Written by AbangNara | June 11th, 2012

Susulan pendedahan Anzalna di dalam BiPop semalam kononnya Nelofa cuba menjatuhkan dia, Abang Nara sempat menghubungi Neelofa sama ada ingin membuat kenyataan tentang isu ini. Sayangnya Neelofa berkata yang dia ingin menyelesaikan perkara ini melalui saluran rasmi dan berharap agar Abang Nara bersabar sehingga tiba saat itu. Namun pagi tadi, Neelofa sempat meluahkan sedikit isi hatinya menerusi Twitter Neelofa.

neelofa

Seperti yang anda baca di atas, Neelofa menyatakan apa yang telah didedahkan oleh Anzalna adalah fitnah yang bertujuan untuk menjatuhkan dirinya.

neelofa

Abang Nara masih tidak berapa faham apakah yang dimaksudkan dengan “official way”. Adakah Neelofa akan membawa perkara ini ke mahkamah? Abang Nara berharap agar perkara ini dapat diselesaikan secara baik di antara mereka yang terlibat. Namun keputusan semuannya di tangan Neelofa. Sama-sama kita nantikan.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

368 responses to Jangan Fitnah Dan Jatuhkan Orang Dalam Suratkhabar – Neelofa

  1. miss s says:

    Apa2 je lah…..

    0

    0
  2. taktau says:

    baru skng nak ingat Allah..

    0

    0
  3. Anonymous says:

    yes, jgn ckp bnyk, bwk je ke mahkamah!!. sape menang dpt duit!! yeszaaa

    0

    0
  4. BUTTERFLY says:

    ala,konon2 glemeres la tewww da ambil tindakan in official,.if xbetul,jgn la cepat melatah..

    0

    0
  5. ahkak nyibuk says:

    mmg neelofa ni suke berkate2 la… lg kt twiter tak matang tau..

    0

    0
  6. nabila says:

    eee penipu…igt org percaye la ape yang kau ckp tu lofa?menyampah dgn org berlagak baik mcm kau! FAKE

    0

    0
  7. atz says:

    humm…dok men nama Allah buleh neelofa ni..time tutup aurat tunjuk badan tu xmau ingt Allah..

    0

    0
    • mamee monster... says:

      masa jadi bug bunny xingat plak Allah…

      0

      0
    • Anonymous says:

      kebiasaan retis ni dia akan sebut nama ALLAH bila dia dituduh. masa tu byklah ayat2 Quran yg kuar dr mulut dorang. ‘memfitnah lebih buruk dari mbunuh’. ‘tak baik tuduh2, ALLAH marah’. “berdosa kita mjaja keburukan org’. Itulah ayat2 klise retis. Tp time melaram, x amik pulak apa kata isi Quran. mcm org yahudi, amik setengah2 dari Quran yg dorang suke je. yg dorang tak suke, dorang tak nak ikut

      0

      0
      • ciklara says:

        agreed 110%..

        naik naikkn name masing2 kennnnn

        0

        0
      • f says:

        Time kau mengutuk mengeji artis ni agak2 kau teringat Allah tak? Rasanya kalau kao ingta Allah sebenar-benarnya, tak tertaip nya kata2 kutukan ni wei. Jgn lah hipokrit macam ko sorang confirmed masuk syurga. Allah pun judge kita semua masa akhirat nanti. Siapa lah kita2 ni nak judge sesama kita sampai mengutuk menghina masa masih di dunia. Sedar lah. Malu wei.

        0

        0
      • Anonymous says:

        utk f, tiada siapa disini nak menilai sesiapa. kita tak berhak menentukan syurga neraka org. Tp kalau perbuatan bdosa, kita kena tegur sbb dosa ke pahala sume dah ada dlm Quran. Dlm Quran dah ada kalau buat ini dosa, kalau buat itu pahala. kata2 en k ni lebih kpd kata2 org yg mati, bajet mandi sdiri n jalan sdiri pg kubur. Xyah tgu nak jd sempurna baru nak menegur. Sbb kita sesama islam bertanggungjwb sesama saudara.

        0

        0
      • f says:

        Laa mmg niat nak menegur ke? Ingat niat nak mengutuk. Mulia juga hati org2 kat sini. Mengutuk/menghina atas alasan menegur.
        Again, jangan hipokrit. Kalau nak tegur, gi direct kat Neelofa lah wei. Dia ada Twitter account. Niat yg baik perlu disampaikan dgn cara yg baik, secara terus kepada orang tu. Bukan secara baling batu sembunyi tangan kat blog hiburan mcm ni. Kau ingat dia mcm kita2 ke hari2 banyak masa nak bukak blog hiburan tengok ada nasihat Islamik utk dia ke tak kat sini? Come on lah wei.
        Sila re-check and pastikan betul2 niat tu ye. Tah-tah tersilap niat kot.

        0

        0
      • Anonymous says:

        yeayyy agree dgn f!! hidup f!

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku setuju 100% la kte2 f ni… org kt bn ni pandai kutuk je.. konon nk bg nasihat.. pastu dok mengumpat beramai2, buka aib org dengn tiket nasihat… bagus sangat!!

        0

        0
  8. ahkak nyibuk says:

    neelofa ni suka berkata2 la..
    lagi2 kat tweeter.. tak matang langsung…

    0

    0
  9. akuabby says:

    tak kisah la sape salah ke betul..tapi mmg aku tak minat korang..

    0

    0
  10. Mas Joko says:

    Haih,apahal lah duk dedah aib orang ? Aib sendiri tolonglah jaga.

    0

    0
  11. hany says:

    muhasabah diri masing2 lagi bagus dr duk hentam sana sini

    0

    0
  12. .... says:

    Masa pakai seksi2 dedah sana sini.Ingt Allah tak cik loopa?

    0

    0
  13. crystal love says:

    time seksi x ingt Allah, dah susah ingt Allah.. br nak cari keadilan dr Allah. bukan sorg 2 je neelofa crk pasal, sblm ni fazura, pastu tasha shila, now anzalna. so sape yg bermasalah?

    0

    0
  14. Anonymous says:

    tgk muka pon taw pendengki…

    0

    0
  15. gadis cute says:

    tahu plak gelabah puyu minah kelate nie….

    0

    0
  16. atomekbom.. says:

    muahahaaaaaaaaaaa…kelakar la kau lopak!!

    0

    0
  17. naddy says:

    masa dewi remaja aritu kan dorang ade gado x puas ati jugak if krg perasan la..igt kan da abis smpai c2 je huhu..da lama nih alzalna simpan kot..agak2 nye bile smua org da start reveal tuh yg die pun jdi berani nk ckp jugak..yela ade geng nk gdo ngn neelofa huhu..

    0

    0
  18. neelofa dahi berkerut dan perasan cantik says:

    aku tak rasa anzalna buat fitnah. kalau fitnah, kenapa ramai artis dah terkena ? pakaian si neelofa ni pun dah nampak macamana perangai. baju pakai pun sampai nampak seluar dalam. masa birthday dia dulu, mana ada artis pompuan datang, semua jantan. masa dia handle fesyenista kiko kat astro dulu, muka sombong. tak beramah mesra pun ngan mak budak baby tu. yg penting aku menyampah ngan dia ni… lopak perasan cantik walau katik!!!!

    0

    0
    • Malisa says:

      alahai ..mcm la perangai dan pakaian artis yg mengata neelofa ni tutup aurat..fazura lagilah.. belaan sape ntah..tasha tu dulu miskin now kaya hasil dari mana tu..tolong bf jual ikan bakar ke..at least neelofa mmg dtg dari famly yg bijak pandai dan kaya…dia pun bijak dan tgk background family lah.. artis lain ni semua degki rezeki lofa x putus..thn ni berderet filem nak keluar..tiap minggu kuar tv tu yg cari akal bergabung utk kenakan neelofa..cuma lofa kalau sopan sikit lagi la meroyan betina perasan cantik mcm f, t dan a tu..

      0

      0
      • sendat says:

        filem ape yg bderet utk d tayangkan tu??azura pun x laku2 kan..

        0

        0
      • xyz says:

        cantik manapun orang tu kalau mulut longkang, memang cepat je orang benci. lofa mungkin berbakat, cantik, bijak, tapi selagi dia tak hold back sekejap, kawal sikit apa yang dia nak cakap, selagi itu lah orang kurang senang dengan dia.

        apa yang kita tweet di twitter sedikit sebanyak reflect siapa diri kita sebenarnya. lofa akan nampak lebih cantik dan manis kalau dia diam. tak semua perlu diluahkan kot.

        semua ni start sebab dia outspoken sangat. taksalah menyuarakan pendapat, tapi kalau pendapat dia mengaibkan orang lain, of course people sentap kan.

        0

        0
      • Anonymous says:

        mak neelofa ke?

