Written by AbangNara | March 2nd, 2014

Akhirnya terjawab sudah segala persoalan yang bermain di minda para pengikut kisah Hanez Suraya dan kekasihnya yang kononnya duda beranak dua. Hari ini menerusi BiPop, isteri (Liyana Manan) kepada si lelaki yang dikenali sebagai “Mr. R” tampil memberikan kenyataan untuk tatapan semua  pihak. Memang mengejutkan. Abang Nara terkesima membaca luahan hati Liyana Manan.
hanez suraya liyana mananTak dapat Abang Nara bayangkan betapa sedihnya, hancurnya dan remuknya perasaan Liyana Manan setiap kali membaca kata-kata Hanez Suraya mengenai percintaannya dengan si lelaki yang masih bergelar suaminya. Tahap kesabaran Liyana Manan tercabar apabila Hanez Suraya berkongsi gambarnya dengan anak-anak Liyana. Menariknya menurut Liyana, Hanez dan suaminya saling mengenali antara sama lain sejak 8 bulan lalu sementara rumahtangga mereka mula berantakan sejak 6 bulan. Kata Liyana Manan:-

Selama hari ini, saya mendiamkan diri dan memendam rasa biarpun mengetahui suami menjalin hubungan cinta dengan Hanez. Saya tidak terfikir untuk menganggu Hanez, apatah lagi menyerangnya. Apa saja kenyataan dikeluarkan Hanez, saya baca dan pendam saja dalam hati.

Bagaimanapun saya tidak mampu menahan sabar apabila dia memuat turun gambar bersama anak-anak saya, Putra Adreeshah,8 dan Putra Rayqarl Shah, 2 dalam laman IG. Apa tujuannya mahu menyakitkan hati saya? Tak cukup rampas dan hancurkan rumah tangga saya, nak tambah lagi penderitaan saya? Cukup-cukuplah maruah saya disiat-siat.

Saya akui rumah tangga saya dan suami bermasalah, tapi apa yang dapat saya katakan, konflik rumah tangga kami kian kusut dan huru hara apabila Hanez hadir dalam hidup suami saya. Mereka sudah menjalinkah hubungan sejak 8 bulan lalu, itu pengakuan Hanez sedangkan rumah tangga kami berantakan baru saja 6 bulan. Bermakna rumah tangga kami jadi lintang pukang sejak Hanez menjalinkan hubungan dengan suami saya. Sebelum ini

hanez suraya liyana manan

Liyana Manan terus menjelaskan bagaimana suaminya mula berubah sikap, sering menuduh dan memaki dirinya. Menurut Liyana, suaminya itu pergi tandas pun masih membawa telefon bimbit. Kata Liyana Manan:-

Sebelum ini saya hanya dpat mengagak suami menjalinkan hubungan dengan wanita lain apabila suami bersikap dingin. Sikap peliknya membuatkan saya dapat mengagak sesuatu, gerak hati isteri selalunya benar. Sampaikan masuk tandas pun masih membawa telefon bimbit, jadi faham-faham sendirilah.

Suami juga selalu mencari pasal dan menuduh saya bukan-bukan sehingga mencetuskan perang besar. Pulang lewat jangan cakaplah, tapi masih bersabar. Kami berpisah bilik tidur dan akhirnya, saya tidak tahan dan ambil keputusan pulang ke rumah ibu saya pada September, tahun lalu.

Saya terseksa apabila seing dimaki hamun sehingga kami tidak bertegur sapa dan hidup sebumbung bagaikan orang asing. Dia tidak lagi menghargai saya sebagai isterinya dan martabat saya sebagai isteri dipijak-pijak, jadi lebih baik saya keluar rumah.

Anak pertama bersama suami, manakala anak kedua tinggal dengan saya. Bagaimanapun saya tidak dilepaskan sehingga hari ini. Saya sudah memfailkan permohonan cerai pada Oktober tahun lalu dan kes masih dalam sebutan.

hanez suraya liyana manan

Isteri Mr. R turut melahirkan kesedihannya dengan sikap Hanez yang tidak faham hati dan perasaan wanita lain. Tambah Liyana Manan lagi:-

Kenyataan demi kenyataan yang dikeluarkan Hanez seolah-olah mencabar saya, tapi itu semua saya masih boleh bersabar lagi. Tapi saya amat kecewa apabila Hanez memuat turun gambar dengan anak-anak saya dalam laman IG. Saya malu apabila teman dan sanak saudara bertalu-talu bertanyakan kisah rumah tangga saya.

Saya jadi tertekan sejak gambar anak-anak saya dikeluarkan, sampaikan bekerja pun dalam keadaan tidak senang hati. Saya ibu mereka, dalam masa sama, saya masih isteri Mr. R, cukup baik saya tidak menyerangnya. Saya ada nombor telefon Hanez tapi saya tidak pernah menganggunnya walaupun dia menjadi penyebab keruntuhan rumahtangga saya.

Kenapa wanita seperti Hanez tidak faham hati dan perasaan wanita lain? Kenapa nak bersikap keterlaluan sedangkan hakikatnya Hanez tahu Mr. R masih belum menceraikan isterinya. Hormatilah perasaan orang lain.

hanez liyana manan

Sedih kan? Susah Abang Nara nak cakap namun rasanya ramai pembaca BeautifulNara terutamanya yang wanita memahami perasaan Liyana Manan. Mana hati tidak sedih suami dirampas wanita lain. Mana tak kecewa apabila perkahwinan yang dibina hancur kerana orang lain. Nantikan sebentar lagi Abang Nara akan kongsikan pendedahan Liyana Manan mengenai percutian suaminya dan Hanez Suraya ke Bangkok. Kredit gambar RotiKaya.

276 responses to Hanez Suraya Rampas Suami Saya – Liyana Manan

  1. AntiPerampas says:

    Jahatnya seorang perempuan bernama Hanez Suraya kerana duit. Sudah2 la rosakkan rumahtangga orang. Kepada R,bodohnya awak tinggalkan isteri yang baik demi perempuan fake macam HS tu. Haiii tak faham la aku

    0

    0
    • koko says:

      Cerita yang langsung tak memajukan industri perfileman negara. Sila jangan gunakan media untuk membuat kenyataan. Gunakan landasan undang2 untuk menegakkan kebenaran.

      Membosankan

      0

      0
      • Juliet says:

        Perampas tegar minah yg bernama hanez ni.. Kurang didikan sampai laki org pun nk rampas!! Poor uu hanez.. Patut putus dgn awi yg takde pape semata laki org yg berkerjaya ni..

        0

        0
        • Fakta Rumahtangga says:

          kuasa ditangan lelaki…..dan itu kan sunah agama, dik? terima je lah jangan jadi babhlol. madu itu indah….

          kekekekekeke

          0

          0
        • KAK KEMAH says:

          BUANG BOTOL AURA WHITE CEPAT SEBAGAI TANDA BOIKOT !!!

          0

          0
        • Puihhh Hipokrit says:

          CT Nurhaliza pun perampas jugak…kenapa korang senyap je?
          Apa beza?

          1

          0
        • Tok Kadi says:

          Siapa sokong poligami….sila like.
          Siapa x sokong poligami…sila duduk dalam jamban. ;)

          0

          1
        • Kaira says:

          akak Liyana ni bekerja tak ?? saya sarankan akak bekerja elok2..dapat jawatan tinggi, pergi spa tiap2 minggu…confirm akak lebih cantik and vouge dari sundal fake perampas tu, sundal tu memang muka tak malu perampas laki orang…peniru style fazura, kalau dah cerai jalan terakhir…cerai jelah, buat apa hadap jantan mcm tu, skrg zaman moden…lelaki gunakan alasan poligami nak tutup nafsu…apa susah..kita perempuan ada pendapatan sendiri..boleh hisup berdikari…jaga penampilan diri..silap hari bulan boleh dpt yg terbaik dari yg sedia ada..kau ingt ni zaman dulu nak cium bontot lelaki…eh please lah !!

          0

          0
        • Isteri Tua says:

          Memang la lelaki boleh berkawin lebih satu.

          Kesian la, anak2 dia masih kecil. Hanez Suraya memang tak patut. Sebagai wanita sesama kaum hawa patutnya dia lebih memahani perasaan hati wanita lain. Tiada wanita yg bebenar rela berkongsi suami. Berat mata memandang berat lagi bahu yg menanggung.

          0

          0
        • Bertukarlah Kepada Stemcell says:

          sundal Aurawhite neh, ko ingat cantik ke ko? muka cam pelakon wayang cina.

          0

          0
        • Kak Jemah says:

          mcm mana lah lelaki tak tinggakan anak bini? dah si betina murahan cenggini dah sogok dan sedekah “nasi lemak” dan “kerang busuk” dia free. paham2 je la.

          0

          0
        • Fazurah says:

          baru korang tau betina ni memang perompak suami orang. amin…..

          0

          0
        • Ish Ish Ishhhh says:

          jalang nyer !

          0

          0
        • datuk Khalid sakit jiwa says:

          datuk Khalid sakit jiwa tu dah bercerai lah dgn Gayah tu. baru kawin dorang kawin. Hanez ni kes lain..kes perampas, perampas tu bermaksud hak orang lah. Kalau dah bercerai bukan hak orang lagi dah.

          0

          0
        • KAMALIA RAIHAN says:

          mmg dato’ ct tuh perampas suami orang..tp sblm Dato K bercerai ngan wife dia dato’ ct tak pernah gie cuti ngan dato’ K or ambik gambar ngan anak2 dato k and letak kat instagram… yg buat orang marah kat HS adalah kerana sikap dia yg x menjaga hati wanita lain yg masih bergelar isteri kpd MR R tuh

          0

          0
        • ooooooooo says:

          kalau datuk K tu ada misai jer..jual tepi jalan, sape2 pun tak nak lah

          0

          0
        • Buyung says:

          datuk kay kalau bukan kerana ct…takkan cerai. ct la penghancur. Artis..sama saja.

          0

          0
        • HambaNya says:

          Poligami dapat mengurangkan maksiat dan menambah bilangan umat manusia. Lagipun jumlah wanita2 di Malaysia tinggi berbanding lelaki. Oleh itu…marilah kita menyokong poligami.

          Poligami itu suci dan murni tapi hanya wanita2 di Msia saja yg segaja tidak paham hukum agama dah hak.

          0

          1
        • just saying says:

          to HambaNya
          statik terbaru lelaki lebih ramai dari pompuan, jaga2 yer lelaki…kau buat hal..perempuan mintak cerai…cari lelaki baru.

          1

          0
        • Tart Nanas says:

          yes so true. zaman dah moden…kalau lelaki tak nak..buat apa tersorong2..mintak cerai ajelah, lelaki dalam dunia ni bukan sorang.

          0

          0
        • Rahsia Kekal Abadi says:

          Kalau wanita suka dapat bunga, lelaki suka dapat blowjob.
          Nak kasi laki sayang kiter….kenalah buat ilmu hisap lebih.
          Lagipun tak salah disisi agama, Tijah hoi.
          Itulah yg paling lelaki suka.
          Cubalah….pasti kekal.

          0

          0
        • annafitz says:

          To HambaNya, poligami memang indah kalau isteri2 dapat hidup dalam suasana harmoni, dalam kes ni xnmpak harmoninya dah la si lelaki tu x jujur pastu marah2 kt bini dia, kau ingat si suami tu mampu berlaku adil?

          0

          0
        • june says:

          bukan jer hanez yg kurang didikan si suami ni pun kurang juga didikan agamanya…… x tau nak appreciate pengorbanan seorang isteri yg dah melahirkan 2 zuriat untuk dia…. dia ingat senang ker mengandung dan bersalin ni… dan after bersalin…. bodoh punya suami!

