Written by AbangNara | November 15th, 2013

Tak habis-habis lagi pertikaian lidah antara Rebecca Nur Islam dan Erma Fatima. Walaupun mahkamah telah memutuskan kemenangan di pihak Rebecca baru-baru ini, pihak Erma didakwa tidak berpuas hati dan mengambil pendekatan menyindir Rebecca menerusi laman sosial. Malah tuduhan tidak berdisplin juga turut dilemparkan kepada Rebecca.

rebecca nur islam
Berkata kepada Harian Metro hari ini, Rebecca memohon agar pihak Erma Fatima bersikap lebih matang atau bakal berhadapan dengan tindakan mahkamah yang lain. Kata Rebecca:-

Saya berharap pihak di sebelah sana berhenti bercakap. Kes sudah selesai, jadi tak payah bercakap mengenai saya lagi. Tak perlulah bergaduh di Twitter dan Instagram. Harap pihak sebelah sana profesional dan matang.

Janganlah fitnah saya tak berdisplin sebab ia boleh diibaratkan menabur pasir pada periuk nasi saya. Tapi kalau benda (dakwaan) ini terus berlaku, saya akan ambil tindakan.

erma fatima

Dengan kekalahan ini, Erma akan membayar RM11,000 kepada Rebecca Nur Islam. Menurut Erma, kekalahannya dalam kes ini adalah kerana kesilapan teknikal. Terang Erma:-

Saya hanya kalah dalam kes ini kerana kesilapan teknikal iaitu tidak menghantar notis bertulis membatalkan khidmatnya sebagai pelakon daripada kontrak berkenaan. Kalau hantar, adakah dia akan mengakui kesilapannya?

Seharusnya Erma dan Rebecca tidak lagi bergaduh kerana ia kelihatan seolah-olah ada pihak yang mempertikaikan keputusan mahkamah. Anggap sahaja hal ini sudah selesai dan diadili dengan saksama. Kalau terus bergaduh, nampak macam budak kecil je. Memalukan industri hiburan tanah air yang tidaklah besar mana. Tak gitu?

erma fatima

P.S: Yeah ~~ Esok 16 November Abang Nara confirm akan pergi ke Secret Recipe untuk beli kek. Ada diskaun RM16 sempena ulangtahun mereka yang ke 16. Korang pun jangan lepaskan peluang keemasan ini. Diskaun HEBAT ini hanya untuk satu hari sahaja. Kalau taknak beli kek, boleh tengok promosi lain di Facebook Secret Recipe. Semuanya best-best belaka.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

93 responses to Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam

  1. rya says:

    Seorang pelakon,kalau berlakon ke laut,seorang lg kalau mengarah,cerita biasa-biasa je.selebihnya dua2 banyak meroyan kat laman sosial je. Dah settle senyap jelah. Bermaafan2 sudah.kecoh je dua2.

    0

    0
    • ELFIRA LOL says:

      Bermaaf-maafan je la sesama islam..buang yang keruh ambil yang jernih..rebecca mengalah je la pd yang tua, erma..yang tua pon bg contoh yg baik pd si muda..bukan kah hidup akan lebih tenang klu saling memaafkan antara satu sama lain..ni tidak, benda kecik pon nak dibesarkan..ni la realiti dunia hiburan malaysia sebab tu la tak maju2..nyampah aku tengok retiss msia ni..bile kite duk sokong industri filem luar plak, org duk ckp kte sokong produk luar n tak patriotik..tapi realitinya indistri kita berkucar kacir sesama sendiri..industi seni msia kcik je, better bermaaf-maafan la..END OF STORY..

      0

      0
  2. Ohsen says:

    mcm2 hal… berlakon tak ke mana.. yg si erma mmg mulut puaka.. dulu dgn ogy pun mcm tu juga.. yg rebecca duk rumah jer la weh.. ko tu dh dpt laki kaya.. dh senang hidup di dunia

    0

    0
    • KingJR says:

      nara.. ko keluar la entry pasal nabila huda tunjuk sebahagian payudaranya dlm filem saloma.. tak sabo aku nk komen pasal minah seksi ni.. hahahhaa..

