Written by AbangNara | September 2nd, 2014

Banyak pihak yang tidak hairan apabila gambar sosial Lana Nordin tersebar hari ini. Ada sesetengah pihak menganggap Lana memang tidak akan berubah dan akan terus dengan cara hidup sebegitu walaupun telah menunaikan umrah beberapa bulan yang lalu. Namun menerusi Berita Harian hari ini, empunya badan telah tampil memberikan penjelasan mengenai gambar-gambar yang jelas menunjukkan sebab dirinya digelar sebagai Pamela Anderson Malaysia.

lana nordin

Untuk makluman, Lana Nordin kini sedang bercuti dengan kekasih barunya dan rakan-rakan di atas ‘private yacth’ milik salah seorang kawannya. Menurut Lana, gambar yang tersebar itu diambil beberapa bulan sebelum dirinya menunaikan umrah. Jelas Lana:-

Itu gambar lama yang disebarkan kembali. Gambar itu dirakamkan November tahun lalu. Ia terjadi sebelum saya mengerjakan umrah beberapa bulan lalu. Saya kurang pasti apa motif ia disebarkan semula. Mungkin nak sabotaj atau apa saja, itu saya kurang pasti.

Saya takkan terkejut kalau selepas ini akan ada lagi gambar sedemikian rupa tersebar. Saya boleh baca permainan manusia sebegini yang tahu nak menjatuhkan orang saja. Saya hanya mampu reda saja apabila hal ini berbangkit.

Saya bukan budak-budak untuk mengulang kesilapan lalu. Saya tak pernah cakap akan berubah drastik tetapi akan perlahan-lahan menjadi orang yang lebih baik daripada sebelumnya. Kalau saya nak berubah, saya tak akan pukul canang dan biarlah ia antara saya dengan Tuhan.

Tapi saya bukan jenis manusia hipokrit. Saya masih bersosial tetapi ada batasnya. Setakat bertemu teman dan lepak ataupun meraikan hari lahir teman serta berkaraoke di kelab hiburan itu juga dianggap negatif, saya tak boleh berbuat apa-apa.

Stephanie Liah, rakannya yang memuatnaik gambar tersebut turut sama memberi penjelasan yang serupa menerusi satu status di Instagramnya.

lana nordin

Stephanie Liah juga turut memberi panjang lebar mengenai tindakannya memuatnaik gambar-gambar tersebut. Kata Stephanie:-

Saya tak sangka dan terkejut gambar yang dimuat naik di laman Instagram itu mengundang kontroversi. Saya sudah memadamkannya. Ia hanya salah faham dan jelas sekali di setiap gambar yang dimuat naik saya letak hashtag throwback.

Gambar itu memang dirakamkan sekitar November tahun lalu semasa meraikan hari lahir teman kami. Selepas itu kami tak berjumpa lagi. Dijadikan cerita saya bertemu Lana seminggu lalu di Publika, Solaris Dutamas. Kami dapat lepas rindu ketika itu.

Jadi kerana merindui saat bersama, saya muatkan naik gambar itu. Malah ketika bertemunya, saya mengakui begitu rindu untuk bersosial dengannya. Tetapi dia cakap pada saya sudah memperlahankan sisi sosialnya kerana baru mengerjakan umrah tahun ini,

lana nordin

Baguslah masing-masing sudah memberi penjelasan. Sebagai seorang rakan, Stephanie Liah sepatutnya harus lebih berhati-hati. Kalau gambar yang akan menimbulkan kontroversi, lebih baik jangan dikongsi untuk tatapan ramai. Tak apalah, jadikan ini sebagai pengajaran. Jangan lepas ini nak ber’throwback’ lagi sudahlah. Cukup-cukuplah itu. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

38 responses to Itu Gambar Lama Sebelum Pergi Umrah – Lana Nordin

  1. haha.. says:

    kahkah!!! boooooooooooo… jwpn skema

    0

    0
    • mekD says:

      tetek besar sudah tidak relevan. datin paduka eina telah membuktikannya.

      0

      0
      • Olga says:

        Artis2 Malaysia…diaorang ingat rakyat Msia mcm diaorang jugak. Padahal diaorang lah IQ selevel kerbau. Poyo!

