Written by AbangNara | January 20th, 2012

Terkejut Abang Nara mendengar berita ini. Izwan Pilus sudah pun meninggal dunia kira-kira jam 6.15 petang tadi. Berita ini telah disampaikan oleh adiknya Aril AF menerusi Twitter sebentar tadi.

izwan pilus meninggal dunia

Izwan Pilus dilahirkan pada 24 November 1979. Punca pemergian masih tidak dapat dikenalpasti. Semoga roh Izwan Pilus ditempatkan di kalangan orang yang beriman. Marilah kita sama-sama menyedekahkan Al-Fatihah kepadanya. Al-Fatihah.

Update 1: Di bawah ialah tweet terakhir daripada Allahyarham.

izwan pilus meninggal dunia

Update 2: Daripada beberapa sumber, punca kematian Allahyarham ialah jangkitan kuman pada paru-paru atau jangkitan kuman pada darah (salah satu daripadanya). Nanti akan diupdate lagi untuk kesahihan sepenuhnya.

Update 3: Allahyarham meninggal dunia di Hospital Ampang.

Update 4: Jenazah Allahyarham dijangka di bawa pulang ke kampungnya di Jalan Taman Nyalas 2, Taman Nyalas Permai, Jasin, Melaka untuk dikebumikan.

Update 5: Pada awal Disember lalu, Allahyarham dan adiknya (Aril AF) pernah dimasukkan ke hospital kerana demam panas berpanjangan

Update 6: Gambar di bawah dikatakan gambar terakhir Allahyarham. Sejuk mata memandang.

izwan pilus meninggal dunia

Apa-apa pun, sedekahkan Al-Fatihah dan doakan agar rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman. Amin~~

165 responses to Izwan Pilus Meninggal Dunia, Al-Fatihah

  1. simpati says:

    al fatihah : )

    0

    0
    • stealth says:

      meninggal di hari jumaat…innalillahiwainnailaihirajiunn… dr Allah kita datang kepadaNya kita kembali. Semoga ditempatkan di kalangan yang beriman. Al-fatihah…

      0

      0
    • :( says:

      takziah pada keluarga arwah… abg nara, saye harap abg nara buang yg link “Gambar Awek Izwan Pilus” kat bawah tu… gambar tu mengaibkan arwah…. buang cepat2…. simpati la pd arwah….

      0

      0
      • KAMI UCAP KN TAKZIAH KEPADA ARWAH IZWAN PILUS DAN KEPADA SEMUA KELUARGA DAN SAUDAR MARA KEPADA IZWAN PILUS KAMI UCAPKN TAKZIAH DAN SEMOGA ROHNYA IZWAN PILUS DICUCURI RAHMAT OLEH ALLAH S.W.T DAN DILETAKKAN DI KALANGAN KALANGAN ORANG YG BERIMAN AMIN YA ROBBAL ALAMIN

        0

        0
      • Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eh mana ada gambar minah izwan? minah jambu tk nampak pn !!!! yg ada gambar izwan sorang je ni…. bang nara ada ke gambar minah izwan? dh dilit ke pe?

        0

        0
    • Anonymous says:

      al fatihah buat keluarga izwan , nie smua dugaan dari Allah:)

      0

      0
    • Kowalski says:

      Takziah kpd keluarga arwah…Arwah mmg berbakat dlm bidang seni dan juga bidang pengacaraan. Suka bila melihat arwah mengacarakan program ‘Racik-racik Herba’ di RTM. Pengucapan arwah dlm program tersebut amat bersahaja, lancar serta meperlihatkan beliau seorang yg informatif dgn melakukan research sblm memulakan penggambaran.

      0

      0
    • al-fatihah. sangat sedih :(
      semoga ahli keluarganya tabah ..

      doakan kebaikan untuk semuanya..

      0

      0
    • jjj says:

      alfatihah..smoga arwah ditempatkan di kalangan org yg beriman. mse arwah kne dmam pnas dlu, arwah ada sign up policy takaful. hopefully fmly arwah dpt duit khairat tu sgera utk byr bil hspital n etc. n utk kte smua, plez buka mata kita, ajal x mengenal usia.

      0

      0
    • sdk sa says:

      kesian dya

      0

      0
    • ALIFF NAJMI says:

      Dah ALLAH lebih sayangkan dia, kita sebagai manusia…tabah sahaja…redha.

