Written by serenity | January 6th, 2015

Semalam, Ifa Raziah menerima kritikan hebat di laman sosial tempatan kerana persembahannya untuk finale Gegarvaganza yang menampilkan dirinya berpeluk dengan Hisyam Hamid.

Malahan pada malam terserbut, dia juga menerima kritikan dari Datuk Rosyam Noor selaku juri pertandingan yang berpendapat persembahannya tidak sesuai untuk dipertontonkan kepada masyarakat.


 photo gambar_ifa_2.jpg
 photo gambarifa1.jpg

Melalui mStar Online, Ifa telah menyuarakan rasa terkilan terhadap teguran itu kerana dirinya tiada niat untuk menggatal dengan Hisyam Hamid.

Saya terima dengan hati terbuka komen dibuat oleh Rosyam cuma berasa sedih kerana beliau sendiri seorang pelakon berpengalaman yang sepatutnya faham apa yang saya lakukan itu hanyalah lakonan dan sebahagian daripada persembahan.

Tidak terlintas dihati saya hendak menggatal dengan Hisyam mahupun menimbulkan situasi kurang senang dikalangan penonton atau juri kerana setiap minggu saya memang tampil dengan perceritaan menerusi lakonan dalam nyanyian saya.

Sesiapa yang mengikut program tersebut pasti tahu yang saya setiap minggu akan menyelitkan lakonan dalam persembahan saya malah ada lebih dahsyat saya buat berbanding peringkat akhir ini.

Ifa Raziah telah menampilkan kebolehannya menyanyi dengan bersungguh-sungguh dalam program Gegarvaganza. Selama ini dia lebih dikenali sebagai penyanyi dangdut. Gimik Ifa khabarnya mendapat keizinan dari suaminya serta mendapat sorakan penonton. Namun begitu, dia dikecam hebat di laman sosial kemudiannya untuk aksi tersebut.

Mungkin Ifa perlu lebih berhati-hati untuk gimik dalam persembahan selepas ini dan bersikap lebih sensitif dengan norma dan budaya masyarakat Malaysia.

Tapi apa pun, persembahan Ifa memang menghiburkan, setuju tak?

Foto: Malaysia Gazette

91 responses to Ifa Raziah Terkilan Ditegur Rosyam, Berpeluk Di Pentas Hanya Lakonan

  1. keyboard x brape nk warrior says:

    rumah kate pergi..kubur kate mari.. lu pk la sndiri..

    0

    0
    • mutiara says:

      suami izinkan?
      dayusnya suami

      0

      0
      • Tipah Kurma says:

        Peha ko kecik Ifa???
        aiyoo.. dah macam lembu bunting… muntah!!!!!

        0

        0
        • BABE, I NEED YOUR HELP
          OK FINE….CMNI…..I ADA BF….WEOLS SUDA 5 TAHUN BECINTA N MANA2 PERGI PUN BERSAMA, SPENT TIME WEEKEND PUN BERSAMA, APA2 AKTIVITI YG KAMI BUAT PUN BERSAMA…..
          SO BILA SUDAH ASYIK BERSAMA MESTI KURANG MANIS DIPANDANG ORG SBB TAKDE APA2 IKATAN KN??
          THEN MY PARENTS ASYIK TANYA JE BILA KAMI NAK GO TO THE NXT STAGE…..AND PARENT DIA PUN TANYA MACAM TU JUGAK…..
          TAPI DIA ASYIK CAKAP X CUKUP BAJET LAR……BARU KERJA LAR…..GAJI TAK CUKUP LAR…..NAK KENA BAYAR ITU INI SEMUA…..HUTANG BELAJAR, HUTANG ITU INI IBARAT HUTANG SAMPAI MAMPOS TAKKAN HABIS….
          THEN I PERNAH JUGAK TANYA DIA BANYAK KALI BILA NAK MASUK MEMINANG? BOLEY PULAK DIA CAKAP I DESPERATE……HARAM JADAH BTOL….
          THEN SAMPAI NAIK HANGIN SETIAP KALI WEOLS BINCANG PASAL HAL NI……I PUN MAKAN HATI BILA DIA BUAT DERK JE…..
          TAPI ASYIK NAK KELUAR, TAPI AJAK BERTUNANG TAK MAHU…..
          I KALAI BOLEY NAK IKAT PERTUNANGAN SBLM PERTENGAHAN BULAN…..BUKAN APA, ORG TENGOK ASYIK KE HULU KE HILIR PUN TAK MANIS……BILA I CAKAP I TAK NAK KELUAR DIA MULA LAR BUAT PEEL……
          TEKANAN I…..DENGAN PARENT ASYIK MEMAKSA…….DENGAN PERANGAI DIA YANG BUAT TAK ENDAH…..
          LAMA2 I PUN BOLEY JADI STRESS N GILA……
          SOMEBODY PLS HELP ME…..GIVE ME SOME REASONABLE ADVICE….I NEED UOLS HELP……
          THANKS…..

