Written by AbangNara | December 31st, 2012

Marilah kita memulakan kisah hari terakhir tahun 2012 dengan cerita tentang percintaan Zzati dan bintang Harimau Malaya, Wan Zack Haikal. Ramai gadis yang kecewa apabila mengetahui hati Wan Zack telah dicuri oleh gadis 19 tahun yang bernama Zzati ini. Namun tahukah anda yang perkenalan mereka bermula di Twitter?

zzati wan zack

Menurut Wan Zack, selepas berkenalan menerusi Twitter, dia meminta nombor telefon Zzati. Selepas 3 hari bergayut di telefon, Wan Zack mula jatuh hati dan terus sejak itu, mereka berdua sepakat untuk menjadi kekasih. Lebih romantik apabila Wan Zack menyahut cabaran kekasihnya itu dengan pergi ke rumah keluarga Zzati untuk bertemu muka. Jiwang kan?

wan zack

Selain sedang belajar di UiTM dalam bidang muzik, Zzati juga merupakan seorang penyanyi. Antara lagu nyanyiannya yang sedang popular sekarang ini ialah Bukan Sombong dan Cintaku Hanya Padamu. Malah sebuah lagu yang bertajuk Malu-Malu Tapi Mahu adalah ciptaan Zzati khas untuk Wan Zack. Memang romantik betul pasangan kekasih ini.

zzati wan zack

Apa pun Abang Nara kagum dengan cara pemikiran Zzati yang baru berusia 19 tahun apabila ditanya tentang persepsi liar orang ramai terhadap hubungannya dengan Wan Zack.

Seboleh-bolehnya Zzati tak mahu terlalu memikirkan hubungan cinta dengan dengan dia. Masih terlalu awal. Lagi pun tak sampai setahun kami berkawan rapat. Zzati cuma ikut arus di depan mata. Dah namanya pun kekasih, bukan ada ikatan rasmi apa pun. Tapi apa pun Zzati tetap berhati-hati dengan tingkah laku Zzati. Takut kalau ada orang terasa hati atau boleh jadi bahan cerita, mana tahu kan.

Matang juga pemikiran si Zzati ini kan? Apa pun kalau dah jodoh, memang takkan ke mana. Zzati dan Wan Zack pun kedua-duanya masih muda. Bercinta tue bercinta, tapi mesti mahu lebihkan fokus kepada karier dan pelajaran masing-masing untuk masa depan yang lebih cemerlang, gemilang dan terbilang. Tak gitu?

46 responses to Hubungan Cinta Zzati Dan Wan Zack Bermula Di Twitter

  1. dee says:

    waa… untunglah…

    0

    0
    • suka hati koranglahhhhh….

      0

      0
      • MiiQii says:

        untong la ade rupa ade kerjaya ~! I masih di Puncak Alam , sape nk ngorat sila cepat !!

        0

        0
      • Kak Cham Kuat Gosip & Tido says:

        wan zack ni kan pemalu orgnye… dgn kak cham pun kadang dia malu.. tp dh alam2 baru ok.

        0

        0
    • loveOnew says:

      wow, 3 hari bergayut dah leh jatuh cinta?
      ce kalo muka wz cm muka ruma tak siap, kompom no pun tak bagi..
      keke, BOSANNN..

      0

      0
      • Ratu minah jambu merah/ biru ori says:

        elehhhhhh mat mat bola ni kalau hensem sikit mesti nk tunjok kn minah dia nyampah betol ! konon2 nk kasitau yg minah ni dia yg punye eeeee benci betol lah !!! minah ni pon satu macm takot sangat kena tinggal ngan si mat bola ni huh !!! dian2 dulu sudah lah…..sendiri tau sapa minah lu sudah laaaaaa tk payah nk tunjok2 !!!! orang lain rampas baru tau n baru padan muka tunjok lah lagiiiiiii !!!!

        0

        0
    • kak jah says:

      udoh2 le cite psl pemain bola. fokus dgn kerjaya.

      0

      0
  2. omak kau says:

    1st!

