Written by AbangNara | May 17th, 2009

hafizaf7

Walaupun tak follow sangat Akademi Fantasia 7, kami sempat ambil tahu tentang keputusan konsert akhir AF7. Hafiz adalah juara AF7, dengan Aril jadi naib johan. Tempat ketiga adalah Akim, tempat ke 4 dan ke 5 masing-masing pergi kepada Yazid dan Isma.

Tahniah buat Hafiz AF7. Dapat keta Honda Accord tue.

P.S: Hafiz cakap “ini semua untuk anda” masa ucapan. Kalau gitu kena la kongsi-kongsi hadiah untuk pengundi dia. Hehehe. Apa lagi gi la kedai potong kereta.

P.P.S: Sungguh kurang ajar Aril mengusap-ngusap perut Hafiz. Mementanglah Hafiz tue badan gemuk sikit. Pastue suka sangat si Aril tue interframe muka masa Hafiz diumumkan jadi juara.

221 responses to Hafiz Juara AF 7

  1. Antasha says:

    errr…..tadek org komen lagik ke ni?

    • Penari Poco2 says:

      YESSS…..AKHIRNYA PELAJAR AF7 DARI SWAK YG MENANG…..MENANG….MENANG…..
      HIDUP HAFIZ…..!!!!!!!!!

      • mien.. says:

        skenye ko poco2..ade gak wakil dr srawak kn….

        • Penari Poco2 says:

          yessss……yessss…..yessss……!!!!!!!!

        • Zaza Muhammad says:

          cuba belek paper hari ni…just wondering adakah akademi fantasia dah hilang ‘taringnye’ atau juara AF si Hafiz ni (he deserve to win) yg tiada aura atau X-Factor? Aku ingat lai zaman dulu2 especially Mawi baru msk final, front page 1/4 cover, pastu jadi juara 3/4 cover front page….kwang3x. Adlin bertunang pun front page ari tu…isk isk isk isk. Ni ada paper tu gambo tgn putus eeiii ngeri!!!

        • mien.. says:

          mmgla af skang ni dh down cket…aku pn dlu mnt gler mse musim mawi tp skang ni dh bese2 jer….but 4 me,dr realiti show yg ade kt m’sia ni plg aku mnt af ngan oiam…

    • migii says:

      KEDUDUKAN AF:

      1. AF2
      2. AF3
      3. AF7
      4. AF6
      5. AF1
      6. AF5
      7. AF4

  2. mien.. says:

    ye,yeye,yeye…hafiz mng!!!!!!skenyer…..
    aku bru je lps tgk af trus on9..hepi2…

  3. xie says:

    kmi pun mymph dgn aril..kerna dia…AKIM jtuh no3!!!!!!!!!!!!
    hafiz mmg xleh disanggkal lg….
    JUARA!!!

  4. tyrabanks.. says:

    uuuu… akim x menang, yg rmbut tebuan menang…isma?yerk!

    • Penari Poco2 says:

      mmg sesuai keputusan tu….
      cuma yg tmpt ke-4 tu harus di tmpt yg ke-5….
      yg ke-5 naik no. 4…..

      • Penari Poco2 says:

        rambut tebuah bwk rezeki….

        • tyrabanks.. says:

          nak tidolah… isma, balik jumpe suami & keluarga. tunai tanggunjawb. bil dah ttunggak2. he..he…….zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz…

        • mien.. says:

          hahaha..btul2..jage2 yer isma…zul dh nk stat kutip utang tuuu…

        • the moon says:

          bukannya isma menang duit pon.. hadiah musim nie cam x bape best jer. No 5 td dpt ape trofi jer?

        • mien.. says:

          bknla the moon…x kn x phm kott mksd trsirat sbnrnye…isma knela tunaikn tggujwb die kt suami die..kn suami die dh lme tdo sorg2 tuu….
          erm,rsenye tmpt ke5 ade dpt duit gak..tp x sure ar bape byk…

        • the moon says:

          xder la..dia just dpt trofi jer..sian isma..

        • aku skong ko…….knpalah skrng nie stiap prgrm ambk org yg dh berpnya…bknnya nk tngktkn prestsi…tmbhkn kntrovesi adalh..

      • fiza224 says:

        amboi…sukenye die…ade share ngan hafiz ke? org tguk bakatlah…bukan tguk sbb satu negeri nak undi. elakkan sikap perkauman.

    • minahswk says:

      isma memang ksian nangga…xda apa mbak balit ngak segek trofi kartun tekakang jak di mbak balit..berbulan2 ninggal anak laki ya jak oleh nya…cubalah cdak astro berilah saguhati sik banyak sikit jadilah tok sikda apa2

  5. Miss Dawn says:

    Whatever..setakat juara Af7 x kemanyenya..nak interaction ngan audiens pun tah pape. xder credibility, setakat nak jual suara je. boleh blah k. Aril perform the best, Akim pun sama.. Awook the best!! i du care sape peminat si Hafiz tu, he is nothing to me..

    • Penari Poco2 says:

      kalau dah namanyer rezeki sesorg….kite terima jer la….

      • mien.. says:

        miss dawn..dh rzeki hafiz cm 2..sore die pn sdap ape..tp aril aku x nafikn prsembhn die mmg manntopp..gud luck k tuk sume ble kt luar nati..dugaan lgla mncabar…

        • DelimaSaraa says:

          saper yg menang dpt keta wehhh..keta idaman aku tu, 2.0…huhuhu…jdnyer, yg menang bukn tak kemana tp bawak balik hahiah macam2…..