      0

      0
    • haikala says:

      izwan pilus

      0

      0
  2. nurien sofea says:

    innalillah~

    0

    0
  3. meg says:

    Innallilah….al-fatihah utk arwah… tp dia sakit apa ar??? tiba2 je…

    0

    0
    • zr318 says:

      inna lillahi wa inna ilaihi rajiun..lung infection ker pneumonia????

      0

      0
      • shima says:

        maybe pneumonia secondary to sepsis kot..

        0

        0
      • zonks says:

        pneumonia 2′ to sepsis? =.=

        0

        0
      • sham says:

        saye rase paru2 berair tu,lepas tu kene jangkitan paru2,mcm arwah Ayah saye taun lepas,mule2 syak paru2 berair,lepas tu paru2 kiri dah mati sbb xberfungsi,so tinggal paru2 kanan saja,xsangke pulak paru2 kanan pon sikit2 jangkitan tu merebak. kuman ni mmg bahaya,kene jage kesihatan..Takziah untuk keluarga,semoga tabah menerimanye..

        0

        0
    • Anonymous says:

      penyakit kencing tikus. innalillahi wainnalillahi rajiun… ahna minallah wa raji` illallah,

      0

      0
  4. zaza says:

    al-fatihah. semoga dia ditempatkan dgn org yg soleh…
    ternyata mati kini tak kenal usia maka beringat2 lah kite.. wuu :(

    0

    0
  5. asyraf says:

    al-fatihah :-|

    0

    0
  6. sha says:

    kpd-Nya kita dtg..kpd-Nya jua kita kembali…Al-Fatihah utk arwah..

    0

    0
  7. ami says:

    meninggal sbb lung infection..

    0

    0
  8. JuanYuan says:

    Ajal maut tak terduga .. Innalillah

    0

    0
  9. mira says:

    takziah…. al-fatihah

    0

    0
  10. juju says:

    Al-fatihah

    0

    0
  11. aku sedih says:

    innalillah..sahih ke???blh dptkn maklumt selanjut yer,punca kematian..al fatihah utk arwah

    0

    0
  12. saputri03 says:

    al-fatihah…

    0

    0
  13. Aku says:

    Alfatihah….ajal x mengenal usia

    0

    0
  14. wany says:

    ade yg cakap arwah kne jangkitan kuman dalam darah.innalillah..

    0

    0
  15. rulmy says:

    innalillah… alfatihah..
    takziah untuk keluarga arwah..
    harap abang nara dpt delete gmbar arwah sbgai menghormati arwah dan keluarga..

    0

    0
  16. nana says:

    al-fatihah..

    0

    0
  17. senyumm says:

    siyes terkejut..moga roh izwan dicucuri rahmat Allah

    0

    0
  18. lina says:

    al fatihah…accident ker? berhati=hati pada yg memandu pulang ke kg.pastinya ramai yg memandu pulang hari ni…

    0

    0
    • mart says:

      Rajen2 la m’bc y kt ats 2..Pnt jew abg nara tulis pnjg2..Takziah utk kuarga arwah..M0ga arwah ditempatkan dikalangan org beriman..

      0

      0
  19. sya says:

    Alfatihah…suka tgk arwah berdua dgn aril…

    0

    0
  20. Athirah says:

    Al Fatihah.. Allahyarham meninggal dunia kerana lung infection..

    0

    0
  21. krollnoaz says:

    harap admin dpt tukarkan word ‘kematian’ to pemergiaan…alfatihah…

    0

    0
    • WTH says:

      Saya tak paham, kenapa harus diperbersarkan atau diperdebatkan penggunaan perkataan “kematian” atau “permergiaan”. Ayat “kematian” tidak menunjukkan sebarang cacat celanya sepertima mana perkataan “permegiaan” Yang paling utama pembaca blog ini sudah dikhabarkan dengan berita sedih tentang kematian Almarhum Izwan Pilus.

      0

      0
  22. miss c says:

    al-fatihah..

    0

    0
    • Anonymous says:

      sedih sagat tegok gambar terahir izwan pilus rasa cam nak nagis al.fatihah semoga roh ya dicucuri rahmat dan di tempatkan pada orang 2 yg briman

      0

      0
  23. Anonymous says:

    al-fatihah

    0

    0
  24. mimilito says:

    macam tak percaya jer sebab tengok arwah sihat jer.
    ape pon alfatihah..

    0

    0
  25. Hamba Allah says:

    Orang Mukmin lelaki atau perempuan yang meninggal dunia
    pada hari Jumaat sama ada di waktu malam harinya atau siangnya, akan
    terlepas daripada azab kubur.

