Written by AbangNara | April 9th, 2014

Cubaan menyelesaikan kes saman malu secara baik antara Hanez Suraya dan pembantu peribadinya, Mohd Fairus Mohd Lazim gagal diselesaikan secara baik melalui proses mediasi. Hanez Suraya sebelum ini menyaman bekas pembantunya itu berhubung kenyataan memfitnah menerusi laman sosial. Kedua-dua pihak tidak bersetuju dengan terma penyelesaian sekaligus menyebabkan kes ini akan dibicarakan.

hanez suraya

Untuk makluman, Hanez Suraya mendakwa bekas pembantu peribadinya itu telah memfitnah dan mengaibkannya menerusi laman sosial Instagram menerusi akaun ‘DashaSultan’ dan Twitter menerusi akaun ‘Dasha_Sultan pada 30 September hingga 15 Oktober tahun lepas. Perkataan-perkataan fitnah itu membawa maksud bahawa dirinya merupakan seorang pelakon yang sombong, kedekut, tidak menghormati orang lain, mata duitan, lupa diri, sering bermuka-muka dan tidak berfikiran matang.

hanez suraya

Hanez Suraya menuntut ganti rugi khas, ganti rugi am, ganti rugi teruk, ganti rugi teladan, kos, faedah, injunksi untuk menghalang defendan daripada terus menyebarkan fitnah terhadapnya dan lain-lain perintah yang difikirkan sesuai oleh mahkamah. Sama-samalah kita nantikan perkembangan kes ini. Sumber asal Mstar Online.

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

86 responses to Hanez Suraya Gagal Selesai Secara Baik Kes Saman Malu Pembantu Peribadi

  1. Piah PumPam says:

    ADA AKU KESAH HS?

    0

    0
    • joyah says:

      nampak sgt niru gaya pazura… jaga2 ada yang merati

      0

      0
      • awek pakai bra says:

        Selfish wehhh…dia ambik laki org tak sedar diri. betul lah apa yg PA dia ckp tu.
        Dah lah tiru fazura….fazura rambut hitam, kau pun nak rambut hitam. Memang patut pun fazura block kau.

        0

        0
        • jeng jeng says:

          Awek pakai bra.. name ko tu seksi giler laaaa… ko tukar ler .. nanti ada sosiopath@saikotik@sexmaniac lain mcm kpla otak dorang bila bace name ko…… hu..hu..hu

          0

          0
        • amoi says:

          nampak gayanya dia ni akan idop sendiri..romi boleh blah.. org xnak amik duta..xnak amik jd pelakon…ko duduk umah jd maid sudah ka HS..kakakaa

          0

          0
        • minah jambu merah biru says:

          betol tu ! lov u fazuraaaaaaaa !

          0

          0
      • aini says:

        Nmpk sgt la ko ni mmg problem lah hanez…sblm ni mcm menafikan..tp sbnr nye itu la hakikat diri ko sbnr nye…org xkan ckp saje2 kalo xde sebab..

        0

        0
      • princess says:

        pergggghhhhhhh!!!!
        hidung diaaa! seraaaammmmm!
        nmpak benor fake!

        0

        0
    • jeng jeng says:

      Haaa fitnah keee…. aku tngk betul jer smua yg PA dia ckp. Nanti masuk court smua kluar lg malu… tp bab etika blh myebbkan PA dia kalah. Klu ada close cntrct lg la teruk PA Tu. Tak berbaloi klu kwn @ keja dng pompuan mcm ni.. dapat MALANG MEMANJANG dek perangai yg hancus tu….

      0

      0
    • Olga says:

      APA YG DASHA CAKAP TU BETUL LA FITNAH APANYE,HAHAHA PADAN MUKA KO HANEZ

      0

      0
    • ayam jepun says:

      I LOVE CAT .. BUT I DON’T LIKE COPY CAT !!
      GO TO HELL WAHAI POMPUAN MUKA KASAR !!
      FITNAAH APE NYE ?