          0

          0
        • K.A.A says:

          terlampau seksi dia kat thailand tu… serupa x yah pakai seluar… laki cmni terok.. bila dia berani buat kat bini dia nant dia buat kat org lain gak… aku harap muflis la laki bernama R la konon tu…

          0

          0
        • sendu says:

          semoga liyana manan terus tabah & terus berdoa..Doa isteri teraniaya memang dimakbulkan….Allah aje la yg mampu balas perangai hanez & Mr R…tengok jela sikit mase lagi…paling teruk la perangai ko hanez…ko macam bangga sangat upload2 gambo bagai…x sedo diri ko ni…ko ingat ko retis tu hebat sgt ke?? boleh suke2 je sakitkan hati org?? ko perasan fan2 ko nak back up ko ke?? ehhh..ko ade fan ke??? kahkahkahkah….senduuuu

          0

          0
        • Anonymous says:

          Takde laki lain ke ,padahal bersepah ,mat bagla pun ada

          0

          0
        • yaya says:

          ptt awi buat lagu kalau aku kaya.. ;p

          0

          0
      • Olga says:

        kadang kan aku tergelak pun ye jygak bile baca citer2 mcm ni!
        yg pompuan pung pang bg statement masing2..
        tp c lelaki mana? x kan senyap je hidup selesa?
        untong lah jd org lelaki! buat tahi pun, pusing2 org pompuan jugak yg sakit!

        0

        0
        • Pondan Sepi Lorong Taib says:

          tepok sebelah tangan takkan berbunyi. yg puas, sedap dan kenyang llelaki jugak. rugi jadi wanita kan….oh well.

          0

          0
        • Kaira says:

          kalau lelaki yg baik tak pe lah kita hormat. ni lelaki yg haram jadah macam ni tak guna simpan lama2 buat taik..kalau aku..aku tumbuk muka Hanez kat hidung…biar hidung plastik dia tu hancur lebur TAPI akak liyana ni baik…rugi lelaki tu gila kan plastik.

          0

          0
        • Olga The Original says:

          Hanez ni dah masuk group si Kinah bini Asserap Muslim la ni. Jalang..

          0

          0
        • Podahhhhhhh !!!!!!!!! says:

          Lepas ni jadi duta kondom plak. Memang sesuai la dgn muka plastik dia ni.

          0

          0
        • Madu Menambahkan Umat says:

          kurangkan gula dlm minuman
          tambahkan madu dlm perkahwinan.

          ;)

          0

          0
        • rahsia kekal abadi gile tote says:

          rahsia kekal abadi. so maksud ko tengku zawiah, nora danish, erra pajeerah, che ta. tak pandai buat blow job lah ye. ilmu hisap mana ko belajar ni joyah ooiii!. pi masuk lobang kubor lah ko.

          0

          0
      • Pro-Poligami says:

        nak buat macam mana kan, lelaki2 dibenarkan berkawin dua.
        zaman sekarang ni x payah lagi minta kebenaran isteri tua kalu cukup syarat. bersabar je le. itulah realiti nya.
        sabar ye dik….nangis2 pun dah x guna.

        0

        0
        • Datin Semah says:

          Teruknya tul minah ni. Fazura artis kelas takkan buat cam ni.

          Baik Fazura…

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          mintak cerai aje sudah habis ceritaaaa nk simpan laki yg macm muanas nk buat ape…laki dh tk saying n dh tk stim lagi ngan bini buat ape nk simpan lagiiiiii jadi janda lagi bagos hati pon tk sakit tkde laki lagiii hepening ….tk payah lah nk nangis2 pasal jantan ni semua buang masa ajeeeee..laki macm ni tk payah nk kasi hormat lah ! dia nk kawin ngan hanez biar dia kawin ! laki dh tkde hati ngan bini buat ape nk terhegeh2 ! hensem sangat ke laki si pompan ni yg hanez tergila2kn ?? ada hensem macm laki linda onn? ada hensem macm ungku emran? kalau muka macm haprak tk payah laaaaaa terima khaseh aje lah ye thank uuuuuu…..

          0

          0
        • Anonymous says:

          @Pro-Poligami
          zaman sekarang…tak perlu tunggu smpai laki berbini banyak…mintak cerai jelah awal2 senang…tak peningkan kepala

          0

          0
        • SingleMom says:

          poligami diharuskan didlm agama islam siapalah kita utk menentangnya, tetapi biarlah melalui saluran yg betul dan terhormat..ini belum apa2 dah bercuti berdua2an di Thailand bukankah sudah menimbulkan fitnah dan penganiyaan kpd isteri yg ada. bukan menggalakkan perpisahan , tp rasanya tak rugi apa2 pun hidup tanpa suami seperti ini .tak takut Tuhan dan tidak appreciate langsung apa yg dia ada
          utk liyana akak tabik kematangan dan kesabaran mu menghadapi dugaan seberat ini. tak perlu diserang perempuan *** ( i dont have appropriate word nak describe) dont bring yourself so low to her level dik.. if you do, you will be the same with her..buat tak tahu saja , perempuan mcm tu kalau kita takde response lagi meroyan lah dia.. show to your ungrateful husband yg he is about to make the greatest mistake in his life and once dia realise there is no turning back . i pray you’ll be strong to go through this turbulence . believe me the sadness will not be forever. your kids are your strength

          0

          0
        • lily says:

          Islam mmg benarkan lelaki kawin lebih dari satu.. tp Islam x benarkan laki2 g bercuti dgn wanita bkn muhrim, x benarkan maki hamun bini, x benarkan laki meninggal nafkah zahir dan batin isterinya..

          aku bengang giler ngn Mr. R ni..kalo ko dh ada pmpn lain, kawin je la.. dah ko mampu kan..kalo x pon,at least ko lyn la bini ko elok2.. ni x, ko buang dia mcm tu jer..kuang ajar dowh..kalo aku jd liyana, aku lempang je laki mcm ni..

          1

          0
        • Anonymous says:

          islam suruh poligami bantu orang susah. bukannya di salah guna untuk menindas wanita. yg berlaku skrg…org lelaki guna alasan poligami utk kawin ramai, tapi kenapa tak kawin dgn janda anak ramai yg hidup miskin ?? kenapa pilih anak dara yg ada pangkat tinggi ?? sebab apa..sebab NAFSU

          0

          0
        • mimikamal says:

          Satu hal la laki boleh kahwin dua. Tp hanez jgn la dok upload2 gmbr tu kat IG dia. org biasanya bila ada masalah rumahtangga tak uar-uarkan kat org ramai. tp bila org nmpk gmbr2 kat IG tu malu laa si wife ni n start la orang bertanya2. kesian n stress jdnyaa. nmpk mcm sengaja je si hanez ni nak sakitkan hati isteri laki tu bila upload gmbr2 ni.

          0

          0
        • Anonymous says:

          poligami mmg lah dibenarkan..dok pegi jln sampai Bangkok, kepit sana-sini x ikut Islam pun??..bila dah dok menggatal, x ingat Islam!..tang poligami ingat plak Islam! lps tu sibuk ckp dah jodoh lah..kalau x cari, jodoh tu xde la dtg bergolek dgn sendiri!..sbb tu dlm Islam x boleh bebas pergaulan antara lelaki & pompuan..ni la jadinya! rumahtangga org lain yg huru hara..

          0

          0
        • izzah says:

          pro -poligami, mmg la lelaki di benarkan berpoligami tp ade ke dlm ISLAM yang benarkan lelaki n perempuan berdua-duakan pegi holiday kalau blm kawen, siap berpelok2, pakai seluar nampak bontot?????ade????

          1

          0
      • Fakta Pernikahan says:

        dah nasib le jadi perempuan di bumi M’sia. undang2 syariah M’sia melebihkan kpd lelaki. nak tak nak kena terima. menangis pun tak guna…perempuan2 di M’sia kena la paham. madu itu kan penawar…..

        hahahahahaha

        0

        0
      • propa jeeee says:

        mana penjilat pemuja hanez yng sokmo tagline fakezura sangat tu..ni haaa…ko tengok hanez yang ko puja ni cemana…haktuihh

        0

        0
      • Tak hipokrits la ..CT says:

        CT norhalija dah puas kena kutuk lumat2 mase dia nak kawen DK dulu , dah lupe ke ?? CT punye kes lagi dassyat sbb ex wife DK tu kakak angkat dia pastu lame2 dia angkat terus DK , tapi ex wife DK steady jea no statement hav been given to media .. slilent terus sbb dia tahu DK mmg buaya tegar dari dulu kala and ex wife pun Gougar jugak same2 wild & western minded !!! kes Hanez ni dlm ketegori kesundalan yg tak beradap ‘ i give u great sex you give money & love ‘ thats the exchange !! sedangkn LIYANA MANAN tipikal isteri melayu yg taat !!! semoga Allah bersama nye …

        0

        0
      • Kalau ko dh kaya says:

        Laaaa ni ke bini dia?? Patut lah! Kata bini org kaya..what happen?? Why no overhaul yourself..dh sah2 lah si Hanez menang mudah…comeon lah best woman alway win k? Jgn sampai dh menjanda bru nak pasang body..baru nak updatekan diri..bru nk bergaya..ni lah selalu mistake pmpuan..sendiri malas nak tawan hati suami.

        0

        0
        • dia says:

          Camno nk overhaul kak, hati susah…best woman? Define your best woman please? To me kak Liyana is better than that woman..

          1

          0
        • mawar says:

          xpyh nk wt alasan sbb nak kena pasang body la. updatekn diri bagai..kalo dh jantan miang miang jugak…sedara aku tu ha…bkn main lawa lagi,..ada bisnes sndiri…si laki kije biasa je..bkn ada sijil tinggi pun..hensem xde la sgt..boley la.,.pandai jg body..dh ada anak2 pun…..tp pompuan keliling pinggang..bini lawa tuuuuu….apa cer???

          0

          0
        • aku la.. says:

          aik.. kalo dh laki kaye, labur la kt bini sndri… ni yg gi labur kt betina lain, pe jadah…. pastu nk slhkan bini sbb xreti jaga badan… slalu cmtu la kan.. sokmo nk slhkan pmpn.. tp laki2 sanggup ke labur duit kt bini supaye cantik.. ni reti complain jek…phuii,,.

          0

          0
        • hanis hanturaya says:

          kepala hotak hanggggg….abeh yang lelaki tu hensem sgt la? ketul2 la pulak kan MR. R tuh??? cube kalau ko dah mengandung and beranak dua kali tengok body ko camne. pompuan ni byk lagi bende nak pikir. jage anak, jage suami, jage hal ehwal rumah..kalau si MR. R tu hensem gile babi boleh la..ni pun muke cam jamban xsiap.puiiiiihh!!

          0

          0
    • koko says:

      Cerita yang langsung tak memajukan industri perfileman negara. Sila jangan gunakan media untuk membuat kenyataan. Gunakan landasan undang2 untuk menegakkan kebenaran.

      Membosankan

      0

      0
      • rasa nak berak lah says:

        hoi…ni blog gosip, kalau nak majukan instrustri film negara…kau pergi nasihat byk2 kat produser film supaya buat film ada kualiti, FAHAM !!!!

        0

        0
    • JandaMengamuk says:

      dah kena buat ke ?? ke laki tu kaki betina ? plus laki tu bodoh nak mampos. tak fikir pasal anak ke ? kalau nak kawin lain pun tunggu lah anak besar sikit. lepas tu bawak berbincang dgn bini ckp nak kawin lain. ni tidak, dapat betina plastik terus jadi anjing.. haihhh, manusia ! yg betina plastik ni pun cibai gak.. tak fkir langsung. duit je tau..

      0

      0
    • Olga says:

      SORANG GATAL BIJIK SORANG LAGI GATAL BATANG

      0

      0
    • ayam jepun says:

      HEY POMPUAN KEMEX !! KO ADELAH POMPUAN YG PALING DIBENCI 1MALAYSIA , AFTER SAKINAH KEMEX !!
      N NOW , U BOLEH LA ISI BORANG PENYERTAAN JD DUTA KACIP FATIMAH YE !! CONFIRM BANYAK DUDA GERSANG MELELEH KAT U !! KAHKAHKAH

      0

      0
    • Anonymous says:

      patutla hanez suraya bawk watak dlm love u mr arrogant tu mcm menjadi je. rupenye itu mmg perangai dia yg sebenar. menjengkelkan!

      0

      0
    • Lelaki Sejati says:

      ape susah, redha aje lah untuk bermadu. siot betol pompuan melayu skrg. menda halal nak diharamkan. lupe ke dah tertulis dalam islam lelaki boleh kawin 4.

      0

      0
      • Anonymous says:

        madu cara baik xkesah.adil….sblum bermadu lagi suaminya dah maki hamun, dingin…nk madu mende??!

