Written by Bella | February 24th, 2016

Dikecam oleh beberapa pihak kerana memuat naik video yang mengritik sistem sekolah dan guru kerajaan, adik Neelofa iaitu Nur Ameera telah tampil membuat permohonan maaf secara terbuka menerusi akaun Instagram miliknya.

Jelas Ameera, beliau sama sekali tidak pernah berniat untuk mengguris hati mana-mana pihak.

Video yang dimuat naik ke YouTube itu adalah atas permerhatian dan pengalaman beliau sebelum ini dan percaya beliau juga mempunyai hak untuk memberikan pendapat tersendiri.

I’d like to apologize to anyone who was offended by my recent video about education on Youtube, as I had no intention whatsoever to hurt you in any way. Everything I said was based on my experience and what I observed, as mentioned in the video.

I was only comparing, I didn’t mean to bash or anything. I think I had the right to express my opinion on the question that was asked and you had your rights to comment, agree, or disagree with the opinion.

You guys have been updating me with so many comments, tweets and such which made me realize how much you actually care by spreading awareness for me to become better. I thank all of you for that. I’ve forgiven everyone who have said various things to me, and I deeply apologize to everyone I’ve offended. I will be extra careful with my next videos. And again, I’m sorry.

Erm, tak dapat dinafikan mungkin ada satu dua guru yang tidak memandang serius dalam kerja mereka tetapi tidak semua. Tanpa guru tidak lahirlah pelajar pintar dan usaha mereka dalam mendidik anak bangsa sehingga berjaya harus dihargai.

113 responses to Isu Kritik Cikgu Kerajaan : Adik Neelofa Nur Ameera Tampil Mohon Maaf

  1. anakmurid says:

    hang ni org penang kata mangkaq ubi

    0

    0
    • Kiah says:

      kan…dia ajalah jadi cikgu…bising plak. dah la gaji ciput, kertas kerja belambak. buku2 nk semal, mesyuarat lagi gitu gini. baik ko senyap saje…kalau x boleh menyumbang apa2 pada profesion perguruan.

      0

      0
      • kak nam says:

        saja nk buat2 publisti murahan tu kiah. kakak nya fofuler…adik pun nk tompang sekaki lah tu. mcm geng2 maembong. sorang berlakon jdi retis, berderet-deret kt bawah sibuk nk glamer jugak. kesian betol.. chuols.

        0

        0
        • ros maria says:

          kalu kt spain negeri kelahiran aku budak2 mcm ni dipanggil…la poyos de la hauk la kejung porkei di boleh belah.

          0

          0
        • Cili Boh says:

          tutup tetek2 ko dulu la dik. pesan pada kakak ko sekali.
          diri sendiri pon x betol. tudung pon singkat, dada tersembol cenggitu…beli la cermin dik. pleaseeee!

          0

          0
        • fafau says:

          what is wrong with her?

          if you have nothing nice to say…shut the fark up, bitch!

          sit down!

          0

          0
        • teacher says:

          hey …didn’t your family teach you manners or at least respect other professions? what a bloody waste of a sperm. who do you think you are huh? bloody fool…

          0

          0
        • Podaaaaahhhhh lah! says:

          Motif upload YouTube pelbagai…xde kerja lain ke?! Ko kerja apa sebenarnya?! Ko hebat sangat ke?! Anak kerabat mana?! Apa kelulusan ko?! Motifffff??!!!

          0

          0
      • izue says:

        ehh budak ni. poyo nye. lebuh2 pulak. mentang2 la ko sekolah pribate. berambos lah!

        0

        0
      • Anonymous says:

        they ols ni mmg over. yg kaya bapak tiri. puihh.

        0

        0
        • anak perak says:

          minah2 kelantan bila dah senang mmg mcam tu. datang kl beli rumah, naik kereta besar, beli rumah banglo .. pas tu poyo.

          aku benci minah2 kelantan poyo ni budget good good. :(

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia bukan adik kandung kpd neelofa.
          bapak dia kaya…(bapak tiri neelofa- si khan tu)

          0

          0
        • Anonymous says:

          Adik kandung laaa….bapak je lain..Mak dia khwin bapak tiri dia tu dapatlah adik dia nie..tapi mcm poyo je budak nie..bkn lawa pon

          0

          0
        • tiru tiri says:

          Adik kandung bila bapa sama tapi mak lain.. kalau kes ni mak yg sama bapak lain. Jadi adik tiri lah. Aiyo

          0

          0
        • Anonymous says:

          Tak kira la anak tiri ke…anak haram ke? Anak buloh betong ke? Yg dia ni tiba2 nk memperlekehkan kerjayaan org pehal?! Hebat high class sangat ke?

