Written by AbangNara | March 21st, 2014

Hanis Zalikha ialah salah seorang selebriti kegemaran Abang Nara. Daripada zaman Hanis seorang blogger dirinya adalah seorang gadis yang sangat peramah, periang dan cantik orangnya. Pemilihan Hanis Zalikha sebagai duta terbaru produk Safi Balqis adalah satu keputusan yang amat tepat dan sesuai sekali. Tahniah diucapkan kepada Hanis atas perlantikan ini.

hanis zalikha

Nampaknya tahun 2014 ialah tahun Hanis Zalikha mula memacu nama untuk menjadi lebih dikenali dalam industri hiburan. Semakin banyak program yang melibatkan dirinya dan Abang Nara lihat keupayaan Hanis berlakon dan mengacara juga semakin bertambah baik. Mana tahu ada rezeki boleh menang ABPBH tahun ini untuk kategori Artis Baru Wanita Popular. Sama-samalah kita doakan.
hanis zalikha

Semoga nama Hanis Zalikha bertambah kukuh dalam industri hiburan di masa hadapan. Selamat maju jaya dan tahniah sekali lagi atas perlantikan ini.

74 responses to Hanis Zalikha Dilantik Duta Safi Balqis

  1. manja says:

    carilah artis yang berkaliber sikit,dia ni safi pilih buat duta ?????????

    0

    0
    • chronicz says:

      produk selalu macam ni.. orang yang dah kulit sedia cantik ambik jadi duta. lepas tu bercerita la dengan wartawan, “sebelum bersetuju menerima sebagai duta, saya telah mencuba produk ini selama 6 bulan bla.. bla.. bla..”.. bosan!

      0

      0
    • air sirap says:

      penipu !
      hanis ni makan collogen lah..cuba hanis jgn makan collegen, kita tgk apa jadi kat muka dia.

      0

      0
      • ahaks says:

        Betul..dia dr zaman uni dh makan collagen kan. Safi ni pun buat lah background research. So cheap! Cuba la ambik black ke ayu oiam ke.. baru lah aku percaya.

        0

        0
    • Bedah says:

      She’s young & talented. Imej bersih & petah!
      Anyway, she’s born with brain! Every sem dia dapat Anugerah Dekan uols..
      Eh.. uols yg keja gomen jaga kaunter mana lah taw kan ;o)

      0

      0
      • Anonymous says:

        anugerah dekan uitm boleh laa… ahah.. ni kang ade yg hentam aku, aku pun uitm jgk.. jangan marah ahhh…

        0

        0
      • suzy says:

        nih bkn kira pandai ke x, dekan ke x.. tp setahu ak yg mmg dh lama follow blog keknis nih, suma product dia pakai mahal2..safi balkis xpernah plak dia review kt blog. nampak sgt nipunyer kulit cantik pakai safi tambah dia makan collegen.

        0

        0
      • mak ayam says:

        Janganlah menghina org…bakat, cantik…tuhan hg anugerahkan…kejap jet tuhan nak bagi bodoh balik, huduh balik, hina balik….

        Teringat dlm blog mak hanis ni…suruh anak dia upgrade jadi pensyarah instead cikgu , cita2 asal anak dia..habis kena bambu dengan pembaca.

        Akhirnya, anak ni lah yg tutup aurat dulu….anak lain masih mengejar glamer…dalam dunia g penuh tipu daya.

        Tapi tak boleh salah anak, mak ketam yg bawak pergi audition….
        mak sendiri like….nak buat mcmna.

        Cuma nak tengok…huhungan hanis dengan mamt fear factor direstui atau tidak….mamat tu bajet budak kg..

        Entahlah mak….

        0

        0
    • minah jambu merah biru says:

      tu lah mengarot kan !! ambek dia ni jadi duta safi..dia ni bukan Nye jambu sangat ! kenape tk ambek fasha sandha or nlofa or emma embong ? dorang2 ni kan jambu eeeeeeeeeee tk paham la minah jambu ngan si safi ni malas nk komen banyak2 huh !!!