        0

        0
      • joey jambu says:

        cantek lg siti saleha serius laaa…lofa ni cntek la jgk tp xdela cntek sgt dmata sorg lelaki mcm aku ni..mata dia pn kembung kt ats..punggung pn terjuih…peha pn tebal…xmenarik citarasa lgsung..

        0

        0
  19. nasik lemak neelofa tak sedap says:

    cerita pasal tuhan mcm bagus je kan? Bisnes nasik lemak tp nasik lemak tak sedap. Pakai seksi meksi tu tak takut ke tuhan tarik nyawa? Lg takut drp tuhan tarik rezeki eh? Puiii

    0

    0
  20. akuabby says:

    ape lah artis baru sekarang..nak naik punye pasal macam2 korang cari publisiti..cthlah artis2 lama yang merangkak dari bawah utk dapat nama spt norkhiriah,enot,lisa,vanida n bla..bla..tapi mmg dr dulu aku tak sk c lopa ni..nampak sgt bermuka2..naik cpt sb kontroversi…apa daaa…

    0

    0
  21. antiLOFA says:

    sejak kuar muka si LOPAK ni kt tv or paper mmg aku dh x suka.. muka tu mcm ada something je.. muka jahat nk knakan org.. sedar diri la cik lopak y awk tu x seberapa kt industri seni.. bajet hot sgt la tuh.. rancangan NONA pn aku dh kureng tgk sbb si LOPAK ni ada.. kaku je.. dpt 10A pn tp otak bingai wt ape.. aku mmg happy giler la si lopak x menang apbh tu… klau dh 2 org yang kuarkan kenyataan yang same psl ko tu lopak. tu bknnya dipanggil fitnah.. tu namanya kenyataan.. mcm y ko nk cri psl dgn FAZURA dlu tuh.. tp FAZURA pn x knal sape NEELOFA.. hihihi.. kesian kan ko.. artis glamer pn x knal ko.. wat malu jelah…

    0

    0
    • Anonymous says:

      10A lagiii… kau spm dpt berapa?

      0

      0
      • KK says:

        10A lg… ko anon spm dapat berapa?

        0

        0
      • Anonymous says:

        ko kk spm dpt berapa? ko mesti amik pendidikan moral kan sbb ko bukan islam. tp xberapa moral la kau.

        0

        0
      • KK says:

        ko siapa anon nk bkn islam kn aku?

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku mak ko la kk! jews jews jews!

        0

        0
      • anon yg bodoh says:

        dia ingat dia sorang yg dapat 10A dlm dunia nih…sebab tu bajet cerdik sangat…

        0

        0
      • Anonymous says:

        so, r u jews anon bodoh? sesuai dgn nama ko, dh la xdpt 10A bodoh pula.

        0

        0
      • antiLOFA says:

        hahaha.. si anon nie nampak sgt PEMINAT FANATIK SI LOPAKKKK.. si anon xleh trime knyataan retis ksygn dier kna kutuk.. hahaha.. sedar lah diri.. org yang x dpt banyak A dlm SPM pn xde la BUSUK HATI MACAM ORANG YANG DAPAT BANYAK A DLM SPM.. byk A tp syg x guna kepandaian tu.. guna nk jatuhkan org.. huhuhu.. sorylah ye si anon.. biarlah X CEMERLANG DI DUNIA.. TAPI CEMERLANG DI AKHIRAT.. DPT 10A PN BELUM TENTU BEKALAN DI AKHIRAT TU CUKUP YEEEE…

        0

        0
      • Anonymous says:

        antilofa, nnt ko ada anak, ko akan suruh dia dpt spm 10A ke, or suruh dia xyah belajar? cer jwb..

        0

        0
      • ... says:

        si anon yg katanya mak kepada KK tapi mengatakan KK adelah jews rupenye si anon pon adalah jews, kapir, laknatullah etc etc (semua yg diperkatakannye sendiri)…sedehh betul si anon ni

        0

        0
      • Anonymous says:

        kk, tgk beruk ni ngata ko jews!! ahaha..

        0

        0
      • Anonymous says:

        wey ape ni main2 agame ni… gile ke ape… ishh ntah ape2..

        0

        0
  22. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan says:

    ala nelopak….. x pyh nk kontroversi sgt erk…
    Dunia… Allah semua mention dekat twitter….
    time nk tayang part of body x hengat plak dunia…x hengat Allah….
    papelah ko lopak….

    0

    0
  23. akirakaede says:

    tak lama dah dlm industri ni..hal remeh tak dapat nak kawal..tak sungguh tak kata,tak sungguh orang tak mengata.aku harap official announcement tu,kau buat untuk menyatakan persaraan terus dari dunia hiburan yang membawa kelalaian tidak bertepi ni ye neelofa..kalau nak kata thp lakonan kau tu,level mia sara pun kau tak boleh lawan..bila dah jatuh baru nak ingat Allah,alhamdulillah..masih ada kesedaran disitu..jadi tinggalkan yang buruk,teruskan usaha baik kau dlm bidang perniagaan..penat2 pulun 10A tp bergmbar kelas murahan.jgnlah tunjukkan diri kau ada rupa,ada gaya,takde otak..ikhlas dari aku utk neelofa..harap abang nara print screen dan hadiahkan kepada neelofa tersayang ye.

    0

    0
    • Nasik lemak neelofa besar tapi tak sedap says:

      bisnes? Bisnes nasik lemak yg tak sedap tu ke? Dah la mahal.. Ni spesies melayu sekinchan ikan bakar gak ni…puii

      0

      0
      • mamee monster says:

        alaa…ko bkn xtau..kalu dh perasan tu mcm2 la…ni mesti kes perasan sedap…pastu bajet ada brand la menu dia tu…sbb tu jual mahal…

        0

        0
      • LLM says:

        Tak sedap pun nasik lemaknya berduyun-duyun orang makan.ari2 penuh kedainya. bosan betul nak makan pun kena berbaris memanjang. dahlah sesak nak mampus. bukan sedap sangat pun, mahal je lebih. Tak minat pompuan ni. gedik semacam je, cam pompuan kenjar.

        0

        0
      • Anonymous says:

        llm, kau tau x village nasi lemak tu ayam goreng die plg sedap and thats why ramai org beratur. lagi satu dia punye milo dinosor ngan jus kedondong is to die for. kedai xkan penuh klu mknan x sedap.

        0

        0
      • Nasik dagang neelofa nampak sedap tapi tak sedap jugakk says:

        Ayam goreng je laa sedap kot. nasik lemak tak berasa, nasik dagang yg neelofa kata sedapppp sangattttt tu haramm tak sedap! dah laa gulai cayaq, ikan tak fresh…

        yg beratuq tu cina sesajaaaaa…pasai pa? pasai co-tokey adalah cina. Damansara Utama mana da melayu sangat.

        melayu bleh kira ngan jari jaa makan kat kedai neelofa tu.

        0

        0
      • Anonymous says:

        wei nasi lemak die terasa lemak santan semua. nasi dagang aku x pernah try, kau ni dtg masa bila yg xpenah nampak melayu, time lunch aku pergi penuh je melayu kat situ.. btw uncle tu cina muslim, and kedai tu bukan lofa punye, korg ni memandai je ckp lofa punye, tu bapak tiri die ngan uncle tu yg punya la, xde kene mengena ngan die..

        0

        0
      • anon yg bodoh says:

        ko tu fanatik sangat!…semua neelofa bagus…nasi yg xsedap ko ckp sedap…org len kutuk ko back-up nk mapos…p jilat pungkoq nelopak la anon oiii…

        0

        0
      • Anonymous says:

        anon yg bodoh, salah org lagiiiiiiiiiiii.. ahahahah!! malunyaaaa

        0

        0
  24. Tak bagu lar gadoh2 sesama sendiri.. kedua2 pihak juga dapat balanya nanti.. yang az tu g wat statement cm tu kenapa? kan dh kecoh 1 malaysia.

    0

    0
  25. eva says:

    haqha, ni maria farida tweet
    What goes around comes around lil princess.. Stepdaddy can’t help u now?

    0

    0
  26. peah gossip says:

    ayat mcm suci gitu.. hihihi. lantak ko la Lofa.

    Mari tengok siapa yang kenaaaa

    0

    0
  27. lopa hangit says:

    dr awal lg aku mmg x suker dgn pompuan ni….booooooooo!!!

    0

    0
  28. amirnawawi says:

    Panas panas panasss… makin panas ni

    0

    0
  29. Lisa says:

    Abg Nara dlm twitter brapi2 ckp dia team Neelofa. Da la 2 abg nara, tak pyh nk bekap sangat popuam mcm tu. Pakai seksi cm sundal. Ada hati nak twit ‘biar hina dmata org tp tak hina d mata ALLAH.’ haha Puii. Pakai mcm tu mulia ke dmata ALLAH?

    0

    0
    • Anonymous says:

      kau siapa nak tentukan dia mulia di mata Allah ke x?