        0

        0
        • Fakkar says:

          artis pukimak yg …..menyemak!

          0

          0
        • Meluat Aku says:

          Tetek besar; iman halus!

          Podahhhh !!!

          0

          0
        • Baby AA says:

          Muka cam ni kat Chow Kit berlonggok- longgok nok!

          0

          0
        • Yahudi says:

          Hanuajen yg tk da tetek pon leh dapat hummer ok ? ko hado lahanat nodin ?

          0

          0
        • One Direction says:

          hahahaha…penipu !
          ayat penipu memang akan berbelit2 terlebih fakta.

          0

          0
        • miss ynwa says:

          sungguh yg mengaku islam tp hina penghijrahan sedara islam sendiri tuh adalah sebenarnye SETANNN paling LAHANAT. sekian.,nak kutuk benda lain takpa, bab hijrah sesorang better you dont, coz uols bukan duk tgh2 dengar antara DIA DAN TUHAN ye dak?. ceih baik pulak aku mlm niey,,,

          0

          0
        • lynn says:

          si stephanie pun satu. dah tahu kawan kau tu tengah nak berubah, yg kau dok haplod gambar sexy dia lagi buat apa? cukup lah kau je yg tak sedar diri, dah masuk Islam tapi perangai nauzubillah.

          0

          0
      • Kiki Kamarudden says:

        Ceh, tak payah nk berlakon lah…lurah tetek kau satu Malaya dah dapat tengok. X malu ke menipu diri sendiri? Bahlol ..dah la tu muka cam minah Felcra dan Felda. Please la…

        0

        0
        • Teteye says:

          Berdara!? I dont think so!

          0

          0
        • Gundek Nara says:

          Definisi sebenar artis….puki masam!!!!!!

          0

          0
        • abc says:

          Kiki Kamarudden says:
          September 2, 2014 at 5:32 pm

          ko pulak minah dari mana??

          0

          0
        • anak Felda says:

          dear kiki kamarudden,
          aku bkn nk riak atau ape..tapi aku nie mix. muke aku mmg pan asia. dan aku cukup bangge utk katakan yg aku ni anak Felda. duduk mane bkn penentu wajah kamu2 semua cantik atau tidak. wajah tu kurniaan tuhan. hanya pinjaman semata. lagipun biar cantik hati dan mulut dari cantik wajah bukan?

          0

          0
        • Anak Felda says:

          Kiki Kamarudden oiit.. kate bodoh kang marah plak. aku org Felda, serius org2 Felda ramai cantik, segak2. sejak bila plak tempat tggal bleh effect kat muka org.. lain kali ckap pakai otak..

          0

          0
      • Next???? says:

        Muka si Lana ni sebijik muka betina yg tak kisah jantan sodomi jubor!

        0

        0
      • Jebat says:

        Rakan karib si Lisdawati…so apa nak heran?

        0

        0
    • ryu says:

      Jawapan dah dapat diagak dahhh. hahahaha

      0

      0
  2. hj amir says:

    tak terkesan pun dgn gosip lana ni

    0

    0
  3. saya says:

    baru terserempak ngan lana 2 hari lepas..dgn rokok ditangan..muka seolah2 bangga diperhatikan..so childishhh even umo dh tua..suke org pay attention to her..shame on you gurl

    0

    0
  4. dodol says:

    janganla tipu lana, tak baik tau. i nampak je tengku hanis pun ade dalam pic u tu. dia baru je potong rambut minggu lepas. nak menipu pun agak agak la minah oiiiii. podahh pui

    0

    0
  5. jebon says:

    Buat bodoh2 sekalian…jgn suka buat tuduhan terhadap org lain. Jgn terus jadi hakim di dunia ni. Periksa dulu. Ni semua hentam. Org islam tak hentam org mcm tu saja. Insaflah wahai manusia.

    0

    0
    • jibeng says:

      LOL… islam ajar KAU panggil org BODOH pastu br tegur??? diri sendiri pn xde adab

      0

      0
    • der. says:

      orang islam pakai macam lana kah?

