Written by AbangNara | August 27th, 2013

Muflis adalah satu perkara yang sangat ditakuti oleh manusia. Namun sejak kebelakangan ini, memang ramai yang diistiharkan muflis kerana gagal mengawal belanja dan tidak membayar pinjaman. Salah seorang daripada mereka ialah penyanyi kumpulan Mojo, Aweera.
aweera muflisMemang kesian sebenarnya tetapi Aweera sekarang dalam proses perbincangan dengan pihak bank untuk menyelesaikan isu ini. Kata Aweera kepada MalaysianDigest.

Saya tak mahu libatkan peribadi dalam karier saya. Perkara itu (muflis) masih lagi dalam proses perbincangan. Jadi saya tak boleh nak komen lebih sebab saya sedang cuba berbincang dengan pihak bank. Saya buat pinjaman tersebut sewaktu umur saya 19 tahun dan ketika itu saya bekerja di Unit Kebudayaan di Universiti Sains Malaysia Perlis (UniMAP). Untuk apa pinjaman tu? Saya tak boleh beritahu sebab ia terlalu peribadi.

Semoga perbincangan Aweera dengan pihak terbabit akan membuahkan hasil. Lagi cepat keluar daripada senarai muflis, lebih bagus. Semoga perkara ini akan menjadi pengajaran kepada Aweera dan kepada kita semua. Jangan buat main-main hal sebegini.

P.S: Volvo sasar jualan 400 unit V40 setahun

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

102 responses to Isu Muflis, Aweera Akui Buat Pinjaman Ketika Umur 19 Tahun

  1. kiki lala says:

    kesian.. pandai pinjam, kena la pandai bayar balik…

    0

    0
  2. Erkkk says:

    sejak bila pulak UniMAP ni stand for Universiti Sains Malaysia Perlis? It is Universiti Malaysia Perlis only.

    hmm.. patutla cafe ayah aweera kat Unimap ni jual makanan mahal2. mungkin nak tampung perbelanjaan anak dia.

    0

    0
  3. Anonymous says:

    camner boleh jadi muflis? pinjam banyak sangat ke atau x bayar langsung..please clarify

    0

    0
  4. Anonymous says:

    sape dia ni

    0

    0
    • Malu Dong Ahhhh!!!! says:

      Heran betul aku sampai ngko x kenal dia nie sapa…kau duduk celah mana selama nie…rumah kau tak dak tv ke…tak dak komputer ke…x dak tenet ke…yang ngko bukak BN bleh plak…sila google laaaaa….

      0

      0
      • bodo piang says:

        Malu Dong Ahhhh!!!! –> ang duk kalut pasai pa…jangan duk bodo weh..tu ayat perli je tu …

        0

        0
      • redz says:

        ko pon bodoh bin beball…..x makna ya org nak buang masa ambik th pasal mamat nie…..dia banyak lg kerja faedah yg nak di buat , lebih baik dia search google macam mana nak halau lalat macam ko nie..x macam kau..x ada kerja..hidup mengangur….layan internet memanjang, dee per gi le cari kerja…dr jd keyboard warrior……..jgn memalukan menteliti orang2 pr…..bodoh…!

        0

        0
      • Safiyyah Hanzalah says:

        oh sorry.. aku pun tak kenal dia ni sapa… aku duduk kat bandar.. bukan duk kat hutan. ada internet d hujung jari tapi aku tak tau gak dia ni.. tak kenal.. aku tau nama kumpulan tp org nya sorry ler tak kenal orang2 dlmnya.. malas arr nak google semua.. tak semestinya tak kenal makna macam2 tak tau.. :P

        0

        0
        • dawson says:

          Malu Dong Ahh,
          aku pun tak kenal..ada masalah ke kalau org lain tak kenal? ke kau mamat tu?..kalau org tak kenal, maknanya mamat ni tak glamour la..nama kumpulan pun tak pernah dengar..kau kenalah terima hakikat yang tak semua org tahu benda yg kau tahu..dan kau kena terima hakikat yg kau pun tak tahu semua benda yg org lain tahu..takkan benda simple mcm tu pun nak kena ajar?

