Written by Bella | May 31st, 2017

Kecoh rancangan MeleTOP semalam apabila Fattah Amin dan Fazura tidak menghadirkan diri ke rancangan berkenaan untuk mempromosikan drama Hero Seorang Cinderella yang sedang hangat kini.

Apa yang membuatkan isu ini lebih panas apabila Neelofa menyatakan ketidakhadiran Fattzura pada malam semalam adalah berpunca dari pembatalan saat akhir yang dilakukan oleh Fattah sendiri. Ia mencetuskan persoalan kerana pengarah Michael Ang menerusi akaun Instagramnya sebelum ini menjelaskan Fattzura hanya akan hadir pada episod MeleTOP yang akan datang.

Tidak mahu isu ini terus memburukkan namanya, Fattah telah menerangkan hal yang sebenar secara Live di akaun Instagramnya.

Namun, selepas itu Neelofa pula membuat satu kenyataan balas menerusi Instagram Stories yang seakan menyindir Fattah.

Panas dan hangat, itu perkataan yang tepat menggambarkan isu ini. Apa agaknya akan berlaku jika mereka bertemu empat mata di episod MeleTOP yang akan datang? Apa-apa pun, kami harap isu ini boleh di selesaikan secara baik, mungkin ada sedikit salah faham yang timbul.

Sumber Berita : Forum CARI

Kredit Video : Mel & Anas

229 responses to Isu Tidak Hadir Ke Program MeleTOP : Neelofa Sindir Fattah Amin?

  1. lopak says:

    ala mcm la hajah lopa xprnh wt silap …ABP xmenang retis pling fofular nape hajah lopa balik awl??mcm jeles je hajah lopa sejak fatah dgn fazura …hahaha..hajah lopa bile nk kawen ??? dlu ckp ad kwn dgn org besar ..julia evans gak untung x kecoh2 trs dpt anak kerabat…x tau hajah sindir2 org len..#bukan FansFatahFazuraLopatah

    269

    0
    • Jemah says:

      rancangan low class. baik ko duduk rumah makan kueh kekodok je.
      dah la puasa2 ni…x hadir pun x kisah lah. buat penat je..lepas tu pulak tanya soalan2 bodoh terutama si nabil. annoying betul…

      146

      0
      • Anonymous says:

        bagus pun tak datang.. nnti nabil tu tanya fazura.. fazura, org ckp u nmpak kakak kakak sgt dgn fattah, bleh u komen? smbil hajah wat muka smirk busuk

        nabil kan mulot noharamm

        150

        0
        • Toni says:

          Pernah artis luar dijemput ke Meletop, n Lopah tanya “have you tried Malaysian food?”.
          Nekelehhhh…ko ingat dia dtg Msia semata-mata nk makan ke? Be professional lah. Dia datang nk prmosi lagu dan album kot. Childish sgt soalan2 mcm budak2 punya program daaaa. Ko ingat ko hos rancangan Kuali ke weiii?

          101

          5
        • MIMI says:

          INILAH YG SUSAH BILA KO INGAT MELETOP NI PENTING. PADAHAL RANCANGAN NI LAYAK DITONTON SAMBIL2 SETERIKA BAJU LAKI KT UMAH ATAUPUN .. TENGAH BASUH PINGGAN!!! OK BAIIII.

          214

          0
        • Fed Up With A Mess says:

          Astro..what you guys expect? Even though I hate TV3 and its UMNO-BN propaganda especially on Buletin Utama but then their presenters and interviewers are really good. In terms of quality, TV3 wins by a big margin….sorry.

          156

          0
        • Anonymous says:

          rancangan ni telah sampai ke kemuncak. harap tukar pengacara2..dah jemu dgn lawak dan cara pengedalian rancangan. makin lama makin bosan. segmen parodi pun dah x kelakar mana. kekurangan idea barangkali???

          114

          0
        • Anonymous says:

          siapa yg mula fed up dgn lopah sila likeeee…

          744

          0
        • Anonymous says:

          #LopahKakiSentap
          #LopahMeroyan
          #LopahGilaPublisitiMurahan
          #LopahKayu
          #LopahAkuDahJemuDenganDramaKo

          238

          0
        • aku hanya mahu ber huhuhu says:

          sengaja nk cari attention la tu sbb iklan tudung koleksi raya ko dgn mamat indo entah mana dtg tu x laku.. org x sibuk bercakap. x viral pon…huhuhu

          93

          0
        • LOL says:

          dlm drama tak berapa nak dramatik. kat luar ko bukan setakat drama queen, ko lah primadonna yg suka mencari publisiti dengan agenda2 murahan

          98

          0
        • kak lazer says:

          pengacara paling fopular la sangat sis, tanya soalan pun terhegeh-hegeh..tersasul-sasul. nampak sangat kau ni bertahan sebab cantik. walhal ikutkan kredibliti kau… sebenarnya kau layak berada di hari penyampaian hadiah sekolah kebangsaan sebagai pengacara tahunan!

          92

          0
        • Anonymous says:

          musuh tradisi. fasha-nora. fazura-neelofa. mariani – rosnani jamil. shila rusly – raja azura. misha omar – siti nurhaliza. ifa raziah – safura yakob. nurul wahab depp – sharifah haslinda. lisdawati – rita rudaini semuanya perempuan … kecuali azwan ali – SEMUA RETIS!!!

          74

          0
      • pengkaji artis says:

        i tpaksa bsetju dgn ko wahai jemah kongo. dh ler rancngn ni segment x lama, bila retis2 dtg, si nabil sbuk buat lawak bodo. kekadang xde isi dan content pun. wasting time…dn pnonton2 nk dgr jawapan retis bukan lawak bodh nabil yg hentah aper2 tu. rimas..dn si lopak, ajukn soalan pun terkebil-kebil..tersasul-sasul. mmg tahap dan mutu pengacaraa meletop masih ditakuk “amateur” dan memalukan!

        149

        0
        • Anonymous says:

          Agreed with u ..sorang hajjah sorang haji.. too much

          88

          0
        • yg sebenarnya says:

          neelopah la pulak…berlakon pun kayu…jadi pengacaraan pun kejung. bersara jual tudung sepenuh masa jer. itu lah yng seelok-eloknya.

          96

          0
        • Anonymous says:

          aku paling tak boleh hadap bila dia gelak! mcm hapa..mcm bapok pon ada

          76

          -1
        • harap bersara says:

          sebab producer ambil sikap sambil lewa. astro..ingat untung dan rating je. rancangan2 boleh dikatakan secara majoritinya…kureng sgt dr segi ..KUALITI!!!

          38

          0
        • Anonymous says:

          si lopah kalau gelak…gedik sgt. mcm ketiak kena geletek dgn penyapu bulu ayam.

          58

          0
        • Anonymous says:

          Aku setuju!! Dah makin merapu meraban dah meletop ni..tetamu belum habis cakap sibuk pegi cantas dgn lawak bodoh dia..

          49

          0
        • Jemah says:

          sedap je ko panggil ..kongo. please…i kat new york hokay. tak tahu nengok peta ke dikkkk???

          5

          1
        • Jemah Ori says:

          banyak pulak jemah dlm ni yer?
          suka kt i ke??

          8

          0
      • bbycumil says:

        fattah n fazura ni komfem dtg masa lopa g umrah nn..tgk la x caye..klo artis yg ade prob dgn lopa mmg akan dtg meletop time lopa xde

        121

        0
        • Anonymous says:

          Aku pon agak mcm tu..haha

          24

          0
        • Anonymous says:

          fazura lagi cantik bila bertudung dan..pelakon yg natural dr lopah. tercabar la tuuuu…

          85

          1
        • Anonymous says:

          P MEKAH BERKALI2 TAPI PERANGAI MAK OIIII! KO HATI HITAM LOPAK SBB TU MAK FATTAH SUKA FAZURA. KO JELESKAN TGK FAMILY FAZURA LAYAN BAKAL MENANTU DGN SUNGGOH MESRA. JELEZZZ LA TUE. UDAH2 LER..KALAU AKAKU PON TA HINGIN NAK AMEK MU JD MENANTU…GETIK SGT..GELAK MU MCM PONDAN!

          64

          1
        • wartawan pendek says:

          Ramai artis tak suka Neelopak nih….meme perangai spm 10 A camtuh kowt…pikir die je betul above everyone. Bijak sagt la tuh, kau jadi pengacara je. Tasha Shila, Alzalna, Fazura, Fasha pun tak suka Neelopak ni sbnrnya.

          52

          1
        • Anonymous says:

          Untongg ahh jadi perempuan..ko tunjuk apa,cakap apa..semua percaya idop2..ntah betul. Udah la Lopah..bulan puasa ko meroyan hanya disbbkn benda ni. Pergi Mekah minta hidayah. Perangai sebelum dan selepas bhijab takda beza pon!

          35

          0
        • Anonymous says:

          Hahahha tau xpe, xcaya tgk lah nnti

          0

          1
        • Anonymous says:

          Mmg pun. Kalau tgk IG michael ang, dia ada tulis, on 20th Fazura & Fattah akan dtg tp diacarakan oleh Fazura. Kan lofa gi umrah dah on 20th tu.

          8

          0
      • Anonymous says:

        Tu lah, panggil tetamu dtg tapi host yg bercerita lebih psl diri sendiri..nyampass plak iolss..

        50

        0
        • itu yg aku perati says:

          pengacara lebih sudu. yg artis2 undangan cool….nabil tu sibok je nk tunjuk kebodohan melawak. x kena tempat….

