Written by serenity | September 26th, 2011

Irma Hasmie berkata dia tidak akan menghadiri majlis perkahwinan bekas kekasihnya, Nabil Raja Lawak 30 September ini kerana menghormati Nabil dan bakal isterinya Nazirah. Irma memberitahu laman web Murai yang dia bagaimanapun mendoakan yang terbaik untuk bekas kekasihnya itu dan berharap perkahwinannya dirahmati Allah.

“Tak manis rasanya, jika saya nak hadir ke majlisnya. Nampak agak pelik pula nanti bila bekas kekasih hadir dan saya tak mahu timbul perkara yang tak elok pula nanti. Lagipun inilah salah satu cara saya menghormati hari bahagia Nabil dan isteri. Apa-apa pun, saya mahu ucapkan tahniah pada Nabil. Mudah-mudahan Nabil dapat melayari bahtera perkahwinannya dengan rahmat dan keberkatan dari Allah.”

“”Saya tak pernah bermusuh dengan Nabil, jauh sekali dengan ahli keluarganya kerana saya juga agak rapat dengan adik beradik perempuannya. Saya pun tak suka nak bermusuh dengan sesiapa kerana takut tidak berkesempatan untuk meminta maaf. Jadi, saya tak mahu mereka berkecil hati dengan tindakan saya kerana saya masih menjaga hubungan baik dengan mereka. Tidak pernah putus walau apa juga sekalipun.”

Irma juga berkata yang dia masih single dan sedang mencari bakal suami. Kami berharap Irma akan bertemu jodoh yang terbaik satu hari nanti.

71 responses to Irma Hasmie Masih Single, Doakan Yang Terbaik Untuk Nabil

  1. peace says:

    Irma sgt cantik n natural…. smoga bertemu lelaki yg lebih baik :)

    0

    0
    • irma cantik says:

      kami doakan kak irma mendapat jodoh, orang yg bertanggung jawab, dan yang terbaik buat kak irma. dan yang pastinya dapat membimbing kak irma dunia dan akhirat, amin…

      p/s : segala sesuatu yang berlaku mesti ada sebab.. skg ni, kita ambil hikmah dari apa yang terjadi “Nabil bukanlah lelaki yang baik untuk kak irma, kerana ada seseorang yang lebih baik lagi tengah menunggu kak irma..”

      0

      0
      • Pondan Cover® says:

        huk aloh… kalu mung datang pom xdok nyo nabil tu nak kisah kat mung… perasang sungguh!

        0

        0
        • futuremg says:

          la si ponde ni, dah reporter tuh tanyer si irma jawab la, atleast irma tuh pompuan betul, ko hado? verangan vogue jer lebey

          0

          0
        • Pondan Cover® says:

          halllamak… melets sangat itik sendu sorg ni…. laharan untuk mek la ni kekdah nye…awassss kalau berani meh bertinju ngan mek… ha kau.. tengok sape lg ferempuan… gitewwww…

          0

          0
        • XxXx says:

          Cik pondan.. ko tu laku kt blakang lorong jek kalau gi majlis mana2 pn org duk pandang nk hina jek..sronok kan kena hina ngan masyarakat ! pastu duk melalak dlm paper mintak masyakat duk bg peluang. kau tu lg perasan nk berpuki tpi duk pakai lubang bontot berkarat tu jek…

          0

          0
        • Pondan Cover® says:

          motip mencarut lalucah bagai? walaupun kau mulia tapi bahasa kau tu sebijik sebijan macam cicak mandul… wawawawawa.. tp takpe… mek suke tahap kepuakaanmu itewwww…. puaka mu puaka mek jua…. peace!

          0

          0
        • futuremg says:

          siannyer ponde sekor nie, manusia ngan itik pown tak reti beze, tuh la, dulu cikgu ajar sains kat depan ko sebok usha jantan kat belakang sambil verangan nak solat pakai telekong gitew…walaopon…nan hado…kepit lar byk2, time talkin nanti name jantan ko gak yg org gune

          0

          0
        • Pondan Cover® says:

          khennnnnn.. kelas koh jah.. motip pecah rasia? tau2 sajork mek suka sekodeng jejans sambil verangan2 kat kelas sains memondan dulu… matila~

          0

          0
        • hah sempottt~ says:

          ‘ pondan cover ‘ ni ke pemilik blog ‘Sorry jejari I tak runcing uollss’??

          0

          0
        • Cantek says:

          Make up dia nice la..oleh …

          Nora Bridak Creation!!!