    • Anie says:

      It’s nothing for you, but he special for ourself..He the best..

      • MIss_Dawn says:

        Bi pum x btul..ourselves la syg not ourself..guna la at least proper grammar..

        • Cherrina says:

          spelling sndiri pun x btul…’pun’ lah…bukan ‘pum’ ..pls check your kamus bm..hehe

      • akak Miss_Dawn POYO..!! says:

        he special for ourself?.. maksud ko he is special for yourself? lantak ko la..wat ape aku bising2 psl dia menang..bukan masuk duit pon..agaknya dapat berbahas kat sini

    • habuk says:

      miss dawn.. kau tu miss down sbnrnye.. kutuk org je lebih.. aril tu dahla suara pancit, sumbang mambang.. kecoh aarr kau ni

  6. Miss Dawn says:

    Aku memg ar trima..tp x puas hati je..Hafiz such a selfish person. Yeah maybe he deserve to won but I like Aril & Akim lar..kinda frustrated..full package, ckp pun x merapu cam Hafiz

    • the moon says:

      biar la ape nk jadi.. dh nasib dia. Kalau dia dh bgs sgt mesti dpt tawaran berlakon ke ape ker..xtau arr kalau dia wat show cane.msti teruk..cane nk cakap..xpe arr blaja agi

      • Myra says:

        To me Aril is nothing!!! he has no voice!!!! he’s attention seeker. Akim shuld be no.2, Aril to me is number 4.

        • kipas sush mati says:

          mmg pon..setakat bnyk ckp je watpe…sore xsedap langsung..pas2 demand nak itu ini..tu bru konsert af..lom pg dunie luar lg..mmg la die pernah jd pengacara dlu kat rtm..but tu dlu..blom ape2 demand dh tggi..setakat lompat stage..aku pon boleh..

    • mien.. says:

      …ok2….dat is ur opinion..stp prg punyer pndpt yg brbeza-beza…papepn,aril ngan akim dpt tmpt ke2 & 3 pn dh ok dh…yg pntgnyer prjlnan idup dieorg cm ne plak after wards….

    • redrum says:

      Aril poyo buek…

      • MIss_Dawn says:

        skatila attention seeker ke..whatever!! he is the best to me..he got full package.

    • merapu aper nyer? full package pamender ? biar la hafiz juara? ko dpt honda accord x?

    • propah says:

      oit miss dawn..sejak bile hafiz merapu.. ko tu yg merapu… patut la industri muzik hancuss.. sebab manusia semua cam miss dawn. hancurlah dunia.. ganti lah bob ( g hollywood) dengan dafi tu. amacam????? nan ado tau!! macam la aril n akim nak sgt kat u tu.. eee. geli eden

      • kazen Dato' K says:

        haha..sbb manusia cam dia jer hancur industri? Lgpon xkan la sama industri m’sia ngan negara lain.ahaks. Tp Ko beli ker album artis malaysia? atau dload jer.. hafiz dh menang cukupla..ape yg ko nak gelinya propah? x cuba mane tau..huhu. Ko pon try la mane tau. X kenal maka x cinta

    • TiTi says:

      ahahahhahaahah! Hye there missy , if u’re babbling about grammar m, here’s a mistake u put a shame on urself . In proper english grammar , when u use “to” it will always end with PRESENT TENSE!

      “he deserve to won” ?? ahahhahah! See urself in the mirror la b4 kutuk org lain punya grammar..

      • MIss_Dawn says:

        watever!!!

      • TiTo says:

        ko nih cikgu grammar ker..pape tah. Sblm suruh org cermin muka. Ko pegi cermin dulu Mulut..ko pon 2 kali 5 jer.. Aku rasa sumer org guna cermin.. hari2 cermin muka.. sengal

    • PuteriKatak says:

      akak miss dawn… kalau tak minat tu dah lah… xpayah lah nak kutuk-kutuk… bagus sangat ke kau tu????. kalau kau tu suka aril & akim tu ikut suka kau lah… tak payah kutuk orang lain!!.. orang buta seni & pekak macam kau jer tak reti nak nilai orang yang berbakat macam hafiz.

  7. Anie says:

    Tahniah ye Hafiz..Biarlah diaorg nk ckp apapun..Yang penting Hafiz dh menang & maksudnya Hafiz lah y terbaik…

  8. http://www.igetworld.com/cikgi_77 says:

    yeahhhhh…i love u hafiz

  9. redrum says:

    Aril Awok Tak Best….buek…

    • MIss_Dawn says:

      jeles la tu..hehe

      • awok nie…kalo bukan anak principal [email protected] tue yg minat sgt kat dia…dia xkan masok balik punyer..x cayer ek? cuba bulak balik berita harian sehari lepas si awok ni keluor!!! sungguh memalukan..

  10. magnum says:

    kelebihan hafiz pada suara die.. walaupun he cant communicate with audience..
    kelebihan akim n aril pd the way die org attract audience to join them even actly sora die org bkn bgus sgt..
    lain org lain rezekinya..

    -actly aku senanya.. sengsara btol la tgk isma nyanyi..
    nafas die salu jer x sampai.. aku plak semput tgk die nyanyi td

  11. cayangbear@ says:

    mmg patut pn hafiz menang…
    mmg hafiz ada bakat yg x dpt nk d sangkal lagi…
    walupun die x pndai nk interact dgn audience,tp,die tetap bnyk peminat coz die seorang yg hbt..
    pljr lain pn okay gak…
    tp,nsb menyebelahi hafiz…
    die mmg layak..
    so,sape2 yg x puas ati,just trima je la…
    skrg ni rzki die,lain kali,rzki kwn2 die pulak…
    okay…
    gud luck for hafiz n sdnt AF yg lain…
    aril..terbaik awok….

