Written by AbangNara | November 20th, 2010

keputusan terkini shout awards 2010

[note]Tahniah kepada Yunalis Zarai kerana berjaya menang 3 Anugerah di Shout Awards 2010. Anda memang layak. Kami ada terdengar orang cakap-cakap yang Datuk Siti tarik diri dari ABPBH sebab takut kena cantas dengan Yuna. Hmmm. Mungkin  itu hanya satu spekulasi kot. Apa pendapat anda? [/note]

Malam ini di 8TV tepat jam 8.30, siaran langsung acara Shout Awards 2010 akan berlangsung. Untuk anda yang tak dapat tengok live atau malas nak tengok di TV, kami di BeautifulNara.com akan menyediakan keputusan terkini siaran langsung Shouts Awards 2010 untuk anda.

Dan untuk lebih menyerikan lagi Shout Awards 2010, kami akan menyediakan komentari secara spontan sepanjang siaran langsung Shout Awards 2010 untuk anda semua. Jom sama-sama join kami untuk Shout Awards 2010.

Kalau anda berada di luar negara dan nak tengok LIVE Shout Awards, sila klik link ini.

Keputusan Terkini Shout Awards 2010

1. Pemenang Rockstar Award – BunkFace (oh ok, ingatkan Hujan atau FT akan menang. Tahniah Bunkface).

2. Favourite TV Personality Award – Zizan Raja Lawak (kau memang terbaik bro)

3. Breakthrough Local Feature Award – Lagenda Budak Setan

4. PopStar Award – Yuna (yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. mmg tahun nie tahun Yuna).

5. Power Vocal Award – Faizal Tahir (tahniah bro, lu memang hebat)

6. Fresh TV Series Award – Nur Kasih (alaaaa. kalah plak Mia Sara Adamaya)

7. Favourite TV Program Award – Showdown 2010.

8. Music Video Award – BunkFace (yeahhh, dah menang 2 award dah)

9. Flava Award – Mizz Nina (awak nampak merah laaaa)

10. Hot Guy Award – Henry Golding (memang handsome dan hot mamat ini)

11. Hot Chick Award – Scha Al Yahya (woot woot,tahniah Scha tapi tak datang la pulak)

12. Coolest Radio Annoucer Award – Phat Babes Fly FM

13. Favourite Radio Show Award – Hot FM AM Krew

14. Best On-Screen Chemistry Award – Papadom (Afdlin Shauki dan Liyana Jasmay)

15. Mobile Artiste of The Year Award – Sixth Sense

16. Break Out Award – Yunalis Zarai

17. The Ultimate Award – Yunalis Zarai.

Komentari Spontan Shout Awards 2010

1. Smart gile Hujan kat purple carpet Shout Awards 2010.

2, Daphne Iking is super gorgeous. Serious cantik gile kulit dia.

3. Wah. Dressing Yuna sungguh lain dari yang lain. Mantap!!!

4. Oh gile baju Mizz Nina. Mesti Noh marah. Hahaha. Awak nampak kuning la Mizz Nina.

5. Smart gile opening show Shout Awards 2010.

6. Yeah, Abang Faizal Tahir tengah buat rock show kat Shout Awards 2010. Mantap beb!!!

7. Mic tak berfungsi. Cian si handsome Henry Golding. Hehehe. Biasa la kesilapan teknikal begini.

8. Oh, Abang Nara suka persembahan Reshmonou nie. Comel jer

9. Yuna ~~~~~~~~~ Mesti best gila kalau dengar live dia nyanyi lagu Decorate

10. Cantik tue Aishah Sinclair ngan Cheryl Samad

11. Tiz Zaqyah awak nampak putih la.

12. Sapa yang jaga sound system Shout Award nie? Hancur gile. Kesian Cuci The Musical

13. Pergh. Best gila Aizad kena apit ngan DD dan ND.

14. Pergh. Smart siot rambut Noh Hujan

15. Bila tengok KRU teringat zaman 10 tahun dulu. Cepat sungguh masa berlalu.

16. Not bad jugak Mizz Nina nyanyi live. Good job girl.

17. Kah kah super lawak Zizan ngan Johan Raja Lawak nie

18. Ala comelnya Chef Wan nie. Hehehe.

19. Kurus gila Liyana Jasmay ni

20. Smart gile Wakaka Crew nie. I like ~~

62 responses to Ikuti Keputusan Terkini Secara Langsung Shout Awards 2010 Di BeautifulNara

