Written by Bella | May 19th, 2016

Meskipun sudah beberapa bulan berkahwin, Maria Farida masih lagi digelar perampas suami orang sehingga ke hari ini.

Dek kerana tidak tahan isterinya dihina dan dikritik, Datuk Rahman telah tampil menjelaskan perkara sebenar. Menurut Datuk Rahman, tidak pernah timbul isu rampas kerana beliau sendiri yang hendak “membuang” Karen Rayyan daripada kehidupannya. Datuk Rahman sudah lama memikirkan soal bercerai dengan Karen sebelum membuat keputusan untuk berkahwin dengan Maria lagi.

Ini bukan soal siapa rampas siapa, memang saya yang mahu ‘membuang’. Saya bukan muda lagi, tidak perlu saya menipu semata-mata untuk berkahwin dengan orang lain. Saya mahu mencari kebahagiaan melalui perkahwinan baharu ini, itu sahaja sebabnya.

bekas isteri Datuk Rahman ( Karen Rayyan)

Pada usia sekarang, tiada apa yang diharapkan oleh Datuk Rahman kecuali seorang isteri yang mampu menjaga makan minumnya dan memberikan kasih sayang yang secukupnya.

Setelah tujuh bulan mendirikan rumah tangga dengan Maria, Datuk Rahman akui pelakon itu menjalankan tugas sebagai seorang isteri dengan baik.

Saya seorang lelaki yang sangat ringkas. Isteri bagi saya perlu menjalankan tanggungjawab sebagai isteri. Berada di rumah ketika saya ada, menyediakan makanan dan memberikan kasih sayang secukupnya, itu sahaja.

Sebelum berkahwin dengan Maria itu yang saya minta daripada dia. Kami sudah berbincang, itu sahaja permintaan saya. Maria juga jelas faham dengan apa yang saya mahu. Selepas hampir tujuh bulan berkahwin, saya melihat dia telah menjalankan tanggungjawab sebagai isteri dengan baik.

Kita sendiri tidak tahu apa yang berlaku antara mereka bertiga dan agak tidak adil untuk melabelkan seseorang itu perampas. Biarlah Datuk Rahman, Maria Farida dan Karen Rayyan selesaikan masalah mereka sendiri.

Sumber Berita : Utusan Online

107 responses to Ini Bukan Soal Siapa Rampas Siapa, Memang Saya Yang Mahu ‘Membuang’ – Datuk Rahman

  1. Anonymous says:

    apa punya ayat ‘membuang’ pulak si tua ni..knpe tak menbuang siang2 lagi?..anak dah berderet deret baru kau nak membuang..kalau ya pun nak kwn lain..kenape sampai kwn baik bekas bini kau yg dijadikan bini..mesti ada yg tak kena..nak ke kalau si joyah gemok gedempol..jongang lagi tempang dijadikan isteri baru kau?? berselera ke kau?..tentu tak nak kan…benda cantik montok dah di depan mata..apa lagi ngaplah..takyah nak bagi alasan banyak2..hokey kerepot…

    0

    0
    • kak nam says:

      Orang gila tk akan mgaku gila. Orang yg merampas tk akan mgaku dirinya perampas.

      0

      0
      • Jejai Gila Talak says:

        Laki muka tiang jamban ni pun gigih berselfie pelbagai. Hahaha…lawak2. Orang awam geli ko plak bangga wahai Maria Parida hoi.

        0

        0
        • Kiah says:

          Omg, ada lagi ghupernyer kisah opah2 berebut jantan? Anyway, meh kita lihat, bomoh n dukun siapa yg paling power antara kedua2 opah ni yer.
          Lalala..

          0

          0
        • malas nk maki says:

          dua2 ekor ni layak dihumban ke dalam sisa bauksit.
          k bai.

          0

          0
      • cermin says:

        hasad dengki la sgt kan? kalau hati, tulus, murni dan bersih, xde ler sampai merampas laki kawan sendiri. ye dak?