      0

      0
    • Godek says:

      artis Malaysia dh xda ker..??ni sapa pulak..??sesuai la kot dgn produk yg tak berapa nak laku ni..

      0

      0
  2. jeng says:

    err..

    0

    0
  3. Aida says:

    Tahniah la ye

    0

    0
  4. nok gebuzzz says:

    tahniah sbb dpt jadi duta,bukan senang nak dpt jadi duta…jgn buat hal mcm si HS tu…nnty kena tendang plak!huhu…

    0

    0
  5. sesiapa sahaja says:

    HZ ni kalau tgk dlm blog die, bukan pakai safi punn..
    bukan die promote/ pakai product lain ke? SK|| tak silap….

    0

    0
    • manja says:

      ntah,xpnah le nengok dlm blog dia kate pakai benda ni..auta je ni..ntah penah ntah tidak sapu krim ni kat muke die..

      0

      0
  6. suka suki jer says:

    Amboiii..kemain nara puji hanis nie…isteri x cemburu kerrr???

    0

    0
  7. Anonymous says:

    apa2 la janji bukan hanez suraya..walao xkenal sgt pn sapa Hanis Zalikha ni. better xbrapa dkenali drpd dkenali dsebabkn gosip perampas laki org.

    0

    0
  8. cantik ke?! says:

    awat x ambik mak nani je jadi duta? klu xberkesan kat dia..bleh dia maki je lam IG huhuhu

    0

    0
  9. Anonymous says:

    Peramah ke abg Nara ooiii?? Jumpa kat Jaya Grocer Bkt Jelutong….kita senyum tapi dia buat nampak tak nampak je….dah glamour sgt laa kot or dia peramah pada org2 tertentu je yg boleh naik kan dia….

    0

    0
    • Anonymous says:

      ewah2 ko ingat ko sape, ko senyum org nak senyum balik…

      utk pengetahuan cik kiah, cik jenab yg kemaruk nak artis senyum kat korang balik.. nia ada beberapa sebab kenapa org x senyum kat org

      1) sbb dia rabun
      2) sbb takut dikata syok sendiri, ntah2 senyum kat org lain, kita perasan
      3) takut nnt kene marah kata dia ngorat laki macik2 pulak, duk senyum2
      4) sbb muka makcik2 cam monsterr.. takutt i ollssss
      5) sbb xde mood, ingat manusia ni robott kene ikut mood uolls je

      tolong jgn jadik jakun, darat, dan seangkatan, xpayah nak kemaruk nak senyum2 ngan retis la woiii, baik ko senyum ngan pakguard Jaya Grocer tu, ade gak pekdahnye.. kahkahkah

      0

      0
      • Bedah says:

        hahahahahahhahahahahaha.. kelakar.. 2 thumbs up!

        0

        0
      • A says:

        Setuju pasal tak senyum balik sebab rabun, sebab I pun selalu macam tu. Orang tegur dari jauh, buat tak nampak sebab tak sure orang tu kita kenal ke tak or betul ke tu kawan kita.

        0

        0
      • Anonymous says:

        haha meroyan bagai…kesian kat ko….bkn aku yg senyum bodoh…org2 yg dekat dgn dia…aku tak penah nak senyum2 dgn retis nie….banyak benda lain lg boleh buat….xkuasa! tapi dah nama pun retis…xpayah laa nak buat muka sombong mcm bagus…aku penah nampak retis2 lebih glamour lagi kat Kota Damansara…Amy Search, Awal&Scha, Rosyam Nor, Man Bai….ok je aku tgk depa…senyum je…xde laa plak org kata depa gila glamour plak!!…pesal ko laa meroyan sakan…ko ada dpt royalti ke?….bodoh nak mampus!!! mampus pun xbodoh mcm ko!….