      0

      0
    • MISSJENDOL says:

      rebecca tu lagi teruk la weiiiiiiiii…. cek kat ig dia.. bukan main dia maki2 hamunn.. kata2 yg dia guna sgt kesat..siap panggil org bitch.. bahlol.. kata org mandul lah.. teruknyeeee!!!! pompuan tu nmpk sgt busuk hati. .!!!

      yg teruk..siap guna nama Allah… time mcm ni baru nak guna ke??? dia dgn kakak dia siap suh org gi solat taubat.. hahahah agak la brader.. cakap dgn cermin je!!!

      tengok lah ig rebecca tu..baru korang tau mana lagi binatang!!

      0

      0
      • Ms Seven Up says:

        Benda ni aku dh baca benda ni kat IG Rebecca,..bukan dia yg mengeluarkan kata2 makian tu… fans2 mereka yg gaduh, memaki hamun … jangan menambah yg takde..

        0

        0
        • lyn says:

          ermm.. yg aku baca dia myumpah2 si betty adik erma tu bukan berunsur makian ke… suck la artis kat malaysia nie..

          0

          0
        • Suraya says:

          nape erk aku tgk Erma ni saje nak tarik simpati orang ?? sebab dia gaduh dgn rebecca yg tak bertudung tu ?? aku nak tgk Erma tu bergaduh dgn org bertudung pulak lepas ni…apa pulak kau nak cakap, Erma ni memang suka gaduh dgn org

          0

          0
        • Anonymous says:

          erma ni kan bayar org indon berlakon ada duit pulak, nak suruh bayar saman kecoh2..sape suruh tak hantar notis awal2, kau duk bising2 kat twitter..nmpk mcm kau tak nak bayar saman tu

          0

          0
        • MISSJENDOL says:

          MS SEVEN UP : baca betul2… dia dgn kakak dia.. baca betul2 ayat dorg tu…

          0

          0
        • milo says:

          dari apa yg aku baca, rebecca ni byk gak mengata teruk2..siap ckp betty adik erma anak tak dara tuer..nauzubillah..x baik ckp org camtu

          0

          0
        • Ms Seven Up says:

          MISS JENDOL ~ mungkin saat aku baca tu.. byk dah yg didelete. Sbb komen2 adik erma tu pun.. xde.. Xpelah.. diaorg nak gaduh pun gaduhlah..kita tgk je lah.. what to do.. masing2 makan besi.. powerful sgt…

          peace Miss JENDOL :*

          0

          0
        • kiki says:

          Maybe ms u all tgk IG die, c becca dah byk delete komen2 kat situ. Sy sempat baca b4 die delete. Mmg die n kakak die yg start guna words bitch, bahlol etc. Sebut Allah bukan main banyak kali lagi, tp x padan dengan perkataan yg die guna selepas tu. Fake…

          0

          0
      • MISSJENDOL says:

        MS SEVEN UP : tu la..sy ni..bukannye minat dua2..tp bile bc komen kat ig rebecca..rs mcm sakit hti lak… sbb riak sgt dorg dua tu….. kasar sgt bhsa tu… control la skit

        0

        0
      • Rubika Nur Budha says:

        Erma memang bitch pun.

        0

        0
    • Olngok says:

      PADAN LA DUA2 NI SUKA GADUH,TAPI YG PALING OVER SI REBECCA NUR AL XBRPE ISLAM TU!

      0

      0
  3. Mawar Berduri says:

    rabecca ni bermasalah jer dr dulu hingga skunk.. belakon idaknya best.. puihhh

    0

    0
  4. rebeccACU says:

    DENI DOK BUAT SEMPAOI ..PAKAI BJU DOK DEDAH TP DLM ig dok buat ayat ketuhanan..wey becahhh ko tu xsdar diri ker anak dh 2 pakaian mcm pmpuan J

    0

    0
    • Yusra says:

      salah ke kalau dia post ayat ketuhanan ? mana tahu nanti dia bertudung, kau nak ke cari dia mintak maaf ?

