Written by AbangNara | December 18th, 2010

daphne iking

Kantoi sudah. Mungkin itu yang boleh dikatakan apabila bekas suami Daphne Iking membawa anaknya, Isobel untuk dicheck DNA dan mendapati Isobel tidak memiliki DNA miliknya. Mungkinkah Daphne Iking memang benar-benar melakukan hubungan terlarang semasa perkahwinannya sehingga lahirnya Isobel?

[note]Sampel spesimen tersebut kemudian dihantar ke Australia untuk diuji dan daripada laporan perubatan tersebut menerangkan bahawa saya bukan bapa kepada Isobel. Darah saya dan darah Daphne adalah jenis O tetapi Isobel memiliki darah jenis A.[/note]

Nampaknya kes mahkamah antara Daphne Iking, Ryan (bekas suami Daphne Iking) dan Darren (lelaki yang dituduh mempunyai hubungan sulit dengan Daphne) bakal membuka pekung di dada Daphne. Ryan khabarnya turut menunjukkan email dan salinan perbualan yang berbunyi “I love you” dan “You are my baby” di antara Daphne dan Darren.

Ryan juga memberitahu, beliau mengetahui Daphne dan Darren ada membuat rancangan untuk bercuti di Indonesia untuk melakukan hubungan intim. Turut dikemukakan di mahkamah ialah invois percutian di sebuah hotel di Bali, Indonesia yang didakwa antara Daphne dan Darren. Ryan sedang memberi keterangan terhadap Darren, 45, yang dinamakan sebagai defendan dalam saman peribadinya kerana didakwa memikat Daphne yang semasa itu masih berstatus isterinya.

Susah jugak ada bini cun melecun macam Daphne nie. Ramai sangat lelaki teruja nak mengorat. Hehehe. Kita tunggu kisah selanjutnya kelak. Sumber Mstar.

189 responses to Isobel Bukan Anak Saya – Bekas Suami Daphne Iking

  1. PAKCIK ZB says:

    wuhaa.. panas ni..

    0
    0
    • wah drh O mahal2..kalo ank kndung pttnye O jgk kn

      0
      0
      • be says:

        setau sy la ..w’pn kedua ibu bapa mempunyai darah yg sama, x semesti juga ank yg lahir akn mempunyai darah yg sama. dan ketepatan DNA biasanya ditentukan oleh peratusan keputusan bkn persamaan mcm jenis darah tu. kalu salah tolong betul kn..

        0
        0
        • ann says:

          apa motif ryan kuarkan statement ni? nk memalukan daphne? skt ati? nk hak penjagaan?

          0
          0
        • Shinta says:

          saya rasa bukan pasal nak malukan daphne. Tapi pasal maruah dia sebagai seorang lelaki dah tercalar. mana tak sedih, bila isteri sendiri mengandung anak org lain. padan muka daphne tu.

          0
          0
        • allid says:

          dia nk buktikan daphne ni curang…bkn salah dia, sbg suami maruah dia tercalar…

          0
          0
        • Quick Gun says:

          cuba fikirkan, kalau kau dapat bukti kukuh laki atau bini kau sedang merancang utk tidur ngan org lain, kau diam-diam sahaja ke? Atau fight maximum ?

          Itu yg si Ryan lakukan. Cuma, kesian kat anak diorang. Budak tu. Macam mana perasaan dia bile dia dapat tahu kelak apa yg pernah berlaku? Macam mana pulak budak tu akan fikir pasal mak bapak dia? Dua-dua pun tak boleh pakai ! Harap-harap budak ni pulak tak jadik macam mama atau papa dia !

          0
          0
        • loq says:

          nak tau jenis darah ape pon ade template dlm DNA jgk..
          Slalu kalo parents dua2 O, anak akan O.
          Even kalau sorg jek parents O (O & AB)
          kebarangkalian sgt besar utk anak dpt drh O.

          chromose anak terhasil drpd 50%chromosome mak and 50% chromosome ayah.
          Mustahil anak dpt trait yg luar dari keturunan mlaen kan atas kuasa Allah.

          *try to explain in simplest way.

          0
          0
        • yeke gini? says:

          Ek??
          kalu sorg o sorg lagi AB, possibility darah anak hanya A or B jela kn??mne bley O loq…
          sbb chromo slh sorg xde O…kire anak nnt akn jdk Ao or Bo = darah A or B…
          ade jek kes darah ank xsame ngn parents, kire ikot hukum DNA xmungkin berlaku, tp stil blaku…
          cume possibility SSSaaaannngattttla rendah…
          klu blood test fail, try DNA test ple…sbb blood test blom mbuktikn daphne salah…

          0
          0
    • lala says:

      nak tanya…Darren ni dh kahwin lum?
      aku minat daphne…tp nape jd mcm ni…
      anak jd mangsa keadaan…

      0
      0
      • http://kukukata.blogspot.com/2010/12/sekarang-aku-nak-isap-ko-punya-pulak.html says:

        artis malaysia skang ni da x cover2 dah semuanya da macam Hollywod (-__-“)

        0
        0
        • ish. klo mak bapak darah sama tak semestinya anak kena ikut parents. ingt tak penderma hati yg dulu. budak nama afiq kan. (tak ingt) kan mak pak dia jenis darah lain.

          0
          0
        • naktahu jugak says:

          kalo both parents darah O,
          it’s impossible untk ank tu dpt drh jenis group lain,
          msti akan dapat O jugak,
          sbbnye, adelah die punye hukum2 psl genes ni,
          nk trgkan kat sini takut jd kelas biologi plak, =)

          0
          0
        • nonanina says:

          ye btol… ank x semestinye ikut drh parents…
          yg bagusnya biarlah pakar memberi pendapat mereka…

          0
          0
        • rim says:

          Tak, sebab darah O+O = O jugak.

