Written by AbangNara | April 20th, 2011

ashraf muslim

Handsome gila kan si Ashraf Muslim ini? Pasti ramai wanita yang jatuh cinta dengannya. Dan pastinya ramai gila yang kecewa apabila mendapat tahu yang Ashraf Muslim bakal bertunang dan seterusnya bergelar suami orang dalam tahun ini. Tapi janganlah kecewa sangat, sekurang-kurangnya kita doakanlah kebahagiaan Ashraf Muslim.

Ada info yang menghantar gambar bakal wajah tunang Ashraf Muslim kepada Abang Nara baru-baru ini. Setelah diperiksa, info ini kemungkinan besar tepat 80%. Sebabnya si tunangan memang berasal dari Gombak dan merupakan seorang doktor seperti yang diwar-warkan. Inilah wajah wanita yang dikatakan bakal tunang Ashraf Muslim:-

gambar tunang ashraf muslim

Nama gadis di atas ialah Noor Dayana. Berusia 24 tahun dan kini sedang menuntut di final year Medic Student di Malacca/Mannipal University. Dan Noor Dayana merupakan anak kepada Haji Lokman, yang merupakan tuan punya pusat perubatan Syifa Al Hidayah.

Apa pun ini hanya tekaan semata-mata. Kalau benar, tahniah Abang Nara ucapkan kepada Ashraf Muslim kerana khabarnya Noor Dayana merupakan seorang wanita yang sangat bersopan-santun ketika melayan pesakit di pusat perubatan Syifa Al Hidayah. Kalau ini tidak benar, Abang Nara memohon sepuluh jari atas kesilapan ini kepada pihak yang terbabit.

P.S: Maaf atas kesulitan mengakses BeautifulNara semenjak dua ini. Abang Nara tengah tukar server. Itu yang jadi kelam kabut tue. Harap-harap selepas ini akan lebih stable lagi.

165 responses to Inikah Wajah Bakal Tunang Ashraf Muslim?

  1. Adi says:

    Tahniah..semoga kekal hingga akhirat sana…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  2. azrulampard says:

    Terbaik ah senior den….tunggu rashidi rashid je nak komen ni

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  3. nara says:

    langsung x sepadan la..x cocok la.. lg pon x cantik langsung! x suka! x suka! x suka!!!!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 5
    • :) says:

      kalo cantik tp perangai x cantik x guna jgk kn…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 190 Thumb down 0
      • ateeN says:

        btl2….dlm islam sndr dh ckp..
        nikahi la wnta itu krna 4 perkara….
        kecantikan kita bOleh nli,
        hrta kta bOleh ukur,
        keturunan kta bOleh tau..
        tp iman…sesuatu yg abstrak..
        wnta yg baek utk llki yg baek..hehhehe
        Alhamdulillah, Orgnya mnis bertudg, xde la dedah sna sni…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 95 Thumb down 1
        • xxx says:

          nara….if u were in her shoes…other people commenting on ur looks…people judge u…..pity her…..dia tak mintak pun nak klua media…..dia tak mintak pun orang jual n pass n alter her pictures…..shes just an innocent medical student yang ashraf muslim pilih as his lifelong partner…. if shes d gurl laa…she didnt hurt ur feelings….n u have no reason to comment on her looks….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 243 Thumb down 0
        • Delaila Rose Maria says:

          TAK BAIK MENGHINA RUPA PARAS SESEORANG KERANA IBARAT AWAK MENGHINA ALLAH YANG MENCIPTAKAN KITA. TAPI PADA PANDANGAN MATA SAYA, BAKAL TUNANG ASHRAF INI MEMANG CANTIK MANIS ORANG NYA. LAGI INDAH BUDI BAHASA DAN AKHLAK NYA. LEBIH HEBAT ILMU DUNIA DAN AKHIRAT NYA. DAN YANG LEBIH MOLEK ADALAH KETURUNAN NYA. SI GADIS INI LENGKAP RUPA LUAR DALAM NYA, ITU DAH KIRA SANGAT2 CANTIK DAN MENAWAN UNTUK BERGELAS SEORANG ISTERI DAN IBU. TAHNIAH PADA KEDUA PASANGAN.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 65 Thumb down 0
        • ines-rivero says:

          i strongly agree with u xxx..she/he(nara) doesnt have any right to comment on her looks..smua tu kejadian Allah..klu ko kutuk die xcantik mksudnye ko kutuk kejadian Allah..so thnk wisely bfore u speak it out..:)

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • ema says:

          btol2..kite xd hak nk komen rupe dye camne..

