Written by AbangNara | September 2nd, 2012

Kalau anda masih ingat, Jalani Sidek satu ketika dahulu pernah dikaitkan dengan wanita yang bernama Zaleha ini. Nampaknya hubungan kedua-dua manusia ini kelihatan semakin mesra selepas Jalani disahkan bercerai dengan isterinya, Raja Azmi. Menurut B*pop hari ini, Jalani dan Zaleha telah pun menyambut Syawal bersama-sama.

jalani dan zaleha

Daripada gambar di atas pun Abang Nara dapat bayangkan kemesraan Jalani dan Zaleha. Tak salah kalau katakan nampak macam pengantin baru. Abang Nara rasa molek benar kalau kedua-duanya berkahwin. Alang-alang dah single mingle. Lagi cepat kahwin lagi bagus kot. Namun Zaleha ada jawapannya tersendiri apabila ditanya tentang perkahwinan dengan Jalani.

Itu soalan cepu emas… Soal jodoh, ajal dan maut semuanya ketentuan Allah SWT. Saya tidak mahu membesarkan isu ini, saya juga tidak terfikir mahu menunjuk-nunjuk dalam situasi ini, tapi wartawan dapat menghidunya. Hakikatnya saya tidak boleh lari dari kenyataan, saya dan Jalani tetap bersama. Soal sejauh manakah hubungan saya dan Jalani, ia terlalu peribadi untuk diperkatakan. Banyak hati yang perlu dijaga.

Tak apalah. Mungkin Zaleha dan Jalani ada perancangan mereka tersendiri. Sama-samalah kita doakan agar mereka berdua cepat-cepat dipertemukan jodoh. Nampak memang dah sangat mesra dah. Keluarga Zaleha pun nampak macam menerima Jalani. Abang Nara doakan agar hubungan mereka akan berakhir ke jinjang pelamin satu hari nanti.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

91 responses to Jalani Sidek Dan Zaleha Semakin Mesra

  1. sayokankung says:

    nampak terlebih mesra…cer tengok mana tangan leha landing…huhu

    0

    0
  2. cikgi says:

    so…. dorang ni dah nikahla tu…. kalau tak takkan la duduk berkepit camtu sekali kan…? (bersangka baik)… jika benar, alhamdulillah….

    0

    0
  3. I like =) says:

    eloklah kalau depa kawen ::

    0

    0
  4. mafia87 says:

    Tangan landing baik punyer… ‘memang makin mesra’ laa..

    0

    0
  5. Ct says:

    Bnyk hati yg kena d jaga… Habis tu larangan Allah x jaga ke? At least tubikla contoh yg baik pd yg muda

    0

    0
  6. lalala says:

    cmel pmpn tu ..sesuwai dengan jailani =)

    0

    0
  7. biarlah rahsia... says:

    0mangaiiii……baek punya tangan awk tue landing yer….

    0

    0
  8. mak jemah says:

    okla tu..kawin cepat2…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    M

    0

    0
  10. me220784 says:

    biang2 kladi, mkin tua mkin mnjadi! APTB!!

    0

    0
  11. Arifah says:

    Ehem… belum halal lagi tu… sepatutnya yg dewasa ni la kene tunjukkan contoh yg baik pada budak2.

    0

    0
  12. Miss Farah Quinn says:

    amboi ko Leha, mcm dh biasa je landing tangan baik kat situ! mcm tak boleh lepas je! ni mesti selalu ringan2..

    0

    0
  13. lara says:

    Astaghafirullah… saya yang muda ni pulak naik malu tengok gambar terlebih mesra gini. tak malu kat anak2 ker.

    0

    0
    • Raja minah jambu 24jam mengadap computer saya pileh mengundi anda bagaimana ? says:

      pe nk malu kan anak2 dorang understand pe ngan orang tu dorang …jhadi tkde ape yg nk di malu kannnnnnnnnnnnnn !! lain la kalau dorang dua ni berpelok kt lrt ke kt tempat2 awam tu lain crite laaaaaaa…ni kt dalam rumah tkde hal lah !!! apeeeeee aje huh !!!