          0

          0
      • PAPA says:

        bagus irma nie..jantan2 suma..sapa nak cari bini, cari cam irma ni..dia tak propa mcm betina laen, dah putus buat cara putus, bukan melalak macam kena cabut bulu celah tut..kan irma kan? sayang irma…

        0

        0
    • lembu pakai stokin says:

      xpela irma…abg ade…ehehee…ade hikmah smuanye nie..disbbkn break ngan dia, u da pkai tdung…bsar hikmahnye tue…

      0

      0
    • blitzenius says:

      kau terlalu baik untuk nabil, irma. ayat…… nak jugak. ni mesti curi kat hashtag #kenapasayasingle

      0

      0
    • ilmu putih says:

      irma cantik

      0

      0
    • asdfghjkl says:

      Wow nice answer irma!

      Statement irma ni antara ayat yang aku rasa agak bijak dan straight to the point. Dulu masa dia memula kat industri ni aku ingat dia bimbo but im totally wrong. Love you gurl!!

      0

      0
  2. aku says:

    irma sgt cantik..u deserve de better 1 than nabil…

    0

    0
  3. bUlaNtErang says:

    terbaik la kak Irma…….love uuuuu

    0

    0
  4. aku says:

    kamu sgt cntik irma…u deserve de better person than nabil 2 be your husband…

    0

    0
  5. bintang says:

    moga irma bertemu jodoh yg lbh baik lg….. amin…..

    0

    0
  6. RIMAS says:

    I heart irma~!! dia lg pandai kot dr Nabil yg bodoh sama cam lawak dia jgk. ur better off w/o him.. all d best gal!

    0

    0
    • papa says:

      kih..kihkih…ni apa yg ko merepek ni dik oii…lenkali kalo tak pasti sgt ngan sepelling english..adik tulis jer dlm bhs melayu, kita faham…jgn marah yer,..utk kebaikan awak jugak,kalo papa tak tegur..sampai bebiler adik akan buat lawak cam si NABIL ;)

      0

      0
  7. blurrrrrrrrrrr says:

    perempuan baik tok lelaki baik – mcm irma ni…
    tapi …
    perempuan tak elok, untuk lelaki yang tak elok la kan mcam………..
    aku tak cakap… pepandai la korang jawab sendiri….

    0

    0
  8. yayas says:

    terbaik laaa irma.. memang wanita baik dgn lelaki baik..

    0

    0
  9. cincin emas says:

    xpe la irma,pasti de hikmah bile sume ni berlaku..cincin emas doakan yg terbaik tuk irma k :-)

    0

    0
  10. Ida says:

    cantik irma. semuga bertemu jodoh denagn lelaki yang beriman dan bertaqwa…amiin!

    0

    0
  11. missbunga says:

    cantiknya irma… ni mesti dlm rancangan solehah..

    0

    0
  12. cili pedas says:

    sy puji sikap irma hasmie yg xbdendam jauh skali nk blas dendam like sstgah artis….org cantik n sopan cam u ni berpusu2 org nk skrg ni…tggu msa je..hehe…….i tgok u ni ssua je ngan sham kamikaze…sham dh kawen ke blum ek??

    0

    0
  13. qush says:

    Assalamualaikum bang nara, saya lihat Cik Irma ni sesuai sangat kalau berkawan dengan En. Fahrin kita. kedua-duanya baik-baik sayang jer. Sepadan jer..

    0

    0
  14. Julia Alexandra says:

    ble bertudung..irma makin berseri dan cntik sgt3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jeles nyeee..

    0

    0
  15. lia says:

    irma.. insyaallah awk dpt jodoh lagik baik..semua ni mesti ade hikmahnye.. luv u la… =)

    0

    0
  16. redcarpet says:

    cantek nya irma..berseri2 muka, apepn smga irma tabah mngharungi liku2 hdup dan cekal hati mnempuhi ujian dr NYA..

    0

    0
  17. poyo says:

    kening irma tu ckur ke ek?cntik je tebentuk…

    0

    0
    • pp says:

      urm,no comment.tapi kbykannnya kalau kita dh t’libat dgn bidang hiburan,automatically cukur kening.tpi skrg x kisah lah bidang hiburan ke x,rmi je org kt luar sna cukur.huhuhu~

      0

      0
  18. kelip2 says:

    tringat time irma blakon lam awan dania,jd fifi yg comel jek:) da betudung pn mantain comel dan mkin sdap d pndang:) mudah mudahan irma jumpe lelaki yg terbaik untk di jadikan suami dan ketua keluarge..doa sy utk irma;)

    0

    0
  19. pe'ah says:

    Suka tgk irma. Since dr roda impian @astro.. Semoga tabah hadapi segala dugaan dlm hidup dan mendpt jodoh yg dpt membimbing irma..

