Written by AbangNara | December 16th, 2013

Semasa AIM20 Sabtu lalu, Nabil sempat mengusik Ashraf Muslim yang hadir sebagai pemberi anugerah. Kalau orang lain mahu cuak dan terkelu lidah nak menjawab apabila diusik mengenai isteri-isteri, namun Ashraf Muslim dengan rileks dan sempoi berkata “Dua-dua memang terbaik“. Memang penuh ketenangan sungguh. Respek Abang Nara kepada Ashraf Muslim!!!

ashraf muslim

Kini kehamilan isteri kedua Ashraf Muslim, Wan Sakinah sudah pun masuk bulan kelima. Pastinya Ashraf semakin teruja untuk bergelar ayah tahun hadapan. Kata Ashraf:-

Alhamdulillah, Sakinah sudah hampir lima bulan mengandung dan keadaan dia sekarang sihat, dia tidak banyak mengalami alahan atau mengidam yang bukan-bukan. Setakat ini kami belum tahu lagi jantina bayi tersebut namun saya tidak kisah sama ada lelaki atau perempuan.

ashraf dan dayana

Malah hubungan Ashraf dengan kedua-dua isterinya juga semakin hari semakin baik. Terharu Abang Nara mengetahui yang Ashraf akan cuba bersembahyang bersama-sama kedua-dua isterinya apabila ada kelapangan. Memang pemimpin sejati. Yang penting, Ashraf membahagiakan masa dengan adil antara untuk isteri-isterinya agar tiada yang berkecil hati. Kata Ashraf:-

Semuanya baik-baik sahaja, buat masa ini kami masing-masing sibuk dengan kerja dan jarang dapat jumpa bertiga. Namun kalau ada kelapangan biasanya saya akan bawa mereka berdua keluar bersama-sama dan sembahyang berjemaah

Nampak gayanya kehidupan Ashraf Muslim semakin hari semakin tenang, bahagia dan sempurna di samping isteri-isterinya. Semoga ia akan terus berkekalan dan diserikan dengan cahaya mata yang ramai di masa hadapan. Memang terbaik sekiranya suatu hari nanti kalau dapat lihat gambar mereka bertiga bersama. Semoga ia akan menjadi kenyataan kelak.

48 responses to Hubungan Dengan Kedua-dua Isteri Baik-Baik Sahaja – Ashraf Muslim

  1. ihatePERAMPAS says:

    sakinah tetap perampas tegar walaupun mereka baik-baik saja…

    0

    0
    • konon says:

      betul tu… kalau igt perampas mesti igt si sakinah… harap2 betul la apa si serap ni ckp.. jgn ckp tak serupa bikin sudah

      0

      0
      • Jaja says:

        Nara copy paste dari OH BULAN..

        0

        0
        • Aserap Propa says:

          Reporter ni pun…takkan la, aserap nak cakap

          “oh mereka asyik berperang sesama sendiri dan setiap masa saya pening. Dayana masih tidak dapat menerima kenyataan dia bermadu dan sakinah sedang mengandung. Saya dalam dilema. Saya tak pasti apa perlu dibuat…”

          0

          0
        • amoi says:

          mcm mane pun aku tetap x boleh fikir positif ttg konah..pompuan perampas n x boleh dipuji..aku bukan saje2 menyampah dgn konah tu..aku plg menyampah sbb dia x boleh nak jaga ati dayana..dah tahu amik laki org..sekurang2nya jaga lah ati isteri tua..ni lg bangga…aku harap anak konah tu bg masalah kat konah kemudian ari..pdn muka!~

          0

          0
      • lepat pisang says:

        ak mmg tak percaya la ckp si serap ni.. tgk dulu asik cakap berdolak dalik.. kalau skrg ckp benar pun dh susah nak percaya.

        ak cuba berfikiran positif, tp tk bole.. tak tau nape aku benci ngan serap. sbb kaki menipu kot.

        0

        0
    • Mashi says:

      bagus lah tuh.. Alhamdulillah, ^^

      0

      0
      • izzy says:

        “dua-dua memang terbaik”…?
        amboi sedapnye si jantan bersuara. confirm ke perasaan bini pertama kau tu merasakan yg terbaik juga..?
        dasar perampas berlagak update gambar acid folic bagai!
        well, we know la kau tu ‘subur’ kononnya… perampas poyo!