        0

        0
        • tok kadi says:

          atuk ni mcm patung troll versi tua je gaya rambut. sesuai la dpt bitch sebagai isteri.

          0

          0
      • kak engku says:

        hansem nya laki kau maria hoi.

        not!

        0

        0
      • Topcuoglu says:

        Korang semua ni bajet mcm baik je..bani melayu hipster mcm korang ni mmg x lekang dari mulut lonkang.sudah2 la tu mengutuk menambah dosa…dah ditulis jodoh dia dgn pak haji tu.

        0

        0
    • Pekerja Gomen says:

      Kesiannya ko wahai Maria Paritda. Kawin pun tetap org menyumpah. Sebab ko artis busuk. Lakonan plak hauk. Dapat watak pun watak jahat, mak tiri dan penggoda. Udahlah…insaflah lah. Takde kaw dlm industri seni pun org x kisah. Duduk rumah cabut uban laki ko dah lah. Kaw menyalak pun xde org nk kesian. Kaw sendiri pun x berapa betul. Buat org gelak je wei…

      0

      0
      • ngehhhh says:

        mesti si pak tua ni rasa bangga eak. direbut2 mcm makcik2 gemok beli tudung mawar tu. padahal…nan hado je. propa je bini2 dia..lawa pun sebab botox dan rambut karat warna bas sekolah. choi!!!

        0

        0
    • Anonymous says:

      Kan jelas… I like perkataan datuk. Membuang. Orang senget elok dibuang je. Simpan buat apa. Life must go on. Be happy… Karen ni pun bukan nak sgt datuk tu tapi tercabar. Hasad dengki tak boleh tgk org lain happy.

      0

      0
      • bila retis veteran berganyang says:

        patutnya pegang kepala dua2 hempuk je..sorang kaki cari publisiti sorang lagi tahu nak k balas dendam.
        patutnya ko pegila saman ex bini ko tu..dia yang buka mulut..kalu dia tak buka mulut mana wartawan nak kuar citer. masuk makamah je lah lembu2 tua gini.

        0

        0
    • Sam says:

      Buruk gile biler sundal2 tua bergadoh berebut pisang tua!

      0

      0
    • itik says:

      lahai, perang media pulok berebut jantan tua. sbg bini muda, ajak22 la atok tua dekat dgn madrasah. bukan muda lagi kot yg bising mcm ayam lepas bertelur!

      0

      0
    • Pogue. says:

      Membuang…memberak.. Gilalah si tua ni mcm kene cucuk idong je.. Ni semua meria si burung unta ni yg suruh kuar kan statement ni..caye lah.

      0

      0
    • Lara says:

      Kan.. ada ker membuang. Orang kalau nak membuang pergi toilet, ini pergi kawen. huh!

      0

      0
  2. huh says:

    huh…dah dpt puji melambung…
    burukkn yg lama…

    kebahagiaan boleh dicari jika kena dgn caranya..jika tahu membentuk rumahtangga.
    tak kiralah bujang, duda atau janda…kebahagiaan itu boleh dicari bila kita semakin dekat dgn keluarga terutama dekat & sentiasa ingat Allah SWT.

    tdak dinafikan…bila keseorgan pasti rasa kesunyian.
    ntahlah,..lain org lain caranya.

    0

    0
  3. aku_punya_suka_lah says:

    emmm Karen ni mmg takleh jadi bini…asyik nak melaram je..ikutkan maria pun sama.tapi dari segi tanggungjawab, Maria win laa…

    Aku tak sebelahkan Maria..Tapi of all stories dari kawan2 aku
    ( yg mana kawan2 aku rata2 kawan drg nie )…mmg karen ni, life dia teruk skit..kaki minum segala…anak pun terabai seyy..

