Written by AbangNara | November 22nd, 2009

tangkap khalwat

Wow. Patutlah mamat nie berani lompat ke balkoni semasa dikantoikan tangkap khalwat dengan tunang dia. Rupa-rupanya dia nie pengacara rancangan Pemburu Hantu. Memang jiwa kental dan tabah la. Setakat pegawai-pegawai JAIS tue apa sangat nak ditakutkan. Hantu pun dia dah jumpa. Rileks dan cool jer brother nie.

Mereka yang terlibat tak lain tak bukan ialah Hairi Shahrizal Mustafa, pengacara rancangan Pemburu Hantu dan tunangnya, Ziffa, seorang penolong penerbit rancangan TV. Kami cuba membayangkan macam mana si Hairi nie membalut tubuhnya dengan langsir dan melompat ke balkoni sebelah. Sepatutnya dia tak jadi pengacara rancangan Hantu. Mungkin watak James Bond lebih sesuai dengan diri dia.

tangkap khalwat

Kalau korang nak baca berita penuh, sila baca artikel ini lagi.

P.S: Apakah yang membezakan Streamyx dengan pembekal-pembekal internet yang lain? Jawapan yang paling jelas sudah tentulah Streamyx nie tak ada limit. Upload dan downloadlah seberapa banyak yang anda mahu. Kalau company internet lain, pakej upload dan download dia ada limit. So jangan tertipu tau.

Masih segar di’ingatan kami, kira-kira 4 bulan yang lalu, kecoh dengan berita seorang pelakon lelaki drama mistik & seram yang sanggup menyabung nyawa dengan menyeberangi balkoni di tingkat lima ke rumah jiran ketika melarikan diri daripada anggota penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (Jais).

Ketika itu, tiada siapa pun yang tahu akan identiti mereka berdua. Menjadi teka-teki sehingga’lah terbongkar pada hari ini.

Hairi dituduh berkhalwat dengan Ziffa, seorang penolong penerbit TV, yang juga tunangnya, di apartmen sewaan wanita itu yang terletak di Bandar Seri Damansara, Petaling Jaya, antara jam 1.35 hingga 2.07 pagi, pada 30 Mei 2009.

Hakim Syarie, Ghazali menetapkan mereka berdua didenda sebanyak RM2700 atau penjara 3 bulan atas kesalahan yang mereka lakukan. Ketika membaca’kan keputusan mahkamah, Ghazali berkata tindakan Hairi yang sanggup menyeberangi balkoni ke rumah jiran sebelah adalah merbahaya.

Sedikit sedutan kisah lalu.

Hairi dipercayai sudah beberapa kali datang ke apartmen wanita terbabit yang juga tunangnya sejak beberapa bulan lalu, sebelum ditangkap. Malah, ketika ditahan wanita terbabit hanya memakai seluar pendek dan singlet yang menampakkan tubuhnya yang seksi, selain penemuan seluar dan baju pelakon lelaki berkenaan di biliknya.

Penahanan pelakon dan penolong penerbit itu disahkan Ketua Unit Tindakan Khas (UTK) Jais, Shahrom Maarop, yang mengakui pihaknya terpaksa menanti kira-kira 10 minit sebelum wanita terbabit membuka pintu. Beliau berkata, wanita terbabit yang hanya memakai singlet dan berseluar pendek mendakwa tinggal bersendirian di apartmen itu sebelum penguat kuasa melakukan pemeriksaan dalam bilik.

Anggota penguat kuasa yang curiga dengan pengakuan wanita itu menjumpai seluar dan baju yang menunjukkan ada seorang lelaki turut tidur di situ.

Pemeriksaan lanjut mendapati ada kesan seseorang meloloskan diri melalui balkoni apartmen berkenaan yang dipercayai memasuki rumah bersebelahan,” katanya.

Bagi mengelak pelakon terbabit melarikan diri, Shahrom berkata, anggota penguat kuasa Jais bergegas mengetuk pintu apartmen bersebelahan yang dihuni beberapa lelaki warga asing.

Mereka mendapati ada beberapa warga asing dan kelibat seorang lelaki yang hanya menutup dirinya dengan kain langsir berhampiran balkoni. Penguat kuasa menjalankan siasatan terhadap lelaki terbabit yang dipercayai cuba menyamar sebagai warga asing bagi mengelak ditahan. Bagaimanapun, helah itu tidak menjadi apabila percakapan dan warna kulit pelakon itu berbeza dengan penghuni warga asing di apartmen itu,” katanya.

