Written by AbangNara | November 18th, 2009

sehati berdansa

Tahniah buat Sassy Falak dan Dira Abu Zahar (sapa nie?) yang berjaya menggunakan teknologi Facebook untuk meluahkan isi hati masing-masing. Barulah artis moden namanya nie. Selalu artis-artis nie kurang gunakan Facebook ataupun Twitter untuk berinteraksi dengan peminat-peminat diorang, tapi Sassy ngan Dira nie siap ada unsur-unsur pergaduhan lagi dalam Facebook diorang. Betul ke salah hanya diorang dua je yang tau.

sehati berdansa

Buat yang tak faham, Sassy Falak meluahkan rasa bengang @ tak puas hati dia sebab ada orang kuarkan duit sendiri untuk vote dalam rancangan Sehati Berdansa. Time-time tue plak si Dira nie tulis kat wall Faceboook dia seolah-olah lawan balik apa yang Sassy tulis tue. Itu yang agak gegak gempita sikit tue. Ntah-ntah nie semua konspirasi untuk lebih ramai orang tengok Sehati Berdansa kot?

sehati berdansa

Tapi ada sekali kami pernah gi tengok Sehati Berdansa nie kat Astro. Memang meriah dan mantap-mantap tarian artis-artis yang terlibat. Yang paling mantap sudah semestinya Sassy Falak la kan. Kalau korang nak tau kehebatan diorang menari, kenalah layan Sehati Berdansa setiap hari Sabtu pukul 9 malam kat Astro Ria Channel 104.

148 responses to (GOSIP)Luahan Hati Melalui Facebook, Inilah Gunanya Teknologi

  1. violet says:

    ala saja la tu..
    :)

    • [email protected] says:

      umah baru ko ader lak

  2. aries_april says:

    wah2x gh lak dia orng ni…

  3. violet says:

    alahai napa la gdh2 nih..
    x bek taw..
    x per la
    sapa mng pun.
    kan wat kebajikan..
    peace

    • aries_april says:

      dok nmpk…
      isma…sazzy n didie ja yg nk mng….
      lain tu…
      50/50 ja….

    • nefa says:

      kebajikan amender nye.
      diorg ni semua dh dibayar up front to enter this competition. kalau kebajikan.. takkan astro propose bayar baru nk masuk?? menipu peminat je program ni.
      yg dira ni .. mmg dia org kampung. tp dia mmg dah poyo sikit before she became an artist (layak ke nak panggil?).
      bukan mengata, kebenaran.. member saya pernah kenal dira n her husband.

  4. aries_april says:

    artis…nengok ja baik…blkng..sapa tk tau prgai dia orng…
    tul x?

  5. blackberry00 says:

    tp mmg klau nak dikaji secara logiknye…
    tak sape kenal dira nih (akupun tak kenal)
    tup2 tiap minggu undian dorg nih power giler
    performance tak best mane pun

    aku suke sazzy ngn didie…

    korang plak suke sape?

    • violet says:

      sume lyn..
      :)

      dira nih brlkon tower 13
      kt tv 3.
      pastu b4 dis dye jd ANGGUN..
      merah putih law x silap tjuknyer..
      :)

    • aries_april says:

      aries isma….

    • Sundal Bolong says:

      FYI…
      Sape2 yang slalu tgk ‘astro”…
      Lakonan Dira mmg best giler..
      She’s talented…lakonan power…best!
      Antara drama Dira :
      Rona Roni Makaroni, Merah Puteh, Dua Kali Mencintai Mu, Cinta Tanpa Suara, Delima, 100 Hari Jadi.–>paling best

      Conclusion nyer :
      I yakin Dira ada ramai peminat..luv u dira…

      But…Bukan ke nazril tu buat invest unit trust,and ada tengok dalam Chart Top 10 Artis terkaya, si nazril ni dlm top 5..and Sazzy well known le anak org kaya…
      Lg pulak, ramai org mmg meluat ngna si Sazzy ni, kaki clubbing, isap rokok dpn public..ramai meluat kan….Hmmm..lu pikir la sendiri napa org kurang vote u all…..

    • Sundal Bolong says:

      P/S to blackberry :
      Aku pelik sgt kau x kenal dira ni…
      Even, Scha pun minat dgn Si Dira ni
      Sila g page Scha at FACEBOOK…

    • Eyka says:

      kalau tak kenal dira ni sapa, tak payah le nak cakap banyak wooo…………!!!!!!!!!!!!!! adoyai!

  6. [email protected] says:

    SAMBUNGAN CTER BLACK DARI UMAH SEBELAH

    pastu balck p buat repot… gan muka yang bengkak ….

