Written by serenity | November 11th, 2013

Baru-baru ini terdengar desas desus yang penyanyi Datuk Jamal Abdillah, 54, berminat untuk menyunting Nas Adila, seorang penyanyi berusia 27 tahun dan telah pun merisik wanita itu untuk dijadikan isteri. Namun begitu, melalui Kosmo!, Jamal menafikan dia telah merisik wanita itu.

Sebenarnya saya dapat banyak pengajaran daripada kejadian ini. Namun, sebelum itu saya ingin menafikan dan bersumpah dengan nama Allah, saya tidak ada apa-apa hubungan dengan dia. Tambahan, tentang bertunang dan merisik semuanya tiada.

Saya juga dapat maklum balas daripada peminat-peminat saya dan semua orang, jadi saya nampak kejadian ini telah membuatkan saya membuka mata bahawa betapa sayangnya mereka pada saya. Ini sebenarnya, kasih sayang mereka pada saya, memberi pandangan, nasihat serta sebagainya. Saya bersyukur sebenarnya.

Mendakwa dia berasa terharu dengan nasihat serta sokongan yang diberikan peminatnya berhubung isu ini, Jamal memberikan bayangan semuanya hanya salah faham.

Itu yang saya juga tidak tahu punca dari mana yang mengatakan tentang perkara merisik ini tetapi jika kerisik memang saya selalu makan (ketawa).

Jamal memberitahu besar kemungkinan dia digosipkan dengan Nas kerana foto yang dimuat naik oleh penyanyi itu di laman sosialnya.

Untuk pengetahuan semua, saya ada buat beberapa konsert di Istana Budaya dan Kuala Terengganu dan sebagainya. Saya tidak tahu puncanya, namun mungkin foto-foto yang dimuat naik oleh Nas sendiri di laman sosial ketika kami sedang bekerja, disalah anggap oleh sesetengah pihak. Saya seperti majikannya yang mana saya sering bekerja dan bukan sahaja bersamanya, malah dengan orang lain juga.

Begitulah kisah yang sebenarnya. Mungkin Jamal masih belum bertemu dengan wanita yang dikira sesuai untuk menjadi isterinya. Dengan penjelasan ini maka terungkailah segala persoalan mengenai hubungan Jamal dengan Nas Adila yang menjadi perbualan hangat sebelum ini. Semuanya salah faham saja ya.

Apa pun diharapkan abang Jamal akan terus sukses dan semoga ketemu juga wanita yang sesuai sebagai isteri suatu hari nanti.


Festival Kesenian Remaja 2013 bakal berlangsung di perkarangan Panggung Bandaraya, Jalan Raja bersempena Bazar Industri Kreatif pada 16 – 17 November (Sabtu dan Ahad) ini. Pelbagai aktiviti menarik menanti remaja, antaranya pertandingan breakdance, persembahan brass-band, demonstrasi airbush untuk topi keledar, seni pertahanan diri remaja, peragaan fesyen remaja dan banyak lagi. Mulai 2.00 petang hingga 11.00 malam. Jom ke sana!

45 responses to Jamal Abdillah Bersumpah Tidak Risik Nas Adila

  1. chantique says:

    agak2 nas adila kt mne skrg?bwh meja ke dlm laci?ekeke..

    0

    0
    • Olngok says:

      TU LA GILA SGT NAK GELARAN DATIN,KAN DAH MALU BESAR

      0

      0
    • ntahpape says:

      kesian nas..tak yah kutuk2 dia.. doa kan je yg terbaik utk smua…

      0

      0
      • Leo says:

        aduh,, maluunyeee…….

        *** jadikan pengajaran jangan terlalu yakin kalau belum pasti….

        0

        0
      • matajuling says:

        tepuk sebelah tgn tak kn bunyi,kesian nas adila,jamal jual mahal konon,nasib baek masih ada pmpuan yg nak kawin ngan kau,,piiiirah..

