Written by AbangNara | June 9th, 2014

Fuh~~~ Memang panas gosip yang dibawakan oleh rakan kami di RotiKaya. Mana tidaknya, screenshot perbualan manja antara suami Ayu Raudhah, Zaquan Adha dan seorang gadis di WeChat telah menimbulkan tanda tanya dan pelbagai persoalan. Adakah benar itu Zaquan atau ada orang yang menyamar? Adakah ini satu perbuatan khianat atau kenyataan? Hmmmm.

ayu raudhah zaquan adha

Agak menyedihkan sekiranya skandal ini benar-benar terjadi lebih-lebih lagi Ayu Raudhah kini sedang berpantang selepas melahirkan anak kedua. Namun begitu, menerusi MalaysianDigest, Ayu telah tampil untuk memaklumkan yang ID WeChat itu bukan milik suaminya. Kata Ayu:-

Saya terkejut tapi bila saya fikirkan balik, saya rasa gosip tu mengarut! Sebab ID “Zaqone” tu bukan ID suami saya. Suami saya tak pakai ID dengan ejaan macam tu. Tapi yang video call (panggilan video) tu, memang suami saya beritahu yang dua hari lepas dia ada dapat panggilan. Tapi panggilan tu sekejap sangat. Saya tak tahu lah, mungkin juga ada orang sengaja rakam dan buat cerita.

Sebenarnya saya pun ada dapat gambar screen shot perbualan wechat tu. Ada orang hantar pada email saya. Tapi saya tahu semua tu tak benar. Selama ni kalau ada apa-apa, saya mesti tanya pada suami saya dahulu.

Suami saya ada beritahu, kalau yang cheerleader yang menyanyi menari macam untuk pasukan bola mat salih tu tak ada. Tapi setakat tukang bagi bunga tu ada lah.

Bagi saya gosip ini satu fitnah oleh pihak yang cuba nak mengganggu kebahagian rumah tangga kami. Iyalah, selama ni ramai yang gembira melihat saya dan suami bahagia. Tiba-tiba saja pula keluar cerita begini.

Tapi ini bukan kali pertama rumah tangga kami di uji dengan cerita-cerita macam ni. Tak mengapalah, saya okay saja. Walaupun saya tahu peminat-peminat saya ramai yang dah marah dengan Zaquan, di internet. Jangan risau, saya okay.

Suami saya pun terkejut bila keluar cerita macam ni. Walaupun dia dalam bidang sukan, tapi mujurlah dia dah biasa dengan cerita gosip dalam dunia hiburan, macam ni

ayu raudhah zaquan adha

Fuh~~ Lega sikit mendengar penjelasan Ayu Raudhah. Iyerlah teknologi sekarang kalau dimanipulasi boleh digunakan untuk memusnahkan rumah tangga orang lain. Nasib baik Ayu Raudhah tak cepat melenting dan membuat pemeriksaan lanjut dengan suaminya terlebih dahulu. Nampak gayanya, ada pihak yang dengki dengan kebahagiaan rumah tangga Ayu dan Zaquan. Hmmmm. Diharap bersabar, inilah ujian sebuah perkahwinan.

P.S: Gambar sebelum dan selepas pembedahan muda-mudi Korea

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

207 responses to Itu Bukan ID WeChat Suami Saya – Ayu Raudhah

  1. nakvideocalljugak says:

    statement bini macam bodohhh nye si bini heeeeeeeeeee

    0

    0
    • Anonymous says:

      laki bini gile publisiti

      0

      0
      • anoooon says:

        budak tu yang gila publisiti. pastu send kat laman soSIAL.

        0

        0
        • Tukiman says:

          entah kenapa aku x suka si ayu ni…sama dgn cik ta. meluat.

          0

          0
        • Pondan Lorong says:

          kau sibuk jaga anak…suami sibuk beli hp baru ye? hahahha

          0

          0
        • RITA says:

          meh sini, aku tolong kemas barang suami kau…biar kau dpt gelaran J.

          0

          0
        • Didi says:

          Engko nak kata si zaquan ni ada kembar lain selain aidil kaaa? Ke ko nak kata si aidil yg dlm videocall tu? Dah terang tang tang tu muka laki hang, yg hang dok puja puja selama ni. Debik kepala tu karang.

          0

          0
        • kobis bunga says:

          agaknya Ayu nak cakap tu kembar laki dia dari Bangladesh, tu pasal muka sama.
          Ayu hoiii buka mata luas2…tu memang laki kau.

          0

          0
        • kak salmah says:

          cakap pasal kembar kan.. kak salmah memang ada problem sikit nak bezakan kembar ni sebab rupa dorang sama. Jiran kak salmah ada kembar..dorang datang rumah kak salmah hari tu..kak salmah tak tahu yg mana satu adik..yg mana satu abang, dah lah rupa sama, tinggi sama, baju pun sama jugak. pening kepala kak salmah nak bezakan sorang2.
          Berbalik pd kes ayu ni..yg dlm video call tu memang sah2 lah Zaquan..apa kejadah ckp bukan id laki dia tapi boleh buat video call terpampang muka Zaquan. Hish..nak cover line pun biar lah logik sikit.

          0

          0
        • Fahrin Ahmad says:

          yg percaya tu bngok la, stakat create wechat id, semua pun boleh la weh..

          0

          0
        • Neelofa says:

          tau tak dosa fitnah tu apa,
          korang ni pandai2 je buat andaian..

          0

          0
        • Bedah says:

          alaa…. budak bola…
          what do u expect…

          0

          0
        • TERRENCE says:

          BAGI AKU ORANG YANG DAH BERKAHWIN TU TAK PAYAH LA ADA WECHAT. KAU NAK WECHAT UNTUK APA? WHATSAPP N VIBER KAN ADA? MESSAGE N CALL LA BINI KAU SAMPAI LEBAM. DULU AKU ADA WECHAT GAK TAPI LEPAS KAHWIN AKU UNINSTALL SEBAB WECHAT NI LEBIH KEPADA MENCARI KAWAN/MAKWE/PAKWE/SCANDAL.

          0

          0
        • jgn dihina Ayu Rudah dia wanita mulia.

          0

          0
        • Lembu Gemok says:

          ermm..aku tak nampak muka zakuan tu cam terkejut bila terima panggilan dr no tak kenal…nampak cam happy jer…ermm…berpositif dan bertabahlah wahai ayu raudhah..cara ko jawab tu macam ko takut benda yang sama jadi kat Rita terjadi kat ko kan?so gud luck dan banyak2 laa berdoa semoga ini hanyalah fantasa dan katakan pada mu, bermimpi siang hari..yeahhh!

          0

          0
        • aku says:

          Ala..zaman skg..ko ingat org2 glemer ni stick ngn 1 no hp jek ke..or just ade 1 acct jek ke..setakat ade 2-3 acct, or no hp, dh xmustahil dh ayu..mmg kite akan ckp cmni sbb nk sdpkan ati sndri..tp sbnrnye kdg2 tu gak la kenyataan nye..pape pn, sabo la ye kalo bende ni betul2 jd..huhu

          0

          0
      • ccocococomel says:

        budak tu pun budak yang sosial. bertindik hidung macam lawa sangat. bukannya lawa pun

        0

        0
        • miss ynwa says:

          cepatlah cerai tak sabar aku…..nak gak tgk ko timbus muke ko sebab malu pernah buat kat rita dulu…konon canang suami ko baik sgt, ceh 2×5 je dgn kembar dia nok
          hahhahahahhahahahahahhahahahahhahahahhahahahahahhahahahhahahahahhahaha gelak puas aku!

          0

          0
        • anti rozita che wan says:

          nah….rasakan…dulu ko yg busy body psl rita….sekarang sebijik kena batang hidung ko yg mcm jambu air tu wei. sesuai la. lepas ni harap cik ta plak kena…biar satu famili porak puranda. 1-2-3…..kah kah kah.

          0

          0
        • Olga says:

          pemain bola nafsu mmg kuat uolssss…
          ayu ni plak malas nak hisap zakar si suami…sesuai la muka kampung dia kena humban main kayu tiga.
          lain kali nak kasi suami sayang, jilat buat dan lubang suami segala. baru suami x carik lain. sila lah like…. :D

          0

          0
        • Datin Semah says:

          kembar yg gila seks kaki betina….buat malu je nok berlaki cenggini. baik enkau cerai je nok. lama2 enkau akan ditinggalkan juger.

