Written by AbangNara | December 18th, 2012

Dulu pernah bertiup khabar angin yang menyatakan kononnya hubungan Fasha Sandha dan mertuanya tidak berapa elok. Tidak diketahui pula siapa yang membuat khabar angin tidak munasabah ini. Dan semalam, Abang Nara terharu membaca kata-kata ibu mertua Fasha Sandha menerusi akaun Instagramnya.

fasha ibu mertua

Untuk yang tidak tahu, ibu mertua Fasha Sandha kini berada di Dubai bercuti bersama Nora Danish dan cucunya, Rayqal. Nampak gayanya seperti ibu Jejai sudah tidak sabar untuk menyambut kedatangan cucu keduanya. Confirm sedang teruja sekarang ini.

fasha ibu mertua

Terharu kan? Abang Nara suka betul hubungan yang mesra sebegini. Tambah mengharukan apabila membaca nasihat ibu Jejai kepada Fasha Sandha di bawah.

fasha ibu mertua

Kepada Fasha, anda bertuah mendapat ibu mertua yang sporting sebegini. Semoga dengan kelahiran anak anda kelak, akan mengeratkan lagi hubungan yang sudah sedia mesra ini. Sama-samalah kita doakan. Info asal Forum Cari.

fasha ibu mertua

P.S : Sudah lama mengimpikan Peplum Top? Dijahit di Malaysia dan dihasilkan daripada kain Satin Crepe bermutu tinggi yang lembut dan tidak panas. Boleh didapati dalam 3 warna menarik iaitu Burnt Orange, Fuchsia Pink dan Teal! Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai baju ini, click di sini.

105 responses to Hubungan Mesra Fasha Sandha Dan Ibu Mertua Buat Diri Ini Terharu

  1. nanhado says:

    Yeay 1st…

    0

    0
    • amoi says:

      Alhamdulillah..hbgan mertua n menantu beransur baik..pasni, hrp nora n fasha bertambah2 baik…jgn bersaing2 cukuplah…x rugi pun kalau bebaik..ALLAH pun suka…dpt pahala :)

      0

      0
      • alisa says:

        Alhamdullillah :) semuanya dibawah rahmat Allah.

        0

        0
      • veronxav says:

        aku rasa kan..orang lain yang guna ig mak jejai..tu pasal ada cousinla..ayah yeopla..ANTI pasahla..whateverla…haii pasah pasah…

        0

        0
        • Bronx keparat says:

          kau ni dengki ek mak jejai dah suka fasha. Intan berlian Nora dah kau dah hilang ke. Hahaha. Dulu mak jejai tak kenal fasha secara dekat. Bila dah kahwin baru dia tau fasha tu sebenar nya permata buat jejai. Tapi Nora tetap nenantu yg baik kepada Raa Noora. Ko tak yah
          nak jadi batu api sangat lah.

          0

          0
      • ape ape je la says:

        kalu dah bebaik..nape fasha tak ikut keluarga mertua bercuti kat dubai..tetap Nora juga yg pergi ngan rayqal..ker tak dijemput…kesian ko fasha kan..

        0

        0
        • Ape ke bengap ape ape je la ni! says:

          ape ape je la… buduh ke ko ni? Tak paham bahasa inggeris gamaknya.
          Ni msg mak jejai utk jejai & fasha “Pls do not go anywhere as you are advance in pregnancy. Later we can all go somewhere after your delivery.”
          Ce ko guna google translate kalau tak reti bahase. Peace!!

          0

          0
        • comot says:

          tak jemput kepala hanggok ko. Ko ketinggalan zaman ke cube check instagram Raja Noora. Bodoh.. juak ko ni kan…orang kalau hati busuk macam ni la. Kesian kat ko. Ko terasa tercabar ke Raja Noora dah mula suka pada Fasha. Kui…kui…padan muka kau lah.

          0

          0
    • Anonymous says:

      jap. aku x paham. nape cakap cousin?bukan adik @ cucu?

      0

      0
      • xy says:

        sebab rasanya tu bukan rayqal.. tp nephew jejai.. so cousin lah ngan anak jejai

        0

        0
      • zadibah says:

        Coz itu anak kepada adik jejai yg pmpuan tu.. sbb tu cousin..