          0

          0
        • Anonymous says:

          WTH????SAMA MAK KE SAMA BAPAK KE, TETAP ADIK BERADIK KANDUNG LAA..AIYOOOO DEYYY. NAK AJAR ORG PASTIKAN BETUL, NNTI BOLEH SALAH AJARAN. TAK KISAH LA MAK SAMA,BAPA LAIN, ATAU MAK LAIN BAPA SAMA, ATAU MAK BAPAK SAMA, ITU NAMANYA ADIK BERADIK KNDUNG. TIRI LAIN..AIYOOOO

          0

          0
    • kak ta says:

      kalau kat kedah budak2 berangan good good ni dipanggil..kelolo atau hawaq. bermakna- LOSER.

      0

      0
    • Muz says:

      Dear Ameera,
      You’re still young and you have long way to go.
      Tolong jgn ikut jejak kakak u boleh? (Wlaupon mmg u yg lagi over dari kakak u).
      We understand that you & your family mmg dah senang, kaya, able to get whatever you want, due to mempunyai ayah tiri yg cukup kaya..
      But we all cannot stand you & your sister’s personality.
      Allah dah kurniakan wajah yg cantik, u cuma perlu perbaiki dan completekan dgn personality yg baik..
      Sudah lah, tolg jgn menjelikkan org lagi boleh.?
      Honestly, 2-2 bradik ni buat aku rase nak sepak je.
      Terlalu berlagak pandai, berlagak kaya, berlagak bagus.
      Ya Allah, may god lead Neelofa’s family to the right path.. Sadis naw.

      0

      0
    • Kak Mary Lordes says:

      kakak dgn adik same same. haritu upload photo pasal tudong hantar ke israel lah…bangga konon. 5-6 orang islam kat sane beli, dah kecoh. padahal israel tu dr zaman 80an dok bunuh org2 palestine. eeee..rimas betol lah haku adik beradik ni. mcm x sekolah je attitude…

      0

      0
      • LOL says:

        Tu belum kata nak bukak butik tudung kat new york uols. Hadoiii la. Kalau kata nak bukak kat dubai dulu bole hadam lagi. Ni new york!! Agak agak kat new york tu dlm sehari berapa ramai yg masuk butik tudung dia tu? Siapa target customer dia kat NY?

        0

        0
        • pengguna x tertipu says:

          dia cakap nk bukak online aja….tapi awal2 dah kompang. padahal tudung pun…kualiti mcm haper entah. tudung vietnam lagi kemas jahitan.

          1

          0
    • Anonymous says:

      1lg.. Pelaq 3 segi..

      0

      0
    • Boboy says:

      opinion is like an asshole, everyone has it. unfortunately…some assholes are stinkier and louder than others.

      good bye.

      0

      0
    • Really ??? says:

      Adik yang bergigi besi,
      MAK kau. BAPAK kau. KAKAK kau Neelofa (MRSM) pun sekolah gomen jugak.
      Kakak kau yang Janda yang suka ber selfie dan ber-romen peluk-peluk dengan Sharnaz Ahmad pun sekolah gomen….

      Aku setuju dengan kau… patutlah kakak-kakak kau yang bersekolah gomen tu HANCUS…. tak macam kau yang bersekolah international school tu perasan bagus.

      0

      0
    • noorkartini says:

      budak bohsia memamg la macam ni! kalau kau sekolah INTERNATIONAL PUN BUKANNYA KAU BUDAK CEMERLANG KAT SEKOLAH TU PUN! memang cikgu sana cakap kau taraf benggap yang teramat tapi acah acah bijak…bila exam FAIL!!!!!!!! piiigiiiidahhhhhhhhhhhhhh

      0

      0
  2. datin semah says:

    poyo la…baru kaya dah celupar.

