Written by AbangNara | March 10th, 2012

Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Harith Iskandar yang telah bergelar seorang ayah pada 8 Mac 2012. Isterinya, Jezamine Lim telah selamat melahirkan seorang bayi seberat 3.89kg dan diberi nama Zander Xayne Iskander.

gambar anak harith iskandar

Abang Nara masih tak dapat tangkap jantina anak Harith Iskandar berdasarkan nama yang diberi. Rasa-rasa macam anak lelaki. Apa-apa pun, tahniah kepada Harith dan isteri. Dan untuk anda yang bosan di hujung minggu, jangan lupa saksikan program Lawak Ke Der di channel Astro 130. Sila tekan butang merah untuk membeli. Lawak Harith Iskandar dalam Lawak Ke Der memang superb.

Update: Zander Xayne Iskander ialah seorang lelaki seperti yang diberitahu menerusi Twitter Harith Iskandar.

Update: Gambar Zander Xayne Iskander.
Tembam, kan?

125 responses to (TAHNIAH)Harith Iskandar Kini Seorang Ayah, Namakan Anak Zander Xayne Iskander

  1. tepong says:

    canggih manggih la nama anak artis2 kita ni. -geleng pale-

    0

    0
    • kak nara says:

      beso gile ank die..

      0

      0
    • try2thinkpositive says:

      tak baik lah kait dgn zina ke apa..

      sebutannya ‘zaande kayne’.. jauh benor dgn zina

      0

      0
    • lova says:

      sesungguhnya nama kita telah pun ditetapkan sejak dari luh mahfuz dan apa sahaja yg diberi oleh ibu bapanya adalah semuanya ketetapan dari ALLAH. Usah pertikaikan asal sejuk bila ibu bapanya sendiri memilihnya. jgn ditambah dosa yg ada dgn menokok tmbh menukarkan namanya ZINA. adalah keji perbuatan anda semua. tlg ye

      0

      0
      • ABC says:

        Maaf. Ilmu aku memang sikit. Sebab tu aku nak tanya, kalau nama kita sendiri pun ketetapan dari ALLAH sejak luh mahfuz, kenapa ibu bapa yang menamakan anak dipertanggungjawabkan atas nama yang diberi kepada anak mereka nanti? Sebab, semua tu kan ketetapan ALLAH? Tolong terangkan.

        0

        0
      • xnak mjlis grand says:

        bukan mcm tuu, di luh mahfuz sume dah trtulis ape yg akan brlaku, ape name anak si polan dan etc. itu adalah kerana Allah SWT dah tau dah hamba2 nya di dunia ini akan wat keputusan yg mane, pilih nama yg mana, pilih yg baik atau yg buruk. sume tu Allah dah tau, bukan Allah yg sedia tentukan sume itu, belom berlaku pun lagi tapi Allah sudah tahu ape yg akan di lakukan oleh sume hambanya. Allah Maha Mengetahui segala sesuatu. Wallahua’lam

        0

        0
    • bagus la nama anak dia. ada makna. darpada nama anak bienda, twiggy namirez tu, tah pape

      0

      0
    • Lulabiteer says:

      3.89 kilos ?? wow..berat jgk tu ek..
      doa aku,wlaupun nama anak tu ntah ape2 je tp semoga anak tu hidup dalam agama ALLAH..tu yg penting

      0

      0
    • zanderadamaksudygbaik says:

      Zander mempunyai maksud yg baik:

      The meaning of the name Zander is Defender Of The People.

      http://www.babynames.com/name/ZANDER

      Buat apa nama Melayu tapi perangai buruk macam korang.

      0

      0
      • supernova says:

        but it’s from greek…bole ke amek makne tu…so..still xde makne yg betul pun dlm islam…

        0

        0
      • Sukati says:

        apa salahnya kalau dari Greek sekali pun. Ko ingat orang Greek tak ada yang Islam? Nak doa pun…dari apa jenis bahasa pun itu antara dia dengan Allah.

        0

        0
      • misaei says:

        LETAK LAH NAMA APE SKALIPUN ASALKAN ANAK TU BILA BSR NANTI TK LARI DR AGAMA ISLAM

        0

        0
    • cik tipah says:

      Eh kenapa tak upload gambar bini tengah terkangkang beranak?