          0

          0
        • untuk spesis bodoh sombong..... says:

          jelas lagi nyata yang tak kenal tu….memang bodoh sombong……..lagi hipokrit…….berlagak…..memang sah keturunan orang asing lagi beruk… lagi terperuk…sendiri tergaruk-garuk..pi lah hang semua masuk je lobang kubok….bongok…….jadi jelah orang asing betul2.,tongok….. kalau tak ambil peduli,tak ambil tahu lebih baik nyah kau dari negara ni gekgok.. bengok…tenok…………samdol lagi toyol…..badigol……………….:#

          0

          0
  5. entah says:

    aweera,ohh aweera

    0

    0
  6. Mrs. H says:

    Btw, just wanna make it clear UniMAP is not Univ Sains Malaysia Perlis ye BN. Its stand for Univ Malaysia Perlis..Better check dulu sebelum kuar post, IPTA pun salah.

    0

    0
  7. FAKKA says:

    Tak kesah la ngko hutang dengan bangla karpet kaa… makcik jual beipang patani ka, even ah long ka… wajib bayar. Sebab hutang,susah masuk syurga nanti.

    0

    0
    • lorrr says:

      eh FAKKA dan pandai komen bab agama, walaupun ayat masih lagi kurang sopan. tahniah.. lolololollll

      0

      0
    • Anonymous says:

      sebab jari menaip memaki org org kat blog pun boleh buat susah masuk syurga fakka oiii! aku pelik pandai plak si fakka ni citer psl syurga neraka ye!

      0

      0
    • Anonymous says:

      u ni mulut sgt ‘longkang’ . cakap bab agama pandai.
      tp dlm pelajaran agama u tak ajar ker mulut jgn longkang..berdosa.
      kesian mak bapak u..dpt anak mcm nie…
      kalau ada anak pinak..mmg malang la anak2 tu..
      contoh keluarga runtuh moral!

      0

      0
    • FAKKA says:

      Terima kasih kerana memberi teguran dan nasihat kepada saya… Saya amat mengalu-alukan segala pandangan dan teguran anda semua….. Saya hanya manusia yang lemah… Tidak lari daripada melakukan kesalahan dan kesilapan

      Ok…? Puas hati??? Sekarang gi main jauh-jauh… Blahhh… Blahhhh….

      0

      0
  8. she says:

    pinjam PTPTN ek? hahaha

    0

    0
    • Anonymous says:

      tak baca ek? hahaha

      0

      0
      • she says:

        kite nie tengah perli la dak anon oitt….

        0

        0
        • he says:

          itu perli ke atau kau bengap she oii..
          mamat tu tak masuk mana2 IPT/IPTA. so PTPTN is out of question..
          kalau nak kata perli, tak nampak mcm perli, tapi nampak mmg kau yg bengap. sekianlah ada nya..

          0

          0
    • kak jemmm... says:

      kalau sbb PTPTN, bukan dia sorang je di isytihar muflis.. dah beratus ribu dh muflis kat malaysia ni… welll, sebut pasal PTPTN, dh ada offer nak kasik mansuh, kasik PILIH jugak nak bayar.. tanggungkan…hahahahaha

      0

      0
      • Anon says:

        cakap2 org bodoh mcm ni la..tahu nak free, tak fikirkan kesan yg lain2..Malaysia dah byk duit sgt ke nak free kan semua? sikit2 duit petronas, sikit2 petronas..kalau dah semua cadangan PR melibatkan dana petronas, boleh function lagi ke petronas lepas tu? bebal..