    0

    0
    • Olga says:

      bestnye dah la iols taste sgt dgn wan zack ni! he’s so macho on the field! tp not sure la cemana bile dia beraksi atas katil kan…

      0

      0
  3. zr says:

    siot je bang nara. apex dh kawin, neh nak attack zack jadi gossip pulak. kesian takde modal. nape tak sume player harimau malaya masuk gossip BN? baru fair n square iye dak?

    0

    0
  4. Anonymous says:

    ishhhh….menyampah la abg nara ni…agak dh ketandusan cite ke…dh x ada cite lain ke…boring n bosan la cite ni…..kita org pn x nk ambl tahu la hal percintaan dia org…

    0

    0
  5. Pelik says:

    pelik btl la bila pasal cinta pemain bola sepak pn leh masuk kt BN ni….main bola x seberapa..masing2 penuh ngan gossip percintaan la….perceraian la….naik turun mahkamah la….

    0

    0
  6. tom jerry says:

    lau dah nyampah…p la jage laki ko 100%..yg ko layan gosip2 ni watper…Ko ni BODOH kan…? Teramat sngat BODOHnyer…terserlah KEBODOHAN diri sendri…!
    ANONYMOUS…ANONYMOUS…

    0

    0
    • Anonymous says:

      hei tom jerry bodoh…ko tu y bodoh…nk aku peluk laki aku dh tentu aku lelaki…bangang pnya tom jerry,,sb tu selalu tngkap burung x dpt…makan taik jer la ko…

      0

      0
      • narin says:

        bodoh lah tom jerry ni…aku ni belum kawen, so aku x ada laki..ikut suke hati aku lah nk bergosip ke tidak…x tau lah tom jerruk ni berhati robot…kalau aku lah kan bosan asyik duk citer hal pemain bola jer bukan artis pun…aku nak dengar gosip artis okeyy

        0

        0
      • tom jerry says:

        APE???PONDAN???
        Hmmm…mati x diterima bumi la ko ni….

        0

        0
        • Jojie says:

          Ehem… Org kate kalau gaduh2x nnt lame2x kawen tau… narin n tom jerry blehla try tukar2x nombor… kot2x jd mcm pasangan kt atas… ekekeke

          0

          0
        • Anonymous says:

          ngko tu yg x laku. Tulisan pun merepek meraban, susah nak jumpa perkataan elok gerenti mulut pun mcm puaka.

          0

          0
      • Anonymous says:

        tom jerry ni memang bodo piang disebabkan suka memaki hamun. Tu pasal la kepala hotak dia berkarat. Rasa aku dia ni masa kecik pernah termakan taik sendiri.

        0

        0
  7. esah says:

    Selamat datang ke dunia artis Wan Zack Haikal :-p

    0

    0
  8. Airin bukan nama sebenar says:

    wan z ni separuh akhir aff bukan main pun..injured…main sikit jekkk…pe yg kecoh2..takde la ensem mana pun, zzati ni pun lantak la dia..ade aku kesah…sape aje dorg bedua neh…tak pasan pun sblm neh…nth sape2 nth minah neh…

    0

    0
  9. Anonymous says:

    what ever….

    0

    0
  10. ira says:

    zzati ni mmber 1skul dlu…huhuhu,dye pnyanyi tp xbpe trknal…:)

    0

    0
  11. kakak neelofa says:

    nara, boringlah tgk gossip ahli sukan jer….bukan menyinar mana pun….sila bykkan gossip artisss…..cover lah skit bekas pengacara yg kawin VVVVIP tu kalau kau brani nara….sure meletop earning ko!!!

    0

    0
  12. conan says:

    sooo? bajet artis lah ko zack. mentang-mentang la nama tngah naik, buat statement mcm2. nanti lama-lama lebih banyak kontroversi daripada qualiti games. yalah org top kan.
    zzati ngan zack sama-sama bergantung antara satu sama lain untuk glamour. sorang player malaysia sorang pnyanyi. kerekk

    0

    0
  13. Kipas econ says:

    Da la BN sekarang bnyk crite psal KFCM..sekarang nk tambah WZH pulokk?udah la abg nara..kata blog dunia hiburan..ni dah jadi dunia bola sepak dah