      0

      0
    • KK says:

      aku plak laki ko! anon balik rumah, pegi basuh reban ayam tu, laki ko dh suruh ko basuh reban ko pemalas, duduk bertenggek kat sini x tentu hala, dh la belajar malas! jadi bini menyusahkan laki je ko ni!

      0

      0
  30. azlina says:

    hem…x abis2 mengata org..bila org kata kt dia balik…tau plak nak melenting..ntah kt mana la lelaki tgk kt neelofa ni..muka dia adalah muka org kelate biase jer…harapkan muka putih jelah…lain la kalo anzalna…dgn rambut ikal mayang, kulit putih mulus…anzalna…i tetap sokong u…

    0

    0
  31. smurf says:

    anyone can help me with neelofa tweet x?? saye x paham ayat that’s Allah cannot take from us tu?? Allah is the greatest, so Allah can take anything… anything from us with kun fa ya kun?? nape die taip cannot?? which part yg cannot eh?

    0

    0
    • Anonymous says:

      tula, lenkali belajar english, rajin2kan tgk ohmyenglish. dia kata dlm dunia ni, bende semua bukan kat tangan kita, xde ape yg Allah xboleh tarik dpd kita. Allah maha besar, semua Allah bleh tarik..

      0

      0
  32. Adriana says:

    sudah la kau lopak… padan muka kauuuuu… bajet baikkkk la sgttt… berlakon ke lauttt…

    0

    0
    • Kipas Susah Mati Neelofa says:

      Diam la kau Meerdriana… Anak kembar kau camner? Sehat??!!

      Go Neelofa Go… Oh yeah bebeh…..!!!!!

      0

      0
      • Anonymous says:

        mana ko tau dia meeraadriana?

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Aku main tembak jer. Yg ko mcm nak marah aku ni kenapa? Ko dah jadi geng meeradriana ke? by the way ko pekabo Anonymous? Lama tak jumpo…

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku dh jd ‘besfren’ sesgt ngan si meeraadriana tuu.. semua soalan aku x nak jwb, blk2 nak mengaku anak vip. boring aku..

        0

        0
      • Kipas Susah Mati Neelofa says:

        Biar la dia… dia seronot begitu..

        0

        0
      • Anonymous says:

        aku dh xdpt membacking neelofa lagi kipas, sbb kat twitter ramai artis bergabung menghentam beliau. aku cuma bleh kata die cantik je, tu je. ahahaha.. tp die mg cantik pun.

        0

        0
  33. Anonymous says:

    berani kerana benar. go neelofa.

    0

    0
  34. Aku pemerhati says:

    klau artis lain x manenya abg nara nk bekap..tahu la lofa artis kesayangan dia..kadang aku pn nk naik boring n mnymph plk..cuba klau artis y lain abg nara pn buat sama..bekap gak..

    0

    0
  35. lulu says:

    tak!

    0

    0
    • SAYA says:

      spesis macam neelofa jgk ke u?

      0

      0
    • lulu says:

      i spesis x suka judge org mcm Tuhan. Peace!

      0

      0
    • SAYA says:

      what…x suka judge org mcm Tuhan..masyaallah!!!!!

      0

      0
    • lali says:

      lulu spesies x suke judge org mcm tuhan katanya.. tp dia tetap ke blog gosip jgk menonton aksi di sini.. aksi ini tak patot ko tonton lulu.. pulang la ko.. ko kn nk pulang ke jln yg benar..

      0

      0
    • lulu says:

      nak buat mcm mana, aku suka tgk manusia2 mcm korg ni mempersendakan nama Tuhan kat blog gosip.

      0

      0
    • gile kentang says:

      lulu… based on your statement kan..

      ‘i spesis x suka judge org mcm Tuhan. Peace!’

      ‘nak buat mcm mana, aku suka tgk manusia2 mcm korg ni mempersendakan nama Tuhan kat blog gosip.’

      u xsuke komen yg menunjuk kan u akan mengadili org macam Tuhan, at the same time, u suke dgn org2 yg komen mengadili cm Tuhan… kire u bersubahat lah kan…. sbb klu da mentined xsuke, no need lah tu baca komen2 pengomen semua, just baca artikel n leave it… i describe u org yg suke bersubahat lah…. =) Peace No War

      0

      0
    • lali says:

      nk buat camne kn lulu kn? lulu anggap blog ni akan dpt pahala tok nya dgn sekadar tgk persendaan di sini..

      0

      0
    • Anonymous says:

      eh terasa pulak, i baca tp i x komen ape pun, i komen x je.. if u nak rs bersubahat ckp la, janji i x judge org mcm uollssss…

      0

      0
    • lulu says:

      lali, toknya tu apa?

      0

      0
    • SAYA says:

      kite coment xperlukan kluar kan nama TUHAN ok?just pendapat masing2 je. smua nya cantik ok..tp xperlulah kite banggakan diri kite sbb rupa dan keseksian kite.

      0

      0
    • lulu says:

      baik boss..

      0

      0
  36. Prince Noob says:

    time2 macam ni baru la nak fikir tuhan sebut nama tuhan… bila time pakai seksi2 separuh bogel tu takde pulak fikir tuhan

    0

    0
  37. mak lampir says:

    rata2 retis tunjuk baik ala2 lepas hentam org baru tau sebut perkataan ALLAH swt. kuikukuikuikui belakon pegang2, pkai seksi2, fitnah2 org…. ko rasa dlm diri ko ade Allah swt ke klo perangai ko gtu…Allah swt mmg sentiasa ade dengn kite, tp dlm diri kite belum tentu ade DIA.
    Nauzubillah… lofa… mengucap dulu br nak sebut2 Allah swt.

    btw.. klo rs OH!my ENGLISH lofa xbape nak ‘pandai’ tulih melayu udahla mcm ahkak ni haaaaaaa…

    0

    0
  38. suka neelofa apa adanya says:

    berani kerana benar go neelofa..

    0

    0
  39. kain kapan xcukup panjang nak tutup badan says:

    Ooohh..
    Ku hanya bisa menahan perasaan
    Ooohh..
    Semua karena kelakuan..

    Panas panas panas panas
    Badan ini
    Pusing pusing pusing pusing
    Oooohhh.. ~ Ziana Zain feat Zatul

    0

    0
  40. Aku kesah says:

    dulu masa lofa baru dlm dunia artis ni sy suka dia..tpi skg ni lama2 sy dh x suka dia la..sb dia ni seksi jer lbih..klau brgmbr tu msti nk tunjukan dia pnya eset bsr..tpi x bsr mana pn..palsu jer tu..pakai bra tbl..

    0

    0
    • merpati says:

      hahaha.. sama la dgn aku pun.. dulu mcm suka sikit la.. skg mcm meluar pulah.. ala2 control ayu yg x ayu tuh.. gedik

      0

      0
    • torpedo says:

      mana ada pakai bra tebal, lopa cuma amalkan teknik lentik yg berlebehan tu yg nmpak cm KEBESARAN je…

      0

      0
  41. oh lala says:

    aku nk tunggu karangan penjelasan dr lopa..kate 10A spm..hauahua

    0

    0
    • Anonymous says:

      nnt kau ade anak ko nak x anak ko dpt 10A spm.

      0

      0
      • Anonymous says:

        there, still ko nak anak ko dpt 10A kan. end of discussion. period.

        0

        0
      • aku sokong ko bini bpk neelofa…
        Bukan aku xsuka komen ko anon..aku pon nak anak aku 10A…
        kdg2 komen ko ade gak bernas tp entry ni nape la ko jd kurg cerdik…
        aku malas nak tnya ko spm 10A ke??nnt lg ko melenting…aku xtau ar ko minat neelofa ni tahap mana…tp even dia cemerlang lam spm,perangai cm ni,sape suke weyhh..ko tau x Allah tu bg 10A spm kat dia tu 1 ujian gak…Tuhan bg otak die cerdik pon 1 ujian,Tuhan bg muka cantik pon 1 ujian untuk die jugak…wlupun smua ni anugerah untk die n jrg2 ade kat semua org tp anon ko kne tau anon ke arah mane die gunakan anugerah yg tuhan bg kat die tu…die guna cara betul ke x..majoriti komen kat sni smua x suka cara die weyyy…maknanya dia kena perbetulkan hubungan die ngan Tuhan dan manusia sekeliling dia..mana ada lam dunia ni manusia bnci ngan manusia yg baik…aku bkn nak ckp aku baik,tp aku nsht kat dri aku gak…
        ##ni bukan ceramah ustaj azhar idrus n whatever so on.