    Sabda Rasulullah SAW dalam riwayat yang lain, maksudnya:
    Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, nescaya
    dituliskan oleh Allah baginya pahala syahid, dipelihara daripada seksa
    kubur, dengan syarat dia beriman.

    0

    0
  26. triple j says:

    Pada 1 December tahun lepas, Izwan Pilus di masukkan ke hospital sejak Khamis lalu kerana demam panas berpanjangan. Selepas seminggu demamnya masih belum kebah, dia dimasukkan ke wad As Saadah, Pusat Rawatan Islam (PUSRAWI). Adiknya, Aril AF7 juga turut dimasukkan ke wad yang sama kerana kerana mengalami simptom yang sama dengan Izwan.

    Aril bagaimanapun telah dibenarkan pulang semalam (Sabtu) setelah demamnya dan tonsilnya yang bengkak telah beransur pulih. Hanya Izwan sahaja yang masih ditahan di wad berkenaan kerana masih belum pulih sepenuhnya. Menurut Izwan, doktor masih belum menemui punca sebenar penyakitnya.

    “Penyakit saya masih belum pulih sekalipun saya makan pelbagai ubat yang diberikan oleh doktor sebelum ini,” katanya.

    Izwan hanya mengalami demam dan badan berasa lemah pada masa yang tertentu sahaja. Namun begitu, dia menolak kemungkinan penyakitnya ada berkait dengan perbuatan khianat atau sihir.

    Akhirnya meninggal dunia selepas lebih sebulan berjuang melawan penyakitnya. Takziah kepada keluarga mangsa, dan al-fatihah…

    0

    0
  27. shea says:

    Al-fatihah buat arwah.
    Harap abg nara delete saja post psl awek die tue..smoga roh beliau diberkati allah

    0

    0
  28. Mohammad says:

    Inalilah…..Al-Fatihah

    0

    0
  29. azurazul says:

    innalillah..semoga roh arwah bersama orang2 yg beriman..sesungguhnya meninggal dunia ini x kra masa n umur.. semoga keluarga allahyarham tabah menghadapi dugaan

    0

    0
  30. zaidi says:

    al-fatihah. Salah seorang artis lelaki yang jarang dilanda kontroversi

    0

    0
  31. ahmad says:

    actually, gambar yg dikata kan gambar terakhir tu,ade kt FB arwah Izwan Pilus..gambar tu di ambil ketika Aril & Izwan Pilus dimasukkan ke hospital awal Disember..sbb tarikh di upload gambar tu kt FB rasmi arwah adalah pada 3 DISEMBER 2011.. harap maklum..

    0

    0
  32. iqa says:

    sedih dengan pemergian arwah cos i like him… al fatihah

    0

    0
  33. BUI JUNAIDI says:

    ALFATIHAH..SEMOGA ROH BELIAU DICUCURI RAHMAT HENDAKNYA..MMG SANGAT2 TAK SANGKA,TAPI ITULAH..AJAL MAUT SEMUA DITANGAN ALLAH..BILA TIBA MASA NYA,PERGILAH KITA SELAMANYA…

    0

    0
  34. Ana Lee says:

    AL FATIHAH..

    0

    0
  35. Daddy zuki says:

    Al-Fatihah. Semoga arwah ditempatkan d kalangan org2 yg beriman.

    0

    0
  36. dyana says:

    Al-fatihah..smoga rohnya dicucuri rahmat..lain muke arwah ye,tsgt2 cengkung…Allah swt lbih mnyayangi nye…takziah buat kluarga arwah…

    0

    0
  37. My Cutie says:

    ?? terkejut beruk aku. mak aii !! apa apa pun,smga roh nya dicucuri rhmat. amennnn…..

    0

    0
    • fighter says:

      apelah text ni..ade ker patut tekejut beruk dia kata..isk isk isk, kita patutnya simpati atas pmergian arwah, ni mcm mengejek pun ade ni..

      0

      0
  38. adam haiqal says:

    alhamdulillah,beliau meninggal di hari jumaat,penghulu segala hari.semoga arwah ditempatkan di kalangan org soleh..

    p/s : pasti akan berlinang airmata tatkala mendengar ‘KEMBALI SENYUM’

    :(

    0

    0
  39. Koushiro-kun Tentomon says:

    Al-Fatihah…semoga rohnya dicucuri rahmat~ :'(

    0

    0
  40. mama nina says:

    Al fatihah…semuga rohnya dicucuri rahmat….