          41

          0
      • Kiah says:

        mana fans lopah….buat2 tidur erk??? waktu drama pilot tu kemain feeling nk jadi wardah.
        sekarang…korang ..podaaaaahhhh!!!

        44

        0
      • iq says:

        lofa jelous dgn fazura & fattah amin, tue yg sibuk2 sindir dan burukkan mrk, maklumlah dah terasa mula terancam dgn HSC yg meletop2. for me mana2 fazura gih or join mesti dpt highlight tak kira baik or buruk. Normallah perangai busuk hati lofa, cuba listkan artis perempuan mne yg lofa tak sebulu….cuma aku agak pelik lah, tak mungkin jual tudung bh kaya raya, sbb kat jalan tar tue bertahun org jual tudung tak kaya2 jugak….

        50

        0
    • Saleha Mat Kassim says:

      sikit2 keluar insta dan twitter. be professional lah…
      bukan artis2 je, org2 awam terutama anak melayu2 skrg byk sakit otak. benda remeh temeh pun ngadu dlm media sosial. nmpk sgt minda x kental hinggakn minta doa pun upload status. kesian betul masyarakat kita sekarang ni ye..

      35

      0
      • Saper2 je la says:

        Betul! Gila perhatian org skrg ni…yg ada laki ada bini pn sakan kt media sosial tu…geli tengok

        4

        0
    • Anonymous says:

      neelopak la yg lebih senduk dr kuah capati. aku menyampah betul org2 yg suka sindir org lain dlm internet. nk maafkan ..maafkan je lah. x payah ni kenen2.. nk sound2 org.

      bodoh betul.

      111

      0
    • kiah says:

      lofa ni gedik betul. mcm heran pulak aku dengan rancangan Meletop tu. hmm. belajar la jadi professional sikit, jadi pengacara pun mcm ntah pape. sudah2 la nak hegeh2 kat Patah. drama ko da tak laku. orang meluat da.

      76

      0
    • aku says:

      ntah! kepala tutup tp mulut macam longkang! meletop tu nampak sgt ko hati hitam neelopak oii! drama queen…kat tv3 nangis heart broken bagai…mcm org takde agama. sudah2 la wei! jemuih aku dgn pompuan nie. fattah…ko jgn jd bodo kembali rujuk dgn hajjah psiko ni! blm apa2 dah pandai sindir2..tak hormat bakal laki . esok2…kalau korang kawen, jd ape2 kat umah tangga korang..drama air mata kat court!

      73

      0
    • Anonymous says:

      kesimpulannya….
      fans yang over…yang tak tau ujung pangkal pun sibuk mengata. buktinya cuba baca komen2 kat sini betapa overnya komen lebih2 lagi fans fattah, ingat jadi lah sokongan yang kuat buakan sokong yang mbawa rebah. peace dan selamat berpuasa semua…

      2

      58
      • Anonymous says:

        org yg x over, takkan buat public statement perli org la. dia tu hajah tapi perangai…hmnn..poyo.

        38

        0
      • sheila says:

        Teruknya fans fattzura x habis2 mengutuk lg. Korang yg mulakan dulu di ig meletop. Lupa ke?

        1

        73
    • kurma taiyob says:

      mane fans loffatah yang sibuk buat solat hajat dulu??
      tolong la buat sekali lagi..
      mohon loffatah berkubur..muak asik citer diorang je.

      43

      1
    • lava says:

      20hb June fazura sebagai hos meletop. kita tengoklah lopak ada ke tak ye.

      26

      0
      • wekkkkkkk says:

        kenapa 20hb June, Fazura jdi hos masa 13hb, 20hb hingga 27hb..(itupun jika nk sbb rayakn pada 27hb tu)..mmg Lofa x ada, sbb dia kata InsyAllah pada 8hb june akan pegi umrah dn selepas raya baru balik.

        cer previous balik”…yg lepas2 nyer lofa

        0

        0
    • Anonymous says:

      TAK PASAL2 FAZURA PLAK YANG JADI MANGSA…HUHUHHUUU! AKU BENCI KO LOPAK!

      32

      1
    • Anonymous says:

      VOTE UTK TUKAR PENGACARA MELATOP.!!!! BENCI NEELOPAK & NABIL….SILA LIKE !

      101

      0
    • sharifah says:

      ko yakin la pulak pajero dgn patah aming skrg ni…hmmmm

      3

      9
    • Anonymous says:

      Entah Lopak Air ni, memekak..tengok next week Fattzura pergi mesti Lopak Air tak ada, konon sinus or tak sihat or ada kerja lain or etc. Mcm lah sebelum ni dia tak buat mcm tu kan.

      15

      0
    • sONIA says:

      Apalah yang nak di jadikan sakit sangat …. kumbang bukan seekor… bunga juga bukan sekuntum… KALAU dah diisi dengan keimanan yang sempurna dalam kalbu seorang muslim… JODOH, REZKI DAN MAUT Allah dah tentukan .. buat apa nak buat dosa kerana KUMBANG seekor… mungkin esok ada LEBAH yang lebih bisa untuk di miliki…

      0

      0
  2. KebabMelawati says:

    as for me, FA skrg mcm dah jauh sgt berubah nya. well, of cos i tak serumah dgn dia, but then segala # dia yg doa baik2 semua tu mcm tak kena dah skrg. berani kerana benar.. management punya pasal kot. maybe

    3

    77
    • angrybird says:

      setuju…# mcm xselari ngn dri sndri..budak bru nk UP,,tp management dia kontrol dia habis skrg..sbb tkut sumber duit habis kot

      1

      76
      • Anonymous says:

        exactly.. and kalau dia ingat la kan, sebab bergandingan dgn lofa la nama dia mencanak naik.. memang, rezeki di tgn Allah.. tapi itu kan kira platform dia jd terkenal skrg. tp tu lah.. manusia mudah lupa.. ?

        3

        96
        • Nyampoj says:

          Batak betul ko ni. Ko lapatah pny team ke. Ko lupa apa sharnaz buat sblm ni. Apa nabila ckp psl team lopatah yg taksub. Get a life lahhhhh sakai puasa2 ni

          86

          1
        • kak mariamercedez says:

          aku rasa lopa yg tumpang glamer hero…abis SHMP xde org nk peduli lopa tu

          72

          1
        • Betty Crocker says:

          Dia berlakon dgn dia ke or sbb lopa yg berlakon dgn dia … i tgk laki handsome tak bukak tv semata nak tgk lopa je buang karen…rezeki dtg dr Allah bukan dr lopa. Mcm si fattah tu tak da mak ayah nak doakan kejayaan dia ….. as for management rasanya fattah tak kesah kot org nak guna dia ke apa ke , sbb tu murah rezeki dia murah rezeki management dia dan kawan2 dia sbb fattah tak berkira tak mengungkit …. dah nama management mesti dia manage artis dia

          39

          0
        • Anonymous says:

          Betul lah neelofa lah yang tumpang populariti.. nyamapah betul lah hajjah ni huhhhhhhhhh

          11

          0
    • lofattahgimampus says:

      Ehh kauu. Walaupun aku tak minat fattah tp aku nampak fattah tu banyak diam je. Sampai kena pijak2 dgn HAJAH lofa. Dia defends diri dia sbb HAJAH lofa tu yg start cakap bukan2. Nak membusukkan nama dia.

      161

      0
    • Anonymous says:

      SETUJU

      30

      0
    • Patah lalang says:

      Yes, setuju sgt.. Fattah ni cepat sgt kecundang dgn perempuan.. Mcm lalang wei.. Asyik sgt la terjebak dgn cinta lokasi dia tu. Masa dgn lofa sampai buat lagu la #wanitaterakhir. Puii! Geli nak mampus dgn hg patah amin oi.

      2

      18
      • Anonymous says:

        y dislike ni fan patang lalang…ko hati2 wei kang nti kene kecam berjemaah dgn fan taksub patah lalang ni…aku setuju dgn ko bro, patah lalang ni mudah tewas dgn populariti dan wanita…demi populariti sggp buat mcm2 smpai buat lagu bagai…cb dia still dgn lopak air smpai skrg lg laa mcm2 bnde bodoh die buat…tp ape2 pun heroin die dlm drama pn mainkan peranan jgk..klu dpt betina gedik cam lopak mmg 24jam patah berair…so,aku hrp sgt2 fazura profesional…x mudah terikut dgn rentak patah y ske gosip cinta lokasi..

        3

        3
    • mia says:

      sibuk la ko. mak bapak adik beradik Fattah x cakap2 ape2. ko plak melebih mcm kenal lama sngt… udah2 la. move on please lopatahhh oiii..

      2

      1
  3. Anonymous says:

    boleh tak meludah kat sini?

    hark tuihhh!

    31

    1
  4. Joy Harries says:

    maybe fattah dh meluat tgk muka si lopak ni kot. Ye lah mana ade lelaki suka pompuan yg hipokrit cam ni. Hmm mula2 lofattah,now fazfattah lepas ni ape pulak??