      0

      0
  2. Manez Turaya says:

    Orang gelapkan warna rambut..kau pun nak gelapkan warna rambut. Obvious sangat. Hanez Hanez.

    0

    0
    • blurrr says:

      GELAPKAN RAMBUT PON SALAH!!!! APA PNYA ORG KO NIEEEE

      0

      0
      • kiki says:

        yela fazura kan gelapkan rambut.. hanez kan tiru fazura..

        0

        0
        • JoJo says:

          abis kalo aku kale rambut pn tiru fazura la? Gtu?

          0

          0
        • miss ynwa says:

          ko mmg bukan ade ciri2 keSEMUA di atas ke?choii…
          kontrak da batal , ko xde duit ……..
          ko nak duit saman plak..puihhkkk ade mr romen tu tlg ko ?
          meroyan sgt mintAk duit saman,,,
          tu la sape suh jadik pompuan simpanan, kn da jd pyedap je,
          da sedap da puas tggl laaaaaaaaa buatpe simpan lg LOLLLLLLLLLLLLL

          0

          0
        • Kopipes says:

          @JOJO..
          Masalahnya ko tu bukan RETIS pun!! Orang xkesah pun ko nak gelapkan ke, pudarkan ke..ada kami KESAH?

          0

          0
  3. juju says:

    kesian ko hanez.. mkn la maggi tu ng coke.. sesuai

    0

    0
    • JIJI says:

      weh juju tu bukan maggi la. tu pasta. harga dia lagi mahal dari maggi. peace ok. aku bkn backup dia tapi aku backup makanan tu okeh!

      0

      0
      • jaja says:

        Kah..!kah…! Kah…..! Jiji aku baru nak komen td.. agknyer si juju ni tak pena mkn pasta kot…. tp hanez ttp murah mcm magi wlpn makan pasta mahalll oppppssss…

        0

        0
    • jojo says:

      ala jiji jaja oi, si juju ni saja je perli makanan tu…

      0

      0
      • jijis says:

        hahaha…hai kembaq2 ku..juju..jiji..jaja..jojo.. jgn gado2..

        nama makanan yg dikatakan meggi tu is Spagetti Aglio Olio Seafood ye anak2..

        menunggu ketibaan J yg lelain

        0

        0
        • jajan says:

          weii nape tak sebut mee sup je?

          0

          0
        • jeng jeng jaja says:

          Sori ler kak juju… td sy nak tulis si hanez tak pena mkn kot nak menunjuk… tiba tiba mommy adk kat blakang… tak sempat nak cek balik terus tekan… sy suke linguine n angel hair pasta.. klu hanez tu kat umah jer… nasib baik tak kenal k juju .. saya blanja akk pasta tmpt special…

          0

          0
        • jeng jeng jaja says:

          Kah… kah.. jajan ko lawak ler…pasta tak de kuah…. klu mee goreng mamak tu kena ler gakkkk… hu.. hu…hu…

          0

          0
      • JIJI says:

        sian hanez yer. bukan setakat attitude dia orang bising. apa yang dia makan pun orang bising. pape pun peace okeh!

        0

        0
  4. ina says:

    x abis2 citer dia ni.. dulu dia saman sbb xde duit.. skrg x kisah la gagal sbb dh dpt romie yg kaya tu.. puihh nyampah aku tgk.. pic yg first tu mcm pondan terdesak..

    0

    0
  5. maman says:

    what hewwer.. next

    0

    0
  6. sundelbolong says:

    dah memang betul dan terbukti..x pyh la ko nak nafikan kebenaran semua tu

    0

    0
    • weng says:

      AMBOI TINGGI BETUL DARJAT KO KN NK JATUH HUKUM KT ORG “SUNDELBOLONG” BETUL KO NI…

      0

      0
  7. munge says:

    well..betul la kot ape kate mamat tu…now da terbukti perangai die n semua org da nmpk…sendiri yg bongkarkan…tp xpela cos die ne bukan tau malu pn…who care..!!!!!!

