Written by AbangNara | February 14th, 2013

Akhirnya, hubungan percintaan yang cuba dipertahankan oleh Shila dan Sharnaaz telah tamat. Memang sudah tertulis tiada jodoh di antara mereka. Namun begitu, Shila melahirkan rasa berterima kasihnya kerana Sharnaaz pernah hadir di dalam hidupnya.

shila tamat

Bagi Abang Nara, ini satu keputusan yang terbaik buat Shila dan Sharnaaz. Nampak sangat hubungan mereka tidak direstui oleh ibu dan ayah Shila. Jadi daripada merana di kemudian hari, lebih baik berpisah sekarang. Kahwin ini bukan satu perkara satu atau dua hari.

shila tamat

Kepada Shila, diharap anda tabah. Kepada Sharnaaz, jodoh anda pasti anda di luar sana. Anggaplah ini semua dugaan buat anda berdua. Apa pun Abang Nara harap Shila dan Sharnaaz akan lebih ceria untuk memulakan hidup baru mereka selepas ini.

shila tamat

Good luck and all the best. Lupakan kisah lama dan teruskan perjuangan anda. Semoga lepas ini kalau bercinta jangan dicanang sangat kisah percintaan anda.

P.S: Satu kejadian aneh berlaku di lebuh raya di Jerman. Menerusi rakaman video CCTV di atas, sebuah trak kargo telah terangkat selepas diterangi cahaya aneh. Adakah ini UFO? Makhluk asing? Cahaya aneh tersebut macam nak mengangkat kargo tersebut ke atas. Adakah ini benar-benar terjadi atau sekadar dongeng? Argh ~~ Rasa-rasanya apakah sebenarnya cahaya misteri yang dirakam menerusi di dalam video di atas tue?

Baca Yang Ini Pulak:-

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

180 responses to Hubungan Cinta Shila Amzah Dan Sharnaaz Ahmad Berakhir Jua

  1. sunshine says:

    mungkin amik masa nak lupakan..but dun worry , akan bertemu dgn jodoh yang lebih sesuai… biar masa menentukan

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 117 Thumb down 1
    • amoi says:

      Sabar byk2 shila..ada lelaki lebih baik diluar sana..jgn terlalu ikutkan hati..mati jadinya..sentiasa berzikir ingatkan ALLAH..jgn biar kesedihan menguasai diri..kelak kita menyesal sebab byk perkara yg akan kita terlepas pandang nanti…ape pun, semoga ketemu jodoh yg lebih baik nanti…aminnn =)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 76 Thumb down 2
      • suka Sabree Abu says:

        mungkin agak kejam, tapi Alhamdulillah sebab dah putus..
        tweet ke2 tu, is it refer to him?
        klu betul, mmg kejam laki tuu..
        anyway, it takes time to heal..but this is the best decision..
        sakit harini lebih baik dari sakit nnt :)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 100 Thumb down 2
        • missa says:

          entah kenape aku rase sedih n sebak plak dirang clash akhirnye…. papepun.. good luck to both of you….kami doakan yang terbaik untuk korang berdua….

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 6
        • diyana says:

          baguslah…shahnaz dah x kejam utk lupakan cinta die ngan shila…bkn ke semua tu yg org mintak?die dah buat.so apa lagi kejamnya,,, shila pun dah jadi anak yg baik sbb dengar ckp org tua…telingkah itu biasa..sebab semua org ade hati dan perasaan yg penting berbaliklah kepada yg asal…Dia lebih tahu ape yg terbaik…putus cinta mmg sakit..memang lame utk pulih tp akan pulih..bertabahlah..kalau sudah jodoh,lambat laun bersatu jugak

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          tahniah shila sbb berjaya buat keputusan yang terbaik…
          syukur sbb Allah dh sedarkan awal2.. klau dh terlajak berkahwin mmg lg ssh nak cari jln penyelesaian.

          cari suami mcm Irma hasmie tu.. bahagia dunia akhirat dik.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 79 Thumb down 15
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 67
        • Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 43
        • lala says:

          Nara, ko tak nak publish cerita pasal awie jd pengerusi pertubuhan PERTIGA ke? Pertubuhan membanteras maksiat katanye…
          Awie nak banteras maksiat la pulok.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 42 Thumb down 4
        • Mira says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 80
        • Anonymous says:

          Gud job Shila….Tumpukan pd Kerjaya Dan bahagiakan Keluarga dulu….jodoh Akan Tiba Jwk Kelak…harap D Temukan Pasangan Yg Sesuai Dgn Adik…biar la Hati terasa Pedih Skrg Dr Menyesal D Kemudian Hari…apa2 Selamat berkarya..kisah Adik Sama Mcm Taylor Swift…kesian Ko 2..uhukz…buat La Lagu Sal Ni Adik…kompom laku :P

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
        • padan muka ko shila amzah oiiii says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 24
        • Olga says:

          WUHUUUUUUUUU!
          LET”S PARTY!

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
      • bb says:

        keputusan yg terbaik utk semua..
        percayalah shila akan bertemu dgn lelaki yg lebih baik.
        cari lelaki yg boleh hormat parents kita ok..

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 1
      • lee min ho fan says:

        yeayyyyyyyyy!!!! good job, shila! Cari la lelaki yg soleh sikit ok?

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 4
        • bujang says:

          kata o.k…tapi dua2nya sekarang tengah merana…..korban percintaan.
          kalau shila x menang kat shanghai x jadi macam ni……alahai nasib badan.
          kemenangan mu diganti kekecewaan.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 15
        • huu says:

          semua benda nak canang kat 1 dunia..shila ni terlebeh keyakinann diri atau mmg xde sikap malu dlm diri?

