Written by AbangNara | February 21st, 2012

Kasihan pulak Abang Nara kepada Wan Shades yang tiba-tiba dituduh sebagai suspek di dalam kes merogol anak tiri. Untuk anda yang tidak membaca Harian Metro semalam, seorang penyanyi R&B telah ditahan polis kerana terlibat dalam kes merogol anak tirinya selama beberapa tahun. Dan sebuah blog hiburan telah membuat spekulasi bahawa penyanyi tersebut ialah Wan Shades.

wan shades bukan perogol

Dan hari ini Wan Shades telah mengeluarkan kenyataan di Harian Metro yang dia sangat terkejut apabila membaca tuduhan yang dilemparkan kepadanya. Menurut Wan Shades, tuduhan tersebut tidak berasas kerana dia masih belum berkahwin lagi. Memang tak logik untuk memiliki anak tiri sekiranya belum berkahwin. Tak gitu? Kata Wan Shades:-

Tuduhan palsu itu menjatuhkan maruah yang kini aktif dalam bidang nyanyian dan lakonan. Kerana fitnah blog itu, ramai pihak menuding jari dan memarahinya hingga menjatuhkan maruah sebagai artis dan memegang jawatan sebagai Naib Yang Dipertua Pertubuhan Silat Seni Gayung Daerah Gombak dan Setiausaha Kawasan Rukun Tetangga Gombak Setia. Saya terkejut selepas melihat dakwaan itu selain mendapati peminat dan orang ramai memberi kata-kata negatif hingga menjatuhkan maruah. Saya akan mengambil tindakan sewajarnya termasuk saman malu terhadap penyebar fitnah.

Untuk makluman, Wan Shades telah pun membuat laporan polis semalam di Balai Polis Ukay Perdana. Diharap dengan penjelasan Wan Shades ini, namanya tidak lagi dikaitkan dengan kes merogol anak tiri yang sedang hangat diperkatakan kini.

P.S: Katak terribilis, binatang paling beracun di dunia.

60 responses to Itu Bukan Saya, Saya Belum Berkahwin Pun – Wan Shades

  1. sengal.. says:

    kesian………x pasal2 jer….tulah diorg ni kalu nk menuduh tu xde bukti..kan dh jadi fitnah………

    0

    0
  2. Komeng says:

    Wan Shades sangat aktif dalam berpersatuan, mana ada masa nak perkosa-perkosa ni… apa lah korang…

    0

    0
  3. keh keh keh says:

    ololo kesian dia =)

    0

    0
  4. sengal.. says:

    kesian…….

    0

    0
  5. Khaira says:

    ha… hamik! saper suruh fitnah2…. saman je wan oi…. padan muka…. :)

    0

    0
  6. BoBoiBoy says:

    Nak kasi blog meletup punyer pasal smp fitnah memfitnah.. ko tanggung la kat akhirat.. (bkn blog abg nara ek)

    0

    0
  7. AnakAyamCUTE says:

    sape wan shades nih?popular ke?

    0

    0
  8. KATAK PUTIH says:

    aik takde orang komen post ni ke? *sebab tak popular kan artis ni? ngeheh

    0

    0
    • Mak Jemah says:

      hey? takde orang nak reply die ni ke? takpela, biar Mak Jemah yang meletop ni sedekahkan 1 reply. Mak Jemah memang hati murni, suka bersedekah. kahkahkah. Kelas gitu. You, kalu I jadi You, I dah terjun KLCC dah. malu taoo jadi You.

      0

      0
  9. kasut putih says:

    Dunia akhir zaman.. Fitnah berleluasa.

    0

    0
  10. Ann Hani says:

    Ku mencari..ku mencari..apakah salah ku…
    kau buat ku termenung kesorangan…

    kesian….

    0

    0
  11. MizRita says:

    tk baik tau tuduh org yg bukan2. kesian dia..x pasal2 org pandang serong kt dia

    0

    0
  12. zaniza says:

    sapa ek yg kena tangkap tu…

    0

    0
  13. mas says:

    kesian dia…blog yg kuarkan cerita ni is ROTIKAYA…dia ceduk dr forum CARI tp cerita tue blm sahih lg….tak pasal2…..

    0

    0
  14. jangan kau ucap selamat tinggal says:

    jangan kau ucap selamat tinggal….jangan kau ucap selamat tinggal…jangan kau ucap selamat tinggal…. Ingat lagi x????

    0

    0
  15. Kak Limah says:

    Wan Shade ni setahu saya seorang budak yang sangat baik dan berbudi bahasa.. itu yang saya kenal 20 tahun lalu.. dia bermula dalam bidang seni semasa menjadi penari dalam sebuah kumpulan rap bimbingan Ahadiat Akashah.. . saya sangat terkejut membawa tulisan Roti kaya semalam.. walaupun cuma tekaan semata-mata tetapi cukup mengaibkan dan menjatuhkan maruah seseorang..