  1. KacangHijau says:

    1st ke..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • KacangHijau says:

      hahaha…mst pemint abg nara xminat sgt bnda cmne….gosip2 cepat je komen….xsangka 1st kali ne..hahahahaha…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  2. burberry says:

    gler seksa miss nina..ingt kan artis hollywood td..
    nmpk nye, dh jd tunangan noh hujan pun x lut di nasihat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • silentgirl says:

      tuh la…alaaa, if mmg die da style cmtu..nk suh ubah tu..bole, tp lmbt sket la..sbb da tbiasa

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • burberry says:

        susah la noh nk ubah dia..mmg degil kot..
        dh mmg style dia mcm 2…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          tp performance die td ok la..tu la susah noh nk ubah die..die ni cam ligat sket~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • farapink says:

          tau xpe.. singkat,, belah lagik.. yg merah tu ok la jugak..ngan slua.. he.. tp dance step die mmg best.. i like..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          xpelah..pe leh buat~ noh pn ckp after kawen xleh cekci..ni blom kawen lg.tggu jelah..after kawen nt..die cekci lg x..huhuhu~

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • jane says:

          like i said before kat entry pertunangan dia org ni… mizz nina is going international that needs her to be sexy…. i doubt that she can change to not being sexy…. for a malaysian to go international takde siapa akan lepaskan peluang itu….. n she will do anything to achieve her dreams…. that includes being sexxxxxyyyyyyy…… thats life..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  3. hahhahaha… Zizan menang…!!!! sukenye…
    slambe je dia tuh..
    I also from ‘Taxes’ Kemamang HAHHAHA…

    info: Bandar Cukai dalam daerah Kemaman terletak disempadan Trg & Pahang.. :D

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • silentgirl says:

      tu ar..lawak la zizan tu!hihihi…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • rosh says:

        tahniah zizan dn smua pemenang…
        semoga zizan terus merendah diri dan bjaya dlm kerjaya dia…jgn lpe asal usul …

        na..na,..na…ganu kite…

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  4. Fifi says:

    Yea Mizz Nina nampak sungguh ‘kuning’.. wah wah

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  5. YUNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!….

    teng3x!!!! makmak aji xmenang aaa… hmmmm

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  6. silentgirl says:

    baju yuna cntek..npk stunning dr jauh.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  7. silentgirl says:

    nur kasih menang! halaaa…cheryll samad tu…baju xsuai ngan die..gelap utk kulit die~sopan lagi aishah sinclair..even ade drh mat salleh pon…x sexy cm cheryll yg mlayu ni..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • silentgirl says:

      boooooo nabil pornstar!! asal la die ade dlm cuci2 performance..NORA DANISH!comel!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • nurkasih says:

      erm, ada slh fakta kat sini ek ..cheryll samad not 100% malay …dia pun darah mix gak ..her mom org portugis …

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  8. sitiforever says:

    GERAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    PESAL SITI BOLEH KALAH
    ABP TUH LEH LAK MENANG
    HURMMMMMMMM DOK GEBANG SANA SINI
    ST CONFRIM MENANG ALIK2X HMPEHHHHHHHHHHHHHHH