        0

        0
    • suri hidupmu says:

      kahkahkahkahkahkahkahkahkahkah! aku gelak je ni tak kutuk sape2. ok jom sambung gelak. wakakaakakkakakakakakkakakakakakakakkakakakakakaka

      0

      0
    • Olga Datin Tak Jadi says:

      Kenapa skarang banyak sangat artis ponpam meroyan?Si lelaki belum cakap apa2 dah dia sibuk keluarkan statement nak merisiklah meminanglah tup tup tup sampai si lelaki kena bersumpah dgn nama Allah dia tak pernah cakap cam tu.Gelojoh betul kau betina.Nak title Datin konon, title tak dapat malu besar kau dapat.Ambik kau! Lain kali kalau baru kenal jantan 2 3 bulan janganlah syok sendereh. Perasan memanjang.Kesian.

      0

      0
  2. joyah kepok says:

    abg jamal kite ney maintain dari dlu lg…produk pe abg jamal pkai ae?

    0

    0
    • kiki says:

      dadah

      0

      0
      • Dato' Drug Addict says:

        hahahahaha..tersangatlah betul..salah soklan la joyah kepok oii..hahaha..

        0

        0
        • mizz cerry says:

          Waduh2….malunya kalau aku jadi nas adila, masuk bakul angkat sendiri puji jamal baik, penyayang, take care bagai last2 jamal cakap xda apa2 hubungan pun…2 la pempuan ni cepat sangat jatuh cinta baru kenal sebulan dua tambah2 nak dapat gelaran datin segera pulak kan…sabar je la dik oiii…lepas ni dengar pulak kenyataan dari nas adila “sebenarnya kami masih dalam proses mengenali antara satu sama lain, kalau ada jodoh 2 ada la…(“-“)…

          0

          0
  3. meyana says:

    rupanya si Nas tu yg gedik lebih..ahaks..ahaks..

    0

    0
  4. aina says:

    dah cmtu pulok…

    0

    0
  5. jas says:

    biar betul si nas adila nih?? malu la lagu tu..dia ni kan dulu kecoh pasal kononnya didakwa bertunang dgn kerabat kedah tapi sebenarnya bukan kerabat..nak publisiti murahan kot hu3..

    0

    0
  6. fara says:

    ahhh sudohhh.. guane ni nas adila? bukan main lagi puji cakap Jamal penyayang la, apa la..aduh la, malu ni… gi amik pasport cepat.bercuti kat mana2 dua tiga bulan..hahahahahahahaha

    0

    0
  7. umat says:

    aduhaiiiii
    adila, sila tanam kepala dalam lubang jamban
    malu diknon oooiii…
    kalau aku jadi mak adila nie, dah bengkak pipi si adila aku tampar kan!
    memalukan sungguh!

    0

    0
  8. Ina says:

    Jamal tunggu teman lerr…tu…hahahaaa..jgn marah ye.
    Teman pun nak ler rasa gelaran “Datin” tu…
    Apa2 pun biarlah Jamal cari yg ikhlas. Yang terus sama2 dpt membimbing satu sama lain, agar Jamal tidak lagi seperti dulu. Jangan krna hendak mengejar ‘gelaran’ kita lupa segalanya. Public bolh memandang Jamal dgn sebelah atau dua belah mata..so fikir2kanlah.

    0

    0
  9. mimi says:

    “Jamal seorang lelaki sempurna di mata saya. Dia sangat bertanggungjawab kepada anak-anaknya. Ketika ini dia memang memerlukan kehadiran seorang suri di hati untuk menjaganya.”

    Ya ampun Nas, statement ko mmg SS…perrrraaasan toi….kalau aku malu weh…huk3

    0

    0
  10. Anonymous says:

    ishhhhh…malunya kalau aku jdi nas…mane nk ltk muka..nk sumbat muka kt lubang jamban ke..alahhh..bang jamal..g merisik kak ogy j…ok pa kak ogy kalau ngan bang jamal…

    0

    0
    • errrkkkk!!! says:

      kesian la kak oggy kalau kawen dgn jamal abdillah..bekas drug addict tegar selama berpuluh tahun..berkali2 dia kata dia dah taubat, dah bebas dadah tapi masih menagih lagi..cukup2 ler eman manan tu hisap dadah..takkan la laki kedua pun sepesen pe’elnya..rosak rumahtangga kalau isteri/suami ambil dadah dan yg sewaktu dgn nya

      0

      0
  11. bobcat says:

    ermmm… ini tgh musim artis pmpn perasan lebih plk dah… baru senyap kes si shah ngan akaknya anzalna, dah kes dak nas ngan jamalnya… wakaka. adohai dunia… dah nak akhir zaman dah ni…

    0

    0
  12. anon says:

    ala nas adilla ni pun bukan cantek ..seksi pla tu …x popular ..ni smua poyo nk publisiti murahan le tu …perasannnyaaaaaaa…..