    56

    0
  5. angrybird says:

    ermmmm poyo je si fattah ni..bajet sgt lah ko skrg.. siap buat live kt ig ckp xdpt arahan ke meletop padahal maikel ang tu dh bgtau fattah xdpt join sbb abis shooting lgi.. then shawn (manager lofa kot) ada buat live & pihak management fattah beriya komen n berbelit² bg jawapan..katanya fattah dh diberitahu n ada bukti..tp org dh bash lofa mcm²..yela dia pun manusia biasa aku tgk org kecam x hagak²…bru skrg lah org minat si fattah ni dlu org xkenal pun ngko..ble dh fofular jgnlah lupa dri..mcm poyo plak aku tgjk…

    5

    109
  6. saynotorudehost says:

    In a serious note, aku xfaham level profesionalism neelofa n nabil as host
    1. Tak buat homework: xbuat homrwork and depend on cue card,bila tnya guest tersekat2 pastu tak relate.info berkaitan projek yg nak dipromosi tak disuarakan.
    2. Perli memerli: immature sgt,as a host u must respect your guest.kenapa buat ayat klu xnak dtg xpe,and highlight xdtg pun xpa,means dia mmg xnak dorg dtg ke ape?perli memerli tu mmg makanan dua2 host tu ae?
    3. Buat muka: controlla sikit muka annoyed tu.kau host kan.

    Kesimpulannya neelofa mmg drama queen.

    342

    0
    • Anonymous says:

      setuju sesangat!! aku pon tak paham la si lopak ni. ko & family ko dah reject mmat tu…nak dihadap apenye?! jilat ludah btol la…move on la woi!

      102

      0
      • Anonymous says:

        terbaikkk

        12

        0
      • Betty Crocker says:

        Diorang expect fattah datang buat surprise mcm dulu bawak bunga bawak kasut bagai …. true love kononnnn tapi lopa mmg sarcastic sgt , mesti lopa frust kan fattzura buka puasa dgn ibu & ayah fattah …. ouchhhhh

        39

        1
  7. lopak says:

    amendeeee la lofa ni…kalau jeles tu xyah tunjuk sangat boleh? tye dulu si michel ang ….dia dah cakap ikut time kan ..pelakon HSC tu ramai dik non…takkan nak penuhkan kerusi meletop yang kecik dan sikit tu?

    kak lofa please, MOVE ON

    103

    -1
    • oohooiii says:

      bile plak die jeles Nye…die ckp mcm tu sbb komen2 kt ig sume kutuk die bash die ckp lofa tak bg Fattah dtg…sdgkn mmg si Fattah tu cancle last minit…aku baca sume2 komen kt ig tu..sume salahkan nabil dgn lofa sbb tak jeput fatah dgn fazura..tp hakikatnya jemputan guest utk prog meletop tu bkn si nabil dgn lofa ni yg pilih…tp org2 kt luar sana dok salahkn bdk dua org tu jgk…tu yg nabil dgn lofa ckp dan terangkan ms meletop smlm..itu ikut pemahaman aku la…aku ni bkn peminta so lopa tu pun..tp aku tgk dan fhm berdasarkan situasi…

      2

      85
      • huhuhu says:

        tapi kenapa lofa tulis kat instastory dia perli fattah? aku xphm…

        52

        0
      • Asrina says:

        Kau tahu ke btul ke x Fatah yg cancel last minute?..Fatah bgth die x dpt arahan utk dtg.. Ko pecaya ckp drama queen tu la. Ak x sebelahi sesape tp crite ni ade 2 sides story so u better don’t judge if u don’t know the truth. Peace

        37

        1
      • advisor says:

        heii…sume org bukan bodohla …mst la bukan lopah n nabil tentukan guest artist …tu keje production beb…but I guest lopah yg tangkap sentap plak bile fattah x dtg…die sndri ckp live kot “org xnk dtg,.da jemput’…

        25

        1
      • Anonymous says:

        xyh jd pemgampu lopak air la oohooii

        6

        0
      • ace linano says:

        rasenye berpunca sebab fans fattzura..dorg stat salahkan lofa sbb fattzura x dtg..itu salah dr fans..cume ptut lofa & nabil just clarify la, tu bukan dorg punye decision..pihak astro..nape ttbe lofa & nabil wat isu fatah cancel last minute sedangkan mike dh up kt ig die ptg tu mmg guest aritu mike& 2 lg tu.. host tu dirct salahkan artis tu..x wat research ke sblm on air..kan dh kecoh ptg tu..ptut host la tolong explain..ni dorg plak mkin kontroversi kan cite… that’s why org ckp 2 tu x bape nk professional dh..

        4

        0
  8. Anonymous says:

    Lofa meroyan keee….. lubuk emas berdarah raja dah xnak kau ek lofa?

    64

    0
  9. ok says:

    asyik gaduh jer la korang nie.yang geng lopatah nie apahal yang msih xleh move on. kata ok tp g ig fattah maki sindir.Ada jer yang tak kena.g ig lofa puji lofa melangit tp ckp bukn2 psl fattah. si fazura pon tkena sama. ckp si fattah n faz over nk mesra2. abis tu time dgn idola korang boleh pula ya. Lagi over tak sesuai langsung dgn imej bertudung.Cuit2 dok rapat2 pon korang halalkan. Time tu dosa tolak blkg. Sbb apa..sbb ko suka tengok.Betul takkk.?

    Marahkan fattzura dok berfantasi tp korang over fantasi sampai orang dah putus cinta pon masih dok ckp truelove apa citer. Semua ada mata,akal, dan pengalaman boleh lihat mesra faz gn fa tu hanya semata drama atau btul2 kwn.Drama tu tugas wajib dorg utk promot tp as a frn dorg mmg serasi so apa hak korang nk halang dorg bkwn. Masing2 single kn. Kalau fa nak jatuh cinta dengan faz pon apa mslhnya. Korang ckp semudah itu baru putus dah in love lg. Hati nie milik Allah kalau kita dah tersuka nk kata apa. Selagi tak kawin dia bhak cuba.Tak yah tgu lama2 layan perasaan. Nanti nak bertunang lagi, kawin ada anak.Tu pon kalau mjd kalau tak jadi kena bcinta balik dengan orang lain. Masa tu semua. Kena cepat hokey.
    Lagi pon mcm mana kisah sbnr cinta dia dgn lofa kita pon tak tau. Sapa betul sapa slh. Adakah betul2 truelove.??

    uolss cakap fa dah berubah. wow.. rapat sungguh ka ampa sampai tahu psl diri fa.Kalau dia betul2 berubah kenapa makayah dia ok jer. Mereka lbh tahu kot perangai anak mereka macam mana. Peminat fa yang dah lama kenal fa pon akui fa back to normal balik. Jadi diri sendiri. Kita yang baru kenal dia bila dah ansem dan sado nie sapa nak mencelah.Time dia sekeping orang tak pandang dulu, keluarga, managgement dan peminat sejati dia lah yang buat dia kuat dan berjaya. Sekarang korang nak cemuh dorang sbb cinta fa dan lofa tak bersatu. Sedihhh.!

    Plzzz..Jgn persoal iman fa. Sebab tak bersama lofa fa jadi liar. Tak alim dah.Hahaha.lawak ampa nie.Lofa alim sgt ka. cer tgok pakaian dia adakah betul2 menutup aurat. Pergaulan dgn lelaki pon sama jer cm dulu. Kalau nak bandingan family fa dengan family lofa lg alim family fa. Betul2 bertutup semua ank beranak. Rasanya makayah fa dah bg didikan agama yang cukup kot utk fa tak semestinya kena ada lofa baru fa ok . Family lofa mmg kaya terhormat berkwn dgn vip alim ulamak tp lofa dulu seksi jugak. adik dia seksi kakak dia makcik2 pon ada yang x btudung. Mak dia gn makcik dia kalau baik xdenya nak kutuk2 hsc fa dan faz. Besungguh dooh napoknyo. Dok npok slh anok ore anok dia betul blako.Parok.

    Bab try to hard promosi hsc sampai kne mesra2 mcm org tu sindir tu rasanya dia pon kne tilik juga diri. Nak jual tudung tapi promosi mglhkn filem. Nk berlawan sapa lbh famous ker apa. Balik2 buat video cinta dgn lelaki. Macam xde idea lain.

    lofa kaya dan berjaya dlm bizns so biar kn dia dgn perancangan dia.peminat setia dia jangan la dok hasut2 lg.Dan plz la bagi peluang kt fattah berjaya juga. Dia anak sulung bkn ank vip yang bduit. Bg dia ruang utk bjaya dan balas jasa mak ayah dia. Fazura pula jangan la dok maki dia sbb kisah cinta tragis ni. dia blakon dah lama dan akui la bakat dia. Bab kisah silam yang cuba di ungkit tu semua orang ada kisah silam. Sama jer.

    126

    0
    • Bukan Siapa Siapa says:

      Nice comment! Suka gila baca ni. Thumbs up

      18

      1
    • Anonymous says:

      Family Lofa mcm kemaruk glamour. Mmg keturunan Paki @ Arab atau Keling, bila dh kaya mmg perasan bagus dan suka pndang rendah pd org.
      X heran Mak Lopa pun kna cerai, makcik dia kna cerai, Kakak Nabila pun prnah bercerai..mungkin perasan bagus kot.

      Si adik pulak, klau bergmbar dg boyfren mcm Minah Sundal.
      Aku rasa ada smthing wrong dgn family ni. Bawak2lah sedar diri….
      Katanya keturunan alim2 ulamak tp perangai keluarga ni entah apa apa.