      0

      0
    • Kari Ayam says:

      wei,korg sibok komen nama anak die kan,aku nak komen gamba ni…
      kalau ye pon org yg dukung tu pkai la bj tutup sket…ni cleavage nmpk plaksss…lembik plak tu…eeeewwweww!…

      0

      0
  2. Alahai says:

    nama omputih ; Zander Xayne Iskander
    nama melayu : Janda Zain Iskandar

    0

    0
    • anun says:

      muahahaha.. bengong ko nii.. muahaha

      0

      0
      • nama faridah aminah dh x sesuai di zaman ipad says:

        nama melayu: Janda Zina Iskandar

        xayne dh nk mcm zina da bunyinye..

        0

        0
      • jgn jd bodoh says:

        XAYNE kl pronounce bunyi ZAIN bukannyer ZAINE bodoh.. kesiannyerrr… tp yg pling bodoh ialah harith ni, BAJET KAPER JE

        0

        0
      • itik sekati says:

        XAYNE bukan ke sebutan nye ‘zayen’ huhuhu betulkan kalu saye salah…

        0

        0
    • comei says:

      harith2… see,,u bagi nama anak u pelik2, hari ni, macam2 orang gelarkan dia. esok2, kalo budak tu sekolah,ntah ape plak gelaran yg dia akan terima.sian anak u tau…

      0

      0
      • fugly says:

        do we have to care what people say about the name?
        if the names have meanings to the parents, what is there with you guys?
        it s us and malaysians who have narrow mind, feel weird of hearing something new.

        0

        0
      • I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show says:

        Haa… fugly…. ko ni tentu Harith Iskandar kan? cakap omputeh lak tu, sama macam Harith… Confirm!!

        0

        0
      • apalah manusia says:

        tak nak komen apa, tp nk komen yg fugly, I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show dgn Jenna Haze, pelakon porno ada di Malaysia? kenapa tiada bantahan dari Pas dan Perkasucks? ada icon yang sama. hmm… “I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show ” dgn “Jenna Haze, pelakon porno ada di Malaysia? kenapa tiada bantahan dari Pas dan Perkasucks?” nk kutuk fugly, tp dia tak tau ke, icon tu boleh detect sape insan2 ni?! tak kan Harith nk pertahankan pastu kutuk diri sendiri? hohoho… tak pasal2 harith kena.

        bt harith, tahniah, sukati kolah nk letak nama apa. nama yg mempunyai makna yg baik tak menjamin orgnya akan menjadi baik.

        0

        0
      • I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show says:

        kepada: apalah manusia

        apsal lak ko ni… cakap aku orang yg sama dgn fugly & Jenna Haze..

        kalau kita tak letak email, just letak nickname ajer, memang jadi gitu lah… avatar jadi kelabu. ko tengok ayat la, beza sangat dowhh!! aku punya bahasa Inggeris mana cantik mcm si fugly tu.. aku dah lama follow blog ni, sebelum ni aku guna nick “Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tu.. tengok la gaya bahasa, ejaan, lenggok bahasa… mana sama..

        kalau ko tak caya jugak, ko tanya la org yg pakar pasal avatar kelabu ni.. malas la nak bertekak dgn ko..

        0

        0
      • abu says:

        to fugly… nape BI ko cam lintang pukang? cakap melayu je la…kan senang..

        0

        0
  3. kemakemo says:

    berat jugak tue!! hikhik 1st??

    0

    0
  4. KLIK!! says:

    tahniah… alang2 tu tunjuk la gambar anak skali ya..hehe

    0

    0
  5. cicakiut says:

    Apa maksud nama tu yer?

    0

    0
    • bahahahaha says:

      maksud dia : janda zina is can der (sila baca dlm bahasa omputih)

      0

      0
      • LOL-er says:

        Sesah ko ni tak reti nak pronounce ejaan dalam BI kan? Xayne kalau bunyi Melayu tu ZAIN. Sengal. Ada ZAIN dengan ZINA tu bunyi nak dekat? Tempeleng laju2 kang….