        0

        0
        • Bedah says:

          Hebat you lepak tempat2 retis…! amaze sangat =P

          0

          0
        • Anonymous says:

          dia yg meroyan ckp orang.. kah kah kahhh….

          eceh abis gempak la jmp segala retis glemer2 tu?? alahai kampung.com nyee.. asal dari mana?? kota damansara bedah oii.. kellessss….

          bila ckp bodoh nak mampus pun dah tau ni dari puak2 jakun..kah kah kahh..

          0

          0
      • belle says:

        Ini abang nara ke? back up melambung nampak? btw aku tak nampak apa pun yg istimewa ttg dia ni.

        0

        0
        • Anonymous says:

          ni anak sedara kepada abg ipar kepada jiran sebelah kepada nenek sedara kepada kawan baik kepada kawan sekelas kepada mak sedara abg nara…. ahahaha..

          0

          0
    • Ayam Melayu says:

      depends – dia dgn bini dia ke masa tu???? Kan lelaki Melayu – lebeh dari senyum bila bini tak ada sebelah- cakap pon mesti guna ayat *sayang* kiri kanan….HAHAHA

      0

      0
  10. soro says:

    penipu semua ni..retis mlysia mn la pkai produk safi buatan mlysia ni… leh caye ke…

    0

    0
  11. Bedah says:

    Uols.. dah sign contract dgn Safi, lepas ni kna lah dia pakai and promote kat blog dia..
    Support lah skit product tempatan ni uols.. Kutuk2 product tempatan tp keje gomen jaga kaunter.. Curlast sangat jah!!!!

    0

    0
    • bedah busuk says:

      ermm bagus skit la dri ko bedah jaga kaunter tandas gomen… 30 sen….

      0

      0
      • Bedah says:

        Sape yg makan cili, dia yg rasa pedas.. opsss.. u rasa pedas ek? ;o)
        patut lah lembab bila berurusan dengan gomen nie.. masing2 bz bergossip kat beautifulnara

        0

        0
        • alia no.2 says:

          kau pun don bergosip dlm sini kan???? bedah??? ewww kampung sgt..

          0

          0
        • Bedah says:

          Nama pon Bedah kaki gossip. What do u expect?
          Ops.. ter’speaking’ pulak..

          0

          0
        • jah says:

          bedah i nak berak la…xthn ni.. bleh masuk jamban dulu x.. pas melepas i byr la kat uolllss… kerlas ko bedah jaga tandas gomen…

          0

          0
  12. Mia says:

    apa masalahnya kalau orang kerja gomen jaga kaunter pun?
    kerja halal kan?
    suka tau komen benda yang takde kena mengena.. haihhh..

    0

    0
    • tukangsapu says:

      Ni mentally mcm mak hanis jugak…
      Anak dia nak jadi cikgu….dia suruh up jadi pensyarah…
      Hinaa sangat ke jadi cikgu?…cikgu2 tu jugak yg ajar anak 2 dia….
      Apa2 pun anak dia yg bongsu muda2 dah pakai tudung…kakak2 belum lagi..
      Takder la can nak promote anak ke dunia retis….
      Alahai mak…
      Apa la yg dicari..biar anak gelumang dengan dunia fitnah….

      0

      0
      • nonanymous says:

        pensyarah gaji lebih bnyk uolls, bar la dia nak anak dia ade gaji besor.. bkn dia kaco anak ko pun.. sentap lebeyyyy…

        0

        0
  13. Lurve To Talk says:

    Hanis..? sorry she got no talent to be emcee or programme host….even AF suck coz she in it…she juz only be a blogger…

    0

    0
  14. jemah ketot says:

    woii bedah.. ko kenapa asyik2 keje gomen jaga kaunter yg asyik ko sebut dari tadi?? xde modal laen ke ?? herann la aku ngan ko nie.. apesal ko adore sgt ngan c hanis nie smpai sume org kutuk die asyik ko je yg menangkan die?? ke ko nie PA c hanis zalikha nie??