      0

      0
    • blablabla says:

      orang Islam pon tak suka2 hati je panggil orang lain bodoh

      0

      0
    • fairus b sulaiman says:

      kesian kena tipu bulat2 .. minah ni kencing kau la bengong .. masa bulan november lana still lagi rambut itam .. , dia dye rambut blonde tahun ni masa bulan Mei (ni first time dia warnakan rambut)…lagi1 klau kau tgok gamba2 tu ada selain drpada stehanie ada sorang jantan .. .. lana baru 2 ari lpas dia post gamba dia dgan jantan tu dkat insta … ape citer pulak tu ? … lana oh lana .. better kau mengaku je .. drpada kau berdolak dalik macam ni . isu ni akan berpanjangan .. nnti klau dah terbukti .. diri sndiri yg malu .. dah xde job .. padan muka

      0

      0
  6. lucifer says:

    korang yg kutuk2 lana ni mesti dengki kan dgn tetek dia yg besar… dan body dia yg mantap….
    dah sah2 yg duduk ngadap BN ni org yg gemuk… huduh… pendek… gigi kuning… pakai tudung labuh kunun2 alim tapi mulut cam gampangs…. ye laaa.. nak ckp depan2 malu dgn identiti muslimah compliance korang…

    0

    0
  7. jebon says:

    Dia dah berubahlah…takkan gambar lama pun kau nak kecoh. Ingat kau org tu suci sangat kah…tak de dosa ke…malaikat ke? Dlm Islam semua org berhak utk insaf dan hidayah milik Allah. Jadi doakan yg terbaik utknya. Doalah yg baik utk saudara seagama kita.

    0

    0
  8. wardina mane? says:

    haiyaaaa amooiiiii…. ini la kite panggil kawan makan kawan. saja letak pic cam tue pas tu bg alasan rindu dah lama x jumpa. xley pakai betul alasan bodoh nie.

    0

    0
  9. Rina says:

    Setakat #throwback nk jdkn bukti gmbr last year…come on la…gmbr semalam pn org dh #throwback

    0

    0
  10. anon says:

    Kenapa lah duk kecoh2 sngt pasal minah ni….lawa tidak, popular pun tidak, suam2 je. Seriously, dia ni mmg tak lawa langsung. Buat rambut karat pun still tak naik seri jugak, agaknya sb dia ni gelap. Org kulit puteh baru ngam rambut merah/kuning. Honestly, kalau tengok dari gambar2 dia ni tak nampak langsung mcm org baik2.

    0

    0
  11. Anonymous says:

    Tengku hanis tu sape plk?
    fb stephanie ni ‘nur farisha’ ke? aku stalked fb dia lps tu dia blocked aku. bangga je dia minum arak lps tu upload kt fb..islam ke idak dua2 ekor ni? konfius aku.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    aku tengok dua2 eko ni dh mcm bukan islam dh…selisih2…y si lana tu…muka dh le memg x lawa…perangai pn kena la lawa….ni x…muka n perangai dh sama buruk…kan aku dh ckp…mesti retis ni pndi kelentong pnya la…x da heran punya…

    0

    0
  13. padan muka! says:

    stephanie liah ni lah yang bermasalah. bodoh punya pompuan…saja nak menjatuhkan kawan sendiri. pegi mana2 je semua nak upload. kau nak bagi alasan rindu ngan member2 buat apa nak upload gambar kawan nampak tetek. kenapa tak upload gambar lana yg elok2. pastu nak menipu cakap gambar lama. dah sah2 rambut lana tu color blonde n rambut kau potong konon nye mcm barbie tu baru je buat. tu semua gambar lastweek kot. stephanie liah ni mmg suka cari publisiti sbb tak popularkan. kawan2 lain semua artis n model terkenal. dia tu sapa je??. keje kat beauty spa je kot. satu badan palsu..nak ke org pegi spa tu?? tengok kawan2 sekutu dgn nye je yg pegi.. hahahha….

    0

    0
  14. Anonymous says:

    hidung lana tu betul ke bohong?

    0

    0
  15. lana hott mama says:

    macam tipu jek si lana ni, baru last weekend aku nampak ko kat jalan doraisamy pakai baju biru :p

    0

    0
  16. jangan busuk hati says:

    Abang nara pun kena lah delete the previous entry about lana, since kita dah tahu cerita sebenar.

    0

    0