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
      • Cucu tok perak says:

        bila luka dah sembuh nnti, percaya lah shila kamu akan terlalu bersyukur jntan mcm tu x jd teman hidup kamu…… Dgn sifat baran, kurang ajar, biadap, pukul pmpuan dia xkan dpt membahagiakan kamu sbg isteri…… Moga allah menggantikan lelaki yg solehah setelah kamu dilukai….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 6
        • gg says:

          sharnaaz tu ada pkl pmpn ke? maapla.ketinggalan ketaapi.

          Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
        • Cucu tok johor says:

          tgok dlm galaksi dia jwb masa wartawan tnya pasal dia pnh pukul shila tu, dia jwb kalau pukul pun ada sbb….. Nape x nafikan…… Sblm ni pun mmg ada kuar cite pasal ni……

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
      • Anonymous says:

        btl 2 sabar k

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Mariah Kari says:

      jgn pula ada yg nk buat taik lepas ni….jgn nk buat fitnah sesama sendiri…jgn ada video terlampau tersebar <<<<<< contoh jer kengkawan oiiiii

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 1
      • rosmah mansor shah says:

        puas la semua wartawan..yg berjaya manipulate kisah diorang.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 4
    • Blake Lovely says:

      Takpe Shila,awak muda lagi
      Fokuskan pada kerjaya plak lepas ni
      Kumbang bukan seekor,mungkin dpt
      Yang lebih bagus dari sebelum ini…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • hyde says:

      ND Lala: Yes!!!! aku menang!!!! hoho hoho hoho hoho

      p/s apela sharnaaz, blum2 bapa awek sendiri nak diajak gaduh. mengalah je la dulu yang penting kau menang dapat anak dia. bila da jadi bini nanti, ha suke ati kau la nak buat die mcm mana.. alamak.. salah strategi la lu..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 53 Thumb down 20
      • dedaun says:

        ape punye bapak suruh anak fokus kerjaya menyanyi melalak sana sini.. dah terang2 menyanyi tu haram untuk perempuan… nanti ko jugak yang seksa kat akhirat nanti ND Lala…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 0
    • miss mong says:

      yess..btl tuh.melupakan adalah prkara yg plg susah.akan ada hikmah di sebalik semua kejadian.percaya lah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • kak timah says:

      cam xprcaya je diorng dh putus

      Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 4
    • ND lala kepah says:

      sebab tu time couple jangan lebih2 sangat..cinta hati la, pegang tangan la, tayang 1 dunia la…last2 bila putus mcm ni, sape nak jawab? ingat lah dik, kita ni manusia hanya mampu merancang..agaknye kene sumpahan ‘cinta hati saya’ la kot sbb ramai nau yg membenci shila ni time couple..bila ramai yg mengata jadi lah doa..akhirnya terlerai jua..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 4
    • Anonymous says:

      “Semoga lepas ini kalau bercinta jangan dicanang sangat kisah percintaan anda.”
      kan abang nara dh sindir tu.. amekawww

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 0
    • Naema says:

      Don’t worry, don’t be sad and be strong shilla. InsyaAllah, one fine day you’ll meet someone better than him. Aminn

      Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
    • jom heboh says:

      sebab tu masa bercinta jgn sakan sgt bergebang.hehe

      Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 1
    • Anonymous says:

      tuhan kan dah atur hidup kita,pasti ada yang lebih baik.kalau itu jodoh nya ,jauh mana pun kita pergi jauh mana pun kita lari dia tetap jodoh kita.doakan yang terbaik :)

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
    • MAMBO 5 says:

      GUD JOB SHAARNAZ..PI JE CARI AWEK LAIN, X YAH NK HADAP SNGT MINAH NI !=

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 10
    • cici says:

      aku pun harap iklan safi (secerah ape nth tagline die) dah x ditayangkan.. ini bg memberi laluan kepada shanaz dan shilas utk heal. =(

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 7
    • lagu utk sharnaz says:

      Shila nanti nyanyi lagu Hinder – Without U then tuju kt sharnaz ok..

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
  2. arab says:

    jodoh pertemuan di tangan Tuhan…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 1
  3. kak nammmmm says:

    Alhamdulillah????? #Eh

    Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
  4. lembu pakai stokin says:

    akhirnye….

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  5. wawa says:

    setiap yg berlaku psti trsurat hikmahnya…smoga yg pergi digantikan dgn lbih baik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  6. m9 says:

    ok la tu

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  7. cahayachenta says:

    putus cinta memang perit… tapi sekurangnya jangan sampai kita membenci dia yang pernah hadir dalam hidup kita… sebabnya ada satu masa dia pernah juga membahagiakan kita… tapi soal jodoh adalah rahsia Allah… InsyaAllah kalau sudah jodoh, pasti semua akan dipermudahkan….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 44 Thumb down 0
    • Makcik Kantin says:

      Betul tu…redha dgn ketentuan, insyaAllah akn dpt yg lebih baik, walaupun perit tp luka tu akn sembuh sendiri,,mungkn yg tggl hanya parut sbgai kenangan.

      #ingt x semua psl serina ngn arwah hani mohsin, dulu pun chef wan halang diorg jugak, akhirnya serina ikut cakap ayah dia, n skarang alhamdulillah bahagia dgn restu org tua…..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 41 Thumb down 1
      • kucing says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 23
        • Huh says:

          ..and kucing, tell me, the reason to stop is because..? There’s always a reason right. and Allah SWT made two couple together for a reason as well..Only Allah SWT knows best dear

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • hanna says:

      baiknya komen ni..suke sgt… :)

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  8. mak jah says:

    ha elok la tu. itu qada dan qadarnya.
    shila, teruskan karier mu. tinggalkan si saiko tu

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
  9. Kimberly says:

    Takpe itu takdir dari Allah. pengajarannya bercinta jangan over over. ‘Abang, sha, abang,sha’ . Meluat orang tgk. Peace.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 21 Thumb down 3
  10. wawa says:

    setiap yg blaku pasti ada hikmah yg tsembunyi di sebaliknya…smoge yg akan datang lbih baik dr yg tlh pergi…RESTU ibubapa adalh sgalanya..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
  11. Anonymous says:

    kesian sgt xpela redha je ada hikmah Allah nak tunjuk

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  12. from says:

    Alhamdulillah..berita yg dinantikan selama ini… Shila deserves someone better, and she will meet him one day In Shaa Allah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 1
  13. suke baca gossip says:

    hhhhhaaaaaaa…….. ngantoknyer!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 2
  14. Mizz Nelly says:

    after this klau menang award no more word for”Cinta Hati Saya”….