      0

      0
  14. Minamanja says:

    Belum nikah dah duduk mcm laki bini
    INGAT umur tu bukan muda remaja lagi nak
    beperangai mcm tu… dah bercucu pun jantan sekor ni
    Rumah kata pegi kubur kata mari mari… yg betinanya pun mcm murah sgt…
    anak dah mcm gerabak kretapi…kalau dah gatal mengeyam nikah je…
    Renung renungkan lah

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      minah jambu rase pompan ni dia memang rapat n gatal ngan jailani semasa jailani maseh lagi jadi laki raja azmi…..sememang nye dia dh suka laki orang ..jadi dh terlanjur suka dia nk rembat sekali dari tangan raja azmi , si zaleha ni memang dh ada niat nk rebot jailani dari raja azmi…..jangan2 dorang dah..dah..dah…tak ? bab tu dorang makin mesra n rapat sampai tk boleh berenggang tol tk…mari kite pikirkn bersama..

      0

      0
  15. […] from: Jalani Sidek Dan Zaleha Semakin Mesra Jom Usha Yang Bawah Nie Lak!Nurul Syuhada Nurul Ain Mohon Maaf Kepada Penduduk BintuluAbby Abadi […]

    0

    0
  16. mimi says:

    relaks la wei…jalani ngan raja azmi mengamalkan konsep OPEN RELATIONSHIP…tulah gaya org kaya skrg. lantak pi la hang nak watpe, janji kat public and officially masih couple. tahniah. hidup melayu islam. kan kalau masuk islam kat malaysia kena masuk melayu skali. bravo.

    0

    0
  17. slamat munap says:

    Untuk pengetahuan semua, mereka dah nikah…………….

    0

    0
    • Anonymous says:

      dah nikah ckp la terus terang kan dah menimbulkan fitnah ni…tp org muda dah nikah pun takda le over tangan tu…

      0

      0
  18. Suka Ustaz Don says:

    Oomaigoat..!! Geli tgk.. tp klu da nikah xkn xnk ngaku lak..klu dah bernikah tu lebih baik dihebahkan untuk mengelakkan timbul fitnah nt..nie xngaku pun..pastu ckp Jodoh,Ajal,Maut ketentuan Allah S.W.T.. Kepala pun x tutup walaupun kepala da botak atas.. Xtakut Malaikat maut cabut nyawa nt dlm kekufuran ke.. Pastu nk jga hati ramai pihak… Pandangan Allah kt ko xnk jaga?? Manusia akhir zaman.. Awk tu cermin anak2,nth anak2 cmne dh mak pun cenggini..Wallahhualam…

    0

    0
  19. polkadot pink says:

    Elehh…salu je kua statemnt kami jd rpt stlah ape yg trjd…poodaahhh…pdhl da lme bcnta…mse kne gosip dlu x ngku…hipooo sume….

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Raja azmi tak rela bermadu kut…tu psal la cerai..ingat dia ada bfren lain..rupanya jalani ada gfren lain…(wah giler bz body aku ni)

    0

    0
  21. watDah says:

    sapa dorang ni? Ahah la makcik teruk nah wlau dah jadi suami pun tak kan tangan shok landing kat situ je…dah takde org nak curi pun cik kak oi…asal kau bahagia la makcik…

    0

    0
  22. minahcute says:

    agak2lah tangan tu nak landing pun….kapal terbang landing pun kat tempat rata..huhuhu xmalu betui..

    0

    0
  23. beautifulnari says:

    erkk.. awat tangan dok celah kangkang kak leha.. kus semangat mak tengok.. kot ye pon jangan obvious sangat.. dush dush dush..

    0

    0
  24. hafiz says:

    ingatkan siti saleha..rupa2 nye zaleha..kalau zaleha takpe la jalani nak amik..hehehe

    0

    0
  25. nhy79 says:

    malu pada anak2, malu pada cucu. Dunia akhir zaman

    0

    0
  26. Prince Noob says:

    wateva la makin mesra ka makin tak mesra kaaaaa

    0

    0
  27. ............. says:

    abg nara ni x ad ke cite lain..geli la cite cam ni..dh tua2 tpi perangai mengalahkan budak remaja..cuba sopan skt kalau ambil gmbr tu..zaleha tu bknya muda lgi pn..dh kerepot pn..

    0

    0
  28. Saja says:

    lantak ko la zaleha..awak tu dh tua dh tahu y mana buruk n y mana baik..nti kalau d tegur melenting plk n ckp kubur masing2..kalau awk leh d tegur x ap gak..takut kalau d tegur nti melenting plk cam ainul n abby..