  12. MIss_Dawn says:

    Okay la tu..rezeki kan..Pasni Hafiz kna byk stdi lar cmne nk interact ngan audience, ckp biar nampak wise and x merapu la.whatever happen, awook the best.hehe..

  13. Miss_Dawn POYO..!! says:

    Salam.. alahai miss dawn.. aril tu poyo la.. thegeh2.. mnyampah tgk.. hafiz yg bes.. patutnya akim no 2.. ade ke mamat poyo tu.. bajt ensem.. mnyampah giler la.. dh la adik izwan pilus yg xlaku tu.. miss dawn.. ko doa la aril ko tu dpt pgi jauh.. aku ase paling jauh pn JB je kot.. hahahaha.. hafiz n akim gk the bes..!! aril mmg kuang ajo.. die gosok prot hafiz sbb die nk cover malu die kalah..!! haha.. pgi mamposla aril..!!!!!haha

  14. Miss_Dawn POYO..!! says:

    akhir kata.. Miss_down.. ko ingt ko bes ke?? tgk diri dulu la nk kutuk org.. aku kutuk aril sbb knyataan.. but ko kutuk hafiz tu xde landasan.. ko tu bising je lbih.. pgi la mnikah dgn aril poyo tu..!!hahaha

    • akak Miss_Dawn POYO..!! says:

      woi Miss_DawnPOYO..aku rasa ko nie bersembunyi disebalik topeng..guna la nama sendiri. Kau sendiri tue yg poyo dn mmg poyo. Ko pikir la sendiri Ko kutuk aril xpe dibenarkan. Tapi bile kutuk hafiz ko marah. Ko tue tgk diri ko..

  15. MIss_Dawn says:

    oit..xyah r nk jd klon aku..cian nyer..cam xder nama sendiri jer…nampk sgt jeles ngan Aril..ak sokong je Aril and Akim, watever..huhu. xde kena mengena ngan idup ak n ko pum, ko tu yg beria sgt pegila menikah ngan Hafiz…ala setakat Af je nk gado2, bukannye kter dpt duit pum..hehe

  16. aku nak berkata says:

    semua2 best jer tp ok ler dari yazid jd no 1. apa crita? hehe..tp kalu sape yg di afundi masuk dh jd trend sure no2 kan2?

  17. DelimaSaraa says:

    hafiz….nanti kena belanja saraa sebab saraa pun afundi afis..hehe

  18. sdman says:

    mmg buruk betul perangai Aril..seolah2 mengaibkan hafiz di atas pentas…enterframe time hafiz membuat ucapan..seolah2 x ikhlas..nampak mcm gembira keatas kemenangan hafiz dlm hati sakit berdarah..diorang mmg pandai berlakon..tengok Isma menang tempat ke-lima pun mcm menang tempat pertama..gembira yg amat sangat…kan diorang pun tahu kalah menang tetap mendapat tempat pertama @ kedua @ketiga @keempat @ pun kelima…MEMBARI MALAS!!

    • DelimaSaraa says:

      a-aaa, digodok2nyer perut si hafiz tuuuu..aduhlarr…terkata dlm hati ms saraa tgk konsert mlm td “mamat ni gay ker”….

      mestilah isma gembira sebab blh balik rumahhh even dpat tpt ke-5 pun…

    • perangai mmg buruk x ubah mcm perangai mcm beruk..terloncat sana..terloncat sini..mmg ko brok aril…disebabkan ko..2 org yg menjadi mangsa…ko x layak ke final pun…hampeh…

      • kipas sush mati says:

        btol tu aku sokong ko beb…die mmg xlayak dpt no 2 tu..no manner la die tu..ade ke terkangkang depan juri..agak2 la beb..hormat la org sket..

  19. Zaza Muhammad says:

    Tahniah Hafiz… xsia2 hubby aku undi dia…org kitak! Last year hubby frust dah Stanly tersingkir konsert ke-9. Aku tetap sokong awwoookkkk wat eber skalipun Aril tetap the best… for Aril, x kisah aaa apa org nk kate, janji ko pandai bwk diri lam industri kite yg unpredictable. Aku org TRG, really2 sad ngan Faizal wpun jore tp malangnye x kemana…maybe dia xde kontroversi kot…artis clean hehehe… so buat Hafiz, harap2 jadilah juara smpi bile2. kena work hard n smart lai pas ni…awwookkk terbaek wok!!!

  20. Kak Su says:

    Tahniah kepada semua pelajar AF7 especially to Hafiz, Aril & Akim. Jgn la marah budak2 tu. Setiap org ada kelebihan & kekurangan. Cam kita gak. Berilah mereka peluang dan sokongan semoga meraka lebih berjaya di luar nanti.

  21. Zaza Muhammad says:

    aku nk cadangkan (actually lam @15 dah ade yg cadangkan) supaya Astro stop AF utk setahun dua… pastu baru wak smula. bkn apa, cam aku kate tadi, paper2 yg ade ari ni x ‘teruja’ wak liputan psl AF akhir ni, in fact lam satu paper tu langsung xde berita. yg satu paper lai sket je, berbanding masa mawi menang lu cover smpi 3/4 frontpage….. in the other word, AF cam dah ilang pesona, tumpul taringnye etc….otherwise Jore kali ni si Hafiz tu kurang aura,,,,ermm wat eber pun just cadangan….ke gane?