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • Shera says:

          jgn judge org…judge diri sndiri dlu!!!!!!
          die santerk tau!!!!

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
        • :) says:

          btl2…bkn kah memudahkan si suami nak membimbing ke jalan yg btl…kalo dpt yg sexy mexy, rambot merah, semayang x ingt, social sgt..bebas bgaul laki pmpuan, satu dugaan yg besar utk si suami yg membimbing ke arah kebaikan.

          p/s: harap2 diri ini pn boleh jadi isteri yg baik utk bakal suami :)

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
        • harasnikihsa says:

          btul2 saya sokong klu cantik perangai mcm hantu hampeh gak…nk menilai org bkan dari sudut kecantikkan luaran tapi mestilah dinilai dari sudut dlm…..siapa kita untuk menentukan seseorg itu cantik@tidak??????????tepuk dada tanyalah iman

          Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
        • sokongbaik says:

          betul…sokong….biarlah…wajah semua org dh cantik…hey dengr cni nara…org nk bahagia dan org sekrg x pandang kecantikn luaran…dlmn yg penting dahulu…menambat hati suami, menyejukkan hati semua, x bnyk songeh, menjg maruah sume dan itu sume yg penting…dia(noor dayana) lg baik dr org yg mengatanya…dhla PANDAI,BIJAK, bakal doktor, ILMUNYE LEBIH…jgn main2…setakat CHANTIK…tp apa makna CHANTIK sbnrnya tp pendidikan tahap mana je apa guna..kalu nk GLAMOUR JE LEBIH…perempuan sprt noor dayanalah perlu dicari, ada ilmu agama dan duniawi…memang berbangga ada org ISLAM dan MELAYU mcm tu

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • cik wiwi says:

      org yg komen ni cntik sgt ke??? sy penah tgk die live and die mmg baik,and ayu..plus,xperlu la nak seksi gaban or pakai makeup tebal2 nk dikatakan cntik…yg pntg die berilmu,baik,sopan santun, berasal dr kuarga yg baik2,beragama dan rupa yg manis..ashraf really lucky to have her tho..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 274 Thumb down 0
      • momma mommy says:

        oh saya setuju… she’s very sweet… n cantik to me… :) congrate ashraff… sesungguhnya cantik dihati akan kekal dunia akhirat.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 90 Thumb down 0
      • cik wiwin says:

        cik wiwi..nama kite lebih kurang ler..huhuu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • :) says:

        tu la, suka2 hati jek ckp xsuka bagai.. biar laa.. y cantek2 pon prangai xcantek.. kna cerai, kna tggal gak.. hahaha.. Allah tu Maha Adil laa..

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • Adi :-) says:

      Raut wajah yang sejuk mata memandang… :-)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 46 Thumb down 0
    • Jambu says:

      rupe paras jugak nak kate… nampak beno jeles sebab tak dapat.. haha..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 1
    • Permata says:

      HAHAHAHA gila jeles kau ni. Ko tak suke ke ko suka keeee tak jadik apa apa ok, Ashrap tetap nak kawin ngn dia jugakkkk. Ntah hape2, patutnya doakanlah diaorg tu bahagia.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 0
    • bongek says:

      muka kau mesti buruk kan? perangai pun busuk dan hodoh.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 0
    • katak pisang says:

      kes jeles ler tu

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • warga KLIA says:

      kau lawa sangat ke????lawa hati busuk buat apa?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Xx says:

      x cantik pon dia doktor. ko ada? ptuiiiihhhh!

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • juice says:

      x cantik pun dpt tawan hati ashraf…mane awek2 yg perasan cun tu???? ada dpt si ashraf ni??? lagipun dia pun cerdik..medical student tu…yg perasan cantik ni ramai yg otak kosong..yg diorg pandai tayang sana sini…jgn marah der…kenyataan…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 0
    • TOYA says:

      KO JELES LA TU………

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • ............. says:

      nara gile

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • marie says:

      amboi sdp nye ngate org x cntik….selebih2 nye dy bijak…bakal dr….owk la tutp aurat sume plus ni an tekaan bang nara semate……

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • marie says:

      amboi suke2 je kate org tuh xcntik..selebih2 nye dy tuh bakal dr pndai….bkn dy y nk expose kn dri dy pn…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • =) says:

      ape bende yang tak cantiknya?hidung centre,mata ada dua,kening ada dua,mulut gigi semua cukup. takkan nak tunjuk alur tetek,pusat,skirt pendek baru nak kata cantik? maya karin yang orang label sebagai pompuan plg cantik pun last2 bercerai jugak.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
    • gg says:

      so this is the reason why you put up and expose her face? to insult the ALMIGHTY creation? no offence bro