    Skg laki maria dah bersuara..korang pikir2 la sendiri ye….da daaa~

    0

    0
    • Salma karen says:

      Tul jgk .
      Aku tak kenal Dorang ni.
      Tapi suami mana yg nk isteri merayaap sana sini?
      Ko tngk bini Abg Nara tu , kesana kemari semua gan Suami.
      Muka pun jembu mcm Fathia latip

      0

      0
      • Anonymous says:

        alahai ini mesti si maria menado yg komen sendiri..oh peleeeaselah…maria perida tu bagus kata kau?.busuk2 pun si karen tu mak kepada anak2 si tua tu..kalau pun perbuatan dia tak betul..ianya mencerminkan jenis suami apa kau tu? tak pandai ajar bini. salahkan diri sendiri..periksa dulu dirii kau tu..dah buang nak pijak pulak..hah sekg ajarlah bini baru kau tu berpakaian ikut cara islam..same aje aku tgk..

        0

        0
        • Heheheh says:

          Kan, kalu datuk muka mcm pelakon Captain America Chris Evans tu lain la nk berebot pelbagai. Lucu la..

          0

          0
      • Anonymous says:

        –.– x payah la bagi bini c nara tu jd contoh pulek. Mcm fathia latip bagai

        0

        0
        • Ancoh says:

          Tang mananye lahai bini Nara tu mcm fathia? Mcm pak ya ade la yg jual jeruk petai kat Pekan hari kat kg aku..tq

          0

          0
      • mari mengundi says:

        maaf..off topik. antara jejai dan datuk ni…mana korang taste? hehehehe

        0

        0
    • Nekelehhh! says:

      Maria pun same lah woi. Two wrongs don’t make it a right!

      0

      0
    • Mat Ronggeng says:

      Agree. Dari air muka pun dah namapak Karen “Haktuuiiih” Rayyan ni macam pompuan gampang. Jenis Melayu tak sedar diri. Habis tukar nama melayu dia macam keling masuk agama kristian tukar nama omputeh. Maria Farida yang ada keturunan omputeh pun takde nak tukar tukar nama.
      Ivana Trump (Janda Donald Trump) pun takde nak langgar bekas suami dia…. I smelt a rat…a BIG rat named Karen Haktuuiiih Rayyan…

      Saya tak kenal Datuk Rahman atau Maria Farida…tapi saya percaya cakap mereka….

      0

      0
      • Anonymous says:

        maria perida mana ada keturunan omputeh lah bamgkai..philippine tu adalah..orang pulau..

        0

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Deii Samdol… family belah philippines kau tahu tak campuran dia?? Tak tahu diam…. jangan nak tunjuk keboodohan kau kat siniu…Bonggok !!!

          0

          0
        • Anonymous says:

          Puak Sulu Abu Sayyaf..dasar penyangak!

          0

          0
      • Anonymous says:

        ivana trump tu anak donald trump la samdol.. nk backup maria paritda gunalah la fakta yg betul bodoh!!!!

        0

        0
        • Mat Ronggeng says:

          Anon 11.41pm punyalah BODOH, BONGGOK, SAMDOL, DODOL…. Kau yang tak tahu fakta….Betullah Ivana tu ex wife Donald Trump BENGGONG… kau nak betulkan orang yang yang paling dunggu kat sini…!! Gi google bodoh !!

          0

          0
        • Anonymous says:

          mat ronggeng yg kau nak menyebelahi si burung unta mariok parida tu apa hal? kau ingat kau boleh dapat pepek busuk dia ke? kau pun tak tahu asal usul keturunan dia kan..so SHUT UP..

          0

          0
        • tsk tsk says:

          ivana trump tu ex wife donald trump la. anak dia ivanka trump. #sayabukanbackupmariafarida

          0

          0
      • Anonymous says:

        dlm banyak2 orang kat sini kau ajer yg menyebelahi si burung unta hidung bengkok makcik mario perida..kau dulu maid ke..padanlah desperate..pertahankan benda busuk..