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  9. ermm bila Maya Karin berlaga pipi ngan hendry golding….live on air secara langsung….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  10. Scha HOTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT!!!!!!
    aisey… dia kat Perth aaa, agaknya tgk live online kot :D
    anyway tahniah schaaa !!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  11. riko says:

    x sgka scha mng.,.adehh igtkn m. nina or fazura mng…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  12. hehhe siap le kena mop lantai pentas tuh.. hip hop le sesgt keh3x..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  13. yeyyeyeey YUNA menang lagi… tadaaaa !!!
    hmm xde plak si Iyaz tu nk laga pipi ngan Yuna.. dia pun paham & tahu budaya Malaysia, tak prasan laks ye ke tak salam, tak nmpk laks tadi ye salam ngan Yuna..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  14. silentgirl says:

    liyana jasmay n afdlin cm ank n bpk~heheh…baju die comey..cm japanese schoolgirl..tp gurl, deliver award td..patot try la speak in english..since the crowd is mixed up with many races..heeee~

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • hohoho says:

      variety races pun rakyat malaysia jugak. nasib la kalau orang malaysia still tak paham bahasa malaysia. baik pi dok kat lain, bila lagi la nak martabatkan bahasa malaysia ye dak? hohoho

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • betterlah ckp melayu klu tak fasih, drpd kena boo sbb silap ckp.. si zizan ngan johan tu biasalah, nama pun pelawak, terhibur le plak ngan gelagat diaorg hehhe

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          yup btol….sgt pnting memartabatkan bhasa malaysia..tp bole je practice dlu klu da tau nk smpaikan award..she’s an artist..patot kne tnjukkan flexibility so that die ni bole g sume event..kot2 die ni kne plak deliver award kat tpt slain msia..at least bole la ckp~haishhh…err..x de kot org yg xphm bhasa malaysia? err..Iyaz? sorii..if aku xtaw n xknal die ni..tp die phm n bole ckp b.m ke? heee….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nenek kebayan says:

          ramai manusia terkenal dan jutawan di dunia tak pandai speaking london..walaupun tak pandai tp tetap berjaya…byk negara yg tak kisah sgt dgn keperluan bahasa inggeris ni….tapi negara mereka tetap maju lebih maju dari Malaysia yg menganggap perlu pandai bahasa tersebut demi kemajuan kononnya….

          Tapi kalau pandai pelbagai bahasa lagi baik…mmg kita dituntut utk sentiasa belajar sesuatu yg baru…setiap hari….bukan english ja..tp bahasa arab, jawi dan sebagainya…

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • silentgirl says:

          ape yg saya mksudkan di sni ialah..apabila myampaikan award…org jutawan xpndai speaking tu lain hal la..depends on the event la..seriously, she looks dumb..da la bergandingan dgn sasi the don..nasib baek sasi ckp mlayu gak..kalo x she looks super duper dumb..klu skrip bole hafal..xkan xleh hafal brg seminit dua utk speaking time bg award..hahaha~most of the malay artist pon speaking…artist kne pndaikan sesuaikan diri dgn event..klu event cm AJL, ABP ke..lain hal la..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • aku dan i says:

      liyana jasmay ni boleh ber bahasa inggeris dgn baik la.. cuma mungkin die ada sebab sendiri nak guna bhsa melayu… mungkin nak tunjukkan semangat 1malaysia dlm awards yg rata2 rakyat m’sia… cume iyaz je org luar.. lgpun, rata2 org malaysia g skolah blajar bhsa melayu… n lg 1, ade ke org luar yg tgk shout! awards ni? heh!

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • gurly says:

        saya stuju ngan silentgirl..patot LJ kne bijak sesuaikan diri dgn sesuatu mjlis. r u sure LJ bole berbahasa inggeris dgn baik? i think it doesnt make sense..klu tau speaking tp xnk speaking….even Iyaz sorg pon org lua..xslh kot pektis dlu ckp omputeh kalu mmg x gheti or x fasih…da puas dgr die ckp mlayu, nk gak tau die ni gheti ke dak ckp omputeh.