Selepas menyedari helah tidak menjadi, Shahrom berkata, pelakon terbabit mengaku tidur di rumah wanita yang juga penolong penerbit drama yang dilakonkannya selain mengaku mereka sudah bertunang dan akan bernikah tidak lama lagi. Pelakon terbabit turut mendakwa dia pening selepas selesai sesi penggambaran sebelum datang ke rumah tunangnya yang sebelum ini tinggal bersama seorang lagi rakan wanita di apartmen itu.

Beliau berkata, pasangan terbabit cuba merayu beberapa kali dengan memberi alasan akan berkahwin tidak lama lagi dan terbabit dengan program popular di televisyen. Bagaimanapun, Shahrom berkata, alasan itu tidak diterima kerana ikatan pertunangan bukan tiket untuk melakukan maksiat.

Yang menyedihkan, pelakon itu yang hanya membalut tubuhnya dengan kain langsir sanggup melompat ke balkoni rumah jiran untuk melarikan diri tanpa mengambil kira keselamatan diri. Begitu juga dengan penolong penerbit berkenaan yang berpakaian menjolok mata selain membenarkan tunangnya tidur di rumah itu. Kami masih menyiasat sama ada mereka sudah melakukan perkara yang ‘tidak sepatutnya’ kerana seluar dan pakaian lelaki berada dalam bilik tunangnya,” katanya.

Shahrom berkata, Jais membawa mereka pejabat agama untuk disoal siasat sebelum dibebaskan dengan jaminan.
Pasangan itu akan didakwa mengikut Seksyen 29(1) a dan b, Enakmen Jenayah Syariah Selangor.

Sumber dari OHBULAN.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

101 responses to Identiti Pencari Hantu Atas Balkoni Terbongkar!!!

  1. joepisang says:

    aku pertama ke ni…heehee..

  2. aku3 says:

    dia nih…walawei..

  3. yula says:

    xkenai pon

  4. catbear says:

    alh ..mamat ni dlm rcangan kt astro .. mamat ni hencem ar..xsangka dh brtunang..

  5. jane says:

    mamat ni ke yg pernah berdebat dgn dr fazilah kamsah tentang hantu masa linda onn punya rancangan dulu???? kalau dia la org nye…dia ni agak angkuh sikit masa berdebat tu….dia kata hantu wujud…dr fazilah kamsah kata dlm quran takde disebut hantu tapi setan iblis ada la….dia tetap kata hantu wujud…..ni pon kalau dia la orgnye…..kalau bukan sori aaaaa….NARA tolong check tengok….

  6. huah..huah says:

    Tak payah cari hantu, memang dia sendiri pun hantu…

  7. kwah...kwah says:

    Apa punya jantan dah berani buat berani le bertanggungjawab..ini bukan sikap anak jantan tapi bapok…pengecut..batu kote hang “kemek” ke?

  8. anNedEDesiLva says:

    Jane…
    FYI..
    mamat ni bkn yg berdebat dgn Dr Fazilah kamsah dlu….
    tu uncle seekers…
    ni lain…

  9. taubt.... says:

    mamat ni harapkan muka je hensom….tapi akhlak tak mcm mukanya..

  10. pancut... says:

    bertunang tu syarat jee…tapi dah bergantang “air”…dah..kot..

    • BumbleBee says:

      malu mak bapak…especially yg pempuan tu…eh ehhh… org time tunang laa lg kene jaga mcm kene kuarantin dr berjumper utk dpt istimewanya bler dh selamat dinikahkan….cet…

  11. blackberry00 says:

    mamat ni jadi hos expose mistik dlm astro prima
    same gak kes ni ngn kes nomiang vs memek
    bezanya nomiang lari tkt ats siap bpkaian kemas
    sbb dh ade org tepon nomiang jais nak wat spot cek
    bezanya jgk nomiang tu laki abby
    memek tu betina gatal

    artis ni bl ase diri dh glamer skit
    mmg suke wat hal
    tak kisah dan soal hukum Allah
    dorg sanggup tolak ke tepi
    janji dorg puas

    org cm ni takde plak
    kes kluar berita tv3, ek..???
    klau org nk bagi ceramah ke hape ke
    1 malaysia kecoh!!!!

    • BumbleBee says:

      tulaa tu…dunia akhir zaman….. yg artis/celebrity diagung2kan….yg mufti org alim ulama dikecam…

  12. blackberry00 says:

    mawy, aku leh bygkan
    bgmana gamaknyer dye nih
    dgn selamber balut pkai kain langsir
    tutup seluruh badan
    pastu siap g umah pdtg asing kat sebelah

    klaulah terjatuh mlm tu (cam arwah anak norlia ghani)
    dgn kain langsir terlekat
    mesti gempak, kan???

