Written by serenity | June 9th, 2013

Agak terkejut juga membaca laporan akhbar Kosmo! hari ini, yang pelakon Diana Danielle sudah selamat bersalin di Australia hasil perkongsian hidup dengan pengarah dan pelakon Farid Kamil.

Ini ialah kerana sepanjang pemerhatian kami, tiada sebarang kemas kini mengenai kelahiran anak mereka di media sosial yang dimiliki dan dikendalikan oleh kedua-dua pelakon tersebut sehingga ke hari ini.


Menurut laporan tersebut, Diana telah melahirkan seorang bayi lelaki di sebuah hospital berdekatan tempat tinggal Diana di sana sekitar penghujung Mei.

Untuk rekod, Farid Kamil dan Diana Danielle telah melangsungkan pernikahan pada 3 November 2012, .dan dua minggu selepas itu Diana mengumumkan dia telah mengandung dan pengumuman itu menimbulkan spekulasi.

Apa pun, tahniah diucapkan sekiranya benar Diana telah selamat bersalin. Untuk makluman anda juga, tiada maklumat lain bekenaan kelahiran tersebut yang dapat diberikan buat masa ini.

188 responses to (GOSIP)Diana Danielle Sudah Bersalin Di Australia?

  1. 1st says:

    Patut la larik…kan???

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 110 Thumb down 6
    • Hanya mampu ucap tahniah says:

      wow, bunting 6 bulan saja…memang express betul baby ini ya? :D

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 118 Thumb down 4
      • Katanya You Ols says:

        mereka telah melakukan teknik yg dinamakan “teknik penyuburan segera”.
        sebarang maklumat, sila rujuk doktor, bidan dan pakar sakit puan anda yg berdekatan. ahaks !!!!!!!!!!!!!

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 91 Thumb down 4
        • Datuk Kay says:

          ******suker dengar kisah org mengadung cepat******

          huk huk huk

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 56 Thumb down 5
        • Lily GaGa Black says:

          pompuan cantik senang bunting. #fakta #keras

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 63 Thumb down 10
        • Kita Tunggu says:

          Nanti keluar statement dlm Melodi:-

          “Wartawan Kosmo tu failed matematik, gagal dalam kiraan kalender. Isteri saya hanya pergi buat medical check up kat Australia..salah makan sakit perut”

          Muahahahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 5
        • Pondan Sepi says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 70
        • PEMBETULAN OPSSSSS says:

          KOSMO SALAH; ITU ANAK SEDARA FARID LA !!!!! kwang kwang kwang !!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 72 Thumb down 4
        • Say No to Kosmo says:

          Kosmo….penyebar gossip tak buat homework… cam sial, hanjing !!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 28 Thumb down 10
        • Olga says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 37
        • pe citer bai says:

          berani kerana benar, TAKUT KERANA SALAH.

          satu je nak comment, kalau dia tak takut dan betul bunting pelamin lepas dua minggu nikah..diana takkan kisah lahir anak kat msia.

          tapi kenapa nak gi aussie gak?alasan – nak belajar, tapi tgk kt instagram kemain lagi sibuk duk jual kosmetik, main mekup2 upload pic sume half body..upload muke je

          kalau berani, upload full body or baby kalau dah bersalin, bgtau hal sebenar, ada bran? #beranikeranabenartakutkeranasalah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 68 Thumb down 8
        • lalalila says:

          korang nie lahir xckup bulan bising,lahir terlebih bulan pun korang kate jgk..org yg korang kate hamil sebelum nikah 2 allah dah tunjukkan die pregnant lebih dr yg korang sangkakn..kali nie mungkin ade sesuatu yg tuhan nk tunjuk..kita yg xtau nie lebih baik diam..mane tau mungkin baby lahir xckup bulan..xelok la kite terus bercakap sesuatu yg kita xtahu..kebenaran mesti kelihatan,cepat or lmbat jer..

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 43 Thumb down 1
      • Tungguguguguguguggu says:

        nanti balik pakai tudung…….

        (bersambung diepisod akan datang)

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 62 Thumb down 9
        • KATAK KODOK says:

          APA DAAA RETIS2 MALAYSIA, KONDOM RM7.68 SEN PUN TAK MAMPU NAK BELI.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 77 Thumb down 22
        • BUNKFACE NO.1 says:

          kau tahu harga kondom…kau pernah main ?? aku tak tahu harga kondom berapa…aku tak pernah main, aku TERUNA lagi

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 69 Thumb down 31
        • Anonymous says:

          Gdw

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 6
        • Altantunya says:

          wah, tak sangka murahnya harga kondom/ semurah daum ketum kat kampung akak. harga kapal selam akak tau la !!!!!