      0

      0
  5. Anonymous says:

    pd aku la..dua2 keras kepala y amat tinggi…si erma ni plk dari dlu kaki gaduh…y si becca ni plk kalau dh menang tu diam2 jer la…soooooooooo..pd aku dua2 memg poyo…dua2 memg mulut longkang…

    0

    0
    • wahwahje says:

      Laki rebecca ni bukan lawyer ke?
      Loyar r memang fakkap….asyik twist2 yang salah boleh jadi betul..
      Salah teknikal jer….secara prosedur erma salah….dalam hal sebenar rebecca yag salah….selalunya kalau memang confirm salah loyar guna helah ni……

      0

      0
  6. Anonymous says:

    Tengok la betul2 dulu. Erma tu kalah, hilang 11k, harusla meroyan. Tapi dia takde sikit pun mula2 tu nak sindir2 becca ke ape ke. Pastu pompuan meroyan tu plak tibe buat video taugeh (dgrnye dah delete). Siap sebut nama erma! “Kak Timah, jum makan taugeh!”. Tak biadap ke? Ape yang Erma buat sebelum tu cuma upload taugeh and caption, “Nak jimat sbb kena saman, kena makan taugeh” or something. Tak betul? Mmg dia kena saman, mmg dia salah, yang pompuan tu nak sindir2 tiba2 kenapa? Pastu ckp org cari gaduh dengan dia? Giler.

    Kalau betul Erma jahat, kenapa pelakon2 lain dalam drama tu dapat je bayaran full? Kalau berlakon 60%, kau nak dibayar 100%, tak fikir ke yang 40% tu haram? Heh. Jangan ckp pasal contract la. Nama je Rebecca Al-Islam. Buat malu nama sendiri.

    0

    0
  7. atlantuya seribu says:

    Kepada rebecca, tahu la laki kau tu peguam, ckit2 nak saman..biar la si erma ni nak berkokok kat twitter n instagram pun, klu kau rase kau di pihak benar tak payah la takut..senang2 kau ni rebecca duk umah la jage anak2 kau yang berderet n laki kau tu..mate laki kau bukan boleh caye sgt tu duk jeling pompuan lain lagi, kau juge gigit jari nanti..so fokus la kat umah tangge..kau berlakon pon bukan hebat sgt, setakat artis sendu mcm kau..lagipon ramai dah retis2 mude skg lg cantik2 n seksi..kau skang bkn bleh dpt watak2 heroin pun aku tgk..

    0

    0
    • fazora jiwang says:

      Betul tu, becca duk lah rumah jage ur husband n anak 3 orang tu..Husband ko tu tgk mata tau dah gatal..lg2 bile bab tgk pompuan terkebil2 gatal giteww..juling2 gatal mate tu walaupun mate tak besar..Watch out ur husband’s eyes..Kerana mata anda binasa..

      DARI KERANA MATA,
      YANG MEMPUNYAI KUASA,
      OH AKU TERGODA,
      AKU TERGODA TERKESIMA………………..

      0

      0
  8. Red john says:

    Takdak kepentingan utk islam n negara pn.. So sad… Memalukn aje… Nmpk sgt level iQ nyer bgmana.. Huhu..

    0

    0
  9. erna says:

    si rabecca ni aku rasa dia yg meroyan mcm org gila kat ig dia.. komen2 dia semua bahasa kesat.. at least erma fatima takde balas2 komen fan yg kutuk2 dia.. buruk betol peel retis kt malaysia nie.. setakat 11k jek pon tak lepas ko nak beli chenel.. lapar sgt kata laki kaya sgttt..

    0

    0
    • Anonymous says:

      hak dia..dia tuntut lah, aku tak rasa rabecca ni nak beli beg channel, dia hanya kisah pasal HAK dia, tapi kalau aku dpt 11k….aku tak terfikir nak beli beg channel, yg kau tetiba2 beg channal apehal..?? ke kau yg teringin ??

      0

      0
      • Anonymous says:

        cap ayammm kottt euwwwww

        0

        0
        • yuyu says:

          Betul HAK dia….tanyala sesiapa pun mestila nak HAK sendiri…erma ni pun dah kalah shut up la…dah kau x hantar notis…sape suruh..terang2 dah salah!!!!