        0

        0
        • Lelaki Sejati says:

          dah korg xgheti jaga laki…cuba belai dgn kasih sayang. kitorg ni senang je jaga.

          0

          0
        • ratubalqis says:

          senang jaga??? masa xde ank 2-3 boleh laa sng jaga..bila tgjwb isteri beralih kepada anak2….lelaki akn cr org lain utk belai dia jgk… isteri cmne usaha nk belai suami pun dia xkn pandang kalo dh dapat kucing meleseh mcm HS nih…

          0

          0
      • Ko cakap pls lah make sense sikit. Ni bukan pasal poligami. SI HANEZ SUN ni, motif dia sebenarnya nak suruh JANTAN KEPARAT TU cerai kan bini dia, so she can get him all to herself. Yg taknak berpoligami ialah betina sun ni. SBB TU DIA KELUARKAN STATEMENT DEMI STATEMENT YG BODOH KONON NAK CABAR KESABARAN ISTERI SI JK NI. Anyway, si isteri ni sebenarnya lagi cerdik dari si bimbo sun ni. Skg baru dia keluarkan statement setelah HANEZ SUN minta maaf. Hanez sun is so dumb. Just imagine isteri si JANTAN KEPARAT ni yg sama2 dulu buka syarikat dan memajukan syarikat ni bersama si JANTAN KEPARAT sehingga maju, can you see her level of intelligence as compared to this bimbo. And guess what she gets in return from this SUPER JAHANAM HIMBO????? Boleh tak seorang lelaki tegar di sini beri saya pencernaan di sini, adakah lelaki ini (whom I refer to as JK) seorang lelaki yg patut dicontohi dan bukan lelaki ….. kerana sanggup ketepi kan isteri yg telah bersama dia susah dan senang semata2 utk bersama dgn pompuan lain. Mana pergi sifat belas ihsan dan kasihan si JK ni pada sang isteri dan anak2. Saya sungguh sedih kerana kalau ada kes2 lelaki yg mengabai rumahtangga dan bersifat tidak adil terhadap isteri dan keluarga, mesti yg berani bersuara dan kehadapan adalah kaum wanita, cuma segelintir kaum lelaki yg akan bersuara. Adakah kalian semua menyokong ketidak adilan. Im not against polygamy. Saya tahu keindahan polygamy dalam Islam dan saya menyokong polygamy jika cara nya adalah betul. What Im against is injustice n inhumane nature.

        1

        0
      • lelaki sejati bapok! says:

        menda halal nak di haramkan? meruntuhkan perkahwinan orang haram tau tak!! ni bukan nk jadikan hanez as his second wife but nak jadikan dia as his only wife!!! pergi melancong dgn lelaki tu sbelum kahwin bukan maksiat?? tak berdosa?? lebih pandang yg haram dari yg halal! lelaki ni letak akal kat lutut ke??? lupa terus ke jasa isteri bertarung nyawa nak melahirkan zuriat untuk suami?? u sebagai lelaki pun kalau ur mum di perlakukan macam tu u akan rasa bersyukur ke? bermadu banyak racunnya dari madu tau tak! bgi i lelaki sejati is when dia boleh menahan nafsu dia dan menghargai mengingati pengorbanan isteri dia!

        0

        0
      • akaq pot pet naik hangin says:

        lelaki sejati.. madu tu memang halal, sume org taw…tapi kenapa sampai tak adil pada isteri sendiri, membelakangkan isteri, memuja2 pompuan lain, menyakitkan hati isteri semata2 mengejar betina,,, tu lah jantan, part bermadu nampak halal, kalau mensia2kan menganiaya isteri tu apa hukumnya?????.. kalau x tau hukum hakam jgn main hantam ajer…pooodahhhhh..puiiii

        0

        0
        • to mrR or whoever says:

          duduk berpeluk bagai tu tak maksiat ke? sbb tu agama kita melarang lelaki perempuan duduk berdua duaan sbb di antaranya adalah syaitan. i rasa bdasarkan pics tu u yg mngundang fitnah org ramai kot. korg dua dah sah nikah ke? yg mgundang org utk mgumpat n mnfitnah siapa? siapa share dosa juga? apa yg korg buat ni menimbulkan fitnah!

          0

          0
    • hamba yg naif says:

      syaitonnirrajim~

      meruntuhkan rumahtangga org berdosa besar.. suami patutnya menjadi pelindung dan membela anak2 serta isteri.. bukan mengikut hawa nafsu dgn mencuci mata melihat pempuan2 seksi.. astagfirullahalazim.. buka hati dan minda sebelum kamu meninggalkan istri kamu..

      buat HS, nasihat ikhlas… ramai lagi lelaki bujang diluar sana yg belom berkahwin.. jgn diganggu atau menggoda suami org.. masyaAllah.. takut2 esok Allah bagi balasan cash je.. nauzubillahminzalik~

      ana doakan yg baik2 utk anta.. smoga kita same2 bermuhasabah diri selalu.. *peace no war*

      0

      0
    • kodok pisang says:

      kalau aku ditempat isteri dia ni. takde aku nak meraung-raung senyap-senyap aku pasang badan curang dengan jantan yg lebih kaya dan hebat daripada jantan sundal samdul cap ayam ni. kereta pun hutang tak habis bayar lagi nak berlagak phuii lah kau hanjing. batu ko tahu langit tinggi ke rendah.

      0

      0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Setuju kata-kata awak! Memang dia sundalan nombor satu Malaysia!

      0

      0
  2. odah says:

    hmm ape la nasib bini dia ..sian laaa…hanez muka cantik tapi sanggup buat orang yng masih sah isteri laki tu camtu…ape ke kejam dunia ni …artis mmg suka rampas hak org ke camne

    0

    0
  3. amirnawawi says:

    Oooo.. begitu ceritanya..

    0

    0
  4. simpati says:

    setiap perbuatan ada balasan…

    0

    0
  5. wutever says:

    mmg hanez tu tak lepas dah la dpt boifren pkai ferrari kuts ..
    ko hado ?
    aku takdok :P

    0

    0
  6. Benda Betul says:

    BOIKOT AURA WHITE!!!

    Si fake Hanez ni cucuk muka bagi putih bukan sebab aura white pun! Dah la perampas. Mari semua boikot!

    0

    0
  7. KAMI BENCI HANEZ says:

    Hanez,jgn ingat ko ni artis,boleh rampas laki org suka hati? Ko buat mcm ni kt org,nanti kena kt batang hidung sendiri. Aku meluat betul dgn dia bila baca kisah ni. Dengar kabar,dia ni janda, n paling terkejut, drug addict. Tp xtau la btl ke x. Sape2 ade dgr mcm yg aku dgr?

    0

    0
  8. Mr.Right says:

    Hanez suraya ni pompuan ka Betina..kg saya klau gini pangil betina garit!! hormati perasaan org lain..bertindak la dgn perasaan bkn dgn nafsu.. ko pun pompuan dan HAMBA Allah gak…kejam sgt kut rampas kebagiaan rumahtngga org cenggitu skali…laki ni pun sama gak…nak betina dari pompuan..ada aih balasan nanti tu..for liyana sabar la bebanyak.. ada hikmah disebaliknya..mungkin ada yg lbih baik Tuhan tentukan untukmu..

    0

    0
  9. SajaNakTulis says:

    That’s a little cruel untuk insta gambar dengan anak orang lain tanpa mak dia tahu or approve.. Copyright untuk insta gambar kanak-kanak terletak pada maknya..

    0

    0
  10. rasatarosoto says:

    sebab kaya kau nak sg ke pompuant..xper la tuhan nk tunjuk kejap je
    tup tup kau musnahkan rumah tangga orang
    tup tup si suami tu tak hargai si isteri,curang,khianat,dan dayus sebb pilih wanita yg xmenutup aurat
    ttba hrta tuh semua DIA ambil balik
    wktu tu baru kau tahu jantan..mana sampah mana permata

    0

    0
    • sotongkurita says:

      jantan macam ni bila dah susah blk, br terhegeh2 nk carik bini dia balikk..x caya nnti , tgk laaa…nak aje aku hempokk 2-2 jebaok niiii….untuk Liyana..ini akta yang awak boleh guna pakai..AKTA 559, AKTA KESALAHAN JENAYAH SYARIAH..Seksyen 35( Menggalakkan maksiat), Seksyen 97( Menghalang pasangan yang sudah bernikah daripada hidup sebagai suami isteri), Seksyen 38( Menghasut suami atau isteri supaya bercerai atau mengabaikan kewajipan )…sila rujuk pada individu yang tahu undang2 syariah ni..
      Untuk HS yang bitch nii…ko tgk la nnti yer..ko jahanamkan hidup org, akan ade org lain yg jahanamkan ko nnti…utk jantan keparat lak..ko jawab la kat akhirat nnti yekk..bkn men sedap lak ko bergambar, men letak tangan kat montot si bitch lak lgiii…hhaakkkssstuihhhhh….!!!

      0

      0
  11. qutri says:

    hanis suraya!,kalo la aku ditmpt wanita yg telah kau sakiti hatinya ni….mmg silap besar la ko!!!..kompom ko xkn hidup aman damai selama2nya…..trust me!!!..

    0

    0
  12. Cik Merah Menyala says:

    Berdosa meruntuhkan rumah tangga orang. kalau sekarang kau rampas, esok lusa Allah tarik balik satu persatu nikmat tu. ada akal guna sebaiknya.

    0

    0
  13. tijah says:

    hai la Hanez…dahla sendu,peniru,perampas pulak tu.

    0

    0
  14. betullah says:

    Benarlah orang cakap ” Wanita terduga apabila lelaki tidak punya apa- apa” akan tetapi “Lelaki diduga apabila dia punya segalanya”… Sebagai wanita susah senang bersama suami. Tapi suami ni bila dah senang…mula mencari kekurangan yang ada pada isteri…. Bersabarlah wahai hati.. Sedih :( sebenarnya kalau aku pun berada ditempatnya..uhuhukkk

    0

    0
    • Anonymous says:

      aku kalau kat tempat si isteri.. dah lama aku campak laki masuk lombong. x pun kat tempat buang sampah. sebab tu tempat yg sebaik2 nya bagi jantan jahanam cam laki dia tuh.

      0

      0
    • Elly Mazlein says:

      Sabarlah wahai hati
      Jangan menangis..

      – buat Liyana Manan

      0

      0
  15. ana says:

    hanez ni cam si kinah tu je. hurmm

    0

    0
    • Anonymous says:

      kinah jatuh no 2 dalam kategeri perampas suami org , sbb hanez dah ambik alih , n skrg ni hanez ditangga pertama , kui2 .. taniah hanez ! tepuk tangan ~

      0

      0
  16. rose says:

    Sy suka tngok dia bawa watak SURI..
    Tapi realitinya like JALANG..
    See n wait jer la u bahagia ker atas penderitaan org lain..

    0

    0
  17. coot says:

    anak dara x kn ikut laki org,,mksudnya x berdarala apa dia heran janji boleh uat laki sangap kot

    0

    0
  18. anon says:

    Mmglah ape yg hanez buat tu salah. lsteri si R ni boleh bersabar lagi bila hanez duk melayan husband dia, tapi bila libatkan anak2 mmg lah dia terasa. Betina garik tu wat ape lah nak bergambar sngt dgn anak org. Dah lah rampas suami, anak2 pun nak jugak ke. Melampau betol minah ni. Tapi walau ape pun, isteri si R ni aku rase tak patutlah pegi kat media mengadu hal ni, hanya memalukan diri sendiri je. Mcm desperate sngt trying to hold on to someone yg dah tak nak kat kita. Anyway, si hanez ni kan artis, lawa and muda pulak tu. Cari je lah yg single and try not to be a homewrecker. Wat ape nak sakitkan hati perempuan lain. Hari ni kita wat kat org, esok lusa giliran kita pulak….