          Kan ada dalam buku bio.

          0
          0
        • zam says:

          ye, tapi kes afiq tu bukan darah O la……

          kalau darah jenis lain iaitu selain darah O, xpe la…

          tapi darah kalau darah mak bapak kedua-duanya O, anak mesti O jugak.

          Hukum ni cuma utk darah O, sbb gene O recessive, bermakna utk seseorang itu berdarah O, genotype dia mesti OO.

          bermakna dlm kes isobel ni, genotype dia bukan OO, tapi AO, menyebabkan phenotype dia jadi darah A.

          so, dlm kes isobel ni, kalaulah dia btul anak Ryan dan Daphne, darahnya MESTI darah O (genotype OO).

          tapi malangnya, dia darah A (phenotype A, genotype AO).

          so, dlm kes isobel ni, kita dgn mudah dpt tau dia anak dari hubungan terlarang.

          hehe… paham tak?

          rasanya cuma org yg blajar biologi je paham.

          0
          0
        • shahpronto says:

          Betul tuh… sape ambik bio tahu… tak payah test DNA pun dah boleh confirmkan… Kala parents dua-dua O… anak mesti O…

          0
          0
        • shalee says:

          HAHAHA LAWAK SUNGGUH KOMEN2 PASAL DARAH MCM KELAS BIO JE.

          0
          0
        • allid says:

          darah sama sekali pun xsemestinya hati mak bapak dia sesuai..klau camtu sap2 yg ada penyakit berkenaan darah, xpayah la nk cari darah org lain yg sesuai kalu darah mak bapak dia pun boleh pakai…darah sama xsemestinya sesuai…ada paham???

          0
          0
        • Pakcik says:

          Ooooooooo….macam tu…dulu time cikgu ajar
          biologi aku tido…
          takpun pegi melepak dekat stor blok blkg…

          0
          0
      • nanako says:

        darren ni dah kawin, pastu cerai sebab x husband dia dpt tau dia ada scandal. kene baca utusan melayu. carik la artis lain nak minat, faezah elai ke, liana jasmey ke, harun salim bachik pun ok what?

        0
        0
    • mak vogue gittu says:

      mak kesian la kat budak tu nyah. cube ko bayang, nanti besar2, orang duk ejek2 dia.. malu la budak tu nyahh.. amboii,, kau ni daphne, aku x sangka kau buat mcm ni yer.. atas pentas kemain lagi kau.. kau x fikir ke pasal anak kau? naseb kau bukan islam, kalau x, memang anak tu haram.. x rela makkk.. awwww~~~

      0
      0
      • mak vogue gittu says:

        eh, silap. memang anak kau tu haram pon.. kesian kau nyah..

        0
        0
      • chocoi says:

        alah nyahh…skarang zaman moden…bebudaak takkan rase malu nyer dipanggel anak luar nikah kalo gi skolah pakai BMW…bebudak skarang nie malu kalo org kat skolah cakap mak dier tak mampuu belikan hanpon kat dier… tumpang lalu yer nyahhh…muahh

        0
        0
        • mbak says:

          x kesah la daphne tue Islam ke Kristian ke Buddha ke…benda yg dia buat tue (if betul la benda nie) memang salah!!!

          0
          0
  2. Loq says:

    Mana sumber asal berita ni??

    0
    0
  3. kyru amyra says:

    haih. nasib la bukan islam.

    0
    0
    • http://wearetheslave.blogspot.com/2010/11/hukum-melakukan-onani.html says:

      betul tuh, memalukan betul bila keluar gossip cam gini….

      0
      0
    • mbak says:

      xcuse me!!!dahpne is Christian!!!so what!!!ramai g artis Muslim yg lahirkan anak luar nikah…tup2 tutup case!!!weiii tlg la!!!!

      0
      0
  4. hohoho says:

    tak semestinya mak bapak darah O, anak tak boleh dapat darah A atau B. mayb mak bapak atau salah sorang hetero, IOIA. jadi kebarangkalian utk dpt anak darah A tu ada. tapi kalau DNA dah tentukan, tak tahu lah kan. hohoho kesian laki dia. huhu

    0
    0
    • correction… ank akan mewarisi jenis darah ibu atau bapanya.
      sbb tu klu ibu dan bapa mengidap penyakit talasemia (penyakit yg berkaitan ngan darah) ank dia akan berisiko tinggi mewarisi penyakit tu tp klu salah sorg je ade, ank dia mungkin akan mewarisi atau tidak..

      0
      0
      • hohoho says:

        alamak aku da salah paham kt sini. ampunnnn aku ingat si mak bapaknye heterogeneous A, and Isobel ni darah O, sbb tu la chance nak dpat tu ada. maaf ye tuan2 sekalian. biaselah baca time ngantuk. sebab tu macam merepek sikit. huhu

        0
        0
        • sokong hohoho says:

          betulla tuh.. parents aku dua2 O tapi sebab mungkin dr segi gene.. ada yg OO dan salah sorang OA, aku nye darah jenis A.. tapi muka aku mmg iras bapak aku.. so nk ckp camner.. nak kata aku bukan anak ayah aku.. takdela.. so kalau jenis dara nih dia ada kwn dia lagi satu.. bukan O semata.. can be OO,OA atau OB

          0
          0
        • hahaha says:

          @sokong hohoho

          ko ykn??

          xnk cek dna ke??