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 34 Thumb down 7
        • Anonymous says:

          dia keje 7E kot?hahaha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 48 Thumb down 1
      • Rita vs Ayu says:

        Allah jua yg mengetahui setiap di langit mahupun di bumi. Ambil sebagai iktibar dan pengajaran buat diri sendiri, itu sudah memadai dari kita caci dan hina mereka…

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 103 Thumb down 19
        • Podah La Ko says:

          kou jadi batu api antara Rita vs Ayu tu apa ke heiii ???

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 49 Thumb down 2
        • berhenti la laga2kan rita dan ayu. ada neraka untuk org yg lagakan orang. tak macam ketiak hitam hanis zalikha

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 37 Thumb down 6
        • Tolong Beli Cermin says:

          sudah…cukup sudah…..sudah sudah la kita lagakan Ayu vs Rita. Kasihan mereka…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 1
        • Rita vs Ayu says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 19
        • Bodoh La Ko says:

          Tolong tengok cermin wahai Kuta vs Kayu…..ahahahahahhahaha

          Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 2
        • Kutu vs Lembu Nama Ko says:

          jadi batu api….islam sangat la engkau tu kan?????? Zzzzz

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 2
        • Ros vs Mah says:

          hinanya kau jadi batu api sebegitu….sehina najis khinzir.
          tergamak kau kan Joyah.

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 1
      • aku suka jaga tepi kain ko says:

        Hidden due to low comment rating. Click here to see.

        Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 36
        • Cermin Hidupan says:

          pandai jer ko buat fitnah ala paria….lalalalala

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 27 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          nk komen tu pk dulu..kang jatuh fitnah…dose ftnah ni besar..bila nk mintak maaf dgn kuaga diana..lbh baik awk g mmbnuh..kurang2nya dosa tu bwh dr fitnah…
          xpn Allah bls dkt kuaga awk..andai kata awk ada adik pmpuan..xpun awk..org kate awk hasil ank luar nikah..berapi ke idok tlinga tuh….

          Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
      • K.A.A says:

        kosmo tgh mabuk time tu.. apa la nak bg maklumat pon salah..

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Mak Jemah The Ori says:

      kata nak study ..belum sempat enroll kelas dah bersalin? apa2 pun tahniah la. rezeki masing2, ye dok?

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 35 Thumb down 2
      • Raunar says:

        kelas pakar sakit puan kah????

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 1
      • Amoi Comel says:

        Dia study pasal ‘teknik melahirkan anak dengan lebih pantas dan berkesan’… Ko ape tau. Ko g Australia pun tak penah

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 54 Thumb down 12
        • Kak Tontunya says:

          hoi pontianak internet…ko lepak pokok mana malam ni????

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 39 Thumb down 2
        • Saka Nala Karupan says:

          dia suke lepak atas pokok taugeh… hihihihihi

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 1
        • Amoi Comel says:

          Ingat aku ni pontianak kuno ke…
          Malam ni lepak genting. Esok pagi2 nak men roller coster.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 7
        • Kak Limah Pakai Bengkung Kurus says:

          akak ponti nak main rollercoster…tak takut keguguran ke akak ponti?
          akak kan mengandung tu. nanti marah pulak si toyol- boypren akak tu. nanti boypren akak skandal dengan Kak Limah susah kang…

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 23 Thumb down 0
        • Amoi Comel says:

          Kalau aku ngandung ko nak tolong bidankan ke…
          Baguslah sebab aku takut nak masuk hospital kerajaan silap2 jadi bahan ujikaji

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 7
      • Rozila Chef Riz says:

        nak tiru Kim K lettew . Persoalan nya , anak FK ker ?