        0

        0
      • pt ptipu says:

        malaysia maju jaya selamaya bahagia. tak payah la nak complain. fakta ni dah cukup tunjuk betapa maju nya ekonomi msia. *tngan ke dada mata keatas*

        tahun 2013:
        currency msia compare dgn singapore , 1 dolar singapore =rm2.60

        dulu tahun zaman dinasour, tahun 1980
        1 dolar singapore = 1.027 sen msia,

        berkembang tak ekonomi negara ? berkembang kan. x pe. kalau tak berkembang pun, berkembung pun jdi ler

        0

        0
  9. minah_jebon says:

    alahai. tu copy dari MalaysiamDigest jah. korang ni over noooo. salah cepat jah nampak :)

    0

    0
  10. cik kim says:

    Kita tak bole la nak menganggap semua orang bole bayar. Ade gak yang pinjam dengan bajet bole bayar lepas tu macam2 berlaku. Kena tanggung adik beradik ke, mak bapak sakit ke, so tak mampu nak bayar lah lepas tu. Beberapa tahun lepas kena cap kat CCRIS, masa tu dah mampu bayar. Ramai yang macam tu… So bagi sesapa yang macam nak mengkondem orang kenapa tak bayar, pikir2 lah. Bukan semua orang mampu macam anda

    0

    0
    • INA says:

      setuju dgn cik kim..in future kite xtau nasib kite mcm mane..

      0

      0
    • kertu says:

      maka di sinilah perumpamaan ukur baju di badan sendiri applied. rasa2 tak mampu bayar, jangan pinjam. semua org akan ada perasaan mampu bayar masa tengah isi borang nak pinjam. al maklum masa tu hati tgh excited, berkobar2. tetapi terlupa ukur baju di badan sendiri. sendiri mau ingat. jangan jadikan masalah keliling sebagai alasan tak bayar hutang.

      rata2 yg tak mampu bayar hutang ni aku tengok jenis yang kekayaan bocor. jangan biarkan kekayaan bocor kerana benda lain. kereta nak mewah, sport rim nak high class, rumah nak semi-d, makan belanja awek nak kenny rogers tetiap minggu. beg wajib jenama LV. ukur baju di badan sendiri. contoh artis terdekat, noniswara. rumah sewa RM8000 sebulan

      0

      0
  11. gigi emas says:

    Kalau sekadar artis sendu je….sampai tua le tak bebayor hutang bank…….

    0

    0
  12. Aku ni says:

    Suami aku muflis jugak…
    Atas sbb mak dia guna nama dia tuk buat pinjaman peribadi nak buat rumah besar punya pasal…..
    Lani..kena tanggung hutang yg tak bersangkut paut…lebih kejam mak dia dah wasiatkan pulak rumah tu tuk anak dia yg lain..yg tak kuar duit satu sen..tau2 dapat rumah..laki aku kerja mengila tuk bayar hutang nih..

    0

    0
    • Anonymous says:

      ntah2 anak yg lain tu jaga mak kau time dia sakit tak. mak kau tak kan bodoh nak bagi harta kat anak yg tak sumbang apa2. ke laki kau tu jenis tahu bagi duit je…jenguk mak kat kampung pun tidak?? atau kau ni jenis nak pulun semua harta tak nak bagi kat adik beradik lain

      0

      0
      • ccc says:

        tak baik ckp mcm tu sbb hubby sy pon sama tlg bayarkan hutang parent dia. alhamdulillah famili sy dpt bantu lumsum kan hutang tu dulu.kalo tak sampai bila tak dpt buat pinjaman lain.manusia ni diduga dgn mcm2 dugaan jd tak payah la kita nak ckp mcm2. nasib kita dimasa dpn kita pon belom tau lg

        0

        0
      • Ni nak bagitahu says:

        Tuk pengetahuan..Tak tahu tanya..jgn tunjuk pandai walhal bodoh.

        Anak mertua aku ni 6 org..janda ada sorang…belajar tinggi2 tp nak kawin ngan bangla walau d halang mak…last2 bangla tu kena tangkap antar balik bangladesh..ngan janda2 tu sekali lesap..
        Pentingkan cinta tinggalkan mak …merana lah mak teringatkan janda tuh..laki aku yg ulang alik jenguk tahu…tup2 setelah bertahun tak balik..eh tetiba balik…pastu jadi ketua pulak..semua nak ..