        0

        0
        • Anonymous says:

          Keturunan kau maid Karen ke? Elok je sokong Karen Haktuiih Rayyan ?? Hati kau tu yang BUSUK…pepek kau lagi buusuuuuk…BUSUK punya orang.

          0

          0
        • Ancoh says:

          org tua2 ckp klo nk bkawan nk bbini blaki Jgn sesekali pilih yg hidung bongkok sbb mmg x blh pecaye jahat hati perut hitam, lg 1 yg bjln mcm burung gagak lompat2 terjengkek2.. Ni cth seko ni meria paria ni..aku mcm dah mule rase mcm btl je ape org tua2 ckp..

          0

          0
  4. Whatever says:

    Dah tua tak sedar diri. Dengan ayat “membuang” kau tu je orang dah tau yang kau bangang. Jantan. Nak sedap lepastu buang, kahwin lain. Lepastu cakap isteri tak jalankan tanggungjawab. Typical lelaki gatal.

    0

    0
  5. Anonymous says:

    Membuang? Pasni meroyan ler c karren aka hadijah

    0

    0
  6. melati says:

    saper pun saya tak kesian , tapi dr pandangan mata Saya lah Dato Rahman ni tak lew sekaya maner..!!!! org2 kaya selalu nya sembunyi Identity…ni tidak siap posing Posing lg…!!!..saya jamin kalau lew Katak terjumpa Laki Maria ni mesti Katak akan memanggil Daddy, Daddy , Daddy…!!!…lain lew kalau Dato Sheikh Muszaphar ..ckp saya dh lamer nk buang dia, sebab dia Handsome & Terkenal….ini lumrah……kikiki

    0

    0
  7. Pak Uda says:

    Kesian si pak tua. Dapat bini pon jenis x bawak ke syurga.

    0

    0
  8. Pekerja Gomen says:

    Amboii membuang ko ye…
    Ko ingat buang isteri mcm ko membuang najis yek?
    Tunggu je la…
    Samaada ko membuang Makcik Maria..
    Atau makcik Maria ni yg akan membuang ko nanti…
    Satu2nya sbb Makcik Maria tu masih ada di sisi ko hanya kerana duit je…
    Sekali tuhan tarik balik nikmat yg satu tu…
    Kita tgk adakah dia masih di sisi…

    0

    0
  9. faezah ngilai ngilai says:

    tak lama lagi bercerai la si maria ngan atuk rahman terung kecut ni
    “kami dah xde sehaluan”
    tok rahman kecut ni bukan kaya pun

    0

    0
  10. Anonymous says:

    jangan marrria membuang ko pulak lepas ni sebab nak perkahwinan baharu

    0

    0
  11. melati says:

    atok ni mcm lembu. berapa byk nasi kangkang dah dijamah gamaknya huh? kesiannya. tengok pun tau kena ilmu guna2. sehingga pelakon tong taik ni pun sanggup nk buat bini.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    apapun alasan kau tetap perampas. k bai..loser!!!

    0

    0
  13. Jaga Baek2 says:

    Shut up, bitch! Nobody is interested to hear your bloody excuse. Pity you, desperate gold digger.

    0

    0
  14. huhu says:

    nak tanya satu soklan jer..datuk ni kuat lg ke nak ‘berkuda’. harap2 ok la ye. takut sok2 maria lari lak sb tak cukup ‘berkasihsayang’ hahahaha..

    0

    0
  15. Anonymous says:

    Kubur kta mari umh kta pegi pun sibuk nk membuang… klu pilih tu yg berjenis tu xpe.. tpi sama jenis je dgn si karen.. udah2 la tu.. x sedar ke umo dh lanjut uban dh penuh kulit pun dh kendur… sok2 ko mati klu Maria ni still x tutup aurat.. rase lah mcm Tuhan “buang” ko kt neraka jahanam pulak… Opss aku bkn alim.. tpi nyampah atok ni punye statment..