    0

    0
    • Anonymous says:

      pn liyana jumpa media sbb dah xtahan n si hs cabar serang die kalau mr r masih suami orang…by the way, pn liyana dah fail cerai, maknanya bukan still trying to hold on to someone yg dah tak nak kat die…

      0

      0
    • minah senget says:

      bukan die yg cari media..media yg cari die nak dptkan cerita.alang2 dah org cari tu kan…tambah sakit hati lagi tgk sesuka hati si hanez tu upload gmbr ngan anak die, baik cerita aje

      0

      0
  19. kawan olga says:

    mesti dah rabak si HS ni dikerjakan ngan Mr R. Tgk gambar diorg bercuti pun no wonder la si HS ni dah kena ehem ehem

    0

    0
  20. hanez suraya drag queen says:

    hanez suraya ni muka mcm drag queen. agaknya si R ni mmg suka tengok pompuan berwajah bapok

    0

    0
  21. maqnie says:

    seronok sangat kah mengecewakan hati kaum sejenis ni ? airmatanya yg turun itu lah penderitaannya …. bayangkan lah kalau pekara ni terjadi pd diri kita pula, bagaimana sakitnya …mohon liyana tabah dengan dugaan ini ….

    0

    0
  22. Anonymous says:

    Dah tgk luahan wife dia kat melody. Wife dia pun dah tawar hati ngan laki dia perangai tak berubah. Siap pegi thailand bercuti berdua. Paham2 jelah buat apa. Isteri dia bengang sebab haniz sebarkan gambar anak dia. Kalau nak sangat laki dia amik, dia pun tak ingin. Cuma jgn rampas anak2 dia. Hanis dasar pompuan bimbo

    0

    0
  23. hasmas says:

    Biarkan saja dia kahwin mula2 seronokla lama2 naik muak bila kecantikkan dah pudar hah sijantan cr lain dont worry….tgk aje tp byk2 bsabar jfn tinggal solat minta pd d nya

    0

    0
  24. hanez garik says:

    anon:
    bukan dia mngadu kat media..media yg dtg kt dia..liyana tu pon dah tak nak kat laki dia.. ko tak tgok melodi ke? tp hanez tu dah selok nak kt jantan tu sbb tu ta sbr2 umum nak kawen..tak reti sbr tgu kes cerai dyeorg setel. kalo ak jd liyana ni,, sblum bercerai..baik bongkar sgla rahsia hanez ni ng R tu..biar habis punah kerjaya dua2.. baru padan muka!

    0

    0
    • Anonymous says:

      maklumlah, nak sangat tamat zaman bujang sblm umur 30 tahun….dgn siapa pun xkesah…

      0

      0
  25. lulu says:

    ish3… !!! Anak sapela ””perampas””’ ni ek????? I2la kecik2 xnk mmpus bla besar mnyusahkan 0rg…!

    0

    0
  26. benci hanez says:

    boikot aurawhite!!!!

    0

    0
  27. romi says:

    tolong lah aurawhite tukar duta lepas ni…kompen sales jatuh merundum. amik duta pempuan murah cam ni wat malu je!!!

    0

    0
    • minah jambu merah biru says:

      kenape pulak nk boikot aurawhiteeeeeeeeeeee korang ni dh tk betol ke ! aura white tu tkde kena mengena ngan hanez rampas laki orang ! ape sajeeeee lah korang ni huh ! helo hanez minah jambu rasa u dh kena tipu ngan si jantan laki orang ni lah …mungkin pada mula Nye si laki orang ni cakap yg dia tu duda gak Nye tu pasal si hanez ni teros percayaaaaaa yg dia tu duda padahal si jantan ni laki orang ! si hanez ni pon satu dh tau jantan tu maseh lagi laki orang yg u nk rapat2 lagi tu apesal ! sangup ke u dengar yg jantan yg u suka tu ceraikn bini dia ?????? sudah lah u jangan kawin ngan jantan tu ..cari aje jantan lain yg lebih selesa ngan u n belom berkahwin or jantan yg betol2 duda….u pon muda lagi cantek cute tk payah lah u nk terhegeh2 ngan jantan yg ada bini tu…kesian ngan anak2 dia n bini dia jugak….

      0

      0
      • bwekkk says:

        boikot la kot kot hanez ni cakap je amik aurawhite tp actually cucuk vit c bebotol botol. nmpak sangat penipu!!!!!!! org cam ni x boleh percaya tau tak! penipuuuu! boikot boikot aurawhite!

        0

        0
  28. Mia says:

    Kalau aku jadi Liyana, aku xkan bg statement kat media, tp aku terus saman malu je kat Hanez-baru power!! Tp mungkin si Liyana dah x tahan sangat kot dgn statement si Hanez tu..dah tahu awak tu berkawan dgn suami org-diam2 sudahlah..remember karma cik Hanez oiii..tgk interview kat melodi si Liyana kata ini bukan 1st suami dia buat hal..dia kata “saya kenal dia dari dia takde ape sampai skrg dah bawak ferari.”

    Inilah dunia kita skrg..lelaki biler time susah sama2, bila dah ade duit mula la buat perangai..memang x sedar di untung!xpela, kalau dia boleh buat kat Liyana, x mustahil dia akan buat kat Hanez!Tgkla nasib kau Hanez-karma..silap2 tak sampai setahun kahwin nnt dah kene dimadukan-baru padan muka hang!!

    0

    0
  29. cik ta says:

    tp jodoh tu rahsia Allah……… cuma jln cerita je berbeza. mgkn dh bshagian dia jln cerita mcm ni…… sy percaya qada dn qadar yg tlh ditetapkn… cuma cara hanez x manis…..

    0

    0
  30. Zamara says:

    ini lah pesanan saya..

    Bila orang berdiam bermakna orang malas nak layan..
    Jadi kita jangan provoke orang tu lagi.

    bak pepatah orang tua
    Sarang tebuan jangan jolok..

    kalau bukan ahli bomba jangan main dengan api…

    0

    0
  31. bobo says:

    betina jalang perampas!

    0

    0
  32. anaon says:

    . wahai liyana.. bla bcerai nanti sila tuntut kaw2 nafkah sepencarian biaq smpai tinggal spender aje MR. R tu.. sila tuntut skli keta ferari pujaan hati hanez tu :

    0

    0
  33. roti canai says:

    Finally..ada jugak berita panas artis untuk tahun ni!!!

    0

    0
  34. mak usu says:

    kalau si lelaki ni jual cendol dia nak x? x kan? faham2lah!

    mcm ct… kalau misai tua tu miskin xkn dia nk.

    0

    0
  35. apa2 je says:

    dia pakai produk Aura White…tu yang nampak cantik dari bini Mr R…tapi cantik ke???

    0

    0
  36. boikot says:

    BOIKOT AURA WHITE…biar minah ni tak dapat income…

    0

    0
  37. subhanallah.moga Allah mempermudahkan urusan anda .

    0

    0
  38. archu.archi says:

    POLIGAMI TAK SALAH, YANG SALAH PENIPUAN !!
    kalau niat poligami betol, xkan jadi smpai mcmni

    0

    0
  39. Antigona says:

    Die ni mmg cheap. Tak cukup dulu kena bela dgn somebody named Salleh yg dah ada bini, padahal masa tuh tak la top mana sgt. Berlakon exora jer pun. Dr dulu mmg suke kacau rumahtangga org. Kena simpan dok kt concorde KL. So tak heran la if sampai sekarang perangai same. Hidup nak mewah, senang lenang pastu aim laki org. Malu la sikit kat orang-orang yang tau your history Hanez oiii…

    0

    0
  40. Biskut says:

    Ntah pape la artis Malaysia skrg ni. mcm takde laki bujang lain…hari ni hari kau la hanez….

    0

    0
  41. ketiak says:

    boleh ja berpoligami…kalau mampu…mampu dari segi zahir dan batin…perlu adil…mampu ke nak berlaku adil?? tepuk dada tanya selera…kalau ikut nafsu mesti la kata mampu…kena tanya akal…

    0

    0
  42. itik says:

    nara,kena x masukkan ayat dia yg ckp psl r dah x bg nafkah anak2..dia terpaksa cr keja utk sara anak..jantan ape la mcm tu..

    0

    0
  43. Anonymous says:

    Cheap artis macam Hanez ni memang ramai. Boleh la buat persatuan perampas suami orang. Ahli2nya adalah Hanez, CT, Norish, Fasha, Zizie ,Tiara, Sakinah , Noryn aziz , Waheeda dan lain2 yang seangkatan dengannya. Rasanya ramai lagi artis yang boleh jadi ahli.

    0

    0
  44. jojo says:

    setiap yg berlaku ade hikmahnya…ade ubi ade batas dikk…satu hari kamu akan merasa balik aper yg sedang dirasai oleh pn Liyana…hidup mcm roda…utk liyana…life must go on…jgn pandang ke belakang…walaupun pahit terus bergerak ke hadapan demi anak2…..ALLAH sedang mengujimu kerana DIA TAHU YG TERBAIK UTKMU..

    0

    0
  45. Malas da nak jual aurawhite camnie.. Sbb hanez ni sombong ego bongkak..ble aurawhite laky..die pon untong gak..hehe…so..plz hentikan die dr jd duta..
    Hanes…tergamaknye awak..org lom cerai..awk da canang semalaysia awk nak kawen..laki tu msa hidup dgn wife die..xde pape..smpila merangkak n dah mampu ada ferari…susah senang dgn wife die..n senang je laki tu buat bini die cam sampah bila jmp ko..ko xpikirke hanez..laki tu leh wat kat ko lak..sbb ko da la xmenyumbang ape2 kat die..lain la mcm wife die..tp wife die pon die wat camtu..ni kan lak ko yg bimbo neh..sedqr la hanez..ko pon muka lubang2..xlawa pon..kain pon xcukup sgt ak tgk….tkt nti tuhan tarik balik..cane?cukup la…suami die leh zalimi die..ni kan plak ko..

    0

    0
  46. let it go people says:

    Korg semua ni dah la tu tambah dosa je dok kutuk2 org. X yh fokus kat diorg ni. Fokus kat hidup sendiri lg bermanfaat. At the end of the day fikir…have i done anything meaningful today?

    0

    0
  47. Liyana Manan Dah Gemuk says:

    mane si R ni tak cari hanez suraya. ntah-ntah si Liyana ni yang tak pandai jaga laki dia. tu yang laki dia dok cari pompuan lain. kalau laki dia masih sayangkan dia, mesti takde nak ceraikan nye. paling kurang pun jadikan hanez bini kedua.

    ko tak pandai jaga laki, tak pandai jaga badan…pastu nak salahkan pompuan lain bila laki kau cari lain… cermin diri kau tu dulu Liyana…

    kalau kau jaga laki ko elok2 takkan la dia nak cari orang lain…

    0

    0
    • Anonymous says:

      liyana dah xheran ngan laki die….nak amik laki die amikla, tp tunggu cerai dulu baru buat pung pang pung pang nak kawin…liyana ni cantik n slim lagi…awak pernah jumpa face to face ke??..mintak2 awak pun akan rasa apa yg liyana rasa skrg… (xkesahla awak laki ke pompuan)

      0

      0
      • fauzi says:

        @liyana mana dah gemuk,

        mesti mak ko pun kaki menyundal gak….sebab tu la ko sokong kan? hahahaa

        0

        0
    • Joyah says:

      dia takda rupa,,,tapi dia ada maruah. hanez suraya tu murah…..

      0

      0
      • Liyana Tembun says:

        so kau setuju la liyana tu tak lawa mane? bagus la dah sedar…

        0

        0
        • Next? says:

          lawa luaran takkan kekal. yg penting hati mau bersih. jangan sampai digelar masyarakat sebagai…..artis jalang.

          0

          0
        • akaq pot pet naik hangin says:

          apelah ada setakat lawa rupa tapi perangai cam haram.. bila mati masuk tanah kene balun dek ulat,/cacing jugak.. lagi satu lawa tu anugerah Tuhan, kalau Dia nak tarik balik anytime.. tak payah lar nak bongkak mendabik dada sangat..

          0

          0
        • to liyana tembun aka hanez wannabe says:

          liyana tembun. bagi aku dia lawa je. lagi lawa dari muka plastic botox hanez tu. ehemm hanez ingat ye dunia ni sementara je kalau kau buat kat org esok kena kat batang hidung sendiri. liyana manan dah la lawa penyabar pulak tu. betapa ruginya jika suami dia kehilangan isteri mcm liyana. hanez aku tau tricks kau apa. kau sengaja cabar liyana kat melodi utk dtg serang kau kan. kau upload pic dgn ank dia kat instagram sbb kau nak dia sakit hati. so bila liyana marah dia akn crita kat media n suami dia yang bodoh tu naik angin n ceraikan dia kan?? kau buat utk prcepatkan prceraian dan perkahwinan kau kan??? betapa kejamnya seorang perempuan. kau boleh bodohkan lelaki tu. but not us. Allah Maha Mengetahui. apa sekalipun alasan kau. suami dia still adalah hak isteri dia dan anak anak dia. you should just keep your mouth shut. btw, YOU ARE TOO CHEAP HANEZ SURAYA. CHEAPER THAN DIRT.