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Sunshine says:

      amboi. nara, who are you to judge GOD’s creation? Judging other’s look is like judging the Creator. Are you perfect enough? Nobody’s perfect, learn it.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  4. Ms Nana says:

    Cngrats..! sob..sob..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  5. Whadda F? says:

    Uwaaaa sedey nya…pujaanku Ashraf Muslim~ ohh tidakkk… *sob*sob*

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  6. armani says:

    ok la tuh… ;)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. ain says:

    ko cantik ke nk kata die tak cantik?manusia ni..kalo luaran cantik, tapi dalam huduh…nak watpe….dah tua berkedut jugak….

    p/s: kan lebih baik kalo asyraf sendiri yang dedahkan siapa….ish kome ni…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  8. cicakgirl says:

    ishh2..nara ni….boleh x tolong hormat sikit privasi org??kan dia kata tnggu 23 ni baru la dia dedahkan sapa tunang dia…apa la nara ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
    • nehi says:

      ala abang nara ni pun mesti cedok kat forum cam forum Cari tu..kat situ da kelua dlu..agak2la blog abang nara ni kan popular, ramai viewers..tunggula izin empunya badan dlu

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  9. puterichempaka says:

    Nara
    teruk gile ckp org tu x lawa.atleast tahap pendidikan agame lagi besar dr ko .yng tu yg dikira kat dunia akhirat nnt.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  10. anabobo says:

    agak xsepadan. tapi dalam gambar xley caya sangat.dpn2 msti nmpk lawa. tgk dri muka pon org yg lembut. jnji hti n otak baik n pandai.
    tahniah ~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  11. Tahniah…aku doakan semoga bahagia. Nampak cool je tunang dia ni. Pkaian menutup aurat..insyaallah aku rasa tunang dia ni baik.. X mcm bebudak pompuan skang ni..pkai bju x cukup kain. Nampak sana..nampak sini..buat apa muka lawa akhlaknya hodoh..btol x? Setuju?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
  12. Cik Norfa says:

    Frust ! heh!

    btw, tahniah! Yang penting agamanya, keturunannya!

    sapa yg kata tak cantik tu aku jentik idung dia. Ko bajet ko hot sgt ke nak kata org tak cantik! Well, kalau kau cantik pun kojap jer. esok lusa kena tarik nikmat baru merana!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  13. yayaopie says:

    wajah yang cantik pun lum tentu cantik perangainya…..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  14. suka suka... says:

    kalau betul…..mmg sweet…sepadan…:)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  15. encik k says:

    Nampaknya abg nara bergosip dengan tak berhemah…tak seperti tagline website ni…kan ashraf muslim dah kate dia yang akan kenalkan time majlis pertunangan die nanti…so, tindakan ni cam tak hormati keputusan die. ohbulan sbgai contoh memblurkan gambar tersebut….kan org dah kutuk2 dah..lepas ni cacian, hinaan dan pape ag yg ditujukan kt bakal tunang ashraf muslim ni akan masuk ke akaun abg nara la nmpaknya..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 0
  16. shiro says:

    so sweet..sedap mata memandang. just nice

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  17. keringidea says:

    bijak memilih..pilihlah wanita solehah bijak dlm segala hal..cntik hnye luaran..hati lbh pntg..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  18. gyulee gyuri says:

    bertuah nye badan dpt ashraf muslim…huhuhuhu..ni nak lepas geram sket..BN ni dah la lama xleh buka..bila dh boleh ni je citer terbaru..?bosan la cmni…kata BN gempak…habuk pun tarak…huhuhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  19. lana says:

    tahniah ashraf……:)
    semoga berkekalan hngga ke jnjang pelamin and hngga ke akhir hayat.selamat dunia akhirat.Aminnn.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  20. gegirl says:

    kurang cun, tapi x apa la..jnji hati baik :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  21. azama says:

    asyraf muslim punya pakej lengkap..bukan saja rupa paras tampan,berbudi bahasa serta berpendidikan agama…semua ni dapat dilihat dari wajahnya tenang dn sabar..bertuahlah sesiapa yang menjadi pilihan hatinya..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  22. norma jean says:

    Genetically, she is highly potential to produce offspring with 150 IQ level just like hugh hefner…=)