          0
          0
        • eos 7d says:

          cek dlu bro, confirmkan dulu status ko tu

          0
          0
        • aizat says:

          Macha.. Darah O tu maksudnya takder antigen A and B.. Kalau darah A tu boleh jadi antara AA or AO.. Samer gak dgn darah B.. So kalau parents dua dua O, antigen A takleh ader dalam darah anak.. Maksudnya celah lain ar antigen A tu dtg..

          Ayoooobbb… Taktauuuu… Kantoi di situ…

          0
          0
        • capri says:

          betul. dulu belajar bio kan cikgu ada cakap. mmg betul ada OO, OA, OB..

          tapi tatau la kan kalau doc yg check darah isobel ni mmg dah sahkan xde kemungkinan isobel ni anak ex hubby dia.

          soalan nakal: tapi isobel ni kan, muka dia secomel mak dia la.. kalau anak darren pun, darren tu kan hensem betul.. or adakah kalau mak n bapak dua2 gorgeous, anak boleh jadi x gorgeous? komen2 pls.

          0
          0
        • rilek2 uolls. mende2 simple gini leh confirm ngan docs. alang2 korang pegi jupe docs time korang sakit misalnya, tnye aa spatah. dia takan cajnye ;)

          0
          0
        • sesape says:

          AO jadi A la, so mak ko bkn drh O tp A . only OO yg jd O

          0
          0
        • zam says:

          hmm… sorry to tell u this, but u kena check.

          mungkin salah sorang parents u bukan darah O.

          sebabnya ialah, orang yg berdarah O, genotype nya mesti OO. xde antigen A ye.

          sbb kalau lah genotype OA, darah ialah A, bukan O.
          sbb, gene O ni recessive.

          so OO(mak) + OO(ayah) = OO (anak).

          inilah yg termaktub dlm sains…..

          0
          0
        • interframe says:

          Ntah- ntah ko anak angkat.. mana tau anak adik beradik bapak engko.. muka mesti ada iras – iras..

          0
          0
    • senduk kayu says:

      kepala ngko..kalau heterogenus IAIO tu membawa kepada darah A la..sebab kumpulan darah A dan B adalah dominant towards kumpulan darah O yang recessive. kalau orang tu darah O sah2 la dia IOIO.dah takde phenotype lain utk kumpulan darah O..so bila IOIO (ryan) x IOIO (daphne) = IOIO (isobel)..tapi sekarang ni isobel (IAIO) iaitu drh A..so in all ways memang isobel ni anak luar nikah la..blood phenotyping memang never salah..

      share2 ilmu hematology..=)

      0
      0
    • Sit says:

      kalo salah sorang parentsnya IOIA, maknanya parents dia tu darah A. kalo dah dikata parents nya darah O maksudnya IOIO homozygous resesif O laa… sila polish balik subjek bio anda

      0
      0
  5. bukan manohara says:

    hurm…mcm2….nasib bukan melayu dan beragama islam…..

    0
    0
    • risya says:

      urm…mmg die bukan melayu n beragama islam tp

      die kan selebriti…..so, ape yg dh jd skrg nie, peminat die

      mesti frust kan…huhuhu..:)

      0
      0
      • isteriku says:

        yang dia gatai sgt p kawen dgn Ryan tu dulu pesal?nak duit je ke??awat tak kawen je ngan darren tu dulu??dia bukan islam, tp ape agama dia ek?? tak beragama kot, sbb agama lain pun tak mgajar orang untuk berzina mcm dia nih!huh panas panasss, aku igtkan engkau boleh jadi selebriti contoh, ni lagi satu hampehh je

        0
        0
        • futuremg says:

          Ryan tuh kaaayyyeeee…lbh berduit dr darren…so dat’s y lar dia tanak tinggal…dlm erti kate len..dia nie bukan pompuan baik lar..tak kesah lar kafir ker muslim, curang kat suami tuh kan tak elok

          0
          0
        • iza says:

          eh u kenal ke daphne ni personally sampai nk komen macam tau segala cerita kisah hidup die?

          0
          0
        • mummy says:

          ello… tak leh le nak tuduh pompuan ajek..
          kita ni nampak sebelah pihak aje. sebabnya si ryan ni (sorry to say) whining to the media. kita tak tau apa cer si ryan neh.. yeah..dia kata ke whatsoever, tapi adakah dia betul2 baik? mesti ada yang menyebabkan dia ada skandal dengan darren..
          kalo memang takde sebab, memang daphne salah la… she is still innocence until proven guilty.

          0
          0
        • neyna says:

          tak kisah la ada sebab untuk berskandal ke tidak, nothing can justify d scandal. Bila dah kahwin /in relationship, kene commit and setia dgn each otr. Kalau sorang tak setia, then jgn downgrade urself utk buat bende sama. Elok lg breake up and leave d relationship. D only good thing abt daphne ni dia takla abort d baby, at least die lahirkan juga n jaga anak dier. Lg elok dr yg beraffair n then abort anak tu. Cuma kpd wanita2 kat luar, jgnlah pula contohi and inspired by her wrongdoings k.

          0
          0
        • futuremg says:

          dah siap jalan pelok2 ngan laki tuh kat airport tuh tak bersalah laei ker cik gayah oooiiii?…siap ngandung anak bf dier laei..kanker time kawen ader wedding vows….to be loyal and to cherish each other..skang nie saper yg curang?..u sbg so called MUMMY should know it better lar…takan all the time nak menyalahkan lelaki jerk…pompuan pon ader buat salah…kita nie manusia..bukan robot…blueekkk…!