    0

    0
  8. mrs romi says:

    x pyh la ko nak saman malu bagai..dah memang ko pompuan x tau malu…maruah ko dh tercemar…gi bercuti luar negeri ngan suami org then amik pic peluk2…mana malu ko waktu tu…skrng nak lagak suci konon…puuuiiiiii

    0

    0
  9. themightydingdong says:

    konfius la muka dia ni. kat sini fulus mulus. kat PC tak berapa nak fulus mulus

    0

    0
  10. kembar hanez gila says:

    blurr ni aku rasa hanez la.. xpun romio.. hihi…. asyik nk backup je kau kan blurr… kesian ko…. oi hanez ko ada maruah ke… duduk celah kelengkang telor jantan ko x tau malu pulak…

    0

    0
    • blurrr says:

      Sorry sikit.. bukan backup tp myampah dgn org yg rasa diri mereka tu sempurna yg amat puiiiii… sblm ngata tu ingat diri sndri dlu ya! sekian…

      0

      0
  11. jaja says:

    mentang2 kawan lawyer menyaman je la keje awk yer..x sungguh org tak kate hanez..i tgk dia ok je dgn ex bff u?even ex bff u tu kaya ade bisnes sendiri(x caras laki org) ok je i tgk dasha dgn dia..?u wanna know why?sbb dia baik,even kaya tp humble,x sombong..she is one of my client last time.bukan mcm awk..sombong dan angkuh mmg dah ade dalam diri u sendiri dr dulu..nak sembang2 kena tgk org dlu kan?org pakai branded stuff duit kepuk2 nak la u sembang.udah2 la tu.

    0

    0
  12. Anonymous says:

    kalau dulu memg la kita org ni semua x percaya ngan ap y bekas pembantu ko fithnah tu..tpi skg memg benar2 TERBUKTI y pembantu ko tu cakap semuanya benar2 belaka..segala ap y pembantu ko cakap tu semua ad pakej lengkap kat ko hanez…

    0

    0
  13. adooiii..nk kutuk owg punye pasal sampai maggi ngan pasta pn x kenal…hahahaha..sy x baking hanez ekk..sy baking makanan 2…hehehe

    0

    0
  14. hehe says:

    mlm td tertengok iklan prog meletop tuk april..ada si hs ni jd retiss jemputan..muka dia teruk tul..besar2 dah jerawat dia..ish..

    0

    0
  15. Lapa la.. says:

    Adoiii lapar ni mkn MAGGI jom weiiii

    0

    0
  16. ssssss says:

    MAK AI…HIDUNG KO DAH LAIN MCM AKU TGK…TP TETAP BESAR DAN KEMBANG

    0

    0
  17. Anonymous says:

    muka hodoh , berlubang lubang.. jantan muka brlubang jer yang nak lubang kau tu

    0

    0
  18. huiiii says:

    er…nmpk sgt muke tu buat

    0

    0
  19. EH says:

    ah tak sudah-sudah lah pasal de ni..

    0

    0
  20. ... says:

    PA HZ ni pondan . pernah ada 1 pic si HZ ni bangga post dekat ig betapa seksi nya pondan itu masa depa pergi bangkok dan diategur peminat ..’lelaki yg menyerupai perempuan itu haram’ si HZ beriya2 defend PA nya kata kawan baik la.. nak buat apa geng dgn perempuan sbb pernah ‘terkena’ . ok fine.. but now apa dah jadi??? bff konon .. nx time benda tak baik jgn disokong2… takbur plak tuh…

    0

    0
    • tongcipon says:

      HZ hanis zalikha la ye…. dia ni HS hanez suraya…kesian anak pak zainal. ceh

      0

      0
  21. mak lampir says:

    sudah2 la…adik ni x habis2 nak saman bini orangla, PA la, apelah…
    betul ke decision ko ni dik?? dalam rumah xdek cermin ye???

    sendiri yang dapat malu, duduk umah tutup pintu..live your life 3thn pi keje kerani..
    esok2 kuar tv balik buatla come back orang pon dah x berbunyi..
    kesian life adik ni..muka cantik, otak cetek..