        0

        0
  6. makcik k-pop says:

    tahniah…. semoga dpt memikul tgjawab mencorak masa depan anak itu… Bertambah beban yg harus dipikul…

    0

    0
  7. tingtong says:

    musim artis beranak pinak n musim artis bg ank nme pelik2. cm dh jd 1 persaingan. sian kt ank.

    0

    0
  8. lalola says:

    tahniah…..
    kulit cerah sudah pasti

    0

    0
  9. jezzebelle says:

    CONGRATZ to harith dan wife . . Suka laa nems ank kmurg . . Best . . Msti ank nya neh nt bsar jd ensemboy . .

    0

    0
  10. jezzebelle says:

    CONGRATZ to harith dan wife . . Suka laa nems ank kmurg . . Best . . Msti ank nya neh nt bsar jd ensemboy . . Lalalala

    0

    0
  11. kiki lala says:

    mak aaiiihhh…
    name ank bkn main lg…
    dh takdak nama melayu lg ka?
    awat la zaman skang jd lagu nie….
    moga2 mjd ank yg baik..
    by the way,congratz both of u..

    0

    0
  12. xendertakboleblah says:

    bapak name susah sgt nak sebot. kalo anak pompuan, sedia je la bakal somie ngko berlatih sebut name nak akad beribu kali. kalo anak lelaki, sedia je la bakal menantu si zander xayne nak sebut akad bile nak nikah ngn anak dia. for instance future anak si Zander Xayne tu Xenifer Zariner. full name nak akad xenifer zariner zander xayne. tak ke tergeliat lidah nak sebut name. (aku mmg overthinker. bpikir utk mase depan.kahkah). pape2pun, tahniah dgn kehadiran cahaya mata tu. jage leklok. didiklah sebaiknye sbagai saham kite di hari tue nanti.

    0

    0
  13. choki-choki says:

    Berbelit lidah aku menyebutnya…

    0

    0
  14. awatif says:

    xreti sebut nama ank harith..

    0

    0
  15. feyus says:

    TAHNIAH!!.. susah pulak rsnye nk sebut nama tu. apapun semoga baby tu sihat2 selalu.
    Streamyx Registration

    0

    0
  16. abe norme says:

    jgn bg nama anak2 pelik2 sgt blh x wahai artis2?xpyh dk bajet sgt la..korg artis melayu bg la nama melayu..lain la korg artis cina ke india ke,holywod ke..xape la..ni malayu nk bjet mat salleh plak..ape msd name ank ko 2??aku pon nk taw jgk..klo name pelik2 ade mksd xpe jgk..name pelik2 menyusahkan org nk sebut..x fikir ke tok imam nk sebut time talqin nti?tok kadi sebut klo nk menikah ke nti klo baby 2 gurl?nama nk dipggil kt pdg mashar ni?..fikir dulu..ni main taruk ikt sedap mulut je..xfkir ke anak 2 jd mgsa gile glemer mak bapak artis2 mcm korg nti.dh tua2 nti p klinik doktor igt baby mne la name sedap sgt ..tgk2 tua meredak dh..ape pye mak pak la bg nme pelik2 cmni..xbertamadun btl.

    0

    0
  17. sakura says:

    ubuh ler nama melayu islam ckit..kita ni dah la agama x brapa nak ckup..biarla nama anak tu ader maksud ckit..jgn ler nak kira nama glamer..nanti jenuh budak tu nak belajar tulis nama sendiri yg ejaan agak susah bagi kanak2..hehheee…(^__^)

    0

    0
  18. hehehe says:

    ala abe norme dia ltk nama pelik2 mn nak fkr pasal tok imam nak sbt time talqin,nikah,kat pdg mashar…yg penting skrg org dgr nama anak dia gempak n gebabom…ala2 mat salleh yg tak berapa sallehnye tu…

    0

    0
    • abe norme says:

      nak gempak n gebabomm sgt nanti sekolah fardu ain..jwb exam..nk tulis name dlm jawi pon dk termnung kat sejam dah..jap rase btl,jap rase cam xbtl..mak bapak pye angkara..haha..letak name nk glemer jer..teringin nk jd mat salleh sgt ke…

      0

      0
      • Xaminah Binti Xylophone says:

        Betul tu! Masuk sekolah nanti cikgu pun berbelit menyebut. In the end budak ni kena gelar Mr. X (“,)

        0

        0
  19. feyus says:

    Zander Xayne Iskander. camana nk sebut dan apa maksudnya ek?
    No. Plat Kenderaan paling Kreatif – versi 2

    0

    0
  20. Adibah says:

    camana nak sebut xayne tuh?
    “kaini” ke “zaini” ;)

    0

    0
  21. Perlu kew says:

    Mayb nma ank dia da maksud kot,cer tnya……tahniah ya….semoga ank tu mnjadi ank yg trbaik dunia n akhirat…amin…

    0

    0
  22. tak pasti says:

    nak tanyaaaaa harit iskandar nieeee islammm ke???

    0

    0
    • taktau says:

      hari tu nampak mamat botak lahanat ni selamba je minum kat pub The Curve. Minum beer. lahanat punya Kristian.

      0

      0
  23. joojoowon says:

    ‘xayne’ tu ejaan canggih utk ‘zain’ la gamaknya.. yg zander tu kna la tnya tuan yg memberi nma..huhu! dah anak dia,sukahati dialah nak letak nma apa pun. dulu,masa mak dia beranakkan dia,dia tak dpt nk pilih nma sendiri..tu yg balas balik letak nma canggih kat anak dia..mcm2 hal la artis skrg ni!

    0

    0
  24. dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    tk minat soooooooooo no komen terima khaseh aje ye thank uuuuu !!

    0

    0
    • Roberto Carlos says:

      tak minat xpyh le komen,nih nak gak bgtau yg ko xminat then no komen..warepak btl la bapuk nih

      0

      0
      • dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

        eh jeles ka paaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa………..gua punya suka la beb nk komen ka tknakkkkkkkkkkkkkkkk jangan la macm happrakkkkkkkkkkkkkkk !!!!! weak ar luuuuuuuuuuuuuuuuuuu……………macm siakkkkkkkkkkkkkk !!!!!

        0

        0
  25. Ereez says:

    salam frenz….biar la kat harith nak letak nama mcm org putih pun,,,tak baik tau korang smua ni kata mcm zina la ap. jauh bebenor. zander xayne iskander. ..maybe ad maksud dia yang tesendiri..sian harith kalau baca komen korang, perasaan mcm mana la ye dia..dia punya la happy bsyukur dapat zuriat, yg korang dk kutuk nama anak dia..smpai sama kn dgn zina la…yg penting baby tu dididik dgn ilmu agama yg ckup :) amin.

    0

    0
  26. otak kiri says:

    tergeliat lidah cikgu panggil nama budak nih nanti

    0

    0
  27. smarttttt…!!!!!!!!!! fulamak,,,chantek nme ank die nie
    i loikeeeeeeee…….

    0

    0
  28. scharifa says:

    assalamualaikum.. saya nak bg pencerahan sikit kat orang2 yg kolot ngan nama ni. ape kes la nak ejek nama anak orang tu.. budak tu x bedosa ape2 pon nak ejek mende,. korang tu yg kolot mst x tau kalau dah kacukan orang putih.. ejaan nama mesti macam tu.. contoh kalau ejaan perancis.. AHMAD –> ACHMAD.. AL-HADI jadi ELHADI.. so kalau nama die XAYNE ke ape ke –> ZAIN.. tu maybe ejaan omputih.. macam ALEXANDER –> ISKANDAR.. so watpe la nak ejek2.. huh!!~ melayu2..

    btw. tahniah harith iskandar :) moga menjadi ayah dan ibu yang terbaik mengikut syariat islam..

    0

    0
    • jgn blagak sgt says:

      eleh.. mcm dia sorang je yg tau

      0

      0
    • :P says:

      iskandar—>alexander..oooohh..mcm tu..bgus3..br aku tahu..ish3..bila barat didahulukan dan islam dibelakang kan mcm ni la jd nya ..nama Alexander 2 lah yg tlh menjatuhkan islam suatu ketika dulu..ni la islam pd ic dan nama…tp dosa pahal sendiri tggung..fikir sblm bt sesuatu 2,bila agama dibelakangkan ni la jdi nya..bila dh merasakan diri 2 maju ni lah jd nya mghalalkan yg haram dan membanggakan yg dilarang..semoga harith blh didik anak sebaik mgkin..apepon baby 2 mst putih dan comel..baby x bersalah,bkn die nk name mcm tu tp ibu bapalah kena peka..