        0

        0
      • Anonymous says:

        biru mataku, ko salah, aku x minat neelofa, tp aku x nafikan dia cantik. yang aku ckp kat sini, jgn sangkut pautkan 10A dgn sikap die. perangai manusia ni mcm2, tp it doesn mean dia sorg yg mcm tahi, korg nak perkecil2kan psl pencapaian akademik. ko pun nak ko anak ko 10A spm kan? so jgn la influence bdk2 x abis skolah ni supaya x pentingkan pelajaran. nnt kang blk2 alasan, alaa 10A pun mcm neelofa buat ape. padahal!! diri sendiri malas belajar.. tu je tujuan aku. jgn libatkan spm 10A die dgn perangai dia boleh x? aku harap ko faham penjelasan aku sbb aku rs kau lebih bijak dpd bdk2 x cukup umur yg mengomen kat sini. :)

        0

        0
  42. thorn says:

    minta Neelofa wat keje amal dia minta bayar RM5000.00..no free ok..artis lain ok je buat keje amal..dah kaya lagi nak kaya…

    0

    0
  43. i am a pro poker player!

    0

    0
  44. cherry says:

    Ooooooooo Fitnah rupanya~ …emmm..ye ke Fitnah ni….apa2 pun, peace no war Y( ^ . ^ )Y

    0

    0
  45. […] dalam BiPop, Anzalna mendedahkan yang Neelofa cuba menjatuhkan dia. Menurut sumber dari abg Nara @ Beautiful Nara, Neelofa berkata yang dia akan menyelesaikan perkara ni melalui saluran rasmi. Adakah itu bermaksud […]

    0

    0
  46. fans selangor says:

    orang kelantan… sape tak kenalll….huhu

    0

    0
    • haru says:

      xde mslh pun dgn negeri selangor ke melaka ke kelantan.perangai seseorang depends on die punye iman n agama.bukan sbb dia kelantan,die prangai bruk.no…kalau dah dia tu memang kurang pendekatan agama,prangai automatik akan ada yang tak kena.
      To neelofa,jgn ingt allah bila susah jer.

      0

      0
    • aku marah ni!! says:

      NATE BERUT WEI!!..KLU XGUNA NAMO NEGERI AKU XLEH KO!!! ORE NEGERI MU BAIK SGT KO NATE!!!

      0

      0
      • sara says:

        kpd org2 kelantan… wt rilek sudah la… x phy la nk mencarut, kite kne sedar negeri kite ramai yg jahat, pengotor, pemalas. kite kne contohi org2 dr negeri laen k.. kat negeri laen x der yg prangai jahat cm kite ni… dirunkn sumer perfect. so baek kite ubah n majukan ngeri kite, x pyh la nk mrh2 bende kecik ni. kite diam je bile kne kutuk so org pon da x kn kacau kite lg..

        0

        0
      • mamee monster says:

        xpyh maki org yg hina negeri ko…baik ko g maki neelopak yg mencemarkan negeri ko….

        0

        0
    • gadeskelantan says:

      for fan selangor: kenapa ng org klantan?? ambo pom org klantan gop..
      tpi xbrmakna asal psal neelofa nim abes ngko nak slahkan org klantan..
      mulut bia ada insuran sikit..
      P/S:buke peminat neelofa.. minat lisa & izara je… hohooo

      0

      0
  47. HAMBA ALLAH says:

    fitnah kat mane2 pun tetap dosa…ade masalah baru ingat ALLAH SWT…x malu ke mase kamu senang kamu buka2 sana sini dgn rezeki yg DIA bagi…

    0

    0
  48. kakak kau punya laki says:

    neelofa memang cantik, tapi kecantikkannya tiada yg istimewa.. cantik biasa aja.. makin lama pandang cepat jelak… lakonan dia pon hampeh! kaku! tak betol2 menjiwai watak!

    0

    0
  49. lunalatisya says:

    kesian ko ni neelofa..ko buruk2 n nak jatuh kan maruah org xpe ek…org buat ko mcm ni tau nk melenting…pdan la ngn muka ko yg bajet lawa sgt tu…puihhh…..

    0

    0
  50. ROMBAU says:

    Oh.. My English…

    0

    0
  51. Anonymous says:

    sy tak setuju tang’gadis kelantan cantik’. hohohohoooo…. kelakarla bila aku tbayangkan mek kelate tepi umah aku tu.. hahahhahaha

    0

    0
    • nelompang says:

      haah!biasa-biasa je..kt negeri lain pn ade org cantik..cume x expose dunia luar je..sbb msing2 dr tanah melayu gk.x

      0

      0
  52. kakak kau punya laki says:

    neelofa memang cantik, tapi kecantikkannya tiada yg istimewa.. cantik biasa aja.. makin lama pandang cepat jelak… lakonan dia pon hampeh! kaku! tak betol2 menjiwai watak! bersyukurlah apa yg dianugerahkan wahai neelofa..jgn mendabik dada.. jgn sombong.. kalau awak tu perfect, boleh lah jugak..

    0

    0
  53. Anonymous says:

    official way? bgos la 2 neelofa xpayah bg muke sgt dgn pedengki2 tu.. tgk mcm kes fazura jaja cite xbtol last2 senyap mcm tu je..nmpk sgt dengki

    0

    0
  54. No One says:

    mmg x berkenan den dgn si lopa ni…
    siap gaduh ngan fazura lagi psl VVIP…
    whatever it is…Fazura is the winner…. :D

    0

    0
    • Anonymous says:

      fs vs nd sape winner? ahaha

      0

      0
      • No One says:

        xde sape winner pon..x minat dua2…hahaha.. :P
        salah entry la beb.,..org dah smp london ko masih kat felda taib andak…
        ketinggalan sungguh…muahahaha,… ;p

        0

        0
      • Anonymous says:

        felda taib andak tu kat mana???? kampung madu kau ke? hehe.. jgn la mareeeee.. tny je.. ahah

        0

        0
      • No One says:

        sah2 fail geografi..bodoh melampau2…
        felda taib andak kat johor le wei… kg mawi tu..
        g belajar geografi dulu ea… haha..
        ke ko dok kat negara afrika yg kurus2 x cukup makan tu?? hahah…
        jgn marah..peace no war… ;p

        0

        0
      • Anonymous says:

        sory dlm subjek geografi xpenah wujudnya mengenal felda2 di seluruh malaysia. lagipun i amik science x main la belajar geografi form5, ape kelas. jdnye betul laa madu u duduk felda taib andak? jahat sgt ke dia tu? alaaa meroyan plak aku tny ni kang. ahaha.. i mmg kurus, u xnak kuruskan badan utk tawan husband u balik ke? jom kita pegi gym nak?

        0

        0
      • No One says:

        alahai..geografi masa darjah 5 x belajar ke? aku rasa darjah 5 cikgu dah ajar kawasan2 dlm msia…
        ke cikgu ko x penah ajar ko? hahaha…
        ko x yah la g gym..klu badan ko kurus mcm org africa x cukup makan…huhu..
        sila makan lebih skit..kesian..kurang zat rupanyer…
        hahaha
        aku xmain la madu2 ni..bkn mcm fs yg suka amik saki baki org lain..yuckss….

        0

        0
      • Anonymous says:

        sejak bila ade subjek geografi darjah 5?? ko ni skolah kat zimbabwe ke? ahaha.. alaaaaaaa malu2 pulak nak ckp, xpe aku x pecah rahsia psl madu ko tu.. jom kita gi serang die nak?? kesian kat ko serang sorg2.. tu la aku dh kata kat ko, jgn mkn bnyk2, kan dh gemuk, laki xsuka pompuan gemuk2..

        0

        0
      • No One says:

        hahaha..kesian darjah 5 x belajar geografi…budus sungguh…
        dah la Anonymous ooii..buang masa la layan org pysco mcm ko ni…aku bkn org mcm ko nk g serang2 org..sbb aku x de madu pon…hahaha
        apa2 pon back to real topic..aku mmg x suker lopa…haha..
        gud luck la lopa ea..moga ade org sokong ko..
        belakon citer azura x laku…huhuhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        muahaha.. dah bodoh kata org, mana de darjah 5 belajar geografi tolol! ahaha.. kesian, patut la laki ko diambil org, bodoh sgt rupanye.. kesiannn… madu ko mcm muka lofa ye yg ko benci die sgt..?? ahaha

        0

        0
      • No One says:

        alahai..aku rasa baik ko suh mak ko sekolah kan ko blk..
        ko sekolah mana ea dulu..
        oo…aku tau..patut la ko x belajar geog..rupa nye ko SEKOLAH PONDOK…
        wakakak….kesian…dah tua bangka felda taib andak pon x tau kat ner…
        bodoh bertalu2 la ko…
        no wonder la…
        ok2..aku paham…
        peace.. :D

        0

        0
      • Anonymous says:

        sory aku bkn org kampung or ulu felda, so aku x main la felda2 ni!! mak ko pun laki kene kebas ke yg nak meroyan kat sini? ahaha

        0

        0
      • cikgu berhemah says:

        Salam, apa ni main kutuk2 geografi form5..ko ingat ko bagus ke Anonymous masuk science stream..kalau ko nak tau semua nama Felda ada dalam pembelajaran/modul geografi sampai peringkat universiti…lain kali pikir dulu…kalau ko nak tahu geografi sebahagian daripada sains.