    0

    0
    • Bedah says:

      Sebabnya.. Kejadian berlaku ketika Bedah nak renew passport; tunggu dari pagi yer. Kejap2 server down2. Bila tanya pekerja yg jaga kaunter tuh, dengan sombong tak senyum tunjuk dekat papan tanda server down, siap makan kacang okay. Pastu bergossip pasal artis dengan org sebelah. erk, tak tahu Piagam Pelanggan gamaknyer.. Sejak tuh Bedah anti dengan Pekerja Kaunter Gomen.
      Sape2 lagi yg pernah ada pengalaman pahit berurusan di kaunter kerajaan?

      0

      0
      • mimi says:

        Gotta agree with you.
        Bukan service atau system rasanya yang jadi isu,
        tapi attitude problem.

        I pun nak share juga,
        I call xxxx ni dari pagi sampai petang, nak cakap dengan officernya punya lah susah,
        call jam 9 am, pegawai belum masuk
        call jam 10 am pegawai pergi sarapan
        call jam 11 pegawai keluar lunch
        jam 12- 2 I tak call, sebab I hormat lunch hour staff okay
        call jam 2.30pm keluar minum petang
        call jam 3-4 pm?? pulang dah

        dalam one week tu i memang tak dapat reach officer tu langsung
        bila i tanya takde yg tau selain dia ke, takde
        kalau ada pun dia pun keluar
        kang kejap kejap cuti
        i nak reach one officer pun boleh take me 2 weeks okay

        sepanjang i call tu, orang yang sambut call tu takde inisiatif pun nak tanya i ni siapa, dari mana, minta nombor ke apa, takde langsung

        ada lagi satu tu, i call pejabat xxxxx pastu operator salah sambungkan kot, pastu rupanya i kena pass ke pejabat menteri, pa menteri dengan sombongnya teriak dekat i, siapa yang pandai-pandai passkan you ke sini? heloooo, i tau ke siapa yang pass kan call i. please lah.

        tapi menteri tu dah digugurkan pun sebab kalah dalam election haritu.

        0

        0
        • mamee monsters says:

          meh sini nk tmbah lg..asal call jer cuti…pastu mc..pastu khusus..pastu meeting..pastu cuti…pastu mc….huhhh…bila masa time keje pun xtau…

          0

          0
      • Bedah Jamban says:

        Betul tu bedah. aku mmg anti giler ngan yang jaga kaunter gomen ni. Sombong mengalahkan dekan universiti ak. Dahla ak senyum dan cakap terima kasih dia buat xtau je. Bodoh betul la.

        0

        0
        • lagi bodoh dari si jantan patut la says:

          depa dah femes dgn kerja lembab /pemalas/ KASAR budi bahasa disana sini skarang – *standard Malay govt servant operating procedure.*..hahaha. Sebuk dgn fesyen tudung yg terbaru, stress abang nak cari bini no.3 (semua pon idup di REBAN), malam jumaat punya kongkek special, jamu yg terbaru, kueh tart yg terbaik. … fuck face BITCHES on permanent PMT!!

          0

          0
  15. meow says:

    meeehh..aku x caya dia guna safi balqis. macik kt kampung blh la kot terpengaruh dgn iklan dia.

    0

    0
  16. iffah says:

    Anonymous says:

    March 21, 2014 at 2:40 pm – kena sound terus cover line kata bukan dia senyum tapi org lain… kahkahkah…. boleh lak kau nampak org dr jauh senyum kat retis tu… terer la kau…. hahahahahahahhahahaha

    0

    0
  17. Che Kembong says:

    Lawa si cik Hanis Zalikha ni. pandai de jaga kecantikan, patut blh jd duta safi.

    0

    0
  18. tkcaya lagi dah says:

    TIPUUUUUUUUUUUUU……..

