Written by Bella | April 15th, 2015

Hairul Azreen dan Hanis Zalikha bakal mendirikan rumah tangga sekitar dua bulan sahaja lagi. Seperti pasangan yang lain,mereka juga harus menjalani kursus perkahwinan sebelum diijabkabulkan. Pada kebiasaannya kursus kahwin akan diadakan secara berkumpulan tetapi Hairul dan Hanis memilih untuk  melakukannya secara privasi.

Dalam minggu ini saya dan Hanis akan mengikuti kursus kahwin tetapi kelas itu hanya kami berdua sahaja. Memang saya yang pilih untuk jalani kursus kahwin secara privasi.

Bercerita mengenai persiapan perkahwinan mereka, pasangan ini sedang menguruskan beberapa persiapan akhir untuk hari pernikahan yang bakal berlangsung pada 5 Jun depan. Hairul pada masa yang sama juga berkata status beliau sebagai tunang orang tidak merubah kehidupannya. Walaubagaimanapun, beliau kini lebih matang dalam menangani masalah sekiranya berlaku perselisihan faham bersama Hanis.

Alhamdulillah, persiapan sudah 80 peratus. Cuma, barang hantaran ada beberapa dulang saja lagi yang belum terisi manakala yang lain semua sudah okay.

Orang selalu kata, tempoh bertunang ini darah manis dan banyak dugaan tapi bagi saya, kami tak ada lalui apa-apa dugaan besar setakat ini.Kalau ada selisih faham pun, hankami cuba selesai dengan cara baik.

Debaran untuk menjadi suami dan isteri tentu ada di hati Hairul Azreen dan Hanis Zalikha. Layari bahtera rumah tangga dengan penuh toleransi, kesabaran, kejujuran serta kasih sayang. Semoga segala persiapan berjalan dengan lancar hendaknya.

 

51 responses to Hairul Azreen & Hanis Zalikha Jalani Kursus Kahwin Secara Privasi

  1. hi says:

    elok la tu..jgn meroyan mcm norhafiza sudah..semua x kena…..aduh..sakitnya tuh disini..norhafiza…norhafiza ku seru namamu…

    0

    0
  2. Anonymous says:

    .

    0

    0
  3. ash says:

    ~~~Dalam minggu ini saya dan Hanis akan mengikuti kursus kahwin tetapi kelas itu hanya kami berdua sahaja. Memang saya yang pilih untuk jalani kursus kahwin secara privasi~~~
    bdua jer??? takut jgk dgo kusus kawin bdua ni….

    0

    0
    • noni says:

      boleh tak jangan berlakon konon diri tu baik sangat

      0

      0
      • ash says:

        Bkn blagak baik, sy dh kawen dh tau ape yg d ajar dlm kusus kawen tu, kalo dh kusus bdua pastu asek bjumpa, bahaya sbb setan kn dn jnji akn cr seramai mgkin kwn utk ke neraka, tpu la kalo korg chat dgn tunang ayat2 islamik sj

        0

        0
    • Anonymous says:

      knape takot???

      0

      0
  4. Anonymous says:

    sijil kursus kahwin terbang ke? untung laa boleh berdua.. bajet selebriti terkenal.. takut org nak bergamba letteww…

    0

    0
    • fairus says:

      LMAO, mmg boleh pn ..byar up skit la tpi siijil kursus tetap sah .dh diorg mampu

      ayat kau pn dh mcm org x btol ayat contradict

      kate ‘bajet selebriti terkenal’.. lpastu ‘takut org nak bergamba letteww’ …

      da hell?

      0

      0
      • Y says:

        Contradic pe lancau btol la ayat dia bajet terkenal n bajet konon2 org no amik Gambar dgn dia. Plz la wei mintak maaf la k lu mmg bodo

        0

        0
  5. fairus says:

    takut apenyer .. ct nurhaliza dulu wat kursus kawen sorg2 lagi ..

    0

    0
  6. Siti Anisa says:

    semoga kursusnya lancar, meriah pokonya. ikut seneng.

    0

    0
  7. bff says:

    artis sendu jer pun.. budget glamour lah tew…

    0

    0
  8. unknown says:

    biarlah org nak cakap sendu ke bajet glemer ke yg penting korang happy.. semoga sumanya berjalan lancar dan semoga perhubungan yg bakal terjalin kekal ke syurga..

    0

    0
  9. cik anon says:

    Senang cakap P.O.Y.O..bajet glemer sgt la..

    0

    0
  10. Anonymous says:

    lau die mampu dah kenapa…lagi bagus kOt..bOleh tanya terus pada ustaz kalau ada sebarang masalah…kalau ramai-ramai mungkin ada sOalan yang kita segan nank bertanya depan umum…adoiii tu pun jadi masalah kat haters nie…

    0

    0
  11. no name says:

    alaaa..gediknya dorang ni,,dr dia ‘popos’ kat atas pentas tu pn dh meluat ni kan plak hal dorang nak ambil kursus scre privacy..menyampah makkkk!! artis yg glemer pn bley je kursus rmi2..

    0

    0
  12. redantz says:

    itu pon nak kecoh??? euuwwhh….