      17

      1
      • anakk pakistan says:

        Please yea.. I am also a Pakistani’s daughter and I have also 2 beautiful daughters. We are definitely not like her in any way! So stop stereotyping

        1

        3
      • benci kel.tapi sokong tiri dia says:

        nasib baik mak lopak kawin pakistan, pakistan tu rajin keja dn mgkn sara kuarga lopak, aku x sokong lopak, aku benci kelantan, tapi jgnlah ko kata keturunan lopak tu dri b….h pakistan. Lopak tu keturunan dri Melayu je asalnyer. Pakistan tu yg peliahara.

        3

        1
        • benci kel.tapi sokong tiri dia says:

          benci kel.tapi sokong ayah tiri dia pakistan yg pelihara kuarga dia.

          2

          0
        • Peace No War says:

          Astaghfirullah..bawa mengucap sahabat. Kenapa nak benci kelantan bagai. Xsemua orang kelantan tu jahat n xsemua orang di negeri lain itu baik. Siapakah anda untuk menilai sesuatu kaum itu..btw be careful with ur words cuz kekadang Allah menguji kita dengan apa yang kita ucapkan. Semoga Allah menghilangkan sifat benci yang ada di dalam diri tuan hamba.
          #PEACENOWAR

          1

          1
    • Anonymous says:

      komen terbaik! screen sht tempek kat ig lofattah …tag skali queen drama tue! wajib!

      1

      0
    • Cempaka says:

      Well said

      0

      0
  10. aku says:

    serius ke fazura jumpa neelofa? aku rs..selama ni kalau fazura dtg meletop..neelofa mesti xde..huhu

    77

    0
  11. Minah Kilang says:

    Maaf cakap la ye..fattah sangat ‘fake’ sekarang ni…mungkin belajar dari pasangannya yg pakar dlm hal tersebut.

    4

    116
    • #antilofattah says:

      Tak payah nak perli2 fazura lah ye…yg fake tu hajah kesygan ko tu….aku harap fazura ajarlah fattah baik2 mcmne nak jd artis ada class n exclusive lpsni….jgn jd artis tergedik2 n kuat melatah mcm si hajah tu…move on laju2 lah hajah ye…fattah lps kena reject dgn ko n 1 family terus dia move on n jalan ke depan…kebetulan ada fazura berlakon sama…tempias aura positif pn terus melekat smpi ke harini….nak harap aura lofattah tu ntah apa2 je…yg pelik2 smua ada…opsss…sorry…

      54

      0
    • Anonymous says:

      Kesian ko Minah, x leh terima kenyataan yg Fazura lg popular dr Neelofa hahaha

      19

      0
  12. tweety2805 says:

    drama “fattah vs lofa” ni lagi best dari SHMP & HSC…
    ok!nak beli popcorn sesiappp….
    what’s next?
    huhiiiiiii……..

    21

    0
  13. sekupang says:

    Nampak mcm Lofa meroyan lebih pulak nowdays, kata family tak restu, then move on la.

    83

    0
    • davud bekam says:

      You gotta move on Lofa, Fattah is ignoring you and he will not go against his family. Selangorian’s parents believe we can’t blend with Kelantanese as a family. Only a small percentage manage to succeed living together with Kelantanese.

      Besides, Fattah was only visually attracted to you Lofa… not for your personality. Don’t be mad when he has found someone who is visually perfect with great personality.

      2

      0
  14. k says:

    ala kalau korang perasaan dari dulu lagi kalau lofa ada fazura xkn g meletop.bila lofa xde baru fazura boleh dtg promot film. kalau artis yang pnh ada kes gn lofa mmg xkn dpt dtg punya.kalau g pon tgok la mcm situasi anzalna bckp mcm terpaksa.so meletop sila lah cari pengacara yang bersih dari kontroversi. senang sikit nak buat kerja.tak perlu nak jaga hati mana2 pihak.

    144

    0
    • Asrina says:

      Ntah…Cari pengacara yg neutral.. Yg memang pngacara mcm dahlia, si eleena sui tu ke..kan senang x jadi hal. Gossip pasal pngacara pun masuk, pastu gosip psl ex bf masuk,cpt2 alih topic. Please astro tukar pngacara baru…

      55

      0
  15. Anonymous says:

    terasa plak…ko sentap pehal lopak oii?

    31

    0
  16. hahaha says:

    lopak meroyan…fattah x layan. sentap letewww!!!

    44

    1
  17. ecah cute says:

    orang nih lagi ! move-on jelaa .. tuh je jawapan dia

    21

    0
  18. Lofa and her trueself says:

    Hahaha lopa sentap…. puasa puasa pun nk berbalas pantun lopa….agak agak la….fikir yang baik baik jer….takmo meroyan, buruk la lopa…

    24

    0
  19. Kak Hanapeah says:

    akak x pernah tunggu rancangan ni live. tengok kt youtube je selang beberapa hari. x penting pun kekadang..

    9

    0
  20. Anonymous says:

    Tngk meletop last night both host really x professional langsung, holeh pulak ckp ” klu artis tu yg x nak dtg kitorang nak buat cmne”. hello ko host kot perlu ke buat kontroversi murah cm tu langsung x cerdik.. another thing sejak akhir2 ni annoying sgt ng nabil pls jaga your attitude nabil, too much merapu.. both host x cerdik pls astro do something

    103

    0
    • Justice says:

      Thats why I ckp …since mula2 ade isu lopatah ni i da nmpk…issue come out sbb statement lofa…aritu i dgr die ckp…”i da mls nk bgi statement kat media..then u shud stop…either u realized or not…fans bgadoh sbb u tau….coz u always bring out statement yg x sure..thats why u kene balik…sbb fatah amin diam lek je….psl isu2 ape pon.yg i nmpk..x tau nape ngam lofa….cam die x suke tgk org lebih dri die..i pling pelik psl tetibe die kuar video true love n then said that its part of her life..igt org bodo ke x bole relate vid tu psl sape….u r truly attention seeker sbb u da xde product in industry….so u gune la plateform lain…alasan tuk bisnes u…but why at this time nk buat confession psl true love…bwk miller dtg dri indon….at the time fattzura tgh hot with hsc….i x faham nape u sush nk mgalah…better to keep it for urself if its ur true love…when u publish to public…its aldy not a true love…but its ur strategy towards something to gain publicity i guess….i ckp ni sbb i kesian towards sape yg msih lgi supporting ur agenda2 yg ntah pape

      14

      1
  21. Anonymous says:

    inilah akibatnya bila bercinta ala2 budak kecik. bila dah break mulalah bgaduh. dulu loffattah sekarang fattzura…amendelah aduiii….mcm kanak2 je…nama gabung2. last2 krisis rumah tangga…walaupun…fattah please, be matured. #jangan kecam saye….

    26

    0
  22. fieza abdullah says:

    CUBA KORANG TGK NABIL DGN UQASHA PLAK..HIHIHI..

    29

    0
    • Anonymous says:

      Hahahahaha.. aku pon perati je ketidakselesaan 2 org tuu..qasha bercakap nak xnak je..haha

      9

      0
    • angry woman says:

      kan..kes diorg berdua lagi berat!!! kantoi comolot siap front page gitu!!! hahahahah

      9

      0
    • Anonymous says:

      haah la! dua2 host nak cover diri masing2. si nabil mesti terkenang2 aksi ciumolot dulu kan…si lopak plak takkan nak memiji citer HSC yang meletop2 skrg. almaklum la kan, dia kan heroin x jd drama tue! nasib takjadi nyah! huahahahaha!

      23

      0
  23. Anonymous says:

    Grow the fuck up la lofa. Immature gila awak ni. Nampak sangat jealous tu. Masa fattah terhegeh dekat awak, sibuk cari lain. Sekarang dah terbalik. Nampak awak yang terhegeh hegeh. Pls move on. Makin menjengkelkan la awak ni.

    81

    0
    • combie says:

      kan…dulu bukan main kerabat je permainan dia…skrg haprak pon tadak!
      #hajjah tak laku
      #drama queen
      #kayu jual tudung!

      22

      0
  24. Dahlea S. says:

    Gahh, such a shame on you Lofa.

    Coming from so called 30 under 30 Forbes Asia achiever… still questioning your intention and maturity handling this issue?

    If you are a professional host to begin with; you tak payah perli, in fact it would be much cooler if you tak cakap langsung pasal benda tu. Saying it live with Nabil (equally annoying) put you guys in such a low spot of attitude and mentality. Putting up an InstaStory for it is SO childish and high-school for a ‘millionaire’ like you.

    That’s true when they say duit tak boleh beli kebahagiaan, because you cant just find that contentment within yourself. You choose to dwell over silly stuffs like a high-school girl who can’t just move on and be happy with your life. Hati you always tak senang and feel like you always need to WIN all the time.

    You have achieved SO much in your life, yet you still chose to be the one at losing end. Move on already.

    88

    0
  25. kepoh says:

    Dulu uqasha dan nabil bukan ada kontroversi ke? Jumpa x rasa awkward ke hah

    19

    0
  26. Anonymous says:

    lopak….ko obvious JELEZZZZZZZZZZZZZZZZ k! buat la lg perangai buruk tu..makin namapak jelezzzzznya! hajah tak tahu malu!

    26

    0
  27. Huhuhu says:

    Yg aku paham. Fattah cuma cakap tak dijemput eh? Pastu pulak org komen kat neelofa mcm lah si neelofa yang xbg dtg? Mcm tu ke? Michael ang ckp fattah x dtg sbb tgh shooting kan?

    Betul ke?