    0

    0
  41. orang sarawak says:

    al fatihah… semoga roh arwah ditempatkan bersama-sama org2 yg beriman.

    0

    0
  42. cfairuz says:

    abg nara,cuba cek ada yg kata azean irdawaty juga meninggal,xtau sahih atau tidak..

    0

    0
  43. Nana_Ratna says:

    Al fatihah…

    0

    0
  44. Wan Len says:

    al fatihahh.. semoge roh nyerr dicucuri rahmat…

    0

    0
  45. sedih says:

    innalillah…
    ya Allah..sedihnye dgr berita ni..drpd Dia kite dtg, kpdNya kita dikembalikan..sebaya aku arwah ni rupanye..suka dgr lagu dia kembali senyum tu..apapun takziah buat keluarga arwah..moga arwah dijauhkan azab kubur (meninggal pn hari Jumaat), dicucuri rahmat & semoga tenang & damai di sana..Al-Fatihah..

    0

    0
  46. xsangka says:

    die ninggal sebab jangkitan kuman

    0

    0
  47. ZeeisZee says:

    Innalillahiwainnalillahiroji’un……..Al-Fatihah

    0

    0
  48. Isham says:

    Tempoh hari baru jumpa beliau semasa Majlis Persaraan Pengetua Simpang Bekoh, sekolah lama beliau. Beliau telah menghiburkan semua tetamu yg hadir dgn lagu-2 hits beliau dan lagu irama nusantara. Sungguh tak sangka beliau telah dijemput dahulu mengadap Illahi.
    Nyawa merupakan kurniaan & hak milik Illahi. Tuhan memberi dan mengambil hak-Nya kembali.
    Semoga arwah diampunkan dosa2nya dan ditempatkan di kalangan hamba Allah yg dikasihi & dirahmati. Amin

    0

    0
  49. Reena says:

    Innalillah..al-fatihah buat arwah..

    0

    0
  50. Susahnya nak percaya Izwan Pilus dan tak ada…al fatihah dan salam takziah utk keluarga beliau.

    0

    0
  51. deyna says:

    takziah aril,smge arwah hdop aman d’alam sne, mge d’ampon dse2nye ALFATIHAH.. smge aril tbh mnjlni hdop aril

    0

    0
  52. sariah ahmad says:

    al-fatihah…semoga beliau ditempatkan dikalangan org2 yg beriman

    0

    0
    • AidaShuib says:

      Al-Fatihah…Perginya seorang rakan ex-UUM. He was my junior-one year only. He was also my partner in the dance for SUKOM 1998…Miss u, Izwan. Even though we’re not close…but as my dance partner, u are good, commited. Semoga Allah rahmati roh beliau dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. AMIN

      0

      0
  53. bojan says:

    takziah kpda ariel n kluarga bnyak kn berdoa ky>……….<al-fatihah

    0

    0
  54. Mdm Singapore says:

    Innalillahi dan Alfatihah buat Izwan. Saya baru saja mengenalnya semasa ia membuat persembahan di Singapura pada bulan November 2011. Itulah pertama kali saya melihatnya dan pertama kali juga saya mendengar dia menyanyikan lagu Kembali Senyum, dan masa tu jugalah saya suka sangat dengan lagu tu. Terperanjat bila mendapat tahu ia telah meninggal. Semoga roh nya di tempatkan di sisi para solihin dan semoga keluarganya tabah dalam menghadapi dugaan ini…Amin Amin Amin

    0

    0
  55. Idham Prox says:

    Takziah abg izwan dh x de…al-Fatihah

    0

    0
  56. Innalillahiwainnailaihiraji’un..Al-Fatihah..Takziah kepada keluarga arwah..Semoga roh arwah ditempatkan di orang2 yang beriman.. :’|

    0

    0
  57. choura says:

    sape awekarwah izwan pilus yang korang ckp tu?ade ke pic nye?plz nk tau

    0

    0
    • dhiaariana says:

      Dalam keadaan mcm ni..masih sempat lagi nk sebok2 tanye peribadi arwah… Bukankah ade baiknye jika disedekahkan al-fatihah untuk arwah dan layangkan sekeping doa moga arwah ditempatkan dikalangan Hamba Allah yg Dia kasihi?… Soal peribadi arwah tak perlu untuk digembar-gemburkan lagi… AL-FATIHAH.. DARI ALLAH KITA DATANG..KEPADA ALLAH KITA KEMBALI…

      0

      0
  58. mai maria says:

    al-fatihah..
    sgt2 terkejeut dgn brita pemergian beliau.marilah same2 kte sdkahkn al-fatihah buat arwah..