        So bukan isu tak jaga masa sakit….. N anon kat bwah tuh… Mmg betul lah zaman sekarang zaman berhutang…tp d tambah lagi hutang mertua aku tuh..sampai rumah kereta aku tergadai…org gila jer tak marah.

        0

        0
        • Ketam tersepit says:

          …ni abg sendiri py perangai…beli kete tong2 ngan mak aku konon nak bayar..last2 kn tarik wat muka bodo je..pastu wat bisnes gn line rumah mak aku…tak byr bil sampai beribu…sampai mak aku kn pegi byr kat telekom….dah lah dok umah mak bapak aku…tunjuk lagak..xbercakap ngan mak bapak sendiri…pastu tu rumah mak aku dia wat mcm umah dia…wahal umah tu bapak aku dh tukar nama aku…puiii!!!..yg pedih tu…mak aku nak gak bela mangkuk ayun ni…walaupun umur dh cecah 50an…aduuuiii…mmg xsedar2 lah spesis ni sampai bila2…

          0

          0
    • Nisha says:

      tak kan tak ada harta lain mak kau tinggalkan?? mungkin masa mak kau hidup dia dah wasiatkan rumah tu utk anak dia yg lain, aku percaya laki kau bukan shj pinjam utk rumah mak kau tapi ada juga utk keperluan family kau sendiri, tu pasal hutang bertimbun2, dunia skrg siapa yg tak ada hutang kecuali kau org kaya

      0

      0
      • Aku says:

        Hidup lagi mertua ai…Tp awal2 dah wasiatkan rumah ni kat anak pompuan dia srang..sbb janda..tp gaji beriban tak hinggat… n sorang lagi kat anak lelaki kesayangan yg kaki judi..boleh ?

        Ko tak yah nak percaya sgt cakap ko tuh..sbb mmg tak leh percaya…
        Mmg mertua aku pinjam duit tuk buat rumah …bukan tuk aku pun…
        At the end tak byor tp tak maklumkan apa2… Tau2..simpanan ,kereta,asb dah lesap insolvensi amik…ko tak geram ker? Tak mampu bayar bagitahu..ni diam …habis semua simpanan d kebas insolvensi…habis anak2 aku nak makan pasir…nyaris2 laki aku kena buang kerja…ko rasa tak kejam ker?

        0

        0
      • kambing gurun says:

        tak juga.. boss saya pun kaya juga tapi hutang menimbun2… alasan dia sayang nak g bayar.. duit tu macam merayu jangan bagi kat org lain..apa punya spesis daa..

        0

        0
    • kasturi wangi says:

      sabar kak..akak bagilah sokongan pada suami dan doakan pada Allah agar ibu dan adik beradik suami akak diberi hidayah dan insaf atas kesilapan.. InsyaAllah ada ganjaran yang Allah akan berikan pada suami akak andai dia redha dgn apa yang berlaku.. tak dapat didunia InsyaAllah diakhirat..

      0

      0
      • Kasturi sgt wangi says:

        Amin…Alhamdulillah…ada jugak insan yg bijak memberi komen…thanks a lot..semoga hidup kasturi d lindungi Allah swt….

        Sometimes parent pun sanggup buat camni kan..ari raya ari tu ngan kereta kena tarik,rumah kena tarik,duit gaji beku,simpanan asb habis d kebas,
        Dgn anak2 kecilnya…cuba bayangkan…

        Macam akak cakap..tak mampu bayar bagitahu..bolehlahg bincang ngan bank..ni dah setahun tak bayar…senyap jer..segala surat menyurat ke rumah mertua lak tuh…bank pun satu…takkan takleh cari owner sebenar….

        Somemula kena..akak ni manusia biasa..mmg hamuk lah…hamuk ngan suami lah..bukan mertua..kan laki aku marah pulak..aku g hamuk ngan mak dia kan….kan…

        Adoilah…benda2 cam gini ( muflis ) boleh bagi tekanan mental tau…sampai hati derang…

        RM170k…mana nak cekauuuuuuuu

        0

        0
  13. entah says:

    lol

    0

    0
  14. aku says:

    come on! hal ni pon nak jd isu ker??
    kesian budak nie. artis pon manusia biasa jer..nak guna duit byr itu ini.
    korang ingat ni artis ‘hollywood’ punya payment ker..
    dah2. tutup case. jgn nak aibkan org. mcm korang tak pernah buat loan…happaraaa…!

