Written by AbangNara | January 18th, 2010

ifa raziah

Kagum kami dengan suami Ifa Raziah. Sanggup berkongsi keseksian isteri sendiri dengan orang ramai. Walaupun tak berapa popular, dari dulu lagi si Ifa Raziah nie memang cukup femes dengan fesyen seksi dia. Ingatkan dah kawin mungkin tergerak hati nak berubah sebab takut suami marah. Tapi disebabkan suaminya suruh go on dengan keseksian, si Ifa nie pun follow jerlah.

[note]Yang penting sama ada saya pakai seksi atau tidak, orang tetap akan kata saya seksi. Habis itu nak buat macam mana. Tapi bagi saya tak kisahlah kerana suami saya sendiri dah beri izin dan suka dengan apa yang dipakai sekarang, balas penyanyi, pengacara dan pelakon, Ifa Raziah apabila diajukan persoalan tersebut tentang dirinya yang tetap seksi biarpun sudah berstatus isteri dan ibu. [/note]

Kami rasa Ifa silap dengar kot. Mungkin suami dia suka dia pakai seksi di bilik tidur, bukannya di khalayak ramai. Rasanya tak ada suami yang suka bini dia pakai seksi-seksi untuk tatapan orang ramai. Kan bagus kalau jadi macam Waheeda yang dah berpurdah sekarang nie. Tak gitu?

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

52 responses to Ifa Raziah – Suami Saya Bagi Izin Saya Seksi

  1. fifie says:

    huh sengal..xtau jage maruah laki die..

    0
    0
    • weiya says:

      salam pp…weiya dah lama tak in..tgh tunggu bila bn nak post cite csha ngan linda on..tak puas hati ler…weiya dulu suka gak lin ..tp bila jd mcm ni..mcm tak matang pal..nak jatuhkan fahrin jer..walauapa pun salah fahrin..dia pun dah takder kene mngena..so let go jer la…jgn la nak mengaibkan org…

      0
      0
      • mawy says:

        salam…huh…satu lagi statement bodow manusia bergelar artis melayu….cover la sket ifa…anak dah besor,nanti jadi teladan anak2 pulak…

        0
        0
        • jane says:

          betul tu mawy…..memang artis2 melayu kita sangat bodo dgn statement bodo dia org….perasaan dia org bila suami bagi izin… org lain can go to hell… but dr perpektif lain menunjukkan suami dia paling bodo dan jahil…… tu yg dia tak tau nak cover….

          0
          0
      • BumbleBee says:

        weiya…tul la… ntah ape2 lak 2org ni…childish… dulu yg sorang buat2 tak kenal, amik gmbr skali pun tanak… yg sorang plak terang2an sindir2 dlm program AC..skang nk bersatu padu plak…. motif?

        bagus fahrin… amik sikap diam diri adalah cara terbaik drpd kelihatan desperate oleh mereka berdua ni…laku pun laku jd duta sana sini… linda n scha, jd ape? setakat kene cmpk kt sinar pastu masuk suria dgn alasan x dpt mengup to datekn diri…pas2 popular ngan 1 drama tu jelaa…nk wat ape…

        0
        0
    • kuntoss says:

      bodoh punya bini…bangang punya laki..tak der ilmu punya orang..

      0
      0
    • xyanniax says:

      laki pun sanggup bagi org tgok keseksian istrinye….istri buat dosa suami yang tanggung…larat ke nk pikul nnti?

      0
      0
  2. roMeo says:

    bodoh pnye laki.. ni la bila kawin smata2 utk nafsu.. ilmu agama ditinggalkn.. dunia2..

    0
    0
  3. AnneDeSilva says:

    hurmm..
    dia ni kan mang tak sedar diri skett…

    WEIYA..
    citer ape tu pasal scha dgn linda??
    story skett..