    0

    0
  59. […] berita baca disini Posted in Artis Malaysia, ENTERTAINMENT | Tags: izwan pilus meninggal […]

    0

    0
  60. faizhaz says:

    baru-baru ni seorg kenalan meninggal dunia akibat deman berpanjangan…dikhabarkan beliau kemungkinan terkena jangkitan kuman berkaitan dengan tikus…ini berikutan taukeh gerai makan tempat dia selalu makan turut meninggal dunia setelah deman berpanjangan sebelum itu…

    0

    0
  61. hehehe says:

    inalillah…al fatihah…

    0

    0
  62. afif says:

    it seems like Yanie Mentor ari tu… terkejut gak….dari Allah kita dtg kepada Allah kita kembali…. semoga baik2 belaka disana…..Ameen!!!

    0

    0
  63. Siti says:

    Alfatihah utk allahyarham Izwan.
    Semoga Allah mencucuri rahmah ke atas rohnya.
    Aameen…

    **Utk info kita bersama:
    Apabila telah masuk waktu asar, mengikut perkiraan Islam, maka masuklah hari berikutnya.
    Bermakna, jika asar lbh kurang pkl 4.50 ptg hari ini, maka masuklah hari Sabtu.
    Cuma perkiraan masihi yg mengira hari berakhir pada pkl 12 tgh malam.

    0

    0
    • aty says:

      setau sy dlm islam, pas mgrb la beb…

      0

      0
    • kuks says:

      setahu aku dalam islam,dikira hari baru jatuh pada waktu maghrib kan..contohnya kan kita baca doa akhir tahun islam dihujung waktu asar & bila masuk maghrib (dah masuk hari lain) kita baca doa awal tahun kan..bukan ke macam tu? betulkan aku kalau aku salah..allah yg lebih mengetahui..
      dari allah kita dtg,kpd DIA kita kembali,ajal x kira usia,bila tiba waktunya, x cpt sesaat,x lambat sesaat,jangkitan kuman tu sbg penyebab kematian je.al-fatihah utk arwah izwan pilus & takziah utk keluarga arwah

      0

      0
      • laila says:

        lepas asar msuk hari bru..bnykkn baca lg

        0

        0
      • ky says:

        ustaz n ustazah sy pernah cerita.. tukar hari bila lpas maghrib//

        sy tk pernah membaca apa2 untuk hal ini.. cuma berdasarkn apa yg disampai kn…

        btw,,, alfatihah

        0

        0
      • ustazah pilihan says:

        siti & laila…jangan buat orang keliru…baca balik kitab ‘mutalagah badri’….kitab ilmu fiqh dan ibadat yg lama. Salam takziah pada fmly arwah….

        0

        0
    • misspropa says:

      adekah siti sampaikan tentang selepas asar masuk hari baru tu cuba nak provekan arwah tidak meninggal dunia pada hari jumaat? al fatihah untuk arwah,semoga ditempatkan di kalangan orang yg beriman..amin.

      0

      0
      • anna alya says:

        i don’t know how to explain..but sebenarnya mengikut hari dalam islam.. hari baru dikira selepas maghrib~ tanya la mana2 ustaz semua ckp camtu~
        nak perbetulkan sedikit~kematian pada hari jumaat x semua terlepas seksa kubur dia.. kita amik cth mat rempit~ berlumba pd hari jumaat~ or khmis malam jumaat~ berlaku di kelantan~ mereka kata mati hari jumaat blh lepas seksa kubur sedangkan kematiannya mereka seakan2 mebunuh diri~ sengaja membahayakan nyawa~ mcm mana nak lepas seksa kubur??? think about it~
        okie tu part lain..

        psl arwah izwan pilus ni~ tak payah kita banyak ckp sal arwah~ sama2 baca alfatihah dan yassin~ semoga arwah berada dalam kalangan orang beriman~

        hope incik nara jalankan tanggungjawab..buang mana2 berkaitan dengan arwah semasa arwah hidup..cam awek dya ker… kalo dya ada pic yang bersama awek tu..silap la buang..seksa arwah bila ramai mata melihat picture tuu…sesungguhnya mati itu pasti~