    0

    0
  29. Nazihah says:

    dah tua2 dua2 tapi perangai mengalahkan org muda, org muda pun tak camneh..x malu ke anak2 tunjuk contoh tak baek..tu lelaki baju merah tepi skali tu sapo lak…x kan laki si zaleha tu kot…aduyai…klo mati tetiba neh, tak sempat taubat makcik pakcik oi…aku yg muda ni pun idakla baik sgt..tapi tak tergamak nak wat cam makcik zaleha neh..rumah kata pergi kubo kata mari dah…skrg ni muda2 pun dijemput ilahi..insaflah makcik….n pakcik jelani…

    0

    0
  30. apxb~~~~ says:

    aku klu hak yg muda2 nk landing2 tangan kt ‘sinun’ setakat meluat jer la tp klu dh hak yg senja2 nk masuk isyak pn nk gedik brgambar gaya itu rase nk muntah hijau plak aku ni wey… org tua bcinta lg burokkk rupenyer~~~

    0

    0
  31. geli mak says:

    apa boleh buat seks masih kuat..ye dak kak leha

    0

    0
  32. cik siku lipat says:

    tak kisah la nal landing tangan kat mana..
    tapi.. dapatkan sijil halal dulu makcik n pakcik oi

    0

    0
  33. rozi says:

    Kebenaran setiap sesuatu yg dibongkar oleh wartawan boleh dikatakan melebihi 90%…dah banyak kes/insiden yg sama waktu….
    Tuan punya badan nafikan tapi selepas seketika semua jadi kenyataan….
    So, apa citer?

    0

    0
  34. pengomen says:

    x perlu la lagi story pasal mereka berdua ni
    1= x pasal2 org yg komen dpt dosa free sebab mengata diorang
    2= biarlah mereka dgn hodup mereka

    itu lebih baik daripada kita asyik mengutuk dan tambah dosa..mereka nak mesra mcm mana pegang apa pun biarlah kita doa je agar mereka dpt hidayah

    0

    0
  35. Cik Embun says:

    i rase they all ni da official suami isteri la.. think +ve. And Raja Azmi mengalah utk hbungan Jalani n Leha ni..

    0

    0
  36. Reena says:

    Auchh…gelimat mat mat..gelimaaaat…tolonglah kasi selamat..dulu tak mengaku, sikalang…apa maciam..tak sesuai dowh posing tangan landing..sangat menimbulkan keraguan & andaian.

    0

    0
  37. ade ku kesah..ade ade says:

    bek yg belah laki, bek yg belah pompuan, dua2 dah tak ingt mati..umah kate pergi, kubur kate mai

    0

    0
  38. Anonymous says:

    adooiii knp tgn landing kat kote tu tak malu ker weiiiii ……..posing mcm dah kawin klu dh kawin xper la klu blm baik g kawin dulu baru blh landing atas kote jalani

    0

    0
  39. NADIA says:

    X malu betul c zaleha ni, kalau dah nikah cakap ajelah dah nikah, nak sorok2 pulak. kalau dah duduk macam tu apa lagi. orang muda pun x macam tu.

    0

    0
    • Raja minah jambu rindu ngan izwan pilus 24jam mengadap computer says:

      ye laaaaa pasal dia malu lahh dia kn ada skndal ngan jailani masa jailani maseh laki raja azmi konon nye dia tknk la kecoh2 dia nk diam2 aje ..

      0

      0
  40. huhuhu says:

    giler glamor ke hape si jalani dgn raja azmi ni. dlu cbuk kes cerai, pstu ura2 ada pengganti, dgn tansri la apela, pstu kuar plk gmbr jalani dgn janda mne ni weh… amboihhhh terlebih mesra nampak… ni betul punye duda n janda…
    malunyer aku klu jadi anak2 dorg ni…haishhh org tua ape ni….xsopan lgsg!!

    0

    0
  41. zaleha says:

    biarla wei kitorang nk duduk macam mane pon, tangan aku, sukahati aku la nk letak kat atas kote ke, ape ke? ish korang ni kecoh la, lepas ni nk ambik gmba tangan dalam suar jalani lak. kehkehkeh

    0

    0
  42. zaleha says:

    ala korang ni jeles la tu…aku memang suke parking tangan kt situ.sedappp.haha

    0

    0
  43. jalani sideks says:

    korang jangan la jelesssss…..haha zaleha suke parking situ.lalala

    0

    0
  44. nenetBurberry says:

    banyak hati nak dijaga..kalau mcm tu, kenapa posing mcm terlekat tangan kat celah bedah tu? opsss….