        0

        0
      • faz says:

        Cousin tu meaning anak nora danish la yg cakap tu pd bakal anak fasha sandha yg ade dlm perut..mmg la anak dorang cousin..ape la, tu pon x paham..yg mak jejai dukung tu mmg betul la anak nora danish dgn jejai dulu..

        0

        1
        • apa2 aje.. says:

          ko ni biar betul sikit..anak ND ngan anak FS anak beradik ler..cousin apa kejadah ea..dah nama bapak ea sama..ayoooo…

          1

          0
        • apa2 aje.. says:

          salah taip plak dah..nak taip adik beradik..hehehe..

          0

          0
        • cikkiah says:

          mende ko tulis ni???ko ni faham tak maksud COUSIN???kalau anak nora n anak fasha tu, itu dikatakan SIBLING..bukan COUSIN…COUSIN tu maksudnya SEPUPU..fahammmmmm!!! itu la…ptt g bukak kamus dulu kalau tak tahu maksudnya!

          0

          0
        • nyehhh! says:

          yang tu budak anak ND ngan jejai la weh. yang tu anak adik jejai yang kembar tu. tu pasel cousin nyehhh!

          0

          0
        • aspalela tercekik tulang tgk cheta says:

          memang betul pun. Aku pun tengok dekat ig Nora mesti ada peminat nora perli 2 fasha. Nak terberanak lah. Fasha tak join lah. Mana fasha. Fasha jelez. Kesian tengok peminat nora yang jenis gila macam ni. Agaknye kalau tak selit nama fasha tak sah. Memang kebanyakkan busuk hati peminat nora ni. Ni bukan anak nora kau paham tak dik non..anak nora mata sepet. Ni anak adik jejai..jangan main hentam cromo aje..

          0

          0
        • Anonymous says:

          takkan la anak nora danish panggil ayahnyer si jejai tu ayah yeop? kehkeh.

          0

          0
        • Anonymous says:

          Ngok betul..yang mak Jejai dukung tu anak adik Jejai la…sebab tu dia cousin dengan anak Fasha…cuba la baca betul-betul..main serbu je… Fasha pun ada mention kat situ Alriz..nama anak ND Rayqal…

          0

          1
        • missss says:

          Tu anak ADIK jejai, nm dia alriz.. Yg ada butik pu3.. Bkn anak NORA DANISH, rayqal

          0

          0
        • marie says:

          itu ank sedare jejai…tula nk sgt bergosip nk komen pastu ape pn xdak…itu anak adik jejai…kn dy pggl ayah yeop LOL!

          0

          0
        • faz bukan fazura says:

          faz ni kena g msk skolah blk. anak nora n anak fasha spupu celah mana plk, dh berBIN kan nama jejai, adik bradik laa jwpnya. n 4 your info si faz yg berlagak pandai, rayqal anak nora n jejai sudah b’umur 4 thn yee. yg d dukung itu adik jejai, x nmpak ke kecik lg. nk menipu tp x pandai. follow insta nora, nnt ko knl yg mana 1 anak nora ok minah ??!!

          0

          0
        • Haku says:

          Woooo Cikiah..ko ni pun satu…Si faz ni dah la tak paham maksud cousin…ko tambah lg 1 word sibling lak…lagi pening si Faz ni kang….hua..hua..hua

          0

          0
        • erq says:

          kau ni patut gi belajar dulu. apa keheynye anak nora ngan anak fasha boleh jadi cousin atau dalam bahasa Melayunya, sepupu. Patutnya dorang tu adik beradik….

          0

          0
      • Anaconda says:

        apa yg kau tak faham? Yang Raja Noora dukung tu anak Nora Danish ke? Orang yang like komen kau ni pun bingai kan jenis propa minah muncung itik macam kau jugak kan. Anak Nora namanya Rayqal. Ini anak
        adik jejai ko faham tak sekarang anom.

        0

        0
    • Anonymous says:

      abg nara makin x prihatin..dlu post pasal aiskrim nestle..skarang advertisement mcD…hormat la sikit..atleast jgn encourage org suruh beli kalau diri sendiri xmampu kawal dari membeli

      0

      0
    • nazrul natasha baiduri says:

      eleehhh lakonan semata mata

      0

      0
    • ntahpapentah says:

      pape pn yg penting fasha perampas… :-)

      0

      0
    • Ratu minah jambu merah/ biru says:

      ape2 pon semoga singapore menang melawan thailand malam ni di jalan besar stadium…menang atau kalah biar lah di tempat sendiri tk payah lah nk pegi thailand…..mari sama2 kite kasi doa supaya singapore menang ni malam…..idop singapore ! idop baihaki kaijan ! lov uuuuuu

      0

      0
  2. misz anna says:

    doakan yang terbaik je la.. walaupon aku x suka sebab fasha.. dan paling x suka sebab ramai sangat cakao muka aku iras dia… uweeekk.. benci aku.. betul, aku x tipu..