          0

          0
        • Baby AA says:

          tak sesuai dgn umur….

          0

          0
        • Olga says:

          SEPATUTNYA IFA BERBOGEL JE ATAS PENTAS SAMBIL MAEN DGN HISYAM!

          0

          0
        • Yahudi says:

          sepatutnya Abby Abadi yg jadi juri , selepas mendapat title Ostajah , Abby bersifat maksum dan org laen semua pendosa , biar dia saja yg mentarbiah Ipa Rasiah ni

          0

          0
        • minah jambu tk suka hipokrit says:

          minah jambu boleh tolong asalkn u ikot cakap minah jambu punye nasehat lah boleh? u futus aje ngan BF u habis cerita..buat ape nk simpan jantan yg asek asek dolak dalekkkkkkk aje ! single lagi bagos huh ! u ni dh kena sondol ngan BF u lom ? kalau belom lebih baik futus aje…kalau dh itu tepulang la ngan u nk teroskn bermateair ngan dia ke tidakkkkkk pasal u dh jamah dia punye dot dot dot…terima lah nasehat yg paling paling exclusive dari minah jambu yg setia ngan idop umno ! idop jalur gemilang ! idop pak najib ! lov u pak najibbbbbbbb eeemmmm muah !

          0

          0
      • Kiki Kerja Kahwin says:

        Kesian dengan kak Ifa… patut rosyam tu pun sedar diri sikit waktu dia berlakon dulu2 dalam filem takde ke adegan2 berpeluk? Pada aku lah kalau peminat atau penonton2 nak kritik kak Ifa tu kira ok lah sebab kutukan dan kritikan tu datang daripada org luar… Tapi bila kritikan tu datang daripada orang yang terlibat sama dalam satu dunia industri hiburan seni, ia menampakkan seolah-olah “Ibu Ketam Mengajar Anak Ketam Berjalan” …

        Kritikan atau teguran atau nasihat memang perlu… Tapi bukan dibuat dihadapan orang ramai sebab benda tu boleh menjatuhkan maruah beliau … tak kisahlah kalau dia tu jahat setara mana sekalipun….

        Ada satu mutiara kata yang berbunyi: “Seorang sahabat baik akan menegur perbuatan kamu apabila kamu berdua dengannya sahaja, tetapi seorang musuh akan menegur kamu bilamana dia melihat ramai orang sedang memerhatikan kamu dan ketika itulah dia akan menasihati kamu”

        *ini hanya pendapat aku*

        0

        0
        • Anonymous says:

          nyah ko over lah nyah! siap angkat kaki bagai, nsb baek x jatuh dan terus termeninggal secara langsung, lagi meletop daripada segmen lamaran tu

          0

          0
      • ustajah pilihan yo says:

        assalamualaikum…ustajah rase ni bukan masalah suami izinkan ke apa…ni masalah diri ko sendiri cmne la buleh terpikir nak buat aksi2 murahan camtu??ni konsert gegar vaganza kot…bukan kelab dangdangdut mari berdindangdangdang!!sakit pulak hati ustajah tgk aksi ko pah!!astagfirullahalajim….