    0

    0
  16. haish says:

    rang kampng tu pun hebat jugak..terus nak menghina orang.. bukan setakat muka jer macam indon.. perangai pun macam indon.. kesian betul lah melayu kita nie. tapi abang nara memang pekat indon lah hehehee… tapi tetap hensem..

    0

    0
  17. fyna says:

    ngeee…tak pasal2 je… adeehh..

    0

    0
  18. icha says:

    sesungguhnya dosa fitnah itu lebih besar dr membunuh..

    0

    0
  19. dyna says:

    y not metro kasi taw je sape artis tuh..so x de la..tuduh menuduh..habis cerita…=)

    0

    0
    • masuk air says:

      nnt jadi kes aib plak… kesimpulan org yg baca xyah laa teka2…abis citer~

      0

      0
      • hamba Allah says:

        Alah…kalau kes2 jenayah yg melibatkan artis mesti nak cover2, kalau org biasa bleh plak direct tulis nama org tu, kenapa mesti ada bias kat sini? Tulis je nama penjenayah tu w/pun dia artis, so takkan timbul kes2 tuduh-menuduh mcm ni lagi.

        0

        0
  20. N says:

    ksian dia kena fitnah..baru tgok drama dia berlakon kat tv3 “atas nama cinta” sbg seorang bapa yang penyayang

    0

    0
  21. boss says:

    aku bc lm paper ckp penyayi hip hop.. umur 37

    0

    0
    • penyanyi dangdut says:

      rasanya kalo belakon film yg menang anugerah film mukhsin.
      ntah2 kump ruffedge

      0

      0
      • icha says:

        jgn nk pepandai bg nama kump kalau xtahu..nk tambah lg fitnah ker? diorang dah lama berhijrah ke arah kebaikan..xpatutt betul

        0

        0
  22. Pemerhati says:

    spekulasi tu kan dah macam fitnah kan? suka hati je main tuduh orang-orang ni. bila dah kena saman, baru kau tahu langit tu tinggi ke rendah!

    0

    0
  23. rotikaya says:

    bukan ke dalam metro kata penyanyi hip hop? apsl tetiba ubah statement jd penyanyi R&B? klu x pasti, jgn la sebarkan nama.. simpan sendiri sudey.. kan da jd fitnah..

    0

    0
  24. Leo says:

    penyanyi kumpulan hip hop kan…? bukan r&b… Shades bukan kumpulan hip hop.. salah dh ni..

    0

    0
  25. bunga mawar says:

    ha,ada baca gak yg blog ituw tulis…suke gak shades ni..sore dorg sodap.. ^.^ tpi dlm paper kata hip hop..tpi dlm blog tu tulis r&b..hip hop dgn r&b tu sama ke?rasanya lain kan…

    0

    0
  26. qj says:

    dlm paper ckp penyanyi… hip-hop.. kalau dulu2… saya ingat penyanyi group hip-hop yg paling best is NICO… ada lagi ke group tu??

    0

    0
  27. Anonymous says:

    dye ni yg berlakon drama atas nama cinta yg jd ayah ghaz tu kn??

    0

    0
  28. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    biasa lah mulot2 jahanam ni memang tk leh tengok orang senang ada aje yg nk di kecoh2 kn ….padahal dorang2 ni sebenar nye tk tau ape2 tapi dorang2 ni main HEMBOSSSSSSSSSSSSSSS je cakappppppppppppppppppppp aje ape yg dorang nk fitnah kn…..padahal ape yg dorang dh cakap kn dorang sendiri pn tk tau tol tk wannnnnnn……jangan peduli lah ape yg dorang cakap kn gi mampos ngan dorang ok BWEK !!!!!!!!!!!!!!

    0

    0
  29. man..says says:

    spekulsi tu dah mcam ftnah suka hti je bla sdah bru thu tinggi langgit

    0

    0
  30. […] Kasihan pulak Abang Nara kepada Wan Shades yang tiba-tiba dituduh sebagai suspek di dalam kes merogol anak tiri. Untuk anda yang tidak membaca Harian Metro semalam, seorang penyanyi R&B telah ditahan polis kerana terlibat dalam kes merogol anak tirinya selama … Continue reading → […]

    0

    0
  31. cik jah says:

    jom kawen gn saya…

    0

    0
  32. Norul Liza Abd Ghaffor says:

    kesiannya… abis tu plak celebrities tu

    0

    0
  33. adnil says:

    tu lah aku pelik gak masa baca kat satu blog ni org tuduh dia..walhal yg aku tau dia belum kawen pun…teruk betul..ha menjawab la org yg berkenaan tu..

    0

    0
  34. makcik sebelah rumah says:

    aha tak pasal2 kena fitnah

    0

    0
  35. embok kesum says:

    x baik fitnah org

    0

    0
  36. abg anuar zain ensem says:

    sian dia…huhuuu…”ku mencari, ku mencari apakah salahku…”

    0

    0
  37. messy butterfly says:

    persoalannya sekarang, sapekah artis sbnar yg merogol anak tiri itu? jeng3 sape ada jwpn?

    0

    0