    0

    0
  14. talam besi says:

    nk glemer jgk ker? x_x

    0

    0
  15. lollyta says:

    dah makin ramai artis bercinta/kawin ngan pemain bola sepak nih…

    0

    0
  16. anonymous says:

    zzati ni 19? bapak matured gila weh muka dia. haha, first2 aku tgk ingatkan dah 25 something ke. even aku yg 19 ni pun muka tk matured sgt mcm dia. lol. kenal 3 hari dah couple? gila bangang. aku pun tak express mcm tu. haha.. k just my opinion , semoga kekal ke jinjang pelamin ye zzati & wan zack (:

    0

    0
  17. anonymous says:

    wahhh sedapnya dapat wan zack nie nyum3 stamina tinggi woh :))

    0

    0
  18. anonymous says:

    wahhh sedapnya dapat wan zack nie nyum3 stamina tinggi puas woh :))

    0

    0
  19. kak timah says:

    hensemnya wan zack haikal merembes hakak ioulss

    0

    0
    • Anonymous says:

      Alahai kak timah… hakak tu per mender nya? Ke kahak? Resdung teruk ko ni kak timah oooiiii…..

      0

      0
  20. Anonymous says:

    waa ensem nyer wan zack!!!!!!

    0

    0
  21. si kucing meowmeow says:

    hahaha ! asal korang suke sngat ngan wan zack ni ? xhensommm pon aku negok!

    0

    0
  22. si kucing meowmeow says:

    naseb bek aku xske dian . takyah berebut2 (Y)

    0

    0
  23. jejailani says:

    mintak maaf tp muka wan zack hanyalah biasa..jadi anda boleh memilikinya..saya sikit pun tak hairan..anda bdua bagaikan pinang dibelah dua..kuikuikui..

    0

    0
  24. zaza says:

    sebagai peminat setia pasukan bola sepak tanah air, saya sgt kecewa bila bnda2 mcm ni berlaku.sy bimbang bila dah mula dilanda populariti,jadi penghias muka2 depan majalah,tp pencapaian ntah kemana.wan zack antara pemain terbaik negara.bimbang kalaw2 dia hanyut dgn populariti,mcm apa yg berlaku pada senior2 dia.
    Macam ni mampukah Harimau Malaya bertahan lama? Saya sangat sayangkan Harimau Malaya sentiasa mendoakan kejayaan mereka, menyokong mereka walaupun berkali-kali mereka jatuh.Jgn kaitkan pemain bola dgn artis. dunia glamour artis dan ahli sukan sgt berbeza. kalau dlm dunia artis, gossip2 murahan begini mmg sengaja direka, utk meningkatkan populariti sesetengah artis plastik (bukan penggiat seni yg tulen. tabik pd penggiat seni yg tulen). ahli sukan perlu fokus dlm bidang mereka, tgk ahli sukan yg berjaya, shalin zulkifli, datuk nichol david, datuk lee chong wei, sgt fokus. ada tak cerita yg bukan2 ttg mereka? dan ahli sukan jugak perlu jaga, jauhi dari perkara2 yg boleh menjerumuskan anda ke lembah gossip/ glamour macam ni. barulah boleh mencapai tahp dunia…

    0

    0
  25. cikeSah Sya says:

    zzati ni mmg ccomel. dan dia mmg seorg yg matang. dulu mase umur dia 7 tahun selalu dtg kedai bos sy borak2 n berkawan dgn anak bos sy. mase tu kalau dgr dia bercakap pun x menunjukkan dia seorg budak berumur 7 tahun. dia mmg bijak.

    0

    0
  26. stella says:

    lgu popularrrrrrrr ?
    Err , sori tak kenal this girl .

    0

    0
  27. ramos says:

    MACAM SUNDAL……………..X TAHU KE HUKUM BERCINTA DAN PAMERKAN HUB YG X HALAL DI KHALAYAK TU HARAM…………..BODO SEMUA X DENGAR CERAMAH USTAZ IDRUS………………………….BANGGA SGT KE TAYANG MAKSIAT???????

    0

    0
  28. ramos says:

    SUNDAL..

    0

    0
  29. ramos says:

    dua2 buta agama….tayang mksiat depan umum…x malu…..sundal

    0

    0
  30. idrin says:

    goodluck utk abang zack n kak zzati … korang sesuaiiii i loike ! :)

    0

    0