        0

        0
      • Kopi says:

        komen utk page ni tak panjang pun…so cuber laa rajin2kan diri baca dr atas. Ade ‘hamba Allah’ dah paste:-
        Sabda Rasulullah SAW dalam riwayat yang lain, maksudnya:
        Sesiapa yang meninggal dunia pada hari Jumaat atau malamnya, nescaya dituliskan oleh Allah baginya pahala syahid, dipelihara daripada seksakubur, dengan syarat dia beriman.

        at the end, bukan keje kiter utk menilai org lain. contoh mcm yg ‘anna alya’ bg tu org tu mat rempit whatsoever….itu bukan keje kiter nak assume die beriman atau tidak time meninggal tu yer. Biar Allah jer yang menghakimi die semasa hidupnyer. Keje kiter adalah BERSANGKA BAIK…dan mendoakan yang baik2 pada sesiapa umat islam yg pergi menemui Illahi. Hal ni termasuk laa yg pi komen hari lain selepas asar laa..itulaa inilaa…so korang nk ckp arwah meninggal bukan hari Jumaat laa kan? motif?

        ## hari baru lepas maghrib yer..selain yg pasal doa awal tahun akhir tahun tu, kalo time ramadhan bila esoknyer syawal pun lepas maghrib(buka puasa) barulaa boleh takbir raya…time tu pun semua syaitan terlepas semula meaning hari baru bermula…

        0

        0
  64. ieyda says:

    Al-Fatihah untuk Allahyarham Izwan Pilus…semoga rohnya dicucuri rahmat…amin

    0

    0
  65. aiza says:

    al fatihah..semoga allah mencucuri rahmat buat arwah…

    0

    0
  66. Nisha says:

    Al-fatihah. Semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan org beriman.amin

    0

    0
  67. nizams sbh says:

    salam takziah buat kuarga allahyarham..semoga roh arwah ditempatkan di sisi orang2 yang beriman..al-fatihah…

    0

    0
  68. godunk says:

    Al fatihah bat allahyarham dan takziah buat seluruh keluarga

    0

    0
  69. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    semoga roh nye di tempat kan di dalam golongan orang2 yg di sayangi allah

    0

    0
  70. […] saya tampalkan update dari laman BeautifulNara; Update 1: Di bawah ialah tweet terakhir daripada […]

    0

    0
  71. Amin says:

    al-fatihah moga arwah di tempatkan bersama org beriman dan jauh dari seksaan kubur.amin

    0

    0
  72. fifi says:

    innallilah..takziah buat keluarga beliau.teringat lagi masa izwan buat persembahan masa mkn mlm utk student UM dlu..beliau peramah & baik org nya..smoga beliau ditempatkn di kalangan org yg beriman.

    0

    0
  73. watizoukie says:

    Al-fatihah….

    0

    0
  74. mira says:

    Semoga roh izwan d tempatkan d kalangan org yg beriman amin…

    0

    0
  75. mira says:

    Semoga rohnya d tempatkan d kalangan org yg beriman amin..

    0

    0
  76. meeradriana says:

    al-fatihah..
    salam takziah utk ahli keluarga..
    ajal x kira umur..
    org muda pun boleh meninggal diusia yg muda..
    hopefully benda ini menginsafkan diri aku sendiri..

    0

    0
  77. nad says:

    walaupun tidak mengenali arwah…semasa membaca berita tentang kematiannya…hati aku rasa sayu sangat…semoga dia ditempatkan di kalangan orang orang yang beriman…amin… alfatihah…semoga roh mu bersemadi dengan aman…

    0

    0
  78. tina jr. says:

    Al-fatihah..rasanya baru ternampak arwah dlm tv. Masa tu saya mula minat tgk gelagat dia..X sangka. Teringat masa arwah Din Beramboi pergi dulu..camnilah rasa sayunya….. :

    0

    0
  79. suci says:

    AL-FATIHAH,takziah buat family izwan.semoga rohnya dtmptkn dikalangan org2 beriman.AMIN..(

    0

    0
  80. Anonymous says:

    takziah pada adek nyer aril pilus ~ syor adek nyer guner kan nmer pilus sbg. penghormatan pade abg nyer selepas nih.. krane arwah mngguna kan nmer ayah nyer dibelakang… ~ semoge indah lelapmu Arwah izwan pilus~ AL -Fateha ..