          0

          0
        • Hekhek says:

          Ayu mesti tengah meroyan kat rumah tu. Hahahhaahahahahaha sorrylah ayu, ntah kenapa aku tak kasihan langsung kat kau. Tu ler dulu sibuk hancurkan rumah tangga orang, sekarang amek kau. Nak tengok sikit setakat mana ketenangan kau tu. Pesan la kat maid kau beli kotak tisu banyak2 buat lap air mata dan hingus. Bagus zaquan tunjuk perangai sebenar. Mudah2an ayu insaf dan pohon maaf kat rita.

          0

          0
        • FakTa PerkaWinan says:

          punca lelaki2 melayu carik lain…bini2 melayu bodoh x pandai buat oral seks. bila buat kena gigi…laki sakit rasa cam nk tampar muka bini. buang masa kawin pompuan2 melayu !!!!

          0

          0
        • LUBANG HIDUNGKU SEKSI ... says:

          Zakuan to BUDAK TINDIK HIDUNG … ” LUBANG HIDUNG MU TETAP MENJADI POJAAN HATI KU ” … kui.. kui.. kui .. Giler scary sy tngk gambaq pompuan tu … Wat goes around comes around … Sabar jer lah Ayu Raudah … ALLAH SWT nak bg ujian sikit jer … AWK DLM PANTANG JAGA KESIHATAN ANK & DIRI AWK … sian gak laaa baru lps melahirkan baby … tp Lg KESIAN KAT RITA… ANAK SAMPAI TAK KENAL DADDY dia .. ank dah boleh berlari main bola baru daddy nak DTG JENGUK … Apa2 pun .. Ayu bnykkan bersabar … Ingat Allah swt bnyk2.

          0

          0
        • ooooooooo says:

          sebijik perangai kembar dia,
          kembar main bola..dia pun main bola
          kembar main betina..dia pun main betina

          0

          0
        • fakka says:

          …..sebabnya kau x pakai bulu mata sejengkal mcm kakak kau.
          lain kali pakai la. lelaki camni suka bini dia nampak cam pelacur.

          0

          0
        • diva says:

          rita ker tu? bahahaha video call tu muka sebijik rita laa.. hairan laa kalau video call sekejap sangat, kenapa sempat senyum eh? dapat pulak zaquan senyum kat pompuan tu. kalau sekejap, mungkin gambar muka berkerut logik ah. podaaa ayu

          0

          0
        • lisa ray says:

          videocall tu boleh edit even ada coverage bar sume bagai. a snapshot is still a still image. lainlah kalau korang nampak the real video. bila dah jd still image, boleh edit ikut suka. blaja bagi habis ye. zaman sekarang video pun boleh edit apetah lg snapshot. nevertheless, kita org luar x tahu pokok pangkal cerita sebenar. jgn melebih2 takut statement kita dah jd fitnah atau umpatan. wallahualam

          0

          0
        • Aaron Aziz says:

          stakat webcam tu,
          ak bleh buat, letak edit je..
          fuu..fitnah2..

          0

          0
        • kk says:

          Lain kali jg laki kau je ayu sblm ko sibuk duk jaga laki org…Allah byr cash je skrg. Hamikk…

          0

          0
        • mizz cerry says:

          Yup setuju sangat dengan TERRENCE…
          Aku pun bila dah kawen xinstall dah wechat ni mengarut je lebih nak contact kawan2 whatsapp kan ada xyah la nak menggatal cari kenalan dalam wechat silap2 haribulan tunggang langgang rumah tangga…

          0

          0
      • Anonymous says:

        pecaya sgt la laki ko tu rodhoh, ko bkn xkenal dia cane, tak payah nak in denial sgt.. setakat nak wechat ngan betina lain, perlu ke dia nak pakai fon dia yg ko tau, ko ingat dia xleh nak simpan fon lain???

        0

        0
        • munah senah says:

          video call tu laki kau lah… tak kan yg sama muka dgn laki kau pulak,
          dalam dunia ni memang ada 7 org yg muka sama TAPI dalam Malaysia ni laki kau jelah yg tahu ckp melayu.

          0

          0
        • matahari says:

          tak payah bodoh percaya laki bulat2, tak kan zaquan ada kembar yg ke-3 kot… memang sah tu laki ngko. muka sama tuu..nak bukti apa lagi ? hahhahaha

          0

          0
        • ketam batu says:

          bersedialah dgn surat permohonan & sms dari zaquan..

          0

          0
        • udang kara says:

          like bro, like lil bro

          0

          0
        • buaya laut says:

          amboiii, senyum lebar Zaquan layan video call.
          Jantan melayu memang sama gatal tak boleh percaya. tak sedar diri bawah tu pendek. HUH !

          0

          0
        • Pandan says:

          wallpaper macam lembu kena cucuk hidung….hodoh giler

          0

          0
        • Baby AA says:

          nak sangat kan nikah dgn pemain bola…lama2 kau pun akan kena tendang jugak macam bola…adoi la….kedebuk kena. hmnnn…

          0

          0
        • RITA says:

          jgn banyak cakap lagi…hang layan je lagu ni wahai ayu hoi sebelum hang tidoq…..hahhaahaha

          0

          0
        • Silvia Suntos says:

          hodoh nya betina tu…lobang hidung cam kerbau pendek. eee…choi..bad taste sungguh nok !

          0

          0
        • Anonymous says:

          zaqone nak merasa si putih melepak mcm zareema.. ayu? dh tak putih gebu.. sorryyyyyyyy..

          0

          0
        • luvely lily says:

          muka perempuan tu…eeee..sebijik mak nyah nok. serammmm… :D

          0

          0
      • peeiiii says:

        aidil & zarema xnak tlg kemas kain baju zaquan ker…kih kih kih

        0

        0
        • Anonymous says:

          hahaha, lawak gile statement ko peeiiii…mcm yang rita penah kene dulu.

          0

          0
        • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

          statement yang aku rasa wat rita rudaini tersenyum puas !!!!!!! YES !!!!!

          0

          0
        • ngokngek kepala kemek says:

          Pandai peeiii..dia dh komen pastu komen sendiri kat bwh ni tanda setuju

          0

          0
        • Anonymous says:

          HAHAHAHHAA..Aku sokong yang tang nie…..

          0

          0
        • RITA says:

          puas…puassss….hati aku puasssssssss, nok! lalalalalaa

          0

          0
        • maksu says:

          betul lah tu curang….ape lg nak dinafikan ayu oi, awak tu berpantang
          dapat pulak laki encem …lepas gian kat awek jB cute2 ler buat teman2 boring jerr…awak bukan bole layan pon suami awak tuhh pown..ahakz
          malu ayu? malu dengan ex biras awak? tu lah …jgn sedap2 buat org..
          doa insan teraniaya mcm rita mmg selalu tuhan dengar…
          minta la maap dekat ex biras awak tuhh LEBIH AFDAL..
          jgn terlalu bangga konon lelaki awak baik, hakikatnya TIDAK.

          0

          0
        • Pak Man Siam says:

          saya selaku tok kadi….bersedia menerima kehadiran mereka bagi menambahkan lagi cawangan dan umat manusia di muka bumi ini. hehehehe

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          hahahahahahahahahaha apeeee aje korang ni lah …kalau nk joke tu agak2 la sikittttttttt huhu..geli betol minah jambu punye hati lah…kalau ye pon nk suroh aidil ngan zarema kemas baju Nye si zaquan buat la besabar duluuuuu aidil ngan zarema tengah buat perancangan sama ada nk angkot barang2 baju zaquan di sebelah malam atau di sebelah siangggg…aidil nk kena standby satu spy untok tengok2kn si ayu tu make sure ayu tkde di rumah atau pon sedang tidoooo baru lah boleh angkot ape yg nk di angkot tuuuuuu apeeeee la korang niiiii !