    0

    0
  22. Melati says:

    Sian tgk PA dia ni …Hanez2 ko tu cuma pelakon jer berapa lah sgt duit ko dpt, pastu pembantu pribadi ko nak saman sian ler kat dia , berapa byk ko bagi gaji kat dia…ko sendiri pun harap kan org ..nak saman PA sendiri hehe..kalo ko nak saman BF ko yg sgt lah…baru nampak ader klassss…ni PA yg kekadang dpt gaji kekadang tidak tu yg ko nak saman….maner ko punya Klassss Hanez…sian plak aku tgk Hanez ni sampai duit PA sendiri pun ko nak Saman…sian2

    0

    0
  23. sentap says:

    mak lampir, kenape dye nk pi keje kerani.. kerani keje org pndai.. dye mane pandai nyer..hohoho

    0

    0
    • mak lampir says:

      aah ek kerani pandai2..
      kite suh die keje bancuh air aje..

      0

      0
      • jeng jeng jaja says:

        Mak lampir…. Pekeja Bangla kafe aku BANCUH AIR pun pandaiii gak….. ada dgree kat Bangla.. Comp engineerng… KEJE CANTAS gakkk tp Cantas Line Internt org…. huahaahaaa.. ADA SESAPER NAK SUGGESTKAN HANES KEJE APER LPS NI.. klu BESARA jd RETISSS……?????

        0

        0
  24. Fuyo says:

    Suka dgn tema blog ni ‘marilah bergosip secara berhemah’, tapi kebanyakkan yang komen di blog ni macam kurang berhemah jer…

    0

    0
  25. POYO SEMUA says:

    MUKA HS NI PELIK..HIDUNG BESAR SEMACAM..SENYUM KETAT…KEPALA BESAR DARI BADAN..BADAN KEDING TAK SEIMBANG…BURUK JERR

    0

    0
  26. Kak peah says:

    Aku tngk pompuan skrg ni makan banyak pun masih slim.
    Kak peah ni makan satu kali pun masih belapis perut ni..

    Cam mana abg mat nk sangkut .
    Untung la kau Hanis muka pun mcm darah kacukan

    0

    0
  27. Wani says:

    kenapa hidung hanez suraya ni semakin besar?? tinggi semacam je. aku tengok hidung mak adik dia x mancung pun

    0

    0
  28. dOkToR HaTi says:

    Hmm… Ada selera makan lg.. spegeti lak tuh. Bagus2…. Ingat dh kenyang dgn cacian manusia.

    0

    0
  29. nenek cun says:

    PA adelah antara org yg rapat ngn artis…rsenye btol da PA die ckp tu…die ni mmg sombong pn..

    0

    0
  30. me says:

    AKU BOSAN DA CITE DIE NIE…… PERLU KE NK KUAR MEDIA BNYK KALI SBB NK POPULAR BALIK… OH TIDAK!!!!!!!!!!!

    0

    0
  31. Zorro says:

    camne nk selesai cara baik….
    nipu je kejenya….

    balik2, cakap org je yang salah..dia je betul..nengokla cara dia layan bini si romi tu….xpasal2 pompuan ni soh bini so romi mintak maap…. gilerr!

    0

    0
  32. Kiah Poret says:

    dah serupa pondan =/

    0

    0
    • 2mach says:

      sokong 1000%. Ada ppuan melayu punya lah tak ada konfiden kpd diri sendiri – byak mengubah itu ini ingat akan lagi cantik menawan -sampai kawan2 non aku pon kata bila tengok – dia ni ppuan ke PONDAN ???

      0

      0
  33. mulut celupar says:

    aku xkesah apa tajuk cita hanez, cuma hanez ni,btl2 fake tambah lg peniru dr hujung kaki ke hujung rmbt.terbaru, hidung dia,knp ngan hidung tu hanez?? jgn kuar statement ko pakai nose up k……rmbt pon tukar kaler gelap.pui…klu aku jd fazura pun aku tensen dgn org mcm hanez ni.