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 30 Thumb down 1
  15. RARA says:

    ade jodoh adelah..bwk2 besabo k..sume ni ade hikmah disebaliknya..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  16. Ntah Pape says:

    weiii…dah la tu…muak ar dgr cite pasal dia ni..stop la publish pasal dia ni lagi…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
  17. akkakkk lg hr ni says:

    elok benar la pisah.. x suke ngan sharnaaz tu.. mesti bapak shila lama pendam ngan sikap sharnaaz ni.. nekad sampai mcm tu skali.. bkn x allowed meka brkawan rasanya.. sikap biadap sharnaaz ni la punca segalanya.. lapang dh ati akakkk hr ni dengar meka berpisah.. x salah kan akakkk rasa mcm ni?? meka bkn nye bercerai pon kan??.. khikhikhik..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 4
    • sepah says:

      yup..ada baikny dorang bpisah…disaat shila sndri,,mna sharnaaz??dia ptut ada n support..bkn ny ckp mls nak pduli semua..u brhak dpt yg lbih baik shila..tp,,bila da bcinta,,jgn la trlampau brkepit sakan ye…dlu kemain lg u oll bcinta…bagai nak rak kepitnyeee…kalah laki bini haa~~
      xpela…da xde jdoh..buat yg trbaik n jadila artis yg bley jd cntoh yg baik ye..awk kn brtudung..:)

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 0
  18. Anonymous says:

    Macam ni la baru anak abah.. :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
  19. kayla says:

    segala yang berlaku ade hikmahnya…mungkin amek mase nak lupekan, tapi tu jalan paling baik…dan mmg bukan jodoh dorg.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  20. Nadrah says:

    BAGUS!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  21. ikan buntal says:

    jodoh kan di tgn Allah…nk ckp guano lg…xpe to both moga dpt yg lbih baik lah ye.

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  22. Nie says:

    Yg pasti hubungan dgn parents xkan pernah ada akhirnya… :))

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 1
  23. M16 says:

    after this no more “Cinta Hati Saya” disebut kalau menang award!!!! urmmm…..

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  24. Anonymous says:

    boringgggggg..next story plissssssssss….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  25. Anonymous says:

    bosan bosan bosan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 5
  26. mama gangnam says:

    mungkin ini yg terbaik utk Shila & Sharnaaz ketika ini….apa yg paling penting, ambil pengajaran yg paling berguna iaitu…”Jd lebih matang & jgn terlalu menghebahkan kisah percintaan sehingga mengaburi bakat dan kejayaan anda….bersederhana dlm apa jua yg dilakukan….sekiranye ada jodoh/tiada jodoh antara kalian….;jgn gunakan laman sosial terutamanya fb/twitter/instagram utk berbicara….krn ia boleh dimanipulasi & dijadikan kontroversi….
    Banyakkan bersyukur krn masih diberi peluang utk memperbaiki kesilapan & dekatkn diri kpd Nya agar hati menjadi lbh tenang…sujud dan mohon padaNya….mudah mudahan yg lebih baik sdg menanti di hadapan…:-)

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  27. ape2 aje says:

    bila artis nak sorok2..korang mara..bila dah open2 marah jgk..hontahla..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
  28. Iris says:

    percayalah…
    Allah dah tentukan yang terbaik untuk umatNya..Shila pun muda lagi, karier masih panjang lagi..nyanyi la puas2 kan..leh kumpul duit sebanyak yang mungkin..duit dah banyak leh lak buka bisnes..nak nyanyi pun sampai bila kan..yang penting hati memang perit nak terima tp kena kuat semangat..chaiyok2..!!!

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  29. sesiapa sahaja says:

    You go Girl! =D
    someone better waiting for you :), all the best Shila! :)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  30. sentor says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 27
  31. Mimi says:

    Maaf, this sounds harsh, tapi syukur alhamdulillah.
    Tak guna jika hanya sebelah pihak sahaja yang bersungguh-sungguh.
    Mana keluarga Sharnaz?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 0
  32. Wafia says:

    Ditakdirkan tiada jodoh, mungkin suatu masa nanti bertemu jodoh jua…banyakkan berdoa dan bersabar #shilalas

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  33. kak pah says:

    cinta hati la sgt ko kn..amek ko skng hati cinta pn da x da..sabo je la

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 5
  34. Shhh says:

    OK..FULLSTOP PASAL DORG LEPAS NI..DH BORING

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 6
  35. paukaya says:

    takpe la shila..tkde jodoh la tu..meh abg peluk meh..jodoh shila ngn abg tu..hahahahahhahaha

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
  36. emma mengelembong says:

    ntah2 semua ni propa jek utk kluarkan lagu/album baru x? poyo je!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 7
  37. NMAKU says:

    tulaaa korang… cinta bgai nk rak jaja 1mesia…last2 putus. AMENDELAH NI SMUA POYOOOOOOO!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 7 Thumb down 10
  38. lily says:

    Apa yang terjadi ada hikmahnya Shila, dahulukan ibu bapamu, baik atau buruk, suka tak suka pendapat ibu bapamu itu tetap ibu bapamu sampai mati. Teruskan kerjaya anda, ciptalah lagu ala2 Taylor Swift ke putus cinta versi riang ria :-) Ada yang lebih baik untuk anda cuma cepat atau lambat je tapi yang pasti Allah sudah tetapkan siapa jodoh kita itu. Kurangkan kontroversi & tingkatkan prestasi yeah!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 1
  39. Anonymous says:

    steady la nd lala. lepas ni kau passing shila kat aku

    Hot debate. What do you think? Thumb up 2 Thumb down 8
  40. ruheis says:

    untuk mencari jodoh, antaranya biarlah hormatkan ibu dan bapa kite. tindakan yang bijak krn perkahwinan yg tidak mendapat restu akan hadapi byk masalah…hari mendatang yang tbaik buat shila

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
  41. slay says:

    good gurl :)stupid boy was suck!!!shanaz

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  42. Anonymous says:

    harap sgt lepas ni dh xda post lagu2 kat youtube nagis-nagis ..pengajaran tuk shila lpas ni klu jumpa BF baru x yah nak kecoh sgt, simpan sendiri sudah lah..ni blm apa2 ko dh cium tgn bagai! bigai btl!