          0

          0
      • siti liza says:

        ok yang wechat tu 50%-50% nak caya ke tdk sb benda tu org lain boleh buat, tp yg Video call tu ermm xkn org lain kot.. rodoh, whats goes around comes around

        0

        0
        • dodo says:

          bodohnye…..manada org curang nak ngaku dengan bini lg2 tgh berpantang meroyan lah nnti …kasi cool dulu hbs pantang baru la ngaku hahaharr
          takkan nak curang kena guna ID wechat yang sama?alahai bodohnya ayu……….pattern senang kene kencing ngn laki hidung belang huhuhuhuh!!!

          0

          0
        • KoKo The Badak says:

          Pemain bola nafsu cam kerbau…apa nak heran. Ko yg nak sangat kan? Sesuai la muka ko !!!!

          0

          0
      • RITA says:

        kah kah kah…..sekarang baru bertemu ruas nyer. iyer dok?

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          u buat bersabar dulu rita…dh sampai masa Nye u ketawakn ayu pulak..

          0

          0
      • Olga says:

        ditendang spt bola…..adik abang…sama jer. puihh…lepas ni si bini apek luiney tu plak.

        0

        0
      • Bedah Pungkor... says:

        ayo..ayo….lepas ni cik ta pulak….tungguuuuuuuuu…. :D

        0

        0
      • anak pak din says:

        senyum gembira kt vdeo cll xkan sekejap je kot boleh senyum cmtu….

        xlogik sungguh…

        0

        0
    • Anonymous says:

      jangan jadi bodoh la rodhoh oi..
      dah memang betul la tu laki ko.
      yang vdo cll tu memang nampak real pun.
      tak macam cakap kejap pun.
      macam bercinta, ada pahemm.
      percaya laki tu memang bagus,tapi jangan sampai diperbodoh2kan.
      what goes around come around.
      so, paham2 aje lahh ek.

      oh ya, laki ko bole ada dua,tiga id wechat.
      who knows?
      hoho

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku rs dia jenis mcm lisdawati, lantak la laki nak ade betina lain ke apa, jgn ko jdkan bini no 2 dah, janji balik rumah tetiap hari, xkesah la ape dia buat kat luar… ade je pompuan mcm ni…

        0

        0
    • chronicz says:

      saja nak backup je tu.. maklum la, takut kena gelak ngan “bekas biras”..
      entah2 dalam rumah dah macam tsunami dah ke.. sapa tahu kaaannnn..

      0

      0
    • Rita Berkata says:

      mari goyang inul….ahhhhh…ahhhhhh…cewah….happy nyer….lega rasa. ewah..goyang lagi…ya ya..

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        ehhhhhhhhhhhh..mari goyang sampek pagik eeeeewahhhhh ehhhhhhh …peminat mari goyang ehhhhhhhhhhhhh goyang goyang goyangggggggggggggg !

        0

        0
    • abc123 says:

      kesiannya ayu raudah ni nk kne back up laki dia yg terang2 gatal nk bini lg 1

      0

      0
      • nida says:

        Kenape la leh jd camni kan? Xfaham la. Ape lagi yg laki ni nak? So much love to give?

        Kesian kat isteri. Kang bocoq rasie kate bini xjage aib suami plak, xhormat suami mcm rita tu. Bile backup suami mcm lisdawati n Ayu ni, dituduhnye kite bodoh plak.. Serba xkene la bini ni. Semata2 sebab sayangkan suami.

        Tengok macam kes jennifer aniston dgn brad pitt dulu. Die siap tanye Brad kot, “Betol ke awak ade scandal dgn angie?” n brad jawab tak. Dan die pilih utk percayakan Brad. Tapi kesudahannya??

        Yang peliknye pempuan same pempuan, tak kan tak faham kepedihan hati bile suami kene gode dgn pempuan lain. Kenape kene kacau rumah tangga orang? Plislah, Best woman win? Kat dunia mungkin ko boleh gode orang gune Badan yang Allah anugerahkan kau kt dunia ni. Tp kat akhirat nt, badan tu jugak jadi kayu api neraka. Mau??

        0

        0
    • Minah jambu Shameless Gitue says:

      They say karma is a bitch. Rasakan

      0

      0
    • RITA RUDAINI MOKHTAR says:

      I RASE NAK GELAK PUAS2 OHHHHHHHHHH LIHATLAH DUNIA,INILAH KARMA NAMANYA

      0

      0
    • Olga says:

      YANG VIDEO COL TU APE BENDA,JGN JADI BODOH N BEBAL X BERTEMPAT LA AYU RODAH OIIIIIIIIIIIIIIIIIII TERIMA LA PEMBALASAN NYE SEKARANG,SURUH LA KAK ROZITA N ABANG ZAIN KAU TU KEMAS BARANG2 KAU HAHAHAHA

      0

      0
      • nida says:

        Kan ayu cakap, die dah tanye zaqone. Zaqone ckp video call tu betol mmg pmpuan tu ade vid call die. Tp skejap je.

        Die pilih untuk percaya suami dia. A wife always jaga aib suami dia. Bukan cam pempuan pemusnah rumah tangga orang tu. Dala aib zaqone die xjage. Lagi bukak aib sndiri p menggatal ngn laki orang. Aku benci gile pempuan yang macam ni! Kalau xboleh bawak diri sndiri pegi syurga, jangan seret orang lain skali lah bab*!! Lahabau lanun punye pempuan setannnn.

        0

        0
        • @nida DUA DUA SALAH ... says:

          Buka aib org ? Padan muka zakuan laaa … mainkn perasaan pompuan.. pompuan tu mmg lah salah … HABIS TU ZAKUAN TU BETULLLL SANGATTTT LAAAAA … POMPUAN MCM AWK NI PUN ADA LAGI KE …. ASYIK SALAHKAN POMPUAN …. SALAH KAN DUA DUA SEKALI BARU LAH BETUL … ADA OTAK & IMAN SILA PAKAI ZAKUAN … TAK ADA ORG NAK SERET DIA KE NERAKA @ NIDA Ooooiiiiiii …. klu laki ko buat peel lps tu ko salahkan pompuan jer … HORRAYYY giler laki ko … bolehlah dia skandal lagi banyak2… ALMAKLUMLAH LAKI KO X “BERAPA” nak SALAH, YG HNYA SALAH POMPUAN SETAN YG KO CAKAPKN TU jer … Jantan+betina=SEPADAN

          0

          0
        • binjai says:

          cin nida oii…

          tepuk sebelah tgn tak berbunyi….2-2 kaki melayan…sesuai laa tuu…betina tak de maruah..jantan tak de telo…wlpn aku laki tp aku x ske si zaquan ni buat perangai camni..di sbbkan die bini aku dh syak bkn2 kat aku..padahal aku suami y setia bkn cam si zaquan x sedar diri ni…aku klu dpt 2-2 mmg aku lempang..y sorg aku tumbuk..haha

          0

          0
    • minah jambu merah biru says:

      eleh jangan pikirkn sangat lah ..ni perkara kecik aje kalau nk di bandingkn ngan kes dayana laki dia kawin sembunyi2 kt Thailand ngan sakinah tu huh !

      0

      0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      sape yg nk sakit hati kn pasal dorang laki bini ni ??????? tkde sape yg nk dengkikannnnn …bini kalau eksen alim laki pon boring ! lain kali jangan nk macm bagos sangatttttttttttt…tengok rita hepeninggggg je ngan anak2 hensem dia…lov u ritaaaaaaaaaa !

      0

      0
    • kak jah says:

      Tahu takpe. Suami dia kata video call tu sekejap? Lahaiii gamabr screenshoot tutak gaya sekejap pon. Kalau sekejap tak sempatnya nak screenshoot

      0

      0
    • kak jah says:

      Aku setuju dengan komen ko. Kalau video call tu sekejap takdenya sempat nak senyum screenshoot bagai. Kelakar la ko ni ayu

      0

      0
    • schick says:

      lepas ni kita dengar cerita lak Che Ta dengan Zain tolong Ayu Rodah pindah rumah. kah!. lawak siot. keluarga ni. bangang.