    • DelimaSaraa says:

      aku menunggu2 AF untuk tau saper angelina..last2, dia tak kasi tau pun saper…

      peapaun, this year, tak best lsg final..kalau aku duet ngan singa lagi cun kot….hahahahaha…

      • redrum says:

        Stop jer la AF, bukan best pun….

        • DelimaSaraa says:

          wehhhhhhhh, salah satu aku langgan astro sebab nak tgk AF okey..tak per, biar jer dia kuarkan ramai2 penyanyi, baru lah syok banyak2 laguuuu… LAgu boom kat radio tp saper nyanyi kiter tak kenal..hahaha

        • Zaza Muhammad says:

          hahah…. tp hubby aku komplen, pesal lagu2 yg tenaga pengajar pilih x bese dgr, x popular ke? pastu aku jwb ‘abg, bkn lagu tu x popular tp kite ni selalu layan mix FM, traxx FM, hits FM…kat ctu xde putar lagu2 ni, kite x suke dgr ERA sbb ERA yg suuuuuke putar n popularkan lagu2 indon ni’ ….

  22. fiza224 says:

    tahniah hafiz….ape2pun keputusan,same je.dieorg semua mmg best.isma xsesuai bwak lagu tu… n suara die slow sgt.

  23. tyrabanks.. says:

    ac bnyak sgt lawak bodoh+ kotor. pasal cover line, nak trkucil lah, zip seluar x tutuplah… kan bnyk lg lawak boleh dbuat.. dah khabisan idea la 2.. taun dpn pengacara kena tukar, panggil balik aznil!

  24. Kak Su says:

    Bior la AC wat kejanya.. Tak kotor mana pun. Kalu panggil Pok Nil pun sama gak ada gak yang tak suke. Kehendak semua org tak boleh nak dipuaskan.

    • tyrabanks.. says:

      ye la…. tpi x bestlah kak su ckp2 mcm tu.. starting dah tunjuk din beramboi nak trkucil, gelilah. mood nak tngok af trus down,nasib baik hafiz best.. kalau x malas dah nak layan

      • DelimaSaraa says:

        a-aaaa, diorang 18sx betul lar semalammmm..langsung tak dek gimikkk..bengang betllllll..tak dek apa yg dikatakan transformasi melainkan lagu tranformes awal2 pembukaann..

        • Zaza Muhammad says:

          btul3x… kang AF tayangan umum (U). Produksi should do something psl lawak2 ntah apa2 ni. Ape pun appreciate kat moderator @15 sbb alert pls bhasa2 yg ‘kureng’ kat ctu dan bg peringatan. Klu nk komen pun, agak2 aaa penggunaan bahasa tu. Semua pelajar dan tenaga pelajar ade kelebihan dan kekurangan, namapun manusia biasa, guna aaa bahasa yg membina sket, bknnye bhasa kasar…

        • DelimaSaraa says:

          bahasa tu satu hal lah kan..pastu lagu2, lagi best konsert minggu lepas…Principle tiara, u sebenarnya tidak mentransformasikan peapa, hanya berjalan di aliran af semata

  25. ko x best…tiruk aksi ct..!!!! no class at all

  26. Kak Su says:

    Yang tak bestnya hadiah kurang lak tahun ni. Juara tak dapat rumah. 2nd lak tak dapat keta. Ingatkan 2nd dapat la motosikal modenas tu.

    • mien.. says:

      erm,adiah thn ni kureng cket…mgkin jgk sbb pngundi2 yg mngundi smakin brkurgn..so,phk astro trpksa la mnurunkn kadar pruntukan adiah tuu..

  27. Kak Su says:

    Kak Su rase kan Angelina tu mesti Sarimah gak. Kak Su pun ingat Angelina keluar la semalam. Nak tau sangat sapa la Angelina tu.

    • DelimaSaraa says:

      bukan lah akak..sebab angelina tu pandai nyanyi.ingat tak dia tlg akim buatkan lagu untuk modenas tuuu…rasanyer angelina acis larrr…..AF, tlg cakap sikit saper angelina?????

  28. Kak Su says:

    Delima Kak Su rase bukan Acis la..kalu bukan Sarimah tentu org lain pompuan la. Sebab Angelina tu mcm org pompuan manja2.

    • tyrabanks.. says:

      i rasa angelina tu, org belakang tabir je.. sbb tu af taknak tunjuk sape dia ni. mungkin pakcik cameraman x…?

    • DelimaSaraa says:

      kak su, cuba kaksu ingat balik ek :

      1 : angelina tu pandai nyanyi

      2 : angelina tu suara robot, even lelaki tu boleh ditukar2kan

      3 : mungkin gak engelina tu pmpuan sebab dia suka kacau budk2 lelaki jer…

      • yann says:

        x yah nk pk2 lg wat skit kpala jerk lelaki ke pompuan ke si Angelina 2 AF dh hbis…………

        • DelimaSaraa says:

          betul2…baik aku pikir bila lah plak aku nak join AF..nanti korang afundi lah aku..aku nyanyi lagu dangdutt jerrr…

        • yann says:

          msti suara ko best gilerkn agk2 ada x cam Amelina,ghindu tol aku kat dia

        • DelimaSaraa says:

          hahaha..suara aku cam cekgu shafi jer..baju aku akan pakai macam jijah…ala2 duta tok sami gitu..hahaha..setiap konsert aku akan terbang2…nanti nak pinjam ilmu dari anak jin..hahaha

  29. dayungbunga says:

    sapa2 yang kurang jelas( to POYO fan ) knapa mreka nie tak puas ati weiii…kurang ajar sngt ,,tak kan org tua korang tak ajar untk respect org…No wonderlah org respect afiz coz apiz is ikon utk mereka2 yang KURANG AJAR… Sapa setuju???????
    PALAK KO MISS

    • DelimaSaraa says:

      poyo fan tu stand for what???