          0
          0
        • Chicho says:

          Aku pnh bc kenyataan Daphne dlm paper dia kt x- husb dia ni bt projek ngan pelacur masa dia tgh mengandung pastu kantoi..ssh nk ckp dua2 pun lbh kurg je kot,apa pun Daphne skrg dah msk islam doa kn yg terbaik je mngkn dia btl2 nk berubah jd yg kbh baik…

          0
          0
        • isteriku aka aku pon benci skandal says:

          maaf lah kalau komen aku tu ada yang benci..tp aku sbg peminat dahpne kecewa kalau betul la apa yang daphne buat tu salah..sangat2 kecewa.aku tau, x baik tuduh bukan2 dan hnya daphne je tau perkara sbnar, tp aku sbg pminat yg memang anggap dphne sb role model, sgt kecewa..apatah lg kami ni seagama..oh tidak!! sbb agama kami pun tak membenarkan perkara skandal ni….minta maaf sekali lg jika kata2 atau komen aku di atas agak panas dan mengikut perasaan,sbb aku mmg emo bab2 yg mcmni…sedeeeeeeeeeyyyy

          0
          0
  6. Nakal says:

    Daphne : fuck women…merendahkan martabat wanita

    0
    0
  7. singgit says:

    kantoi sudah…

    0
    0
  8. bukan manohara says:

    kalo dia dah tahu dia public figure,sah2 la dia akan fikir consequences daripada hubungan terlarang ni…dah tak guna nak menyesal….

    0
    0
  9. amoy says:

    xmalu ke public figure mcm nie . nseb bek bkn islam .

    0
    0
    • man boi says:

      islam ker bukan, warna darah serupa. u cuba cek kat ohartis.com. cuma yg membezakan kiter dngn dia kerna status selebriti dan perangai yg suka akan kepuasan seks hinggakn mencetuskn perdebatan sapa bapa kandung budak tu.

      0
      0
  10. xy says:

    sepandai pandai tupai melompat …..

    0
    0
  11. siti tanjung says:

    dalam satu rancangan bual bicara ntv7 baru ni daphne begurau dgn aisyah sinclair. She said.’ one man is enough .i dont need another buaya’. What that mean? Buaya tu daren atau daphne yg buaye !

    0
    0
  12. bukan manohara says:

    maksudnyer one man is enough at one time…cannot be 2 mens in one time…..hehehehehe

    0
    0
  13. meriam says:

    skrg kekasih dia bekas suami natasya hudson kan…

    0
    0
  14. Fuck U says:

    kalu kedua2 ibubapa darah jaenis o..kebarangkalian anak mungkin darah A atau B..coz salah seorang ibu bapa mungkin pembawa darah jenis A atau B…

    0
    0
    • hohoho says:

      darah O dah homogeneous resesif. dia tak bawak allele A atau B. so, mak bapak O, anak mesti O jugak.

      0
      0
      • ana says:

        so true….. mesti o jugak sbb da terang2 ryan gn daphne o..sbb klu salah sorg darah a, bru la ank dy ikot darah a IAIA x IOIO mmg la dpat A.. Sama la jugak lau IAIO mmg dpt A. tpi klu dua2 IOIO x IOIO konfem O..

        0
        0
    • zam says:

      ni mesti x pernah blajar biologi….

      meh nk bgtau….

      kalau kedua2 ibubapa darah jenis O, TIDAK MUNGKIN kebarangkalian anak mungkin darah A atau B.

      Ini kerana TIDAK ADA KEMUNGKINAN yg salah seorang ibu bapa mungkin pembawa darah jenis A atau B.

      Sebabya ialah, O ni homogenous recessive, genotypenya mesti OO. TIADA allele A atau B.

      SO KALAU MAK DAN AYAH DARAH O, ANAK PUN MESTI O.

      Lainlah kalau darah A, B atau AB, itu lain cerita la…….

      mane boleh parents darah O (mak OO and ayah pon OO) dpt anak darah A.
      kalau org darah O kawin ngan org darah O anak wajiblah O.
      Lainlah kalau darah A atau B atau AB, barulah hukum

      0
      0
    • Sit says:

      darah O adalah resesif. tak mungkin jadi pembawa A atau B yg dominan. dan takda istilah pembawa darah jenis A atau B, pembawa penyakit anemia ke thalasemia ker ada laaa

      0
      0
  15. aku benci scandal says:

    kesian si anak jadi mangsa…..

    0
    0
  16. bukan manohara says:

    meriam:,kawan caras suami sendiri….kawan makan kawan la ni….dunia artis,biasa la..perkara sama berlaku pd artis yg terdahulu….

    0
    0
  17. mi hailam says:

    xsangka dia jenis cmni…

    0
    0
  18. oren says:

    segala gosip liar ternyata tepat! syabas diberikan kepada… er..er.. wartawan kot?!

    0
    0
  19. anyss says:

    amat memalukan…!!! bodoh!

    0
    0
  20. bukan manohara says:

    entah:camelia…laki dia kena caras dgn …….(sila isi tempat kosong)

    0
    0
  21. siti tanjung says:

    camelia yg caras maria bethina chuah he he..dh branak pun. Anak halal

    0
    0
  22. fenin says:

    mane boleh parents darah O (mak OO and ayah pon OO) dpt anak darah A..kalau org darah O kawin ngan org darah O anak wajiblah O..which means only one thing laa nihh…ISOBEL IS NOT RYAN’S NOR DAPHNE’S..soo bukan daphne la curang..maybe spital ke silap bagi baby???