      0

      0
    • Mengarut says:

      Memang terang lagi bersuluh si zaquan tu facetime dengan awek mana ntah si ayu nak cover kan suami dia, haha sian ayu oh.. si zaquan memang playboy dari sebelum kawen rupanya lepas kawen pun buat perangai balik adoi.. kalo yg psl wechat tu boleh jadi la kalo org lain yg create account fake tp yg facetime tu. memang sah2 kot pstu ayu nak cover konon2 ada dpt panggilan. panggilan dari siapa? haaa kantoi sudah

      0

      0
    • anonymous says:

      HOI agak-agak la hidung aku pun tak berapa nak mancung jugak kkkkkkk terasa mak.

      0

      0
    • padanmuke says:

      sah2 muke laki ko,,xpyh nk cover2 malu la..cover laki ko tu die bosan sb ko tgh berpntang nmpk sgt xgune kt ctu.

      0

      0
  2. jaja says:

    jeng jeng

    0

    0
  3. kesian ayu says:

    kesian ayu , sebenarnye memang zaquan ni playboy ayu pun tau bende tu . tp disebabkan malu and nak cover terpakse laaaa acah2 tenang and relax tp dalam hati tu sedih ditipu oleh suami sndri . huhuhu. zaquan nak try market leteww ! dah jd bapak org pun tak berubah .haiyooooooooo

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo ! laki boleh kawin 10 tau ! ape nk di heran kan ! kalau tk suka boleh mintak cerai hepening kan !

      0

      0
  4. Cak Pong says:

    ye letewwwwww… cam xcaya jk..cam poyo jek..cam tah apa2 jk..

    0

    0
  5. sian ayu says:

    Alahaii , kalau tengok bebetul , aku rasa tu cam budak yang saja menggedik tu. pahtu nak cari publisiti. heh.

    0

    0
  6. ella kerinting says:

    kesian si ayu. ;(

    0

    0
  7. hot babe says:

    suda terang lagi bersulu la suami u curang macik ayu oi.. so yg video tu apa?muka yg iras dgn suami juga? haha.. maybe this is what we call karma hit u back..wohohohohoh

    0

    0
  8. takde name says:

    eh eh..yang video call dh betul..yang chat x betul..ape punye bodoh bini dy ney..dh terang lg bersuluh..come on la..mmg sejak before kawen dh playboy..bini dh la tgh pantang..laki pulak ha pantang nampak

    0

    0
    • minah jambu merah biru hepening says:

      ayu ni dia bukan bodohhhhhh cuma dia eksen bodoh jeeeeee huhu..

      0

      0
  9. baby says:

    KEJADAH WALLPAPER TU. LOBANG HIDUNG KE TEROWONG SMART DEK NON!

    0

    0
  10. erikahbudu says:

    lelaki tak mungkin ade 1 acc. mesti ade lebih. aku pon da terkantoi dgn laki org yang ngaku bujang. rupanya bini sikit punya lawa..bodo jantan tu. wechat dia yg utk aku guna no hp lama. yg bini dia tau yang baru je. bini dia yg bagitau..dasar jantan!

    0

    0
    • key Pop says:

      ni aku tabek springgggggggggggggggg…
      bik ko elak jantan² mcm tu…naiya hidup nak oiiiiiiiii

      0

      0
  11. MIMI says:

    bukan ke laki die ni mmg kaki pompuan

    0

    0
  12. fanrita says:

    Video call tu meragukan..kata sekejap sangat tapi dapat dua pose macam tu? Sesuatu sangatlah ayu..sorry to say lah ..pity u..

    0

    0
  13. che embon says:

    Mmg bengong si ayu..pdan muka…dlu porak perandakan rmh tgga org..skang dpt lh blik..

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      bis kalau ayu dh cerai nanti ayu nk bukak tudong n belakon balek? tu laaaaaaaaaaaaaaaa lain kali jangan nk eksen alim sangattttt orang bertudong dia pon nk bertudong jugakkkkkkkkk…kalau laki nk bawak gi sana sini pon rimas serembah serembeh ngan tudong ! kalau laki tu pak ustaz boleh la…ni laki pemain bola hensem pulak tu ..skali2 laki tu nk jugak ajak bini gi coffee bean ke kopitiem ke lepak2 ngan kawan2..bis kalau dh bini tu berserabai ngan tudong emmmmmmmmmmmm terima aje lah ape yg laki tu dh buat…! jangan salahkn laki ! tkan mentang2 dh jadi laki bini asek2 nk stay kt rumahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh aje !

      0

      0
  14. Anonymous says:

    kahkahkah… lau da kaya.. takkan laki die x mampu beli 2 smartphone.. lau laki die pkai id wechat len guna hp len die taw mehh.. kemon laa… watever semoga kowg brbahagia laa ye… jangan da ad 2,3 ank ditinggalkan macam si rita tuuu… jagalah suami anda sebaik mgkin..

    0

    0
  15. ntahapapa says:

    aku ada bau ikan lar …hehhehehe… ngeh ngeh ngeh

    0

    0
  16. MAKJEMAH says:

    Alah si zakwan ni mmg gatal punn.. sape org seremban tahulaaaa

    0

    0
  17. Anonymous says:

    ingat ayu…jgn jdi mcm lisdawati sdh le…punya la nk bakup lakinya padahal dh terang2 y laki dia buaya darat….

    0

    0
  18. skudiver88 says:

    tadi cte psl kakak.ni cte adik lak…npe xsoh je zaquan uninstall je wechat tu.kan sng…xpyh nk bt akaun bagai.wasep kan ade..sme je kot fungsinye..lainla klu zaquan ni mmg nk look around cri awek baru..hahaha….

    0

    0
  19. pecinta gossip says:

    Alahaiiii ayu raudah..sudah terang lagi bersuluh..mmg Zaquan tuh byk scandal..ramai perempuan yg dier lyn termasuk one of my friend..bile sorang da x layan dier move to the next one..bersabarla ye..anak da masuk 2 buat2 lah merenung masa dpn..esok lusa da xde duit sape pun xnak..

    0

    0
  20. Anonymous says:

    puihhh bukan main syiokk lg laki dy senyum kat video call.. klauu xknal xangkat k.. klauu voicecall logik gk terangkat.. but this one video call dear.. ayoo

    0

    0
  21. MAKJEMAH says:

    betul tu guys.. dulu masa bertunang dengan ayu pun dia sebok lagi adjust my friend.. siap ajak pg kesana kesini..

    0

    0
  22. Jiran Ayu Raudhah says:

    Tak lama lagi Zarema dan Aidil sewa lori letewww
    Tolong angkut barang Zaquan keluar dari rumah Ayu. hhahaha

    Dulu Rita kena pun selepas melahirkan anak no 2.
    Anak pula dua2 lelaki
    Eh mcm sama je jalan cerita

    0

    0
    • kambing gurun says:

      jalan cerita sama cuma perangai lain2.. Rita x hipokrit.. dia x suka dia cakap terus terang.. ayu raudhah pulak feeling2 suci.. konon2nya jd mangsa keadaan…

      0

      0
    • minah jambu merah biru says:

      tu sebab nye tuhan tu maha adilll…

      0

      0
      • minah jambu merah biru says:

        eh apesal ijau pulak ni ????????????? bang nara apesal ijau? sengaja kan?

        0

        0
    • achummm says:

      zaquan ni kan ada anak x sah taraf sblm dia kawin dgn ayu ni…
      klau dah mcm tu, benda buruk apalg yg dia x buat..???
      to cik ayu: what u give, u get back…what goes around comes around…(zaman skrg ni Allah byr cash setiap perbuatan kita yer)…ingat tu!!!!

      0

      0
  23. Mr. Sepet says:

    ngeeehhh~~ setahu kite we chat id ni boleh buat bnyk2.. xmustahilkan sorg 2 blh ada 2 ke 3 id?? opsss~~~ papepon.. kite doakan ini tidak benar… ^-^

    0

    0
  24. Anonymous says:

    Yeke video call tu kejap je? Kalau dia x gune id we chat tu mcm mne perempuan tu leh buat video call??