    • Zaza Muhammad says:

      ambe mmg minat gile kat ‘si poyo’ tu tp xde aaa kutuk2 hafiz… tetap respek he as champion and deserve it. mmg dia konsisten, nyanyi x penah sumbang mambang….. tp klu dah minat pada sesuatu, x perlu sbb aaaa. org nk panggil Aril tu poyo ke, apa ke, ade aku kisah cak cak cak cak. Just respect each other and mind your own word….tu je. No once perfect. Seme manusia biasa ;)

      • Zaza Muhammad says:

        alamak…silap eja. ‘No one’s perfect’

        • ohoo says:

          mmg pun..sama jer..mgkin org yg rs si juara tye xlayak menang hanya semalaman marahnya. Iyerlah org dh menang,nk wat cane lagi. xkan nk AF Tukar Juara..haha.. Xpun saje je nak glemer dgn mengutuk si apiz. Xpe glemer satu malam..hahaha

  30. Kak Su says:

    Ingat tak masa Hafiz kena marah ngan c Shafi. Hafiz lari msk bilik sambil kata ” Dia ( c Shafi ) ingat aku ni apa..” Semua budak2 tu ada buat silap dan kena betulkan kesilapan masing2. Mereka masih muda lagi. Kita ni sbg peminat / org yg plg dekat dgn mereka kena tegur la sikap tak baik tu. Walau mcm mna pun Kak Su ttp berfikiran positif. Jgn gaduh2 nnti hai & fikiran kita tak tenang.

    • DelimaSaraa says:

      betul2 kak su..apapun, saper diorang pun yg penting kalau diorang pandai melangkah, maka majulah hdp..kalau tk, jd macam faizal…

      • yann says:

        oh ya cita pasal FAIZAL mana dia agknya erk snyap trus

        • DelimaSaraa says:

          entah, aku dok balik trg every year, tak pernah plak jumper dia…ntahlah..dok oversea kott..ada sesaper tau tak dimana faizal???

        • yann says:

          Aku rasa dia kat Trengganu tgh dok mncandat sotong he he he……………………

        • DelimaSaraa says:

          hahaha..pandai ko yann..tp sekarang ni bukan musim sotong naik aku rasalahhhh…last aku baca pasal dia, faizal tak laku sebab susah sangat produksi nak pilih baju untuk dia..kata orang kg aku, si faizal ni banyak songeh..serba orng buat tak kena..dok tahu ar aku betul ke dok si pejal ni lagu tuuuu

  31. yann says:

    aku satu family smlm mnjerit sakan kat dalam umah sbb HAFIZ mnang………aku suka suara Hafiz sbb lom ada la artis malaysia yg suara cam dia,bg fan Aril jgnlh marahkn dia dpt no 2 kira ok le 2 drpd si Isma yg brhmpas pulas smpai knsrt akhir dpt no 5 ciannnnnnnnnnnnn…………………………………

    • DelimaSaraa says:

      aku pulak menjerit sakan sebab tgk si aril tu mengusap2 perut hafiz tuuu..RASA GELIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

  32. Kak Su says:

    Kak Su setuju tu Delima! Kalu tak pompuan sejati pun “ompompuan lembut2” ops..telebih sudah. Ok Kak Su chow dulu. Nak semayang Zohor jap… Jan gaduh2 ekkk

  33. tyrabanks.. says:

    bergaya lah pulak sihafiz lps ni… muda2 lg dah dpt honda accord. best 2. kereta idaman aku tu..

    • DelimaSaraa says:

      tu pun keta idaman akuuu..tp aku tak mampu lagi buat masa sekarang niiii untuk memakainyaaaa..huhu

  34. cayalah Hafiz,jgn di sia2kan harapan peminat,good luck all the best..

    lagi info klik di berita sensasi..

  35. Lovelyvic says:

    Aku tak pernah tgk langsung AF musim ke-7. Skali pun tk pernah. ekekekkeekke

    • DelimaSaraa says:

      ko ni..rugi2..terlepas peluang melihat kemesraan aril dan qhaud..aril usap perut hafiz…hahaha

      • Lovelyvic says:

        Ye ker?
        Huhuhu.. Ntah ar. aku tak kenal langsung nama2 yg ko sebut tu. Mmg buta AF7 tul… Tp aku kenal juara2 lama. Vince, Zahid, Mawi, Faizal, Mila, Stacy…. Hafiz je tak kenal… Mungkin sbb dh kenal Nabil… dh tak minat nak kenal orang program realiti yg lenlain.
        Asal aku kenal Nabil udah… ekekeke

        • DelimaSaraa says:

          haaa, ko ni kena gak ambik tauuuu..kang aku tipu ko kata si sidi tu yg menang, pdn muka ko…aku tau, umah ko takdek astrooo ekkk, sebab tu ko tak tgk AF..hahaha..susahnyer nak sebut nama ko ni, mcmana aku nak nyebut ek??