    0

    0
  13. joyah kepok says:

    jap nk google image…sape ea nas adila nie….huhu…msti xp0pular kn…haaa kaw

    0

    0
  14. FAH.... says:

    ada peluang lagi aku ….

    0

    0
  15. INA says:

    sape kite nk gelakkan mereka?kite tau ke cerita sebenar?xyah nk gelak2,kutuk sgt..

    0

    0
  16. hoho says:

    dah boleh lah nas adila tu geng dgn kakak anzalna tu.hahahaha.

    0

    0
  17. hulk says:

    owh,die nie rupenye pas google bru perasan…
    xde la cntik mne pun
    nyanyi pun ala2 jer tuk lelapkn mata nk tdo leh arrr..

    0

    0
  18. Anonymous says:

    pulak.
    kesian pulak aku ngan nas adila tu.
    tapi gosip ni pelik sikit.
    siapa yang timbulkan sebenarnya?
    peminat ke?wartawan ke?atau orang orang yang terlibat secara langsung dalam bebenda ni?
    lagi satu pelik.
    kenapa nas adila dulu yang ditanya?kenapa tak tanya jamal dulu?
    hm.

    0

    0
  19. minah jambu merah biru says:

    bagos jamal I lov u ! u tk payah lah nk merisik si adila tu huh ! dia bukan Nye jambuuuu sangat kalau nk di bandingkn ngan si lofa n emma embong ! u single aje lah bagos ..tk payah lah u nk kawin2 lagi …u cari duit ada rumah ada kereta ada anak yg hensem tu kire ok laaaa…kalau u kawin itu bermakna u invite problem paham….kite2 semuaaa saying u ..tu pasal kite2 semua tk kasi u kawinnnnnn…perkahwinan ni kadang2 boleh menjahanam kn idop u ! kaaaalau u dapat bini bagos ! kalau u dapat bini yg macm sial depan u pijak semot pon tk mati hipokrit silap2 u mati berdiri…..lov u jamallllllll ni no hp I 83385147 jangan teragak2 kalau u nk kol I ok ..siang malam pagi petang suboh hp on…lov uuuuuuu muah !

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Bila dah ada title Datuk ni, ramai la pompuan2 yang sanggup jadi isteri. Hai …dapat title Datin segera…..

    0

    0
  21. Mirai Suenaga says:

    Aku dengar Sinar tadi pun Jamal sendiri cakap dia tak ada apa2 dgn pompuan sendu tu. Mmg dlm usia dia, dia tgh cari pompuan utk buat bini, tapi bukan dgn Nas itteww! Malu wehhhh!!

    0

    0
  22. tapai pulut says:

    Nas Adila ni rasanya saja nakkan glamour murahan kot..tanpa gossip2 mcm ni org tak tahu pun sapa Nas Adila (mcm aku)..tapi rasanya gossip ni sebelum keluar dah dibincang dgn Jamal Abdillah..ini semua untuk naikkan nama Nas Adila dengan sengaja bikin gossip, then Jamal nafikan..artist mana2 negara kan biasa buat ‘drama’ mcm ni..

    0

    0
  23. nana says:

    Kalau kita rujuk artikel yang mengatakan Jamal bakal meriksi Adila, saya rasa tiada sebarang pengakuan dari Adila yang mengatakan bahawa dia akan dirisik. Cuba baca balik artikel tu. Pembaca just simply buat kesimpulan yang Adila mengaku yang Jamal bakal merisik dia. Pada pendapat saya, para wartawan yang cuba mensensasikan perkara ini.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    next time kalu wartawan tanya artis pompuan terutamanya dalam bebenda macam ni better jangan cakap apa apa or cakap bebenda tu gosip ja.
    jadi tak jadi tu belakang kira.
    kalu tak.
    macam ni la jadinya.
    balik balik pompuan yang kena.