    0

    0
  3. mak senah come back.. says:

    1st

    0

    0
  4. puteri says:

    Alhamdulillah..semoga bahagia..

    0

    0
  5. tien tien says:

    buang air oren, ambil air suam..kan bagus

    0

    0
  6. shasha says:

    pesal cousin? bukan tu adik dia ke???
    anyway, alhamdulillah. semoga fasha happy selalu.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    Sbb tu anak adik pmpuan jejai.. sbb tu laa cousin..

    0

    0
  8. Menyampah says:

    buah y keroh n ambil y jernih…harap fasha n nora pn leh berbaik semula….

    0

    0
  9. Anonymous says:

    buang yg keruh ambik yg jernih tak rugi pun berbaik dah ketentuan Allah mcm tu n dh mmg takdir jodoh mereka so terima dgn gembira n redha

    0

    0
  10. pah says:

    i memang minat fasha, tapi dia saja menunjuk2 pulak….jaga lah hati orang lain jugak…faham2 aje lah…

    0

    0
  11. mungkin la kot sebelum ni dia marah sebab jejai tinggal nora.. tapi lama2 sejuk la. dah jodoh nora & jejai memang takat tu kan.. mak mak ni kadang2 bukan marah benci.. bila sejuk ok la. Takkan la dia nak buang anak dia sendiri.. Nak tak nak dia kena terima fasha. Yg dok dalam perut fasha tu pun keturunan dia juga kan?? apapun alhamdulillah depa dah bahagia

    Yang moden >> JAMBAN MEWAH.DUDUK & BERAK JE YANG LAIN MESIN BUAT TERMASUK CUCI

    0

    0
  12. Anonymous says:

    pasal cousin ngan adik pun kecoh…gile la org2 ni..hahaha..

    semoga fasha n nora boleh berbaik…sama2 besarkan anak2…fuyooo… bestnye ade anak2….

    0

    0
  13. Auntie says:

    Kat luar hujan, baca tweet derang..lagi bertambah sejuk ati….tumpang gembira to both of them…sayu rasa ati bila baca komen mak mertua…sedapnya…bileh berjalan2 after deliver…

    0

    0
  14. dugong busuk says:

    diaorang takde apa2 ok ajew. Tapi peminat ND ni melebih-lebih tak habis-habis mengaitkan si Fasha. Simpati pada Fasha Sandha.

    0

    0
  15. kasim says:

    ooo Alhamdulillah. tp aku rasa biasa je xdela terharu sgt

    0

    0
  16. nonaraguy says:

    abih yang Nora Danish tu tak menunjuk-nunjuk ke? Cirit lah.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    FS dkatakan menunjuk2 kebaikan dia ngan mertua.. Abis tu ND g dubai ngan mertua masukkan dlm IG tu x menunjuk2 ke?? aptb

    0

    0
  18. mimi says:

    Nora bercuti dengan bekas ibu mertua ke Dubai,
    Fasha berbaik dengan ibu mertua,
    Let them be lah.

    Perkara baik didoakan, tak payah nak ungkit kisah lalu.

    0

    0
  19. rombau says:

    ayo… itu pun nk gaduh ka… Biaq pi la dengan depa.. doakan yang terbaik.. bukan kita dapat apa pun depa bertelagah.. dapat dosa adalah…

    0

    0
  20. miang keladi says:

    this is not the 2nd grandchildren…anak diana johor and ramelle ashram tan sri ngah talib camner pls correct statement & find the correct info before write

    0

    0
  21. keciwa says:

    salam abg. nara..

    sedey sbb lepas abg nara tukar layout beautifulnara, banyak pic yg saya xdpt nak view.. =(

    0

    0
    • anne says:

      Sifat keibuan yang ada pada ibu mertua Fasha itu yang membuatkan mereka bahagia.melayani bekas menantu dan menantu baru seadilnya.sikap ini patut dicontohi oleh fasha dan nora danish demi anak anak.keadaan persekitaran yg baik akan melahirkan generasi yang baik dan berfikiran positif.Allah yg menentukan semuanya.