    0

    0
  15. loyarburuk says:

    ala, just make sure kau hadir creditors meeting setiap kali dan buat bayaran sepertimana dipersetujui pihak-pihak. kalau ada duit lebih, bayar la lebih..kalau ada duit banyak, cuba kaw tim dengan bank kalau boleh buat bayaran lump sum at lesser amount. bank selalunya bersetuju walaupun jumlah berkurangan (tapi jgn byk sgt beza). Once finished bayar pada insolvency dept, make sure kau cari lawyer untuk buat permohonan discharge of bankruptcy di mahkamah..kalau tidak, mmg selamanya nama kau ada dalam CITOS & CCRIS..dan sila jgn salahkan mana2 pihak kalau nama korang masih dalam list, sbb ini mmg procedure (termaktub dalam Bankruptcy Act 1987)..kena buat discharge setelah habis bayar..**ini utk org2 lain yg berstatus muflis mcm mamat rambut kerinting tu..

    0

    0
  16. Didie says:

    Univeristi Sains Malaysia Perlis (UniMAP)..Universiti Sains Malaysia (USM), Penang..Universiti Malaysia Perlis (UniMap), Perlis..Adeh..kalau ye pun salah sebab copy paste alert ler sikit benda2 mcm ni..huhu..dah la copy paste..silap pulak lg..ish..

    0

    0
  17. haiqal says:

    sejak bila ada universiti sains malaysia perlis?

    0

    0
  18. lalalala says:

    retisss hollywood pun de yang bankrup x bayar hutang…

    0

    0
  19. Ija says:

    Pasai benda nih sume owg dok maki…patutnya wat pengajaran..kot2 uolls nak pinjam jgan x byar or pe2 la…nih tak…manusia

    0

    0
  20. Anonymous says:

    Umur 19 pun bank dah bagi pinjam ke? Aku keje bank juga.. setau aku nak pinjam duit byk prosedur.. kelayakan gaji dan comitment … umur 21 ke atas

    0

    0
  21. Mirai Suenaga says:

    tu rantai Aweera, tak de org nak bising ker?

    0

    0
  22. mat tajam says:

    alaaa budak ni..x minat lah nak baca..
    bang nara..g la cari cite yang hot-hot sikit..cam AWIE yang dah bercerai tu..baru la masyukkkkkkk

    0

    0
  23. Miss Elliott says:

    heran aku… yg c aweera ni pakai rantai siap ngn gelang skali xde plak korang bising ekk? apsal plak klw c jehan pakai ader jew org nk tunjuk pandai?

    0

    0
  24. DIA says:

    semoga d permudahkan jalan aweera nee tuk menyelesaikan masalah utang dia. tak semua org berkemampuan, kan dia dah cakap terlalu peribadi. yg pasti utang wajib d bayar…

    0

    0
  25. Anonymous says:

    AKULAK JADIK GERENTOR LAKI AKU. PASTU LAKI AKU TAKNAK BAYAR DUIT KERETA YANG DAH KENA TARIK TU. NAMA AKU DAH MASUK SITOS. TAPI LAKI AKU RELAX JE APTB.

    0

    0
  26. mizszie says:

    aku student unimap, since when unimap jadi universiti sains plak ni,,, ayoii

    0

    0
  27. skyflowerz says:

    x pyh sibuk hutang org..pikir hutang sndri.

    0

    0
  28. aku pun bukannya baik sangat says:

    Bang nara.. blog ni memang jaja kisah peribadi org ye…? duit nuffnang yang abg dpt hasil dari menjaja gosip artis ni abg guna buat isi minyak je la ye….