    0
    0
  4. AnneDeSilva says:

    tp ada ke lelaki yg sangup mempertontonkan tubuh kat smua org??
    kepada lelaki kat luar sna..
    bgtau sket..
    betol ke ada lelaki yg mcm ni?

    0
    0
    • Clipkertas says:

      ader… dan byk anne…

      tok K tu….(aku nie… asik2 cite tok ti jer…..)
      heheeeee…. nie jer contoh terdekat…

      tok K tu yg mengubah penampilan tok T, biar lebih seksi dan nampak2 nampak nie kn seksi…
      isteri3 tok K smue2 seksi,,,opppsss… bekas2 bini tok K..
      ramzeela, dtn zawiyah…. lg aku tak tau…

      dorang nie bdn montok2 dan seksi2 banget…
      huhuhuuuuu

      0
      0
      • rosh says:

        ramzeela bekas bini DK ker??…tak sangka btul..tp dh lm ilang…

        dosa suami2 yg tanggung ..bkn nyer sket…bkn sng nk pikul tggjawab tuh….igttttt……hidup cuma skali…

        “ayuh sama2 kita taubat..” (^_^)

        0
        0
  5. cikedi says:

    mari kita sama2 doa semoga mereka2 ini terbuka hati utk bertaubat…kita kutuk2 mereka pun tak baik…kita pulak yg berdosa..

    0
    0
  6. daus says:

    Dunia nak kiamat… patut la org bukan Islam berani ltk kalimah Allah… Org Islam pun mcm nk rosakkan agama sendiri je…

    P/s: jom download ebook percuma buat duit MRR: http://bit.ly/6v9ydD

    0
    0
  7. Geli Hati says:

    BAK KATA MAWI AKU PEDULI APA ORG NAK KATA DIA BINI AKU SUKA HATI AKU LAH…HAHAHAHA AMACAM.

    0
    0
  8. cikedi says:

    sebab tu saya kata lebih baik kita baca n amik iktibar saja dari mengutuk..kita berdosa kerana mereka yg ntah apa2…..tegur di BN ni insyaallah mereka baca…sebab BN ni sekarang merupakan site gossip TERPANAS di malaysia…artis mmg byk masuk sini ….sebab sini mmg panas2 belaka…so..gunakan keyboard dan jari anda anda utk menegur mereka secara berhemah…saya yakin mereka membaca..mereka nak [email protected].terpulang…kalo mereka ada akal mereka akan berubah..kalo tak ada akal yg baik..maka biarkan mereka dgn dosa mereka..janji dosa kita terlepas…sekadar pandangan

    0
    0
  9. khylle says:

    klu laki ifa izinkan dia pakai sksi bermakna suami dia
    x ksh kena tanggung dosa si istri..artis kt malaysia skrg
    ni dh jd mcm artis hollywood..artis kt malaysia ni dh kena
    jajah dgn budaya barat..

    0
    0
  10. BumbleBee says:

    laki ape cmni…eh ehh…

    0
    0
  11. cintaqaseh says:

    kool gila hasben camni…ngeh..ngeh..ngeh

    0
    0
  12. mizzlynn says:

    Aku tgk tv lah kan..ustaz tu ckp, tk mengapa utk kita tegur..bukan bermaksud tuk menjaga tepi kain org tetapi hanya sbg ingatan kpd dia dan diri sendiri jugak..coz, klu kita tk tegur, kiranya kita nih bersubahat jugak..lagi berdosa..so, spttnya sbg sorg suami, husband ifa tu tk ptt lah bagi kelonggaran tuk pki seksi kt bini dia..mmg salah..takkan nk kongsi tubuh isteri dgn umum..dayus namanya tuh..semoga diaorg nih sedar yg glamer dunia bukannya selamanya..

    0
    0
  13. pening says:

    Kalau betulla suami dia izinkan dia seksi..x taula nk kategorikan suami jenis ape agknya..mmg dayusla..sepatutnya seksi2 ni utk tatapan suami kau je Ifa oii…

    0
    0
  14. HantuPensil says:

    bengong laki dia nih…
    mesti nak polow bini dia msuk neraka skali nih..