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  23. CL says:

    muke dayana familiar je..mcm penah tgk..huhuhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  24. cikikaka says:

    smoga kekal hingga akhir hayat…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. yuyu says:

    betul la… abg nara mmg tak hormat keputusan asyraf ..kecoh tol abg nara ni..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  26. Tanah says:

    itulah manusia nmpk mcm kurg cun.dh bising.
    kalo cun puji melambung..
    org yg nmpak sepadan cntik sama hensem. akhirnya retak menanti belah juga ..
    i like..
    melayu asli tuh.. tkde secalit mekap dan kembung2kan pipi untuk rasa cun.. haha..
    bak kata mak aku : kalo nak crik bini. tk yah pkir pasal cun melecun. crik yg nmpk kpncran wajah seorang yg bnyak ilmu..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  27. keringidea says:

    air muka gadis asyhraff nih ala ina naim pun ade…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  28. nia says:

    bagi aku xla cantik sgt2 mengalahkan selebriti.rupa yg biase sgt2 tp ok what..janji ashraf suka,bijak,beragama..lgpon die yg nak dok ngn gurl tu..so let it b..cantik berbeza bg pndgn msing2..bg aku,pndangan aku..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  29. mysara says:

    oh Ashraf Muslim..sob3..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  30. pas___cual says:

    ustaz playboy…slalu nmpk asyraf melepak dgn awek cun n sexy2.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  31. adnil says:

    untung ashraf muslim sebenarnya.. kat luar mesti lg cantik, org takde rasa diri dia cntik ni la bgs, slalu merendah diri, muka tak makeup 10 inci pun tak nmpk basi.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  32. cici says:

    bukan nama anak ustad lokman noor alia ke? and dia belajar dekat adelaide rasanya

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  33. Nazim Nasri says:

    ahahah kau kutuklah Asyraf ni playboy ke, kaki mabuk ke. ko ingat orang nak percaya ke?

    Dayana ni macam penyegan jer nak bergambar. Kalau dorg kawen, anak2 dorg mesti pandai dan terpelajar :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • pas___cual says:

      biasala org mcm ko ni.asal org blajar perubatan islam je mst pggil ustaz.mst ko fkir baik n alim..naif +kampungan la ko ni.aku slalu la nmpak dia ni melepak dulu kt papa rich dgn pmpuan2 sexy n cun la.aku xpercaya la pada org2 mcm ni.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • zie says:

        yg ko jumpa tu time bila..ko pun kata “dulu”..bkn skrg..dia pun penah ngaku/citer dlm paper.. dulu dia spt yg ko gambarkn..tp skrg dia dh berubah sejak kenal hj Lokman.. setiap org blh berubah..jahat/nakal jd baik & sebaliknya..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  34. Manusia.. Takkan pernah berpuas hati dengan segala benda :) Termasoklah tak berpuas hati dengan kebahagiaan org laen :) Kalau Ashraf berbahagia dengan pilihan die, doakanlah yg yg terbaek ntok die. Jangan bangkitkan benda2 yg boleh guris hati die & insan2 yg die syg :) lgpon, kecantikan tu subjektif. in fact bg sye, pde pndgn mata sye, dayana manis orgnye :) n yg lbh penting, dayana akan lebih DIHORMATI dengan ilmu yg die ade :)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  35. suke suki says:

    cantik tu subjektif, bleh dinilai dr pelbagai sudut…jd kte xde hak tuk menilai kecantikkan seseorg..jd nilailah kecantikan/ kehenseman pasangan anda..krn ia milik anda..kikiki…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  36. attention says:

    Dia mungkin kurang cantik….tp dia manis. KECANTIKAN tu kn subjektif….mata dan hati setiap org yg menilai berbeza. Yg penting dia berilmu, beradab, cukup la utk jd seorg isteri solehah. Jodoh yg baik kdg2 dtgnye dr org yg baik2, mgkn ashraff tertarik krn dia ank kpd seorg yg dihormati (hj.lokman) maka klu bpk seorg yg baik2 insyaallah anaknye pn baik2.
    Doctor tu,,,bukan calang2 org tau.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • semak says:

      mungkin dalam gambar tak berapa cun…tapi live cun gak ni aku rase…mcm aku….hakhak…

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. cici says:

    senyuman dia sweetttttt :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  38. Siti says:

    Secantik manapun rupa nan ayu, bukanlah ratu jika buruk tingkah laku.