          0

          0
      • HA….HA… SO TRUE, RIGHT ON SPOT

        0

        0
    • Anonymous says:

      haah.. aku harap ko pon kna tinggal dgn laki ko mcm anjing kurap satu hari nanti!!!

      0

      0
    • nono says:

      bodoh punye sundal ko punye ayat!!!!

      0

      0
      • Liyana Tembun says:

        baaaabbbiiii kimakkkkk haramm jadahhhhh. jgn sampai aku jumpa ko. aku bunuh ko kerat 18 nanti

        0

        0
        • Anonymous says:

          Hi hanez.ahahahahahahahhahaa

          0

          0
        • piupiupiuuu says:

          hanez suraya lawa ke sebenornye..? hmm bagi ai lawa ni cm emma maembong ke fazura ke lisa surihani ke. if hanez ni baik sekalipun ai rasa dia x lawa lgsg…

          0

          0
    • me says:

      pn liyana lg kaye sbenarnyer dr Laki die…. i know her… peace ya! klu jge bdn pn kne tggal jgk… tgk Erra kne gak cerai.. so cntik+kurus bkn mnjamin kebahagiaan rumah tgga…. peace ye!

      0

      0
    • Biskut says:

      Ni kompom hanez niiii…..hahaahahaa…..

      0

      0
    • liyana manan dah gemuk abah kau! says:

      jadi maksud kau nora danish, erra fazira, che ta. memang tak pandai jaga laki lah ye. walaupun muka dah make up sekati. botox, filler seluruh muka. oh baru aku faham kenapa diaorang di ceraikan liyana manan dah gemuk. kalau aku jadi bini dia aku sumbat pasir dlm tempat minyak kereta ferrari hutang tak habis bayar tu. biar jahanam. retis-retis skarang suka mengentot sebelum kawin kan. seronok bercuti dengan boypren ke luar negara. haii neelofa aje lah artis yang masih terpelihara virgin nye. sebab tu mak suka neelofa. anggun, bijak, classy.

      0

      0
  48. hanezpakpung says:

    boikot hanez!!..fake jew manjang..ape pun tarak…baik si fazura la sntiasa okee..si hanezfake ni plstik jew keje dia..

    0

    0
  49. mee kari says:

    Lost dog
    Name:hanez suraya
    Breed:slut
    Sex:betina
    Last seen: menyundal dengan laki dayus yang juga suami orang, Mr. R

    0

    0
  50. kikien says:

    x baik lah, tulis macam tu. kenapa nickname “liyana manan dah gemuk” keluarkan kenyataan tu? mana tahu puan liyana ni dah berusaha sedaya mungkin jaga perhubungan dia dengan suami tapi dah lelaki tu yang tak pandang dan tak hargai. tak kan nak salah puan liyana jugak. awak xde kat tempat dia nickname “liyana manan dah gemuk” so jangan la assume yang buruk-buruk. for puan liyana, i adore your spirit! masih diam even dah tahu husband ada affair dengan hanez, tak ramai yang sekuat tu. dan hanez pada saya la awak mmg salah sebab pamerkan gambar anak puan liyana seolah-olah nak tunjukkan kemesraan awak bersama anak-anaknya. mungkin part tu mmg buat puan liyana tersentuh dan hilang sabar.

    0

    0
    • Anonymous says:

      dia anak luar nikah kot. mak jenis kaki ronggeng mcm si aura pemutih palsu tu…

      0

      0
  51. Woman says:

    Astaghfirullah…
    Kenapa perempuan sekarank sanggup buat kat kaum sendiri macam ni?
    Dah xde hati perut ke sampai sanggup buat macam ni?cuba kalau diri sendiri y kene..mesti xsuka kn? kalau xsuka jgn lah buat. kalau xkesian dekat perempuan tu pun..sekurang-kurangnya jaga lah aib mak dan ayah..xkesian ke kat diorank sbb automatically mak n ayah akan dpt tempiasnya..what goes around comes around..kalau cara mcm ni nk dapatkan this so called mr. ‘rich guy’/ mr. R..nnt suatu hari..dy akn buat bnda y sama dekat kau bila ade perempuan lain y dtg sbb ternyata sekali dy hanya jatuh cinta pada wajah shj bukan pada kebaikan hati y mulia y ada pada seorang perempuan..

    #xtahunilaikacaataupermata #menandwomenthesedays

    0

    0
  52. eish says:

    aritu nampak hanez suraya dgn laki dy lepak makan nasi lemak antarabangsa , dok table sbelah je , laki dy mmg kaya pky porsche panamera , heyylahh artis pempuan mmg tipikal HIMPIT lelaki kaya .. sabar yea kak , percaya dgn ketentuan ilahi , mgkin ade yg lebih baik menanti dipenghujungnya , ALLAH swt sebaik-baik perancang dan maha mengetahui ..

    0

    0
    • ye kaa says:

      alarr..setakat panamera bayar instalment ape kelass..nak belagak kaya ngorat pompuan cantek…puiih

      0

      0
    • Beautifool Liar says:

      Ala kalu tengok kaya lagi adik beradik naza tu tapi xde la plak kluar cerita macam2 cam Mr R nih..yela melayu baru nak naik kaya, mula la lupa daratan..kalu yg mmg dari dulu kaya xheran pun pompuan cam hanez ni..

      0

      0
  53. BIo Stemcell #1 says:

    Fazura tak sejahat ni…nasib baik aku tak guna aurawhite…. hehehehehehehehe

    0

    0
  54. pancungkontoldia says:

    gi mampus lah..satu lagi jantan melayu BANGSAT of the highest order. Kalo sayangkan bini gemuk kurus pon tetap sayang. Ingat jasa dia, ibu kpd anak2 mu. Tengok bangsa asing punya cara kesetiaan. Mamat melayu tak reti menghargai isteri bab dia tau dia bole 4. Macam mana bole itu dia tak kesah asalkan dapat main bnyak2. Sudah lah semua pon bab NAFSU. Tak reti control kontol. Yg betina melayan lupa daratan, tak sedar diri si mamat akan buat kat ko juga mcam mana dia buat isteri dia tengok aje lah nanti. Sekali menipu memang tetap PENIPU. Dah dasar jantan SUNDAL! Kalo aku si Liyana, pancung aje anu si suami jalang CURANG tu kasi anjing kurap makan.

    0

    0
    • Zorr0KL says:

      lelaki indon cam kamu….bau ketiak. busuk…

      0

      0
      • bekaskami says:

        haha..lelaki malingsia lah yg paling gile2 dgn bibik2 Indon kami. Ketiak busuk tidak mengapa dong. Tapi tidak tau kah kamu selepas kami sudah tabur korang yg menjilat…… enak ye……KKKKKKKKK

        0

        0
  55. Puiii says:

    Bl suami menggatal isteri jugak dipersalahkan…fyi perempuan @ isteri yg cantik bergetah pn boleh dirampas.isteri tu kdg x de kurang layanan, cantik dsb tp hati lelaki kalau nak berubah sekelip mata je.

    Dan tlg igt, kalauoun isteri tu gemuk itu pengorbanan dia, sanggup mengorbankan bentuk badannya demi memberi zuriat buat suami tercinta. Mana ko tau dia x jaga penampilan? Mgkin dia dah cuba kuruskan badan tp tak berjaya…mungkin dia nak kuruskan bdn tp suami x support mcm anta g slimming ke gym ke…perkahwinan itu lebih dr sekadar rupa paras dan fizikal. N kalau tgk SANG suami pn xdelah hensem atau fit mana…bkn ala2 aaron aziz ke adi putra ke..stakat akaun bank yg fit.

    Bodoh mana lah bg statement asek nak salahkan isteri. Ko bajet ko hot sgt la? Lahaaaar sgt

    0

    0
  56. kiah pekasam says:

    kesian nya si bini dia… kalau aku pun marah main post2 gmbar anak aku kat ig.
    nak laki aku ambik laki sudah la. tak payah la kacau anak2 aku. semua org ada tahap sabar jgk wehhh… palatiauuuuu

    0

    0
  57. ms88 says:

    jgan buang masa lagi dgn keparat ni lah Liyana. Pasang badan, jaga diri cantik2. Go live a good fun and happy life. Suami curang kaki memantat cam ni tendang forever aje. Ada bekal yg pait utk dia tu nanti ,kan selalu camtu. – tungu dan lihat dan ketawa berbahak2 nanti ye dik. Love yourself first! Jantan ni kalo kita kasi muka berdedikasi sangat pon bkan dia tau appreciate. Macam2 helah lah kalo dah mata keranjang padahal diri sendiri pon kekurangan.

    0

    0
  58. Liyana Manan Mcm Badak says:

    Liyana Manan…tak cantik…macam maid Indon……

    0

    0
    • Yg Sebenarnya says:

      Hanez Suraya tu GRO tapi berlagak je artis. Dasar artis murahan. Eeeeee…..

      0

      0
    • melayumudah lupa says:

      aku harap ko bukan Islam sebab kalau orang Islam takkan sewenang2 nya mencaci kejadian Tuhan..umpama ko menghina Tuhan jugak..cantik buruk Allah yang jadikan, bukan orang tu sendiri minta…. dan Allah jugak boleh tarik kecantikkan dgn sekelip mata,

      0

      0
  59. akaq pot pet says:

    Kepada liyana, berdoa banyak2 minta petunjuk. Jangan diikutkan sangat hati.. R tu suami awak, hak awak, tolonglah pertahankan.. jangan mudah menyerah.. Now, dia tengah mabok asmara dgn betina lain, semuanya cantik dimata dia..takpe..awak sabar..akaq harap, awak tak payahlah mintak cerai, unless dia yang ceraikan awak, bermakna sampai disitu aje jodoh awak. Ini dugaan Tuhan untuk awak, bersyukur dan redha sbb Tuhan tak bagi dugaan hebat lain macam kene penyakit kronik ke etc.. Kalau dia nak kawin lain, redha aja, serahkan pada Allah, mungkin itu jodoh dia, tapi akaq yakin lama kelamaan lelaki ni akan sedar mana kaca mana permata, Kalau die ceraikan Liyana, redhakan jugak, sebab itu dah tertulis dan InsyaAllah itulah yang terbaik yang dah ditentukan untuk Liyana. Akaq harap Liyana banyak2 kan berdoa, berzikir, dan mengaji untuk tenangkan hati. Hanya itulah pengubat jiwa lara kita, tak ada yang lain.

    0

    0
  60. Hanez Muka Cam Bapok Badak says:

    hanez muka cam pondai ni pun jantan nak? x paham aku la.

    0

    0
  61. Senyum says:

    Ni Hanez Suraya keee??? atau Mr. R ?? atau kedua-duanya sekali.. sambil komen dok gelak terbahak2??

    1. Liyana Manan Dah Gemuk
    2. Liyana Tembun
    3. Liyana Manan Mcm Badak

    Bertaubatlahhhhhh…. Sekarang kamu gembira sakan… syiookkk tgk org lain terseksa… Jangan sampai satu hari nanti, Allah turun bala.. Kamu pergi dengan sia-sia!

    0

    0
  62. Ruby says:

    Tak sanggup nak terus baca komen2 korang…menggerunkan…komen la dgn cara berakhlak…perlu ke memaki hamun?

    0

    0
  63. checkmate says:

    Biarkan si luncai Man Whore dan labu cibainya terjun ..biarkan…biarkan! Utang beli kete canggih demi utk melaram mengorat/mengoda jgan tak bayar juga sekali dgn nafkah anak bini ye bang.

    0

    0
  64. duit ko tak bawak masuk kubur says:

    Kesian.. Dah lumrah jantan hidungnya belang.. Pantang duit tebal ada sahaja mata memandang.. Bila si cantik gebu yg dulu mula berkedut, si jantan mula pasang angan menambah satu.. Si cantik yg dulu mula di hamun.. Si cantik yg baru mula di lamun..