        0

        0
    • wannabe says:

      kalau betul tunjuk lah gambar ko dgn 2-2 bini.. baru aku caye

      0

      0
    • so sweet says:

      Taniah buat Dr. Dayana krn telah hamil 2bulan.
      Semoga segala nya dipermudahkan dan mendapat zuriat yg soleh dan solehah.
      Allah memberi kemanisan disebalik kesabaran anda.

      Sy tumpang bahagia dan bangga.
      Take care ur more after this. :-)

      #barupasbacaberitakehamilandayanadekatblogmyartis

      0

      0
  2. miss mong says:

    bagus la klu gitu..semoga bahagia dn sentiasa berlaku adil.

    0

    0
  3. jun says:

    sebab dia handsome,dua2 bini x berapa lawa,maka kena la berbaik2.klau tak ashraf kawin 3 lah..

    0

    0
  4. menyampah says:

    ko dh berbaik mcm mane pn aku ttp menyampah ngan ko n si kinah tu……

    0

    0
  5. Mak Jah says:

    MAK JEMAH SUDI JADI YANG KE-3 ASHHHRAPPPPP….

    0

    0
  6. ct juga nama nyer says:

    Bang asrapppppp…
    i nka jadik no 3…pleaseeeeee

    0

    0
  7. cik reedzydizzy says:

    suka pic ashraf dng Dr. Diana..Dr.Diana brseri-seri n nampak malu-malu gitu..

    0

    0
  8. ayang says:

    hmm … biar la si kinah dikatakan perampas, yg penting kinah adalah first love si asrap ni …

    0

    0
    • juliet says:

      cinta tak semestinya bersatu. cinta bkn bererti bole menyakitkan hati org lain. lol

      0

      0
    • nini says:

      ye ke markonah tu first love? klu betoi first love awat jadi bini nombo 2???? kuikui

      0

      0
      • kazenaserap says:

        Bapak dayana sutuh aserap kahwin anak dia…
        Aserap yg terhutang budi….malu alah..

        0

        0
        • kak melah says:

          cerita terutang budi yang sampah. kot iya pon terutang budi, boleh je balas dgan cara lain. tak semestinya ko kena kawen dengan anak dia. hampas sangat perangai.

          0

          0
  9. Matahari says:

    Memang semua ketentuan dari allah.. tapi isteri kedua tak rasa apa yang isteri pertama rasa.. cuba ashraf kahwin lagi .. baru isteri kedua rasa apa yang si isteri pertama rasa.. tak semua perempuan boleh terima .. what goes around comes around!! allah tu maha adil.. peace…

    0

    0
    • Anonymous says:

      “what goes around comes around!! allah tu maha adil.. peace…”
      suatu hari nanti kejadian sakinah kena kat batang idung kau baru tau. jgn mencaci kejadian yang diizinkan Allah.

      0

      0
      • intandiamonds says:

        kata2 dia itu bukan mencaci. kenapa awak pulak nak doa kan orang sebegitu… itu lumrah kehidupan. kehidupan sentiasa berputar. pendapat masing2.. dia plak nak emo. macam dia pun NAK jadi isteri kedua ker?
        Matahari: say alhamdulillah.. dia kata begitu.. ok..

        0

        0
  10. Anonymous says:

    Terpaksa la berbaik2 kalau tak Serap tambah satu lagi cawangan. Serap ni bukannya boleh percaya, jenis suka buat senyap2…Kata orang bila dah jadi kebiasaan akan buat lagi. Masih ada 2 lagi kekosongan. Sakinah jangan meroyan pulak bila si Serap bawak balik madu…