    Bahagia ke akhir hayat :) Amin…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  39. jie jie says:

    uwaaaaaaaaaaaaa….ustaz amirul….baru je nk kenan2kan ngan irma hasmee…tp not bad la…sweet gak. :p

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. dr ally says:

    wuiyoh…doktor! sama profession! smoga bahagia shga akhir hayat.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  41. Erin says:

    Guy Let’s accept it iF itu pilihan Ashraf.
    Btw, I like Ashraf has a very cute smiLe and adorabLe face.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  42. Rayy says:

    natural beauty.. klau cntik stakat mekap tebal, pakai baju dedah sana sini buat hapaa… lgpon aku tngok dorg nie ada iras2 la ckt2…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  43. juice says:

    sape yg kate dia x cantik mesti pompuan2 yg cemburu…bila dh jodoh, dimata kite pasangan kite cantik dan hensem…lagipun dahulukan didikan agama br rupa..ala pompuan2 yg ada rupa kat malaysia ni majoriti perangai x senonoh key..dedah sana sini..ashraf tgk pun malu…

    so walau juice minat ngan ashraf ni, juice setuju jek sape pilihan dia asalkan dia bahagia dunia akhirat..sape kite nk kate setuju x setuju?? bukan hak kite pun….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  44. Someone says:

    Cantik dan hodoh rupa paras itu kan semua ciptaan Allah… Bersyukurlah dgn apa yg telah kita miliki. Mengutuk ciptaan Allah itu adakah sesuatu tindakan yg wajar? Eeeerrrmmmm…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. neza says:

    alhamdullilah… tahniah semoga bahagia dunia dan akhirat..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  46. ijan says:

    owh..misteri terjawab..patut la ade krew tv3 kat rumah tu hari tu..dengar2 nak wat majlis pertunangan.. tp eden xtau sape masa tu..x dpt nak ngagaknye..rasa-rasanya berita ni betul.perempuan ni xpenah nampak..tp ade iras2 muka anak lelaki hj. lokman.
    tahniah la..insyaAllah lelaki yg baik akan dapat wanita yang baik.
    eden tengok dr gambar perempuan ni cantik je…lembut je. insyaAllah dimudahkan segala urusan. sama-sama doakan yg terbaik

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  47. saya says:

    lawaknya..da website lain blurkan muka gurl ni..hahaha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  48. cool says:

    dulu2 si ashraf ni x la popular .. semenjak join ngan pak aji kat perubatan islam ni terus meletup .Berebut rebut nak jadi awek dan nak buat menantu …alahai … !!! cian kat mat rock ..huhuhu ..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  49. Sinar R says:

    alhamdulillah…. ambo setuju dengan demo ashraf.. biaq p orang nak kata apa.. janji angpa bahagia.. cepat2 dirikan rumahtangga k… demo meme klasss….

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  50. melepas aku!
    berkabung ar sebulan cmni.frust gila

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  51. gigi kayu says:

    alaaa….gamai comment yang poyo jer…..mesti tangapan pertama korang adalah..minah ni x sesuai ngan ashraf…sebab tak lawa..aku pon pikir macam tu…..tapi kita kene igt….yang tak lawa tak semestinya tak bagus….n yang lawa tak semestinya bagus…..setiap org ada pandangan masing2…hormati dan terima sahaja….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  52. dun says:

    hahaha..takkan la si ashraf ni nak carik yg cun mcm linda jasmine kot…hehehehehe…klako2..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  53. Fairytopia says:

    bertuah nye pmpuan ni.. i wish i could be like her.. da la educated dpt lak lelaki yg mcm ashraf tu, mmg sesuai sgt, beragama n educated, soal rupa paras tolak ke tepi

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  54. lolyat gang says:

    ko ni memandai je buat gosip nara
    skali ashraf lempang ko baru tau
    haha

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  55. geli geleman says:

    sokong ngan cicakgirl.biarla ashraf sendiri yang kenalkan bakal tunang dia.hormat la sikit kat privasi org.dia baru bak buat suprise.apa pun tahniahla ye.semoga jodoh kekal selama2nya

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  56. luvlavender says:

    sape la xterpikat tgk ashraf ni.ensem..de pngtahuan agame..ssh nk cri laki cm die skang.bertuah bkl isteri die. (aku yg kecewa sbnrnye..huuaaaa) ;)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  57. PSM says:

    aduh…jelesnya hati ini…huhuh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  58. i said :) says:

    Nara: I don’t think show her picture is the best way..let Ashraf announce to the media 1st.. In formal way.
    People will comment n judge on her looks..
    well, I just think she just innocent medical student, need not to involve in media until the right time comes. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  59. suri says:

    semoga berkekalan hendak nyer.. amin.. die bukan artis yg mekap menebal 3inci cam kera babok gamaknyer..itu plastik..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. lulu says:

    alhmdulillah..cmnih la jodoh yg baik…leh bimbing ank2 asyraf t..bukan yg dedah sana dedah sini…huhu..tahniah asyraf…moga membentuk keluarga sakinah…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  61. atap nipah says:

    patut ar bang nara..susoh benar sy nak bace gosip2 yg bertauliah sejak dua menjak ni..ape2 pun, all the best!..:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  62. Mek Na Tendong says:

    Asyraff belajar ilmu rawatan islam ke?At least dunia lakonan Melayu akan ada pengganti arwah M Rajoli.Tunggu saje pengumuman dari empunya badan siapa sebenar pilihan hati.Ape2 pn she’s sweet

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. mama elly says:

    Pasangan adalah saling lengkap-melengkapi,dan menyempurnakan kekurangan hidup kita.

    Ashraf tu insan biasa aje la…. Dayana nak dia pun da kira nasib baik….

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  64. mama says:

    bkn nk komen ape..tp semua org bole jd doc klo blaja kt uni swasta k..janji ade duet..150IQ? don think so

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • xy says:

      mama…u x tau ke…perempuan low IQ bg u tu…dapat full scholarship MARA….MARA yang sponser dayana n her frens buat kat private college….u tu pandai sangai ke nak kire brape IQ orang…. nak kire IQ pun i dun think u tau ape formula dia….orang melayu kite kuat dengki kan….tak boley tgk orang laen lebih sikit….mesti nak dengki..nak mengata..nak mengumpat…

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
    • cik wiwi says:

      yup..she is my classmate and eventho we re in private medical school,but we are sponsored by mara..and nk dpt sponsor bkn perlu duit byk tp perlu byk A’s dlm spm..and i know her well..dayana mmg pndai..tlg la jgn dengki kat die..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
      • alf says:

        i agree wit u…..

        same wit me, i come from a bourgeois family, but still i managed to enter medic scholl, it all depend on you brain
        most of the medical student in M’sai hv scholarship, and to get those s’ship u need to excel in whateva exam that u take, (A-leval, SPM STPM etc).
        so people please stop doing all those nonsense rumor….

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
    • alf says:

      wei Mama….do u think its easy to survive in a medic school…..we need to burn a lots of midnight oil……even if the school is private, it essentially the same. Stop assuming sumthin which u dont know……

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • norma jean says:

      I think this mama kurang membaca…u better start to read informative stuffs then u will come up with not ‘brainless’ statement =)

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
      • maira says:

        kesian kat mama…agaknyer dier nak masuk private medical school tak dapat ,takder saper nak sponsor.:P…jadi dengki lah kat orang :).Yes money can make it possible to enter medical school,but without brain you cannot survive.

        sian mama…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  65. moncher qaseh says:

    she’s nice…sweet n i think 101% better than u nara!! The most important things is, she’s a Doctor.. Ashraf choose the right women to be his wife.. Dun be jealous ok nara..hehe

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  66. cikgu rizal says:

    Alhamdulillah.. kahwin dgn anak bomoh, baguslah, nanti asraf akan buka rawatan tradsional islam dan alternati dan isteri akn buka klinik, kan nak menyahut seruan keraajan. akan dtg akan ada 2 peubtan conventional dan perubatan complmntry medicine. best3, nanti sape nak jumpa asraf buat2 sakitlah, jadi histeria ke, nanti mesti ustaz amirul datang ubatkanya.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
    • Merah comel says:

      cikgu rizal..bkn anak bomoh ok..anak pengamal perubatan islam….bomoh bomoh ni org laennnnn.hahahahhahaha.>_____<..

      xdela sampai nk buat histeria kot..,..sape gile tuuuu..hahahahaahaahhahahhaa

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • cikgu rizal says:

        Bomoh, dukun, pawang, adalah panggilan dalam kamus dewan ya. sama macam perubatan SIDDHA, AYUVERDA, mereka bomoh nya di panggi SIDDHAR, Yang pengting adalah cara perubatan tersebut, sekarang ni byak yg menipu org katanya ustaz, tapi pakai kemenyan, setanggi, colok, tengkorak nak ubatkan org, Tapi mcm bapa mertua asraf ni mmg perutan tradisional islam,

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. cikgu rizal says:

    memng semua org ada duit leh jadi doc, tapi di manipal MBBS bukan MD , ada lebih susah sbb diorg bljar surgery. Walaupun ada duit tapi nak lepaskan 1st sampai 3rd Year bukan mudah, sbb nak lepaskan klinikal exam, dah tu Doc time housmnt diorg kena marah dgn doc pakar lagi, MMG tepat pilihan asraf, Allah kan maha adil, lelaki asraf ( ensem) bakal isterinya (ayu), adil namanya. moga allah berkati mereka.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • just a medic student says:

      just a correction, we an MD student also need to learn surgery, just a minor one, same wit MBBS they also need to learn the minor surgery….. cuz basically MD or MBBS is the same…..