    0

    0
  3. r i t a says:

    bukan senang nk jadi guru wei..lebih2 lagi murid2 mcm taik. mak bapak harap cikgu mendisiplinkan anak. bila kena cubit..serang cikgu kt sekolah. padahal anak..perangai…syaiton!

    0

    0
    • Ibu Dulu2 says:

      win sgt rita. mak bapak zaman generasi Y..anak baru sekor dua…pun x boleh nk disiplin anak. harapkan org gaji aja walaupun anak2 dah besar. kesian aku tengok, lebih2 kt kl ni. buat anak teror, asuh anak x reti.

      0

      0
  4. adudu says:

    Alhamdulillah. Baguslah mintak maaf. Takde manusia tak buat silap.

    Ps: Jangan kutuk pendidik mana2 sekolah or institusi pun. Kerja diorang mulia, mendidik n mengajar. Bagi ILMU… please hormat. Jangan nak compare kalau ko tak pernah rase.

    0

    0
  5. kentut kau says:

    booooooooooo,,, ,,,, kau tak glamerrrrr….tak cantik pon… I suka I tak glamer n tak cantik…….boooooooo….hahaha,,

    0

    0
  6. kentut kau says:

    booooooooooo,,, ,,,, kau tak glamerrrrr….tak cantik pon… I suka I tak glamer n tak cantik…….boooooooo….hahaha,, ..

    0

    0
  7. Lorat says:

    Berapa ramai sebenarnya cikgu2 kat Malaysia ni jadi cikgu sebab memang passion, dan berapa ramai sebab TERPAKSA? Dah grad tapi susah dapat kerja so apply course perguruan as last resort pastu merungut susah la, murid macam setan la, banyak paperwork la… ikhlas tu tiada. Campur pulak dengan gaji yang tak seberapa tu kan, lagi la…

    0

    0
    • Anonymous says:

      dapat mak bapak mcm ko…habis. asyik nk salahkan cikgu je. puih.

      0

      0
    • Anonymous says:

      Like me..ye mula2 kena paksa dgn mak..tp trust me.Allah xkan letakkan seseorg tu sebagai cikgu tanpa sebab..fed up mcm mane pn seseorg cikgu tu rs, instinct dia utk mengajar n menasihat tu alwiz ade…

      0

      0
    • Anonymous says:

      excuse me..terpaksa???tahu x berapa ramai guru yang ada master & phd..tahu x berapa ramai ada sijil doktor & engineer end up pilih profesion perguruan..kalau awak tak suka jadi guru itu awak punya hal tapi tak perlu nak nilai pilihan orang lain..btw aku pun bukan guru cuma menyampah dengan orang yang suka memperlekehkan keje orang lain

      0

      0
      • Anonymous says:

        Ala mmg betul pun, x dapat kerje nak pi jadi cikgu..berlambakk okay..tapi x dinafikan ada yg tukar profession tp alahai boleh dikira la..cuba btau sape yg jadi doktor tetiba pi tukar jd cikgu tu? yeah ada kot, tapi ramai????? agak2 la pun..
        klau tuka nak pi jadi cikgu sbb susah dapat kerja pun, apa masalahnya, bagus la tu. ok apa jadi cikgu.

        0

        0
        • Ally says:

          True. Im learning in a gov school and my physics teacher was a civil engineer + my pe teacher was a microbiologist :)

          0

          0
    • cikikaka says:

      gaji x seberapa? aku tgk cikgu2 ramai je yg hidup selesa cukup makan pakai semua. rumah cantik kereta besar. ape masalah ko skrg ni? yg penting keberkatan. duit byk mcm mane pun x bahagia anak nakal nak buat ape?

      0

      0
      • Lorat says:

        Habis tu kenapa cikgu cikgu sekalian masih merungut gaji tak setimpal dengan beban kerja yang banyak? I tak tau.. dorang sendiri yang komplen.

        0

        0
        • pendapat aku je laa says:

          aku xtau psl cikgu yg komplen psl gaji sikit ke byk ke tp dari segi beban keja cikgu ni stressful dia aku rasa lain dari kerja opis.

          ada byk faktor: utk cikgu yg paling bagus pun ada byk kesulitan kne hadapi

          1. mak bapak budak: org keja opis xde la kne layan parents. 40 murid 80 ibu bapa… kalo ajar 10 kelas ada 400 murid bermcm ragam.