    0

    0
  11. yati says:

    kinah mmg jahat….sbb dia burukkan dayana dekat org..dia ckp dayana hipokrit xlayan dia baik blkg asraf, depan je baik..which aku rs mmg patut la laki dia kna rampas kot..patu dia ckp dayana mngamuk2 kat asrap kata nak mngandung juga…byk lagi dia mngutuk dayana, dia kata dayana suka marah2 asrap dekat rumah…aku x tau la myb asraf p crita kat kinah ni kot…x kan dorg duk serumah 3 org…byk lagi la si kinah ni burukkan dayana…n bg aku da nmpk sangt yg kinah ni mmg bkn org yg baik…kinah siap ckp dia x nak dekat asraf lgsg …asraf yg beriya nak kat dia…patu dia ckp bapak dayana paksa asraf kawen dgn dayana..biadap…

    0

    0
  12. raz says:

    Kalau tanye c serap mmg la “baiik2 saje”, cer tanye kat bini die especially dayana “apee rase dlm hati???!haish ak plak yg sakiit hati (tetibe)

    0

    0
  13. lelaki sejati says:

    ni baru terbaik bro. kawin lagi satu. buktikan kat dunia kite ni khalifah awak, setakat family nak jage xde hal!!!

    0

    0
  14. ops.. says:

    sepatutnye pic ngan dayana la first,
    ak xleh la tgk sakinah nie,xfhm…npe erk nmpk mcm xcntik

    0

    0
  15. lenny says:

    True beauty comes from within the heart.

    0

    0
  16. anakmalaysia says:

    Nara….dah2lah siar kisah dia org ni, naik muak dah baca. Lagipun kesian je Diana tu, bila siar kisah ashraf ni mesti ade sekali kinah……

    0

    0
  17. ritaora says:

    Woi sakinah jakun: bole x ko bc komen ak nih
    Ak xbole btol tgk muke ko ni (muke perampas sampai bile2 pon org mnyampah!)
    Sorry!

    0

    0
  18. mahalkita says:

    da tertulis jodoh mereka bgtu…doakan sja la yg terbaik……xpyah la emosi sgt kutuk2 mrka.Ashraf mmg nsem…sy pn nak…huhuuhu

    0

    0
  19. broken says:

    Asal la sume nak cakap Sakinah ni perampas… Padahal Asyraf tu tak let go pun wife first dia. If dia cerai, baru la Sakinah rampas. Macam Siti Nurhaliza tu… Takde pulak orang nak complain sgt psl Siti. Instead, cakap diorang sweet…. Double standard gak la manusia kat sini…

    0

    0
    • kak melah says:

      bkn double standard yg jd persoalan skrg ni. yelah tu markonah bkn perampas, ape yg dia dan sarap buat dah melukakan hati banyak pihak. kamu hati2 dek non. kang terkena kt btg idong kamu sok jgn meroyan sudehhh.

      0

      0
    • Naize says:

      Ko sentap sebab ko kinah ke? Atau ko pun manusia yang sama macam kinah? Bini no dua? Ini je boleh aku simpulkan. Aku tak kenal dayana, tapi akhlak dayana memang patut dipuji. Tak pernah meroyan pun. Takde pun kepoh2 keluarkan statement. Kinah ni baru keluar gosip dah buat statement. Sangap lettew nak kahwin masa tu. Now dah kahwin pergi upload gambar supplement utk org pregnant masa serap ngan dayana berbulan madu (konon indirectly nak bagitahu dia pregnant). Setakat ni belum nampak lagi good side of kinah.

      0

      0
  20. MAXMORA says:

    pada isteri tua -abang sayang pada mu ; pada isteri muda i said i love you ; tapi dua 2 kene tipu…taklame lagi ade nombor 3

    0

    0
  21. ahsraf says:

    semua komen yg meroyan kat sini adalah pompuan…insafla…dia ngn bini2 dia releks je,kau org tambah dosa…wadepak

    0

    0
  22. Anonymous says:

    biarlah diorang dengan kehidupan diorang..lebih baik jaga diri dan keluarga kita.. bahagia atau tak…diorang saja yang tahu…asyik dok mengata orang,keluarga sendiri tunggang-langgang

    0

    0
  23. […] Hubungan Dengan Kedua-dua Isteri Baik-Baik Sahaja – Ashraf Muslim (46) […]

    0

    0
  24. […] Hubungan Dengan Kedua-dua Isteri Baik-Baik Sahaja – Ashraf Muslim (47) […]

    0

    0