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • nenek kebayan says:

          saya respek dgn LJ…dia mmg pandai ckp omputih…tp saja ja dia tak mau tjk..Iyaz ja pun dari barat..yg lain from Malaysia….lainlah mcm Faizal Tahir dalam event melayu pun dia ckp omputih..dan satu lagi sharifah amani…konon terror sgt lah ckp omputih…

          LJ bukan penyampai pun tp penerima…penerima tak kisah ckp apa ja….biasanya penyampai dipilih awal dan mmg kena ada rehershal dulu…kalau tak pandai ckp omputih ada tukang translit….dont worry….

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • gurly says:

          ehh nenek ni..tgk ke xtgk ni? LJ ade bg award dgn sasi d don la nenek..ni msti xtgk part die bg award..tp time die mng papadom je kan..skrg tgh ckp psl die bg award, bkn time amek award..tbe2 nk ckp FT plak..respect FT sbb bole bbhasa inggeris dgn baek!

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  15. last time siti menang sbb dia wak statement last ABP yg dia nk take part, ekceli klu dia btul2 nk ‘retire’ bgtau je lepas menang, bkn sblm menang. suatu hari nanti akan ade yg bakal cantas Siti, Yuna atau boleh jadi artis lain, pesal le siti take it serius sgt smpi nk tarik diri awal2. just anugerah, bkn apa pun, just for fun, mcm tak ble trima hakikat kalah je…
    dr segi bakat, mcm P.Ramlee, Siti pun akan ade lam sejarah hiburan malaysia, takan ade dua nye so siti xyah le take serius psl2 anugerah2 especially yg melibatkan populariti.. seme tu kan just for fun… menang amik le hadiah tu, pedulikan kata org ‘asyik2 dia menang’ dah rezeki, klu kalah biasalah, dah nama adat bertanding…xyah le tarik diri awal2…so obvious le..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • Nina says:

      x abis2 ngan CT.. woii, ni shout awards la.. pe kaitan ngan ABP?? sudah2 la mengata CT.. dah berbulan-bulan ABP habis, still nak pertikaikan sbb CT tarik diri… bergembiralah si yuna tu mng.. x yah la nak pertikaikan/kutuk CT.. dah itu keputusan dia..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aLana says:

        hahaha … die hard fan ct mentalllll woookkk!!! relek aaa nina tk kn marah kot…. sioott la ko….

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Shout Award = ABP = peminat undi, bkn juri… jari yg menjadi juri :D
          ala beb.. wa ckp psl ABP tahun depan lor.. bkn lepas punye… rilek aaa

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • axty says:

          shiela majid, kru pun penah bt, tak moh masuk AJL (utk nyanyian diorg), org tak bising pun. AJL ke ABP ke, biarlah artis tu nk tarik diri. Dia menang korang merungut, dia kalah korg memerli. baik takyah masuk. takde merungut, takde memerli. anda suka artis anda, anda jga lh mereka. tak perlu kesah artis org lain.

          *nk kata karatz siti pun tak kesah

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  16. Wan Perlis says:

    sound system teruk gila. cam kenduri kawin ja. aku dah bahan dlm blog aku.haha

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • gosipgurl_fea says:

      haiya betul tu..teruk sgt sound system.harap
      8Tv learn from this lessonla ye.

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • aku dan i says:

        tu lah pasal… xdpt dgr vokal lan (typewritter) yg mantap tu time die nyanyi PELITA dgn noh.. sian die all out dah, tp penonton yg kt umah xdpt dgr..

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  17. Reena says:

    Nak kena ‘sound’ ni soundman yg jaga sound system..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  18. nenek kebayan says:

    shout award ni kira penunjuk aras populariti terkini artis malaysia…

    1. Yuna…bakal meraih populariti artis wanita..vokal yuna tak lah power unik ja….dan tak boleh bw pelbagai irama kalau tgk tone suara beliau…Adira lagi versatile yg juga merupakan pencabar baru selain stacy, jaclyn, ana rafali dan Mizz nina…maybe Atilia akan come back..