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • maira says:

        ‘only’ the poyo doctors or medical students yang akan bangga if their medical degree is MBBS istead of MD…:)

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • J.A.M.S says:

          thumbs up…..i’m agree wit u

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • cikgu rizal says:

          ok.MD pun sama juga study surgery tapi minorlah. MBBS,MD,MBCH, semua susah, memang patut asraf pilih teman sebegini. Nasib baik govermt dah kasi doc U44 kan. memng patut mereka dapat sebab kerja meraka susah.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  68. pas___cual says:

    asal belajar perubatan islam je mesti sume org nak panggil ustaz n ingt mst alim.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • all says:

      pasai tu la .. skg ni sapa yg pandai baca alquran cerita pasal ugama dah panggil ustaz .Setahu aku ler ustaz ni ditauliah oleh pusat yg di iktiraf tempat mereka belajar .Mcm cikgu .. gelaran bagi mereka yg mengikuti kursus perguruan.Dan lagi satu kalau pergi kat pusat perubatan islam .. tak ada laen asyik hantu .. jin .. sihir ..tak semua penyakit ada kaitan dgn perkara2 ini .Kalau setakat baca ayat al quran .. baca sendiri lagi baik .Dan semua ayat quran itu mmg baik diamalkan .. kenapa mesti nak jumpa org perantaraan kan lebih baik minta sendiri dari tuhan dgn mengamalkan sembahyang hajat dan berdoa ….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  69. ted mosby says:

    slalu laki muke ensem camtu ar msti plih pompuan muke x cun….kalo ar aku muke ensem cam asyraf ni kan syok….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  70. jazlanzul says:

    https://www.facebook.com/profile.php?id=585169120&sk=info

    terjumpa Facebook bakal tunang dia, Dayana ni. :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. ALLICE says:

    hi,abg nara plse,chck serve,cos sometime susah nak dpt.tq

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. emily says:

    tahniah..mmg sama cantik dan sama pdn…akhlak dan budi pekerti sgt diutamakan..rupa paras letak no last skali…pasti idup bahagia sampai akhir hayat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  73. mama elly says:

    ngapalah sampai gaduh2 pasal hal rumahtangga ashraf ni weiiii…….. doa kan je lah yang terbaik….. aku ni da kawin 30 tahun, rupa bukan lah segala2nya la… rupa akan kerepot satu hari nanti, tapi akhlak, hatibudi akan dikenang sepanjang zaman…..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  74. sharpshooter says:

    stupidnara…ko cantik sgt ke???

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  75. soleyley says:

    tunang ko nara cantek sgt kerrrrr?? opss telebih sudah

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  76. joyah says:

    ouh my…! semoga bbahagieee. *sambil kpale kt dinding. duush3!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  77. i luv lemonate says:

    wah doctor tuh bkl isteri die..tahniah tuk ashraf muslim

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  78. alyn says:

    alyn doakan abg n istri bahgia smpai ke syurga,semoga mnjadi suami soleh n istri solehah..kebahagiaan d jln islam yg akn mmbawa khidupn hgga ke syurga , salam , jeles giler ni !!!!! da r minat gile dkt ashraf!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  79. umar says:

    kau sapa nara nak komen orang tak padan ke tak? kata gosip berhemah tapi mulut tu pandai2 la cover.
    tak abis2 nak bongkar kisah peribadi orang.dulu gambar lisa pun kau yang pandai2 publish tanpa kebenaran.
    kau ingat kau pernah belajr kat korea kau terror sangat ke.lain kali cakap tengok cermin la.muka kau pun cantik sikit je dari tembok batu bata yang belum nak simen.
    insaflah sikit bro