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 5
    • gadismanis says:

      alhamdullilah.. kalau berita ini betul.. x kisah di negara mana sekali pn dia bersalin..janji dia dn baby selamat dan sihat.. semoga menjadi ibubapa yg mithali dn anak yg soleh or solehah..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 67 Thumb down 2
    • Olga says:

      KES DAH TERLANJUR LAH NI PATOT PON CEPAT2 NAK KWIN CHOIIIIIIIIIIIIII . . . KES SME MCM DATO LEE CHONG WET JUGAK LAH NI

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 40 Thumb down 25
      • jojo says:

        Itu cina, biarlah dia. Diorg kn nk tau ade keturunan x sblm kawen. Da prgnant baru diorg dftar kawen. Tapi ddn fk nie kan islam, xbole la ikut cara dato lcw.

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 57 Thumb down 7
      • Anonymous says:

        Bangang jugak ko ni kan?? Nak samakan org islam dengan orang kafir! LCW daftar dah berbulan baru ada majlis kawin dia… Mmg tak heran laa kalau kawin2 terus dapat anak! Apa ke bodoh laaa ko noh! Ni laa melayu kalau tak bergaul dan ambik tau adat dan adab bangsa asing. Cakap bodoh kang marah pulak….

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 71 Thumb down 9
        • Olga says:

          Hidden due to low comment rating. Click here to see.

          Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 22
        • PI says:

          Olga, awak do negara mana yer?

          Hot debate. What do you think? Thumb up 8 Thumb down 3
      • Anonymous says:

        we are chinese or kafir as u guys call us, will still marry the women that carry our child. And we will let our saudara mara know that the women pregnant & thing that most important is kami x buang anak yang dah dikandung or x bertanggungjawab. So, better u concern with ur bangsa yang banyak mengandung anak luar nikah & buang tepi jalan daripada compare ur bangsa punya lifestyle with us yang sememangnya kafir.. :).

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 190 Thumb down 9
    • Olga says:

      REMY ISHAK KOT BAPANYE WAT DLM FILEM AZAZIL ARI TU KOT

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 47 Thumb down 22
    • nana nini says:

      baby dorang lahir tak cukup bulan kot.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 4
    • kak timah says:

      INI SEMUA POYO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
    • Gadis says:

      Bukan ank die la…x baik korang ni…ank abg Farid yg Doktor tu Anis Anuar..aku tgk dlm ig DD selalu je update gambor die…Farid plak patah bahu kan…& lg 1 DD mention dalam ig Yang perlu ditunjuk2 yg peribadi disorok2…so,xpayah la nak amik tahu hal peribadi org..sekian ..peace..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 25 Thumb down 1
  2. cute says:

    bkn baru 6 bln ker diorg kawin????

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 26 Thumb down 3
  3. Anonymous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 30
  4. Jemah Cool says:

    kaedahnya…!!!!!!

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  5. wawa says:

    congrats uols

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  6. MINA says:

    Tggu lg 2bln baru fk buat pengumuman. “Wife sy slmt melahirkan sbntr td”

    Dd, kenape xupdate awal2 yg u da bsalin, kesian peminat.. mase prgnant teruja sgt tnjuk upt , dah nie dah bsalin.. xteruja ke..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 3
    • Amoi Comel says:

      Lawak aku baca komen hang ni

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
      • alaf says:

        Baby bump langsung x tunjuk

        Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
        • mulut puaka says:

          bukan setakat baby bump je, kote tegang farid kamil ngn buret mantap diana pun x tunjuk…

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
        • Anonymous says:

          nak tunjuk kat kau baby bump watpe. busy body abes. baby bump org pun terhegeh2 nk tgk.

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  7. minah senget says:

    lau ikotkn bln ke 7 baru.standard la baby lahir tk ckup bln..cube bsangka baik sahajalah ye…jgn dfikir pkra yg tk ptot fkr…
    apa2 pn tahniah~

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 32 Thumb down 2
  8. Anonymous says:

    xcukup bulan?

    Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 1
  9. Anonymous says:

    i x kata sumber yg i taw ni bnr. slps mjlis sbut mnantu kt kedah.. my friend trjumpa both of them kat jln msjid india… dia ckp serius perut diana sdh nmpk n nmlly untuk 4 bln sbb my frind midwife staffnurse.. tp msa kndri nmpk kmpis je kan.. alahualam.. pstu msa i blik kg.. i trjmpa mber lme kat kndri kwen.. dia kje bhgian2 mdia la.. dia ckp memg diana prgnant bfre married… yg tu pun sy x ckp btul.. tp yg smpaikn memg sumber rpat.. then farid ada kgsi vdeo keek rtu.. ada skilas nmpk pert diana yg tu serious memg x nmpk mcm 6-7 bln lgsg sbb memg nmpk srt gile.. try cri n tgk btul.. i bckp ikt logik bcos i,ma nurse too.. so fkir2 kan.. mne ada yg nk ngku kan..tp x blh tduhtrus xde bkti