    0

    0
  81. Mohammad Nazri says:

    Takziah kepada keluarga Allahyarham Izwan Pilus -Peace-

    0

    0
  82. YuLiza says:

    takziah……al fatihah

    0

    0
  83. shamcoklat says:

    takziah dan al-fatihah

    0

    0
  84. ems says:

    Al-fatihah buat arwah izwan pilus…..semoga rohnya di tempatkan diklgn org2 yg beriman…..salam takziah buat airil & family….semoga tbh mhadapi dugaan ni….marila sm2 kita sedekahkan Al-Fatihah buat arwah…….Amin~

    0

    0
  85. Simah Brunei says:

    innalillahiwainnailaihirajiunn semoga rohnya dicucuri rahmat dan bersama orang2 yang beriman Amin…… Al Fatihah

    0

    0
  86. Coco says:

    Al-fatihah,semoga d tempatkan d kalangan org2 yg beriman,amin

    0

    0
  87. shafarina says:

    takziah buat keluarga izwan pilus…semoga rohnya dicucuri rahmat….

    0

    0
  88. pink pink says:

    al-fatihah….semoga roh nye dicucuri rahmat….

    0

    0
  89. nanie says:

    Takziah & Al-Fatihah…..semoga roh Allahyarham ditempatkan dikalangan org2 yg beriman…amin. buat keluarga Allahyarham, semoga tabah menghadapi dugaan ini

    0

    0
  90. waniey dzul says:

    Takziah…..al-fatihah…amin

    0

    0
  91. Anonymous says:

    ~~inalillahiwinahlairajiun~~
    semoga rohnye di cucuri rahmat dan di tempat di sisi org yg beriman amin……

    0

    0
  92. Nikman says:

    Takziah kepada keluarge izwan pilus……ayh saye pon baru je meninggal dunia pade hari rabu..18 january lepas..:(

    0

    0
  93. eiza says:

    al-fatihah….semoga rohnya dicucuri rahmat…amin

    0

    0
  94. anonymous says:

    sedeynyerr..pergi tak kembali

    0

    0
  95. nina says:

    terbaru drg azean meninggal..tp xpasti kesahihahan..maaf jika tersilap..

    0

    0
  96. Akus says:

    takziah buat seluruh keluarga izwan pilus..rs kehilangan ats pemergiaannye..tanpa disangka2 ajalnya tiba..trasa sebak kehilangnnye..moga2 rohnye dicucuri rahmat & ditempatkn di kalangn org2 yg beriman….al-fatihah…

    0

    0
  97. Me says:

    So sad, he’s very talented person and young…..can’t believe that he’s gone. Semoga arwah di tempatkan di kalangan orang orang beriman.

    0

    0
  98. rock says:

    innalillahiwainnailaihirajiunn…

    0

    0
  99. nini says:

    Dunia akhir zaman telah termaktub banyak penyakit ( musibah) akan muncul dan membunuh manusia yang daya ketahanan badannya lemah, malah denggi hingga hari ini masih merupakan pembunuh senyap yang paling ditakuti…..satu demi satu virus bermutasi dan melenyapkan populasi manusia sedikit demi sedikit…..sebagai salah seorang manusia akhir zaman hendaklah kita berjaga2 dan beringat2…..buat keluarga Azwan Pilus diucapkan takziah dan agar tabah dengan ujiannya.

    0

    0
  100. bujang says:

    Tak terkata……sedih….walau bagaimana pun redalah akan pemergiannya.
    Allah menyayanginya…..semoga rohnya damai disana……
    Buat keluarga arwah banyak2lah bersabar……..
    Suara yang menusuk kalbu apabila menyanyi……
    Memang minat lagunya…kembali senyum…..
    .

    0

    0
  101. Hanie says:

    al-fatihah . .

    0

    0
  102. […] Terkejut Abang Nara mendengar berita ini. Izwan Pilus sudah pun meninggal dunia kira-kira jam 6.15 petang tadi. Berita ini telah disampaikan oleh adiknya Aril AF menerusi Twitter sebentar tadi. Izwan Pilus dilahirkan pada 24 November 1979. Punca pemergian masih tidak … Continue reading → […]

    0

    0
  103. datin ghairiah says:

    alfatihah…
    p/s: retis-retis yg berlagak diva turh bila nk mati plak..???

    0

    0
  104. Suri says:

    Sedih..masa tgk arwah trending kat twitter x tergerak pon nak tgk sbb apa…then time maghrib dpt tahu..Alfatihah. InsyaAllah dia org yg baik, meninggal di hari yg baik. Muda lg, Allah sgt menyayangimu..