    POLIS: ader ape encik……
    BLACK: saya kener rompak encik
    POLIS: encik kene rompak ker kener pukul ni
    BLACk: kener rompak ler encik…. encik polis xnampak ker
    Polis : Tapi saya nampak encik mcm balik dari klinik ni…
    BLACK: encik tau pun sya baru balik klinik…..
    POLIS: Jadi pae yang perompak 2 rompak encik
    BLack: saya baru balik dari Klinik GIGI ni en POLIS….
    POLIS:……………?????????????#################
    ……. KLInik GG
    BLACK: kan saya ckap sya kener rompak
    POLIS: ??????????????? (malis masih pening) PUSING BAPAK DIBUATNYA
    BLACK: GIGI EMAS SAYA YANG KENER ROMPAK TADI EN POLIS….

    penerbik dan pengarah n elakon blackberry00

    • aries_april says:

      ptt la abg aries kta dia dok brtekak ngan pet…
      ni keja ko ya pet?

    • blackberry00 says:

      org swk cakap ape tau..???

      keribang tunok kau tok, pet….
      chaken juak pet tok…

      • [email protected] says:

        ape 2 x paham le BLACK

        • blackberry00 says:

          tak yah paham….

        • [email protected] says:

          ini x adil…

          kaner tanya poco2 ni

        • aries_april says:

          tu la…
          lain kali cr bini orng srwak…
          bru pas ni ko fhm….

        • [email protected] says:

          akak kat ofice ader orang serawak nant tanya dia

  7. blackberry00 says:

    aikkk pet…
    ko plak menghilang dah nih…

    ni yg aku malas nih
    aku sorg jer hero kat sini nih…

    klau dah lagu tu
    aku kuar jap…
    nak g pantry wat air kopi pekena ngn ubi rebus
    perggghhhh…..

    • [email protected] says:

      aku ader ni…
      tengah karang cter ko yang xhabis kat umah sebelah

      • blackberry00 says:

        baik ko bagi no. tepon kat aku..
        aku nak tny sal loan nih
        ade gak faedahnyer
        dr ko karang citer ntah ape2 tah…
        bengong tol lah budak pet nih..

        Ya Allah, kau selamatkanlah mental adik aku (si pet) nih!!!

        • [email protected] says:

          bagi emil nant nik bagi no tel… xkan nak bagi no tel kat cni…
          xpun call kat ofice…
          ambik no tel kat web http://www.shamelin

          call cakap nak cakap gan NIK

        • [email protected] says:

          www. shamelin ambik no tel ofice kat ctu

        • aries_april says:

          meh aries ksi fhone no ko lah…..

        • [email protected] says:

          gan le bgi kat cni

        • aries_april says:

          br pemes ko nnt….

        • weiya says:

          pet ngan aries dah femes…nanti jumpA sah dah ade yg kenal

        • [email protected] says:

          aries popular sebab mulut dia mulut longkang

          aku popular sebab aku baik, sopan, jujur budi bahasa bagus…..

        • blackberry00 says:

          aku muntah jap leh x…????

          ko tu terlalu baek smpai kak nara sayang banget kat ko!!

        • [email protected] says:

          memang le….

          ko yang jeles kan

        • [email protected] says:

          aku tanya kat ats x jawab lagi

        • aries_april says:

          pet…ska kau ja kata aries mlt longkang ya?
          aries nya kata ko apa2x x?

        • [email protected] says:

          gurau jelah… merajuk lak dia…
          aku tengah belajar bahasa serawak ni gan blck nak join x

        • blackberry00 says:

          jeles gak ar…
          ko de bagi pape ke kat kak nara ar…
          smpai boleh jadi yang tersayang sesangat tuh..

        • EclipsE says:

          apakah yg tlh blaku skrg ney??
          kak nara i need ur helppppppppp

        • anNeDeSilVa says:

          ape yg berlaku eclipse?

        • [email protected] says:

          pesal dah xleh komen ni

        • EclipsE says:

          kak nara………….
          tlg la tgk ape2 yg ptt…
          BN ney dh mcm kena serang todak…huhu

        • violet says:

          dah mai dah….

        • anNeDeSilVa says:

          sape dh maiii?

        • anNeDeSilVa says:

          bodh toll..
          terlompat2…

        • new moon says:

          violet….miss u maa….muah2x!

        • puteriaquarius81 says:

          mooonn… mis u … long time no see.. huhuhu

        • ganas tul ayat………hahha..

        • BumbleBee says:

          nape ckp cmtuh?