    • BumbleBee says:

      at least arwah anak norlia dgn niat yg murni…utk kejar pencuri… yg antu nih….yoshh…

    • jane says:

      nasib baik sempat tangkap langsir…kalau tak mesti org ingat org minyak ke toyol besar….sure pendatang asing kat sebelah tu gelak abis…. “oh org mesia lari dari JAIS ya….. kami enggak takut sama JAIS …kami cuma takut polisi sama imigresen…”

  13. ish2…

    lompat dri tgkat5?perghhh xpatah ke kaki?tgn?

    ni kaki kanggaro niii…

    ai dh sangap sgt glh kahwin xyah nk tunng nilh dugaan tunng…

    nasihat: klu dh mampu de dwit trus kn jeee…xyah nk tunng…k better trus kahwin…

    tgk pe dh jd malu kuargu u…taggung sendri yeee…

  14. fiztanax says:

    ahh…aku dah tension dengan streamyx…aduan dah berpuluh kali ku buat…alasan tecnician sbb wayar telepon aku panjang sangat..bukan nk setel problem..cakap je banyak..dah laa customer service streamy teruk…..skrg aku bahagia ngan P1…org cakap dia limited tapi aku boleh download banyak movies dah lepas pakai P1.percayalah even kalau usage anda dah sampai limit…speed dia turun pun x laa slow sangat…aku stil leh dapat 80kbps ++ time donlod.. ..memang superb…kalau ikut plan nak je aku amik package office tu..unlimited lagi…harga pun lebih kurang streamyx 4mb yang hampeh tu!!!Potong 3x

    • Zaza Muhammad says:

      oooo tp aku punye streamyx ok je stakat ni. yg P1 tu mende baru, mmg aaa baek punye servis, sok2 dah ramai org pakai baru aa lembap. tp btul aaaa lelain tu bkn nk kondem tp mmg dah terkena, skali tgk bil terbeliak mata, so nk amik pakej yg mana2 tu, make sure consult btul2 ngan diaorg, klu xnk byk songeh, pakai streamyx je dah… aku maintain bayar 60 hinggit lebey2 (klu aku guna line tu utk gayut ade aaa caj lain hehhe) tiap2 bulan… xbimbang aaaa hidden caj apa2…

  15. Zaza Muhammad says:

    sabo2 aaaaa…. kate nk nikah x lama lai. semoga adik2 yg diluar sana jadikan iktibar, klu dah berkenan tu nikah le cepat2, elakkan maksiat, ..cari pls tol…ye aaa kes ni selamat, klu ditakdirkan dia terjun tu jatuh, klu cedera sempat le bertaubat, tp klu sebaliknye, fikir fikirkanlah…

  16. [email protected] says:

    hi moning u alll

  17. paperjer says:

    x der org ker???

    • [email protected] says:

      AKU JER YANG ADER

      • paperjer says:

        wei pet..
        x der cter trbest ker..

        • [email protected] says:

          CTER APER… xder yang menarik pun…
          heheheeh…..

          aku tengah tunggu AJL je sekarang ni

        • paperjer says:

          erm.. boleh gak buat topik tu…
          ko rse sper yg mnang nti??

        • [email protected] says:

          ALYAH MISHA TAU YUNA

        • BumbleBee says:

          xlaa pet…aku rasa juara tahun ni AJL…lelaki…

  18. hothotheat says:

    hahahah..ala bese la 2 idup bepasangan…
    kntoi ta kntoi kne pndi jge la..erk..
    (eh btl ke pe ak ckp nh)..
    heheheh..

  19. BumbleBee says:

    Ape bunguks bena nih? dh tawu x tahan…nk bertunang-tunang jugak….mangkuk hayun btul. nikah jer terus lenkali…tunang tu adat jer drpd buat dosa mcm ni…

    nasib x kojol jatuh bangunan…kalo x, huh mengucap n tobat pun x sempat..jwb sndiri dlm kubur…nk menyamar jd warga asing gak kah bler kene soal dlm kubur nnt??

    cessssssssssssssssss

  20. hantupensil says:

    amek ko kena tangkap basah…
    tu la gelojoh lagi..
    hahaha…

    • [email protected] says:

      HAI ANTU N dr bee nara

    • awekcun says:

      btol….btol2……….
      hehehe…….

  21. awekcun says:

    hahahahahahahaaaaaaaa……………………..