        0

        0
        • aini says:

          betul tu ustajah…lgpn klu suami izin tp allah x mengizinkan…

          0

          0
        • Sutera Biru says:

          ye ustajah..sypn bersependapat dgn ustajah..boleh pulak dia ckp dpt keijinan suami..apa peranan suami dlm hal ni?mengijinkan perkara yg xsepatutnya dilalukan oleh isterinya…

          0

          0
    • wanita says:

      Rosyam terbaik kerana tahu hukum…..

      0

      0
      • what? says:

        Haaaaaaaaaaaaa…. Rosyam tau hukum?
        #teringat lakonan2 rosyam dengan nina juren & lydiawati dulu :)
        Tau Hukum lah….. sangat yer…

        0

        0
        • unknown says:

          setiap orang ada turning point masing2..

          0

          0
        • Shhh says:

          tk yah citer benda lama..

          0

          0
        • hani says:

          maybe dulu rosyam jahil…dlm agama pun,klu teguran tu sesuatu yg elok,walapun yg menegur itu seorg yg hina,kite patut dgr…as long as tak mlangar mana mana hukum syarak…..so,x bley pertikai mcm tu….mana tau dier bertaubat…kite tau ke? xkn rosyam nk update kt satu dunia dier bertaubat..

          0

          0
        • Anonymous says:

          klu dh sedar apa slh nasihat orng laen agar xwat slh cam die. myb one day ifa bole nsiht ong lain sb dia sedar ia wat slh. tp klu xsdr tu xleh ckp le..

          0

          0
        • kekwhat! says:

          bodohnya komen kau ni.
          semua org ada masa silam masing2.
          semua org penah buat silap, nk2 masa muda dulu. biasalah.
          mcmla kau tu x penah buat silap. kau tanya zaman muda mak bapak kau mcm mana. ntah2 lg teruk dari rosyam.
          skarang rosyam da ada cucu pn, dia pn da bertaubat agaknya.
          kau tu yg xtau bila nak bertaubat!

          0

          0
        • Datin Semahs says:

          Sy taknak komen ape2 just nak tanye je knape peragut wan maimunah kat dlm tv tu org yg sme dah bnyk kali meragut masih tak di tangkap?

          0

          0
        • cik bedah says:

          Klu org tu berubah ke jalan yg lbh baik xpayah la cerita blk cerita lama dia..sekurang2nya dia menegur benda yg betul n berani menegur.
          X usah la nak buka blk aib lama dia..kot dia dh bertaubat mana ko tau????

          0

          0
    • Olga says:

      DUA2 MUKA STIM JE SEDAP BEROMEN ATAS PENTAS

      0

      0
    • Anonymous says:

      Tak malu langsung, kita sebagai muslimah patut menjaga kesopanan diri kita, suami izin kata ifa raziah, dia tak terfikir kah nanti semasa di akhirat si suami akan menanggung dosa yang isterinya lakukan. Ifa Raziah dan 2 kali Allah turunkan penyakit untukmu.. fikir2 ler sendiri

      0

      0
    • minah jambu tk suka hipokrit says:

      hisyam tk salahhhhhh dia hanye ikot arahan nk berlakon ajeeee…jangan salahkn hisyammmmm ok …! ifa raziah yg harus di pesalahkn pasal sape suroh dia angkat kaki !! kaki dia mesti kena kt kontol nye si hisyam kan ? eeeeeeeee kenape terok skali ifaaaaaaaaa ?????? u tk boleh buat persembahan yg semacm tu ? sengaje ke pe ???????? ape perasaan bini si hisyam bila tengok laki dia pelok u n u boleh angkat kaki pulak lagi !!!!! ni mesti hisyam balek rumah mesti gadoh besar ngan bini dia ! lebih baik u mintak maaf ngan bini si hisyam ni ..

      0

      0
  2. Anonymous says:

    Adoi, ni la orang kata bodoh tak boleh diajar. Mana ada cakap yang kalau untuk lakonan semua benda boleh buat? Haram tetap haram. Terima je la kritikan. Aku pun takde alim sangat tapi kalau dah buat salah, terima je la kena marah. Tak payah bagi alasan apa lagi dah.

    0

    0
  3. X ske tau says:

    Lol..mmg btul pe.byk lg bnda blh brcerita.cara dah
    x btul..org tgo lh.mmg lki ko bg izin tp dia yg mnanggung
    dosa,kn?