    0
    0
    • Clipkertas says:

      bkn die follow laki die masuk neraka la….
      dia akan ditarik oleh isteri yg masuk neraka la…..
      ko cari la info tentang ”…4 lelaki pasti masuk neraka disbbkn oleh yg bernama perempuan..”

      1. Ayahnya

      Apabila seseorang yg bergelar ayah tidak mempedulikan anak2 perempuannya didunia. Dia tidak memberikan segala keperluan agama seperti mengajar solat,mengaji dan sebagainya Dia membiarkan anak2 perempuannya tidak menutup aurat. Tidak cukup kalau dgn hanya member kemewahan dunia sahaja. Maka dia akan ditarik ke neraka oleh anaknya.

      (p/s; Duhai lelaki yg bergelar ayah, bagaimanakah hal keadaan anak perempuanmu sekarang?. Adakah kau mengajarnya bersolat & saum?..menutup aurat?..pengetahuan agama?.. Jika tidak cukup salah satunya, maka bersedialah utk menjadi bahan bakar neraka jahannam.)

      2. Suaminya

      Apabila sang suami tidak mempedulikan tindak tanduk isterinya. Bergaul! bebas di pejabat, memperhiaskan diri bukan utk suami tapi utk pandangan kaum lelaki yg bukan mahram. Apabila suami mendiam diri walaupun seorang yg alim dimana solatnya tidak pernah bertangguh, saumnya tidak tinggal, maka dia akan turut ditarik oleh isterinya bersama-sama ke dlm neraka.

      (p/s; Duhai lelaki yg bergelar suami, bagaimanakah hal keadaan isteri tercintamu sekarang?. Dimanakah dia? Bagaimana akhlaknya? Jika tidak kau menjaganya mengikut ketetapan syari’at, maka terimalah hakikat yg kau akan sehidup semati bersamanya di ‘taman’ neraka sana .)

      3. Abang-abangnya

      Apabila ayahnya sudah tiada,tanggungjawab menjaga maruah wanita jatuh ke bahu abang-abangnya dan saudara lelakinya. Jikalau mereka hanya mementingkan keluarganya sahaja dan adiknya dibiar melencong dari ajaran Islam,tunggulah tarikan adiknya di akhirat kelak.

      (p/s; Duhai lelaki yg mempunyai adik perempuan, jgn hanya menjaga amalmu, dan jgn ingat kau terlepas.. kau juga akan dipertanggungjawabkan diakhirat kelak…jika membiarkan adikmu bergelumang dgn maksiat… dan tidak menutup aurat.)

      4. Anak2 lelakinya

      Apabila seorang anak tidak menasihati seorang ibu perihal kelakuan yg haram disisi Islam. bila ibu membuat kemungkaran mengumpat, memfitnah, mengata dan sebagainya…maka anak itu akan disoal dan dipertanggungjawabkan di akhirat kelak….dan nantikan tarikan ibunya ke neraka.

      (p/s; Duhai anak2 lelaki… sayangilah ibumu…. nasihatilah dia jika tersalah atau terlupa…. krn ibu juga insan biasa… x lepas dr melakukan dosa… selamatkanlah dia dr menjadi ‘kayu api’ neraka….jika tidak, kau juga akan ditarik menjadi penemannya.)

      Lihatlah…..betapa hebatnya tarikan wanita bukan sahaja di dunia malah diakhirat pun tarikannya begitu hebat. Maka kaum lelaki yg bergelar ayah/suami/abang atau anak harus memainkan peranan mereka. Firman Allah S.W.T;

      “Hai anak Adam, peliharalah diri kamu serta ahlimu dari api neraka dimana bahan bakarnya ialah manusia, jin dan batu-batu….”