    0

    0
  16. Sit Down Please! says:

    Si pepet kendur ni menyalak je kerja ko kan?! Perangai pun cam setan gondol. Diam lah. Rimas giler tau ke? Boleh tolong senyap tak makcik? Tu la…kecik2 x nk mampos, tua bangka myusahkan org!!!

    0

    0
  17. kucikuci says:

    br 7 bln dato. tggu la lagi setahun dua. bnda baruuuu. tgh syiokkk. kehh

    0

    0
  18. melati says:

    kesian plak tgk Dato ni..!!! takder nya kaya org camgini..!!!! org2 kaya selalu nya takkan kuar perkataan membuang…ko ingat bekas bini ko tu katak ???? nk buang2…yg sebenar nya Dato ni ni ler Katak, tak caya pergi lah Hutan jumpa Katak2 kat saner mesti Katak akan Panggil Daddy , Daddy ,Daddy….!! kalau lew saya terjumpa laki Maria ni kat Restoran mamak !! mesti saya saya Cancel nk makan Roti Canai sebab muka Laki Maria samer jer cam Roti Canai…!!!@#$%^&*(

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Bila ko nk bunting lagi Maria ho!???

    0

    0
  20. Neraca Dunia says:

    Si katak masih lagi dlm period ber honeymoon. Tunggu la katak bila ko sakit besok. Tengok bini muda ko sanggup tak cuci berak ko ke tak???

    0

    0
  21. Anonymous says:

    Amboi datuk cantiknya bahasa. Membuang seseorang yang kau pernah sayang sangat sampai sanggup kahwin dulu.

    0

    0
  22. dora says:

    dah jumpa yang baru yg buruk nmpk cacat cela pulak…mcm2 statement kuar..baru 7 bulan kawin…tggu la 7 tahun nanti…mesti nasib maria farida cam ex-wife dia…skrg blh la ko bangga maria oi bab caras laki org yg x semegah ni…hrp poket je penuh…

    0

    0
  23. Emnbun says:

    Lol…hahahaha..terbahak bahak aku ketawa baca comment satu2.

    0

    0
  24. no name says:

    Lagi sekali ku ulangi, wahai kaum wanita, kalau nak kaya,nak hidup mewah, nak kereta besar,nak handbag mahal, nak cucuk botox,nak melancung sana sini bekerjalah atau berniaga. Cari duit sendiri. Tak payah susah-susah berebut jantan tua buruk, kerepot,tenaga dah kurang,gigi dan lutut longgar.

    0

    0
  25. Anonymous says:

    baru 7 bulan dato’…….blom 7 tahun… ok bye!

    0

    0
  26. Mimi Yang Divine says:

    maigadddddd !!! tak habis2 lagi ke mrk niiiii…melihatkan gegambar mrk dan membaca cerita mereka ni mengakibatkan saya mengalami tahap depresi yg sangat melampau..kalau ada la award utk manusia yg paling annoying dlm dunia, saya pasti antu dua eko ni akn menang..tanpa bertanding..

    0

    0
  27. melati says:

    Muka macam Roti Canai , ckp macam lew muka ko macam David Beckham….Nasib Baik ko ader duit skit jew…..setakat muka cam Dato ni Pelacur pun Reject lewwww………… ni saya nk citer kalau btol2 ko kaya ?? ko takder nya dpt Bini Tukun camgini ..Sekurang2 nya macam Neelofa @ Uqasha Senrose…Maria Farida tu dh Tukun , Maria Farida ni dh layak hantar kebun ” Hukum Tembak ” ….org Perak ckp Maria ni dh Lonjorrrrr….itu jewwww…

    0

    0
  28. jadore says:

    isy isy isy… apalah korang2 nih… biaq p lah kat depa… hampa semua inilah dikatakan qada’ dan qadar… bercakap bkn main lg… doa aje yg baik2… Allah SWT x suruh kita doakan yg buruk2 utk org lain… kita x kenal depa dan kita x berada dlm situasi yg mereka hadapi… so berbaik sangka sajalah… we are not perfect… ! sesungguhnya apa yg terjadi adalah kehendakNya… just my two cents

    0

    0
  29. Mimi Yang Divine says:

    palaotak korang arr…dok diam2 x leh ke dua eko ni..