    0

    0
  25. gigigi says:

    yelah tu , wc tu pun dah tutup . hhah

    0

    0
  26. Cm mulut org utan says:

    Klu bini dlm pntang,msti c suami ske wat hal.ye
    lh,air dh naik kpala 3 bln,mne than oooiii!!
    Aku nk psan pd Ayu,dont ever trust yur hsbnd
    100%.msti ade cfat ragu2 sbb suamini ske bdoh2
    kn kite.x ksah lh btina yg kcau tu rupa cm unta
    mntk cium.bini pnye cntik jlita pn wat hal…bodoh!!

    0

    0
    • gorgoro says:

      hahaha muka mcm unta nak minta cium. funny. x blh byg cane muka unta nak minta cium hahaha…

      0

      0
  27. Moms Avenue says:

    Hmm.. Jangan la nak batu api pula.. Tak pasal-pasal korang yang jadi penyebab keretakan rumahtangga dorang.. Padahal dorang steady je.. Kita doakan yang baik-baik aje..

    Nasib bang nara tak cam Che ta nak blok-blok orang.. hihi..

    0

    0
  28. maya says:

    siyes.. dlu sy pun x tau jg wechat ni bole buat byk acc.. sbb ingtkan mcm wasap tu yg mmg reg utk 1 no je…

    0

    0
  29. karma says:

    siap senyum lg video call kan… mcm suka je si zaquan. x mgkn x knl.

    0

    0
  30. poyo kan says:

    wahai kaum hawa..
    jangan jadi bodoh

    0

    0
  31. ntahapapa says:

    misz bell ,,,ang xmo tampil bagi lagi bukti kukuh kerw..hahahah..! ne tau si odah ni nk kata tu teknik CGI plak ke kan :))

    0

    0
  32. NFMS says:

    Takot kene karma letteww! Hihihi

    0

    0
  33. fifie says:

    bersangka baik lah..

    0

    0
  34. Cinta says:

    Dont ever n ever trust ur husband.mereka akan tetiba menikam dr belakang dgn senyap.wlpun boleh kawin smpai 4 tapi mampu ke nak pikul tanggungjawab.lelaki memang sukakan kecantikan..suka perempuan..ada ke yg setia.

    0

    0
  35. Anonymous says:

    kahhh…kahhhh…kihhhh…kihhhh…haaaaa…haaaaa..biasa le tu pemain bola…pompuan jer koje dia…pompuan pn d buat mcm ibarat bola..d tendang sana sini…pas ni zaquan wat ap lak..tunjuk berbird plk…

    0

    0
  36. Whoever... says:

    kih kih kih…meme kena relax la rodhah hoi…malu nokss..jap jer dapat pulangan..kemahen kembang kuncup bangga dapatkan ipar dari rita rudaini..kekonon rita terok bagai..hamek kau..kalau dah kembar…dna gatalnya sama…hadaplah ya…kepada rita…gelak sipi sipi jer yer…satu Malaya dah tolong gelakkan si rodhah ni…kak rita keep up with good business and bolayan family giler glamer ni..kui kui kui

    0

    0
  37. ayu saodah says:

    1st kalau la gune apps we chat bkn k kene add and accept.. bkn zaquan ni famous jgk k..y pakai laruh je accept sume org yg request nk add..
    2nd y angkat no yg x dikenali lagi2 video call..
    3rd mesti dh knal lame la ni kn siap blh we chat2 lagi save2 no then video call plak..

    kesian ayu..
    hal rumahtangga ni susah nk dikata..
    2 la time rita dulu awk patut diam bkn awk pn jadi salah sorg pemusnahnye..
    “what goes around comes around”

    0

    0
  38. ayu saodah says:

    1st kalau la gune apps we chat bkn k kene add and accept.. bkn zaquan ni famous jgk k..y pakai laruh je accept sume org yg request nk add..
    2nd y angkat no yg x dikenali lagi2 video call..
    3rd mesti dh knal lame la ni kn siap blh we chat2 lagi save2 no then video call plak..

    kesian ayu..
    hal rumahtangga ni susah nk dikata..
    2 la time rita dulu awk patut diam bkn awk pn jadi salah sorg pemusnahnye..

    0

    0
  39. kayutiga says:

    Dulu rita pnh twit…pasal mamat ni ngndungkn pmpn smpy mtk gugurkn…ms mamat ni x kawen lg ngn ayu redah…pastu rita ngn mamat ni gdo…mamat ni ckp rita fitnah…

    0

    0
  40. nurul says:

    mesti yg komen kata ayu raudhah tu bodoh lah x tau le laki curang x kawin lagi kan.sebenarnya perempuan ni x bodo.satu sebab dia x nak melenting nmeroyan x tentu pasal sehingga dia tau kesahihan dia.kedua sebenarnya dia bkn shj nak jaga air muka suami dia tp dia nk jaga air muka dia dan kluarge juga.kalau anak2 dia dh besar agak2 klau citer si bapak trsebar main kayu 3 patut ke si emak duk meroyan kat public dan ia kan semua gosip shingga ank dan kluarge lain dpt malu.walaupun dia public figure tp dia x mau org luar kecoh dan gembar gembur pasal buruk laki dia sbb sedikit sebyk akn terpalit pd dia juga.pd dia klau dia ada masalah pun biarlah dia setelkan sendiri face to face dgn suami dia.so org luar x yah amik tau atau campur hal rumhgtgga dia.sbb manusia diluar sana tu lebih suka n bertepuk tgn melihat kejatuhan seseorg drpd merasa gembira dan happy ats bahgia org lain.jd pd sy dia tindakan dia itu betul sbb buruk suami kita maka buruklah juga nama kita n kluarge.

    0

    0
    • Tengok jer lah ... says:

      @ nurul … dr segi agama betul la … awk kata tu … tp back up laki bg ALASAN BODOH memalukan kaum Wanita … Cara yg BETUL … SENYAP TAK YAH BNYK ALASAN Sbb MENIPU UTK SUAMI PUN SATU DOSA JGK … Alasan nak back up laki ? MATLAMAT TAK MENGHALALKN CARA … Senyap jer buat bodoh mcm Lisdawati … ini ada video call lg … Masa dia tolong kemaskn baju Aidil kat rumah rita …. awk tahu Bagaimana Perasaan Istri masa tu …. ank 2 org tu baby lagi …

      0

      0
      • nurul says:

        mana awk tau dia tipu.klau dia nak percayakn suami dia pun kenapa la org luar sibuk nak sakit hati.awk ni dh bersuami ke.klau awk blum bersuami awk jgn ckp pd perkara yg awk x pernah rasa.klau dia tipu pun biar la tuhan hukum dia.pasal rita tu pula sy x sebelah sesiapa.sbb yg sibuk canang pun rita tp kita pun x tau le sejauh mn kebenarannya.sy mmg pantg betul wanita yg bermasalh rumhtgga ni mengadu domba citer kat public .tau x sebenarnya dlm x sedar kita ni memburukkan diri kita sndiri.tolong laa perempuan diluar sana.jaga imej kita ni sbg perempuan.klau suami kita salah heret dia pegi mahkamah .biar mahkamah syariah dan mahkamah allah yg tentukan.bukn mulut manusia ok.

        0

        0
        • Megan Fox says:

          Apa yang kau cakap awal2 tu memang ada point. tapi tiba2 kau memburukkan si rita tu, aku rasa kau pun tak ubah macam apa yg kau fikir pasal org2 lain yg post kat atas tu. Ke kau ni ayu raudhah? oppss.

          0

          0
        • Tengok jer lah ... says:

          @nurul … ayu ni tau laki dia bnyak skandal b4 & aftr married. Dia buat bodoh jer… tapi kali ni mmg da tak leh nak sorok …. SY KATA STTMNT BUAT BODOH AS USUAL … sy tak nafikn awk ckp smua betul dr sudut agama. Bila sebut sy sbt Rita spy ayu faham Hati seorng Perempuan yg mempunyai 2 anak masih lg todler … masa dia tolong pack barang aidil.. kes zarema pun dah kluar masa tu .. jelas mmg ada skandal ..