          0

          0
        • wahwahje says:

          Tak hantar notis jer kot…..maslah teknikal la…buat benda tak ikut prosedur secara undang2…
          Mcm kes kalo aku pinjam duit kau pastu taknak bayar…kau gi mahkamah pun kalah sebab takder black nwhite…tapi aku memangpun ada ambik duit kau…ha gitulah..
          Mungkin rebecca tak fulfill semua kehendak Pengarah…..jadi pengarah tak puas hati bayar separuh ke apa…mungkin ada term tu dalam kontrak…
          Laki becca ni lawyer dia tahula nak buat mcmana….

          0

          0
      • milo says:

        chanel la bukan channel @ channal

        0

        0
      • Kiah Pekasam says:

        Channel? Channal? CHANEL la..

        0

        0
  10. kekeke says:

    ape yg rebecca buat tu betol. bende ni sbnr nye nak bg pengajaran kat producer2 luar tu supaya jangan amek x peduli pasal bayaran. kita ada hak.. saya pernah kene spt rebecca.. wlpn pelakon tambahan, bayar tetap bayar. cume saya x bawak kes ni ke mahkamah sbb x mapu nk bayar kos peguam..

    0

    0
    • ChurpChurp says:

      siapakah anda? cer btau nama skit coz kitorang pun nak tau anda ni pelakon sendu atau pelakon tak laku atau pelakon tempelan?

      0

      0
  11. MISSJENDOL says:

    PENIPU PUNYE REBECCA!! DIA YG MULA KAN… TENGOK KAT IG DIA.. SIAP HINA ORG TU MANDUL.. AGAK LA … PANGGIL ORG BITCH.. .DIA DGN KAKAK DIA FARRAHESTRADA TU BURUK PERANGAI.. MULUT JAHAT..HATI BUSUK.. BUAT MALU!!! TENGOK KAT IG REBECA SEBELUM NAK KATA ERMAFATIMA MULUT JAHAT..
    LAGISATU..REBECCA SUKE DELETE KOMEN2 YG KUTUK DIA…
    POMPUAN NI MCM PONDAN JE MUKA NYE… DIA DGN KAKAK DIA LAGI TERUK TAU TAKKKK….

    0

    0
    • Relax says:

      takut org kutuk ler tu…hehehe stended ler pompuan sendu mcm tu bleh kutuk maki org tp bila kena kat diri dia tau lak nak ngamuk..isk isk isk….tampo kang

      0

      0
    • bunga sakura says:

      dier dgn kakak dier tue mmg mulut jahat la! mmg sjk dari sekolah perangai mcm nie!

      0

      0
  12. masaklomakciliapi says:

    aiyoo..erma tak professional derr..u’ve done yr part badly..if u wanna sack any of yr staff, use the correct way laa..give notice lerr..and stop babling, stop talking bad abt someone openly..u r a celeb, people read what u wrote eventho its just a piece of junk..now people not only read but they will also judge both of u idiots..what good can it bring to u? now that u’ve lost the case, just pay and shut yr mouth! otherwise there is possibility to face another lawsuit..is that so hard to predict? bebal betul artist2 Malaysia ni.

    0

    0
    • mimi says:

      Huih..mmg x profesional…dah kalah shut up la mulut tu…nak pecat org pun..bagila surat@notis…jgn main ikut suka hati kau je..skrg bayarla…

      0

      0
  13. tacacila says:

    rabecca ni masih fe-feeling gimau amek mood masa baby shower aritu kot sbb tu asyik nak terkam jek? phuihhhhh

    0

    0
  14. cili padi says:

    harap2 adik beradik erma tk masuk campur dn mengeruhkan keadaan sbb Rebecca ni tk main2..tau2 bankrupt erma nanti….

    0

    0
    • goldenloungesuite says:

      takat 11k tak boleh bankruptkan org dik oi..akak dah bertahun2 jd loyar bank dok bankrapkan org, asalnya dulu dari 30k now dah naik ke 50k..11k belum masuk akta lagi :) harap maklum

      0

      0
      • Anonymous says:

        aku tak kisah hal rebecca sebab dh sedia maklum dia seksi….yg aku heran erma fatima tu, nak berkokok lagi buat apa..sape suruh x hantar notis ? dh lah hari tu kau pergi ambik org indon berlakon, dh tak ada org melayu ke?