    Sanggup kawen duda anak 8 sekalipun asalkan poket tebal.. Itulah artis konon.

    0

    0
  65. kelabmember says:

    Liyana tuntut sampai benkerap jgan lupa ye. Lepas tu contact kami kita gi enjoy hiburkan hati. Bukan satu aje jantan dalam dunia ni. Lets go girl.

    0

    0
  66. Matkelengtong says:

    hanez, suami akak aku – still available- jalang kemaruk jugak tgah mencari pepet. ko tak mau ke. Betina gedik muda macam ko lah dia minat sangat. Dia kuat berlagak,pakai jenama , main golf , gi melalak karaoke, merayau malam2 macam bujang senang tapi poket habuk pon tarak. Nanti bila ko dah jadi bini dia ko tolong lah dia bayar hutang2 dia.

    0

    0
  67. MAXMORA says:

    fake..putih sebab aura white ..hidung bedah/botox..nak cantik..tapi kacau suami orang APA KLASS !!

    0

    0
  68. belle says:

    Teruk perangai fazura,teruk lagi perangai hs….,suami org pun mau dirampasnya….,tak laku sangat agaknya huhuhu….kesian ….perampas tahap jembalang .

    0

    0
  69. xoxo says:

    BIADAP NYE PEREMPUAN BERNAMA HANEZ SURAYA….perempuan murahan

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      EXTREMELY AGREE!! I HATE HER SO MUCH!! FUCKING FOR HANEZ SURAYA!

      0

      0
    • Hayrin Matahir says:

      Agree!!

      0

      0
    • Elly Mazlein says:

      Setuju dengan kata-kata awak! Saya bukan sahaja cantik dan comel tetapi juga saya memang seorang Melayu yang bersopan santun, bukan macam dia yang perasan sundal itu.

      0

      0
  70. xoxo says:

    HANEZ SURAYA PEREMPUAN MURAHAN. + MR.R kaki perempuan

    0

    0
  71. isteri n0 1 says:

    nk poligami tkpe..tp biar berhemah
    tkyah dok canang,toksah dok g bercuti berdua bagai..dok tayang gambar
    yg jantan tu relaxx jer
    hanez yg lebih2
    tkpelah..habis rete esok pandaila hanez godak jantan lain plk
    masa tu br terhegeh2 balik ngan bini lama
    dh bnyk kes jantan lupa daratan jadi cam tu

    0

    0
  72. cHe suE says:

    Kuatnyer hati seorang wanita. bertubi-tubi dilukai tetap tabah. tapi biler lihat anak sendiri dipergunakan hati ibu mana yg tak terguris? sampai hati HS buat mcm ni. ingt HS dunia ni ada karma. hari ni awak sakitkn dn runtuhkn rumahtangga org esok lusa awak akan rasa bnd yg sama. Pada puan LM sabarlah selagi boleh sabar kerana Allah itu bersama dgn org yg sabar.

    0

    0
  73. macam2 hal artis ni.. hu3…

    0

    0
  74. asna says:

    perempuan yang hebat takkan menangis utk lelaki. perempuan yang baik akan menangis sebab perpisahan

    0

    0
  75. geram says:

    dasar retis sendu

    0

    0
  76. cicie says:

    nauzubillah. apa2 je,klu mcm gni terus xlawa muak org tu. zaman skg… byk2 laki… laki org jg yg hs berminat. dosa pahala kita xnapk. ikut perasaan,hati,nafsu memang binasa la Hanez aurawhite,boooiiikooottt.

    0

    0
  77. migrain says:

    hs ni mmg menjijikkan btl..jijik sejijik jijik nyer.. puan hrp byk sbr nyer..kalu laki puan ble bt puan cm tu, hs pn akn ade glrnnyer..biarlah die nk rase naik perari.awi rapael takdo..kui kui kui

    0

    0
  78. pening laaaa says:

    Dalam Islam tiada perkataan “perampas” suami boleh nikah 4 org jika dia mampu, yg salah si suami ni, bodoh dan tidak bertanggung jawab

    0

    0
  79. bob says:

    Kenapa la ada artis macam ni. kenapa la suka nak menjatuhkan maruah sendiri. cuba fikirkan apa perasaan anda jika suami anda dirampas oleh peempuan lain. apa pun ingatlah bahawa hidup ini umpama roda. ada masa kita di atas dan ada masa kita di bawah. mungkin hari ni anda rampas hak orang. tak mustahil suatu hari nanti hak anda pun akan dirampas orang lain.

    0

    0
  80. Neosaladin says:

    Nak bermadu tu mampu ke? Kena mampu dari segi agama dan harta. Kalau belum kahwin dah pegi melancong bersama, nampak sgt kurang mampu dari segi agamanya. Biar la, Perempuan jahat berpasangan dengan lelaki jahat.

    0

    0
  81. nana says:

    liyana perlu report pejabat agama kerana ada pihak ketiga mengganggu rumahtangga,pihak ketiga boleh didakwa di mahkamah.u must fight ur rights hingga titisan terakhir.maybe ur husband angau dan leka..bukti dah ada yg hanez menyebabkan rumahtangga kamu goyah..

    0

    0
  82. Pucuk Kayu says:

    Kalau aku kaya…hari hari hari raya…ahaks

    0

    0
  83. akuwanita says:

    a jalang..will be a jalang..enough said..

    0

    0
  84. Kicap ABC says:

    korang ingat tak dalam melodi hanez ada cakap ‘kalau betul dia suami orang, xde pulak saya kena kena serang oleh isterinya dan kalau betul dia masih suami orang, saya dengan rela hati akn mengundur diri’.

    lebih kurang macam tu la, kita tengok adakah hanez akan mengotakan cakap2nya atau itu sekadar propa je. jeng jeng jeng

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Program MELODI di TV3 siapa lagi nak tonton.. Portal hiburan kan dah banyak.. Buat apa lagi tonton segala macam rancangan hiburan..

      0

      0
  85. penyokong liyana manan says:

    sabar ye akak liyana….berdoalah kerana doa orang teraniaya akan termakbul….
    kalau saya jadi akak sya doakan supaya mr.R jatuh miskin kerana dia tak menghargai pengorbanan akak…dan sya akan doakan hanez suraya sedar kesilapannye dan mohon maaf secara terbuka dan kahwin dengan mr.R yang dah xde ape2..tengok lama mana…hehehe….dasar hanez suraya tak ada hati perut….harap muka putih tapi hati hitam dan gelap gulita….

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      Ya! Kalau saya, bukan sahaja kulit cerah tetapi juga hati putih dan cerah, bukan macam dia yang perasan sundal sekalipun kulit cerah..

      0

      0
  86. Za says:

    Sudah2 la tuu hanez.. jika betul anda ingin berkawen dgn kekasih buat la dgn cara baik..tak payah nak buat kontroversi yg kesudahannya akan U-turn kene awak balik…lebih baik awak diamkan diri… pujuk dan nasihat kan kekasih lepaskan isteri dgn cara baik.. jaga hati bakal bekas isteri..awak juga sepatutnyer menghormati puan Liyana…setidak2 nya hormati beliau sebagai seorang wanita yg telah mengundurkan diri demi memberi laluan “kebahgiaan” kepada anda …

    Pada Puan Liyana.. bersabar la..ALLAH SWT Maha berkuasa… sesungguh nya anda seorang WANITA yg sungguh HEBAT di mata saya..kesabaran yg ditunjukkan hanya ALLAH yg dapat membalas nyer… anda la WANITA sejati…

    Pada BF Hanez aka Mr R, sila la bertindak seperti seorang lelaki sejati..jikalau sudah tidak cinta kan isteri anda, pulangkan beliau dgn cara baik seperti anda mengambil nya sebagai isteri dahulu..jaga hati beliau, at least bukan lagi sebagai isteri, tetapi sebagai seorang WANITA / IBU yg telah bermurah hati bertarung nyawa melahirkan anak/zuriat anda ke dunia ini…

    0

    0
  87. azreen says:

    Baru je ko pregnant kan bini kau, pastu cari betina lain. Jantan sial!! Anak kedua tu kecik lagi dowh!!

    0

    0
  88. Anonymous says:

    Isteri menutup aurat n cantik,,, xpe kak in sha allah ada balasan pd dia nanti

    0

    0
  89. nk kawen sgt kan..... !! says:

    sorry to says… ni lah Melayu.. :P
    hidup susah same2, dah senang ditinggalkan, dipulaukan, dikecewakan dan dilupakan!
    klu dh name lelaki yg x kenang budi, yg berlagak hidup dah senang, yg konon2 kaye raye…
    encik abg oiiii…. Dunia ni sementara… klu x hargai segala nikmat yang diberi oleh-Nya,,
    jgn menyesal putaran bumi awak yg akan tergolek.. sudah jatuh nnti tangga yg timpa dan skrg yg disyg2 sgt2 ketat2 pun x pandang awak lg tau…!!
    lelaki yg x pernah pijak dibumi nyata mmg suke kate dia mampu, dia boleh kawin lg, dia boleh memiliki ape yg di inginkan…. realitynya………..
    nafsu serakah ko jer yg bermain di minda,, semua tu arahan Syaitan!!
    cer tanye En. Abg nie, die igt x mcm mane die boleh “kaye Raye” skrg ni?…
    ade die nk igt? ade die nk hargai? nk ckp bersyukur pun susah la kot…
    bukan nk salahkn LELAKI yea… maaf la klu yg terasa….
    si HS ni pun dh kemaruk sgt nk kawen…. laki org pun jd la kan… yg penting kaye raye..
    haha… ko punye la tepuk tangan,,, kan..kan..!! xmalu, xde harge diri per!!?
    to liyana,, awak isteri yg kuat, awak ibu yg tabah dan awak wanita yg bijak…

    0

    0
  90. yanz says:

    tak payah buang air mata utk jantan tak guna. bini ada lagi, tapi boleh pegi cuti2 ngan pompuan lain. utk si isteri, kalau lah suami tuh insaf & janji nak berubah…adakah puan nak terima dia lagi sebagai suami ?? pk2 kan lahhhh… kita ada kerjaya…ada anak2. upkan diri. bg suami menyesal nangis air mata darah..

    0

    0
    • Liyana says:

      oh tidak tidak sama sekali saya nak berbaik dengan suami saya .dia maseh belom bercerai dengan saya dia dah berani pergi bercuti dengan hanez tampa pengetahuan saya. dan ini sudah saya bukti kan pada semua bukan saya berbohong tapi ini kenyataan. saya akan meminta cerai dengan suami saya dengan secepat mungkin hati saya dah terluka dah takda air mata lagi . cukup lah sudah apa yg suami saya dah buat saya rela hidup sendiri tampa suami. terima khaseh semua. liyana

      0

      0
  91. borhan says:

    dalam drama jadi perampas, dekat realiti pun jadi perampas juga ke hanez??? -_-

    0

    0
  92. peah says:

    betul juga tu. kau nak rampas, rampas lah jantan tak guna tu. tak cukup dgn satu. dah tak suka lepaskankan aje. sekali kau rampas anak dia buat apa ? kau nak jadi mak tiri mithali ? oh please baik kau pi baik anak dgn jantan tu. dah bercuti sekali kan ? haa buat terus. pompuan gatai. hang tggu satgi org buat kat hang baru ahng tahu rasa.

    0

    0
  93. lalalililulu says:

    sian kau R..dh elok2 dpt bini pakai tudung, tutup aurat, boleh plk kau cari ppuan yg terdedah xckup kain mcmni..sedih aku tgk kau R..byk kau tnggung dosa..

    0

    0
  94. Anonymous says:

    sian kau sbnanye R..dh elok2 dpt bini pakai tdung, tutup aurat, kau pg cari minah mcmni pakai smpi nk nmpk bontot..sian kau tnggung byk dosa…huhu

    0

    0
  95. Cintra says:

    Dunia ni ada karmanya. Bergembiralah wahai suami dgn tindakan memijak maruah isteri mu masa dia sedar.tuhan masih lagi ada.mungkin inilah masanya tuhan tunjukan siapa lelaki itu sebenarnya.rezeki dan kekayaan itu mungkin dr liyana. Inilah lelaki hanis madu sepad di buang. Hanez suraya..lukakan hati wanita lain. Smpai masa…kau pasti lg terluka. Terimalah takdir ketika itu. Bukan nafsu semata mata. Berpeluk sakan dgn laki org. X malu betul perempuan nie.