    0

    0
  20. HoneyDQ - KL says:

    Wanita secantik Irma.. takde masalah nak cari pengganti nabil… Semoga Irma cepat bertemu jodoh dgn lelaki yg dpt membimbing ke jalan yg Allah swt.. aminnnn

    0

    0
  21. lady gagap says:

    yg pompuan lain tu…bila break up meroyan sebb dah main ngn bf dia…hahahahah!!..lov irma….

    0

    0
  22. jh says:

    dulu ernaj jumpa nabil n irma kat the curve..i was at the back of them at the cashier in Watson…try to smile at them…but so damn sombong tak nak pandang pun kat orang belakang…at least smile la…u know u r a celebrity…who r u without the fans rite irma????

    0

    0
  23. suka tgk irma bertudung…. lebih manis dari dulu.. harap2 dapat dikekalkan bertudung dgn mengikut syariat… Smoga Allah menemukan irma dgn jodoh yg lebih baik..amin..

    0

    0
  24. take it or leave it says:

    irma body sedap.

    0

    0
  25. meeradriana says:

    its okey..
    nabil bkn layak utk irma pon..
    berserah je pada tuhan, insyaAllah jodoh irma lebih baik akan dtg…

    0

    0
  26. Awek Korea says:

    sokong irma…bagus bdk nye…

    0

    0
  27. mamaadam says:

    sejuk mata tgk irma pakai cmni

    0

    0
  28. ayamkerapu says:

    comey loteh

    0

    0
  29. yu says:

    emm,irma terbaek!!!pompuan baek tuk laki baek..lupakan yg dlu..TUHAN tetapkan jdoh yg lbih baek,,AMIIN..

    0

    0
  30. Tris says:

    “Never invite your ex to your wedding.” – How I Met Your Mother.

    0

    0
  31. han lover 12 says:

    sy suka tgk irma hasmie..Alhamdulillah awak pnya hati yg mulia..insyaallah smoga bertemu jejaka yg lebih dr seblum ni..yg tau hargai n hormati diri mu..Amin

    0

    0
  32. meztz says:

    suke tgk iirma

    0

    0
  33. elis says:

    u win irma, u win!! im officially ur fan now!!!

    0

    0
  34. ? says:

    apa2 aja

    0

    0
  35. bujang says:

    Saya bab ni x berani nk. komen lebih sangat….takut ter over…..
    Cuma pesan bujang pada Irma…buatlah dengan hati ikhlas, penghijrahan ini kerana Allah.
    Tentang jodoh berdoalah padanya supaya diketemukan jodoh yg. baik.
    Jika kita doakan yg. baik2 , insyaAllah akan diberikan sesuatu yg. baik untuk kita nanti….
    Allah maha pengasih lagi maha penyayang….setiap yg. berlaku itu adalah ujian darinya tanda Allah sayang pada kita.

    0

    0
  36. muslimah says:

    “Didik wanita,terdidik generasi”.

    0

    0
  37. Wanita says:

    Macam ni lah wanita yang baik, jgn nak memaki hamun org n mencari salah org serta mmbrukkn mereka..sebaliknya kita berdoalah kpd Allah, biar Dia yang menntukan segalanya..sesungguhnya Allah itu menjadikn pasgn2 yg serasi spy mereka berasa tenang..terbukti Irma dn Nabil tdk serasi,kemungkinan bkl suami Irma nnt mgkn jauh lbh baik dn sopan!

    0

    0
  38. Kr says:

    Kurang ajar lah ko!!

    0

    0
  39. mashimaro says:

    jawapan yang positif…. tidak menyakitkan mana-mana pihak yang mendengarnya…

    0

    0
  40. wan says:

    blah la irma..da nabil xnk kat ko dah la

    jgn la poyo wat stmt mcm tu..

    go nabil go

    0

    0
  41. Anonymous says:

    marry me irma!!!

    0

    0
  42. […] Irma Hasmie Masih Single, Doakan Yang Terbaik Untuk Nabil (69) […]

    0

    0
  43. […] Irma Hasmie Masih Single, Doakan Yang Terbaik Untuk Nabil (70) […]

    0

    0