    0

    0
  4. ICHI says:

    tetap dosakan kan… kan

    0

    0
  5. Capmelan says:

    Patut kau bogel terus je atas pentas..baru real lakonan..hmphhhh crot crot crot pancut dinding tgk bontot dan tetek ifa raziah..crot crot

    0

    0
  6. ain suzana says:

    suara kelautttt.
    suara tinggi & suka menjerit bila menyanyi adalah 2 perkara yg berbeza

    0

    0
  7. Sebenarnya Gegarvaganza ni umpama platform untuk artis yang dah suam-suam kuku untuk bertanding dan kembali popular. Penyanyi yang dah ada nama dan status mcm jamal abdillah, m nasir, anuar zain, siti nurhaliza takkan masuk bertanding sebab status diorang. Penyanyi yang bagus takkan masuk pertandingan macam ni dan terima kritikan dari juri yg nama lagi rendah berbanding penyanyi bernama besar dan kuat

    0

    0
  8. lol says:

    baik betul laki die kan….huhuuhu….sape2 pun leh pegang lemak2 bini die…..

    0

    0
  9. ct says:

    Betul apa Datuk Rosyam kata. Dia pelakon, tak semestinya dia masih bersetuju dgn apa yg dibuat dalam dunia lakonan. Matlamat tak menghalalkan cara. Masyarakat sudah bijak menilai sesebuah situasi. Tak perlu disogokkan lagi dgn acara yang haram dan berdosa seperti itu. Tahniah Datuk Rosyam. Byk improvement. InsyaAllah….

    0

    0
  10. rorokan says:

    mcm berat ja peha tu

    0

    0
  11. tecit says:

    Nak hisyam je. Choyyy! Owh hisyam hemshem nye awokk… aumm

    0

    0
  12. Lady Gagap says:

    1) Matlamat x menghalal kan cara
    2) Kau je yang Over
    3) Buatlah cara sudah tua

    0

    0
  13. […] Mungkin Ifa perlu lebih berhati-hati untuk gimik dalam persembahan selepas …read more […]

    0

    0
  14. Bukan Rosyam Nor says:

    Kak Ipa Rajiah oiiii……….. Skang ni gua tanye lu la ek, perlu ke lu bikin gitu? Sampai mcm tu skali nak raih undi persembahan terbaik. Ke sebab lu tau lu takkan menang bab2 suara kan? Rosyam Nor tegur lu, dia TEGUR demi kebaikan yg lu nak terkilan pahal? Semua org boleh nampak sisi Royam Nor sekarang. Gua salute dgn Rosyam Nor. Apa yg dia buat itu BETUL. Kau yg SALAH! Kena tegur sikit nak terkilan. Poodah!

    0

    0
  15. Dia says:

    mmg over lakonan tuu, tak sesuai tuk tontonan tuk anak2. tak kira lee dpt kebenaran kew ape kew… benda tak elok kan. buat camtu pom still tak dpt persembahan terbaek. lebih baik ifa diam jew dr tak puas hati coz ini akan buat org ramai lg meluat & tak suka kat ifa. kita tak kan nampak kesalahan kita. belajar untuk terima teguran itu lebih baik..

    0

    0
  16. cik puan nora says:

    sendiri galak sendiri bagi statement..bodoh piang! suami dayus! tonton isteri berpeluk secara ‘live’ ini mmg RARE

    0

    0
    • Anuni says:

      Ini kot yg dikatakan maksiat berleluasa..berlaku depan mata…
      (ada ayat dlm al-quran ckp sal tanda2 kiamat tu, x pasti ayat mana)

      0

      0
  17. Anon says:

    Apasal x guna laki sendri je kan…
    Harap2 pasni penyanyi yg nk buat show camni, guna la laki sendri..