    0
    0
    • aggei says:

      the daughter got that type of blood from some1 else…
      so da husband dy claim dy digoda oleh org laen..so from here..kte bole tw..tat little gal are from ‘daphne n some 1 else’ which we dont know yet..har3..

      so bkn ank ryan,,,but myb ank daphne dgn seseorg.. we dont know!!.. ank 2 dpt jenis darah 2 dr org len bkn dr daphne wlpn daphne ibu nyer.. either one lar..@ both.. tp de gak percentage ank 2 tr2ka.. bttr wat dna tok daphne & her daughter pulak,, :P

      0
      0
    • hohoho says:

      nope, maybe si bapak isobel ni darah A.

      0
      0
  23. anti daphne says:

    aku memang menyampah dengan daphne..padan muka kantoi…kesian suami dia..saper ckp suami jer yg curang?salah 2…buka mata sikir.ini contoh pempuan yg sah2 mata duitan.kawen ngan ryan sbb nak duit…dammn!!lagi satu ape ker yang ko mepek n FENIN.ko x pyh komen lg bgus..lol..x der fakta n auta langsung!!!

    0
    0
    • capri says:

      sama la. not a fan. she worships herself too much. kalau aku jd laki dia pun terlalu la inferior kut, walaupun sekacak mana sekalipun.

      (aku tatau la apa lelaki rasa berbinikan pompuan lawa yg over prasan.. tp as a lady, aku sian ngan ex hubby dia)

      0
      0
  24. tkheran says:

    alah…dorang ni semua – not surprise at all. tak lawa pon, airport.

    0
    0
  25. miss suka masak says:

    mcm cite telenovela rosalinda ayamo la plak…hurm

    0
    0
  26. hajimaru says:

    nasib la labu..kalau wat hukuman hudud ni,ko dah kena rejam sampai arwah dah….skrg ni dh kena wat tahlil..

    0
    0
  27. Mem Besar says:

    Daphne leh kena tahlil kerr..ngeh22.

    0
    0
  28. cometome says:

    kalo dua2 AO , so AO jumpe AO, ada kemungkinan dpt A kan..??? sian anak tu , jgn la dtuduh cmtu…ex hubby tu lpas dh xnk daphne, mcm2 la dia kata, kan. anak tu bkn dia punye la ape laaaa

    0
    0
    • sudip says:

      AO jumpa OO pun boleh dapat anak AO. AA dengan OO pun boleh dapat AO. bukan AO AO jeee.

      0
      0
    • hohoho says:

      dua2 OO lah. AO tu darah A

      0
      0
      • cometome says:

        oooooo…AO tu dikira darah A eh..??? oo x terer tul la aku dlm BIOLOGY nih. heheeee so kalo cmtu mmg sah la bkn anak laki dia…mmmm sbb slama ni aku ingt AO tu kategori O jgk…mahaf yeeeee.. hahaaa

        0
        0
  29. merah says:

    tunggu dan lihat jer la…pa per pun sian kat budak yg tak tau pa per tuh…nak harap kasih sayang kat siapa….

    0
    0
  30. 1 jam says:

    dapne ni kuat stamina …..
    calang calang lelaki.. kirim salam la..

    0
    0
  31. hmm org non malay/muslim pun takan ‘simpan’ isteri yg curang, siap heret ke mahkamah lai.
    sedey plak bila dgr org melayu beragama Islam ade yg sanggup bergelar dayus, isteri buat apa pun buat tak kisah je, bile org bgtau demi kebaikan dia, ble plak dia marah2 suh org jgn jaga tepi ‘seluar’ dia… konon sayang.. semoga diberi petunjuk. menyayangi sesorg tu berpada2 lah…

    0
    0
  32. luna says:

    dah cek DNA tu mmg conform la DNA ye bkn darah ke pe die cakap DNA

    0
    0
  33. marshmallow says:

    kalau darah ibunya O, tp anaknya darah A, means that ayah kpd budak tuh berdarah A.. kalau ex-hubby Daphne berdarah O, maknanya betul la bukan anak dia.. abis tu anak sapa??
    kesian anak dia, 1Malaysia dah tau..
    aku minat kat Daphne, tp macam gini ke perangai dia??

    0
    0
  34. mizz wani says:

    i cuma kesian kat anak 2 jew….kesian bdk 2,kecik lg…..

    bekas suami daphne pu jgnlah nak hebohkan satu dunia…mmglah dia teraniaya,tp dia pun dapat malu gak

    0
    0
  35. senduk kayu says:

    sape pelakon cina yg selalu berlakon jd muslim tu?dia ni ke?aku lupa la plak..aku confius

    0
    0
  36. phreak-id says:

    Ohoho.. Anak dia confirm femes nanti. “Oh! ko anak siapa hah?”

    0
    0
  37. LuLa says:

    mcm ni lah sbb dpt yg TERLAMPAU HOT! susah nk jaga meyh. for me, aku xkan cr yg ada rupa, kaya or watsoever, i just need a simple one only.. tp org selalu ckp aku nk yg kaya n ensem2 je.. as a gurl, who dont want yg kaya, byk duit sah2 idup terjamin esok2 cerai pon stil dpt harta tp aku pk pnjg.. aku xnak cerai sbb sok2 ade pompuan laen bkenan kt duit laki aku. klu laki aku xkaya sgt, xensem sgt 4 insyallah dh xd yg bkenan dh mlaenkan aku sorg je~

    0
    0
    • pisau cukur says:

      lula, tak bole kira jugak… kadang kala tu bukan rupa atau duit jd taruhan, mau kata Allah nk duga kot mana dia dia mai duga, tak payah hat kaya ka, hat kacak ka…Allah kata jadi, maka jadi lah ia…ingat pesan org tua2, aiq hat tenang jangan dok ingat takdak boya nooo…aaaiiihhhh…

      0
      0
  38. bukan manohara says:

    aper2 pun tunggu la keputusan mahkamah…..kalo ikutkan aku pun minat gak daphne iking ni….