    0

    0
  96. pelangi says:

    what can i conclude here, kak liyana ni sgt positive orgnya. x serang2 bersbr. dan apa yg dia ckp xmengelabah. nmpk educated. nak slh kan hanez sorg xbole. klu hanez xmengoda, dan suami dia x melayan x jadi mcm ni atau mungkin kak liyana x pndai jaga, hanez lg pndai jaga suami dia. mungkin. lelaki dpt brg baru seronok lah, yg lama dah x nmpk dah, main campak. mungkin dah xda jodoh. tp sebelum musnahkan rumah tangga org, fikirlah anak2 terpisah dr mak bapak. kesian kt bdk2 x berdosa tu kecik lg jd mangsa.. hanez awk tu prmpuan, sekarang Allah byr cash je. x takut ke? cinta mcm mana pun, mengalah sbb si dia dah berumah tangga jgn nk runtuhkan masjid org.

    0

    0
  97. kupu-kupu says:

    …duit punya pasal….maruah pun hilang…..#kalau aku kaya…..lalalalala

    0

    0
  98. Bunga says:

    Serius respect kat liyana..Even laki dia buat mcm tu dia still bersabar n menjaga aib suami dia..ni lah wanita yg patut laki dia jaga bukan mcam hanez buka pekung sendiri..Sengal juga statement minah ni kata pic dia n anak liyana xder caption apa2 kat insta..Memang la xder caption tapi minah ni dah buka aib liyana yg penat2 cover si laki dia n masalah rumahtangga dia..Xpasal2 semua org tau n malu dia menanggung aib..dah la laki kena caras pastu dimalukan..suggest liyana saman malu jer kat si hanez ni..saman juta2 smpi bankrap dia ngan laki dia..biar laki dia tgk hanez tinggalkan dia ker x time tu..tgk mcmn dia nak build balik hidup dia bersama mcmn yg liyana buat..time tu baru hanez n laki dia tau langit tu tinggi ker rendah..

    0

    0
  99. Hi says:

    Pompuan jalang si hanez ni. Perampas lagi peniru… Sian isteri..

    0

    0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Betul kata-kata awak! Chef Wan ada kata dia perempuan sundalan tempoh hari.

      0

      0
  100. mira says:

    Makan aurawhite, muke cntik2x, kulit gebu2x, hanez dapat suami orang yg tua nie jew?…. baik xyah pkai aurawhite…. ingatkan da cntik2x, putih melepak nak dapat anak raja brunei ka, putera arab ka, nie x… dapat suami orang ja hahaha…setakat nk rampas laki orang baik xyah pkai aurawhite, pkai sabun popinjir je la huhu…

    0

    0
    • asdfcgvhbjnk says:

      mkn aurawhite tak smestinya licin mulus. tu smua edit guna camera 360 derr. aku amik aurawhite tetiba tmbuh jerawat halus halus. tak habis pun terus bhenti. kwn abg aku pon same. sampai kena pegi clinic pakar kulit. tu la jgn nak pcaya sangat

      0

      0
  101. Sunnytribe says:

    Berlakon x seberapa..melaram je lebih..kontroversi je lebih..hmmm..org2 mcm ni patut dah tak ada dalam industri…hmmmm….

    0

    0
  102. Komen sikit says:

    Mr.R…
    Aku tgk ko ni xdela hensem pon..dh dpt isteri cantek (bg aku la..korang rasax cantik lantak kome la) pon x reti bersyukur..kalau ade pn kekurangan isteri ko yg buat rumah tangga ko jd huru hara..tanggungjawab ko utk betulkan dia..bukan pegi cari pompuan lain…ak rase si liyana ni 10x ganda lg cntik dr hanez…x paham aku ape yg ko nmpk kat hanez tu! Haishh!

    0

    0
  103. Anonymous says:

    sweet liyana ni. masa nangis pun npk ayu dan ada kelembutan. si hanez ni nak sama macam zarema jgak nak lelaki berpangkat 2 anak. dua-dua anak lelaki plak tu.

    0

    0
  104. Fishtail says:

    Babi punya jantan. Aku lagi nak salahkan jantan tu drpd hanez, tpi dua2 mmg salah. Laki tu paling salah. Laki yang sejati takkan tergoda dgn prmpuan murahan mcmtu. Skrg bru tau spe suami awak yg sebenar. Dah nampak kebenaran. Kalau Hanez tu tkde pn, laki tu tetap laki bodoh.

    0

    0
  105. Anonymous says:

    hanez suraya ni tak cantik pun,gatal yang lebih,lelaki bodoh je yg nakkan dia ni,dara lagi atau tidak?? ingat lg gambar di pulau tioman dulu?? kalau tahap tu mmg confirm…suami liyana ni buta,tgh mabuk+gatal,nanti habis duit kau kena kikis lari la hanez tu

    0

    0
    • Elly Mazlein says:

      Memang la.. Saya lagi cantik dan comel daripada dia sebab dia perasan sundal..

      0

      0
  106. sisterazzi says:

    Mr R = Romie nama dia..

    0

    0
  107. Natasha says:

    Kesian si isteri setia di sisi dari saat suami tak punya apa2 hinggalah berharta. Bertarung nyawa melahirkan zuriat2 hasil bersama si suami demi membina sebuah keluarga. Bila si suami dah hidup senang dan mewah isteri pulak dipulaukan. Inilah realiti nasib insan yg bergelar wanita. Bersabarlah Liyana. Allah sentiasa bersamamu, bersama kita.

    0

    0
  108. miss h says:

    tak pe akak..banyakkan bersabar. ingat, lelaki yang baik hanya untuk perempuan yang baik dan begitu juga sebaliknya. biar menangis sekarang, tapi siapa yang tahu, akak adalah orang terakhir yang akan tertawa..hilang lelaki yang macam tu, mungkin akan dapat lelaki yang lebih baik dan belum tentu dua ekor tu akan berbahagia hingga ke syurga kalau hidup bertuhankan nafsu. kadang2, kat dunia pun Allah dah bayar cash. cth:Dulu tu, siap Datuk K sumpah berbagai yang rumah tangganya retak bukan kerana CT, tapi hingga sekarang pn masih tak ada anak. Dia nak Datuk K, dah dapat, bolehlah rampas2 tapi anak?Sorry, maybe not!Itu kerja Allah, so akak, banyakkan sabar dan berharap hanya pada Allah.

    0

    0
  109. Anonymous says:

    kalau tengok kan wajah isteri Mr. R ni pun dh ada iras2 hanez suraya.cuma touch up sikit je terus dah cantik macam artis. tp lagi cantik sebenarnya wajah isteri Mr. R.nampak sgt natural beauty dari rupa mayat,lesu je.sape setuju??

    0

    0
  110. kasiAJARabis says:

    Hanez, yg tua mengatal tak sedar diri ni ko nak jugak. Ni tengok pon dah tau – jenis sat lagi kena makan pil kote tiap2 hari kalo tidak tak tegang lama bab mengatal sentiasa. Ko kena makan luar pulak.Ok camni. Ko kikis dia habis2 lepas tu ko bukak business sendiri, lagi kaya. Liyana pulak ko ambik selagi mana yg bole. BENKERAP kan jantan SUNDAL baru dia reti bahasa nanti. Tayang lah muka dia supaya semua ppuan di Msia ni kenal dia dan menjauhinya. Mungkin dapat bibik Indon /Filipina/sundal siam idaman nanti….HAHAHAHAHA

    0

    0
  111. nino says:

    hanez, hanez

    remember what u give u will get back. Karma is always there dear.
    lelaki sekali perempuan try boleh tolak lagik ni kot dah berkali si hanez ni goda dia memang last2 terjunam la dalam pelukan si hanis ni.

    that’s why la kalau husband dah start bawak sana sini handphone dia, wife better check because of this la.

    hanez i believe it once u are bitch forever you’re bitch. :)

    0

    0
  112. HanezSooRAYA Cantek Sangat says:

    ALAAAA.. U ALL JELES KAN HANES DAPAT JANTAN KAYAAA !!!
    WHATEVER !!! YANG PENTING DIA CERAIKAN BINI DIAAA… HANES SENGAJA UPLOAD GAMBO NGAN ANAK2 DIA PASAL BINI DIA TUH SABOOO JER WHENEVER DIA DPT GAMBAR HANES BERCOTI NGAN LAKI DIAAA, DIA SENYAPPP JEEE… SENANG JEER NAK BUAT BINI DIA MARAH… KACAU ANAK2 DIAAAAA…. hik hik hik… YANG PENTING HANES DAPAT LAKI KAYOOOO… u oalllllsss ADER ?????

    0

    0
    • Bweeerrkh says:

      bweeerkkk….. simpan lah JALANG kaya ko tu. Sikit pon tak jeles. MENYAMPAH ada. Aku dah kaya tak perlu menyedut jantan sundal PENIPU anak bini. Taik punya akhlak. Good luck and all the best to you ye ;)

      0

      0
    • Sabri Ali @ Nick says:

      Taik la kau!!! Dasar sundalan!!

      0

      0
  113. eyka says:

    tolonglah hanez, fikir la psal perasaan orang. aku memang takkan tgk cerita kau berlakon

    0

    0
  114. pelangi says:

    Aku kenal Liyana. Tak la rapat pun, satu skolah tapi kelas lain2. Apa yang boleh aku cakap, dari apa yang aku tahu, Liyana ni sweet je. Ada lesung pipit dua2 belah kalau tak silap (maap le… tak berapa nak ingat sebab dah lebih 10 tahun keluar skolah hehe). Dan bagi orang2 yang komen cakap Liyana ni should make over, dress up la whatsoever, meh sini aku nak cakap. Liyana ni memang seorang yang dress up masa dia belasan tahun dulu. Cun orangnya, lawa. Tinggi lampai, slim macam model. Memang pakej.

    Mungkin lepas dah kawin ni, dia slow down la. Taknak la terlalu over dlm dressing, lagi2 jadi ibu.. mestilah lain pulak cara pemakaiannya. Takkan nak pakai macam si Hanez tu plak kan…

    Walaupun lain2 kelas, kitorang slalu senyum je kalau selisih. Lepas dah beberapa tahun keluar skolah, masa aku nak kawin, dia ada msg aku kat FB, ucap tahniah dan tanya kabar walaupun kami jarang cakap masa skolah dulu. So kat situ dah nampak Liyana memang sorg yang sangat baik.

    Bila aku dapat tau berita ni, memang sangat terkilan sbb husband dia sanggup buat mcm tu. Tapi, Liyana, apa2 pun semua ni ada hikmah kan. Pedih dan sakit sangat bila jadi semua ni kat kita. Tapi kuatlah demi anak2. Kesian diorang.

    Liyana, be yourself. Banyakkan mengadu pada Allah. Tunjukkan pada husband Liyana yang Liyana boleh hidup berdikari. Serlahkan keyakinan Liyana, sebab itulah kunci kecantikan seseorang wanita. Tak payah nak ikutkan style si Hanez tu. Ingat lawa sangat agaknya. Liyana lagi lawa sebenarnya. Luaran dan dalaman.

    Tabahlah sahabat.. :)

    0

    0
  115. Reena says:

    Nama Romie..perangai Romie-o..kesian kat isteri yg sesama susah payah mengumpul reta..yg memperabiskannya betina garik x tau malu brnama hanez lobos..kalau skang ni dia leh wat kat isteri dia camtu, aku x heran dia leh wat yg sama kat hanez..it is just a matter of time..tunggu la hanez lobos..wat goes around, comes around..x guna hidup dgn jantan curang camni..mati makan hati..liyana manan, mmg patut anda angkat kaki..wanita bermaruah n educated xkan wat camni..hanez lobos pasni leh lah wat buat reunion dgn mak iti, fasha sendat, suckinah dan lain2 yg sewaktu dgnnya. Propa, plastik & perampas. Tahap: Tegar. Tiada penawar untuk kesundal bolongan abadi!

    0

    0
  116. mana??? says:

    mana komen aku Nara oiiii????