    Kalau betul lah.. Aku rasa fattah x disuruh dtg ke meletop sbb tgh shooting. So michael ang faham and ok je.. So neelofa pun ckp bukan lofa and nabil yg tentukan.. Kan? So aku paham nabil and lofa nak clearkan pd yang komen2.. Tp apa kaitan lofa mcm perli fattah sbb buat live? Ada yg aku miss ke

    38

    0
    • pemerhati saja says:

      Aku rasa mmg pihak patah yg salah..mike kantoi bgtau ada shoot..tapi patjurah berbukak posa sama2 live lagi..nabil n lofa just clearkan je..yg komen kat sini geng2 anti lofa..aku perati lofa jarang bersuara, patah sentap.. mgkin sbb nak play victim patah plak wat ig live then ngaji bagai live jgk..nmpk tak patah yg propa??? Fans patah serang bertubi2 kat ig meletop..tu puncanya..aku bukan peminat lofa..tapi jgn sbb bencikan lofa yg salah semua dia..patah semua betul..kalau dah artis..mmg tak sah tak propa kan????

      -1

      14
      • Detective Conan says:

        nak ketawa aku bila baca “lofa jarang bersuara”…udah2 la nk tegakkan benang yang basah n ayat “aku bukan peminat lofa”. analisis yang aku dapat dari pemerhatian yang lebih tajam dari kau ialah neelofa seorang drama queen.

        sekian.

        10

        0
  28. huhu says:

    host tak professional – langsung tak professional…booooo
    please la no matter what, as a host kena la respect guest.
    ko dah kenape.. dah la tanya soalan merapu.
    lepas tu main perli perli… booo la weh.
    even fattah or fazura mmg cancel tak nak datang pun tu hak diorang.
    u as a host, buat jela kerja host. bukannya tak guest..

    please la booooooo

    60

    0
  29. Anonymous says:

    Agak agak mama kartini malu tak anak dia meroyan macam ni…

    33

    0
  30. Anonymous says:

    aku ske tngk neelofa.. dia ade karisma tersendiri.. tp dari dulu x habis2 gosip ngn artis lelaki .. fazura plak mmg cntik.. natural beauty.. tp fattah amin .. aku mmg ske giler kat dia.. tp ble dia tingglkan sherry mcmtu je.. terus aku x minat kat dia

    16

    7
    • Anonymous says:

      Lopa ada aura karisma tapi kalau dia gelak aura hantu raya keluar . Aura prim & proper takda dlm lopa tapi ada dlm fazura

      17

      0
  31. pondan sadis says:

    aku suka fattah selepas dia tinggalkan sherry dan lopah. ahahahah

    41

    4
  32. ayda says:

    tukar pengacara please.. bosan laaaa.

    32

    0
  33. Anonymous says:

    sentap…ko ingat meletop rancangan ko ke? ko ke produser lopah oiiii?
    over !!!

    22

    0
  34. Sirap Bandung says:

    Alaaa.. chill la korg.. tgk headline nara pun trus dpt rsa ni semuaaa propaaaa.. nk naikkn rating ler tu.. drpd yg x tau psal drama ni nnti trus semua g pakat2 tgk.. ceh!?

    1

    12
  35. Syura says:

    lopah ni overexpose. org naik menyampah dah. next???

    25

    0
  36. Anonymous says:

    #LopahDramaQueen !!!!!

    17

    0
  37. Anonymous says:

    kecoh la lopah hoiiii…diam la posa2 niii.

    18

    0
  38. Anonymous says:

    fed up dah juga dgn neelopa… zzz

    15

    0
  39. mamizura says:

    lopa oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii hang ingat hang baguih…jeles lah tuuuuu baru hang ada akai…..ni hang kata nak pi mekah..so just go and shut uppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp

    14

    0
  40. naz77 says:

    pasal kerja nk tulis kan group wsap nk tulis kat ig nk tulis kt fb kat situ dah nampak xprofesional,,, lofa patut diam je,,, xpyh nk tulis kt ig huhuhuh

    14

    0
  41. Rania says:

    Ramai karat patah ni. Terima hakikat patah ni tumpang popularulity lofa pastu terus jadi popular. Ntah APA yg best pelakon kayu popular ni.dulu tumpang nama sherry LPs dpt yga cantik mcm lofa terus tinggal sherry. .pastu org bash lopa. . skrg mcm sengaja sakitkan hati lofa dgn kak fakezura. .fakezura mmg menangguk di air keruh SBB Dari dulu dengkikan lopa

    3

    53
    • cikikaka says:

      tumpang popularity ape nye? pandai2 je ko. aku suke je fatah even tanpa lofa disisi.. dia ade aura sendiri la.

      29

      1
    • Asrina says:

      Sape yg ptut dengkikan sape ni. Lawak la ko ni. Fazura best actress FFM kott…bkn stakat mng anugerah popular undian rakyat picisan yg batak x abes2. Kalu nk kate dengki sbb bisnes, lopak ni bru je buat NH dlm 3 tahun gitu. So ape yg dengki sejak dulunya ???? Kelakarnye awk ni. Pdengki rupenya. Same mcm artis idola awk tu…hahaha

      42

      1
    • Uu says:

      Ayat ko cam terbalik je oiii..x pon ko ni jnis bce gosip sparuh2….weii,,agaknye ko x jumpe kot tweet ank rje dulu yg bcinta ngan fazura…tweet die hentam lofa….ak x nk buakk citerlame..ko la mulaakannn…ckp dri dulu faz jeles ngan lofa….plzz la la weiii..da nmpk sape jeles sape…sape bnyk kuar statement….klu faz tu skrg blakon ngan fatah bukan nye die dtg mintk2 character tu…mike yg offer doh…..ape yg jlees…pastu ko x abes2 ckp org tjmpang populariti lofa….ko igt die feymes sgt ke wei …sblom suri hati tu die tu sape….haa…klu siti ke….faizal tahir le…erra ke…aku tau la semua divas …..legend…die yu sape wei…..hahahha..ko nk gosip biar btol2…jgn bace separuh2…x kaji..hape la keyboard warrior x berilmu…

      3

      0
    • ace linano says:

      pe hal nk tumpang populariti..ingat lofa tu bez sgt ke berlakon..cite ape y die blkon meletop..xde ok..filem dgn hans pun xlaku…pilot cafe xde smbutan.. stkt femes jual tudung..jual cite dgn hans..adoyai.. shmp tu naik sbb jln cite & semua pelakon dlm tu..xde sape y tumpang sape..

      1

      2
  42. Miloaistabur says:

    Muka neelopak masa perli live meletop tu obvious sangat tengah sakit hati haha..mimik muka tak leh belahh.. terserlah sangat yang lopa dengki and jeles! so puas hati lettew dapat busukkan #fattzura haha

    Neway..lopa sila belajar dengan sherry yer..dulu pun sherry tak pernah meroyan mcm awok tau masa fenomena lopatah..move on je la..lopa mmg kaki drama suka buat kontroversi..bakat drama queen je awok mampu yer bakat berlakon failed

    Cuba jadi macam fazura, xde pun nak drama2 bagai..cool je..matured..sebab fazura jual kualiti bakat dia yg ada..kalau tgk ig fazura, bpe kerat je gambar dia BERDUA dgn fattah yang dia post..dan dan xde pun #fattzura bagai sebab fazura pelakon ada class!

    Compare dgn ig lopa dulu, byk up gambar berdua ngn patah kemain rapat..pastu diri sendiri yang #lopatah haha siann

    54

    1
  43. Adudu says:

    Neelofa.
    Cantik tp kaki sentap.
    Bijak tp tak profesional.
    Tak baik perli2 orang camtu.
    Hormat privacy dan keputusan org lain pls.

    35

    0
  44. Kila says:

    From what happened satu je i nk cakap. Firstly mike dh clear kan status which is first mmg depa dtg dulu then hero dgn heroin dgn kemudian. Fattah ckp kt ig live yg so far mmg tkde arahan utk dtg meletop tapi “mungkin later2 kot”. Tuptup si lofa dgn nabil duk main perli kt live show. Tk nak dtg tkpe. Ulang2 sebut mcm si lopak ni tgh lepas geram pun ada. Come on la. Siapa yg play victim skrg ni? Uqasha and zizie look so uncomfortable last night. Sgt2 la tk professional lofa oii. Fazura dh kena tempias sekali but nasib fazura ni someone yg jiwa kental and full of positivity. Move on la lopa. Dulu org nk ko duk berdalih2. Skrg fattah da pun move on. He looks lebih ceria, lebih cheeky tk macam dulu. Fazura is such a good partner to him. Keep it up.

    31

    1
  45. Nelopatipu says:

    1) mike kata fattah and fazura akan datang next episof.episod smlm tu hanya mike,uqa and zizie je dijemput.
    2) neelofa kata fattah and fazura untuk episod semalam tapi dorg taknak Datang
    3)fattah kata untuk episod ni tak dijemput

    Korang rasa sapa yang tipu? Nampak sangat la neelofa yang menipu nye
    Dua org bagi statement sama,sorg statement lain

    55

    0
    • huhuhu says:

      aku setuju.. so fattah n fazura x dtg kira ok la kan sbb mike pun paham bnd tu.. aku phm gak bila lofa and nabil nak clarify bkn dorang yg tentukan guest meletop…

      tapi aku PELIK GILA, kenapa lofa perli fattah buat LIVE?

      sorry aku bukan peminat fattah. cuma aku pelik dgn lofa. sekian.