    0

    0
  30. Ketiak Lover says:

    Aku yakin ketiak Maria Farida and Karen kedua-duanya sangat putih dan wangi

    0

    0
  31. Anonymous says:

    For Me, Che ta lagi best tak perlu ada kes rebut merebut bagai.. Ambil yang tak berkeluarga better so tak ada kes perampas, jangan rosak kan kebahagiaan or ketidak bahagian keluarga orang. exspecially orang tu masih berkeluarga, cinta tak semestinya perlu bersatu kalau ia melibatkan keluarga orang. Kalau dah orang tu dah lama menduda itu mungkin boleh diterima.

    0

    0
    • melati says:

      Tgk ler Che Ta skandal gan saper dulu……yg dia skandal tu btol2 kaya..!!! tak kenal pun saper nk show off bagai….!!!..putus gan Che Ta jew trus Che Ta ;..kaya, tu baru btol org kaya…hanya org tertentu jew tahu …….Gossip pun tak tahu lah , tapi sumber2 yg boleh percaya lah kot…..!!!tu jewwyg saya tahu…

      0

      0
  32. awek pknk says:

    amboiiii ayat datuk rahman…”membuang” mcm pakai buang baju ja noh.dia ingt pompuan ni main pakai buang mcm baju kot.kojaqqq statement hang kan.dah muka mcm tiang lampu..kalau hensem mcm brad pitt x pa lah jugak..aaddooiii hodoh aiiiihhh yg makcik 2 org dok berebut laki mcm ni ja ka..kalau cheq tinggai jauh2..geli tgk..mmg x lalu ooiii…kot mlm2 maria faridah pejam mata ja lah layan nafsu datuk rahman ni..duit punya pasai..janji ON ja lah.

    0

    0
  33. Anonymous says:

    katak kodok comel lagi kot dr dato ni.
    sekian.

    0

    0
  34. maid says:

    7 bulan …bukan 7 tahun. nanti datok pakai pampers, tahu la langit tinggi rendah…

    0

    0
  35. Anonymous says:

    dua2 sama je. dua2 x sedar diri. puih.

    0

    0
  36. Papa says:

    diam la parida hoi. ko pun x lawa mana. laki ko lagi la. semak la bitch.

    0

    0
  37. Leha says:

    muka jamban pun ada org nk..
    duit oh duit..

    0

    0
  38. mak cik says:

    kesian plak aku tengok muka atok ni. mcm dah kena dek asap kemian aje.

    0

    0
  39. LOLl says:

    mcm mana lah they ols bercium erk. eeee…x buleh imagine chuols.

    0

    0
  40. Anonymous says:

    kurang ajar punye org tua…
    bila dh xsuka ko buang mcm tu je..
    xingat ke susah senang bersama dulu..
    ko jenis org tua mmg nak main je kejenya…..
    mentang2 la parida tu montok hr2 ko lenjan dia…
    keje ko hr2 nk main je kan

    0

    0
  41. adudu says:

    tak sebelahkan sape2.. tapi ayat membuang tu mcm tak sesuai sbb buruk2 bekas isteri pun, dia pernah menjadi sebahagian drpd hidup dan pernah membahagiakan. dia jugak beranakkan anak2 anda… dia buruk, dia jahil, tanggungjawab siapa? suami yg perlu membimbing..

    0

    0
  42. Boring, next story please.. says:

    Si tua cacai nie pula nak bg statement, sampai bila nak habis kisah si Maria Pariada “Jaga Baik Baik” nie weyhhh..? Boringggggg, next story please..!