  8. Nurul says:

    kakak aku pernah tgk trek selebriti dira.. kakak aku kata kat rancangan ada tunjuk keluarga dia.. iaitu bekas ketua menteri melaka.. aku pon x pasti zaman bla..

    tapi yg aku menjadi konpius.. napa dira ngaku mak bapak dia kampung jerk..

    papepon.. aku tgk jer persembahan dorang every week.. tapi xpernah ngundi.. so, pendapat aku x dikira la ekk

  9. violet says:

    dira ni cm garang jer..
    wa dah bosan,..
    emm

  10. blackberry00 says:

    aku kuar jap..
    gif me 15 mins. kang aku on9 blk…

  11. truemalaysians says:

    ni salah faham jela..dorg xgaduh..dh kuar statement kt malaysiasensasi.blogspot.com…

  12. aries_april says:

    lapo lah….
    td break x smpt mkn….

  13. [email protected] says:

    jap ek aku nak p jupe ARIES

    • aries_april says:

      ko nk jmpa aries bt pa?

      • [email protected] says:

        aku nak p tandas,,,,,
        ko kan tengah cuci tandas kan….
        sebelum masuk mesti le jupe ko kan

        • aries_april says:

          make sure ko pum ya?
          karang aries msuk..
          pnsan lak…
          :-)

        • [email protected] says:

          huhuhu….

          gan marah gurau2 jer

        • aries_april says:

          xmrh la…
          geram mnja ja…
          kahkahkahkah

        • [email protected] says:

          aku tau ko memang baik

  14. weiya says:

    akum…sape ade..

    • [email protected] says:

      habis doh ko mung make denge tune mung…

      mung masok gapoh ari nih….

      ado budu dok….

      dok ajok aku pun mung nih,,,,,

      • aries_april says:

        korang ni..mentang la aries x fhm…
        korang baik ja ckp bhsa budu kat sni ya?
        :-)

        • [email protected] says:

          huhuhu… xpaham ker,,, nant aku ajr ek

        • [email protected] says:

          lamo doh aku dok make budu….
          gatal2 le kalu make budu….
          tp tme nok make aku make jugok…
          buat dok tahu jah

      • weiya says:

        tok masok pun pet..g make kak keda jah…manolah ado budu..umah weiya ado la

  15. blackberry00 says:

    i’m backkkk…

    • [email protected] says:

      ngenjing n mujat aper maksud dia

      • blackberry00 says:

        ngenjen (bkn ngenjing) tu maknanya nak mengorat…

        bujat (bkn mujat) tu maknanya mengada2

        2 2 tu ko punye tingkah laku, ek..???

        kuang3…

        • [email protected] says:

          bodoh ko kan,,,, aku baru belajar kat akak kat ofice ni….
          dia pun xlulus gak ni… nama je orang serawak

        • blackberry00 says:

          aku tak suker ar org bhs kan aku dgn perkataan tuh…

          ok pasni aku xnak on9 dah….

          trima kasih byk2….pet!!!

        • [email protected] says:

          merajuk baru je nak belajar…….

          orang ajar aku ler…. tp aku pun xtau aper yang di cakap…

          BLACK bukan nak ajr pun

  16. EclipsE says:

    aku plg suke psgn sazzy…very d stylo mylo…
    yg 2nd aku suke sein…
    psgn len aku xsuke!
    lg2 isma n zul tue…mcm agak kekampungan skit dorg tue…
    ney just pndpt aku jer…huhu…

    • [email protected] says:

      BB ………
      dah makan ker

  17. [email protected] says:

    koranf semua p maner ni

  18. hajar says:

    huhuhu mcm ni lak hmmm tah apa apa la diorg ni

  19. EclipsE says:

    weh korg asal komen cmni??

  20. hajar says:

    lalalalala

  21. [email protected] says:

    semua kekuar x betul….
    sesah aku nak baca mana yang aku tulis

  22. EclipsE says:

    pening aku dh tgk komen lompat2 cmni…

  23. anNeDeSilVa says:

    ewah…ewahh…
    sape ckp pet dgn aries pames???
    anne dgn eclipse lg pemes taw…wahwahwah..(perasan sket…)))

    ape yg tak kena dgn dorg nie??
    sengal..
    tu pon nk gado…
    kalau sbb joget2 ni nk gado..
    bek jgn masuk..
    KAN AKU DH KATA AKU TAK SUKA PEREMPUAN KABARET!!hahahahhaha

  24. weiya says:

    hujan la…kat kelate pun hujan..tido best ni…

  25. anNeDeSilVa says:

    ewah…ewahh…
    sape ckp pet dgn aries pames???
    anne dgn eclipse lg pemes taw…wahwahwah..(perasan sket…)))

    ape yg tak kena dgn dorg nie??
    sengal..
    tu pon nk gado…
    kalau sbb joget2 ni nk gado..
    bek jgn masuk..
    KAN AKU DH KATA AKU TAK SUKA PEREMPUAN KABARET!!hahahahhaha

  26. [email protected] says:

    dah mula pening le niii….
    nak keluar dulu ler…. nant dah ok balik bagi tau ek….

    nant nak sambung belajar gan abg BLACK balik bahasa sarawak ni

  27. anNeDeSilVa says:

    anybody here??