      46

      0
      • noone says:

        x paham gak..apa hak dia paksa guest tu dtg..nmpak sgt la dia ni psiko ke hape..pelik betul dulu dump kan fattah kt meletop gak..skrg sibuk plak cipta lagu #truelove la sgt..dulu sy pun sokong abes #lofattah tp sejak kes dia dump fattah tu..sorry la..

        16

        0
      • Jawabbilatahu says:

        FYI fattah bukan buat live semata-mata nak counter pasal tak datang meletop tu, dia buat live sebab masa tu HSC tengah on air & dia pun tengah tengok dekat café dia with his family. Tetiba ada fan komen kenapa tak datang meletop, so dia jawablah apa yg dia jawab tu.
        Haha apa-apa jelah jah oi.

        27

        0
      • A says:

        bab ni aku setuju, masing-masing da clarify, ada missunderstanding and misscommunication je rasanya, cuma bila host buat clarification gaya tu macam tak professional..summore perli perli plak dalam ig..don’t be childish, handle it professionally and secara matang..

        5

        0
  46. Gna says:

    Lofa dan publisiti murahab berpisah tiada…once fazura datang meletop kena awk tak mengacara dulu..oppss, lupe awak pernah bergaduh dengan dia dulu kan…zaman awk baru nak bertapak dalam industri ni da pandai nak cari gaduh dengan org yang jauh lebih successful dari awak…can u stand the heat once fattzura dtg meletop and u yg jadi host? Smlm mulut pun terherot2 duk perli fattzura…macam org lepas geram pun ader….sgt x professional..kesian kt fattah, org cemuh dia, bash dia tapi weapon yang dia pakai is silence…not a fan of fattah but i suka sgt dengan fazura…jgn disebabkan sikp x professional awak tu fazura kena tempias…i hope not…

    62

    1
  47. dalita says:

    by the way Fazura lagi cantik

    53

    1
    • Anonymous says:

      Fazura lagi professional,lagi matang,lagi stylo,lagi fun,lagi happening,lagi seksi,lagi cantik,lagi cute,lagi ayu

      53

      1
  48. Anonymous says:

    dah dah la tu lopa…bawak2 la move on sama.

    13

    0
  49. wekkkkkkk says:

    fazura dan fatah akan dtg ke “Meletop” mungkin pada 13, 20, 27hb June 2017, sbb masa tu Lopak x ada kat Malaysia..pegi umrah..InsyAllah dia kata lepas raya baru balik.. Masa tiga minggu tu kalau nak jemput Fattah & Fazura pun boleh…dtglah 33 mingu tu…
    masa tu Lofah tgok dri Mekah je.

    wekkkkkkk

    16

    0
  50. Anonymous says:

    booooooo

    3

    1
  51. Jambu Air says:

    #neelofa drama queen.. tukar pengacara lain ajelah…bimbo woman.

    14

    1
  52. faz says:

    bende kecik je pon…dtg bulan ke aperrrrr…

    13

    0
  53. Anonymous says:

    nampak jeles disitu.. hahaha.. perempuan memang tak boleh sorok emosi.. lolz! loser sangat..

    14

    1
  54. Anonymous says:

    Omg kenapa perangai dia ni teruk sangat. Tak boleh blah perkataan ‘sebelum tido nak maafkan semua orang dulu’. What about her apology to other people then? Yang maybe dia ada terguriskan or tersakitkan hati or any other ter ter ter. Maksum sangat ke dia takde dosa langsung or tinggi sangat ke darjat sampai tak boleh minta maaf kat orang lain.

    43

    0
    • Anonymous says:

      lopa ni kan rasa diri dia perfect mcm tak penah buat dosa kat org lain. cakap tak serupa bikin! prangai tak matang lgsung. tak reti minta maap. sentiasa rasa darjat dia lebih tinggi dari org lain

      18

      0
  55. wekkkkkkk says:

    nnti kalau dh jadi duta TN50, yg di jemput contoh la mcm VVVVIP mcm PM, TPM, sapa2 la, kalau x dtg, adakh Lopak akan “perli2 jgk kt VVVVIP tu, dh tntu x kn kan…mstilah pilih bulu…betul x. Ada berani tak…confirm senyap je.

    13

    -1
  56. TrulopTahi says:

    Ni la padahnye bila sorang dan moveon,yang sorang lagi belum moveon masih lagi feed lobatak tentang cerita trulop tu,ko tu kaye jah bnyak lagi lelaki yg nk kat ko tu,cukup2 jadi drama queen.

    9

    1
  57. geng tasbih kayu says:

    hahaha….letih la layan retis ni…
    Dah orang xnak dating xyah la nak sentap sgt….yg aku heran tu ramai pula kaki ampu si lopa ni….geng tasbih la apa lah…adoiiii…. berpada2 la fikir hal dunia…
    #dulukata patah bukan test dia
    so awat ang nak sentap pula….
    Yang pasti aku layan tgk Hero seorang ciderella tu…. mmg secocok la FattZura tu..
    tak sabra nak tgk sambungan mlm ni…

    16

    0
  58. Gadis ayu says:

    Allahu penulisan tu jaga ye semua kita di bulan ramadhan ni, saya cuma ingatkan saja. Ramai betul yang bash lofa dlm isu ni tapi korang bukan tau pun isu sebenar apa yang jadi. So yang dah fitnah tu mcmana pulak, tak ke berdosa? Tak kisah lah siapa betul siapa salah yang penting manusia melakukan kesilapan. #taksokongmana2

    6

    1
  59. Hajah Lopak Diva says:

    ALA KORANG NI BIASALAH SI HAJAH LOPAK TU KAN GILA TALAK…SENTAP LETTEW TGK KEMESRAAN #FATTZURA KAN? KENGKONON BUAT VIDEO #NHTRUELOVE KEJADAH SGT BETINA SORANG TU…PEHAL TAH NAK KACAU RATING #HSC…KERABAT DIRAJA DULANG EMAS DAH BLAH KE HAJAH OIIII? DRAMA QUEEN LAH KAU NIH..NYAMPAH AKU TGK. FANS PUN SAMA TAK LEH MOVE ON YANG #LOFATTAH TAKDE JODOH

    20

    0
  60. medina says:

    ini semua salah faham ajer…. boleh ke IG micheal ang…. die dah jelaskan segalanya . mmg Fatah tak tahu pun… dgn penjelasan dr mike rasanya dah boleh ending kot cerita ni .hehe fans semua jangan gaduh gaduh lagi….

    10

    0
  61. medina says:

    ini semua salah faham ajer…. boleh ke IG micheal ang…. die dah jelaskan segalanya . mmg Fatah tak tahu pun… dgn penjelasan dr mike rasanya dah boleh ending kot cerita ni .hehe fans semua jangan gaduh gaduh lagi….

    1

    0
  62. kopioais says:

    takde org perasan ke cerita lama uqasha & nabil hemhem. uqasha pun control semacam jaa

    6

    0
  63. Sarraloo says:

    Neelofa pengacara paling bimbo aku pernah tengok , macammana dia still boleh jadi host..dgn tak pernah buat homework pasal guest artis…pelik bin ajaib ….aku mmg tak tengok meletop sbb dia kot…rasa malu pun ade kekadang tengok dia …fail!

    27

    0
  64. Anonymous says:

    mcm budak2. apa susah…next week meletop ada lagi.

    4

    0
  65. Nakalnakalnakal says:

    Lofa, Kenapa childish bgni? Kenapa bikin rimas ni? Kenapa main sindir2 ni? Kenapa gaya Queen control ni?Lbih2 d bulan Ramadan ni, puuullleezzzz

    18

    0
  66. bosaaaaaaannnnnnnnnnnn!!!!!!!! says:

    muak tengok muka dia ni sebenarnya. :(

    6

    2
  67. Anonymous says:

    ala…michael ang pun 2×5 jugak. propa kuat..

    5

    0
  68. Anonymous says:

    lofa & family mmg attension seeker….

    13

    0
  69. Tina says:

    neelofah…mmg pengacara paling banyak tersasul. please lah astro..buckle up!

    15

    0
  70. KakPah says:

    Aku tak paham kenapa lopa siap buat lagu #TrueLove konon untuk launching tudung raya dia. Perlu ke?? Kalau takde ape-ape.. dah move on.. kenapa nak inspirasikan kisah hidup dia untuk promosi tudung tu?? Korang cer citer…

    21

    0
    • Anonymous says:

      lopah ni gedik. bakat plak sendu..kena la buat sensasi utk bertahan lama. x reti2 ko?

      13

      0
    • Anonymous says:

      Sbb dia tau branding lofattah tu bole jual , tapi sbb fattah dah move on lopa amik la watak pompuan kena tinggal tapi masih harapkan true love. Mungkij jualan tudung warda tu paling laku setakat ni

      17

      0
  71. Anonymous says:

    Nasihat untuk lofa. Jangan tunjuk yg kita kecewa. Nmpk mcm org tak betul. Memekik,mengilai,meraung tak tentu psl. Semua sbb fattah. Jgn jd spt perigi cari timba.

    17

    0
  72. Anonymous says:

    mcm gila talak..malu la wei. bulan2 ramadan mubarak mcm meroyan. kau tu hajah..perangai tu biar senonoh. hentikan main media sosial…nmpk kau murah.

    13

    0
  73. Anonymous says:

    era wardah dah habis. terimalah hakikat org dah x sebut pasal ko lagi wahai lopak!!!

    17

    0
  74. Anonymous says:

    sentap mcm budak sekolah. kau pergi phuket sama anak raja kenapa x buat statement. sungguh hipokrit..