    0

    0
  18. Mimah Zainal says:

    Niat tidak menghalalkan cara….berbaliklah kepada Al Quran dan Sunnah….Insyaallah hidup berkat dunia dan akhirat…

    0

    0
  19. Benci Melayu Hipokrit says:

    Alahai Melayu Malaysia….bab korang punye dosa, simpan baikkkk punye.. pijak semut tak mati..padahal, ntah2 diam2 tengok porno melancap bagai (Melayu kan suke sex2 ni..sikit2 iklan abang sayang, harum ketat)… solat korg pon tah2 ke laut duk sebuk nak melahar org dalam blog & FB!! Choyy la melayu…bangsa dengki & tak open minded ni memang sampah!!!

    0

    0
    • mutiara says:

      ntah2 ko neh pon melayu..tapi malu nak ngaku.dari cara tulis dah tau ko tu melayu. sebab bangsa laen tak tau sgt iklan2 tu..haha kantoi pulak.

      0

      0
      • One Direction says:

        99% jantan melayu memang suka tengok sex. Kalau jantan omputih..statistik tengok sex tu kurang sebab yelah omputih terus je practice real tapi jantan melayu nak practice tak boleh haram..so penyelesaiannya tengok video sex. Aku harap dorang x horny sorang2 dah lah. Jantan melayu…tipu lah kalau korang x tengok video sex. !!!

        0

        0
        • Nyah Lorongan says:

          Btl. Jntan matsaleh dorng xbatak sgt. Klu tgk pompuan berbikini laku dpn mata pn, mcm xhadap sgt sbb dh practice. Klu jntan melayu npk pompuan pakai legging pn dh nak terekjang-kejang kaki miahahaha.

          0

          0
    • asal tutup aurat jer kira muslimah says:

      some Malay people should stay out of the show business

      and should instead join the IS or the ‘holier than thou’ groups

      —>you can prove your overt, so-called Islamic values, in that nonsense groups lols

      0

      0
    • unknown says:

      bab harum ketat tu i setuju, longjack.. low class advertising..

      0

      0
    • kurtcobain says:

      statement ko ni macam mentaliti rakyat kelas ke-3…open minded abah kau la..patut la allah turunkan bala..disebabkan ramai orang mentaliti macam kau la ni…dah maksiat terang2 depan mata takkan la nak halalkan dan biar je?ade otak pikir sikit..

      0

      0
  20. mamamia says:

    berani buat tp xberani tanggung..

    0

    0
  21. adli azman says:

    korang nak bising pun, cuba korg tgk org yg tgor tu skali. Rosyam Nor beb..dy pun kalau berlakon da x igt anak bini kat rumah yg tgk cite dy..

    0

    0
  22. Meran says:

    niat tak menghalalkan cara …

    0

    0
  23. Anonymous says:

    adli azman…skg aku nk tegur ko plk nape ko punya ejaan mcm tu…dia ( dy)..agak ko x tahu nk tulis atau nk eja ke? perosak btl la..

    0

    0
  24. Kak Piah says:

    Kak Piah suka sbb rosyam nor berani tegur. Mmg apa yg Ifa buat mlm tu tak senonoh. Kak Piah tak sanggup nak tengok. Anak Kak Piah umur 8 tahun terus cakap “eee haram lah buat mcm tu!”. Semoga Ifa sedar apa yg Ifa buat tu salah, menyesal dan bertaubat. Tak yah le tegakkan benang yg basah lg. Suami Ifa pun…agak2 laa kalau syg bini pun tak kan semua kehendak bini nk diturut…tak pasal2 org cakap awak dayus…

    0

    0
  25. bedah bedot says:

    Ifa Raziah, tidak perlu nak marah ke, bengang ke, sebab apa yang ko buat tu memang salah. Jaga maruah dan keperibadian sebagai seorang isteri, ibu dan wanita islam.
    Tak ada perasaan malu ke ko ni, dah tu suami pulak apahal ikut je telunjuk bini tu…. macam ada yang tak kena je…. ingatlah, umur dah tak muda lagi….lu fikirla sendiri.