  28. [email protected] says:

    pening le dah xleh komen ni

  29. anNeDeSilVa says:

    apesal BN nie
    :?

  30. pinkapplejuice says:

    tlglh BN ksi ceta yg hot lg malatop. boringnya… yg ditgu2 x kunjung tiba.

  31. violet says:

    huhu..
    lompat lg
    kak nara wat cite len.
    bn di ganggu nih..
    :)

  32. abangnara says:

    kenapa apa yang terjadi? ok jer di komputer nie..huhu

  33. anNeDeSilVa says:

    dah ok kew?

  34. pEnArI pOcO2 says:

    salam…

  35. new moon says:

    hi violet…hi anne…hi aries….long time no c…..huhuhuhu….

  36. new moon says:

    haih awat la bn ni asyk jd camni jer…

  37. ok….2 me x salah klo artis ni nk vote diri sndiri..
    klo pk logik…sape x nak memang woiii…
    dpt duit tu..g jalan kt eropah lg..
    so ape salahnye kan dorang vote tuk diri sndiri..
    just x profesional je lah kan…tp that’s it….
    agaknya bkn dira ni jer yg vote diri sndiri..
    myb artis lain pon ade….klo rase nk adil…
    wat cam AF….
    duk dlm hostel….x leh kuar..
    2 bru fair..tp kan season ni x le lwn r last season..
    seme talented…ska sgt kt nisda…she deserve 2 win..
    klo season ni mayb sazzy menang kot…..huhu

    • BumbleBee says:

      tp tak best laa kalo bg 100… for an amateur like them.
      paling tinggi suppose judge bg 99 jer…. bende2 seni yg sgt subjektif ni mana bleh senang2 nk bg full marks kan… nak2 plak bler nazril slalu yg kantoi sket….ini pada pandangan aku la…

      • betul3……….rase cam melampau jer bg smpai full markskan..memanglah pasangan sazzy leh menari…
        tp x de la rase perfect sangat smpai nk bg 100..
        ade gak yg lari step tarian dorg..
        tp judges season ni memang over la bg markah..
        x beragak2…

        • BumbleBee says:

          tula… yg kesian pada couple yg dpt giliran 1st… dh tentu2 marks diorg kurang sgt sbb bler couple yg seterusnye present…marks makin naik..makin naik…

          apepun…bg aku best lg vanida/rashidi & nisda/fauzi menari… pasangan anne ngasri n amiza aznan b4 this pun buat terhibur lg drpd sazzy ni…x tau knape cume rasa cm diorg xde x-factor.

  38. new moon says:

    hahaha…nmpk gyanye bn still cmni gk lg…aku out dulu la…bru nk KIT ngan gwng2 lama…xpe ar…nx time..huhuhu…adios my fren…

  39. abg nara….
    wat happen wit bn nih..
    asal da x btl…..huhu…

  40. spespeje says:

    ape r korang nih…sila komen pasal artikel yg de kt bn nih…yg korang melalut2 mis u..mis u..pehal???g lar chating kt ym ke fb ke…hadoiiiii….

  41. BumbleBee says:

    ntah ape2 la..itu pun nk bitau kt FB ke? sungguhpun x sebut nama, tp ade niat utk provoke kan?

    to sazzy : kalo betul pun, lantak pi laa depa…duit depa. bukan dier berhutang ngan hang pun smpai nk dengki.

    to dira : ape merepek sgt smpai masuk bab mak ayah suruh jd lawyer….motif?? tulis brjela2 dgn bahasa yg x melambangkan bangsa with no concrete point…

    sumer pun pokok pangkal rezeki. berhabis duit vote utk diri sndiri kalo dh bukan rezeki memihak, tetap kalah jugak…vice versa. Lgpun utk amal. Dpt adiah nnt pun bg kt rumah kebajikan yg diwakili. motif nk sarcastic?

    cuberlaa have fun bler buat utk amal. Ni drpd dpt pahala terus dpt dosa..