    0

    0
  105. banana split says:

    mcm xpcaya jer izwan pilus da mninggal.. last jmp dier masa show sambutan tahun baru di putrajaya.. arwah nmpk shat, cergas & hepi jer.. pape pun takziah tuk keluarga Allahyarham.. semoga arwah ditempatkan dkalangan org2 yg beriman.. amin.. Al-Fatihah..

    0

    0
  106. mintun says:

    Apasal sejuk pulak mata Nara, memandang wajah Izwan kat hospital tu?

    Ungkapan sejuk mata memandang ni, orang tengok benda yg baik ke akhlak yg baik ke…
    Nak tulis benda baik pun, kena faham guna perkataan dalam masyarakat melayu. Jangan redah aje.
    Habisss…karat Nara sure sergah aku punya.
    Lantak korang la.

    0

    0
  107. Anonymous says:

    nie suda takdir..sbar ye kpde kluarga arwah izwan pilus..kte sme2 brdoa smoga roh tenang di alam sne..alfatihah..

    0

    0
  108. aku hambaNya says:

    Saya menangis apabila melihat video dari melodi, Allah Maha Berkuasa, wlpn masih muda, Allah sayangkan dia… Ssungguhnya kita sbgai hmbaNya hnya mmpu mrancang. Al- Fatihah utk simati smoga dirinya dicucuri rahmat. Amin…

    0

    0
  109. ingatanku says:

    kulu napsi zaikatul maut…. innalillah (al- fatihah)

    0

    0
  110. Ana says:

    Al-fatihah utk arwh..

    0

    0
  111. azura says:

    moga roh izwan dicucuri rahmat………..kematian tidak mengenal umur,pangkat,darjat dan siapa juga org itu kematian tetap datang…….

    0

    0
  112. ckin(sarawak) says:

    Al-fatihah… moga roh arwah di cucuri rahmat..

    0

    0
  113. Mimie says:

    Al-Fatihah……takziah buat keluarga Arwah Izwan Pilus…berita kematian nie sngt mengejutkan….kepada Aril jgn patah semangt n hope truskan perjuangkn perjuang abng anda….honestly, berita ini sngt menyentuh perasaan saya n keluarga sbb saya sngt minat Arwah…smpai ari nie sya still nngis kalo teringt berita kematian ni……semoga rohnya dicucuri Rahmat dan Ditempatkan dalam golongan orang yg beriman…Amin

    0

    0
  114. ZUL BIN KAYA says:

    SEMOGA ROHNYA DICUCURI RAHMAT OLE ALLAH S.W.T DAN DI MASUKAN DI GOLONGAN GOLONGAN ORANG YG BERIMAN DAN MASUK KE SYURGA KAMI UCAPKAN TAKZIAH KEPADA KELUARGA IZWAN PILUS

    0

    0
  115. ALIFF NAJMI says:

    Kita sebagai manusia hanya terima dengan REDHA.

    0

    0
  116. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    minah jambu baru tahu ada lagu izwan yg paling sedap dn bagos lagu ( indah lelap ku )= pesal minah jambu leh tk tau ni…….minah jambu tau lagu kembali senyum je tapi lagu indah lelap ku yg paling indah dn shahdu ……oh izwan semoga allah tempat kn kamu di syurga bersama2 orang yg di sayangi nye…

    0

    0
    • bujang says:

      MINAH….. BUJANG MEMANG MINAT SUARA DAN LAGU IZWAN PILUS NI.
      SAMBIL MENAIP PUN BUJANG DENGAR LAGU DIA…
      .

      0

      0
      • dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        ye la bujang mari sama sama kite doa kn semoga roh nye di cucuri rahmat dn semoga dia kembali senyum di sana bersama orang2 yg beriman amin…..always lov u izwan..

        0

        0
  117. kasut putih says:

    my mom love him so much, Allah lebih sayangkan Allahyarham, semoga dihimpun disisi mereka yang beriman dan beramal soleh.. Amin..

    0

    0
  118. bujang says:

    Paling lucu bila tengok Arwah mengusik mak cik latah semasa menyanyi lagu cek mek molek….
    sampai sakit perut aku ketawa…

    0

    0
  119. riff says:

    Al-fatihah utk beliau..

    0

    0
  120. Thanks a lot for sharing this with all of us you really realize what you’re speaking approximately! Bookmarked. Please also discuss with my web site =). We may have a link alternate contract among us

    0

    0