  22. ammey says:

    hrap mka ja hnsm
    nafsu cm setan
    smala gan pmpn 2 pn

  23. Geli Hati says:

    HANTU MEMANG WUJUD DIA LAH HANTU JANTAN HANTU BETINA HEK ELEH

  24. Geli Hati says:

    TANGKAP DLM KEADAAN BERBOGEL…EEEEEE PROJEK BESAR LA TUH…MEMALUKAN MAK BAPAK JE.

  25. cili says:

    hehe…tol lah hantu mmg wujud. hantu yg terjun balkoni tuh. ooo….mcm tu gamaknya ya…hantu jantan n betina.

  26. suzi says:

    hensem … !!!!

  27. dayang says:

    tsampuk hantu bungkus tu…
    x bleh blah menyamar jd warga asing..
    nape x myamar jd makhluk asing je.. hahahaha..

  28. [email protected] says:

    HIIIII U ALL ADER CNI LG X

  29. awekcun says:

    LEH THN GK MAMAT NI NY MKE……

    • [email protected] says:

      AWEK CUN MEMANG GATAI

  30. akim says:

    cantik nye memey ye hahah

  31. awekcun says:

    ??????????

  32. awekcun says:

    XBAIK TAU KO CKP AKU GATL,AKU CME CKP MKE MAMT NI LH TAHN GK 2 JE…..
    ALAAA….PER ARRR PET NI…… :( KO NK KE AKU CKP MKE KO PN LH TAHN GK…AKU PUJI…….

  33. izzahfarhana says:

    org dah kantoi fkiran msti xwaras,keje nak lompat j,nasib xjatuh mati.kang xsmpat tobat

  34. BumbleBee says:

    kt bndr sri damansara laa plak tu… apartment/kondo mana satu dier lompat ni???

  35. abg jack says:

    ape koje diorg ni ,,x de koje agak ehh…kawin laaa pastu maen pueh2,,,x sapa pduli…jgn buat maksiat…harammmm hukumnya..abg nasihat jer teutama pada awek2 cun kat lua sana…jgn jd tipah tertipu

    • jane says:

      ape koje lagi abg jack ….. tengah buat koje le tu…..nasib baik sempat tarik langsir kalu tidak….mmm bugil le jawabnye…..

  36. ko pehal????nyibokk says:

    bukan cari hantu….jd hantu ko ni

  37. aweks says:

    ziffa ziffa, tidak ku sangka perangai hang smpai ke tahap nih..muka ja lawa tp perangai hodoh sgt!!
    bertaubat la sebelum mati..

  38. lanToK LeW says:

    hmmm…artis mana de yg baik???kalo ade pon leh kire ngn jari….dunia hiburan bese laa….setiap saat nk berhibur jew…huhuhuhu

  39. lanToK LeW says:

    laaa….x de org da ke???huhuhu

  40. lanToK LeW says:

    aku kat page sebelah laa…td kan ko gak soh aku join…huhuhuh

  41. ish..ish nasib baik tak jatuh kalau tak keluar berita lain pulak..harap2 dia bertaubatla dah nak kawin pun bagusla.Mungkin ini titik perubahan buat dia kita mendoakan dia bahagia dahla.

  42. gaga says:

    dah bertunang dah pun.. kenapa tak tunggu kawen dulu.. nafsu2..

  43. pening says:

    X sbr la tu, kalau da camtu, terus nikah jela, x yah tunang2..x nyempat2 nk praktikkan menda tu…ish3…

  44. aksi manusia says:

    untuk artis nie kadang2 nk coment pn dh x taw nk ckp mcm mne.. ckp je nama artis,mst ke bnyakkan nye hal2 mcm nie akn terjadi.. nasihat aku cuma ingat la parents korang and bnyk2 kan la bertaubat!!

  45. Tak_Kuasa_Aku says:

    Orang lain yg romen dan dapat dosa, orang lain lak yang dapat duit….jadeh tul…haha…. Sungguh mengambil kesempatan…

    Pape pun, korang memang kapel yg cun… Gatal tu tak kisah. Mamat hensem dan awek cun mmg gatal..normal la tu. Sedangkan minah2 tudung keje gomen yg tak cun dan bau batu gunung pun tau romen, apatah lg awek canteks…hehe

    Pejabat agama tu nak tgk free porn je tu… Bukan berkerja demi agama pon…. Nak langgan pempuan, gaji kecik… So, mintakla keje jadik pegawai pejabat agama….leh tgk daging mentah…LOL