    2. Pelakon wanita…Lisa Surihani, Tiz Zakyah, scha dan Lyiana Jasmay bakal berentap..

    3. Faizal Tahir bakal bertahan… Aizat yg seakan tenggalam…Black bakal menyerlah selain Hafiz dan Akim..

    Tok Ti????…dia walaupun selepas ini akan jarang naik pentas tetap berada di kelas tersendiri…agaknya masa ini ct lebih fokus mengurus hal peribadi dan perniagaan lebih2 usaha mendapatkan zuriat…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • tol tu… siti dah ade kelas dia tersendiri, cam Datuk Shiela Majid even Ziana Zain pun.. so klu dia bertanding sok kalah ngan artis2 muda, bkn bermakna org tak minat dia, tp biasalah adat bertanding… so jgn le pertikai pesal dia xmenang hehehehe….
      *wa mmg bkn kipas susah mati siti, tp wa tak pernah pertikaikan siapa Siti dlm industri hiburan tanahair…

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
      • mys abby says:

        dia tarik diri bukan sbb yuna laa….abis tu klu dah tiap2 tahun mng, dia sndiri rase serba salah…lgpun bukan dia tamak,,.mmg la just for fun, tp klu kita sendiri dok tempat siti mesti kita ade feel guilty wlupun kita takde salah ape pun..! 10 tahun menang b’turut2 penyanyi wanita popular beb…dye nk bagi peluang kat org lain la tu..dan aku ttp confirm klu b’tanding,dye jela yg dpt award penyanyi wanita popular tu..p’cayalah,keputusan dia mengundur diri pastinya ckit byk melegakan hati penyanyi lain…klu tak, dgn sape pun siti dicalonkan org da boleh agak yg dia akan menang wlupun dicalonkan dgn penyanyi yg tak kurang popularnya mase tu contoh cam yuna and stacy….klu menang pun hadiah dia bukan calang2…mayb siti dah b’syukur dgn ape yg dia ade skrg…siti sendiri ckp dia mmg minat yuna..watpe plak siti tarik diri semata2 kerana yuna?

        Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  19. […] Ikuti Keputusan Terkini Secara Langsung Shout Awards 2010 Di BeautifulNara (43) […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  20. Pinkred says:

    Siti lagi ok..saya xsuka yuna….hate…mungkin nasib je menang…….

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  21. Pinkred says:

    Lau miss nina ok gak..nie yunA nk muntH lorh

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  22. fadah says:

    good luck to yuna…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  23. wawawee says:

    siti tarik diri ke, tak ke same aje.
    next year die tetap takkan menang.
    nk bagi nampak die tak kalah, die tarik lah diri.
    jd die bukan kalah, cum die tarik diri.
    ngehehee.

    yuna, faizal tahir, aizat. among the best lah.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  24. hmmmmm says:

    Shout Award best… tak buhsan spt award2 ceremony yg lain… tapi bak kata abg nara.. sound system mmg hancuss…. baju2 artis sgt mantap… especially Yuna and Liyana Jasmay… dress putih/grey kasut pink! haaaaa ko adooooooooo……………

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  25. kurus says:

    seme pemenang mcam kena lah tahun ni..
    tp sixth sence tu..ape ke bondo nyer mobile award tu ehk??? dier lagu dialing tone kt hang pong kerw???
    ntah ler..aku tk minat gak..jadi suker derang lah..

    kepada zizan ex boyfriend aku dan pejal tawer kekasih gulap ku..aku ada kamuuuu…wowowwow…
    tahniah kpda semua semua lah..anda deserved it

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  26. kurus says:

    aku akan cuba menyukai yuna dan ana razali…
    aku akan cuba..
    aku akan cuba memahami perasaan peminat dorang bila mendengar lagu dia..
    aku akan cuba..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  27. […] RSS feed for updates on this topic.Powered by WP Greet Box WordPress PluginKredit to Abang Nara @ Beautifulnara atas keputusan Shout Award 2010 ini yang diupdate secara langsung gitu. hehe… Oleh kerana aku […]

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0