    0

    0
  26. Pelik says:

    kak ifa..terima la teguran abg rosyam tu ngan hati y terbuka…dh salah kak ifa…sy y tengok persembahan kak ifa sy plk y rasa malu…x sesuai la kak ifa buat persembahan mcm tu…aku tengok dh mcm wat persembahan pompuan j..l..ng la plk…

    0

    0
  27. mawar berduri says:

    inilah manusia akhir zaman……..subhanallah

    0

    0
  28. Cat seekor kucing parsi says:

    Harap ifa raziah baca ni.. Kak oii.. Dato Rosyam tegur sebagai juri.. bak kate Dato Ramli MS.. “Kau ni asyik nak orang pujiiiii je” .. Nak terkilan bile orang tegur cara baik dah kenape?? Belom dapat Adlin Aman Ramli lagi tu.. Banyak lagi cara nk tarik perhatian penonton.. baju dah sendat, angkat pulak kaki camtu.. lelaki lain pulak dok pelok2 perot tu, diusap pulak muka lelaki tu.. Walaupon dapat keizinan ke ape ke, perlu ke buat gimik camtu? soalan saya PERLU KE?? Anak2 tengok, ish malulah… Kalau tanak kene tegur, BUAT PROGRAM SENDIRI, NYANYI PON SENDIRI, JURI PON DIRI SENDIRI je lah… Annoying!

    0

    0
  29. anoy says:

    kalau benda maksiat cmni nak bersetuju ngn ko nara xde maknanya.x psl2 menumpang sekaki dosa si ifa ni

    0

    0
  30. nok gebuzzz says:

    aku nengok aku yg malu…..aku rasa laki dia mmg x d perasaan tgk bini dia kena pegang2 mcm tu,eee…geli la!

    0

    0
  31. abc says:

    Jgn tengok siapa yg menegur…teliti apa yg ditegur..

    0

    0
  32. Ostad jadian says:

    Ifa oi. Lepas ni ostad cadang ang pakai tudung, mesti org terima ang balik. Hahahaha

    0

    0
  33. azwan ali dijangka masuk syurga says:

    Itu la byk sgt cucuk lemak biri2..otak pon dh jd tahap kambing dh….

    0

    0
  34. jiwa merana says:

    akak ifa ooo malu kat diri ku sendiri tgok kau menyanyi malam tu ish ish…tak takut pada Allah ker akak ifa dahlah bam…bam buat macam tu pulak malu aku tgok perempuam gedik nie..

    0

    0
  35. Anonymous says:

    IFA RAZIAH ANTARA ARTIS MALAYSIA YANG TIDAK BOLEH MENERIMA TEGURAN.. WPON TEGURAN MEMBINA.. CHEAP MALAYSIAN ARTIST!

    0

    0
  36. Anonymous says:

    Ifa raziah antara artis Malaysia yg tidak boleh ditegur perangai atau tidak boleh menerima teguran.. cheap malaysian artist..

    0

    0
  37. unknown says:

    sebab tu la org kata less is more.. tengok mamat, simple ja.. but once dia mula nyanyi, cair beb.. itu yg org nak.. bukannya org nak tgk ko berdrama atas pentas tu.. ko ngat telenovela ka apa!

    0

    0
  38. nana says:

    over. astro pon kenelah tgok juga apa yang peserta akan persembahkan
    kalau tak baik/tak boleh diterima ramai kenalah halang.
    ni siap ada adegan melamar yang tak menjadi lagi.
    time ni orang nak tengok persembahan orang lama-lama
    bukan drama murahan.

    benda-benda gini la yang buat penonton nyampah..
    elok dah gegar vaganza. takyah nak tambah unsur2 akademi fantasia la sangat

    0

    0
  39. meksss says:

    muka Hisham Hamid tu macam tak rela je macam mau tak mau je. ifa oi.. sedar la diri tu sikit nok. hidup tak lama mana. bila2 je boleh mati.

    0

    0
  40. opps says:

    Da tue mak oi!agak2 la mak jemah….

    0

    0
  41. kamal says:

    Berlakon ke tak itu bukan permasalahannya. Walaupun berlakon tetapi hukum hakam dlm islam mesti WAJIB dipatuhi.

    0

    0
  42. A.N says:

    Haram peluk? Suara perempuan itu sendiri dah kira haram. Aurat apatah lagi. Kalau Ifa yang umo makcik2 ni korang panggil ” kubo kata mari, rumah kata pergi”. Kalau yg muda2 ni kubor tak memanggil ke?