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 51 Thumb down 13
    • Aida233 says:

      jangan cakap bahasa sms boleh tak

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 96 Thumb down 8
    • BeLLa says:

      kalau nk tau betul ker idak cukup bulan tu tgk berat bby.. fk dh kuarkn pic, tgk semangat jer bby dia. plak tu mna beraninya nk sebut berat bby dye bpe. klu xckup bulan sah2 dia dh war2kn.. nie bersalin hujung mei, skrg bru nk ckp??? logik ker?? bunting pelamin la sgtttt! ptut la x psal2 dd lari g australia…. dlu2 xnk dduk sne plak..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 15 Thumb down 0
    • Mak jemah pemalu says:

      Klu dh xpasti dgn cerita ni lbh baik diam je..Sebb awk pun ckp xtau benar ke tidak, lainlah klu npk seniri…sekali kita tutup aib orang..seribu kali Allah tutup aib kita..

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 2
    • Hamba Alah says:

      asyik kawan je nampak , bile nye ko pulak .

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 0
    • kek cokelat kesukaan aku says:

      kalau betol dia ngandong b4 nikah, xpyh la smpi nk suruh cari fakta kes depa bagai. ingat orang yang bukan AIB orang, Allah akan bukak AIB dia balik.

      peace…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 19 Thumb down 0
    • Hamba Alah says:

      asyik my friend je nampak , bile ko punye nampak pulak ?

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  10. Bersangka baik says:

    Hamba rasa, maybe baby dia lahir tak cukup bulan ni…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 20 Thumb down 0
  11. MINA says:

    Tanye peminat2 dd n fk yg dok sokong dd n fk dulu tu,
    “Kenapa dd bsalin awal? Baby lahir pre matangkah? Kahkahkah”

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 3
    • Anonymous says:

      so klu pre mature atau x pun, apa masalah??? mulut busuk lagi bnyk masalah, tau masalah apa? masalah mcm mana nak elak masuk neraka.. kbye,

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 1
  12. apernie says:

    ber “Bin” Farid Kamil ker tidak nanti?

    Hot debate. What do you think? Thumb up 10 Thumb down 6
    • Anonymous says:

      xkan berbinkan ayah kau pulak… derrrr

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 64 Thumb down 0
      • Knox says:

        Kalau bin abdullah, maknanya b4 kawen la tu

        Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
        • lovelove says:

          korang nie pesal ea.. dia dah selamat melahirkan pon,, apa cerita sebenar xyah la korang nk sibuk… biar antara dia dan Allah…
          at least diorg nie lebih baek daripada orang yang buang anak @ gugur kan kandungan…. kpd FK & DD, semoga menjadi ibu bapa yg baek dan penyayang <3

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 45 Thumb down 3
        • BUNKFACE NO.1 says:

          kalau anak tu lahir kurang dari 6 bulan tempoh perkahwinan..baru tak boleh di bin dengan nama farid, ni dorang kahwin lebih dah 6 bulan.. baru ank tu lahir, kira boleh lah di binkan dgn nama farid kamil klau btul ank tu ank luar nikah

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 2
        • Yanna says:

          Kalau xnak berbin abdullah boleh je ltk nama bayi nama ayah tanpa letak binti di antara nama anak dan ayah. Kiranya straight je trus.

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 1
        • baabaablacksheep says:

          Saya anak tgh kpd parents saya. Takde bin/binti. Yg lain semua ada. Malaysia je pakai bin binti. Terus tukar ic saya ada bin/binti. Adakah saya anak haram? Apa salah letak nama ayah sebenar tetapi status sebenar kelahiran diketahui anak?