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
  43. love u shila says:

    happy for you girl!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  44. huahuahua says:

    Berbaloi la ko melayan syahdu ko semenjak dua menjak neh…menanges kt utube bagai…da waras balik pemikiran ko deq..semoga success selalu…igt Allah tu ada,n tumpu la pda kerjaya dlu..bab laki neh kalu takat nk memeritkan idoop kan..letak nun di tepi….jaoh lagi perjalanan tu..selagi lom kawen capi dulu sume cite2..nt da de jodoh kawen,haaa baru la komited sekomitednye pada suami dan ank…insyaAllah…to pak cik ND Lala..lenkali kalu x berkenan ngan future pasangan ank tegur awal2..jgn biar da lame,da melarat persaan syg ank tu bru nk perang habis2 an..bab2 perasaan neh kena sensitip sket..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 1
    • lalalalala says:

      tu la kan…kesian gak ngan diorang ni…memula dulu family sharnaaz ngan family shila ok jer…tetiba shila menang itu ini….ND lala tak restu plak…nak ikotkan baran si sharnaaz ni nampak da lame kot…takde la bapak nyer nak kecoh…ND lala ni pon tak patut..nampak sgt takut anak die jadi isteri org time tgah naik ni..ye la..nanti lepas kawen kan suami je yg shila akan utamakan….tak patut btol…anak plak jadi mangsa…

      Hot debate. What do you think? Thumb up 13 Thumb down 5
  45. cheche says:

    Sabar je la ye dik…

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  46. LadyNasty says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 20
  47. UFO says:

    hmmm..shahnaz, cintalah sangat. baru dapat first ujian ibu bapa menghalang, kau cepat jer keluarkan dialog “lepas ni saya tak mau ambil peduli”. Oh sayanglah sangat tu kan. lain kali kalau suka anak dara orang biar beradap, ibarat nak memintak barang kesayangan orang, biar memohon dengan lemah lembut, bukan main paksa dan kutuk pulak orang tu. surelah dapat penampar bisu. shahnaz, anda patut tengok movie dilwale dulhania lejayenge (shah rukh khan and kajol) sbg contoh bagaimana memenangi hati bapak yang cenge setelah kau memberikan bad impression at the first time.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 0
  48. zufa says:

    la…xkesampaian nk tengok dia org ni happy ending…mungkin shila & shaarnaz akan dpt pasangan yg lebih baik lg…but sy suka couple ni…pd yg mengutuk2 tu ingat lah ALLAH sentiasa memerhati kita…jgn ingat kita selalu bagus & orng lain xbagus…mungkin satu hari kita akan menjadi sama dengan orang yg kita kutuk atau menjadi lebih lagi…Pak ND, Shila & Shaarnaz ..kejayaan, kesedihan, kebahagiaan adalah sedikit ujian dr ALLAH..so ingat2 lah yea..(Dalam hati Pak ND ..”yes Shaarnaz …after this shila will generate more income for the famlly..) huhu..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 8
  49. Hullahoop says:

    Keputusan yg bijak. Bkn apa,takut nanti Shila kahwin dgn Sharnaz trus popularity menjunam sbab ramai yg tak suka Sharnaz. Ingat Mawi dgn Ekin dulu??… Sampai skrg Mawi tengelam & tak timbul2 sebab ramai yg tak suka Ekin… Kesian plak..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 4
    • Kila Feri Pinang says:

      tak popular tapi bahagia takpe.. jangan popular tapi tak bahagia.. merana…. mcm erra pajira

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  50. Solehah says:

    sabar ye shila…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  51. Sharnaaz sedap sundel..pakai seluar jeans ketat nampak nasi lemak…sex ganaz meks suka uallzzzz…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 8
  52. ikan kembong perot says:

    aku suka shila ni putus ngn sharnaazz tuh. in sha Allah kau dapat yg lebih baik nnti. be strong! rmai yg sokong kau. huhu

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  53. ganukite says:

    you go girl.. mungkin Allah ade perancangan jodoh lebih baik untukmu di masa hadapan… :)

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  54. hsjs says:

    Semua ni berlaku kerana keegoan yg tinggi dr 2 lelaki….
    Shahnaz tak pandai ambik hati org tua…
    Nd lala pula terlalu angkuh dan ego untuk mengalah kerana merasakan shila adalah hak milik dia selama2nya…..
    Good job shila…keputusan yg baik untuk masa depan anda yg lebih cerah

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 1
  55. shh says:

    boooosannnnnnnnn

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. i love you stupid says:

    larilah ke hujung dunia
    berenanglah ke dasar lautan
    terbanglah sehingga kelangit ke 7 sekalipun
    kalau dah JODOH bertemu jugak akhirnya

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  57. TopiPinkMakcikBedah says:

    .. dah ending dah… masih belum terlambat… kamu bebas shila…. karier… kawan2…. tak macam bedah melekat dengan mesin je… putus cinta pendam sesorang…. ewah2 menyimpati plak…. goodluck ye shila… bedah tak suka kau pun.. tapi faham je apa kau rasa….. abg nenas tu memang tak layak untuk shila sebab dia tak pernah kisah pasal shila pun…. huh !