      0

      0
  29. welovebabyzanderxayne says:

    WTF lah bodoh korang nih.cuba tengok komen dari atas sampai habis.calang2 melayu.nak tunjuk bangsa melayu bodoh ke nak berdebat pasal nama anak diarang?kenapa nak hina nama anak yg xberdosa?karma will hits u guys,soon.yelah nama korang melayu habis tapi PERANGAI??macam ni ke yang menunjukkan prangai and nama alim korang?bangsa lain baca ni GELAK BESAR lah weyh.ya allah ya tuhan ku,kau tunjukkan lah balasan pada orang yang mencerca bayi islam ini…ameen.

    0

    0
    • sdfewt says:

      bodoh la kau ni. sekian.

      0

      0
    • benci pencacai says:

      kau mmg sgt bodoh..amin okey..bukan ameen..kristian je sebut ameen..sekian..lain kali g belaja btl2..xpyh nk tnjuk educated klau bodoh tahap cipan busuk macm nie..

      0

      0
      • GELENG KEPALA aku says:

        To : welovebabyzanderxayne

        Aku faham apa kau cuba ckp. Betul, aku geleng kepala kot, tak faham apasal mereka semua meggelabah ayam sgt? APE PUNYA MENTALITY LAA WAHAI MELAYU??? (tak semua) pastu yg reply2 tu emo tak pasal2 plak, haih. Wake up la, isu type amin or ameen pn nk bising ke? Please grow up! Kau pn tahu itu merujuk pada Allah bukan Jesus ke hape ke. Please laaaaaa melayu… haih…

        0

        0
      • kak jenah says:

        akak/bang..
        ameen tu ejaan je.maksud dia sama dgn amin.
        mat salleh/barat ramai yg islam wahai kak/bang.diorang eja ameen.amin tu bahasa melayu.jadi saya x nampak mana salah ejaan ameen tu.
        maaf,sekadar berkongsi ilmu yang tak seberapa ni.
        wassalam :)

        0

        0
      • diey says:

        lor..kate kt org tp sdri yg bodoh..sah2 la ameen tu amin..amin tu ejaan melayu..ngoksss..kalo english/mat saleh dorg eja ameen..sukati ko je nk kutuk org tp sdri xbetol..btw bab nama ni toksah le nk gaduh2..ZANDER tu maksudnye Defender to People..xkisah la walau pon nama tu in Greek..jnji nama tu doa parents utk anak die..ade ke dalil ckp nama anak wajib dalam bhsa Melayu/Arab je??janji maksudnye baik,sbb nama tu doa parents utk anak..Duhhhhh~

        0

        0
      • kepada benci pencacai says:

        jangan jadi bodoh la. kristian sebut “AMEN” bukan “AMEEN”. ameen tu sama je bunyi dengan amin.

        0

        0
  30. poyo says:

    AAK.. ada aku kesahhhh…

    0

    0
  31. […] Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Harith Iskandar yang telah bergelar seorang ayah pada 8 Mac 2012. Isterinya, Jezamine Lim telah selamat melahirkan seorang bayi seberat 3.89kg dan diberi nama Zander Xayne Iskander. Abang Nara masih tak dapat tangkap jantina … Continue reading → […]

    0

    0
  32. kak maimon says:

    xpela Zander Xayne Iskander ye..
    aboh ngn mok letak nama pelik..
    perangai nanti jgn pelik2 ye..
    jd budak baik ye…

    0

    0
  33. shaz says:

    insya-allah nama tu baik2… Tahniah…

    0

    0
  34. mind88 says:

    Zander is a species of fish. The scientific name is Sander lucioperca (or Stizostedion lucioperca), and it is closely allied to perch. Zander are often called pike-perch as they resemble the pike with their elongated body and head,

    0

    0
    • ikan zander la pulok says:

      la.. nama ikan rupanye.. ish3

      0

      0
    • Dieyla says:

      The meaning of the name Zander is Defender Of The People

      The origin of the name Zander is Greek

      (xkisah bahasa ape pon..jnji maksud bagus..kn nama tu doa buat anak2..)