    19

    0
  75. Anonymous says:

    Perang dingin antara dua selebriti popular ini bukan lagi rahsia sejak tahun 2011. Kedua-duanya sering berbalas sindiran secara terbuka di laman sosial seperti Twitter dan Instagram.

    7

    0
  76. Anonymous says:

    RIP #Loffataik

    9

    1
  77. Anonymous says:

    fazura lagi seksi hot

    3

    1
  78. Anonymous says:

    X puas perli dgn Nabil masa kat Melodi, sambung kat ig pulak. X profesional langsung

    10

    1
  79. Anonymous says:

    base from explanation mike n fattah…betullah mmg not his n fazura turn to attend meletop. so apahal yg neelofa and nabil kecoh2 smlm n igs cik lopak tu.. wtf?
    x professional langsung. berambus lah jadi host kat meletop tu. takkan dh masuk Forbes list pun masih kat situ unless ada share lah. and apahal duk usung mamat bertattoo kehulu ke hilir ek. mamat tu pun mcm kena paksa jer

    16

    0
    • Lena says:

      betui! tgk balik fattah xder ckp benda yang menyentuh sensitiviti lofa pun.
      lofa sentap lebih pulak.
      sory to say, she’s so unprofessional bawa benda kerja meletops ke ig sendiri.
      can see from that dah.

      and please nara stop backing lofa? anything about lofa kau upload.
      pffftttt

      15

      0
  80. Anonymous says:

    the truth has been revealed…tapi lofa masih x tunjuk kan lagi bukti dari producer yg dia kata dia ada tu.so sblum berangkat pi umrah both nabil n neelofa kenalah mintak maaf kat fattah n fazura pulak kan…hehehe..

    13

    0
  81. GURLLLZZZ says:

    NAUZUBILLAH TENGOK KOMEN KORANG.. DAN AKU YAKIN YG KOMEN2 NI KEBANYAKANNYA POMPUAN.. NAPELAH BENCI SANGAT KAT LOFA? DIE ADA BUAT SALAH KE KAT KORANG.. DIA POMPUAN KOT.. NALURI N PERASAAN DIA TAK SAMA MACAM LELAKI.. SEBAB TU KADANG2 DIA BANYAK EMOSI SIKIT.. POMPUAN MESTI SELALU BACK UP LELAKI KAN? KALAU LELAKI MESTI AKAN BELA LELAKI.. POMPUAN JARANGLAH AKU TENGOK BELA POMPUAN.. TU SEMUA MENGGELETIS BELA FATTAH.. WAT EVA LA.. TAPI KITA JADI MANUSIA CUBA LA JANGAN CEPAT MENGHUKUM MANUSIA.. KITA TAK ADA KAT TEMPAT MERAKA.. KALAU TAK ADA BENDE BAIK NAK CAKAP BAIK DIAM.. SORRY AKU TAK MINAT SESAPE.. BAIK LOFA KE FATTAH KE FAZURA KE.. TAPI TAK JUGAK MEMBENCI MEREKA.. TQ

    0

    30
  82. fed up says:

    Michael Ang dah post dah kat ig screenshot convo dia dgn org astro pasal faz and fatah appear another episode..lofa nak kata apa lagi lepas ni?tula lain kali kalau ye pon xyah nak berdrama kat ig story..kata fattah ex bf kan mesti ade number dia kot..lol..if x puas hati,sendiri call la..ni dok meroyan pagi petang siang malam bulan2 puasa ni..haih..dua2 pihak sama je..dok berbalas kata kat ig..contact each other nye tidak..so immature la both sides..

    kisah tragis cinta dorang ni never ending.. “bercintanya” berapa bulan je..tp after effect dia lagi lama..skema betul..in conclusion HSC pon x layan, SHMP pon x layan..adela pernah flip channel tgk a bit tp dua2 boringgg..dua2 pon heroine gedik..hero jgn cakap la mmg patah kayu..baik aku on Netflix..lg best..mcm2 cite boleh tgk..astro pon bulan depan last..bazir duit je bayar tiap bulan program asyik repeat and drama2 pon boleh merendahkan IQ..balik2 jalan cite sama je..mehh

    6

    2
    • Anonymous says:

      this hsc coz of superb acting by fazura..zizie n uqasha. even fattah is so much better here…

      7

      1
  83. pelikbinajaib says:

    Kronologi cita ni based on aku pnya view la..jgn kecam tau
    1)B4 meletop:mike upload vid kt ig dia sbb nk bg fans yg duk bash lofa buka mata yg isu fattah n fazura x attend meletop x dak kena mgena dgn lofa..mike kesian kt lofa sbb fans duk hentam lofa..so sbb tu mike upload vid tu nk clearkn nama lofa dr duk kena bash..yg aku faham la
    2)live meletop:sdnly host bleh timbul “ayat klu x nk dtg x pa.klu guest nk cancel x nak dtg apa bleh buat”.n wht ever la ayat yg dsbut dlm vid tu aku pun x brapa pasti tp yg aku sure stat dr situ la bmulanya gosip ni aka twist de story..haha.mybe phak mngmnt kot x inform host yg guest asal dh drplace awal2 1 hri sblm acara(husnuzon).klu ikut plan asal yg mike post fa,fakri n mike yg spatutnya attnd smlm tp mike chnge de guest sbb dia nk fa n fazura shooting..
    3)fa live chat:mybe niat asai nk jwb soklan fans why x p mletop..fa pun ckp x dpt arahan..aku x dak la plk dgr dia sbut x dpt jemputan..beza tu x dpat arahan n jemputan..arahan dr phak mngment n production la spatutnya kn..meaning fa pnya stament ada link dgn mike la..plus fa pun dh noted dia will attend fr de nxt meletop..dr apa yg aku fham live chat tu la
    4)lofa insta status:td dekat meletup dh ada spark dh pasai twist story ni..tetiba lofa bleh kluar statement perli someone kt insta dia..hmmm..segalanya bemula d sini.maka gosip ni pun bmula..aku pun dh stat x pham dah..
    5)finally mike post schedule yg involve crew hsc n skali dia pnya chat dgn phk astro..hah..so sapa yg slah la ni??sndri judge la..hahaha.aku suka satu psai mike ni dia out spoken..?
    Ok..slam ramadan..bkn fans mana pihak ya..skdar enjoy their drama

    27

    1
    • Anonymous says:

      Setuju..Benda si host dah terlepas emo tanpa usul periksa..Dari Mike pos conversation dia dgn org Astro tu, clear cut la mmg Fattah tak perlu nak dtg MELETOP hari tu sbb Mike yg ckp tak boleh (and Mike dah clarify kat IG sebab shooting), so Mike akan bagi cast lain.. Sbb tu la Mike boleh upload video tu kat IG dia 7jam sebelum MELETOP, dia nak clearkan awal2 yg FA dan Fazura takkan dtg..Dgn niat takde la org bash si host..Tapi si host ni sudah terlepas ayat2 mencucuk, konon guest cancel last min bagai..Tu purely statement si host rasanya..Benda ayat dtg dari si host sendiri, yg akhirnya membuatkan dia sendiri kena bash.. Si host jantan pulak kaki kipas.. Dan betullah FA sebut tak dpt arahan dah Mike pesan kat PA FA je takyah dtg..So sah2 la PA dia x mskkan dlm schedule FA dan tak payah nak inform FA pun kut.. Bab si host post ig story psl director of production punya list of appearance.. Benda tak mustahil, list nya tak updated, sbb pada produksi, siapa pun tetamu yg dtg, host handle je la.. Dan promo MELETOP pada siang tu di tv, mmg keluar muka Mike dan Zizie je.. I used to admire the female host tapi sejak kes dgn FA ni, nampak sgt dia simpan perasaan kat FA, so byk benda dia mula jadi emo, less focus..Tak mcm time2 kene gossip dgn Hans dulu..

      3

      0
    • Sepohon says:

      betul…if lofa tk up stories IG and tak perli kt Meletop…takkan jd macamni… its all about professionalism….fan akan bash ko setiap masa..selama ni dia buat derk bash2 yg lain tu….BUT WHY TETIBA LOFA NAK SENTAP this particular isu… bash yang melibatkan fattah….kalo hati tk terasa apa watpa nak sentapkan Senah… Leha…Leman….hairan hairan….

      4

      0
    • syah says:

      rajin ko buat research kak….drpd ko sibuk amik tau psl artis kayu kayan ni lbh baik ko g tadarus quran…dpt jgk pahala…

      1

      0
      • Anonymous says:

        menyampah aku orang2 jenis mcm ko ni yang dok perli2 org n suh g bertadarus bagai..dari ko dok memerli orang baik ko betulkn diri ko tu dulu..asal ko buang masa kt sini dok baca gosip n komen2 org?baik ko yg pergi bertadarus.bersihkan hati tu betul2 dulu baru layak nasihat orang…

        5

        0
  84. neutral says:

    jap2..satu jek…kalo artis jemputan x dtg…nape pengacara nk sentap??? siap sindir2 lg…x move on laa ni…

    22

    0
  85. Anonymous says:

    Agaknye lofa dh prepare script nk kenakan both of them bila dh xjadi meroyan la. Dia buat astro tu mcm dia punya. Team Meletops ols jgn bagi muka sgt kt pengacara awak ye. Lofa mmg very bossy…cari jantan yg boleh ikut telunjuk awak. Jgn ingat family awak mewah kaya raya boleh control orang ye.