        0

        0
      • pada yg kutuk geografi form 5, moga kamu dilanggar lori alam flora esok.

        0

        0
  55. LLM says:

    Pengganti Pasa Sendat la ni, Ratu Kontroversi 2012 Si Lopak Air.

    0

    0
    • No One says:

      LLM..i loike your statement… ;)

      0

      0
    • penggelek paper BH says:

      dik loopa…. cuba cabar takhta plakon tv wanita popular abp yg akn dtg x menang pn x pe.jnji dpt top 5!!! klu menang satu bonus!!! bru blh buktikn rupa n bakat n semestinya populariti adik tu seiring!!!!
      tp kna tgk le dulu calon2nya….klu calon mcm 2011 dak loppa ni kna bnyak usaha lg.usaha utk memberi kn hasil lakonan yg terbaik bt peminat bkn bg kontroversi sj!!!. thn 2011 rmai yg nk tgk sapa yg dpt takhta sbg plakon tv wanita popular.BH siap ckp kategori ni sbg kategori panas n maut sbb calonnya hebat2 belaka.Liputan mluas utk kategori ni mengalahkan kategori pelakon filem wanita yg mmg sah2 dorg confirm dpt kt MK.wlupun calon2 pelakon tv wanita msa tu jg hebat n kontroversi tp lakonan diorg pn mantooppp dorr!!!! kontroversi seiring n populariti n bakat!!! bkn hanya brsandarkn rupa n kontrovrsi smata2!!!! bkn nk puji FS(aku pn x suka n perangai dia tp aku suka lakonan dia) tp displin n bakat yg ditonjolkan seolah2 menenggelamkan khilafnya di mata peminat.
      p/s : dik loopa…dulu FS pernah kehilangan trofi kt tngan TZ tp dia x meroyan pn.x kuarkn apa2 statment pn kt mna2 medium.sptutnya dia boleh hentam TZ habis2an sbb msa tu dak tiz tu first time tercalon terus menang!!!! igtkn FS rsa malu kalah n bdk mentah spt TZ tu n meroyan sakan tp katanya dia redha n terima kekalahannya n hati yg terbuka.(x kisah le dia hipokrit ke x tp dia x buruk2kn TZ wlupun diaorg pernah ada krisis sblum tu)!!!!! dan baru2 ni siap ckp kt paper yg TZ adalah antara pelakon pelapis yg baik n bagus mutu lakonannya!!!!

      0

      0
  56. Katniss Everdeen says:

    Mana Neelufa Mohd Nor dgn FAhrin Ahmad Full tu???Tk nk backup Lofa ke???MUAHAHAHAHAHAHAHAH!!!!

    0

    0
  57. Anonymous says:

    ish ish ckp pasal Allah. tp pegi the curve bercium dgn hans apekejadahnye.

    0

    0
    • Anonymous says:

      sama la dgn pompuan yg duk beromen kat taman2 rekreasi tu, pakai tudung tp duk main seluk2. wth?

      0

      0
      • xyz says:

        at least pompuan tu dah bertudung, satu perintah Allah dia dah ikut. pakai tudung atau tak, seluk2 tetap dosa

        0

        0
      • Anonymous says:

        ye AT LEAST pakai tudung. ajaran mana tah kau pakai. janji pakai tudung, ko pegi main seluk2 pun x ape. sbb at least kau pakai tudung. wei if kau islam kau suppose ckp, pakai tudung ke tidak, once kau berzina, neraka lah tempatnya.

        0

        0
      • No One says:

        Anonymous .. Ungkapan ko ini seolah-olah sedang memperlekehkan insan yang sedang berusaha mentaati perintah Allah (dalam bab tutup Aurat).

        Salah sama sekali dalam hal ehwal agama, untuk kita membandingkan diri kita dengan mereka yang lebih buruk agama dan akhlak. Ia adalah teknik Syaitan untuk menghentikan seseorang dari melakukan usaha pemulihan diri kepada yang lebih baik.
        Waulahualam…
        yang seluk2 tu dah mmg perangai syaitan..tp dia dh buat 1 suruhan agama yg wajib…. renung2kan…

        0

        0
      • Anonymous says:

        no one, sama la mcm ko, salah di sisi agama klu kita mengumpat org apetah lagi menfitnah org, kau x sedar ke dosa kau dgn fasha sandha dh bertimbun? agama ajar kau mengumpat dan menfitnah org ke? Perbuatan ko ini seolah-olah sedang memperlekehkan agama.

        Salah sama sekali dalam hal ehwal agama, untuk mengumpat apatah lagi menfitnah sesama islam. Ia adalah teknik Syaitan untuk menjeremuskan kau ke lembah neraka..
        Waulahualam…

        what ever it is, bende yg haram jgn la kau nak halalkan semata2 kau marahkan org lain, mengumpat dan menfitnah itu dosa besar. berzina juga dosa besar, tudung kau xkan dpt selamatkan kau klu kau melakukan dosa2 tersebut. kau org islam kau patut tahu semua ni. ni x, bila ko x suka ko sesuka hati bleh buat dosa dgn org tu. berzina tu pun dosanya dimaafkan Allah klu bertaubat, klu mengumpat? ko rasa akan dimaafkan ke klu ko x mintak maaf kat org yg kau umpat. xyah nak tunjuk muslimah sgt la no one. kau tlglah insaf. baik ko berzina dpd ko mengumpat dan menfitnah fasha sandha tu. AT LEAST ko bertaubat diampunkan nnt. korg kan suka guna ayat AT LEAST!

        0

        0
      • No One says:

        aku x ngumpat..itu kenyataan….
        belajar la utk terima kenyataan….huhuhu

        0

        0
      • Anonymous says:

        itu sbbnya pakai tudung pon blom tntu tutup aurat… pakai tudung tp bju sendat… bkn tutup aurat nmenye… dan dalam Islam wajib buat bukan pakai tudung tp tutup aurat yer…

        0

        0
      • xyz says:

        Anon;
        aku cakap yang penting dia bertudung (menutup aurat in my context) sudah, satu perintah dia dah ikut. tapi kalau dia seluk-seluk (zina) tetap satu dosa. kau sendiri yang merumitkan keadaan cakap putar belit.

        jangan sentap sangatlah nak buka hujah panjang lebar. inikan belog hiburan. belajarlah jangan cepat sentap baca komen orang. kena rileks doh.

        0

        0
      • Anonymous says:

        xyz, ko rs klu ko pakai tudung, tp berzina, ko dpt lagi ke pahala bertudung? ko pakai ajaran mana? pakai tudung klu berzina, dosa nye lebih dr org tidak bertudung tp tidak berzina. cuba ko ckp ape hukum hudud utk org berzina berbanding org tidak bertudung? so ko bertudung tidak langsung mendapat ape2 keberkatan mahupun dikecualikan dr dosa tidak bertudung sbb kau dh melakukan zina. xde istilah kau buat satu pahala, ko terlepas dpd satu dosa. neraka jgk tempatnya! xde istilah, aku minum arak tp aku x makan babi so aku terlepas satu dosa! bodoh!

        0

        0
  58. liraliya says:

    muka – biase2 (kulit brseh pn sbb pakai kimikal)
    body – biase2 (pendek persis ayam serama)
    otak – IQ kt bontot
    perangai – jahat mcm setan

    0

    0
  59. Katniss Everdeen says:

    Mana Neelufa Mohd Noor dan Fahrin Ahmad Full???Tk nk backup Lofa ke????MUAHAHAHAHAHAHAHAHAH!

    0

    0
  60. tomei says:

    neelofa….jangan tipu…bukan sebab kes c anzalna tu je..SELURUH sekolah tau perangai ngko macam mana….dan please la jangan guna ‘fitnah’ untuk cover diri sendiri…

    0

    0
    • emma says:

      jadi cam fasha sanda…. “no komen”…. baru cakap..bukan ade bukti pun..eh???aku backing sape nih..?ha ha ha..

      0

      0
  61. CIK BEDAH. says:

    BOLEH BERDARAH HIDUNG LOPAK KALAU BACE STATEMENT KORANG NI. EKEKEKEKE

    0

    0
  62. lantakpilah says:

    artis malaysia yang suam2 kuku mmg suka sgt publisiti begini. inilah cara mudah untuk dapatkan perhatian —> tashashila, neeloofa, anjoulie lavocah dan sewaktu dgnnya. contohilah mereka. panggg!!!

    0

    0
  63. minah nama saya says:

    jom pakat2 kite like facebook kami benci neelofa…jadikan ia realiti..semoga ular ni dpt dinyahkan dr dunia hiburan…

    p/s:jom like smpai 1 juta,.biar die sedar bahawa die sbnrnya perasan cntk wpun hakikatnya katik………..