    0

    0
  117. Lala says:

    Hanez, kalau ko rasa bahagia sekarang ni, atas kemusnahan rumahtangga orang lain, tak lama yang ooii.. mana lah hati perut ko?? kalau lah betul disebabkan kan ko, suami isteri ni bercerai berai, anak2 dia terpaksa lalui hidup yang mak bapaknya tinggal berasingan, penuh maki hamun, bergaduh tiap2hari, naik turun mahkamah, hai la Hanez, ko tanggung la dosanya.. apalah hak ko Hanez, tayang gambar dengan anak orang tu kat IG, konon nak tunjuk ko tu caring sgt.. dah tu, belum ada apa2 hubungan, ko bercuti berduaan dgn lelaki tu, suami orang tu, berdosa Hanez.. seronok kat dunia ni, memang buat ko lalai, lupa.. tapi nanti, di akhirat, jenuh ko nak menjawab..

    0

    0
  118. Kontol liar says:

    mai sini aku nak semboh kat si mamat JALANG. Kalo dia tk mau, tau bertangung jawab tak akan jadi nya walocamna si betina paksa. Ko lah lelaki SUNDAL -BANGSAT JANTAN CILAKA- BAPAK AYAM- KAKI BETINA. Semoga BENGKERAP lah segala usaha kamu tak kedepan. Akhirnya duduk merempat harapkan belas kasihan org. SETAN! HAAAKKK PTUIIINHH

    0

    0
  119. Seseorang says:

    Bila da jadi kes mcm ni barulah aku paham kenapa si Awi Rafael nyanyi lagu ‘Kalau Aku Kaya’ sah2 la si Hanez fake ni nak laki kaya .. sbb tu dia tinggalkan si Awi Rafael.. begitu murah maruah kau Hanez fake.

    BTW.. Be strong ye wife Mr R.. ingat ye Allah bersama dengan org yg teranaya .. Suatu hari nnt Hanez n si R akan dpt balasan.. walaupon terlepas drp balasan dunia ..takkan terlepas drp balasan akhirat ..

    0

    0
  120. Mastura jebat says:

    Hmm….bissnesman melayu mcm ni la…masa baru bermula dgn bini..usahasama..masa pakai posche cayern Oren still ngn wife…jumpa kt kedai makan @ subang jaya dlu pn still bwk wife&anak2..now pakai Ferrari kepit kehulu kehilir artis pulak..angkut smpai Bangkok,hongkong,,bagai…hmm..so..moral off the story..utk ladies2 isteri2 diluar sana..semasa tgh bahagia..letakkan sume Nama sndiri sebagai pemilik terhadap harta2 sepencarian..waima tgh happy bahagia bulan madu sekali pon..sbb pendirian jantan2 ni bila kaya Akan goyah dgn perempuan yg seksi dn cantik..so..sediakan payung sblm hujan..hai..romie..romie…bekas awie rafail pn nk..

    0

    0
  121. Anonymous says:

    kalau aku pompuan kaya…aku pasang jantan 2,3….biar laki ku merana…pasal dulu dia buat camtu juga…bila aku pompuan kaya…aku kumpul banyak harta….letak nama aku punya….laki mesti tak lari punya….sebab dia tak ada apa-apa….bila laki ku kawin dua…aku peduli apa….dia boleh go to hell la…aku tak perlukan dia…lalalalalalala. kan best kalau pompuan boleh kawen 4.hehehe

    0

    0
  122. sufina says:

    alahai jantan CURANG mmg Sesuai dengan betina JALANG. Mmg pasangan serindit sangat.
    Buat Liyana Manan bangunlah dari kedukaan jangan bersedih sebab Allah nak hindarkan awak dari membela biawak hidup.Biar si Jalang Murahan tu rasa hidup dengan jantan curang tu…

    0

    0
  123. Anonymous says:

    Sunah apa ke bendanya
    kalau sakitkan hati Isteri
    Gara2 nak kahwin lagi satu
    sanggup memaki dan menipu isteri…

    Tu maksudnya NAFSU…

    0

    0
  124. Sab D USJ says:

    Nasihat saya kepada Liyana Manan jangan mengalah! Ambil tindakan mahkamah keatas Hanez Suraya ini. Jangan ingat dia boleh sewenang-wenangnya merampas hak anda. Apa yang sepatut menjadi milik anda harus dipertahankan. Geramlah dengan wanita seperti ini. Harapkan muka saja yang cantik. Tapi tiada berhati perut dengan kaum sejenis. Banyak lagi lelaki bujang serta berkedudukan tinggi yang boleh dijadikan teman hidup. Kecualilah diri tu kalau dah tak berharga lagi… Faham-faham saja ler..

    0

    0
  125. Hanes Suraya says:

    heheheeh

    0

    0
  126. Kak Mala says:

    Hanez >> Kita sebagai seorang wanita tidak patut melukakan hati seorang wanita kerana cukuplah lelaki yang membuat begitu. We have to put ourself in the other woman’s shoes. Tolong lah jangan pakai perkataan ‘dah takdir nak buat macam mana..?’ sebab banyak yang boleh dibuat…jangan layan je dan jangan gatal2 rampas laki orang.

    0

    0
    • lady says:

      betul tu kak mala. even sy belum kahwin sy nk tegur jugak kepada diluar sana. dah tahu kita rampas ambik orang punye. takperlulah tnjuk dekat umum. rasa lah perasaan wanita yg awak rampas suaminya itu. sakit nya hanya ALLAH yang mengerti. tolong jangan kejam sangat cuba ada hati dan perasaan. kita sama sama perempuan. bagi lelaki pulak kenapa perlu bertindak begini? kamu sepatutnya menjadi khalifah. buat cara baik mesti wife kamu takbuat statement mcm ni. buat apa nak tunjuk bahagia kita yg menyebabkan kesedihan orang? bahagia ke yang akan kita capai jika membuat seseorang mengalirkan air mata? hurm. sabarlah wahai wanita. wanita itu kuat. sabar akak.

      0

      0
      • alinali says:

        ye sy stuju ngan kak Mala ngan Lady… bile berlaku mcm ni ayt selamat yg digunakan adalah “sudah takdir dan dah jodoh” seolah2 menyalahkan takdir Allah…tp dlm masa yg sama mereka lupa kenapa Allah swt mengurniakan manusia AKAL/OTAK.. Allah sbnrnye menyuruh kita berfikir/gunakan akal utk memilih jodoh kite… bg sy jodoh yg kekal sehingga akhir hayat kita itulah jodoh yg Allah berikan kpd kite.. sebab itulah Allah kurniakan akal utk kita memilih jodoh yg terbaik utk kita….

        0

        0
      • Elly Mazlein says:

        Saya pun setuju dengan Kak Mala dan Lady sejuta kali!

        0

        0
  127. mazizul says:

    perempuan sundal akan di balas di dunia dan di akhirat..

    perempuan baik tak layak untuk suami yang jahat..

    dunia itu adil..

    moga puan ni tabah dan doa banyak2.. kami rakyat malaysia sokong puan mangsa aniaya :)

    0

    0
  128. fareez says:

    kenapalah lelaki dalam dunia ada macam nie..
    always support wanita yang teraniaya..
    semoga Allah swt balas apa yg terjadi pada Hanez Suraya..
    Yang lelaki memang dayus, kau tak tahu ka yg wife ko tu masa susah senang dia ada..
    dah elok2 pakai tudung, ko cari yg buka aurat..
    semoga Allah swt limpahkan hidayah & kifarah akan menanti kalian berdua.. Aminnnn..

    0

    0
  129. dya says:

    bila berhadapan situasi mcm ni, apa yang perlu pn liyana buat bg sy adalah kekalkan jatidiri anda yang baik dan bersikap professional. orang lelaki yg tgh menghadapi ujian nafsu memang begitulah sikapnya. lupa diri seolah-olah telah dirasuk syaitan. segala yang pelik2 boleh keluar dr mulut mereka tentang isterinya. totally different! bangun tahajjud sekurang2nya 3 malam, berdoalah kpd Yang Maha Esa agar suami diberi petunjuk. InsyaAllah makbul berdasarkan pengalaman saya sendiri. Malah insyaAllah, suami akan menjadi lebih baik dr yg pernah puan kenal dulu. Jika Allah sudah merahmati atau memberi petunjuk kpd seseorang itu, tiada apa yang mustahil bagiNya. Tiada guna puan liyana menyambung atau membuat kenyataan balas lg. Biarkan mereka dgn aturcara mereka, puan ada agenda yg lebih hebat yang perlu puan buat: berDOA. ingatlah bahawa doa itu senjata orang mukmin… lebih2 lg doa orang teraniaya spt puan…

    0

    0
  130. Anti Perampas says:

    Klu aku jd akak..jgn harap la HS ni dpt sentuh anak aku…ari ni pnya artikel minta akak ni mohon maaf..ingt dia artis dia blh jer nk gunakan media cmni..so simpati dgn kak Liyana..kejam btul HS

    0

    0
  131. nadra murahan says:

    tengok je la perempuan2 murahan ni end up mcmane…yang jenis rampas2 suami org…ct…kaya duet xkaya zuriat….fasha…ada zuriat tp xhappy asik meroyan je lg dgn nora….aku pon perempuan low jugak dulu rampas suami org…end up jd la pramugari terlampau….Nampak glamer tp kulibatak je

    0

    0
  132. nadhrah says:

    hanez ni memula ckp duda anak dua..confident lak tu ckp…kat melodi lagi..tup2 laki org pulak…xkan nak tutup kesalahan sniri..ckp serupa org xde akal….xpe, what goes around comes around

    0

    0
  133. Nasi Ayam says:

    A man like this won’t change his stripes. Pompuan yg suka laki camni suatu hari nanti akan kena padah yg sama.

    0

    0
  134. kurus ensem says:

    dasar pompuan jalang… sesuai sgt watak jalang ngan ko hanez suraya… berlakon dgn reality nyer sama saja… xde beza dah mcm pelacur dahh…

    0

    0
  135. Awie says:

    ye lah kan,psl isteri pakai tudung,nampak tak seksi,yang Hanez tu pulak pelakon,tak bertudung,seksi pulak tu,dan tak pernah bersalin,ketat lah,tu yg lebih tergoda,sampaikan isteri pun di tinggalkan,kena lah gadaan dan goyangan seksi si Hanez tu,lelaki mana yg tak goyang iman..

    0

    0
  136. Awie says:

    Ye lah kan,isteri si Mr R tu bertudung,bagi si suami mungkin si isteri tu x nampak seksi dah pernah bersalin,mungkin dah ta ketat lagi,yg si Hanez ni pulak,muda lagi,pelakon pulak tu,seksi…kena pulak dgn godaan dan goyangan si Hanez tu,mana tak cair si Mr R tu,mungkin lelaki lain pun tercabar keimananan tu..

    0

    0
  137. mm says:

    akal pndek hanez suraya…ko ckp besar, xlama lg ko dp plak…Allah maha besar, ingat doa org teraniaya dimakbulkn Tuhan…ko xpenah jd isteri, ibu, jgn ckp pndai sis..

    0

    0
  138. wasajenakkomen! says:

    memang cam laha*** perangai si HS ni…ko upload pic ko ngn anak anak die xpikir ke impact kat LM nye daily life??da btol ler tu….memang ler ko tak takut sebab karma tu xde dalam islam..karma ke,kurma ke xde kuasa..yg berkuasa cuma allah..for da guy what u called mr r,i just wish good luck!satu pesanan..gunakan ape yg ade dlm kepala atas utk membuat keputusan,bukan kepala bawah!cheers..

    0

    0
  139. karma says:

    Mintak mintak la lepas cerai ni, si HS ni buat perangai tinggalkan laki tu sebelum kawin. Baru tepat dan padan muka. Dua2 kau tak dapat jantan oiii.

    0

    0
  140. pena says:

    gunalah bahasa2 yg sempurna untuk menegur…. bahasa mencerminkan diri anda… caci maki bukan penyelesain….
    pada yg bersalah pula segeralah mengesali kesilapan anda……. jgn merosakkan rumah tangga org… segeralah bertaubat….. renung renungkan….

    0

    0
  141. Anonymous says:

    Dasar laki x sedar diri x cukup bini sorg nk tmbah lg sorg…nanti hanez pun akan mrasa jgk bila mr.r dh jumpa ppuan lg cantek dr hanez

    0

    0