    0

    0
  19. todak masin says:

    Muke kemek macam ni leh jadi duta. Lisa surihani atau beekhan ke barulah meletop product.

    0

    0
  20. selagi masih ada says:

    first step telah di capai… lepas ni… dato2 + duda2 ayam buaya darat… pon mula lah tegang ekor masing2. sat lagi, lagi femes…..hahaha.

    0

    0
  21. lili says:

    Mohon Keknis tak sebodoh HanezSuraya, pls.
    Keknis ni aku rasa cerdik sikit, know how to handle media, dia pun jenis yang kuatkerja dan beauty with brain. harap harap sangat tak terjebat cinta jenis Hanez ni.

    0

    0
  22. neelopak says:

    Ala aku jual bedakvistak tu pun korang take tau ke? Aku baru tulis kat paper aku minum air kosong Dari 2009, nampak sgt org kena tipu camner nak dpt kulit mcm aku kan. Pentipu nya akuuu

    0

    0
  23. aku bengang doe. says:

    benci nk komen sebab nanti mesti tak kena publish. aku rase soalan matematik yg kene jawab before submit komen tu betul je aku jawab. bodoh betul.

    0

    0
  24. baby says:

    i love you keknis. keknis mmg cantik. beauty with brain. lantak orang nak kata apa pun.
    sebokkan ketiak org. ketiak sendiri pun berkerakkk. euw

    0

    0
    • izz says:

      masalahnya ketiak yg berkerak tu disorok2kan , minah ni ketiak yang berkerak tu laaaa yang dy tayang2kan . hmmpp !

      0

      0
  25. dollah says:

    keknis bajet flawless je . menyampah aku . F A K E

    0

    0
  26. Melati putih kuning says:

    Apasal pulak Abg nara nk tambah yg dia ni minat pat KAK ANIS pulak ?????????

    Gatal jgk Abg nara ni eh !!!

    Da ada bini pun gatal jgk.

    0

    0
  27. milla says:

    korang ckp hz xmcm hs . sorry to say hz rampas hairul azreen dri Faralyna Idris ok , huh

    0

    0
    • nananera says:

      Setuju.. xramai tau cite ni. Aku sbg org terdekat juga la dgn faralyna tu tau mcmmne keadaan dia masa si hairul tu tgglkan dia camtu2 je sbb nak kejar cinta dia ni. Hmm. Lebih kurang je dgn HS pun. Cuma gaya baik & muka baik dia telah menutupi segalanya. Beza dia dgn HS adalah HS bermuka antagonis. Pdhal sama je perangai HZ dgn HS. Wallahua’lam la kan..

      0

      0
      • Melora says:

        Eh betol ke kau cakap ni ????

        Tak sangka betul la muka manis nampak cam baik je tapi kelakuan kaki vacuum rupanya.

        0

        0
        • nananera says:

          Wallahua’alam la kan..di pihak aku,kitaorg cuma dgr citer faralyna. xtau la pulak klau si hairul anggap faralyna cuma kwn. tp seriously dia berubah secara tetiba… hmmm…

          0

          0
        • sarabanon says:

          really . wah xsangka nye . muka baik je .

          0

          0
  28. sudu says:

    Safi ni pun bangang jugak. Takyah le amik blogger yg selalu promote barang2 kecantikan dah tentu2 lagi mahal dan femes. Tambah2 lagi jenis memang high maintenance bab kecantikan dari dolu2 lg temasuklah makan collagen dah bape kilo. Nampak beno nipunyeee….

    0

    0
  29. ikan says:

    kome ingat duta2 lain tu memang pakai produk yang diorang represent ke? kah3 boleh tahan jugak kome. kalau budak hamis ni nak pakai produk lain sukati die la. safi amik die sebab bayar die yang paling murah. this is all business. tak payah la emo2 tak tentu hala.

    0

    0
  30. HANIS HITAM says:

    hitAM MCM NI JADI DUTA

    0

    0