        0

        0
        • Anonymous says:

          Susah sgt nak cari yang ade disiplin cemane? Sudahlah takde disiplin, bakat sendu. Pastu banyak cakap, banyak hal. Org indon tu lagi tahu hormat pengarah, dia amik la. Dia bukan amik semua org indon. Habis, elfira loy tu, indon ke?

          Cakap tu xyah nak asabiah sangat.

          0

          0
      • Mr.Buih Blurp..Blurp says:

        Tu baru ura-ura..belum keluar Akta lagi nak naikkan sehingga RM50K baru dibankrapkan.Setakat ni masih RM30K.Ni betul-betul seorang peguam atau loyar buruk?Hal kebankrapan sila rujuk dengan Jabatan Insolvensi bukan loyar buruk dari mana-mana firma guaman yang mungkin ilmu masih belum cukup didada tapi ada hati nak tunjuk terror.Sekian.

        0

        0
  15. erma fatihah says:

    Padan dah sharifah sakinah jd menantu erma timah ni nanti..Dua dua mulut kepoh perangai pon same..Die pun takde hal bakal dpt menantu sh sakinah tu..meloyakan tekak tgk sh sakinah tu tp die takde hal pon sbb perangai same..klu mak aku la, confirm dah cancel awal2 dah si sh sakinah ni nak buat menantu..biar la anak teruna die bujang terlajak sampai tua la dari dpt menantu hantu..hrp bertudung je si erma timah ni tp dh la hisap rokok..

    0

    0
    • beca beca says:

      mak bidan kat kg aku.. pon isap rokok pakai tudung.. sooo… ko ingat semua org yg isap rokok sendu sgt ke.. beca tu pon isap rokok nok.. dlu 1 sekolah kat majide

      0

      0
      • Anonymous says:

        mentang2 lah rabecca tak pakai tudung kau nak bash dia, cer kau tgk IG Erma…pakai tudung tapi nmpk leher, seluar ketat masa pergi luar negara, 2 x 5 jer dia dgn rabecca, sepatutnya org pakai tudung tunjuk teladan yg baik..ni 2x 5 jer

        0

        0
        • kiko says:

          Betul….salah tetap salah..seksi @ bertudung…kalau x bg notis tu mmg dah terang2 salah..nak berkokok lg si erma ni buat apa

          0

          0
      • bibi bubu says:

        Hahaha..aku pernah tbaca kat mana ntah dulu,bgtau dia sekolah kat SIGS ….tak mau kalah, nak tulis dia sekolah ‘elit’ la konon..sekolah pun nk tipu ke..

        0

        0
        • org la says:

          yeke dia skolah SIGS.. setau aku dia skolah kat majide jek… kalu skolah SIGS mesti aku kenal.. laki aku yg sekolah kat EC pon tak kenal dia.. sbb dia baya2 laki aku.. kalu skolah sigs mesti bdk2 jantan kat EC kenal..

          0

          0
  16. lenny says:

    Remember that your character is your destiny.

    0

    0
  17. Anonymous says:

    Bila dua2 kaki gaduh , ini la masalahnya sampai saman menyaman. Rebecca salah sebab tak berdisiplin . Erma salah sebab berhentikan kerja tanpa keluarkan notis. Tapi kalau difikir secara logik , orang yang bermaruah tak akan minta bayaran pada kerja yang tak dibuat . Lain la kalau dah berlakon sampai habis tapi tak dapat bayaran. Macam makan gaji buta je. Buat apa gaduh2. Anggap je la bukan rezeki. Dunia artis Malaysia ni kan kecil. Mana pergi pun jumpa orang yang sama. Kalau tak suka produksi Erma, kerja la dengan produksi lain. Tapi rasanya elok dok rumah je jaga anak yang dah berderet tu . Rebecca pun dah dapat laki kaya buat apa nak berlakon lagi . Kasi la peluang pada artis2 baru yang baru meningkat naik .