          @nurul … Pasal rita tu … sy hnya kata FAHAM PERASAAN ISTRI masa tu ank dia BABY lagi… LAKI DIA TAK BOLEH KEMAS & BERDEPAN DNGN RITA SNDRI KE ? HINA SANGAT KE RITA TU ? JAHAT SNGT RITA SMPI NAK TEMBAK AIDIL KLU DIA DTG SNDRI ?.. AWKKN DAH KAWIN TENTU AWK TAU … ayu spatutnya tak perlu dtg. Kakak si kembarkan pun ada @ kluarga yg lain pun blh tolong. Dah lah Ayu ni pun dok kata rita dlm media. Sama menantu. Ayu menantu di pilih. Dr awl mmg kluarga kembar tak dpt terima Rita. Bgmn hati Rita masa tu dngn anak baby lagi. Dia masih in luv wiv her husbnd. Ini baru sedikit ujian bg Ayu …

          Mungkin masa tu dia tngah tak Stabil dr segi emosi .. itu yg dia tak HENTI2 BERCAKAP… FYI Saya adalah salah sorang yg tegur Rita Rudaini terang terangan panjang lebar ! Sngt tegas di laman sosial… Sy hujah pakai agama spy dia tutup mulut Jaga Aib Bekas Hubby dia … malah sy tegur dia BILA DIA TERLEPAS KATA KPD FATHER IN LAW. Spatutnya dia BERSABAR tak perlu lawan balik. Itu hukum agama dlm Islam. Tp tak lah sy sampai menghina @ mencaci Rita. Kesian mmg ada terhdp dirinya. SALAH TETAP SALAH.. Tp dia hnya INSAN BERNAMA ” PEREMPUAN. ”

          Come on laaa tak payah nak kata ” SY PANTANG ” bukan semua org tu sama .. HUKUM TETAP HUKUM … YG HALAL ITU JELAS & YG HARAM ITU JELAS … wlpn Rita mmg buat salah kita nasihatkn dia pakai FAKTA AGAMA dlm masa yg sama FAHAM hati seorng istri & SITUASI DIA. Awk pakai apa dngn ” SY PANTANG ” tu.. ? WHERE’S YOU EMPATHY… tp cara awk bg sttmnt tu mmg tak ada simpati langsung. Awk dah brkahwinkan?

          Bila awk kata awk x belah mana2 pihak tp sttmnt jelas katakan awk phk kpd ayu & ngtv pd rita. Wlubgmn tutup Aib suami adalah wajib. Tak yah nak bersuara jd spt DATO SITI rumours ’bout Dato K betul @ tak tp dia kata NO KOMEN jer. She’s smart woman. Tak backing @ tak burukkn suami. Itu sy respect … dia buat bodoh jer apa apa org kata.

          Nasib baik lah cite ni kluar atas Izin Allah. Spy tak ramai lagi pompuan jd mangsa lg .. Kifarah bg Zakuan … mmg laki & pompuan pun salah .. Dah terlalu ramai kene main lps tu kene tinggal mcm tu jer dr bujang sampai kawin. Perangai tak ubah .. Mungkin ada Blessing in disguise utk Ayu. Laki dia stop menggatal.Siapa yg untung bila laki jd baik?@nurul.Ayukan!

          @ cik @ puan nurul ada ank ? Pernah dngar ISTILAH POSTPARTUM DEPRESSION (PPD). AWK TAK RASA KE RITA TU MENGHADAPI SINDROM TU .. tekanan hebat sblm & slps melahirkn kedua dua Putranya. Nasib baik .. bercakap tak henti2.. wlpn sy bingit gak bila terbaca…. nasib baik tak sampai dia ambik nyawa dia & anak2. Ada kes sampai tak pakai baju pun ada. Terus senyap tp kes itu dah x boleh di tolong bcoz saraf di brain da rosak. My neighbour laki dia buat perangai masa pregnt … dia kene PPD .. asyik bercakap2 tak henti2 kdg2 ntah aper2 dia ckp. Perangai laki dia habis dia citer kat org. Sampai org panggil dia tak betul… Kita yg ada simpathy ni dengar apa yg dia nak kata & nasihatkn Agama kat dia. Alhamdulillah dia ok.. Tngk skrng RITA da ok. Dia happy bila aidil jumpa anak2. Ujian Ayu sngt kecil berbndng Rita.

          Kekuatan mental & emosi seseorg tak smua sama. Klu iman yg nipis lg lah parah sbb sy lihat ustzh pun boleh terbabas wlpn iman tinggi bila laki buat perangai. Awk nampak kesalahan Rita cuba FAHAM APA YG RITA HADAPI dr sisi Rita..

          KNAPA nak kata sejauh mana kebenaran?. SY TAK TAHU SEJAUH MANA KEBENARAN ITU. Cuma sy kata pd RITA STOP DR BERKATA PERKARA YG TAK PERLU KRN ALLAH ADA & biar ALLAH YG MENENTUKAN … SBB BERCERITA HAL RUMAHTANGGA ADALAH HARAM kecuali kpd individu yg di benarkan. Sy tak pentingkn cerita tetapi jika ada Perkara yg x boleh di sudut agama di buat maka TETAP x boleh. Spatutnya ayu x boleh masuk campur hal rita sbb dia jgk menantu. Tak bijak. Sepatutnya jd Pendamai & nasihatkn Rita krn dia ada 2 ank kecil.

          Nak pilih UNTUK PERCAYA SUAMI, sila LIHAT SITUASI DULU, SEKIRANYA PERLU anda KENE SIASAT. Buat bodoh jer dulu. Ini bukan zaman tok kaduk … silap hari bulan … bila laki awk buat skandal dpt pulak mcm Hanez Srya.. bertenggek kat harta org. Tak payah ckp org .. harta kami sedap kene kaut mcm JENGKAUT KREN BESAR OLH betina dulu. Dont be so foolish believe your husbnd blindly. WHY UR STTMNT SO NAIVE… dr sdt agama betul. Hw long u’ve been married .. juz curious by ur commnt.

          0

          0
  41. karma says:

    what u give u get back la…tahniah..rasakan la…tuhan tu adil nokkkkksss…gelak la luas2 lgi..kemain hepy korang ms aidil n zarema kawen..hehehe…juz one word “pdn muka”…

    0

    0
  42. Mat K says:

    Dulu abg setia dgn engko. engko tolak cinta abg. Sekarang, apa dah jadi?

    0

    0
  43. Reen says:

    Kalau yang lain2 bolehlah fake tapi facetime….umm

    0

    0
  44. Jeyc says:

    Ala ayu.. ktinggaln sgt la u. Wechat blh buat byk id la. Lgpun mane la ade suami yg mgaku die tu curang. Lgpun cmna cewek tu blh tembus video call klu xtau id or no fon. Guna otak sikit la. Dah tau no fon mesti automatik punya la dpt add wechat..hohoho lgpun videocall kat atas tu xnmpk pun mcm skejap je.. mvm ready sgt tu siap snyum gitu.. klu pggilan skejp mst dahi berkedut ke ape.. xpun xlyan lgsg. Nak jdi mcm posh le turr yg backup husband dia david beckhm mse die bt hal dulu.. kesian kt u

    0

    0
  45. myra says:

    amboi asal buruk benar muke pompan tu….mimpi ngeri !!!

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Zaquan tu hanya lelaki biasa. Sama species dengan kembar dia. Jenis tak setia. Bila dilayan dengan pompuan macam Raudha pun dia dah lemah, ini kan pula digoda dengan pompuan lain waktu tengah pantang pulak tu…faham2 je la. Macam disorongkan bantal. Nak tau rasa sakitnya tanya la pada Rita…Kaum lelaki yang dah kawin bila mula kasi pelbagai alasan maknanya berjaga2 la…nak dapat madu la tu. Betul tak abang Nara?

    0

    0
  47. Luvely Lily says:

    perempuan betul ke? atau…awww…awwww !!!!!

    LOL

    0

    0
  48. Tak sabar says:

    aku mahu perempuan ni bagi lg byk screenshot…hehe..mahu gila meroyan ayu raudhah..Allah tu adil..ko akan terima balasannye

    0

    0
  49. lisa says:

    Laki dia pakai terima je vid call dr unknown???

    HAHAHAHAHAHAAHHAHAHAHHA

    0

    0
  50. Far says:

    Mana ada orang saje2 buat video call.. Kalau org tak kenal yek call je.. Hmmm..