    14

    0
  86. Najib says:

    Perli memerli..so typical Malays! Kampung juga Lupak nie yer???

    13

    0
  87. Bb says:

    Aku rasee mmg dlu nmpk fattah yg terkejar lofa….n then lofa mmg suke pon ble org pay attention to her…crazy of her…ble fattah da sbik ngan hsc…ade team fattzura plak….n fattah nmpk comfortable n happy working with the team….sbb jeles la die bukak isu true love…adekah itu senjata nk dptkan semula attention fattah ye…yg u reject coz ur family x restu….then move on la….ak x faham la..klu aku jdi die..ak move on je…x nk k malukan diri sndri….sbb klu nk reveal fattah tu true love die…bukan skrg la kot…da lame die kuar statement….ak pon x faham….seolah2 ko nk menagih kasih balik kannn…,eiii malu wei…klau aku malu…pstu ep meletop smlm nmpk sgt ko sentap…..klu ko x mention da ajak x nk dtg tu…case closed kot since mike n fattah da bgi video…nto clear things…ko kekonon nk be profesional…nk nmpkkan fatah x pro…tp ko da hilang pro ble ko bgi peeli kat meletop smlm….n perli lagi pulak kat ig,….klu ko diam lg better aku rse….yg tu pro beb

    4

    0
  88. plastik says:

    move on la lopahhh.. yg penting aku lansung xble dgr ko gelak.. plastik sgt.. mcm dibuat2

    5

    0
  89. medina says:

    move on la lofa, fazz lagi pandai bawak watak, sweet ja ngan fattah..kemon, terima kenyataan lah kau bukan bagus pun menang sebab undian peminat, cuba pakai juri, kau rase? taste selebriti pun boleh menang, aku tengok makan pun mcm kena paksa cakap sedap!

    12

    0
    • elle says:

      hahaha serius weh part menang taste selebriti tu aku mmg xley hadam cmne die bley menang sedangkan makan pon pakai hujung2 jari je mase nak suap pon cover2, giler fake cakap tu tmpt port selalu makan. yg pasti lofa x bley move on lg bile fattzura jd trending skrg ni lebih dr lofattah..huhu

      8

      0
      • medina says:

        kann??? yes menang tu rezeki, tapi kalau terang2 x bagus berkat ke? sorry, aku bukan x suka lofa mula2 dulu mcm nak taubat tapi sekarang dan sendat dan makin singkat ehh meluat!

        2

        0
  90. Yuyu says:

    Fans lofattah fattzura gaduh, michael ang tepuk tangan haha

    3

    0
  91. Rania says:

    Sblm lofa dgn nabil cakap live fan fattzura yg meroyan salahkan lofa dgn nabil kat meletop SBB dia ekoq x dtg meletop So Sape yg giler ? Fan fan kakak fake Dan adik tahh ler. .fan kalau ikut penjelasan mike betul lab lofa cakap tu ada cancel walaupun so tahh tubkatanya x tau so manager dia yg x bgtau.Dari produksi mmg npatut nya so tahh tu yg dtg.mike dgn produksi yg tukar . .so xyah meroyan Sgt peminat kakak fakezura tu. . muka pun plastik dulu hidung kembang

    0

    28
    • anon says:

      habis hidung ko macam berok tak nak ngaku pulak ..muahkakakaka

      1

      1
    • Anonymous says:

      semangat ko nk tegakkan benang basah ye rania..semalam ko dh komen,hari ni komen lagi..topik ni pasal lofa perli fattah kot tapi beria benar ko dok maki fazura…penjilat tegar ni…….geli aku dengan jenis2 penjilat ni..sesuai la ngn lofa kesayangan ko tu dah ludah dok jilat2 balik…euwwwwwwwww

      2

      1
    • rania tapir says:

      hye rania..hidung u mcm tapir dah baiki blom?wakakakaak!

      1

      0
  92. kepoh says:

    chill la lopa. kalau bijak tak perlu kot bagi statement benda remeh macam ni. ke memang kaki gaduh dari dulu lagi? lol

    2

    0
  93. elle says:

    lopa mane boleh tgk girl lain lebih sudu dari die, bile HSC dpt liputan giler2 for sure die bengang, n newsfeed die kot ntah2 penuh fattzura je tu yg die lg hangin. nasib faz cool n mungkin isu KimK dulu wat faz takot kot nak bersuara, kang kena tempelak pulak hihi..
    tp aku lg suke lakonan faz sbb so natural n satu lg sure lopak jeles sbb wpon suare die dorang tu sendu, tapi still they duet together, lopak hado? nan hado.. hahahaha
    sure lopak lg malu bile die dah convey perasaan die dlm kempen raye true love tu tapi si fattah nye x amek port pon hahaha kan dah tulah sape suruh wat iklan kempen raye same je tiap2 tahun.

    9

    0
  94. Anonymous says:

    Lofa tak sedap hati kot Fattah belakon ngan pompuan lain…maybe diaorang ni ada masalah peribadi yg kita tak tahu, pasal tu Fattah tak nak tengok muka Lofa tu…sorry lah kalo silap..kes cemburu kot…Damai pas tu gaduh…cari lelaki lain sja Lofa..

    2

    0
  95. Anonymous says:

    MELUAT NGN MINAH NIH..JELES YG SEBENARNYA TU..DGN FAZURA DR DULU LG XSEBULU..POYO JE LEBIH..NK PERLI2 ORANG PE HAL..DH G HAJAH TU MUHASABAH LA DIRI MEK OII..MMG XSUKA ATTITUDE DIA NI DR DULU,.SUKA CR MSLH PASTU GEDIK LEBIH..

    5

    0
    • Anonymous says:

      dengan vieshantikhan pun dah tak ngam rasanya..dulu g Mekah bkn main rapat lg tgk diorg berdua..hmmm..paham2 sendiri la siapa yg suka cari pasal..then pretend like jadi mangsa…hihi..

      5

      0
  96. To Hjh Neelofa says:

    INI BUKAN MASALAH FAN FATTAH KE FAZURA KE #FATTZURA KE.
    INI MASALAH DATANG DR LOFA SENDIRI.
    SUKA SANGAT PERLI2 ARTIS LAIN START DARI DIA CARI HAL DENGAN ALZALNA DULU. LOFA, IF U BACA NI, PLEASE LA KAMI DAH LAME PERASAN DENGAN ATTITUDE U LOFA. FANS LOFA TERIMA LAH KENYATAAN BAHAWA ARTIS LOFA KESAYANGAN UOLL NI HATI HITAM. PLEASE LAH STOP PERLI ARTIS2 LAIN, MACAM U SORANG JE PALING BAIK.
    BAGUS JUGA LA KO REJECT FATTAH SEBAB FATTAH TAK LAYAK LANGSUNG DENGAN ORANG HATI HITAM MACAM U. SEKARANG U MENONGGENG SORANG2, FATTAH DAH MOVE ON , DAH SEDAR ATTITUDE U AND SANGAT HAPPY TANPA U !

    9

    0
    • Anonymous says:

      kononnya dia xfollow ig retis lain sbb xnak negative vibes dlm hidup dia..hakikatnya, hati dia sendiri yg ………… hehe sambung sendiri la..(mls nk taip benda xelok,tgh puasa: ;-D)

      2

      0
  97. suka tgk fazura berlakon says:

    serius xhabis2 cerita depa. aku xminat lopa, xminat fattah ponn tapi org duk bercerita psl ni, dgn aku skali amik port kisah dorang. tp aku kesian gakla fattah amin tu wei dia siap confess tau satu melesia tau dia syok kt lopaaa huhu sampai sudah org ingat. dh dorang kapel kot dulu mmg standard la laki mestila make effort dulu buat ayat2 sweet mengayat dhtu si lopa katanya dgn rms pulok yg skrg ni ntah hilang manooo. patah dh move on dh lopa dh move on ke belom. hangpa kwn lah mcm biasa walaupon cinta xkesampaian ? duk dlm industri sama je balik2 muka sama g event pon muka sama. best ke asyik bertegang sesama org industri. tmpt cari mkn uols jugak. aku kalau dh xngam dgn org pejabat, ada la tu yg cabut dulu. xnak cabut, bersalam salaman laa buat hari raya sendiri. tp tang mana hensemnya si patah ni aku pon xnampak

    2

    0
  98. Anonymous says:

    org kelantan paling memualkan perangai kat Malaysia ni…retis kepoh blogger pon kepoh

    6

    0
  99. Anonymous says:

    Move on lh neelofa.. Sudah2 lh.. Jaga tingkah laku .. Fattah & fazura very gentle smart tak kacau u pun.. Rezeki msg2..

    1

    0
  100. Anonymous says:

    Tak habis habis lagi ke lofattah ni. Orang tk buta lagi tau. Lofa yg tinggalkan fattah then want to act like a victim. Macam2 dh si fattah ni kena bash from lofa fans, family lofa. Everytime fattah keluar statement about them, lofa dok nafi2 kan. Dah2 la tu. Fattah dah pun move on so peminat yg lain pun pls lah move on. Not a fans of fattah but bagi peluang dekat dia untuk asah bakat lakonan dia. He’s not that kayu anymore. Bergandingan dgn fazura one of the reason why fattah looks natural in this drama. Rating HSC pun dah kalah kan SHMP. So i guess, majoriti people love this drama more than SHMP

    6

    0
  101. pantun syair says:

    ASTAGHFIRRULLAH….BAWA MENGUCAP SEMUA YE..

    0

    0

Leave a Comment

Optional