    0
    0
  39. LuLa says:

    rupa mgatasi segala2nye..
    aku ade member.. sori to say, muka xensem pon..
    tp awek, perrghhh cun.. xcun tgk pon xsudi..
    die ske cr gado ngn aku ngn member aku..
    meja aku blkg meja die je…
    pastu die ske pusing badan then cer psl pompuan
    ayat die plg xble blah biar jaat asal muka lawa
    mne xkna sumpah ngn member aku wey
    die siap ckp xkesah pon pelacur, asal muka lawa
    dh dpt t ubahlah… wth??
    hope xdelah rmai mcm member aku tu kt luar sne.. >.<

    0
    0
    • arifah says:

      jangan kawan die

      0
      0
      • futuremg says:

        Lula..kawan ko Jejai si Psha Sendat tuh ker?..die pon tak encem tapi dpt yg chanterk-chanterk…

        0
        0
        • Happy says:

          Aku pon tk suka jantan hodoh. Bwat tk basah langsung. Bkan guarantee baik pon. Nasib baik gaji aku best , tk mengharap sikit pon, dan aku tak tamak, materialistik, ingat dunia je. You dont need a man to make you happy girls. Kalo nak , kena treat kita ni baik2, kalo tidak, bole blah. Next.

          0
          0
        • gurly says:

          hmm…hnsem or hodoh ni bkn indicator utk ksetiaan ssorg..kdg klu laki yg x ensem jd bf/hubby kte n dgn harapan xde org bkenan kat bf/hubby kte..aku kurang stuju sbb kdg bkn pompuan yg mrenyam kt bf/hubby kte tu..tp laki tu yg merenyam ngan pompuan lain..x memadan ngan muke xbape nk ensem tu..so cmne? hehe..tp ssh klu kte dpt partner yg gle ensem/cun..mkn ati je kdg2 even die xmlayan pon org lain..lg 1 klu yg da kawen, hbby plak kacak kemaen..ade je yg kne bahana panahan mate org lain..sbb ade 1 of my friend, hbby die kacak gle..n setia plak tu..tp rumahtangga prob ble ade org yg jeles my friend dpt hbby kacak n cube rampas hbby die dgn cara kotor..haiiii, jauhkan lah bnd2 ni dari diriku..

          0
          0
        • LuLa says:

          haha xla die malay tp sarawakian…
          siyesly die mmg pandang rendah yg xlawa2 ni tp dr sndr, hurm.. xsgup nk taip~

          0
          0
        • mbak says:

          helo she’s sabahan ok!TQ
          siap join unduk ngadau g!

          0
          0
  40. faezah says:

    ok juga ada kes macam nie..tau jgak jenis2 darah nie
    semua orang keluarkan pendapat masing2…..

    0
    0
  41. gemuk says:

    kesian anak

    0
    0
  42. Lolyat gang says:

    Mmg bitch si daphne ni kan

    0
    0
    • gyuri says:

      bitch pemende nya dah mmg cino cmtu..termengandung dulu baru la nak kawin….apo lah..dah namo dio tu bukan melayu…kalau melayu perangai mcm ni baru la bitch…hehehe…

      0
      0
      • lolyat gang says:

        x kisah la bangsa ape pun
        da perangai cmtu
        kita panggil BITCH

        tp melayu skang pun ramai yg BITCH gak

        0
        0
  43. vander woodsen says:

    da baca 2 hari lepas yg ryan affair die tu darah A kat paper the *

    0
    0
  44. ms red says:

    hahaha…..
    sekarang dunia dah di penghujung nye..
    ada sedara islam kita:
    si suami darah B, si isteri darah O = anak dia A (girl)
    tekejuk beruk laki dia…..siasat punye siasat…si isteri sudah kantoi…..
    samalah kita ingat-mengingati supaya tidak makin menjadi kes sebegini.

    0
    0
    • gurly says:

      btol tu..mmg trust on each other sgt pnting..tp xslh klu kte ade sikap berhati2 dgn hbby..yg pnting knal hati budi. even org ckp ‘alaaa…bcinta btaun2 pn blum tentu kawen’..for me, sgt pnting kte knal hati budi, prgai partner kte sebaek2nya sblum mnjadi psgn shidup smati..jgn before kawen je cover2..ble da kawen, sume prgai buruk kuar..from my observation, scandal kat tpt keje tu mcm 1 prkara yg msti ade kat mane2..dlu aku ngat kan dlm drama je ade scandal tpt keje…ble comes to real live, its really exist. n yg byk mgatal ni laki org…yg bujang2 ni xplak mgatal..haiii, dunia dunia dunia..smoga jauhkanla diri aku dr bnd2 mcm ni…

      0
      0
  45. kotak says:

    oh… another ‘brilliant’ tupai ah. nak harap package je, d atas- knock, knock, anybody home??….kkkkkkkkkk

    0
    0
  46. @reps says:

    wow. for money or love?? jengjengjeng

    0
    0
  47. MuJE says:

    kantoi gile siuttttt!

    0
    0
  48. i read i review says:

    tu lah ikut nafsu..sekarang ni yg malu kamu dan keluarga kamu gak…tu x termasuk tekanan emosi yg baby tu akan lalui bila dewasa kelak..kesian baby tu!!!