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
  58. farah says:

    you deserve someone better. a guy who can steal both your heart and your father’s.may ALLAH bless everyone.

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  59. botak says:

    pengajaran besar yg kamu perlu faham dari sini wahai shila- jgn jadi hamba cinta. Dan yg paling penting- jgn cuba rujuk balik!
    Biar patah seribu, jgn patah balik! Hahahahhaha

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 0
  60. WANI says:

    Syukurr alhamdulilah.. keputusan terbaik dik non.. kami doakan shila dpt calon suami yang terbaik di dunia dan akhirat..yang penting jaga maruah..bercinta tu kunci serapat-rapatnya.. tak yah canang satu dunia..lagi berkat..suka tengok cara Farid kamil dan diana d.. tutp2 terus kawen..senang kan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  61. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 15
  62. Ms Syda says:

    Membahagiakan ibubapa,
    insyallah kebahagiaan sendiri bakal menyusul..
    Sentiasa sujud padanya..
    Allah beri kita duga krn dia ingin kita menjadi lebih kuat dlm menghadapi dugaan tersebut..
    Janji Allah swt itu pasti =)

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  63. Anonymous says:

    ok move on…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  64. samsul says:

    nnti klo dah bercinta jgn la p hebo cinta hati ko yer shila amjah..xyah kecoh n x yah g tau satu dunia yg ko ada cinta hati..org meluat tau :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  65. biar betul says:

    Sharnaaz: ‘Media tolong jangan buat spekulasi’
    NOR ATIEYAH YUSOFF
    14 Februari 2013
    Sharnaaz Ahmad
    Sharnaaz Ahmad

    “SAYA tidak pernah mengeluarkan sebarang kenyataan bahawa hubungan saya dengan Shila Amzah berakhir.

    “Saya tidak mahu mengulas lanjut mengenai perkara tersebut. Media tolong jangan buat spekulasi,” tegas Shaznaaz kepada Zass, semalam.

    Sebelum ini, kemelut cinta Sharnaaz dan Shila memasuki episod baru apabila Sharnaaz dikatakan sudah berundur diri kerana hilang hormat terhadap ayah Shila, ND Lala.

    Manakala Shila pula dihalang untuk ditemu bual walaupun pada mulanya bersetuju bertemu media sebaik dia selesai persembahan di Rumah Terbuka 1Malaysia Tahun Baharu Cina anjuran Barisan Nasional, baru-baru ini.

    Malah, Shila turut dikawal ketat pengawal peribadi dan pasukan keselamatan yang diarahkan supaya menghalang wartawan mendekati Shila Amzah oleh bapanya, ND Lala.

    “Kamu hendak tanya apa? Macam inilah, saya akan mengadakan sidang akhbar khas dalam masa terdekat untuk jawab segala persoalan.

    “Tarikh dan tempat juga akan dimaklumkan kelak,” ujar ND Lala.

    Berikutan kemelut hubungan cinta dan keluarga, Shila baru-baru telah bertindak menyisihkan diri dan bersendiri tanpa pengawasan keluarga sehingga ND Lala terpaksa membuat laporan polis setelah Shila tidak pulang ke rumah.

    Shila juga telah bertindak memuat naik video Ombak Rindu dendangannya pada Jumaat minggu lalu, bagi menggambarkan perasaan dan kemelut yang dihadapinya kini.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  66. miiayaamii says:

    yeay! yeay! sy suke

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  67. lina says:

    satu je saya pesan kat shila, kuatkan iman. bila hati kuat dan iman kuat. Allah akan tolong kita untuk tabah walaupun perit. sebab saya pun pernah rasa apa yang shila rasa.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  68. siti says:

    berpisah jua..
    oh..
    oh..
    oh..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  69. fizzo says:

    hmmmm…. Taufik Batisah , line dah clear :)

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 2
    • ikutsuka says:

      Sesuaiii…..gitu.Taufik pon gentleman orgnya.Family-orientated lagi.kalau bebual pon sopan je….

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. noraabas says:

    menyintai tak semestinya memiliki..mendoakan yang baik2 adalah tanda kita menghargai kehadirannya dalam sebahgiaanhidup kita meski pon hanya seketika..tuhan maha mengetahui apa yg terbaik utk umatnya..membenci bermakna kita masih menyayangi..jln terbaik utk melupakan adalah doa

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  71. missy mis says:

    Jodoh tu rahsia Allah, tiada siapa tahu. Kalau sudah tertulis ada jodoh mereka, yg terlerai akan bertaut semula. I cuma rasa mereka ada chemistry. Sorry, just my opinion.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  72. Sbijik says:

    Badi lagu…sebijik terjadi…

    Kesian tu mmglah ….its normal ..coz kita manusia…
    Tp sharnaaz..take tis as a lesson…
    Ego tak kemana…biadap pun tak kemana…

    All the best to them…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 10 Thumb down 0
  73. baby says:

    Suka lah korang ek, korang cuma rasa lega dia dah putus, kita semua tak tahu apa perasaan yang ditanggung shila dan apa sebenarnya yang berlaku antara dia dan parents dia, dan apa sebenarnya sikap sharnaaz. yang korang tau, korang nak dia dengan someone pilihan korang, udah2 le.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
  74. Anonymous says:

    sudah la shila…bpak ko tu mata duitan….bpak ko tu bkn org sng…kau dlu x fames mane pn bPak ko trima ko ngn shila….kau smpai da berubh pkai Tdung Pe sume sgt bgus…then,ko da kaya,fames g ke shanghai bpak ko mula nk kongkong ko,yla bpak ko nk handle duet ko,lau ko da kwen t xdpt la bpk ko nk duet ko…tu bpk ko berubh pkiran da,nak kWen kn ko ngn org kaya,dato’ mane la kot kn..sharnaz tu ap la sgt..Pelakon je kn…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 16 Thumb down 22
  75. hmmmm says:

    bf ble dicari….ibubapa takda gantinya…..good job shila.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  76. zain says:

    Haa elok pun. kan lagi bagus dari awal2 ko mcm ni, takdela 1 malaysia nampak time ko meroyan.. bila kita membahagiakan hati kedua ibu bapa, in shaa allah hidup kita akan diberkati.. in shaa allah,murah lagi rezeki ko. lepasni kalo bcinta lg tolonglah jgn belakangkn mak bapak dan juga jgn cari laki sampah mcm bangla tu. kalo x aku banned ko sampai bila2.