          2. kalo cuaca panas ketiak lencun. skolah xde aircond mcm opis.

          3. budak skrg x mcm bdk dulu. dulu ko jegil dia senyap. skrg ko cuit, ko viral

          4. admin work dan uploading info menerusi sistem yg slow. cuba ko try sekali la . x tau dh elok kot tp kwn aku komplen kne bngun tgh mlm upload info.

          5. nmpk kerja separuh hari, persiapan tiap2 hari. bkn mcm org opis. masuk krja 8am stay back lg 10 pm. not everyday is the same kan. diorg hadap bnde sama day in day out.

          6.ada parents murid lps tgn expect anak nya jd pndai tnpa buat ulangkaji di rumah. dream on. bila anak fail salahkan guru. bg profesor ngajar pun kalo genetik bodoh dan malas….. x ke mne.

          0

          0
        • Lorat says:

          To “pendapat aku je laa”.. this… is excatly yang I maksudkan. Gaji tak setimpal dengan beban kerja. And I rasa gaji cikgu2 kat Malaysia ni antara yang terendah compared to negara2 lain. Sebab tu bila bdak meera ni jadi isue, kita patut tengok kenapa jadi macam ni.. antara sbbnya cikgu gomen mmg strees. what sgould we do then? gomen patut pikir cara nk kurangkan beban guru so they can focus on the students only, bukan kertas kerja lain, like those intnl school does.

          0

          0
  8. kucing kiut says:

    alhamdullilah jika dah sedar. semoga adik ameera akan lebih dewasa
    tau cakap omputih bukan bermaksud dah pandai pikir.kat negara omputih sana. bodoh ke pandai ke semua cakap bahasa omputih. krn tu bahasa depa.
    english is just a language. not a sign of intelligent / wisdom

    0

    0
  9. cikgu bedah sini says:

    kenapa lak tiba2 cari salah cikgu la ni? menopause dah ke haper budak ni?

    0

    0
  10. Zack says:

    budak pompuan baru nk tumbuh bulu…biasa lah. tengah hormon bergelora….

    0

    0
  11. Lorat says:

    Btw I think the tajuk ni totally wrong, but orang terus hentam dia especially bila mereka tak tengok video yang diperkatakan. Eiii tak baik la uols buat macam ni, tak takut dosa ker?

    0

    0
    • Anonymous says:

      ko yg lorat ko ckp orang…

      0

      0
    • Lorat says:

      Ala apa pun dia “tersilap” cakap dia dah minta maaf pun kan.. ni yang korang2 maki hamun attack dia personally, bila nak minta maaf?
      And cikgu cikgi kakiktangan kerajaan yang makan gaji buta manjang, bila nak minta maaf makan duit haram? Ker tak sedar? Maklum la.. alah bisa tegal biasa.

      0

      0
      • Anonymous says:

        org keja opis bersepah mkn gaji buta. main fb main insta. surf net masa opis not related to work etc how?

        0

        0
        • Lorat says:

          beza nya gomen tu duit rakyat.. opis tu antara dia dengan boss lantak dia la. nak nak kalau opis bapak sendiri.. lagi la lantakkan dia.

          0

          0
  12. Anonymous says:

    kritik siapa pon boleh dik hoi. grow up…juala tudung senteng dgn kakak ko aje lah and…shuddup!

    0

    0
  13. poyos la says:

    xpyh la ckp semua sekolh kerajaan ckp je la sekolh yg ko g ngaji dulu x bagus klu bdasarkan pengalaman ko!!! mention name sekolh jer senang!!! mcm la ko sorg yg mampu pegi sekolah swasta .. poyo jer

    0

    0
  14. anonymous says:

    D negeri kelahiran aku plak org cenggini d panggil attention seeker…

    0

    0
  15. Anonymous says:

    inilah contoh beauty with no brains.. pity u

    0

    0
  16. Anonymous says:

    adik neelofa ni talk too much but gain nothing at all..tell her to keep her mouth shut. Itu pengalaman dia not other people. Jangan lah lebih lebih. Nak minta satu Malaysia baca statement dia tu..Pandailah sgt..Memuji pun tidak mengutuk pun tidak , lu fikirlah sendiri..what’s wrong with u?