    0

    0
  18. MISSJENDOL says:

    PERSOALANNYE KAT SINI.. SAPE LAGI KURANG AJAR?

    MMG ERMA FATIMA DAH KALAH.. SEBAB TAK BAGI NOTIS BERTULIS… TAPI ADA SEBAB DIA D BERHENTI KAN..TAPI APE PUN. .. DAH KALAH ..TAKPE..

    PERSOALANNYE.. KES DAH SETTLE.. NAPE MASI GADO2?? REBECAA TU KURANG AJAR..TGK JE POST DIA KAT IG DGN AYAT2 DIA.. TERUTAMA KAKAK DIA..FARRESTRADA…

    KLU MULUT JAHAT..HATI MESTI JAHAT DER… bahasa dia sgt kurang ajar… bahasa dia lagi teruk.. mencermin kan perangai sebenar dia!!

    0

    0
  19. kelam says:

    yang bercakap yang mengomen yang tulis yang menulis yang baca yang fikir yang tak berfikir yang dll kene la istiqomah dahulu….tgk diri awk tu dulu betul ke tak…..

    0

    0
  20. umiedella says:

    Pandai pandai la…masing punye hal..ade otak pakai..jgn pakai otak lembu nk berfikir..

    0

    0
  21. tudung biru says:

    dua dua sama ja. rebeka ni pun bukanlah okay sgt. sama lah jugak dgn erma. kalo tak puas hati keputusan mahkamah buatlah rayuan. takyah lah duk canang sebab kalah adalah tak serve notis berenti kat rebeka….buat appeal kn senang~~

    0

    0
  22. anon says:

    Kalah tak semestinya bersalah dan menang tak semestinya kita betol. Kdg2 dlm perundangan ni, menang kalah kerana kepandaian lawyer. So sape2 yg menang tu takyah lah nak angkuh sngt. (Frankly aku tak minat dua2 ni…) Mcm Beca ni jgn lah gedik sngt, kalau dah menang tu, bershukur je. Buat apelah nak sakitkan lagi hati org. Life is too short, berbaik2 je…

    0

    0
    • SCHA AL YOYO says:

      @anon

      salam, klu nak ikutkan tarikh n mase ko punye komen ni November 15, 2013 at 7:29 pm..dalam lingkungan waktu maghrib tu sempat lagi kau bergosip..bwk2 la bertaubat..dirikanlah solat dan tunaikanlah zakat wahai sahabatku @anon..

      0

      0
      • wahwahje says:

        Tunaikanlah solat di awal waktu sahabat…maghrib kawasan kuala lumpur dan sewaktu dengannya adalah pada jam 6:58 pm ya kawan.solatlah dulu sebelum layan beautifulnara..sebab slot akasia skang memang tak best..alhamdullilah…

        0

        0
  23. betty kodoksian says:

    betty perasan lawa nak mampos ni pun takda akal suka suki terjah ig orang kata macam-macam. blah la betty busuk muka dah lah hodoh menyampah aku. woi betty muka ko tu panjang semacam macam pondan siam. dok diam-diam boleh tak, nak muntah tengok si betty kodokshian ni.

    0

    0
  24. Anonymous says:

    si erma ni yang start dulu lah. dia perli rebecca masa becca mwnang saman. oh islam rupanyer lepas tu melarat-larat hingga kini. erma ko dah tua dok lah diam-diam. sejendul-jendul si becca tu lagi lawa dia daripada si betty tu kan..kan…

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      helo ! sape betty ????? minah jambu tk kenal pon…dia pelakon ke ??? minah jambu cuma tau adek erma si umi aida aje…erma ada adek lagi ke ??????

      0

      0
      • Pink says:

        Org2 muda kenal Betty , u org tua mmg x up-to-date

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          minah jambu cuma tau pelakon yg popular aje macm lofa n emma embong…macm si betty ni sori eh tk popular minah jambu tk kenal trima khaseh aje lah ye..si betty ni mesti tk jambu kan..