      0

      0
  22. ladygaga mulut ternganga says:

    Peminat Nora ni banyak yang busuk hati suka mengutuk fasha dekat i.g twitter ade aje yg selit nama fasha kat post Nora. TLepas tu backing2 Nora. Nora
    cool aje tapi peminat dia melebih lebih benci aku tengok. Kalau boleh nak gosok bontot Nora tu sampai berkilat. Nasib baik mak mentua fasha educated.

    0

    0
  23. oii penyibuk says:

    tapi btol gak…nape cousin?mak jejai yang confuse ke?

    0

    0
  24. aku says:

    tak payah nak kata peminat ND saja yang busuk hati kutuk FS. Peminat FS pun 2×5 kutuk ND asyik menempel dengan ex mertua.

    ND dah bahagia dengan kehidupan dia begitu juga FS. Aku cuma nak tengok diorang berbaik macam abby and memey saja. itu lebih membahagiakan untuk semua pihak.

    0

    0
  25. markonah says:

    Perasan tak, lepas ada citer pasal ND je, mesti tak lama pastu ada citer pasal FS

    0

    0
  26. deananie says:

    mak jejai ig ckp bg pihak cucunya tuh.. haii.. tak baca ke ayah yeop & auntie fasha tuh.. cucu mak jejai = anak sedara jejai & fasha = cousin kpd bakal bb jejai & fasha..

    dah..cukup2 gaduh.. cam budak2 kecik je.. :p~

    0

    0
  27. Nelly says:

    hehe…ikutkn takde nma ND pn dlm artikel ni, tp tah knp nma ND turut terkait…pepun mak mntua FS sporting bestla~

    0

    0
  28. . says:

    pada sy x ada la sampai terharu sgt…biasa jer…mgkn sblm ni pn ibu jejai ngan fasha pn ok jer…pengomen2 d BN ni jer y sebuk nk mengeruhkan keadaan…fasha n nora pada sy kedua2nya pn ada kelebihan n kekurangannya…pd sy nora comel n fasha cantik…

    0

    0
  29. bella says:

    macam fake je.. sbb twitter fasha ialah /fashasandha1. and kat twitter raja noora tu xde pun post pasal ni

    0

    0
  30. emma pipi kembong says:

    kau kot yang fake hahaa!

    0

    0
  31. sendatz says:

    rasanya tak payah show off sgt kot..tweet2 gitu ok la utk org2 biasa (bukan retis) ..bila org2 glamer ni..benda simple pun nak kecoh..haishhhhh..skrg la keluar statement..”so sweeetttt” dulu2 kaw2 kena kutuk je mak jejai ni..sbb tak suka pasha etc..ceh!

    0

    0
  32. konfius says:

    tulisan nara yang mengelirukan orang membaca.

    0

    0
  33. disini sy ingin memohon maaf kepada sume artis yg mungkin tersinggung dgn komen2 sy sebelum ni walaupon kita tak kenal in-person tapi kecanggihan teknologi memungkinkan ape je SO PLS MAAFKAN SY YG HANYA INSAN BIASA MUAHHHH BYE

    0

    0
    • enot says:

      Nora dengan Fasha rasanya masing-masing dah jgn lah peminat yg melebih-lebih nak melagakan diaorg takde faedahnye pun. Hormati lah kedua mereka.

      0

      0
  34. eyriqazz says:

    Menantu vs mertua…

    0

    0
  35. slay says:

    kesian nora danish…haishhh

    0

    0
    • dukun lintah says:

      Nak Kesian apenyer dekat perempuan ni. Aku tgk happy aje. Bukan hidup dia melarat pun. Kalau tak kerana fasha orang pun tak kenal Nora Danish tu.

      0

      0
      • slay says:

        eh aku rase orang kenal nora dulu kot daripada fasha ko ni..ek eleh..lagipun nora bukan perampas pon.

        0

        0
        • enot chikiwawa says:

          ek eleh. Siapa nora ni berlakon macam kayu. Setakat cerita putri bonggok tu. Aku terima nikah nye macam taik berlakon mengesel-gesel konon manja lah menyampah aku. Harap bergambar seksi mcm org kegersayangan,gambar edit,betis tebal. Pastu meraih simpati dengan kisah cerai dia. Anak dia. Tu aje lah lain takde. Aku peduli apa dia perampas ke tidak. Apa kena mengwna dgn aku. Ade aku kisah ke?