    0
    0
  49. gosipgurl_fea says:

    she failed :(

    0
    0
  50. tXo(the X one) says:

    “dengar dier mlwk, trcabut urat kentot,
    tgk muke selenger dier, mmg cam badut overdose,
    tiba2 kuar plak, gambo dier ciom mulot,
    sng jwpnyer, its not me..ini superimpose.”

    “bile nak kawin, punyelah gembira,
    kononnyer leh, ttp pekung lame,
    bile dah kantoi, deny lak pule,
    aper nak wat oi, lumrah dunia.”

    im just sayinggg…

    0
    0
  51. che nin says:

    Memang ada perempuan jenis macam ni…. nafsu kuat…..AAaaa ramai la group dia org ni kat KL.

    0
    0
  52. yaya says:

    eh aku punya kawan mak n ayah dia o tp dia A. and mmg confirm dia bukan ank haram coz we know each other well. mak n ayah dia pun sgt alim. n aku tnye org if O meets O mmg kemungkinan dpt lain

    0
    0
  53. Erin says:

    Kn lg bgs kalau ada doctor yg leh prove ttg result 2..

    0
    0
  54. hak hak says:

    aku rasa daphne ni mengandung sebelum kawin ngan ryan. sebab pernah kuar magazine ( inggeris nye magazine). dia dah ngandung bape bulan tah pastu baru kawin ngan ryan.time dia kuar magazine tu dok sibuk dia cite pasal petua family time ngandung kalo tak silap. mmg anak luar nikah pun. sekali bukan anak ryan daaa~~
    NASIB BAIK BUKAN ISLAM.APE YG KITE BOLEH KATA….

    0
    0
  55. unicorn says:

    Daphne tu dah dekat 2 tahun lebih bercinta dgn X-husband sebelom kawin. Kawin Gah gila, memang la Ryan ni bapak kaya. Bagi Daphne macam macam. Bukan la Daphne ni tak kaya, mak bapak dia pon kaya gak. Tapi kalau kau dah jadi Artis, kan banyak pilihan. Kena goda dari lelaki lelaki taraf Dato’, Menteri, Bisnessman. Bagi Daphne, its easy la… Ryan tu lelaki yg baik dan stable, so u marry the good guy, boleh provide everything for you. Darren tu pulak provide fun and exposure, kan mamat tu in Entertainment industry, sama dgn Daphne, banyak mutual interest and FUN FUN FUN. Kengkadang, kita buta sangat nak FUN FUN sampai lupa apa yang stable dan baik.

    But, on saying that, Daphne and I used to be within the same network, and dia memang sleep around, old habits die hard i guess, sapa yg kasi attention dan Kaya, layan jerkk. And dia takde la lawa, harap kuruss nak mampos je. Kat M’sia kan cam gitu, muka pecah rumah takpe, but mesti Kuruuuuuuuuuuusss

    0
    0
    • Meeps says:

      good gals go to heaven, bad gals go to hell. whole malaysia now knows ur a slut. pftt!

      0
      0
      • so what says:

        she sleeps around? not suprising!! nama pun artis..tengok cara dia berpakaian n meligat dah leh agak minah ni pangai camner..

        0
        0
  56. anum says:

    tk silap kalau org cina nie ngandung dulu baru kawin..tk jadi hal bagi mereka..

    0
    0
    • gosipgurl_fea says:

      yea its true.

      0
      0
      • megahertz says:

        yg ‘true’ tu, mungkin klu ank yg d kandung adlh ank b.f yg nk d kahwini.. ini, ‘menyendat’ ngn jantan lain, kawin ngn lelaki lain.. bila tembelang dh pecah cmni, kn nayakn diri sndiri..

        0
        0
  57. Reena says:

    Pastu yg latest, katanya si Daphne skang ni tgh rapat ngan mamat melayu pulak..isshhh..mintak dijauhkanlah kalo betul dia ni suka sleep around..

    0
    0
  58. katak kodok says:

    Bekas laki dia tu si Ryan yg dayus… tak sedar diri jadi pak sanggup. Si Darren sedap2 ngap, Ryan plak nganga je makan sisa Darren. Daphne cekau sana dpt, cekau sini dpt… heh…heh… sengih memanjanglah kau…

    0
    0
  59. ntah!!! says:

    kalau mak bapak darah O, anaknya patut darah Q…heheheh..jgn marah,

    0
    0
  60. RiRi says:

    sblm kuar paper aku dh thu hal ni..hihi..dia de affair…laki dia saman dia…kwn aku kije mahkamah..so pape kes dorg thu dulu..hihi…aku thu cite dlm thn lpas…ternyata mmg btl la kes ni ye…hihi..ingat gossip je..dlm kes ni pompuan yg curang…huhu…jrg dgar kes cmni…

    0
    0
  61. NurKasih says:

    wah,bagus jugak ada isu2 camni harini boleh gak belajor pasal jenis2 darah kat sini …hehehe…

    0
    0
  62. ms red says:

    tumpang berkata:
    kat mahkamah syariah, bukti darah tak boleh diguna pakai,walaupun terang2 group darah anak tak kena mengena dengan parents dia. Lepas macam tu mak dia….
    that why macam2 dah jadi dengan hakim mahkamah syariah….
    cuba lah berlaku adil., ramai sgt insan tak bersalah dikatakan salah, yang mmg bersalah jadi betul…
    Inilah dunia akhir zaman…

    0
    0
  63. putri86 says:

    MASING2 DAH MULA BUAT PENILAIAN SENDIRI… HURMMM!!

    0
    0
  64. TinK TOinK says:

    Terserlah kepentingan subjek biologi kat cni.

    0
    0
  65. pija says:

    ak first..hehehe..
    p/s:x sangka ppuan ni jahat..