    0

    0
  13. Zura says:

    2 org artis ni x glamer..x menyumbangkan apa2 pun pada industri..

    0

    0
  14. elbaim say says:

    PRASAN GLAMER GEDIK NYAMPAH BAJET BAGUS SGT SEMUA ADA KT DEPA YG PRASAN HO0T SGT TU

    0

    0
  15. PARADIKMA says:

    bella kalau menaip memang banyak error eah? ke bella budak sekolah lagi? ke… kee…. kee…..

    0

    0
  16. nyonya mansor says:

    Aq x pernah nak komen la pasal korang nak mendirikan masjid..tp cuba jng expose sngt…jelak la…nak itu bgth nak ini bgth..perbuatan korang nikan mengundang org mengata ko..ko jng tak tahu itu kan kira doa gak..cuba dediam org pun tak pedup

    0

    0
  17. senah sendu says:

    itulah kan uols nak buat krusus kawen pun ber privasi. tapi perlu ke nak heboh satu industri. rileks la keknis hairul

    0

    0
  18. Anonymous says:

    apa lah heboh sangat si hanis ni…bercinta, bertunang , khusus kahwin, pasal hati lah pun nak bagi tau…siapalah hanis ni & hairul…nak kata glamour…tak de ….tercalon pun tak dah abp…asyik2 berita diorg…

    0

    0
  19. Anonymous says:

    Uiks…haritu rasa respect sebab cakap tak nak berjumpa selalu dalam tempoh bertunang, time bertunang pun lelaki takde. tapi now dah macam meluat sebab semua benda nak bagitau dan terserlah kepoyoan dengan statement private course.

    0

    0
  20. diamlah says:

    Eleh,hairul ni sombong!jumpa kt kedai mamak bukan nak balas senyum orang,berlagak mcm dia hero semalaya bajet ensem.konon2 dia artis xlayakla nk balas senyum orang???pergilah mereput

    0

    0
  21. zaza says:

    ala hanis, ko popular pon sebab amran. kalaw tk tkde nye org pndang ko. la ni ko pergi tndas pon ko nk bgtaw wartawan. lg la org menyampah dgn ko.

    0

    0
  22. gayah says:

    please la.. bende xde pekdah pun nk tulis,,bosan la

    0

    0
  23. kelolo says:

    Aku tengok Hairul ni tatang Hanis kemain lagi… Lasik surgery Hanis Hairul sponsor… Aku lagi suka kot time durang bercinta diam-diam dulu. Ini persiapan kahwin semua dok hebahkan. Tak manis noks…

    Tapi aku rasa Hairul cuba menjadikan Hanis perempuan yang dicemburui. Dia nak jadi perfect untuk Hanis so that all other girls jealous dengan Hanis, which I think is good. Tatang la noksss… tatang habis habis..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tatang jgn tak tatang..nti xde bnde nk tatang,di sepak pulak x pun di ceraikan…hahaha…

      0

      0
  24. ntahnya says:

    pergi la nak oiii…..
    korang kan x setaraf gan kami2….ditoreh tgan tu kuar darah kaler emas!
    yg aku tau silibus private n kat masjid ttdi sama…..urmmmmm
    Sam Bunkface pon mkn nasi kotak masa kursus kawen!

    0

    0
  25. sitikus says:

    yg byk komen ni sah2 belum kawen….rileks arr dik..elok rsnyer privasi..boleh tanya mcm2 personal kat ustaz…korang tu masa kursus sok dah tentu tak tanya mcm2 coz bajet “perempuan melayu terakhir” kekdahnyer…cara mandi wajib pon malu nk tanya sok..aisshhhhh….

    0

    0
  26. Anonymous says:

    Ni anak sape yg budget fofular ni?

    0

    0
  27. Anonymous says:

    kursus kawin sampai privacy tu ada ajar cara nk main malam pertama ke smpi privacy sgt?

    0

    0
  28. abc says:

    den dulu pon poier kusus privasi…hanya oghang terdokek yo tahu

    0

    0
  29. mail lambung says:

    kursus kawin berdua je??ade praktikal skali tk??

    0

    0
  30. Anti poyo says:

    Poyo lebeyyy.. uhhuhuhh… retis suam2 teh o jek pun.

    0

    0
  31. Si Putih says:

    Rimas budak dua ekor ni…bakat tak seberapa……suam kuku je pun..bajet mcm glamer puiiii nak muntah

    0

    0
  32. sheena kebal says:

    lorat betol la kapel ni. cepat la kawin and luput dari industri ni.
    hoi bella, bile nak haplod vid shilalat komen pasal muahciked aiydajebat tu? ke korang takmo tarok apa2 citer pasal shilalat lagi…takot letewwww

    0

    0
  33. Anonymous says:

    Boleh tk jgn keluarkan cita depa berdua ni….kami tk nk tau pon hal depa bkn fofular pon suam2 taik ayam jer…aku kat c ni pon sbb nk komen ni jer tk baca pon cita depa kat atas 2….menyemak ruang je…aku kenal depa ni pon sbb menempal masa satu pertandingan hiburan hari 2….bengang betui aku masa 2 tk de kena mengena pon dgn rancangan 2 depa buat iklan depa….puuiii

    0

    0