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  77. Mak xsuker jantan POYO tu.. says:

    Aku rasa Shila neh xsesuai dgn Shanaaz.. Shanaaz tu poyo la.. blum apa2 berlagak nk control bagai.. mcm la bagus sgt.. Shanaaz mmg POYO. Bagus la dh clash. Shila dgr ckp ibu bapa tu, ayah tu mmg betul. u deserved better guy than Shanaaz la. Baik clash skrg dr berkahwin salah pilihan dan bercerai.

    Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 4
  78. hanye pemerhati says:

    puas hati ND lala…!!!mase shila x pemes dlu..nape die x halang awl2 dr bkwn ngn si shanaz???kn dr awl da tau si shanaz mcm mane…xkn la si ND Lala x bace paper kot psl hubungan ank die..now days da pemes…byk wit n leh wat wit lg byk…bru kate si shanaz mcm2..ok la shanaz 2 bg sokongan si shila 2 nk bertudung..bkn nye si shanaz 2 galakan si shila pkai seksi2..bia jantan tu pegang shila..jantan ni peluk shila..nk jdkn bini wehhh…kot jd kn geli2..sure shanaz x heran sume 2..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 6
  79. dhia says:

    xpe ben..syuha lg cantekk maa!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  80. Anonymous says:

    Gud job Shila….Tumpukan pd Kerjaya Dan bahagiakan Keluarga dulu….jodoh Akan Tiba Jwk Kelak…harap D Temukan Pasangan Yg Sesuai Dgn Adik…biar la Hati terasa Pedih Skrg Dr Menyesal D Kemudian Hari…apa2 Selamat berkarya..kisah Adik Sama Mcm Taylor Swift…kesian Ko 2..uhukz…buat La Lagu Sal Ni Adik…kompom laku :P

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  81. combi says:

    Ko ni pun satu la N.D. Lala oiii.. nape dr awal ko x tegur si shila tu. Ko biar je si shanaaz tu dok usung anak ko ke hulu, ke hilir. Bila budak2 tu dh serious, ko halang plk. Apa kes N.D. Lala ni??? Mmg betul la masa shila tu baru dok suam2 kuku, ko x kisah la sgt dia kwn dgn si shanaaz tu tp bila anak ko dh meletop smpe shanghai sana baru ko notis yg shila tu adalah aset dlm keluarga ko. X gitu ker????

    Hot debate. What do you think? Thumb up 14 Thumb down 7
  82. lili.amini says:

    kan aku dah cakap takkan lama pny relationship diorang ni..
    Bukan jeles,tapi menyampah,dulu show off sgt.alih2 tak jadi jugak.
    Kesian tu kesian jugak kat shila ni..patah seribu hati dia..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  83. Beyonceeee ea... says:

    This song is for you Shilla..

    “Listen”

    Listen,
    To the song here in my heart
    A melody I start but can’t complete

    Listen, to the sound from deep within
    It’s only beginning
    To find release

    Oh,
    The time has come
    For my dreams to be heard
    They will not be pushed aside and turned
    Into your own
    All cause you won’t
    Listen….

    [Chorus:]
    Listen,
    I am alone at a crossroads
    I’m not at home, in my own home
    And I’ve tried and tried
    To say what’s on my mind
    You should have known
    Oh,
    Now I’m done believing you
    You don’t know what I’m feeling
    I’m more than what you made of me
    I followed the voice you gave to me
    But now I gotta find my own..

    You should have listened
    There is someone here inside
    Someone I’d thought had died
    So long ago

    Oh I’m screaming out, for my dreams to be heard
    They will not be pushed aside or worked
    Into your own
    All cause you won’t
    Listen…

    [Chorus]

    I don’t know where I belong
    But I’ll be moving on
    If you don’t….
    If you won’t….

    LISTEN!!!…
    To the song here in my heart
    A melody I’ve started
    But I will complete

    Oh,
    Now I’m done believing you
    You don’t know what I’m feeling
    I’m more than what you’ve made of me
    I followed the voice you think you gave to me
    But now I gotta find my own..
    My own…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
    • tengku minah jambu merah / biru says:

      nyampah betol minah jambu ngan lagu Beyonce ni huh ! lagi bagos lagu > INDAH LELAP KU < nyanyian Izwan Pilus

      Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 2
  84. La Tahzan says:

    kau pergi juaaaa..setelah cinta ku ini membara…..
    sabar shila amjah..kuatkan hati..lepaskan lah kesedihan hati tu pada kekasih kita yang satu..Allah s.w.t.. La Tahzan..saya pun tahu mcm mana rasa sakit bila hati terluka.. ;)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  85. senasib says:

    turut rse ape yg shila alami..pd waktu yg sama juga :)
    hanya tuhan tahu mcm mne rse ati ni…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  86. aku says:

    ramai yang suka kalau shila tak jadi dengan jantan ni termasuk lah aku.hahaha..(gelak jahat). cari laki yang lebih baik,hormat orang tua yang paling penting

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  87. pendapat wanita says:

    susah nak cari org yang ikhlas nak memperisterikan kita, shanaz dah kira cukup xlas dgn shila..dr shila kureng femes lg shanaz sudi becenta dgn shila..smp nk kawen bagai.bukan sebab shila femes ke x..