    0

    0
    • karipap sardin says:

      perempuan haram melunakkan suara bukannya suara perempuan haram. Kalau suara perempuan haram….macam mana nak bercakap ?

      0

      0
  43. aifa says:

    suami & isteri dh tau dh approve katenye..tuhan approve ke???adoiii..jgn malukan islam.

    0

    0
  44. Indah says:

    mmg nmpk over kak ifa.. smpaikan sy alih pandangan tmpt lain sbb rasa malu. maklum laa sy nie budak kmpung je, sekolah Agama plk.. Alhamdulillah, abg rosyam tegur ade kbaikannya, utk kak ifa & artis2 lain jgk.. lbh2 lg ia ditonton oleh semua lapisan masyarakat. jgn bsedih & trtekan, xde sape yg x pnh buat silap.. kesilapan itulah yg mgajar kite.. ;)

    0

    0
  45. kaki says:

    astro oasis cer tegur ckit jiran sebelah, astro prima ni. esok2 xtau mende lagi yg ade.

    0

    0
  46. Ibu says:

    Persoalannya adakah pihak penganjur astro lihat dulu rehearsal seblum live show, pasti ada pihak2 yg lihat bole menegur ketika itu ubah yg sesuai atau sengaja dibiarkan utk mensensasikan rancangan kpd umum, wallahualam

    0

    0
  47. intannurazzura says:

    naik stim plak akak tengok.hahahhaa…ifa raziah memaang banggang,nak buat aksi macamtu,ajak jela laki dia sendiri .lagipun akak tak penah tengok lagi rupa laki dia

    0

    0
    • Anonymous says:

      kak, dah la letak muka siap ade personal details semua. lagi nak memalukan diri ckp stim la bagai. tak malu ke anak2 akak klu baca akak tulis akak stim ni? bawak2 bertobat kak oi…

      0

      0
  48. tailonh says:

    tailong pun kalo berlakon siap lidah keluar nak jilat bagai.. filem baru tu kowt.. citer nk rogol anak org bagai lagi dahsyat lakonan tu.. anak bini tgk tak malu ke dollll…

    0

    0
  49. Pssh says:

    Geli aku tengok..

    0

    0
  50. NEMO says:

    cukup lengkap pakej mk cik ni. Vodoh + vangan + sombong.

    0

    0
  51. pussy cat says:

    To bekas mangsa banjir..sesdp rasa je kau ckp retis2
    Yg msk GV tu retis suam2 kuku…lain kali jgn sesdp mulut ko
    nk komen…ayai illusi.mamat exsits..shima..dll tu semua
    antara retis yg berpengalaman pda suatu ketika dlu…reti la jgk…ko hadoo…
    klu retis suam2 kuku…knp lgu2 dorg zaman dolu2 masih
    Keluar di corong2 radio ats permintaan org ramai…xde
    yg dlu…xakn ad yg skrg…ak tabek retis2 GV…

    0

    0
  52. Pelac says:

    Sedapnya Kalau dot main ngan hisyam hihi

    0

    0
  53. Jemahhhhoii says:

    Bodooooo makcik atas komen dh pkai tudung leh lak stim.Oii ko p bjubO laa ..Bodooo

    0

    0
  54. kentang.bulat says:

    biler artis dah lama duduk dalam industry hiburan mcam IFA, OGY, MAS IDAYU dll selalu beri komen macam ni biler ditegur. susah sgt ker nak terima yg diri tu dah salah. Dengan alasan korang dah lama duduk dalam industry tu bnyak pengalaman, ilmu yang tinggi sehinggakan biler ditegur melenting kalah lembu nak beranak. Bila ditegur kita ambik nasihatnya bukan siapa yg nasihatkan. Semua pekung Rosyam Nor tu ko nak bukak. Kalau dia dah sedar Alhamdulillah, ko biler nak sedar? Hadis Nabi S.A.W kan ada untuk panduan. ARTIS EGO. inilah yg dikatakan bodoh sombong.

    0

    0
  55. mek lara says:

    eeee dugong mana niii eeee

    0

    0