    0

    0
  64. kamibenciorgbatuapi says:

    abg nara ni mcm batu api je..bia jelah diorang.

    0

    0
  65. heheehhe says:

    lofa cakap macamtu. sebab lofa tak pandai berlakon. at least anzalna pandai belakon… harap dia ada rupa je.tapi takde bakat. pergi je la jual muka tu. haha. BAKAT KE LAUT ;p

    0

    0
  66. zf says:

    xtau la..tp aku mcm x caya neelofa cenggitu sbb aku tgk die bese2 je

    0

    0
  67. Miss Lulu says:

    Ish ish ish.. Lepas satu, satu..
    Udah2 le tu.. X de makne nye gaduh2..
    Kalau betul ada buat, mnta maaf aje la..
    Susah sgt ke.. Dua2 pun sama aje.. Orgnye x glamer mana pn…

    0

    0
  68. snsdsc says:

    abg nara ni mmg klabu mata btul..backing la sgt lopa tuu.. tgk dari dulu lagi, time dewi remaja mmg ada dia gaduh ngan anzalna, pas tu ngan maria farida (kes shah jazle, walau akhirnya diorg xcouple pun), then fasha sandha skejap (tp fs tak layan), pas tu fazura (tmj nye pasal), then tasha shilla (sbb geram kalah ngan tasha at abpbh), skrg anzalna reveal balik..padan muka.. mmg lofa ni suka caras bf org tp bukan dia nak betul2 pun, saja test market nk tunjuk dia power..

    tu xtermasuk hal2 demanding dia lagi ngan kru, nona.. ngan kru tu, diorg pun malas amik tahu pasal lofa, sedangkan diorg yang cover line time lofa kena halau dari hotel sbb stalk tmj

    kes kt sekolah, xyah cakap lah..dari murid sampai ke cikgu..bersepah..kat kampung pun sama..

    mmg dia drama queen yg pandai berlagak suci..n dia mmg pantang org lebih dari dia, mentang2 dia dpt stepfather kaya n berpengaruh. kalau lah si artis2 senior ni saja nak target lofa, asal diorg tak target artis baru lain yg jauh lebih bagus (dlm kategori artis laa) mcm izara n wawa ke.. bye2 lofa, p lah jadi insan yg berguna dan berakhlak kalau pandai sgt..

    0

    0
  69. Audrey Hepburn says:

    Cats fight! Meowwwww~ Purrrr~

    0

    0
  70. insan prihatin says:

    si pempuan ni da la perasan cantik. pakai nampak lurah, dada, nampak ketiak, nampak kaki peha, n plg memalukan nmpk sua dlm. mmg murahan. harap je cerdik kaya tp otak xguna. pakai seksi nmpk segala-galanya.xyah perasan cantik ye neelofa. jgn berlagak sgt sbb tnpa peminat kau xkn ade kt industri ni. jgn smpai org ban kau lah. wat memalukan org melayu je bkn nya mat salleh nk pakai singkat ketat sendat cmtu. mcm fesyen pmpn murahan aku tgk pon geli doh. sedar la diri tu salah.. pmpn busuk hati busuk perangai busuk segala-galanya. jgn kutuk org weh kau 2 bkn perfect.klu x make up xdenya cantik mcm kau mekap berlapis2 tu. puihhh

    0

    0
  71. suci says:

    apala ko org…tak tau hujung pangkal mengutuk org bagai nak rak….

    0

    0
  72. whatever says:

    aq mmg dr dlu lg xbekenan dgn si lofa neyh . .isk2 . .

    0

    0
  73. zzz says:

    elok la tu pakat2 buat dosa kat sini….wakakaka

    0

    0
  74. Elly says:

    Tak ada apa yang special dengan dia. Puih.

    0

    0
  75. zizie says:

    yupp..ingga ku dengan orgpuan tok nang dari mula mukanya keluar dari dewi remaja..makin nya melakon crita azura ya..duweyyyy…nanglah keruk kedak kerak..sian nangga dak tok ko..baruk kalak eh..

    0

    0
  76. Inzalnya says:

    Baiklah i takkan keluarkan statement pitenah kat paper lg…i akan pitenah u kat twitter je mcm u selalu buat ok….yak ptuihhhh

    0

    0
  77. meeradriana says:

    tasha shila ke neelopa ke anzalna ke..
    lantak korang..
    korang bukan bagus sangat..
    harap muka jer lawa ckit..
    janji korang x usik izara cukuplah yer..

    0

    0
  78. mr slay says:

    perempuan melayu terakhir la sangat…busuk punya orang

    0

    0
  79. xsuke pempuan seksi2 says:

    ala tasa silla ke, anjalna ke neolopong ke..tiga2 aku xsuke..aku tetap suke artis2 yg berhijab…

    0

    0
  80. lopak says:

    lopak melopakkk

    0

    0
  81. peminat fazura says:

    ayat macam suci, tp tunjuk ketiak jugak.. lantak ko la lopa… padan ngan muka ko.

    0

    0
  82. hurmmm says:

    neealofa ni tk cantik ke…nape ak rase cantik yeh…hurmm mungkin lain2 org lain pandangan ye x…ape2 laa nelofa…moge ade nur pada kite smue …

    0

    0
  83. kakiku masin says:

    patut 10A jd doktor bkan jd retis.org xdpt 10A mati idup semula pn xdpt jd doktor

    0

    0
  84. peminat fazura says:

    yup.. adik neelofa hina TMJ kat tweeter. so jgn wonder why sgt la knp tasha shila menang.. padan muka ko lopa..

    0

    0
  85. Adriana says:

    Mmg meluat tgk si lopak ni.. sejak kat Final Dewi Remaja lagi.. dia punya menggoda juri mak aihhhhhhhhh! siap kenyit2 mata buat muka gediks bagai… mane x tergoda juri2 lelaki tu… haihhhhhhhhh ~ APTB! lalalalalala ~

    0

    0
  86. gegurl KL says:

    Ngape aaaa perangai betina dr Cik Siti Kembang sama jew…?
    Pakai tudung tp hati busuuuk !!

    0

    0
    • sara says:

      maafkan lah kami.. kami ni mungkin terkene kejutan budaya… jd bimbinglah kami ke jalan yg benar wahai org2 KL mahupun org2 luar lain yang berhati mulia sekelian… nk buat cm ne…. mak bapak kami x cukup ajar kami sbb tu ati busukk… jd kite org kne la ikot prangai org luar kan.. hati wangi sentiase.. x der satu pon yg busuk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      0

      0
    • Anonymous says:

      x pyh kenegerian sngt la… sume ni atas iman.. kalu kuat iman baiklah jdnya… kalo goyah lain la jadinya… Allah x tetapkan pon org negeri kelantan ni jahat…

      0

      0
    • uu says:

      haha..nape ek betina KL sume same jew?? sume konon bajet hot & urban..bajet nk western n modernize sgt tp agama tunggang langgang?
      hehe ape rase klu ade org ckp camtu?? wekkk ckp pkai otak pls. jaga sensitivity org kelantan.

      aku ad ramai member kelantan yg baik2..cube ko pegi UM, UKM, USM..bersepah bdk kelantan..baik n sopan (jaga aurat) jer diorg ko tauuu…..

      0

      0
  87. kiah sempoi says:

    gedik lah minah ni

    0

    0
  88. Anonymous says:

    jd ko baik sngt la dok buka aib org kt sini…

    0

    0
  89. leeya says:

    hurmmm…rasenyer xperlu kot nk judge org dgn membuta tuli sgt… lgpon isu nie xselesai lgik..so pe kate kite same2 berdoa agar artis2 cun nie dpt mncri jln penyelesaian yg sbnarnyer… in sha Allah , aamiin and by the way bagi pengomen yg sama nie kan… boley tak jgn SS sangat?! nama jew laen2 pdhal org yg sme jew yg komen…hurmmm tlong laa jgn bikin line panaz kt sni… lagi elok kalau kita bg komen yg membina bukan mengutuk…mungkin dia berada dlm pihak yg salah tapi siapa la kita untuk menghukum dia dengan cara mengutuk dan menghina…. so plezz jgn trlalu overdose sangat la…kdg2 tnpa kita sedar apa yang kita cakap kat org tuu sampai satu masa Tuhan balikkan kata2 tuu pada kite balik…that all ukhuwah fillah sahabat :)
    ~leeya~

    0

    0
  90. […] panas oleh Anzalna, mengatakan Neelofa sebenarnya mempunyai perangai ‘busuk hati’ . Menurut sumber  , Neelofa mengatakan apa yang didedahkan Anzalna adalah fitnah,bagi menjatuhkan dirinya.Selain itu […]

    0

    0
  91. minah tak suka seksi says:

    bukan ke alkisah si lopak ni mula fofular sebab dia kacau daun si maria farida ngan Shah Jazle. Lepas tu baru kuar citer fazura, tasha ngan anzalna.