    0

    0
  29. Anonymous says:

    Laki aku plk bli kete pkai nama aku, kwn die jdi guarantor, last kete kene tarik..
    kesian kt kwn die black list jgk.. aku byr lar kt bank ckit2.. smpai langsai.. laki aku haprak x kuar duit satu sen pun..
    Pastu, die bli lgi brg.. aku x sdr die ltk nme aku sbg join purchaser.. siap tiru sign aku tu..
    x byr jugak.. name aku msuk CTOS.. cari duit merata-rata aku nk lgsai.. die lgsg x peduli..
    Tp, skrg ktorg dh dlm process cerai.. aku msih lgi menanggung hutang. Tapi xpe, aku anggap sedekah jer lar.. hrp2 Tuhan akn bg aku yg lbih baik.

    0

    0
    • senasib says:

      sm la nsib kita dik non.. lepas rs d bodoh2 kan, ku lari cari laki lain yg layak d buat suami. abis la hampir 20k dgn kau. now masih mnanggung beban hutang si brengset tu. apa la nasib….

      LAKI2 MMNG X GUNA KAN? BONGOK PUNYER LAKI2 SPESIS NI..

      0

      0
      • Kalau lah boleh... says:

        Aku pun rasa nak cari suami lain..tp susah lah…jd macam trauma lak…
        Suami aku ni berlembut sgt…
        Mak dia control semua…rumah,kereta,simpanan semua dah habis…
        Dalam family suami, suami jer yg berkahwin..tp mak dia mintak kaw2… Yg lelain gaji beriban lagi mahal dari suami…mak dia tak mintak pulak..
        Adakah aku ni bukan menantu kesukaan…
        Aku rasa nak berpisah…tp anak dah 4 …mana ada jantan yg nak…

        Jantan yg pentingkan org luar selain dari family …mmg sgt kejam…sian anak2 aku…yg aku ni..habis semua barang kemas tergadai…sbb nak nurutkan kehendak mak nya…what should i do…..ohhhh…stresss…

        0

        0
  30. maklong peah says:

    Dah jadi artis… dapat duit show riban2.. tak boleh nak bayar yer….

    0

    0
  31. jamal pak tongkol says:

    beli korset la tu..beautiful.

    0

    0
  32. Warren Kuan says:

    Semoga aweera dapat mengatasi masalah kewangannya secepat mungkin.Stay ROCK Aweera! :)

    0

    0
  33. minahkepo-chi says:

    gadai je la rantai tu buat tambah-tambah byr pinjaman,,,wakakakak

    0

    0
  34. momon says:

    takleh nak salahnya dia gak.kita tak tau pe masalah dia pas pinjam tu.aku pun ada masalah nak bayar pinjaman kereta.pas bercerai dgn laki kena tanggung sendiri la bayar ansuran.parah 3 bulan dah tak bayar.takde sape nak jadi macamnie.even aku bekerja tapi tetap tak mampu nak bayar sebab gaji ciput.cuma tak muflis je.setiap orang ada masalah.so skrg aku wat keje part time jual nasik utk tampung belanja.

    0

    0
  35. minah jambu tukar kaler merah biru says:

    hensem betol si Awira ni eeeee geram minah jambu tengok muka dia …kalau minah jambu dapatttttttttttttttttttt emmmmmmmmmmmmmm tk tau la ape yg minah jambu nk buat …dh ada minah ke belom ni ???????? rasa2 macm ada..tapi rasa2 lagi skali macm tkde minah dia ni…..tapi tk logic jugakkkk..tkan hensem2 cngini tkde minah kan ???? sedangkn mamat sepah yg kurang hensem tu dh ada minah jambu..tkan dia ni tkde kan ??? Ahhhhhhhh malas nk pikir2 lah ! helo Awira please kol me at this hp no 83385147 minah jambu sentiasa akan menunggu panggilan dari u…lov uuuuuuuuuu..