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
    • cikikaka says:

      betol.. klu nak ikutkan dulu sharnaz lagi org pandang dpd shila ni.. setia dgn shila dr shila belum glamor lagi.. lagi2 sharnaz dikelilingi pelakon2 wanita yang cantik2 tapi tetap jugak setia dgn shila.. tapi last2 macam ni jadinye.. semuanya sebab seorang bapa yang terlalu mahukan anaknya fokus pada kerjaya menyanyi yang dah terang2 haram disisi agama lagi2 bagi kaum wanita..

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  88. goto HLL says:

    Nara…tolong delete komen dr ” mira “…yg berunsur politik……

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  89. amy says:

    semoga shila akn bertemu jodoh yg jauh lebi baik nati ..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  90. pendapat aku bukan pendapat ko says:

    kesian shila and sharnaz..kita tak berada di tmpt mereka. so jgn salahkan sebelah pihak je..shila mmg hak ibu bapanya tp sharnaz juga ada pendirian..so skang win2 situation laa..masalah boleh selesai kalau ramai yg x masuk campur,..kdg2 berdiam diri itu lebih baik…org yg lebih tua patut lagi tahu nak handle masalah..lgpon org yg tgh hangat bercinta ni paham2la..nd lala sepatutnya takpayahla nak sentap sgt dgn kenyataan sharnaz tu,,kalau x sudi terima pm jer..setel underground..xpayah canang satu malaysia…anak ko xmalu laki tu pon xmalu..mentang2 anak dah ada value…entahlaaaaaaaaaaaaa~~

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
  91. Mami Rokiah says:

    Baguih la Shila oi. ND Lala dan isteri buat perkara yang betoi. Gerak hati mak pak terhadap anak kuat, lebih2 lagi bila ada perkara yang tak brhapa nak berkenan. Mak bapak betoi satu ja dalam dunia ni.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  92. Anonymous says:

    bagus la shila….ko buat pilihan yang tepat.
    kejar cita-cita baru kejar cinta….
    hehehehhe

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  93. Anonymous says:

    kalau org x hormat emak bapak kita..kemudian hari nnt kita pun dia x hormat…x pyh lah nak sedih sgt..nak cerita byk2, biar public tahu..jaga harga diri supaya org pandang tinggi pada kita…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  94. timah says:

    kesian ke shila amzah ni..xpela laling nk wat camne xde jodoh..
    tu la susah jadi artis, berterus terang sgt salah, sorok2 pun salah..
    senang jadi mcm timah ni..wat apa2 pun xde org heran!! xgitu abg nara?

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  95. ross says:

    cepat sgt sharnaz memutuskan hubungan .Klau betul2 cinta kan shila sepatutnya ambik balik hati orgtuanya …….Tetiba teringat citer hindustan syah rukh khan dan kajol …

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
  96. hamatama says:

    bagusla dah putus, xske sharnaaz tu.. xmenghormati bapak shila.. semoga jumpa yg baik2 lepas ni

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  97. tengku minah jambu merah / biru says:

    shila patut tabah n kuat menempuh ini semua …satu hari nanti kalau tuhan nk jodoh kn shila ngan si shanaz shila akan bertemu jugak ok..buat masa ini shila terus kn kerjaya shila sampai berjaya dn kaya pas tu baru lah shila leh pikir pasal nk cari jodoh tol tak..minah jambu ni sampai sekarang pon lom dapat mateair lagi pasal minah jambu asek asek keja keja keja aje jadi macm tkde time lah !!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  98. pekerja am says:

    Kesian ke kat shila ni?? Putus cinta je pun.bukan putus nyawa ke putus rezeki ke
    ramai je org lain putus cinta.. apa ada hal??!!

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
  99. miss says:

    you are very strong shila…believe…semua ni ad hikmahnya..Allah Maha Bijaksana..Dia sudah susun yang terbaik buat hambanyaNya..percayalah..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  100. Shhh says:

    artis kontroversi minggu ni:-

    1) Shila Amzah
    2) Sharnaz Ahmad
    3) Siti Fazurina
    4) Fizz Fairuz
    5) PSY

    Kalo setuju like lah…..

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  101. saje bosan says:

    bolehla siti saleha masuk jarum…sharnaz kan dan sigle.. siti saleha pun single/… eh xpasal2 plak aku sibuk nak menjodohkan depa ni..huh

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  102. Anonymous says:

    Lps ni da xdela ucapan utk chenta hati sy time naik pentas amik award..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  103. maju bangsaku ayuhhhh says:

    shila ko belajar bahsa cina ko nyanyi lagu cina ko nyanyi lagu cina bnyk2 smpai meletup2 sibukkan diri ko shilaaaaaaaaa nanti yg kaya raya ko jugakkkkk

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  104. Anonymous says:

    abg nara..dgr citer Shila dah ada lagu baru buat Sharnaz Ahmad..betul ker..cer updated

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Aku dh bohsan says:

      Jenguk rotikaya jap td. Namer lagu masih aku cinta. Tahap melelehlah lirik lagu tu. Kahwinkan jerlah diaorg nih. Ditahan2 berdosa plak. Klu ikut perkembanga depa dr awal..kesimpulan sy ialah tahap wajib kahwin dah nih. Aper2 jalah korang berdua seyes aku letih pasal kamu dan kamu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  105. angela says:

    sy rasa kesian sgt kat kedua2nya baik shila maupon shahnaz.. diorg mangsa keadaan yg dimanipulasi oleh wartawan.. jika msg2 ditemukan dgn yg lain, hrp x berulang lg kes restu x restu ni..tp manalah tau cinta mereka bertaut kembali…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  106. wawa says:

    sudah2 lah bercerita psl diorg nie.cube klu ade konflik fmly jgn gne internet utk sebar mcm2.wat malu dri sndiri n fmly jer.abis 1m’sia tau.bru bcinta jgn show lbh2 mcm da kompem jd laki.klu da ade ikatan 2 lain la.nie bcinta xsmpi bthun da canang mcm2.ble xjd cmnie kn da malu..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  107. miss y says:

    Bye cinta hati

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  108. Hannah says:

    Terlampau expose sangat dengan cinta hati. Macam ni la jadinya.