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 5
        • mia mia says:

          Klu krg 6 bln dri trikh nikah bru bin kn abdullah.. klu anak dia lhir slps 6 bln dia nikah msih dpt binkan bapak nye..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
        • Jebon says:

          baabaablacksheep : Org ISLAM kena ber-bin/binti (bahasa Melayu) bukan sbb kita melayu Malaysia terpaksa ber-bin/binti. Itu ketetapan yg termaktub dlm agama kita. Sila ambil tahu & jgn pertikai ketetapan Allah. Allah jdkan sebegitu bukan utk menghina si anak yg tidak berdosa tapi utk mengingatkan ibubapanya kepada dosa mereka. Supaya tahu malu. Anak itu tidak bersalah, apabila dia membesar mungkin dia akn menambah kifarah kepada ibubapanya pula apabila menyedari status dia. Semua itu antaranya dapat mengurang pembalasan di akhirat kelak. Itulah akibatnya apabila tidak menghormati institusi perkahwiann & mengambil lewa ketetapan Ilahi.

          Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 16 Thumb down 0
        • annoyed says:

          wau nice statement Jebon. i loike

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Knox says:

      Kalau bin abdullah, maknanya b4 kawen la tu

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        ok la bebinkan abdullah, dr berbinkan ayah kau tp anak ahli neraka-suka mengumpat… lalala

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
        • Anonymous says:

          aku ber binti kan abdullah. sbb mmg bapak aku nama abdullah . jgn suka suka kata yg ber binti kan abdullah itu anak haram.

          Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  13. hana says:

    cukup2 la buat spekulasi..berperasangka baik jela..kita bukan tido sebantal,dduk serumah dgn diorg,xtau ape luar dalam kehidupan diorang..jgn la wat spekulasi bukan2,sahih ke xsahih ke berita ni,baca pastu abaikan..ingat kawan2 semua,kata2 fitnah,makian,kejian yg korang tulis,selagi xdipadam,smpai kiamta esok la korang carry dosa ni..dosa dgn tuhan boleh mnta ampun,dosa sesama manusia?..fikir2kan..

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 1
  14. bin farid says:

    Tahniah FK &DD. Didik lah anak kamu dgn penuh kaseh sayang & ilmu agama.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 1
  15. Anonymous says:

    baik drpd norish ler yg tak tau sapa laki dia

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 22 Thumb down 0
  16. liu liu says:

    herm..dlu ada tgk vdeo farid kamil ngn diana kt sna.yg tnjuk diana kt dapo 2.mmg bsar dh prut dia.jap ja dh bersalin

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  17. Amoi Comel says:

    Apa kata kita semua pakat2 sangka baik.
    1. anak dia lahir tak cukup bulan; tapi gemuk gedempol dan tak memerlukan penjagaan rapi… selalu bayi pramatang lain kena simpan dalam inkubator, 5,6 hari baru boleh pegang dukung2 dia…
    2. kita semua lemah matematik. salah kira… mungkin bayi tu cukup bulan…

    Hahaha…

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 50 Thumb down 5
    • MINA says:

      Yelah yelah….ank dd xckup bln..hehe
      Bby pre mature mmg pjagaannye laen dr bby yg lahir 9month, ce dd tnye doc2 yg bdekatan..
      Mcm anak kedua dr muzafar n dr harlina pon lahir 7bln…
      Dd, ape name bb u?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
      • Anonymous says:

        bila masa plak anak sheikh muzafar lahir 7bulan??

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
        • Amoi Comel says:

          Hahaha… Ko ni dasat jugak bile bergossip ek…
          Betul ke baby dr harlina tu tak cukup bulan… Aku rase cukup je, tapi tak kisah la kalau cukup ke tak, bukan FIRST baby kot…

          Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
        • MINA says:

          Ye lah. 2nd baby dia.

          Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
        • nena says:

          ye…g tgk blog dr harlina..dia citer sumer kot…bukan la kira gosip kan

          Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          mana de 7 bulan laaa… sesuka ati….. anak no 2 die beranak masa 36weeks kottt..

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 1
      • Anonymous says:

        Ank dr halina lahir 37 weeks la sengal…main gosip je ko ni kan…37 weeks dah kira matang…sebelum fitnah tu siasat dulu ye minah ooiii

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 2
  18. syahirah abdullah says:

    aku nak tunggu anak pon mkn masa 3 thn… mcm mana ae dia org bleh dpt anak cepat… huhuhu… (garu kepala… nasib baik xada kelumur)…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 6 Thumb down 11
    • meow says:

      jgn persoalkan urusan Allah, cuba bersangka baik

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 36 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mungkin sbb hati diorg baik…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Hidden due to low comment rating. Click here to see.

      Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 24
      • fuuu says:

        yeke? kawan aku ramai je yang mulut longkang.. tapi ramai je yang anak berderet2 setahun sorg.. mandai je ko kan..

        Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 0
      • wahwahwah says:

        Wah anon. mulut manis sangat eh. okaylah tu tuhan hold rezeki sebab nak hukum mulut jahat sangat kan, dapat hukuman dunia definitely better dari hukuman akhirat. jadi orang yg pregnant luar nikah tu mulut baik sebab tu tuhan bagi rezeki awal ke? fikir doh.

        Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
        • Anonymous says:

          ko sentap kenapa? ko mulut longkang ke?? lol.. better la org pregnant luar nikah bermulut baik dari org yg xpregnant tapi duk menghina orang, hukuman kat dunia dapat, kat akhirat pun dapat…. abislahhhh…

          kalau kau bkn mulut longkang jgn sentap pulak.. there must be a reason for everything.. only Allah knows..

          Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 4
        • modjo says:

          Kau pun sama eh. dah kutuk orang, kat belakang baru nak sebut nama tuhan kan :)) baiknye awak.

          Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
    • kunangkunang says:

      sebab suami kau tak sharpshooter la. lagi mau tanya ka?

      Like or Dislike: Thumb up 6 Thumb down 3
  19. mia main futsal says:

    jadi Kris Dayanti senang..terus terang je
    betul dak

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 17 Thumb down 0
    • BUNKFACE NO.1 says:

      Malaysia ni bukan bebas mcm indon..kan terus terang kena bash, boikot pulak

      Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  20. ntah says:

    FK dh upload kat fb gmbr baby boy

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      Tu anak adik die la….dr anis anwar…dorg da kawen b4 farid kawen lg…mmg wife die bru bersalin…apa da manusia tuduh n x siasat betul2…

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 0
  21. BUNKFACE NO.1 says:

    betul ke ni ? kalau betul.. baby ni kira pramatang lah kan, artis Malaysia memang suka buat “suprise”

    Like or Dislike: Thumb up 7 Thumb down 0
  22. kerani pet pot says:

    dah selamat kawin .. dah dapat ank pon .. x yah la nak kutuk2 lagi .Kesian pulak ngan mereka bedua ni ….Semuga kluarga mereka di limpahi rezeki dgn kelahiran ank ini …..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  23. Mak Jemah 2.0 says:

    Mak Jemah ade member, bersalinkan anak pada bulan ke 7. Tapi perutnya besar. Doktor suruh bersalin sebab orangnya kecik, dan takut komplikasi kepada bayi. Alhamdulillah, baby tu normal tak perlu inkubator. Kuasa Allah. Siapa tahu kan? Mungkin DD tu macam kwn Mak Jemah kot kesnya.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 29 Thumb down 1
  24. diyana says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 19
    • Anonymous says:

      so kalau betul anak luar nikah mcm ko kata tu kita nak buat apa sekarang ni???? ko jangan la buat aku panik weiii……

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 11 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      mengiyakan kita bersubahat dgn dd & fk yg buat maksiat?? ajaran sesat mana kau bawak ni biol?

      elok la bprasangka baik dari duk menghina mengumpat org dan berprasangka buruk, sbb sah2 masuk neraka free, nak mintak maaf nnt confirm xsempat nak jumpa betul x? yg buat maksiat tu taubat nasuha Allah ampunkan. yang mengumpat mencaci org ni sah2 Allah tak ampunkan… rot in hell la youuuu… hahaha

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
    • Anonymous says:

      jhtnye mulut ko diyana

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  25. shillala says:

    abg nara, tu bukan anak farid la, tu anak adik dia . cuba siasat dlu seblum post bukan2 . abg nara buat ramai org timbulkan fitnah macam2 . pokok nya tumbuh dari akar . dan akar itu dtg dari abg nara .
    renung2 kan lah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 33 Thumb down 2
    • BUNKFACE NO.1 says:

      kau ni biar betul…patut lah nara delete entry “anak farid kamil” tadi, rupa2nya salah info…wkakkakakaka

      Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  26. Anonymous says:

    abg nara, tu bukan anak farid la, tu anak adik dia . cuba siasat dlu seblum post bukan2 . abg nara buat ramai org timbulkan fitnah macam2 . pokok nya tumbuh dari akar . dan akar itu dtg dari abg nara .
    renung2 kan lah

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 14 Thumb down 3
    • oleyoley says:

      ‘Welcome to the world my baby boy’~ ayat dr fb FK bserta gmbr dia mncium baby

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 12 Thumb down 1
    • MINA says:

      KALAU BETOL ANK SEDARA DIA, KENAPA FK LETAK CAPTION MCM TU.?.? LAIN KALI JGN BUAT ORG BERPRASANGKA.. TAKPELA ANK SEDARE PON,LA NIE, KITA TUNGHU PULAK ANAK FK N DD KELUAR PULAK.