    0

    0
    • Aweera says:

      ok minah jambu nanti Aweera kol u…tapi Aweera nak mintak tolong ni..boleh tak minah jambu tolong bayarkan hutang Aweera. kalau minah jambu sanggup bayar hutang Aweera..Aweera akan belanja minah jambu burger ya then kita masuk bilik tak kuar2

      0

      0
  36. wekk says:

    WOI AWEERA…AK KNAL SGT DGN KO N FAMILY KO…SEJAK BLE PLAK KO KEJE KT UniMAP TUH? PULAK TU…DH LA SALAH BG KENYATAAN ” Universiti Sains Malaysia Perlis (UniMAP)” ….BLE MASA PLAK UniMAP OR UNIVERSITI MALAYSIA PERLIS YG DULU JGK DI KENALI SEBAGAI KUKUK OR Kolej Universiti Kejuruteraan Utara Malaysia jd “Universiti Sains Malaysia Perlis (UniMAP)”….MAIN PETIK JE KO NI KAN…KTEORNG BDK ENGINEERING LA…..BKN BDK SCIENCE……KO DLU SLALU MSUK COMPETITION YG UniMAP ORGANIZE “BATTLE OF THE BAND” N ASYK2 KO JE YG MENANG….MCM XD ORG LAEN LG JE YG TALENTEND…..XSILAP AK BAPAK KO BUKAK KDI MKN KT DLM KOLEJ KEDIAMAN KAT KUALA PERLIS DLU KN…..

    0

    0
    • wee says:

      lol…

      pasal salah nama unimap pun nak salahkan aweera…padahal tukang taip statement aweera tu yang salah tulis…pesen nak cari point nak salahkan orang..

      ye ye tau lah korang budak engineering…tak perlu nak mention kot..

      0

      0
    • minah jambu tukar kaler merah biru says:

      helo wekk ! kau ni apesal ? nk mampos ke pe ! mesti la dia asek asek menangggg je pasal dia hensem ! suara dia pon powerrrrrrrr ! pasal bapak dia bukak kedai makan pon kau nk sebokan ? eeeeeeeeee ape punye jenis orang kau ni eeeeeeeeeee ….bapak dia baru bukak kedai makan kau dh sebok ! kalau bapak dia bukak kedai urot pulak camana ????? ape pulak nanti yg kau nk cakap n umpat kan ?????? ni lah mlayu mulot macm pundek kerbau huh !!

      0

      0
  37. wekkk says:

    KUKUM…..BUKAN KUKUK…..TYPO ERROR PLAK…..SBB BENGANG DENGAN AWEERA PNYE PASAL SMPI SALAH TYPE AKU

    0

    0
    • Anun says:

      Kau dah kenapa bengan ngan Aweera ni..dia ade hutang ko ke??
      Anggap typo error je dah la…marah sangat pulak…engineering tu bukan ke undar subject science?? Over lak ko ni…meroyan

      0

      0
    • lara_hati says:

      baru nk tegur psl salah kukuk tu , sebenarnya aweera pernah bekerja dgn UniMAP , cek ja tk tau.check dulu sebelum komen…huhu

      0

      0
  38. adnan semput says:

    rantai dia ala2 bintang yahudi. cer gugel…

    0

    0
  39. tacacila says:

    xde ke orang nak rembes kat dia?

    0

    0
  40. Loket says:

    Eh takder ker orang yang nak bahaskan loket mamat ni ala lambang Israel? Opsss.

    0

    0
  41. Rantai dia tu lambang heartagram.
    Dia peminat band HIM.
    Itu je kot.

    0

    0
  42. Hantu raya says:

    Aku pun tak kenal sapa dia nie? Artis kah? Model kah? Pengacara MHI kah?

    0

    0
    • ada lagi si bodoh sombong... says:

      memang sah kau bodoh sombong…nyah kau orang asing lagi terasing…dari tanah merdeka ni…hipokrit….tenok punya orang…boleh blahlah lu….. wwerkk…..:0

      0

      0
  43. MinatAweera says:

    Kesian aweera, doakan semuanya agar berjalan dengan lancar :)

    #Membuat kesilapan itu manusia Memaafkan kesilapan itu kemanusiaan .

    0

    0
  44. che su says:

    aweeraaaaa…….hang jgn buat malu org perghlih na…hang pi bayaq hutang tu cepat…

    0

    0