          0

          0
      • haha says:

        aku dari kecik2 da kenal betty dia kan pelakon kanak2.. bila besa dia jarang belakon juz jadi org blkg tabir.. aku selalu perasan name dia as produser bila citer abis kuar semua nama2 yg terlibat dlm pembikinan drama tu.. sendulah a ko ni tu tgk citer tamil byk sgt..

        0

        0
        • minah jambu merah biru says:

          oooooooo patut la kau kenal diaaaaaa kau ni lahir dari zaman 70annnnn minah jambu lahir dari zaman 80annnnn mana sama kannn

          0

          0
        • haha says:

          ko ni bodo la minah jambu merah biru.. betty ni baya nora danish.. aku lahir thn 85 pon kenal bety masa aku kecik2..

          0

          0
  25. Cintra says:

    Becca dah menang x yah lah duk bising lg erma oittt.siap x mau halalkan duit bagai.dah kerah tenaga org pastu nk blah mcm tue jek.dia pun ad a tahao kesabaran juga..bawa mengucap lah erk.

    0

    0
  26. anon says:

    SCHA AL YOYO……kau ngata aku ke?? Suruh aku solat maghrib?? Masa aku hantar tu mmglah 7.29 masa M’sia, tapi aku kat Birmingham, UK. So minus lah 8 hours, lbh kurang pukul 11 lebih pagilah. Lagipun aku bukannya ngutuk lebih2 pun, cer baca balek komen aku. Kan aku kata life is too short, berbaik2 je….Apelah ko ni meroyan tak tentu pasal. Engkau ni Beca or sedara mara dia ke….. .

    0

    0
    • Anonymous says:

      Tula org melayu.. tau nak komen je. Ckp main hentam je. Sampai nak tengok jam berapa kita bg statment kat sini. Ada jugak org mcm tu. Tak bole ke fikir positif sikit.. kalau ye pun org komen waktu maghrib, bersangka baikla.. mana lah tau org tu datang bulan. Kan.. dah kene batang hidung sendiri.

      0

      0
    • scha al yoyo says:

      @anon

      alhamdulillah la klu ko btl2 kat Birmingham..Tp klu ko kat m’sia la wktu ko komen balek ni November 16, 2013 at 4:20 am
      Subuh kul 5.40 am..waktu2 sblm subuh ni sepertiga mlm waktu terbaik solat sunat..Masa tu aku du cbuk solat sunat tahajjud n qiamulail smntare menantukan waktu subuh..

      0

      0
      • scha al yoyo says:

        @anon

        Untuk renungan,
        Waktu pelaksanaan solat sunat tahajud :
        _ sepertiga pertama : jam 19.00 – 22.00 (utama)
        _ sepertiga kedua : jam 22.00 – 01.00 (lebih utama)
        _ sepertiga ketiga : jam 1 sampai masuknya waktu subuh, ini adalah waktu yang paling utama.

        0

        0
  27. Akoo says:

    Si becca ni mmg otak udang sikit. Sama ngan kawan2 dia. Dia cuma jd terpandai sbb laki lawyer. Tupun naseb baik kawen ngan lawyer. N kebanyakannya lawyer pun gatei. Suka kawen ngan minah2 stok mcm ni. Lawyer ni dpt bini pun kebanyakannya nya xbape nak pandai. Pasal dia gedik lebih n lawyer pun suka lah! Lawyer zaman skrg bukan bole percaya….

    0

    0
  28. minah k-pop says:

    salah spe sebenarnye ni ?

    0

    0
  29. ada org suka cari pasal.. says:

    aku pelik la…ad gak ustazah segera kt BN ni tengok masa bila pengomen wat komen…kata maghrib la..ap la..mane le tahu dia org dh solat dulu ke baru buka BN ni…kalau ko alim sgt x yah bukak blog BN ni…suka cari pasal kt org lain..nk tunjuk alim konon…kalau kita org sembahyang sekali pn x le nk kecoh bagi tahu kt semua org…fikir la sendiri ye…kalau y komen tu pompuan…mane le tahu dia dtg bln x solat…agak ko alim sgt ke dari kol 7 smpi kol 8 kt tikar sembahyang jer…