    0

    0
  17. Stop says:

    No more next videos pls..even if u unintentionally plan to hurt other ppl who r already hurt with other current issues…looks like you have.

    0

    0
  18. Anonymous says:

    kena sumbat dgn jantan mix baru nk senyap kot mcm kakak ko dulu…..

    0

    0
  19. Anonymous says:

    walk the talk , bitch! or lese shut up.

    0

    0
  20. Alice in wonderland says:

    Idiot. For the amount of “out of the box” lessons you learn in your Great International School , they didn’t teach you how to express your opinion in a less offensive manner? How to choose your words smartly so that your opinion will come out valid and tak stupid sounding? They don’t teach you that you should do your research before putting forward your claims? Teachers in government school are less qualified? On what basis? Yang ni aku menyampah. . kesian cikgu2 sekolah kerajaan. I believe their hands are tide and often had to give in to our system yang masih banyak perlu Diperbaiki. Teachers in government school takde choice, cikgu international pun takde la hebat mana dik. Kalau bukan 1st language dia English, englishnya Malaysian English jugak. Bunyi english kepong / balakong gak dik.

    0

    0
  21. Alice in Wonderland says:

    Sorry, aku kalau nak marah mmg keluar omputih.

    Plus, aku mmg bengang kalau org cakap takde niat nak mengguris hati bla bla bla…takkan takleh pikir Ada the aku cakap ni Akan offend orang ke tak. what the heck were u thinking when u openly critisizing goverment school teachers with baseless claims!!!

    Nak bagi opinion memang tak salah, tapi jangan generalised jam semua guru kerajaan / semua sekolah kerajaan macam tu if ur reference is only ur bloody school!
    Itu yg aku maksudkan bagi opinion dgn bijak! Meh! Panggil aku pi mengajar sekolah International kau tu. obviously ur international teacher is not doing his/her job well.

    0

    0
  22. Anonymous says:

    what a bloody idiot. don’t even know how to respect people.
    who cares about your opinion or video???

    0

    0
  23. Anonymous says:

    bapak tiri lopa bapak kandung si ameera ni….

    0

    0
  24. Anonymous says:

    amera senaraikan perkerjaan adik beradik ko yg berbelas2 tu….

    0

    0
    • amera says:

      hahahahahah,…aku suke komen ko! MMG WIN!!!!!!!!!!
      SILA SENARAIKAN PEKERJAAN ADIK BERADIK KO YG BERBELAS TU.KAHAHKAHKHKAKHAKHAKAKHA

      0

      0
  25. Ubi says:

    Sorry..tisha jauh lagi lawa dari ko..sbb tu byk gmbr tisha dlm ig mak ko dari gmbr ko..

    0

    0
  26. toit says:

    selalu polis je kena hentam..skrg cikgu lak..apelah yg slek lagi. xhabis2..bukak lah minda weh. ckp speaking bagai tapi otak..x setara dgn kespeakingan kau.

    0

    0
  27. loyalmalaysian says:

    knape org sekrg ilmu pon x tinggi mana, belajar pon takat ala2 cukup makan memandai nak komen mcm2… mengelirukan org dan merosakkan negara saja org mcm ni…klu bodoh senyap saja sudahlah. Lepas tu minta maaf la pulak…adoiii…
    kebodohan apakah !!!.

    0

    0
  28. Ibu says:

    Tak apalah tu pandangan & pendapat peribadi dia, cumanya patutnya tak perlulah di youtube kan kerana ada sensitivity, mana2 sekolah ke cikgu ke murid2 ke semua ada kelebihan dan kekurangan masing2, kalau semua satu Malaysia berkemampuan pasti semua nak hantar anak ke private school kann maka tak wujud lah lagi sekolah kerajaan, kementerian pendidikan pun on going berusaha nak perbaiki system pendidikan

    0

    0
  29. nadiana_orange@yahoo.com.my says:

    bersiap sedia lah…
    nurse kerajaan, doktor kerajaan, jurutera kerajaan, bomba kerajaan dan lain2 lagi yg berkaitan dgn kerajaan selepas ini mungkin nasib anda pulak kena hentam!!!!..

    oii budak klu ko hebat n bagus sgt… ko kritik la PM ‘kesayangan kita’
    kritik la cara pentadbiran beliau…. baru la setaraf dgn ko yg bijak pandai dan kaya raya!!!!