    0

    0
  45. aiyooo says:

    aduh..jgnler marah klu anakpun lg ligat dr mak bapak
    Sbb contoh ader depan mata. Kok yer pun tgh bahagia..cover2lah
    Tgn n urat anggota tuh…blum sah lg tuh. Dh sah kelak
    Ikutla mau menyelit tang maner pung…

    0

    0
  46. RAJA AZMI: says:

    TU PASAL LA I NGAN JAILANI CERAI…LAGIPUN ADE DATUK YG NAK KAT I GAK..TGH TUNGGU..ALANG2 LAKI AKU NGAN SI LEHA NI, BIARLA…AKU SUKA JER…LEHA NI BAIK NGAN AKU, DIA BYK SUPPORT AKU WAT FILEM PER!!! BG AKU DUIT…..BG AKU MCM2…
    KORG NI DAH LA SIBOK2 HAL KAMI…KAMI BAHAGIA….LEHA NGAN JAILANI NI DH KAWIN KE APE, KORG MANE TAU…DH LA WAT KETUPAT BULAN SYAWAL NI..RAYA NAK HABIS DH….APODA KORG NI….

    0

    0
    • Zaleha says:

      Raja azmi Raja azmi kau lah kawan baik aku jangan lupa sms i malam ni ok i nak beri satu projek untok u

      0

      0
  47. abu says:

    geli betul…

    0

    0
  48. kutubambu says:

    Same ngan specis FLOM si Leha nih, ni lelaki yg kbrapa ntah, ex-wife Datuk Fuzi nih..

    0

    0
  49. meme says:

    wei… makcik leha ni klau tak silap aku girlpren jalani dulu.. masa tu kawan aku kenal dgn dia kat usa, dia belajar sana katanye… memang confirm dia ngaku dia buah hati jalani masa tu.. ampun..

    0

    0
  50. Mak jemah pemalu says:

    Aku rase dorang dah kawinlah…coz ade kenyataan ‘hakikatnya saya xleh lari dari kenyataan, kami tetap bersama’..lagipun sebelum ni Jalani sgt menjaga perbuatannya..tp kalu betul, hebahkanlah..itu dituntut Islam.buat yg terasa hati, insyaAllah akan berubat juga luka di hati..lebih baik kita bersangka baik..amin..

    0

    0
  51. entah le apa nak dikata says:

    kenapa dh tua2,rumah kata pergi kubur kata mari, tp akhlak mcm haram jer ni…tangan tu, x logik kalau nenek tu buat pc pasni then buat statement ” sumpah, tgn saya x letak di atas kemaluan jalani. sy x rs apa2 tulang mahupun daging kt situ. sesungguhnya tangan sy atas pehanya sahaja”…..elok malaikat cabut jer nyawa nenek n atuk tu time tu.

    0

    0
  52. terbusy kejap says:

    aku rasa mereka dah kawin kot kalau tidak x kan macam tu kan3…..

    0

    0
  53. aku lelaki says:

    kahwin saja ler..tapi ok la jugak..sama padan, sama berumur..dari die cari pucuk muda…umur 18tahun gitu…hahahahha…org tua skrg high taste ok, kalah aku yg bujang trang tang tang n mudah ni…

    0

    0
  54. Anonymous says:

    saye rase dorang dah nikah senyap2… sebab tu dorang slamber jer…. tapi masih x ngaku… sbb jailani baru ceraikan R. Azmi….. huhu

    0

    0
  55. LAILA MAAJUN says:

    EEEEE GELILAH TGK ORG TUA GANYUT BERCHENTAAA… WOIIIII PEMPUAN TGN ENGKAU DUK ATAS MANA TU..??? XNYABO EH???

    (PSST KALAU KOME BERDUA UDOH NIKOH, IM SAY SORRY K SBB KALAU X KAWEN KAN X MANIS WAT PANGAI TERKUTUK MCM TUU..PEACEEE)

    0

    0
  56. FashaSandek says:

    Huh! Semoga anda berdua dinikahkan dengan kadar segera.. Memalukan sungguh gambarnya..

    0

    0
  57. I really appreciate what you post. very nice article and idea|Thank you for sharing your article I would always follow|Thank you all for your information and comments Regards ??.|a very successful site. Also very revealing article. Thanks to the contributors.|I greatly appreciate all the info I’ve read here. I will spread the word about your blog to other people. Cheers.|nice, thank you so much ;)|really this is a nice web thank you thanks admin good post super messege|Ooohh, great information you write it very clean. I’m very lucky to get this details from you. ;-)}

    0

    0
  58. nor says:

    kesian….dah tua2 pun masih tak tahu hukum Allah, beri contoh tak baik pada anak2……..mcm orang putih lagaknya…makin allah bagi rezeki magkin lupa pada allah….

    0

    0
  59. the more I want to comment on them. I think that you have to put some attention on a blog to bring it above the dry and boring verbage that is common, and

    0

    0