    0

    0
  34. hanez suraya gila jantan says:

    menyampah aq tgk si muka cacamarba ni….

    0

    0
  35. sudah2 la HS says:

    kita ni demokrasi, bg luahan pandangan pon nak saman ke? sah-sah la HS ni tak boleh nak terima kritikan. Perasan diri bagus.

    0

    0
  36. terang benderang says:

    tak lawa langsung lah dia ni. nampak sangat semua fake dari bulu hening ke mekap tebal. badan pon cam budak2 je .NOT a WOMAN!. Buaya darat dia kena kelengtong abis…hahaha. padan muka.

    0

    0
  37. minah jambu merah biru says:

    Padan muka lu hahahahahahahahahahahaha…….mari kite sama sama padankn muka si hanez ni satu dua tigaaaaaaaa PADAN MUKA LU HANEZ !!!!!!

    0

    0
  38. Sultan Melaka says:

    Kalau sesiapa yang juga mengaibkan dan menabur cerita..beta juga akan saman..hati2 rakyat jelata beta semua

    0

    0
  39. Akoo says:

    Tabasco sauce tu kn x halal… Kenapa makan?

    0

    0
  40. Benda Betul says:

    Fazura tu pun bukannya bagus sgt tapi at least dia punya fashion tak tiru bulat2 org lain. Yg kau ni HS, tiru sebijik, sekepok kepok si fazura! Kau kena ingat HANEZ, dulu masa org tak perasan kau tiru fazura, kau pernah cakap kat wartawan yg kau suka imej fazura! Aku ingat lagi jemah hanez oiii

    0

    0
  41. anon says:

    Nampak pelik je muka minah ni……gigi…..bila nak tunjuk gigi kau. Aku teringin nak tengok. Semua gambar2 dia takde yg nampak gigi…. Alah nara, next time takyah siar lah cerita minah ni. Kalau yg nak amik dia jadi duta produk pun tarik diri, so mohon nara pun tarik diri lah dr menyiarkan kisah minah gedik ni…

    0

    0
  42. opsss says:

    Teringat zaman2 jahiliah HANEZ SURAYA mabuk2 dalam club dulu. Time tu aku pun jahiliyah jugek tapi nasib baik skrg dah baik. Kau hado hanez? Rugi x amek gambar ko time mabuk dulu hihihi

    0

    0
  43. hidung says:

    MAOIIII…HIDUNG KETARA SANGAT TIDAK ORI….DULU MASA MUKA2 HIDUNG PENYET JEWWW….X PCAYA GOOGLE…

    0

    0
  44. travisbarker says:

    not saying anything….
    just…kenapa bahagian hidung tu buat wajah dia nampak off balance…something not right over there…

    0

    0
  45. lalalala says:

    zzzzZzzzz

    0

    0
  46. Hanes Gila says:

    Memang dulu hidung penyek tak besar mcm tu…mulut pun lain..sekarang dah lain..fake gilerrr perempuan ni…dia pun pernah cakap tak salah kalau buat pembedahan plastic …dia tak tahu hukumnya berdosa besar mengubah ciptaan tuhan

    0

    0
  47. toingtoing says:

    Makin lawa la c HS ni…

    0

    0
  48. sentap says:

    alaaa..why border why border..name pon retis nok.. wajib fake. kalu x fake kng mane lakunyer.. hade ke retis lawo xdek mekap.. btime kseh kt tkng mekap ngn mekap tu.. kite mekap ngn air wudhuk je hokei..

    *jgn dislike komen haku k..aku sentap bru tw

    0

    0
  49. nira says:

    Cantik, namun sepertinya kurang pandai bersyukur dan membawa diri.

    0

    0
  50. […] Hanez Suraya Gagal Selesai Secara Baik Kes Saman Malu Pembantu Peribadi (84) […]

    0

    0
  51. […] Hanez Suraya Gagal Selesai Secara Baik Kes Saman Malu Pembantu Peribadi (85) […]

    0

    0