    0
    0
  66. SWEET says:

    KENAPA ARTIS & SELEBRITI SUKA
    PERGI BERCUTI DI BALI
    PADA YG BELUM KAHWIN LER

    0
    0
    • abarage says:

      tau xpe.padahal bali tu bkn best sgt pun.pegi la bercuti tempat lain.contoh selebriti yg suka g bali ialah awal n scha idung kembang.plik.apa ntah yg best sgt..

      0
      0
  67. chanie says:

    ala..tengok gaya daphne ni pun tau orang jenis apa. bagus la si ryan ni nak saman n tunjuk bukti satu2, baru la orang yang dok sayang sangat kat artis ni tahu macam mana rupa yang sebenarnya.
    dalam paper bukan main baik, belakang…setan pun kalah
    :) peace

    0
    0
  68. sukasuki says:

    bukanke minah daphne ni jugak yg konon2 nye rampas laki si natasha hudson?rampas tp x dpt la.tp penah ade skandal.laki natasha yg ke2 tu.aku penah terbaca natasha bg kenyataan pasal minah ni try nk rampas husband die.sbb minah ni jgk dorg bercerai berai.itu menurut ape kata natasha yg aku bace laa

    0
    0
  69. antiJeruk says:

    pompuan cantik mcm ni mmg slalunye dpt lelaki bodoh…huu

    0
    0
  70. shizuka says:

    apa la daphne ni, memalukan bdk usm-berpelajaran dan memalukan org bumiputera-kadazan…aku rasa laki dia bengang giler sbb tu buat tindakan nk kenakan dia kaw kaw…lelaki mana pun, kalau dh buat sebelum kawin ke tp lepas kawin xdenya nk bg lelaki lain main dgn bini sendiri…pastu ada yg ckp, dpt laki kaya pn x cukup kan…sebenarnya gini, kalau laki sendiri feel dia biasa aje sbb dh halal kan…tp kalau boyfriend feel dia luar biasa sbb disertai syaitan, tu yg rasa best sgt…pasal darah tu pulak, kalau dh buat test DNA tu, maknanya betul la…xyah kita pening2 sgt, xde kepentingan pun doktor tu nk menipu kita yg ramai2 ni ha…lagipun O + O = O…

    0
    0
  71. Jaja says:

    wahai saudara & saudari sekalian, maaf saya menyampuk……….
    mcm ni jelah masalah ni hanya diaorang ber-3 saje yg tau……. tak baik kita tuding pihak ini salah atau pihak ni yg betul…… dlm surat khabar kosmo hari ni (21/12/2010) bekas suami dephne ni pun dah mengaku dia pun ada skandal ngan GRO china nama dia serena…….. lebih kurang sama perangai dia…2 X 5 jika betul dephne yg salah dia akan tanggung hukumannya …….. pasal anak dia pula kita pun tak tau ape yg sebenarnya terjadi……. so biarlah diaorang ber-3 yg selesaikan …. kesian kat anak dia (Isobel) tu…. dia tak salah ape2 …… so rakyat Malaysia perkara ni jadikanlah tauladan dan sempadan utk masa depan kehidupan kita dan keturunan kita……..

    0
    0
    • abarage says:

      btul tu.kalo xsilap laki dia ni tak tinggal kat malaysia kan.kira diaorg ni long distance relationship.aku rasa mst ada sebab si daphne buat mcm ni.kdg2 sesetengah lelaki chinese yg da kawen diaorg suka ada pmpuan simpan.maybe dia tertekan dgn laki dia ke.mn kita tau.

      0
      0
  72. aida says:

    ntah pape da..

    0
    0
  73. daphnesundal says:

    daphne ni skang pulak rampas laki org lain…laki melayu lak tu. org biasa je tapi ttp suami org…aku kenak mamat tuh…

    mmg sundal…lepas tu sikit2 ckp pasal anak dia, mcmlah dia tu ibu mithali.

    0
    0
  74. seliparkuning says:

    padanlah dia curang..
    si Darren tu kacak bhai..
    banding ngan ryan tu apelah sangat..

    0
    0
  75. sundel says:

    kaya pun pakai seluar romp je ke? mana kellllaaaassss.

    0
    0
  76. anak hudson says:

    LEH BUKAN LAWA MANA PUN..MACAM CICAK KOBENG JE AKU TENGOK…..TAK SELERA…

    0
    0
  77. kenanga says:

    watpe la nak sibuk…non muslim biasala ngandung anak luar nikah..macamana pun dorang tak rasa salah..cuma yg saya pelik, muslim sekarang ni dh ramai yg ada anak luar nikah…saya sebagai guru, biasanya buat semakan suratberanak murid2…ramai sangat yg anak angkat dan takde bin atau binti..cian mereka lebih2 lagi kalau pompuan, problem klu nikah nanti..dan biasanya anak istimewa ni perangainya masya Allah..susah nak didik..tp ada juga yg baik betul..terpulang pd didikan orgtuanya..

    0
    0
  78. manja says:

    TAK DA ISTILAH ANAK HARAM DI DUNIA NI…SEMUA ANAK YG DI LAHIRKAN BERSIH N SUCI….YG BERSALAH ADALAH YG MELAKUKAN ANK TANPA MENIKAH TERLEBIH DAHULU..

    0
    0
  79. kaki kasut says:

    hahaaaaaaaaaaaa. siut. aper ler korang ni gaduh psl blood type. aku darah `BOMBAY’ nak cari satu dlm malaysia pun ssh. korang tau ker type darah tu.byk kan membaca

    0
    0