan tu. menyumbang kpd peningkatan umat islam untuk bertudung.

    muhasabah diri puan2, dengki2 ni x elok. cuci hati masing2

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kau ni macm tk tau aje prangai orang melayu huh ! babtu orang melayu kalau meniaga jadi lungkop gara2 mulot kaninabu orang2 lah ! melayu lungkopkn melayu huh ! orang2 ni semua mana boleh tengok orang lain meniaga maju sikit ha start la dorang cakap yg bukan2 tudong pendek la tudong senkat Nampak tetek la…bis ada pompan yg pakai tudong tutop dada tapi pakai seluar ketat bontot tongek baju ketat tu macmana pulak ??????????????????????? ! tudong sengkat yg nk di kecoh2kan eeeeeeeeeeeeeeeeee mengarot !!

      0

      0
  151. jantan kebret says:

    FIZO NI DULU BELAGAK..KALAU NAK KAWAN PON KAWAN DENGAN ORANG YANG HOT2 JAAAA DULU DEKAT UITM ARAU…NO WONDER LAAAA

    0

    0
  152. ISLAM ITU INDAH says:

    Nak kongis kepada pembaca : –
    Menutup AURAT bkn sekadar bertudung Kepala.TETAPI mentup AURAT bagi wanita adalah Munutupi kepala hingga tdk menampakn rambut, pangkal leher,bahagian dada TIDAK memakai pakaian hingga menaikan syawat kaum adam.AURAT perlu di jaga TIDAK memakai seluar ketat,skirt ketat
    Pakai tudung tetapi masih berbaju blengan pendek, berbaju ketat , sendat.Pakai tudung tapi tudung singkat hingga menampakan paras dada itu INCOMPLETE dlm etika menutup aurat.AURAT WANITA HARUS TERSEMBUNYI DARI PANDANGAN MATA KAUM AJNABI.secara ringkas bertudung@menutup AURAT (kecuali muka dan tapak tangan) ADALAH WAJIB.Jgn menutup aurat kerana trend semasa.

    0

    0
  153. luvvy says:

    semakin banyak fizo berbicara, semakin terserlah kejahilannya…

    0

    0
  154. Ferincess of Genovia says:

    Tudung Sotong

    0

    0
  155. kalau test jual baldi yg patuh syariah and jual banyak2 time musim catu air.. macam mane tu?

    0

    0
  156. pink virgo says:

    salam. bila kita bercakap hendaklah mengunakan akal dan cukup ilmu, jgnlah kita menampakkan diri kita terlalu buta dlm hal-hal ilmu agama. ayat kamu “asal tidak berpakaian seksi” itu maksudnye apa???? saya tengok dlm rancangan “romantika” isteri kamu memakai seluar yg menampakkan bentuk kaki – itu pon salah satu maksudnya seksi dlm islam. tolong pikirkanlah sebelum bercakap..

    0

    0
  157. mak jemah says:

    BOIKOT JE DIK NON!!!!!!!
    CAKAP BANYAK2 TAK GUNA
    LETS BOIKOT!!!!!
    B
    O
    I
    K
    O
    T

    0

    0