    0

    0
  51. Anonymous says:

    Pasni aidil plak buat hal.nk tgok cmne muka zakimak tu.kehkehkeh 1 persatu kau tuhan byar cash didunia

    0

    0
  52. abc123 says:

    kalo id wechat tu bkn id zaquan, cmne plak muka dia boleh terpampang dlm video tu? LOL

    0

    0
  53. brohantu says:

    Skandal yang cuba di tutup

    0

    0
  54. brohantu says:

    boleh percaya ker?

    0

    0
  55. jengx3 says:

    laki dia buat akaun baru ataupun ada hp rahsia….zaman sekarang apa2 pun bleh.

    0

    0
  56. HukAloh says:

    Bukan ID laki dia, tp bile videocall, laki die yg bcakap?? Hahaha.

    0

    0
  57. akram says:

    masalah zakuan…..

    0

    0
  58. aidi says:

    Rata-rata yg komen mmg keyboard warriors
    .sorg kutuk seratus tambah lagi gula garam cili semua. Cukup2lah mengata kang kena batang idong sendiri baru teringat pernah sumpah seranah org lain dah mcm org tak bertamadun dah aku tgk. Semua geng2 kak jem kak ton je semua ni. Geng2 meroyan

    0

    0
  59. makcik Cadburry says:

    Tunggu Ayu .!!! Nnti aku suroh Hanez Suraya goda laki kau ~~~~

    0

    0
  60. makcik Cadburry says:

    Tunggu Makcik Ayu .!!! Nnti aku suroh Hanez Suraya goda laki kau ~~~~

    0

    0
  61. Abang Bomba says:

    Ramainya daghai-daghai, Adek-Adek, Gay Boy, Nyah-Nyah komen kat sini. Spesis “Jantan Sial, Betina Tak Menjadi” (menceduk frasa gay boy tua bekas jiran saya dulu) ni memang suka mengata dan mengumpat orang.

    0

    0
  62. a says:

    menurut gambar di lihat kalau screen shot wechat xtahu la betul ke x
    kalau video mungkin benar, tp kalau sekejap mungkin x
    kalau ikutkan gambar si pompuan tu cara mcm dok meniarap. so mungkin lama kot berborak. haahaha. saja je teka. tpi tgk based dari gambar je.

    0

    0
  63. puteri says:

    bukan nak sokong ayu n zaqwan tapi zaman sekarang apa2 pun boley jadi dgn kecanggihan teknologi so setakat pic belom tentu betul…cuba la upload video tu so x leh nak elak lagi

    0

    0
  64. ulala says:

    for ur info wahai ayu yang tak brapa nak cerdik. nama wechat tu kita boleh tukar ye. depends dekat kita pemilik wechat nak tukar nama mmber chat kita tu dgn nama apa. so tak mustahil kalau benda ni betul.

    0

    0
  65. Biskut says:

    Video call kejap apa smpai mcm senyum2 kmbing lgi ni. hr ni blh la nafi…kt tunggu jer la esok lusa. btw…pompuan tu tak cntek ponnnnn…..

    0

    0
  66. mimi says:

    So…dulu kau la batu api sampai rita bercerai berai,
    Look…Tuhan bayar cash +dividen = aib..
    Bukan rita yg plan…so hanez yg x takut karma,
    Beaware la..ferari ke ape ke anytime boleh hilang,
    Dengan bangganya menganiaya orang yg berhak.

    0

    0
  67. binibangang says:

    Lol. Kesian ayu dibuta oleh suami playboy. Terang2 yg videocall tu muke suami kau yg perasan hensem tu masih nak jadi bodoh depan suami ke ayu? Hahahaha. Ni lah padah kau kacau rumah tangga org lain dulu, tak perlu ckp sape pun kau mesti ingat. Videocall mane boleh edit cmtu.bodoh.

    0

    0
  68. binibangang says:

    N, kau cakap laki kau takde pakai ejaan nama cmtu? Ig die tu, ZAQONE ape cite? Ke bukan dia punya official ig? Lololol bodoh. Nak cover utk laki lg ke? Lol hahahaha

    0

    0
  69. selamat meroyan says:

    Bila aku tingatkan blk zaman kepedihan rita..aku rasa btul2 nk guling2 bollywood dgn berita ni.benarlah yg Allah Maha Adil..walo seribu dalih dan backup yg ayu rodah dah standby dlm kepala dia utk kes laki dia ni..masih lg tak kuat utk menempis fact yg ada.kronologi kejadian cukup jelas dan kukuh yg mmg makhluk itu adalah suami mithalinya..peminat nko ni semua kaki we chat.so..toksahlah nko nk mencipta pelbagai backup yg menglembukan diri nko sndiri.selama ni nko asyik berlagak seolah2 nkolah bini sesuci lebaran dan ritalah serba serbi buruk dimata mertua.skrg..memandangkan nko menantu yg plg suci..nko telann lah semua ni dgn gahnya!peace yawwww!!!!

    0

    0
  70. nobody says:

    X baik kutuk2 ayu raudah..pesan utk ayu raudah, guna ‘sumber ayu’ byk2..kasi ketat blk mcm mula2 kawen dulu..huhuhu..jgn marah na…gurau2 je..huhu

    0

    0
  71. kayu roda says:

    oh ayu…ayu…yang berlagak badak dapat masuk keluarga baik-baik…..jangan hairan…..it’s payback time for u….there’s more in store for u……nah….baru tau langit tu tinggi ke rendah??????

    0

    0
  72. pondan lorong says:

    entah2 mak nyah….dulu ad gossip ayu serang mak nyah. laki dia ni tak mustahil suka maknyah yg ada kote. tengok muka pun tau suka main maknyah.

    0

    0
  73. red star says:

    Berkenaan isu panas dan kontroversi perbualan peribadi melalui laman sosial wechat antara saya dan insan yang mengaku dirinya ‘Zaquan-pemain bola sepak JDT’, saya mengaku terpengaruh dengan kata-kata manis beliau dan membuatkan saya begitu teruja berbual bersama. Kesangsian saya kini terjawab apabila isteri beliau telah pun mengeluarkan kenyataan bahawa ‘insan penyamar’ yang berbual dengan saya bukanlah pemilik nama Mohd Zaquan Adha, saya kini rasa tertipu dan mula sedar yang sudah tersalah langkah apabila mempercayai penyamar tersebut.

    Walaubagaimanapun, saya tiada sebarang niat untuk meneruskan perbualan dengan pemilik nama sebenar kerana sedar Zaquan Adha yang sebenar bukanlah begitu. Saya juga memohon ampun dan maaf atas kontroversi ini yang pasti datang dari silap saya.

    0

    0
    • ntah aper 2... sukeati laaa ... says:

      @red star … awk ni merapu ke … Penyamar jugak ke ? @ klu betul awk ni kene ugut dngn Pemain Bola sepak JDT … takut kene Penyepak mcm bola ye … mcm tak konsisten jer bg jwpn …. Knapa Ayu pulak yg bg tau …. Awk beri sttmnt kat media la baru kelasss …

      0

      0
  74. Dear Haniz Hanturaya says:

    Kepada haniz suraya,pengajaran utk kau juga bahawa apa yg kita buat balasan dia semua cash dalam dunia ni.So jgn nak cakap dgn bangga sgt yg kau tak percaya pada KARMA.

    0

    0
  75. Hanez Suraya says:

    Aumm… Hensemnye zaquan … Dh tiba masanye I cri pengganti Romie .. Wait for me Zaquan, I’m coming for you !!! <3

    0

    0
  76. Fish Fairuz says:

    KUSSS SEMANGAT…
    Trauma aku tgk wc b/g pompuan tuh.

    Pehal math ko nih makin susah bang nara? OTL XD

    0

    0
  77. Kak jem says:

    Amboiiii komen memasing. Kena kat diri sendiri baru tahu. Sibuk benor nk buat analisis hal rumahtangga orang.

    0

    0
  78. makdara@yahoo.com says:

    Kasian ayu, bertabah lah yea

    0

    0
  79. kakiparkorozitachewan says:

    Pandai Zaqone cover sedapkan hati bini kan hahaha… tlg lah ya bini ko tu boleh le ko tipu. tp public tak sebodoh tu ya.