    0

    0
  92. ohmyenglish says:

    kata 10A, tapi English ke laut je??Hoho
    #OhMyEnglish#

    0

    0
    • Anonymous says:

      alaa… time formal barulaa guna good english… ni kat tweeter jer kot… ko baca tweet2 mat saleh sana diorg pun tak tweet guna good english kat tweeter laaa….

      0

      0
  93. Cik Roza says:

    bukan setakat kt paper je..kt magazine HAI pun dia 9neelofa) bg statement..dia kata 95% kwn2 dia bgtau kt dia yg si tasha shilla ni vote diri sendiri time ABPP ari tuh.. memetik skit statement cik lofa ‘ pada lofa, nk sgt menang, bagilah. dia menang pun tak menjejaskan apa2. malah, status lofa sebagai artis baru x terjejas pun. karier lofa tetap berjalan seperti biasa. tawaran semakin mencurah-curah. lgpun, bukan lofa sorang yg ckp. ramai lg yg cakap x percaya dengan kemenangan dia, ya ke org undi dia?? bagi lofa, x patutlah sebab lofa rasa org lain lebih layak mcm Izara atau Fathia sebab kalau mereka menang, mereka mmg berhak menang sebb mmg mereka popular. dalam hal ni bukan lofa x boleh terima kekalahan. benda dah berlalu pun, cuma lofa x percaya. katakanlah najwa latif menang, itu logiklah kan? ini sebaliknya. tolonglah. sebab itulah lofa ckp lofa x kisah kalu kalah di tangan najwa latig sebab dia mmg popular. bukan di tangan pelakon tu..’ nk baca detail Hai bilangan 715, 20.5.2012. dik nun sume, kalo nk bg statement sila quote dpt kt mana ye sumber tu… utk keselamatan dik nun sekalian…kang cik lofa amik action/official way, teruk!! hhehehhehehhehe

    0

    0
  94. cik enon says:

    perasan lebeh la ko ni lofa…

    0

    0
  95. marc says:

    retis mengutuk sesama retis, kita pulak tumpang sekaki…. fikirkanlah

    0

    0
  96. raisin says:

    official way = legal way?

    0

    0
  97. malam yg sepi pak mat jual topi says:

    ekeleh..bangge sgt 10A die tu asl?? blajo pandai2 tp prangai cm pelacus wtpe..opsssg

    0

    0
    • Anonymous says:

      amboi sedap mulut je mengata org pelacur… kne atas btg hidung sendiri baru tau..

      0

      0
  98. Zaman dah berubah !! says:

    jgn hina dia dan tak baik fitnah org …

    0

    0
  99. damai di hati says:

    mmg x suka dgn neolafa nie la.. asik wat kontroversi je.. dr wat kontroversi pe kata anda majukn diri anda tu, di bidang lakonan n perniagaan.. lg bgs,,.. busuk ati bebenor dgn artis lain knp.. dgn fazura kata di kaitkn dgn vvip.. dgn tasha shila kata undi dri sndri.. dgn anzalna n maria farida lg.. lakonan x seberapa tp kontroversi yg meluap2.. mkin lama mkin ramai org x suka nit..

    0

    0
  100. Anonymous says:

    bapa neelofa yg kaya sekarang ni bapa tiri ke? adik beradik dia yang ramai tu, satu bapa ke lain bapa?aku taktau, sapa tau tolong explain.

    0

    0
  101. ada ku kisah says:

    janganlah kutuk neelofa lebih2. . silap hari dia akan berubah. .kena jalan salah dulu. .baru jalan kebaikan. .semua manusia macam tu. .

    0

    0
  102. cikjoyah says:

    ala, due2 pon pangai same je. xyah nak begadola. maseng2 jeles dgn rezeki maseng2 , xkemanepon. bertaubatlah ke jalan Allah, insyaallah, bende camni xkan jadi..

    0

    0
  103. Gorilaz Dragon says:

    Hai semua,

    Saya tak berminat nak komen sape yg betul atau sape yg salah, cumanya bila diimbas semula banyak sgt perbezaan dulu dan sekrg, tak kisahlah ragam artisnya, pelajar, pekerja mahunpun anak2.

    Artis zaman sekrg yg mrk tahu hanya gedik dan propa je lebih, hasilnya hampeh. Sepatutnya apabila meningkat naik dan dikenali kt semakin menjaga keperibadian diri, cara menjawab, cara mengendalikan masalah dsbnya kerana ia cerminan kepada keperibadian kt, klu perkara kecik mcm tu pun nak kecoh mcm mana utk menghadapi masalah yg lebih besar.

    Pencapaian akademik tu penting tetapi ianya bukan pengukur kejayaan seseorg, ianya terletak mcm mana kt membawa diri kita. Berapa ramai yg menjadi cerdik pandai tapi hidup mereka porak peranda dan tdk ada pencapaian yg boleh dibanggakan. Alangkah baiknya jika pencapaian yg baik dlm akdemik diselaraskan dengan perlakuan dan tindakan.

    Mmg takde yg sempurna di atas muka bumi ini kecuali DIA tapi itu bukan alasan utk kt mempelihatkan sisi kelemahan kt. klu dah gedik sgt nak menceburi bidang ini krn bersedia fizikal dan mental. rakan-rakan artis yg lain adalah cabaran utk mempelihatkan kelebihan bkn dgn cara cantas mencantas antara satu sama lain krn ia akan menunjukkan kelemahan kt.

    Apa pun yg ada pada kita hari ini adalah bersifat pinjaman semata-mata, bila2 masa sahaja ianya boleh ditarik semula so selagi kt diberi kesempatan dgn apa yg ada pada kita maka gunakanlah dengan sebaik-baiknya. Kalau kita berani untuk mengkritik org lain maka kt juga kena bersedia utk dikritik oleh org lain dan andai kata kt mahu org lain menghormati diri kt maka kt kena sedar diri dan tahu menghormati org lain….

    0

    0
  104. nara delete byk komen says:

    weh,korang pasan tak si nara ada deletekan bbrapa komen yg mghentam adik lopak dia kaw2 nyer.nmpak sgt biasss.blogger yg takde etika.takpon,silopak tu yg cal nara mintak deletekan komen2 yg menampakkan true kaler dia.takutz la tu hans isaac tau perangai sbenar dia.

    utk si nara>toksah lah duk bekap sgt si lopak ni.stakat bleh makan free kat kedai makan ayah dia tu..takkan sggup gadaikan maruah nko?jatuhkan etika kejujuran blogger nko?dlm2 muka inesen cam nko ni nara,ada jugak bodohnya jadi pak turut si lopak.

    0

    0
    • Abg Zaini Kipas Susah Mati Neelofa Sudah Mati Masuk Neraka Ke7 says:

      yelah….aku pun perasan…..si nara ni berat sebelah jugak….

      0

      0
    • sangat benci neelopak kerana menggediks & perasan says:

      tu la pasal…komen yg schoolmate dia dulu pun dh delete ker…ala yg kes dia baling kasut la…kena tampar ngan cikgu la…tangkap basah la…banyak lagi la yg buruk2 the return…aku ulang balik supaya sesapa yg xtau bleh la tau true colour neelopak tu…

      0

      0
    • kurang ajar la ko ni says:

      kalau aku jd abg nara pon aku delete.ko ni bodo x skola la.kalo ko la jd cam die atau sesape la.ko yg buat hal,apsal nak masokkan pemly skali.kalo ko bace ko x rasa sakit hati ke pemly2 ko d masukkan skali.gunala otak tu bangang.

      0

      0
  105. nilupa nak tya says:

    Jgn ckp lebih2..nti mak dia masuk cmpur..anak kesayangan dibackup ketat

    0

    0
  106. APTB says:

    Four words, B.I.T.C.H. Another four words. C.U.N.T. Suits you well lopak :)

    0

    0
  107. Nina says:

    Cantik seindah keperibadiannya, buruk kerna bisa mulut berbicara tidak baik! Andai hati berhasad dengki, percayalah kitaran dugaan datang menerpa pada diri! Biar lawa hati, jangan hitam fikiran. Ramai menilai kita tapi yang tinggal perasaan sakit diselubungi! Fikir2 ya!!!!

    0

    0
  108. anti air lopak says:

    nara mmg berat sebelah! tak habis2 neelopak. bkn nya femes pon. haaa sila la delete komen aku ni.

    0

    0
  109. Anonymous says:

    ”may Allah bless u girl.” hmmmmm org kalau nak tutup salah memang guna nama allah guna agama kan lofa kan? patutnya kau tu pegi la taubat dulu. mungkin kau ada ramai penyokong tapi ramai jugak yg dah nampak betapa hitamnya hati kau lofa. sedarlah diri sikit. mak bapak awak kat hometown tu tak malu ker jiran sekampung dok ngumpat?