    0

    0
  43. SoulFly says:

    Aku pernah terbaca la… Perangai isteri dan anak2 tu adalah cerminan suami sebagai ketua keluarga. Kalau baik didikan, insya’Allah baiklah sikap isteri dan anak2. Dan begitulah sebaliknya.

    Jadinya kat sini, tgk perangai datuk ni pun dah macam ni, aku tak pelik la kalau ex-wife dia pun perangai tak semenggah jugak.

    0

    0
  44. pehah says:

    pehah

    0

    0
  45. Anonymous says:

    apalah cakap membuang pulak..tak baik..sekarang ko buang dia..esk lusa kuasa Allah ko pulak kena buang…

    0

    0
  46. Anonymous says:

    Membuang…haaa aaa ye membuang buang tebiat tokwan ney…buang le slera mcm ney tokwan oi..pkai songkok kain plekat g masjid bwk skali bni ko tu…

    0

    0
  47. husin lempoyang says:

    Datuk ni okay.
    Isteri lama dia mmg prob. sikit. Mengalahkan diva.

    Maria Farida bukan anak dara, dah tua pun.
    Anak dia pun dah bujang.
    Cuma dia pandai jaga badan.

    Kawan2 yg keje reporter kat media semua ckp yg Maria Farida ni orgnya baik, soft spoken dan pandai berdikari. Mmg dia dah kaya sblum kawin datuk ni.

    0

    0
  48. Karan letrik says:

    Kalo aku jd dato rahman pun dah lama aku cerai si karen tu.bajet diva sgt.muka tak semenggah mana pun.perangai pun kelautttt.

    Tahniah dato.binalah hidup baru dipenghujung usia.bimbinglah maria ke syurga.sesungguhnya hidayah itu milik Allah.bkn milik pak imam atau ustaz ustazah jer.moga maria dan dato temui ketenangan bersama.saya suka kalo dato minta maria berhijab.sbb dia cantik orgnya.syg org lain tgk aurat dia..kan dato!

    0

    0
  49. Ikanpari says:

    Menangguk di air yg keruh..
    Pengajaran:-
    Simple jer.. Jgn biar spai jd keruh..
    #kisahrumahtangga

    0

    0
  50. Maya says:

    Kok iye pun dah tak serasi dgn perkahwinan tu…rasanya tak perlulah guna ayat seperti itu walau bagaimana jahat sekalipun bekas isteri. Ibu kepada dua anak mu.

    0

    0
  51. Sam says:

    Atuk ni sedar pon diri dah tua. Kalo gitu, bawak bawakla tobat Tuk. Mende nak layan bende bende remeh duniawi ni. Koser sangat nak layan egos of two bitches.

    0

    0
  52. malisa says:

    kawin dengan bff bini..berparti pun sesama …bajet maria peridah suci…sama je 2×5 dgn karen

    0

    0
  53. pok mangg masih cinta karengg says:

    Benda hok jadik ke sabik seket jerr.. kes dia pok manggg tu yer suke nama peridohhh.. die kabo banyok kali doh ke karengg tu suh pakai name hadijohhh yer tu, yer xmboh.. nak ke kareng jugok.. pok mangg nie jenis dok reti sebot slank mat salleh, jadik yer stress a nk panggil bini payoh kemaingg.. muge name paridohh yer senang sebut..tu je sebabnye.. tekpong nak buleh ke sebut karengg rayyengg sapai ge nak sembur2 gigi pelesu pok mangg.. jenis hok orat khiokkk doh.. gitu je kisoh die.. kalau pok mangg tu IC amareka dakpe a nk pnggil karengg.. hihihi

    0

    0
  54. Minah jambu batu says:

    Geli wei nk layan lelaki tua kerepot..
    Kalau betul pandai jaga bini, compom bini2 dia pandai pilih baju..
    Ni bini dgn bekas bini pun lebih kurg mcm gro..