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  109. gumball says:

    Anyhow, suke sangat dgn statement nara part yg last tu.. next time hal percintaan x yh nk canang satu m’sia.. cukup sekadar bgtau bile anda nk tunang or kakwen..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  110. Saya sebatang kara says:

    Hope this is not the end of them both!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  111. Zain Sardin says:

    simpati laa aku plak kat dorang nih bercinta sudah lama berkasih dan bermesra….akhirnya berpisah bukan atas kehendak dorang, inilah angkara mulut2 ornag yg kutuk macam2 aduhaiiiii

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  112. ikutsuka says:

    Biar miskin harta jgn miskin adab. Bila miskin adab jadinya biadap. Bila biadap org benci, rezeki pon lari.
    Andainya mmg masih syg korang sabar je lah, kalau dah jodoh yg Allah tentukan mmg takd sape blh halang (base on my own experience) tapi both kenalah berubah kearah kebaikkan

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  113. Super……….. Like.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  114. tasya says:

    Sabarlah Shila, klu dh tertulis di Loh Mahfuz yg Sharnaaz tu jodoh Shila, lambat laun akan bersatu jua, atau mungkin Allah sudah menyediakan yg lebih baik untuk Shila…Sesungguhnya Allah itu lebih mengetahui apa yang terbaik untuk kita sedangkan kita tidak mengetahui…

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  115. Kak Nora Ipoh Mali says:

    Itulah yg sebaiknya shila,cinta hati boleh dicari ganti,hati merana putus cinta sebelum kawin sakitnya sekejap saja,dia x sesuai utk shila belum apa2 dh besar kepala,cari lelaki yg bukan saja sygkan kita tp keluarga kita ,itulah bahagia yg sebenarnya…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  116. enott says:

    salam sha, sabar banyak2 k..minta Allah beri kekuatan utk lalui hdup yg sukar ni..x semua org akn faham apa yg u rs..manusia ini kejam n x suka bla tgk org lain gembira, n pretend sedih bla u putus..tp hakikatnya diorang akan cakap camni “padan muka ko, menunjuk sgt loving couple”..khennnn..bacalah yassin slpas solat at least sekali sehari..my buddy pernah wat ni..n Alhamdulillah Allah bukakan jalan yg terbaik..kita semua adalah hamba-Nya..tiada yg mustahil k..doalah..jgn sedih2 k..take care..from kak enott kastam :)

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  117. Anonymous says:

    ND lala kejam!!dia sebenarnye memang x nak shila kahwin pun,nk suruh shila duduk bwah ketiak masam dia 24jam!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  118. Gadis says:

    Dulu mase anak tak pames boleh pulak terima..
    Skg ney time tgh naik sbb menang asian wave
    da ta boleh terima sbb anak kau da pames..
    Mmg nmpk shanaz ckp men lps myb sbb marah..
    Dy ckp br nak merisik..merisik tu kan mintak izin
    bkn nye amek tnpa izin..ape rasional dy biadap ?? Tak phm pemikiran ND !!

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 1
  119. Lelaki Sejati says:

    Inilah masalah cari lelaki bujang umor sebaya..macam abang berumur dan matured…boleh control shila…abang pun romantic dan gentleman…bukan panas baran macam kebanyakan lelaki muda..Jadi isteri ke-3 abang yer…Ikut sunnah Rasulullah….Banyak pahala…yang penting akhirat sana…Ayah shila pun abang boleh handle…senang aje…one-to-one..tau lah abang handle..lelaki bujang n muda ni buang masa…duet pun tak ada..macam abang semua ada…ilmu, duet, skills berumah tangga…

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  120. Anonymous says:

    ada aku kesah?besala la 2…mulut manusia kan…bila org hapy d kutuk2 n mcm2 lg tp bila da org sedih mcm ni bru nak tnjuk kesian…WTF!!…talam dua muka!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  121. elynna says:

    salah mak bapak dia jugak…

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  122. Kecik-kecik tak nak mampos bila dah besar menyusahkan mak bapak says:

    the end……..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  123. Kecik-kecik tak nak mampos says:

    kihkihkih

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  124. naim says:

    Banyakkan bersabar ya …Semoga Allah beri kepada shila suami yang baik,soleh,dan lebih baik daripada si kejam itu..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  125. Yuna Bola says:

    macam sengal la ini cerita.haha!..udah lerr shilaoii..drama je lebihhh..jgn la jatuhkn imej perempuan melayu yg sopan..awak tu perempuan..seeloknya kisah cinta tu x dicanang 1 malaysia!..yg nd lala pun same lg galakkn ank nyanyi pulak..dosa2 oii!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  126. die hard fan of adam levine says:

    Syukur Alhamdulillah that you are no longer with him for I believe you deserve someone much2 better than him….only Allah knows what is best for you and just tawakkal ok…yeah true it is not easy to forget someone who had been part of our life once but trust me this is all like ‘a blessing in disguise’…inshaa Allah..even in Quran says a good children is promised to heaven but it never says an obedient girlfriend will be placed in heaven…just hang on to that ok sis…all the best to you…you are a great artist and don’t waste that superb talent you got….luv u always!!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  127. Pelangi ku razzaq says:

    Tima kasih buat semua pengkomen dalam blog abg nara ni. Sebenarnya saya juga sdg menghadapi satu ujian yang hebat seperti shila. LEBIH BERAT. Tapi bila membaca kata2 semangat dari semua, saya lebih kuat, tabah dan sedar ada masalah dan ujian yg lebih besar lagi di atas muka bumi ini. Saya faham apa yang shila rasa. Namun, saya bangga shila berjaya harung semua ini.

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  128. When someone writes an post he/she retains the plan of a user in
    his/her mind that how a user can understand it. So that’s why this post is amazing. Thanks!

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  129. ADLINA says:

    sedihnya…. =(

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0