          kengkwn kiter mana hlg..semua kaku beku jer…aku sorang jer dr pg td..aduhlar…si singa tu pun tak dek gak..rasa rindulah pulak kat singa ngokngek tuuuu

        • Lovelyvic says:

          Wah… kalau rumah aku takde ASTRO…
          aku mesti mati sbb tak dpt tgk CSI…
          aku sanggup kensel semua program kalau ganggu CSI aku… huhuhuhu….
          I can’t live w/o astro… eh silap CSI…

  36. yann says:

    sape sbnarnya yg truja ni Hafiz ke principal dia ni eeee……ble2 nk trlbih sdh si TIARA ni

    • DelimaSaraa says:

      yg aku tgk lah 2 orang yg paling teruja : miss aida n principle tiara

      • yann says:

        wah ko pngil miss la plak si IDA 2 rabak bibir dia snyum smpai telinga,aku sbnarnya mnat kat dia dluuuuuu,tp sjak dia jdi tnaga pngajar kat dlm AF pas 2 ngok dia lbih2 lak masa knsert trus mnympah giler aku kat dia

        • DelimaSaraa says:

          a-aaa..aku ingt aku sorang jer rasa cam gituuu..emmm, dia cam ober exciteddd sikit..kekadang, kelas lakonan dia tu macam takdek peapa..tp plg aku best cara cikgu penari tu, aris..dia memang pandai mengajar..budak2 tu nampak lembut jer sikit menari..

          poco, ko tak terjejas ker dengan cikgu acis???

  37. Miss_Dawn POYO..!! says:

    diam la miss_dawn.. bising je.. bajet bes..!! haha.. aril tu layak jd mcm abg die je.. haha.. suare sengau2 basah.. hak3..!!! hafiz ttp bes n akim.. miss_dawn pn same.. pgi mati la lu.. bising je tau..!! hahaha..

    • DelimaSaraa says:

      alamakkk, korang gaduh pasal apa ni???pasal saper juara ker???bg aku aril tu macam tak nak hdp lama, asyik lompat jer..mlm td tkt aku, menjerit..AUUWWWWWWWWWW..tkt pth kaki dia…tu jer..

    • tyrabanks.. says:

      sape abg airil? xkenal pun. glamer ke?

      • tyrabanks.. says:

        i xfahamlah. you all ckp pasal apa? gadoh ke??@!?

      • DelimaSaraa says:

        alahai, takkan ko tak kenal..jejaka yang ada skuter pink..aduhlar..aku yg seorang pmpuan tulen ni pun buat ms ni tak pernah terpikir nak pakai skuter pink..hehehe, tp tak per, dia tak mintak duit aku pun beli skuter tuuuu

        • yann says:

          he he he lelaki sukA wrna pink……………….

        • DelimaSaraa says:

          yannn, aku tau ko minat kat mamat suka kaler pink kan kan kan??alaa, ko jgnlah malu ngan aku..ko cakap jer…hehehe..

    • ohoo says:

      wat banyak mengucap..ko ingat ko tuhan ker. Sesuka hati nk tentukan org hidup atau mati. Hafiz dh menang pull stop. Yg ko marah sgt sampai soh org gi mati asal..teruk arr. Hafiz lg bagus dr ko..Ko ni teruk!!

    • Mak Miss Dawn Poyo...ahakz!! says:

      Miss_Dawn POYO..!!..huhu.ko ni mengingatkan aku ngan Azwan Ali jer…Mulut tu jaga la cket dik. sampai nk soh owg g mati plak..kalu kata2 ko x diterima langit ngan bumi, alih2 ko plak jadi penghuni kubur plak. wat sabar byk ye dik.

      • kipas sush mati says:

        aku rse die la makwe aril kot..hehehehe…semangat gler ngan si tlinge capang tu..

  38. tyrabanks.. says:

    sape plak pkai skuter pink? konfius2….?

    • DelimaSaraa says:

      aril larrrr

      • tyrabanks.. says:

        OOOO…. LAMBT TANGKAP.. he..he.. aku pun suke gak skuter pink. tmbah lg kalu buat airbrush. sesuai sgt dng aku . pempuan yg hangat dari biasa….hahaha..

        • DelimaSaraa says:

          tak per kalu ko tu pompuan..kalu lelakilah pakai pink..aduhlarrrrrrrrrrrrrrrrrr..hahaha..tp malaysia kan negara demokrasi..awokkk, caya arrrrrrrrrrrrrrrrrr…awok dan skuter pink:-jodol baru single dia nanti..wakakaka

        • tyrabanks.. says:

          skuter minat..airil?no no no.. dia 2 mcm budk kampung. bju je gempak.sponsor.

        • DelimaSaraa says:

          mana ada budak kg..dia kan adik izwan pilus..memang org kotaraya..aku ni budak kampung..kat kampung aku, tak dek lagilah lelaki guna warna PINK…even kalau majlis kawin pun, memang tak pernah aku jumper pengantin lelaki pakai warna pink..

          saraa : kat kg aku, majlis paling gah hanyalah majlis kenduri kawin…..

        • tyrabanks.. says:

          kalau x de airil smlm, hambar aper af final.. dia kan over the limit. yg lain dtahap selamat je. nak pancing undi katakan. bolehlah minat kat airil. skit je. jgn bnyk. isma ok, tpi bila tngiok af asyik interframekan laki dia, mnyampah pulok.