    0

    0
  55. azi says:

    Sudah berumur dan kawin pun dah banyak kali patutnya matang kendalikan isu dan masalah rumah tangga. Ini tidak dengan ayat yang biadap, jaja cerita di media apa hal. selesaikan elok2, buruk macam manapun janganlah aibkan dia depan public. Masalah sungguh betullah kata orang dulu2 tua jangan disangka bapak

    0

    0
  56. TASYA says:

    m.buang konon ye dato… bini no 1st ko x berani buang.. sbb bnyk duit… karren berani la ko buang… sekuang calit punya dato beli ni.

    0

    0
  57. Yekeni says:

    Senangnya jantan. Membuang. Dulu kawin ada merisik? Hantaran? Cinta? Apa perasaan masa akad nikah? Tentu bahagia kan?

    Sekarang, dah dapat baru, senang aje membuang yg lama.

    Ayat menunjukkan keperibadian dan adab seseorang. Ternyata nada, zilch, naught, null, zero, kosong…

    0

    0
  58. Joyah says:

    Anak dah berderet bry nk membuang ke pakcik oiii….
    Kalo ko btul…dr mula kwin ko betulkn bini…bukan membuang lepas da tua2 ni…
    Nampak sgt ko x didik makcik Karen smpi jd cmtuh…
    Sok2 brg dah x bole pakai…makcik paridah plk buang ko…
    Hambik……

    0

    0
  59. bodopiang says:

    byk sgt keluar statment .. diam2 sudah la… sampah

    0

    0
  60. Miss Fake says:

    Nape ek miss rasa si tua ni pon suka mencapub???
    tiba2 plak nk bagi stetmen bagai
    dah tua tak sedar diri nak juga bg stetmen
    eh bini ko tuh pon idak la muda mana, tua jugak
    cepat2 dpt baby yer si tua n si tua

    0

    0
  61. damai says:

    Masih manis baru 7 bulan dptlah jln tugas isteri dengan baik, job pula blm ada, tunggu lah kalau paridah dapat job berlakon, nanti sama juga x dapat jalankan tugas dengan baik, kalau nak ketenangan dan kasih sayang, carilah lah yg org pondok, blh hari2 bersama cari ilmu, bersopan sejuk mata memandang, bukan ala2 mcm paridah. yg pelik blh pula hang tergamak kahwin dengan kawan baik bekas isteri, watever lah dato, hope bahagia, jgn nanti lu no luit, paridah pun menghilang ke mana kan

    0

    0
  62. anony says:

    zaman skrg ni mak bapak dah bagi nama elok2 nak jugak nama glamer sampai tukar nama, jadi karen lah vida lah… Rambut elok hitam kan diwarnakan karat pulak. Tak bersyukur betol.
    anyway yg duk mengutuk maria perampas tu kenapa. Tak ada pulak org kutuk2 fasha perampas…Pd hal dua2 home wreckers…

    0

    0
    • Anonymous says:

      Dah nie citer pasal Paridah, komen paridah le… Nak citer Fasha, gi kat tajuk “Fasha bla.. bla..” lah!
      Lain suruh.. lain buat.

      0

      0
  63. Anonymous says:

    hmmm….tp bila dia kawen baru ni makin brmasalah kluarga dia ada laa…nmpk sgt niat x betul…klau niat nk kawen tu betul sbb nk bimbing isteri smpai ke syurga xde laa jd mcm ni…smoga datok di bukak kan pintu hati dan faham apa itu kebahgiaan di dalam rumah tangga….bukan bahgia sebab bini lawa, pndai uru mkn minum je….konsep bahagia tu luas…insyaAllah rumah tangga aman bahgia…

    0

    0
  64. Anonymous says:

    PERAMPASSSSS!! KO BOLEH PERGI JOIN FS…

    0

    0