    0

    0
  110. Idir says:

    aku harap ‘gegirls’ kat sini yg komen pasal aurat ni semuanya menutup aurat dengan sempurna i.e baju yang labuh dan longgar, bermekap tebal untuk menarik perhatian lelaki2 yang bukan mahram, tudung labuh menutup dada dan menutup kaki dengan sempurna.
    #facepalm

    0

    0
  111. adi says:

    apa2 jer la…jgn nak cemburu dgn rezeki yg Allah swt berikan..
    Come on la..rezeki tu ada dkt mn2..
    Rajin berusaha tangga kejayaan..
    Tingkatkan kualiti kurangkan kontroversi~~pinjam ayat Wahid dlm Melodi~~

    0

    0
  112. Lisa says:

    Org sume,ape yg ade kt Lofa ni?aku sndr mluat tgk cara dia blakon.aku knl la die dibelakang takbir cmne.watak yg kotor2 die xnk coz tkut jatuh standard la konon.ko ingat ko lawa sgt ke Lofa?dedah sana sni.mak ko pn mcm ko jgk ke mase muda2 dlu?xtau pe yg tuhan larang pe yg tuhan galakkan.

    0

    0
  113. ikan masin says:

    neelofa shaja buat kecoh. .supaya dia lebih hebat dari tashsa shila izara. .
    neelofa adalah artis paling banyak,,kontrovesi.tiada siapa dapat lawan. azwan ali,pun kalah. .haha. .neelofa satu2nya artis wanita yang berani. .tunjuk muka. .

    0

    0
  114. mya says:

    nyampah pulak aku ngan minah sorg ni. ta abez2 na cari kontroversi je. tahu la ko n kturunan ko cantik2.tp ta mkne cntik luaran, dalaman ko pun turut cntik. haish! aku yg kt umah ni pun da terbau2 busuk aty ko tu lopa. baru setahun jgung dlm dunia artis, da besar kpale nmpak. udah2 la lopa. cukup la ang pnye dada je besar n tayang abeh kt sume orang. kpale ta yah besar na. ko blakon pun ta menyerap jiwa raga aku tau ntok selami watak ko. ntah2 pape je blakon. kalau wtak penggoda, maen ngan laki, ang suke la trima n blakon. muke ang tu slalu kua kt buah nona je. konon hot la jd pengacara tu. aku lg suke si tasha tu blakon dlm citer tv3 yg dy ngan shaz jaszle. dari ko blakon azura yg mcm tah pape tu. bosan je lah aku ngan ko ni neelopa yg semakin lopa diri!

    0

    0
  115. amat tidak suka kepada mnusia2 yg kaitkan org2 klantan cam prngai hdoh..
    sila insurankan mlut anda sblom diinsurankan olehku.. jgan kerana neelopak
    seorg abes ngko nk ckap prangai cam dia.. aku orang klantan soo pehal korang..??
    p/s: bkn peminat neelopak ok..

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku orang kelantan jugak, xpernah pun amik tau hal neelofa dalam perbualan harian. balik kg. pun xder pun sedara-mara duk sebut. neelofa ni biasa2 jeerr dari segi rupa. sebagai artis plak xmenarik langsung utk di ambil tahu. adik n mak aku yg minat citer melayu, bila balik kg. xder sebut langsung pasal neelofa. kakak aku yg suka kutuk artis melayu tapi xtgk citer melayu pun cam xkenal jer neelofa. so orang bukan kelantan la kot yg racist sibuk kutuk lofa, automatically mengglamerkan lofa. yg mak adik aku tgk skang ni seindah sakura walau mereka benci FS sesumpah tu.

      yg benar,
      aku yg xminat lofa dan anti org xcantik dicantik2kan

      0

      0
  116. hey Nara!! asal delete komen aku? says:

    yg paling busuk ati kat sini adalah nara!!! batu api!! elok2 org yg x bace bipop dah tau!! elok2 org xde twitter pon boleh tau!! sonok ye rating naik? kaya la kan? “abes knape dtg sini kan?” sbb org mcm aku nk tau cite best2 je pasal artis..bkn citer2 bodoh mcm ni!!

    0

    0
  117. jins says:

    nara dah gile meroyan dkat mek lopa tuh..komen yg membina ntk si lopa smua dia dlete..babi lah ko ni nara…

    0

    0
  118. jins says:

    ati busuk la ko ni nara!!!! dlete smua komen2..ko belah mekpa ehh?? KAN ADE JGK BUAT TEAM “KAMI BENCI NARA YG GILE MEROYAN KAT MEKPA”!!!!!! bodoh punya nara!!!

    0

    0
  119. bodo nye artis malaysia says:

    mangkok ayon la si jongos artis malaysia skang..sibuk nk gado2..melayu2..xbley duduk diam ble org senang..bodo nyyeeeee ^_^
    sape delete komen ni die bodo..hahaha

    0

    0
  120. cat..eeee says:

    si bunga dedap

    0

    0
  121. zamena_mena says:

    4 lofa,

    please use simple english or proper english…

    i dont understand what the hell r u talking about…

    u should watch the new program like ” oh my english” to make sure your words not like rubbish…

    please take noted…

    klu nk jadi org yg bijak kene byk membaca bkn byk mengata…

    selamat beramal..

    0

    0
    • iera says:

      lofa ni konon2 nak ckp mcm mat saleh..tapi sebaliknya..sepatah pun aku x paham.. berpusing2..fenin

      0

      0
      • Anonymous says:

        zamena mena is so bimbo, how dare she asked neelofa to watch oh my english when theres no grammar error in her tweet. zamena mena, do u know that u are the one who supposed to watch oh my english? its not take noted stupid, it’s take note! noted abah kau!. noted tu if ppl say something to u, then u reply, noted! as mcm kau dh take not on that message. stupid bimbo!

        klu nk jadi org yg bijak kene byk membaca bkn byk mengata…

        selamat beramal..

        kena kat ko balik!

        0

        0
    • english hang pon ke laut says:

      Mak ah.anak sape yg coba nk ajar english tp english dia pon out ni.woi…malu.english nilopak tu xde salahnya.kt twiter xdak aih manosia nk taruk ayt english skema2.by the way,its not ‘please take noted’ hokeyyy.plz take note sudaa…maluuuuuuu

      0

      0
  122. Anonymous says:

    klu neelofa jus tweet “xmengapalah..Allah akan tunjuk sapa benar sapar salah” pown dh cukup…
    based on my xperiance…klu dier panjang lebar nak membuktikan dier x salah tu…sbenarnya dier mmg salah (in my opinion la..wallahualam)

    0

    0
  123. iera says:

    x suka neelofa.. berlagak..seksi..aku suka fara fauzana..tetibe..hihihi

    0

    0
  124. ikan masing says:

    Neelofa memang artis wanita yang berani. .buat kecoh. .haha. .

    0

    0
  125. nora says:

    ko ni nara buatla tabung dosa byk2 dgn page bodoh mcmni..ko xda keje lain ke?ape dah xde punca rezeki lain ke nk buat..eboh nk jaja cter org..bodoh punya jantan!

    0

    0
  126. kak li says:

    bagi akak, yang memulakan bara api tu sebenarnya lofa sendiri. Orang yang matang tak kan mempertikai kemenangan tasha walau kata itu hanya pendapat . akak dah baca kata kata lofa tu, kalau akak jadi tasha, nak akak sumbat mult kau dgn cili padi, mulut longkang. nampak jealousnya. Budak yang tahun 6 pun faham maksud ayat kau tu, apalagi akak yang guru bahasa. Cubalah lofa tingkatkan usaha untuk berjaya, lagi lofa baru anak jagung dalam industri ini. Stacy pun tak pernah menang walhal, suara tarian mengalahkan juara sehati berdansa. Siti Nurhaliza pun tak pernah mempertikaikan kemenangan orang. kalau asyik nak jealous atau pikir yang kau tu bagus sangat , baik tak payah berlakun, merosakkan anak bangsa, atau industri seni malaysia sahaja.

    0

    0
    • SAYA says:

      akakkk..jgn duk bnyk kutuk si lopak tu..nti nara dlete akak pnya komen..hahahahahaa…

      0

      0
  127. Anonymous says:

    hahaha…sapa mereka itu..mereka cuma manusia biasa mcm kta..tak perlu sangat nak d puja dan d puji..

    0

    0
  128. sandy says:

    kan dah mintak maaf?? apa lagi ko sibuk2 meroyan kat twitter tu?? org nk mintak maaf ikhlas, ko suh baca lak surat maaf ko tu.. ish..

    0

    0
  129. support anzalna jer says:

    0

    0
  130. Brendan says:

    Attractive component to content. I just stumbled upon your blog
    and in accession capital to assert that I acquire actually
    loved account your weblog posts. Anyway I’ll be subscribing in your augment and even I fulfillment you get admission to constantly rapidly.

    0

    0