        • DelimaSaraa says:

          aku sebenarnyer, kelima2 orang tuu, aku plg boleh tgk YAZID..sebab dia cool n selamber jer..dia tau dimana tahap diri dia….yg lain semuanyer like cikgu shafi told : u all ni perasan bagus, u di naikkan dulu sebelum peapa…

  39. yann says:

    aku sndiri pun x mnat wrna pink

    • DelimaSaraa says:

      jgn cakap cam gitu Yan, nabi muhammad swt sukakan warna2 lembut tau terutama pink..sebabnya kaler pink paling banyak di badan kita..kat tapak tgn kita, kat tapak kakai kiter, kat dada..banyakk kaler pink..hehehe

  40. tyrabanks.. says:

    kau ni, kejap pempuan, kejap budak kampung. kau 2 alam ke? kata nama delimasara… kau suke buah delima yr??

    • DelimaSaraa says:

      hahaha..biarlah RAHSIA…aku seperti sesumpah, akan bertukar2 mengikut keadaan..wakakaka

      • tyrabanks.. says:

        sah kau ni sesumpah ttelan asam kelubi…tu yg xtau identiti tu.he,,,,he….

        • DelimaSaraa says:

          bukanlah..sesumpah makan delima…hahaha…aku pompuan..budak kampung..ulu banat…

        • tyrabanks.. says:

          sape ckp nabisuka warna pink. nabi suka warna hijau. pink mana ada zaman dulu2. pink kan campuran drpd hijau ngan kuning.(kalu x silap le)..

        • DelimaSaraa says:

          taklah kaler pink pun salah satu kesukaan nabi..kan tapak tgn kiter kaler pink..dikatakan lebih separuh dari anggato kita terdapat kaler pink..kalu aku salah maaf lar..tp itulah yg aku blajar dulu

        • tyrabanks.. says:

          amboi!!!!! merendah diri betol kau ni. dlm ayat kau yg tajam2 tu, ada jgak kelembutan ek. baguslah.

        • DelimaSaraa says:

          wehhh, kata2 ku mana ada tajam..kalu betul lah apa ko cakap, beribu ampun aku mohon..tak terniar sikit pun…maaf dan maaf dan maaf

  41. Kak Su says:

    Kak Su pun suka wana lembut. Sedap mata memandang. Kalu pakai wana pink lagi la nampak ladies sangat. Tpi kalu sesekali pakai wana garang ok gak…

  42. Kak Su says:

    Kak Su setuju Tyra, Delima ni dlam ketegasan ada kelembutan.

    • DelimaSaraa says:

      kak su mengumpat saraa ek..hahaha..si tyra tu kata saraa ni tajam..aduhlar..macam terlebih outspoken lah plakkkk….sedih lorrr kak su..

  43. Kak Su says:

    Dah tdi lagi. Pas tu sempat lgi cuci keta. Tpi mcm nak ujan plk.

  44. tyrabanks.. says:

    maknanyr kita ni brada dlm kelompok bertenet yg tenang ler ni..alhamdulilah…keadan “cool” le skrg.

  45. Kak Su says:

    Tdi sebut pasal Faizal AF4 tu.. mana dia ek.. tenggelam trus. Sian gak kat dia tu. Mungkin dia terlalu pemalu tak?

    • DelimaSaraa says:

      tak arr…itu namanya konsep goreng pisang..masa panas, best sgt..kalau dh sejuk, lgsung tak rangup…AF ni kena pandai bawak diri..macam aizat, dia meletopppp pun sebab kegigihan dia terutama dalam menurunkan berat badan dia…

    • tyrabanks.. says:

      saraa… aku tngok gak komen kau yg lain, ada gak tajamnye.. ada gak tumpul (mcm pisau tumpul, kalu cucuk org jahat x lut, he..he). tapi ok.. kau bnyk gak idea,, mrapu ada jgak. jgn maree……..

      • tyrabanks.. says:

        ha ah lah.. aku kagum betol dgn aizat tu, semangat dia kuat. dlm gemok, boleh trus kurus. . kagum…kagum… kau ni… ckp psl gorng pisang plak.. ni yg buat aku nak cari mkn ptg ni..

      • DelimaSaraa says:

        kah kah kah…betul gakkk..aku pun tak sedar aku dah jd tajam..kua kua kua..baru kena asah gamaknyer….tp, kalu aku over ko cakap ekkk. biasalah manusia, kalau tak ditegur mana tau diri silap…

        • DelimaSaraa says:

          sedap wehhh, ko bayangkan ko makan goreng pisang ngan ABC..hukaloh sedapmnyer..pisang pulak pisang awak..dicicah pulak ngan sambal kicap..bestnyerrrrrrrrrrrrr

  46. Kak Su says:

    Tyra, Delima & adik2 lain jom pi sebelah ada kapet baru

    • DelimaSaraa says:

      tyra…jom jom jom, kaksu ajak kita gi sebelah sana…

      • tyrabanks.. says:

        kau g lah, mlm nanti aku tenet lgi..aku nak g cari pisang goreng… kau gak yg kecurkan aku… k. lapar ni… selamat mkn petang.kirim salam kat kak su.

  47. Edika Putra says:

    Kesihan ISMA dapat no 5. Adik nya si Tomok plak masa oiam. Ingatkan Isma johan. Kecian si Zul 2 by 2. Muka dia lain benor masa Isma di umumkan sebagai tempat 5. Tomok plak muka biasa je.

    Hafiz menang pun ——%%$^%&&$& macam biasa jerr.