    0

    0
  25. Puteri Bunian says:

    Memang betul pun si Nas ni cari publisiti tuk studio gym dia.. studio ngn org sama2 sendu.. ada informer (Sari) pekerja kt sana bgtau Jamal dtg skali je tuk dscuss show nnti tp ada mata2 perasan then si Nas terus wat statement utk cari publisiti..padahal si Jamal sekejap je drop by… malu siot… Zubir, pe lg … g la interview staff situ.. kalo tgk si Nas ni memang gedik.. dia mcm nk bgtau sume org yg dia tu artis.. padahal mkn kt mamak je kot.. sori la aku ter’notice’ ko coz umah aku area studio apple ko tu…

    0

    0
  26. Tutti says:

    Rasa aku la kan mula2 jamal syok gak kat nas adila ni. Apa yg berlaku masa show di Trengganu dan persefahaman untuk mengeluarkan kenyataan2 yg sebelum ini diwar2kan media hanya mereka berdua yg tau. Semua berlaku sblm jamal dapat datuk & beli keta porsche 911 dia. Aliff af6 pun dah sedih & update status “semuanya tinggal kenangan” kat twitter dia. Tapi bila gosip keluar kat media & peminat buka citer, rakan artis kutuk2 nas adila, termasuk ada yg antar gambar xxx nas adila, citer putus tunang ngan krabat kedah (lepas tau sebenarnye dia bukan krabat selepas 4 thn couple), langsung jamal tak jadik takut mengundang publisiti negatif jika rombongan dihantar. Jamal terpaksa bersumpah tiada hubungan dgn nas adila sbb gambar2 tak snonoh tu mungkin dikaitkan dgn beliau.

    0

    0
  27. poyos says:

    Bkn tu saje….nas adila ni seorg yg dengki dgn siape pun…..gedik tu ya ampun…..nak ckp per aku pnh join kelas kat studio dia tu….org mcm ni ke jamal nak pilih jadi isteri….lemah lembut???tolonglah…..byk tukang ampu dia kat studio dia tu spt jannah,sari, pa dia yg sotong tu…..tu semua geng tu….semua berlagak lebih….bila kelas nas adila yg ajar mmg xnak masuk la….step gedik2 x mcm tenaga pengajar yg lain….pastu ciplak step pulak..sape nak masuk kelas mengutuk blh msk nas adila n da geng….artis suam2 kuku n x berapa nak jadi…suka cr publisiti murahan…..hahahahaha

    0

    0
  28. poyos says:

    Mmg pun nas adila ni gedik gila….jamal je yg xtau…..aku pun pnh pegi studio dia tu msk kelas dia je aku x suka tergedik2 je…nas adila ni xleh tgk org lebih dr dia….kau tu da la artis suam2 kuku….org pun x knl dia sama la mcm aku masa mula2 msk….ni semua nak publisiti murahan…..sebab da x laku…..geng2 dia mmg mengumpat no 1…..tukang ampu dia keje kat situ si sary, jannah n pa dia si sotong tu…..come on la nas n the gang jgn asyik menuding jari kat org kena ingat satu hr Tuhan tu akan balas blk….tgk skrg padan muka….letak muka tu dlm lubang jamban…..maluuuuuuu…….jamal xnak kat engkau….engkau yg lebih2 upload photo…..tu pic kt studio tu dgn jannah n sary pun nak tumpang glamour murahan oooopssss publisiti murahan hahahhahaha…….sedar diri sikit….

    0

    0
  29. honey says:

    Btl la korang ckp…..nas adila ni cuma nak cr publisiti murahan kot…..upload pic2 dia….dia x pandai menari kot sbb tu ciplak…..buang je la video dlm utube tu….mcm org x btl jer menari lagu harlem shake…..tarian solo pun mcm hampeh….xsesuai langsung…..

    0

    0
  30. […] Jamal Abdillah Bersumpah Tidak Risik Nas Adila (44) […]

    0

    0