    0

    0
  30. Anonymous says:

    Betul la ap ko ckp..haaa…pas ni x nk tengok jam dia org komen masa waktu pejabat ke..x nk ckp y dia org ni curi tulang….haiiiii..manusia…manusia…semuanya nk betul j…cuba le bersangka baik…kadang org y suka mengomplen bagai ni dia le y alim2 taik kucing…

    0

    0
  31. nescafe o says:

    Igt kn rebecca dgn erma jer bergaduh…
    yg tukang komen pn bergaduh sesama sdri nk backup ARTIS KESAYANGAN masing2..
    hahaha.. udah2 la.. MEMALUKAN..

    Keep calm n lu pk laa…

    0

    0
  32. Azra says:

    Dari muka dah tahu..bkn nk menangkan mana2 pihak, kak erma pun ada juga buat silap. Tapiiii, this rebecca woman memang mulut trashy. X ada class langsung..especially kakak dia..& honestly, kalau dah menang case tu sudah lah. Kak erma meroyan kat surat khabar pun, x payah lah smpai upload kat ig tu to prove that kak erma is wrong & you are right. Org boleh judge sendiri. At least you won the case..ni, dah menang pun masukkn gmbar musuh tu dlm ig n keluarkn statement kebenaran lah, ketuhanan lah..its not right. Bila bettyrahmad tu masuk ig dia pun, x payah lah nak jawab..silence is key. Betty kurang ajar pun perlu kh nak maki mcm tu? Kakak rebecca ni mmg species mulut jahat..nampak sangat bitchy. Over pun ada. Nak tegur betty tu pun at least bagi nasihat ir tegur sekali jer. Ni berderet deret.. Treat the way you want to be treated. Hmm

    0

    0
  33. Akoo says:

    Jd loyer bukan senang deknon. Ditakuti ramai loyer nnti masuk neraka sbb membela kes yg salah. Loyer skrg ni bnyk gunakan teknikal default utk menang kes. Padahal hampeh….!

    0

    0
  34. Kedua2 pun aq x minat. Memang Erma ni dulu dia jga punca Ella putus tunang dgn Raymon. tpi semua suda berlalu. Cuma aq nak cakap mereka sesama artis Mlysia saling bertolak ansur la & hormatila keputusan mahkamah. setiap keputusan mahkamah tu adalah muktamad. klu mcm ni la indstri perfileman Mlysia x akan maju. artis sesama artis saling bergadu & saman menyaman. Di harap Zed Zaidi dapat menyelesaikan masalah ini. kpd Erma bagi la peluang artis Mlysia berlakon bnyak artis mlysia yg berbakat, cantik, macho & hensem . aq walau x minat dgn dia org ni aq tengok juga drama yg dia org berlakon. Ada drama Erma tu tajuknya “Thajud Cinta” & satu drama dia lagi lupa tajuk ada pak indon dia ambi berlakon aq tengok walaupun bercampur geram & benci kerana drama tu bagus boleh di jadikan pengajaran. krna aq nak sokong perfilem Mlysia klu bukan kta rakyat Mlaysia siap lg..

    0

    0
  35. kaktimahstokinmerah says:

    TAH PAPER TAH SUME… KAK TIMAH DOK GELAK SORANG2 BACA COMMENT KOME… YANG PALING XSANGKA ADE JUGAK PEMINAT REBEKKA NAMA JE ISLAM TU… TERKEJUT KAK TIMAH… YE LA SI REBEKKA TU BLAKON XSEBERAPA.. XDE PUN DRAMA YG DIE BLAKON KAKTIMAH INGAT.. HAHHAAHA.. XCAYA CUBE KORANG BAGI JAP TAJUK DRAMA SI REBEKKA NI BLAKON… MESTI XDE YG INGAT..HAHAHHA

    0

    0
  36. […] Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam (88) […]

    0

    0
  37. […] Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam (89) […]

    0

    0
  38. […] Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam (90) […]

    0

    0
  39. […] Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam (91) […]

    0

    0
  40. […] Harap Pihak Sebelah Sana Profesional & Matang – Rebecca Nur Islam (92) […]

    0

    0