      SETELAH MEMBACA NYA SAMPAIKAN PULA KEPADA SAHABA-SAHABAT ANDA YANG LAIN,

      UNTUK MEREKA PULA RENUNGI MESEJ INI.

      0
      0
  15. laboost says:

    Allah comes 1st b4 husband~
    sbg org Islam kene ikut PERINTAH ALLAH dan MENJAUHI LARANGAN-NYA…

    0
    0
  16. abangnara says:

    kami percaya ramai artis-artis yang datang dan baca BN nie. so mana yang boleh tegur tue. kita tegur la. yang x boleh tue, kita wat derk jer.hehe

    0
    0
  17. pening says:

    mmgla kena ikut perintah Allah..tp sebagai ketua keluarga(suami) dia sepatutnya membimbing isterinya kearah kebaikan bkn sebaliknya…

    0
    0
  18. Zaza Muhammad says:

    common sense le cik ifa weh.. fikirlah sbb masing2 dah tua, berakal, bkn bdk2.. apa daaaa yg salah tetap salah beb!

    0
    0
  19. jessafreak says:

    alasan je ifa tu. tah-tah suami die pun nak tegur tapi paham-paham je la mulut laser mcm die tu. so last2 suami pun senyap je.

    lagipon suami die tau si ifa ni seksi2 pon xde sape nak wat gosip dgn artis mulut laser mcm die tu, tu yg tak kisah agaknye, AGAKNYEla

    0
    0
  20. eya1993 says:

    tungkik punyer laky..msti ne queen control nih…xder pgangan agama lngsung…nk tunjuk badan bini dy 2 lawa sgt la 2,ingat owg nk ngat kt bini dy tuh..ptuuuuuuiiii!!!!!!

    0
    0
  21. mama.com says:

    Gile mendalam dialog dorang..
    koleksi gambar seksi ifa raziah…

    0
    0
  22. yula says:

    kesian laki die

    0
    0
  23. ozman says:

    dialog anak die yg pakai topi: hmmm betul ke mama aku ckp ni…baiklah mlm ni aku nak try skodeng la…huhuhu

    0
    0
  24. abul says:

    aku hari2 melancap tengok gambar ifa raziah. cun seyhh

    0
    0
  25. mamee says:

    apa punye suami la.. dosa suami yg tanggung,,,,

    0
    0
  26. zamri zainal says:

    umat akhir zaman sekarang nie banyak yang jahil tentang agama,,hukum halal haram ibaratkan kita yang tentukankan..manusia oh manusia..hinanya kamu..benda yang memang haram x usahlah kita buat2 halal..HOIII manusia cuba kamu lihat sekeliling kamu bencana sana sini..pembunuhan berluasa..
    itu tandanya KIAMAT dah nak hampir..pergi mampusler dengan SESSI kamu..ada aku kisah

    0
    0
  27. mis na says:

    kesian kat laki ipah rajiah ni….mesti idup dlm ketakutan,hari2 dimaki dan dihanjjj kan oleh si ipah keparat ni….

    0
    0
  28. ummishadan says:

    Dia lupa dan selalu lupa. Dulu Pernah tengok show Ifa kat DBKL. Dalam bergurau dia ajak penonton buat solat tarawikh walaupun bukan dlm bulan Ramadhan. Satu panggung DBKL booo dia…..dia lupa dia lupa… Mungkin husben dia boleh bimbing nanti. Maafin dia.

    0
    0
  29. Cubadak says:

    Kalau betulla memang laki dia izinkan memang dia ngan laki dia benak la

    0
    0
  30. There is noticeably a bundle to know about this. I assume you made certain nice points in features also.

    0
    0
  31. Nice post. I study one thing more difficult on completely different blogs everyday. It should all the time be stimulating to read content material from other writers and observe a little one thing from their store. Iíd choose to use some with the content on my blog whether or not you donít mind. Natually Iíll give you a hyperlink on your web blog. Thanks for sharing.

    0
    0