    Teruk la aril
    dok usap usap perut si hafiz masa ac nak umumkan pemenang. masa depa dok peluk tu macam pasangan kekasih. Memang sah si Aril ni gay

  48. LaRa says:

    haa btoi tue….mgkin dia x gay kot…
    dia sja nk grau2 ngan si hafiz tue…
    besa la bdk laki kn suka lwk jnis
    spontan gitu…ahaksss

  49. lilies says:

    i think wat aril did was xsengaja ar cuz maybe he was trying to calm down si hafiz tuh..kte bkn taw cmne keadaan dieorg kt atas pentas tuh..maybe klau kte pon did same like him..

    • yann says:

      betul betul betul

      • DelimaSaraa says:

        banyak lagi boleh buat untuk buang gemuruh kawann..tp saraa pernah terbaca satu article, di antara tempat2 sensitif lelaki yg lelaki boleh rasa kejatuhan ialah salah satunya peruttt……

        so, bagi aku, tak patut lah dia usap2 even benda tu tak spontan atau tak disengajakan…kalau pegang tgn ker, peluk ker, itu normal larrr

  50. yann says:

    Morning………………….wat pe nk cite pasal dak pink 2 lg yg pnting HAFIZ dh mnang

  51. tyrabanks.. says:

    he…he…he….

  52. yancun says:

    i do agree memang kn stop pun AF ni, i peminat AF1 – AF7 dr anak sorang sampai sekarang dah 3 but still peminat no 1 AF. memang tahun ni hambar sikit mungkin production team AF nak buat kelainan dan kelainan memakan diri, tapi i tak peduli sebab HAFIZ dah menang he deserves it tak puas hati sbb akim no. 3 dia memang hebat mlm tu.

  53. Miss_Dawn POYO..!! says:

    oi mak miss dawn.. diam la.. bising plak.. BITCH.. Go to hell la… bajet plak..!!!

  54. sangam41 says:

    apa pun orang nak cakap, aku minat gila dengan suara hafiz..best.. aril?? boleh lah tapi tak sedap macam hafiz.. sepatutnya akim no 2 tapi bukan rezeki dia

  55. af tahun ni byk sgt lakonan yg mengada2 terutamanya crew2 yg terlibat termasuk tenaga pengajar semua pakat nak tipu penonton…x habis2 nak amik duit penonton pakai sms…

  56. hanizac says:

    hahaha…stacy gak yg gempak mlm tu…go go stacy…

  57. kipas sush mati says:

    aku rase baik af xpayah buat lg la…xde releven nye nk buat lg tahun depan..kalo dh sume sme je….katenye penghibur terbaik la kononnye..pas2 terkeluar..then msuk blik pas2 dpt tempt yg sepatutnye org lain dpt….kalo dh mcm ni nye strategi..xpayah buat la..sume dh tau berlaku tiap2 tahun dlm af…..xtau la lepas ni adk artis mane lak akan msuk…

  58. ate says:

    HAFIZ..!! tahniah..

  59. minahswk says:

    yazid kenaklah kedak ya sekali..nyanyian aduuuush sumbang nye…mun aishah o claudia finalist ek ok juak..antara ramai2 student AF7 yang layak masuk final…:
    1. HAFIZ
    2.AKIM
    3.AISHAH
    4.ISMA
    6.CLAUDIA
    suara cdak yang boleh di mbak jauh…mun aril iboh ajaklah nanggalah mun setakat sebagai pengacara remaja ngan dj bolehlah tapi mun jadi penyanyi profesional iboh jak mbak bertanding karaoke orang kawin di kampung pun gerenti setakat saringan jak dah out…..

  60. Zaza Muhammad says:

    Aril ngan Akim dah terbang ke Indonesia dpt job kat sana selama 3 bulan. Camne Akim nk nyanyi kat kenduri Adlin ni, awal2 dah terbang ke Indon…? Hafiz?

  61. nana sweet says:

    xsker awkkk…kte nak aril my menang…he is da best..

    • e i m says:

      u all ni…hafiz mmg layak mng lah..tgk pd bakat pls..aku tgk hafiz pn comel ape..cuma x ensem je lah…aril pn same kot,comel je..ensem xpn…akim tu btol2 ensem+comel…

  62. azie says:

    salam..jap k.aku nak perbetulkan persepsi org nape hafiz x d anta ke indon..
    dari segi -venye: myb coz aril n akim better coz dorg brani wat something different in their performance..

    dari segi +venye : hafiz x d anta coz die masih diperlukan di msia pada mase 2 coz die baru jd juara.so, sume org nak tgok die perform kat tpt dorg.pas2 nak kne rakam rncngn menuju puncak lg.dahlah die jd hos. dlm progrm menuju puncak 2 pun kte dapat tgok hafiz dah pg ke byk tempat. langsung xde space sgt tok die berehat.. kalo aril n akim jz sesi fotografi je byk…
    so, astro xnak hafiz terbang ke indon coz mase 2 peminat msia perlukan hafiz..maklumlah, baru diiktiraf as juara kan..xkan terus ilang…
    SO,JGN CEPAT NAK MEMBUAT KESIMPULAN SENDIRI…..TGOKLAH PADA KEADAAN SEKELILING………..TQS!!

  63. I appreciate you for posting such a wonderful website. Your weblog was not only informative but also very inventive too. We find very few bloggers who can create technical articles that creatively. I keep looking for information regarding something like this. We ourselves have gone through many websites to build up on information regarding this.I will keep coming back !!

  64. zul says:

    apela korg gaduh pasal sape menang…

    bodoh la korang.. AF pun nk gaduh.. tergila2 kan jantan poyo

    FUCK AF