    0

    0
  80. mak che ta says:

    awat kutuk adik aku ni…kang aku block korg kang….ekekeke

    0

    0
  81. pondan bisa says:

    nyah at least ayu raudhah ni pandai jaga maruah suami even la betul laki dia main kayu tiga. xmacam rita tak pandai hormat laki. asyik nak melenting je keje.

    0

    0
  82. Shima says:

    I yakin semua tu bukan fitnah dan perkara tu betul2 terjadi. Sebab apa i yakin, sebab laki si rodhoh ni pernah skandal dgn kwn i. masa diorg bertunang, my fren pernah ajak kwn i gi hospital masa tu Zaquan ada operation lutut. Zaquan mintak cpt2 sebab Rodhoh dah otw nak smpai hospital. Dalam duk sakit2 lutut tu sempat lagi atas katil.. Jadi bila timbul isu ni i tak terkejut pun sbb tau sgt dah perangai buaya Zaquan.

    0

    0
    • cik omei says:

      serius tak faham apa kamu cerita…

      0

      0
      • JANTAN KURANG AJAR .. says:

        Maksudnya … make out .. tak tau lah sampai make luv kat atas KATIL HOSPITAL. Sah2lah Hospital Bilik Sorang & kunci bilik … senanglah buat keje HARAM BIN TAK SENONOH zakuan tu … WAH… KAWAN AWK TU MMG SPESIS CALL GAL ATASAN @ KELAS PERTENGAHAN KE JGK ? Takkan zakuan main betina BELAKANG LORONG. Knapa main dngn Laki Org, kan tu PERBUATAN HARAM LG KENE LAKNAT DI DUNIA … HARAP SEMPAT BERTAUBAT KWN AWK TU .. JNGN KENE LAKNAT SAMPAI KAT AKHRAT … NGERI … Nafsu KERBAU TAHAP GODZILLA zakuan ni .Weiii Tobatlah zakuan

        0

        0
  83. Joyah Bandar says:

    Hmmm. Ingat satu je. Dulu Si Ayu ni sibuk mengata Rita. Kini Rita boleh ketawakan Ayu. Buat balik di balas baik, buat jahat di balas jahat.

    0

    0
  84. perempuan says:

    tak payah kata tak la ayu oii. si somi ko ni penah ngorat membe umah aku. skype pn nk tunjuk2 benda x sepatut. ajak cek in bagai la. bila kua si somi ko tuh suh kolom2 dia “punya”. wtf!!!!! mohon cerai..

    0

    0
  85. terubuk masin says:

    Bingooooooo!!!!!!!…..now is your time AYU REDAH…hahahaha…dulu ko n laki ko si zaquan tu dok cucuk si aidil…

    0

    0
  86. anon says:

    yang korang ni nak doakan dorang bercerai-berai ni kenapa?dah takde agama dah ke doakan orang macam tu?cakap macam takde akal betul la

    0

    0
  87. WOOITT.. says:

    apa laa komen2 ko orang nih..kalah mulut neraka!!

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko pon sama mcm bek sangt nk samakn mulut org mcm mulut neraka..mulot ko pon jht wooit

      0

      0
  88. izz says:

    yang mendoakan dorg bercerai aku xtaulah betapa keringy hati korang… kalau org tu beragama islam mmg amat memalukanlah..ko mendoakan keruntuhan masjid korg tau x… korg igt cerai berai ni benda men2 ker? kalau jad kat korg…igt artis2 ni nak sgt ker cerai berai ni..ckp cam xde prasaan langsung…yg xde kene mngena ngan dorg pulak tu sbb nafsu benci kat seseorg… doa yg xbaik ko igt Allah nak makbul? fk lah sendri..tulis pakailah otak…klu benda xbtul korg tanggunglah sendri…klu katakan btul skali pun xkan lah ayu nak buka aib suami..biarlah dorg settle msalah sendri..xabis2 msalah dlu..thah2 rita pun dah leh trima kenyataan dan dah move on dah..yg korg yg xde kene mengene xreti nak move lagi ker?

    0

    0
  89. vale46 says:

    ada user kt sini dlu bukan main komen alim ulama.. jadi ostazah pilihan..
    bila part ayu raudhah ni brtukar ko jadi setan ea.

    0

    0
  90. Anonymous says:

    hahahahah..gelak2 guling2..wht comes around goes around

    0

    0
  91. Anonymous says:

    MMmm memang keturunan suami dia camni ke…..

    0

    0
  92. Anonymous says:

    Mmmmmm memang keturunan suami dia cam ni ke?

    0

    0
  93. aku tak poyo says:

    emmmmm, jgn fitnah orang,bila orang cuba menghancurkan kebahagiaan org lain,satu hari nanti ALLAH membalaskannye…sy sudah bekerluaga…saya faham…kita doakn mereka yg terbaik…bila hati kita rasa tidak puas hati,bengang,irihati…syaitan laknat telah menguasai hati kita………..waALLAHualam…….

    0

    0
  94. Anonymous says:

    Dia kata itu bukan id wechat suami dia.. cuma dia tak tahu suami dia boleh buat dua id dan guna KNOX utk private mobile yg guna scree, dan app yg lain walau dlm satu tel… ada password lagi..

    0

    0
  95. Melati says:

    Zakuan kalau kau nk kawin lain ? tolong lah jgn ikut jejak kembar ko yg kawin gan Katak tu…

    0

    0
  96. agar agar says:

    hahahahahaha, block paling kelakar!

    0

    0
  97. Anonymous says:

    Pelik aku. Si isteri yg bg statement, dia pulak yg kena kutuk. Org lelaki kalo pompuan dah tersua-sua, layan jg akhirnya. Itulah dinamakan dugaan dlm perkahwinan. Pompuan2 yg gatal, gila laki org kat luar sana tu x nak pula korang kutuk.

    0

    0
  98. Ritun says:

    ni mesti kroni rita buat taik ni.

    0

    0
  99. kempis says:

    LUBANG HIDUNG SIKIT PUNYA KEMBANG ADA HATI NAK NGORAT ZAQUAN

    0

    0
  100. fiza says:

    jgn dok ngata org…..nanti laki/bini korg camtu…udah2 la tu…..insafla cket….jg kain sendiri udah le…

    0

    0
  101. 0-0 says:

    Ramai sungguh orang kat sini suka lihat orang sengsara yer. Macam mana lah korang nak jumpa pasangan ni dan minta maaf balik..

    0

    0
  102. shazaza says:

    – lelaki kacak mmg sukar dipercayai kerana byk godaan, klu xde iman mmg jd mcmni..

    – kes ni sma trjadi kat sy, ya mmg sdp mata memandang, tp kesakitan akibat sikap berfoya2 mmg azab..

    – jaga mcmna sekalipn dr smua segi, org kata perutnya, batinnya, kprluannya, kasih syg, turut perintahnya, penampilan n kecantikan diri, klu dh tabiat smua itu xmmberi apa2 mkna… yg haram juga dipuja dan dikejarkn..

    hmmm itulah lelaki kacak….

    0

    0
  103. indah kerr says:

    player bola s + lelaki + ensem lak tu = miang wajib walau ade bini.sekian.

    0

    0
  104. akupunyakomenakupunyasuka says:

    First sekali aku nak mintak maaf sebab aku rasa nak komen pasal benda ni ..
    aku sebenarnya x berapa nk bekenan dua laki bini ni sangat tapi aku yang perempuan ni kesian jugak dekat si ayu tu ..
    memang la dia laki ko tapi ko mesti ko nk percaya dia , xpa itu suka hati ko la ..
    bila baca stament ko pasal laki ko aku nak tergelak pon ada , ko ingat wechat tu x boleh buat banyak2 id ke ? Guna satu hp pon dia blh ada paling kurang 3 id wechat , depan ko dia guna la id yang ko tahu , belakang ko jer , dia on la id dia yang lain .. haduhh ..
    pastu stament ko no 2 , ko cakap laki ko dapat vc sekejap je tapi yang dalam gambar tu nampak laki ko macam happy je dpt vc tu , xnmpak terkejut pon ??

    dulu ko seronok gelakkan rita , sekarang ??

    0

    0