    0

    0
  30. annoyma says:

    GO AWAY AMEERA!!!

    0

    0
  31. loyalmalaysian says:

    JUST SHUT UP YOUR MOUTH. I JUST DON’T EVEN WANT TO LISTEN TO ANY OF YOUR STUPID OPINIONS.

    0

    0
  32. Anonymous says:

    ini budak yang cakap melayu anjing tu kah?……. buat hal2 yg memalukan lepas tu minta maaf………. tapi boleh pula tulis I’ve forgiven everyone who have said various things to me. macam mana tak orang cakap macam2 dia kurang ajar macam juga orang pakistan lain di bumi malaysia…. sudah kaya sikit macam dia yang berkuasa…. nanti kawin Bangla lah budak ni……. sama bangsa mereka

    0

    0
  33. Teddy Bear says:

    umur baru berapa nak cakap camtu.. memang ada betul tapi tak semua macam tu

    0

    0
  34. Anonymous says:

    Nk cakap dia international school/ pribate school. Tu aja niat nya…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    Macam good good je. Kecik2 lagi dah tunjuk bitchy giler. Harap ko kawin dgn tukang kebun sekolah besok!!!!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Biadap nya budak ni!

    0

    0
  37. Anonymous says:

    Cuma nak tau,budak ni ada kelulusan apa?kerja apa?takat jual tudung buka butik duit mak bapa yg mmg dah kaya tu bt apa pastu nak perlekeh-lekehkan guru2..

    0

    0
  38. Anonymous says:

    You cant get away by just saying Sorry. Yes, you have the rights to voice your opinion but good luck in making many people upset. Nevermind, good luck seeking for forgiveness to the teachers in akhirat. Being young n immature doesnt mean it s ok for do things without thinking. Shut up and sleep.

    0

    0
  39. Anonymous says:

    Adik ameera. Its not easy utk msuk univ kerajaan. Only yg result bgus je boleh masuk. Biasa yg result bgus ni akhlak die pn bgus..i mean better la. Fyi..if u kaya, u boleh bayar je msuk international univ, univ swasta.. disitu u can find all kinds of friends, yg result spm truk ke prangai truk ke..sbb dh kaya, parents bayar jela msuk kolej. Bab pluang pkerjaan, gov pnya univ lebih org pandang n sijil nya bkn calang2. Org x respek taw klu u dr univ swasta..u pnye sijil pn ntah laku ke x.. depens on wat college. So, jgn pndg rendah kpd sistm pndidikan kerjaan. Sy dr skolah rendah smpai msuk univ smua sekolah n univ kerjaan. Alhamdulliah skrg ni dh ad tittle doctor. Lebih bgus lebih baik. Slama ni cikgu2 xprnh ad msalh nk mndidik..smue jalankna tggungjwb..

    0

    0
    • Anonomous says:

      Your claimed pasal uni swasta tak valid… xsemestinya uni swasta xda student yg berkualiti.. ramai ja kot budak yg result elok.. its their choice utk msk uni swasta.. and laku ja kot dkt market.. rezeki ada dkt mana2..

      0

      0
      • bubur lambuk says:

        bukan pasal kualiti student tapi ada sesetengah sijil uni swasta memang tak valid kalau nak masuk keje gov.

        0

        0
  40. panaaa says:

    nilah nama vongokkks bertingkat2..cer suh dia belajo kat pakistan ..pandai kondem je..malu je numpang kakak ko lopak yang x semenggah tu..kao buat sekolah sindiri la…

    0

    0
  41. sona says:

    biasalah dok kampung tetiba kakak glamer dia pon nak jugakkk..kalau aku jadi cikgu dia dah lama aku sumpah jadi buku teks puas ati dennn.
    kalau kao rasa dah terlebih bijak ngalahkan pintar cerdas gi amik pesa o level ke alevel ke..ni tak spm jugak kao redah …

    0

    0
  42. minah gomen keje di putrajaya says:

    ini lah anak org kaya bodoh tumpang kesenangan hasil mak bapak. So what kalau sekolah gomen… aper masalah kau bitch ? aku dulu sekolah gomen elok jer result exam cemerlang. Nak dapat result cemerlang tu atas usaha kita sendiri…cikgu di sekolah hanya beri tunjuk ajar je. Skrg ni kau nak ckp sekolah private kau tu bagus… so ustazah sekolah private kau tu tak ajar ke tutup aurat dengan sempurna ? pic kau nampak lengan .