      0

      0
  35. nenek says:

    nama abang ipar aku senang je .. Mat…..

    0

    0
  36. Nami says:

    Zander Xayne Inskander… payah nak menyebutnya. Kalau kita terjumpa anak dia, panggil je la Muhammad. Nama yg sgt mulia. Semoga anak diorg menjadi Muslim yg beriman dan bertaqwa.

    0

    0
  37. hmmmm ZZZ says:

    Nama anak Harith n Bienda cam watak dlm avatar tak pun citer era2 zaman He-Man, master of universe.

    0

    0
  38. rosecomel says:

    apa la kwn2 dia nanti panggil dia eh??sian budak tuh

    0

    0
  39. Fuhhh..Besar jugak baby dia..

    Tahniah…….:D

    0

    0
  40. TOK LEBAI says:

    ikot ekau la labu oi nk bagi name anak sape, at least jd org yg bguna nti sdh.

    0

    0
  41. pulakk says:

    silap.. zarina anjoulie

    0

    0
  42. jjjj says:

    The meaning of the name Zander is Defender Of The People

    http://www.babynames.com/name/ZANDER

    0

    0
    • nur ain says:

      walaupun dikatakan bermaksud baik, zander tu nama islam ke?

      0

      0
      • Dieyla says:

        ade dalil ke nama perlu MElayu/Islam?..pd pndapat sy nama tu xkisah dlm bahasa apa,jnji xsentuh nama xelok atau nama tuhan/mana2 agama..plg pnting nama tu ade maksud baik..sbb nama tu satu doa bg parents utk anak2 dorg..so Zander=defender of the people..maksud baik kn?

        0

        0
  43. nin says:

    Zander ada maksud yang baik.

    The meaning of the name Zander is Defender Of The People

    Source: http://www.babynames.com/name/ZANDER

    0

    0
  44. mohd huzaimi says:

    sume yg mengitik ckp lebih lak name pelik la ape la..name time komen xletak name korang sendiri??ltk gak name canggih2..pigirah sume xserupa bikin je

    0

    0
  45. mohd huzaimi says:

    sume yg mengutuk ni ckp lebih lak name pelik la ape la..nape time komen xletak name korang sendiri??ltk gak name canggih2..pigirah sume ckp xserupa bikin je

    0

    0
  46. jejari dompak says:

    makne nama anak die ape….sory…cam 1 famly islam tp….nama…………..

    0

    0
  47. I want to slap fat boy on Jangan Tidur Lagi TV show says:

    test

    0

    0
  48. mamacute70 says:

    xperlah korang…let him put his son’s name whatever pun cos’ thru my experience kat sekolah nanti budak2 suka panggil nama bapak jer..

    0

    0
  49. Bil Maxis says:

    cam muka ayah dia…

    pesen rambut pun sama… hehe…

    papon, still baby g kan, cute…

    0

    0
  50. less is more says:

    Salute dekat Shahredza Minhat (pelakon lelaki gigi besi pisau cukur tu) letak nama anak ‘Ali’ sahaja. cukup bermakna. Ali bin Shahredza. Shahredza bin Minhat. Coolio !

    0

    0
  51. […] sumber /* Number of View :1 Tags: gambar anak harith iskandar, harith iskandar, jezamine lim, lawak ke der, nama anak harith iskandar, terbaru harith iskandar Video Budak Sekolah Kena Raba Aksi Seks Terlampau Remaja Awek Naik Kereta Drift Sampai Terbukak Baju […]

    0

    0
  52. minah gebu says:

    aku tak tengok sangat pun baby dia..
    tp ter-tengok mak nyer punye tetek…
    bukan sengaja, dah terang2 close up lagi tu…

    agak2 la nak upload gambar pun,
    jangan sampai aurat bini pun nak tunjuk kat khalayak umum…
    tengok sorang2, dah ler Harith weii…
    bangga sangat dapat bini seksi kan..????