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  80. fa says:

    lelaki baik utk perempuan baik. ^^

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. ai says:

    congrats to both of them.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  82. hamba Allah says:

    semoga Allah mudahkn usrusan asyraf muslim ngn bakal istri..amin..smoga bkeklan hgga akhr hyat..kekal hgga syurgaNya..tunang asyraf muslim sgt manis n ayu..sesuai ngn perwatakan asyraf muslim…alhmdulillah..:) smoga asyraf istiqamah dgn prubhn…amin..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  83. Mcna says:

    tgk siaran langsung majlis pertunangan ashraf & dayana kul 9.30 pg td kat NLKO..tunang ashraf sooo sweet..pelamin pn cantik sgt…sape ckp dayana x cantik?aku tgk cantik & sweet je bila mekap..lg cantik drpd artis2 yg muka fake tu..ashraf so hensem, cam nk nikah je..dorang akn nikah 1 Syawal ni kat Mekah..kite doakan yg terbaik utk dorang..walaupun dlm ati aku ni meroyan gak..iskk..iskk..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  84. a girl says:

    iman x boleh diukur dari tudung labuh x labuh…keturunan alim ke x… x semestinye bukan anak orag alim, x pakai tudung pempuan tu x baik…x de satu manusia yg boleh menilai atau yang boleh confirm die masuk syurga …allah saja yang berhak…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • a boy says:

      yg x pakai tudung mmg x baik la tu.. dah cakap Pencipta sendiri pon x mau ikot. nak baek cm ne?! huh!

      pastu x abis2 nk bandingkan dgn pompuan btudung yg x beakhlak…
      cuba bndingkan diri ngan org soleh2… baru la taw btapa busuknye diri….

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • akukate says:

        Pakai tudung tutup aurat tu wajib la, xikut maknanya bukan perempuan yang boleh buat bini lol..suruhan Allah pon tak ikut inikan nak ikut cakap suami..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. giulz says:

    alah,kalau ko doctor aku lawyer kot..x de pun nk kecoh..relek r..x payahlah para comentar kt atas ni nk puji beria- ia so old fashion….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • toy says:

      “..aku lawyer kot…”…. x leyh blah! cam hebat sgt jeee…

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Cik Adik says:

      hmmm i bakal pm..

      Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Rayy says:

      lawyer ke loyar..? wuahahaa.. riak bhai..

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • alf says:

      so….way u r tryin to say…… u r the want that old fashion…. it seems that u r threaten wit her…..i guess this is the intimidating defense of a lawyer.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. just a medic student says:

    Salam, x baik tau mngta org at least org yg korg kutuk tu lngkap ilmunya, sempurna paras rupanya. She is a future doctor, try to compare her with yourself first…..

    klau korg tu baik sangat takkan la smpai mngutuk org…
    klau dh smpai mngutuk org tu maksudnya there are still lots of puzzle missing in your soul…..find that puzzles, and put all of them together…

    jazakallah

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  87. huzn says:

    da bertunang da pon si asyraf n dayana ni.. semoga hubungan mereka kekal hingga ke syurga.. amin..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  88. Cik Adik says:

    Cantik je budak ni!!!
    bak kate org tue2 sjuk mata memandang..
    xpyh bli make up bnyk2 pasni..
    Like!!!!!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  89. melly says:

    cik nara 2 jeles je sbenanye..huhu…jgn hine org oke..dats it..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  90. princess leeya says:

    mmg cntik…klau x,takkan terpikat… biar sederhana pada rupanya,…janji teguh pada agama nya…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  91. ema says:

    sgt sesuai..memenuhi ciri2 muslimah yg disarankan dlm islam..tahniah kalian…:)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  92. azan says:

    to giulz >>” aku lawyer kot” hahaha… cam bagus je. jeles a tu org x ckp pasal die. lawyer burok je KOT? huhuu.. anyway ni la wanita yang membawa ke syurga.. Bukan cam linda yg dlm previous post tu.prangai cm setan.kesian anak2 die.kena lebih kuat n gigih nk dekat dgn agama sbb parents cm pppFFFFFTTTT ***!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  93. GaGa says:

    Ya Allah… dayana ke tunang ashraf nie….?????!!!!!
    Siyes x sangka kwn sepermainan skola rendah dlu tunang ngn mamat nie!
    tahniah la!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. ct aisyah says:

    wajah sejuk mata memandang…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  95. mae says:

    muka lmbut…….sk2…comey

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  96. Nurdayana says:

    nama tunang ashraf sama nan sy la..
    TERperasan aku..hehe..
    apa2 pun,alhamdulilah..semoga jodoh mreka berkekalan..
    =)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  97. aina says:

    kalau nk komen, lebih baik korg doakan yg terbaik utk dorg. lain2 komen, x perlu pun takpe. kalau nk bg komen x bernas, lebih baik diam je. x gitu?
    pe yg kita tls @ ckp, portray diri kita balik – akal & hati.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. far says:

    ade ke nara ckp psl tunang ashraf ni muka tak lawa? takde pon kat atas tu.. or post ni dh diedit ke? sbb baru bace..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  99. You need to participate in a contest for one of the best blogs on the web. I will suggest this web site!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0