    0

    0
  43. lia says:

    budak ni cam terencat jer..ade mental disorder

    0

    0
  44. Fz says:

    so kesimpulannya sebelom bercakap GUNA OTAK ya . ??

    0

    0
  45. alia says:

    Sebenarnya diorg ni berlagak sbb tak sekolah bantuan kerajaan.paling tak blh terima perangai anak family yg ada2 ni tak respect kaki tangan kerajaan. Mak bapak ko senang jgn belajar menghina org , Dan jgn ingat kakak dia org glamour blh buat business sana ko ingat org heran sngt.

    0

    0
  46. Qu Vida says:

    X payah nk berlagak sangat…Yg international school belum tentu pandai dan berjaya.

    0

    0
  47. Anonymous says:

    Cipet ko lahh..muda2 dah kekwat. Porahhh!

    0

    0
  48. ameera big khan says:

    i pegi sekolah kerajaan tapi berjaya jugak..isu jamban pun mau ambil kira..pisin nya class mu di jamban..haha..lului taya anak ane

    0

    0
  49. Mimie Sameon says:

    BIAQ PI ORANG NAK KATA APA YANG AKU PERASAN TANG KOPEK DIA NI MENIMBUL SEMACAM, DAH JADI MACAM AKAK NYA JUGAK TAPI JANGAN LETAK STOKIN DALAM BRA SUDAH LA NAA.

    0

    0
  50. Bukanpeminatdiapun says:

    Tak faham kenapa ramai sangat org butthurt dengan video dia. Padahal dia beberapa kali kata ‘some not all’. Memang point dia ada yg betul cuma yang tak adilnya sebab membandingkan sekolah yg yuran tinggi so boleh lah buat macam2. Tapi bab cara guru mengajar tu ada betulnya. Sbp or mrsm saya tak tahu lah. Tapi tipulah kalau sek kebangsaan takde cikgu yg mengajar acuh tak acuh. Bersembang dalam kelas sampai silibus tak habis. Kadang2 bergossip pasal guru lain dengan anak murid. Tapi ada juga cikgu yg sgt berdedikasi, prihatin dan sgt membantu. Tabik untuk guru2 satu Malaysia.
    So ambil je la yg positif dan perbaiki yg mana boleh. Ni sampai caci memaki, sekolah mana yg hasilkan org mcm ni? Orang kita ni memang tak boleh kritik sedikit pun ye?
    Untuk budak 15 tahun yg boleh bagi points mcam ni adalah lebih baik daripada budak2 yg buat upload video cintan2, menari2, menggeletis depan kamera.

    Serius berlapang dada lah. Jangan nampak sgt kesentapan korang yang tidak terhingga hinggat ke langit biru itu.

    0

    0
    • Kritik BODOH.... says:

      Setuju… tu kakak dia Neelofa baru je upload video miming Adele ala-ala terkinja kinja juga lah… so kau nak kata budak 15 tahuin baru belajar macamana nak pakai pad bila datang haid tu lebih bagus dari kakak dia Neelofa? Points taken.

      0

      0
  51. mao says:

    Seriously 15 tahun ka ni??
    OMG…
    Aku dulu dah lepas SPM pun xde nk touch up muka smpai mcm tu

    0

    0
  52. ini makan kau says:

    embrace social media. But don’t be it’s bitch.
    AND..
    No, you don’t have any right to give ‘your opinion’ on others. Especially how the earn for living, or how they even live their lives.

    Lesson to be learn si budak mentah.

    0

    0
  53. budak sekolah agama kerajaan says:

    ooooi budak…

    sekarang baru aku tau ini lah hasilnya didikan drpd sekolah private.

    bagus lagi attitude budak2 sek government,

    0

    0
  54. Opinion says:

    Then THINK before you speak..What an attention seeker..grow up girl

    0

    0