  42. malaygirl says:

    dalam kosmo hari nie diaorg kata tulisan kat facebook bukan ttg sehati berdansa tapi program lain…alamak, cover le pulak…..mcm org bodoh sgt…

    • BumbleBee says:

      mcm dua2 org ade masuk program lain je laa kann…dh baling batu sembunyik tangan plak… berani kerana benar, takut kerana salah…

      • memang stupidlah klo ngako dorng kelahi kan…
        apa pun biase lah artis ni masam2 muka…
        tp yg pling bes sekali….
        rita n nisda lah….
        smpai bertarik rmbut msuk kolam lg….haha..

  43. x-not-x says:

    ntah pape ntah dorg ni..
    tapi secara logiknya,dira ni mcm tak famous pon.tapi rating sms tu tinggi..hmmmm..

  44. mafia says:

    aku suka Dira berlakon citer 100hari b’day..
    ala sukati la nk vote diri sendiri…..normal la tu..

  45. ozman says:

    nape ckp wa lu wa lu wa lu? kan elok saya kalian saya kalian..he3

  46. rhyme says:

    ele…aku x suke t0l ngan sazzy ….da la minum arak..

  47. laracroft says:

    Tu ler.. program ni motif sebenarnya nak membantu badan2 kebajikan yg diaorg wakil tu. Tapi, ni dah mcm nak promote diri sendiri laks.. tak kena pada tempatnya. Ntah ler.. kalau nak bantu pun.. betul ke konsep yg dibuat ni? Cuba la buat konsep yg lebih mencerminkan bangsa malaysia tu sendiri.. apa2 program lain ler.. kalau bual bicara tu, susah gak.. malas org nak dengar leteran. Buat program amal yg lain.. apa2 ler, tapi asal jgn ler yg mengedik2 gini.. tak kisah la depa laki bini ke apa ker, tapi biarlah yg beradap dan bersopan sket.. ni terkangkang2, terkinja2, terbang2…..ish…

    Gua cuma nonton jer, undi tak, sokong sapa2 pun tak.. nak tunggu tayangan kat depan tibi pun tak..heheheh…

  48. kiki says:

    Dira abu zahar ni… kelas mate aku dulu masa kat Uitm…. fac of Law…. nape tak jadi loyer je, ira? kan sonang… nak jugak jadi artis.. ni la jadinyer….

    p/s: mmg your family orang kerajaan tapi pangkat tu taknak cerita ke? ngoh ngoh ngoh…..

  49. gosipgurlfea says:

    DIRA- ni mcm samseng je..ckp tak ikut standard artis, jagala standard tu sket… gua gua lu lu…. tahulah diri tu kaki moto besar, angah aku geng moto pun tak semcm bahasanya….Ayat GUA DAH BOSAN NGAN SEHATI BERDANCING TUH -ANNOYED LOL kalau tak suka sehati berdansa napa masuk comp??????~~~~. dulu tak pikir ke lol~
    lagi satu eeeeeee ( geram :P )BERLAKON mcm KAYU~ayat GIVE UP dgn sehati berdancing sepatutnya kena tukar ke GUA GIVE UP BERLAKON SEBAB GUA PUNYA LAKONAN CAM KAYU…~~~ WOKE DAK camni..LOL

  50. gosipgurlfea says:

    DIRA- ni mcm samseng je..ckp tak ikut standard artis, jagala standard tu sket… gua gua lu lu…. tahulah diri tu kaki moto besar, angah aku geng moto pun tak semcm bahasanya….Ayat GUA DAH BOSAN NGAN SEHATI BERDANCING TUH -ANNOYED LOL kalau tak suka sehati berdansa napa masuk comp??????~~~~. dulu tak pikir ke lol~
    lagi satu eeeeeee ( geram :P )BERLAKON mcm KAYU~ayat GIVE UP dgn sehati berdancing sepatutnya kena tukar ke GUA GIVE UP BERLAKON SEBAB GUA PUNYA LAKONAN CAM KAYU…~~~ WOKE DAK camni..LOL

  51. jane says:

    kenapa tiap season sehati berdansa ada je antara mereka nak gaduh…..artis yg terlalu vokal memang aku meluat spt rosnah mat aris….ifa raziah…dan lain2 dah lupe nama….artis2 macam ni tak ada standard dan self respect..

  52. mazaya says:

    I prefer Dira than sazzy.

  53. zawanah biti zainuddin says:

    haluu..im new here.

  54. affa says:

    eii xminat la aku ngan dira ni.,…. tgkla language pun mmg org takde standard nye style… ape2 lah labuuu!!