    lain2 malas nak cakap, ok…

    0

    0
  53. letak la name ape pon yg korang suke…. tapi anda pasti ke nnt yg anak anda tu suke ngan name yg diberi untuknya…
    Sebenarnya, sekiranya anda betul2 nak nama-nama yg indah dan cantik dan jugak sedap didengar….
    dalam buku nama-nama dan maksud dalam islam… adeeeee…. cume kite je yg x pandai nak cari dan gabungkan….
    Nama-nama dalam maksud dalam islam tersangatlah banyak dan indah….
    Tapi yelaaa… maklum la, maybe nak glamorkannn…… so, org tu nama baby nye meletoppp…dia pun nak jugakkkk…
    apepon, moga jadi insan yg beriman kepada Yg ESA

    0

    0
  54. Wanita islam says:

    Dlm islam,kalau nama tu ada maksud yg baik..x pe di taruk nama itu..asalkan maksudnya baik..mcm org yg tukar agama(mualaf) kalau maksud nama asal tu baik,x yah tukar nama pun x pe asalkn di taruk bin/binti abdullah.cuma haram kita namakan bayi kita dgn nama2 x elok..kalau x percaya google youtube tgk ceramah agama ustaz mohammad kazim elias; topic nama anak yg baik..wassalam.

    0

    0
  55. amnr says:

    bkn stkt tnjuk pic anak dah 2…
    urmmmmmmmmmmmmm

    0

    0
  56. chentalove says:

    cute + tmbam…
    mama n papa nya pn k jga…

    0

    0
  57. Nur Kasih says:

    tahniah la utk bapak baru harith iskandar dan isterinya .. Comellll banget baby zander .. tang nama tu x kisahlah yg penting korang bahagia..

    0

    0
  58. 9gag says:

    baru baby dah nampak ciri2 botak..mmg anak bapak la..hehe

    0

    0
  59. me myself says:

    hamboiiiii disebalik gambo anak tu background nyer ada belahan yg power.hahaha

    0

    0
  60. hahahah..ayat abg nara x leh blah tul..TEMBAM kan..hahaha…aku rasa cnfrm ada mksud lain..

    0

    0
  61. Mcm nama anak January Jones says:

    Mcm nama anak January Jones: Xander Dane Jones

    http://thats-all-folks.com/january-jones-reveals-sons-name/

    0

    0
  62. iman says:

    Berkata Prof. Syeik Dr. Yusuf al-Qaradhawi, “Islam telah mengajar kepada saya untuk menyalakan pelita dan tidak dengan asyik mengutuk-ngutuk kegelapan, dengan menjelaskan kebenaran dan bukan dengan asyik mencaci-maki kebatilan.”

    0

    0
  63. anne says:

    yg dok kata2 nama anak harith ni, ske sangat nak memelayukan islam.. haih~

    anyway, congrats to both of them.. baby is super duper cute… suka tengok ;-)

    0

    0
  64. Untitled says:

    wow … tahniah la utk harith iskander n wife … nama bby dh cantek cuma cam ssh sket nk myebutnyer … ala2 org putih laaaa…

    0

    0
  65. yaya says:

    nama pun jadi isu.
    islam sesorang bukan terletak pada nama.
    islam seseorang tu terletak pada imannya,amalnya,ibadahnya.
    ade je nama ustaz tu tak tukar pun sejak dia jadi mualaf.

    0

    0
  66. Handy Orten says:

    Impotent gents by no means experienced it so good. Viagra pioneered the oral remedy for Erectile Dysfunction. And the baton, it appears, has become transferred to Cialis. In between, Levitra also designed its presence felt. But Cialis is definitely the upcoming drug that has the entire world on its toes.

    0

    0
  67. Taupteap says:

    click [URL=http://www.discount-burberry-outlet.com/ – burberry cheap outlet[/URL – with low price

    0

    0
  68. […] Cerita Artis Selebriti hari ini, Jutaan tahniah Abang Nara ucapkan kepada Harith Iskandar yang telah bergelar seorang ayah pada 8 Mac 2012. Isterinya, Jezamine Lim telah selamat melahirkan seorang bayi seberat 3.89kg dan diberi nama Zander Xayne Iskander. Abang Nara masih tak dapat tangkap jantina … Continue reading ? […]

    0

    0