          0

          0
  36. Anonymous says:

    yang PENTING, mertua sayang fasha!

    0

    0
  37. lol says:

    semoga semuanya bahagia baik ND or FS

    0

    0
  38. Anonymous says:

    mcm2 la weh..tak pyh nk gaduh pasal dorg la..

    0

    0
  39. amira says:

    kenapa org suka cucuk FS ngan si jejai…sama mcm org suka cucuk datuk k ngan datuk siti…sbb FS ngan datuk siti sama2 perampas…tp bagi aku la, kalau si jejai tu lelaki baik…takkan sanggup tinggalkan isteri waktu mengandung…pkirla sendiri klu jenis laki mcm tu spesis apa…

    0

    0
    • red says:

      ko nie mesti tak kawin lagi sbb tu x paham hubungan suami isteri nie ada pasang surutnya…ko kawin dulu baru mai komen sini ye dikk

      0

      0
    • comot says:

      Orang lelaki ni dik non. Tiba time miang dia nak menggatal dia tak kira apa. Tapi sampai satu tahap manusia tu berubah dik non. Ko kawin dulu dik non baru ko tau langit tinggi ke rendah..

      0

      0
  40. joyah spot benci wanita perampas says:

    watever, fasha ke, siti ke, memey ke same je kot…semua amik laki orang, x de beza….eh..eh…jgn mare..korang tu peminat je…betekak pon x dpt ape…

    0

    0
  41. hawa says:

    semoga Allah rahmati hubungan dorg sekeluarga

    0

    0
  42. aq say says:

    alhamdulilah :) …xdak guna ibu mertua dengan ank menantu nk bermasam muka kan…walau mcm mana pun hubugan tetap mcm ibu dan anak sebenar…syukur…rahmati mereka dan temukan jodoh yg terbaik untuk nora amin!!

    0

    0
  43. cempaka says:

    abg nara pun satu..raja nora tu tengah tggu cucu ke 3 la…bukan ke 2…apedaa..

    0

    0
  44. miah says:

    bukan khbr angin ,dulunya mmg mertua dia kurang berkenan,my mum close ngan family member jejai ni.mmg mak dia dulu x suka fasha. sebab dia syg gila kat nora danish.tapi agaknya sekarang mertua dia dah boleh terima.so bagus la,alhamdulillah.tapi sy ni bukan la peminat fasha sanda,tapi takdela nk kutuk kutuk kan..hehe .peace!

    0

    0
    • comot says:

      Ye lah tak kenal maka tak cinta kan…dok dgr gossip aje pasal si fasha ni. Tapi bila dah bersama baru tahu budi pekerti fasha ni mcm mana. Sopan santun dgn org tua ye dak. Alhamdulillah lah ibu mertua dah leh terima
      fasha. Fasha pun dah byk berubah selepas kahwin…

      0

      0
  45. amy says:

    mcm x valid je akaun twiter tu..bkn fasha punya @fashasandha1 ke..n kalu check kat tweet diorg mmg x ada that statement

    0

    0
  46. fizzo says:

    amy… kenapa kurang cerdik ! kan ada yg da bilang , account dari instagram bukan tweetlah! kenapa nak cari kesalahan fasha jer ni…

    0

    0
    • demon says:

      Amy ni salah sorang peminat nora yg ada masaalah mental. Tak leh terima kenyataan..kesian kat ko kan.

      0

      0
  47. demon says:

    dekat ig raja noora ada cuba ko bukak mata tu besar2 wahai cik
    Amy..tak baik buruk sangka.

    0

    0
  48. bungamelayu says:

    baek eh…tp nape jejai pggl “ayah yeop” tp fasha auntie jek…hihiihi

    0

    0
    • comot says:

      Sian nyer kat ko ni kan. Yg mak jejai dukung tu anak nora ke?kah!kah!kah!….kesiannyer bunga melayu yg dah layu ni.

      0

      0
  49. mak aji says:

    fasha kn lemah lembut org nye,hormat org tua,pndai jaga suami,mkn minum sume.slalu ade di sisi suami.mestlh mak mertua mkin lembut hati,mkin syg

    0

    0