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 13 Thumb down 2
  27. no name says:

    masa dia org kawin, i dh pregnant 2 buln plus.. tp till today i belum deliver, due esok… diana dh selmt delivered … alhamdulillah… tk cr n hope mummy n baby sihat k…

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 4
  28. mak long jalan pegawai says:

    xpalah..yang penting ibu dan anak selamat…kita berfikiran yang baik2 saja walaupun xberapa nk fikir yang baik2 ja ni.. hal tu antara depa dgn allah.. kalau betui lah..segak bayi lelaki anda…jaga dan didik anak baik2 noh sesungguh anak tu anugerah allah swt.. yang baik tu daripada allah swt yang buruk drp kita sendiri..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  29. Moderator BN says:

    Harap maklum; itu anak saudara Farid Kamil. Kami memohon maaf. Kami suka buat gossip tak buat homework. Sial punya Kosmo…lahabau betul. Podahhhhh!!!!!!!!

    K bye..!!!!!!!!!!!

    Hot debate. What do you think? Thumb up 9 Thumb down 9
  30. cari ilmu says:

    Kalo ikut kiraan ank itu sah taraf…so x pyh nk tuduh2 x psl2 dpt dosa free…:-):-)

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  31. bukan doktor says:

    klu nk thu nak tak ckup bulan…bby tu tak de rambut..

    Tp kna pasti betul itu anaknya ataua nak buah..tak pasal buat dosa..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  32. Cik Peah Tak Kemaruk 1st says:

    setahu aku la klu beranak xckup bulan ape lg baru 6 bln preggy ..baby xde nya besar mcm tu…xtaula klu diana kena kencing manis ms preggy baby jd besar cmtu….

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  33. yang pergi kelas agama says:

    SALAM. KALAU ANAK BERADA DALAM KANDUNGAN IBU LEBIH 6BULAN DALAM TEMPOH PERKAHWINAN , STATUSNYA SAH WALAUPUN CARA DIA DIHASILKAN TIDAK SAH.

    SEKIAN.

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 0
  34. ultraman taro tora taro says:

    korang yg cpt percaya tanpa selidik dulu mmg bodoh. tu anak sedara Farid kamil. Anak adik dia Dr.Anis. nama baby tu Aidid Abdyllah. Korang ni mmg bodoh.

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 2
    • Amoi Comel says:

      Sape yg kuarkan gossip ni dialah yg bodoh.
      Ko pon bodoh jugak sebab baca blog ni.
      Aku tak bodoh, tapi telah diperbodohkan

      Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 24 Thumb down 2
    • Lala says:

      Ko yang bodo. Ko yang bodo g tegur Si Parid tue ngapa dia tulis welcome to world my baby boy. My baby boy ayat maksud apa bodoh. Anak dia kan.

      Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
      • Amoi Comel says:

        Kan aku cakap aku diperbodohkan.
        Kau dengan mamat scammer ultraman ni je yg bodoh kat sini

        Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  35. yayang says:

    x kisahlah dia bunting sebelum atau selepas kahwin..alhamdulillah dia dah kahwin..walaupun diana tu muda dia kahwin sebab mungkin rasa bersalah dan insaf…kita sesama islam doakan yg terbaik..

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  36. Anonymous says:

    Lahir tak cukup bulan? Premature

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  37. alaf says:

    Farid kamil pun satu, my baby boy katanya..sendiri cari pasal

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  38. Anonymous says:

    entah entah fk n dd dah lama dah kawin senyap senyap..then bila dapat tau dd mengandung baru buat kenduri & akad nikah sekali lagi..
    xkesiankan fk tu..lebih kesiankan dd sebab dia perempuan..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  39. mAry mAry says:

    aDa gAmbAr fk dgn AnAk dia kat wowberita.og

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  40. Unagi No Sushi says:

    Biarlah, nak ckp apa lg? Kita tak tau cite sebenar. Kalau benar anak luar nikah pun, brsyukur la diorang tak gugurkan anak tu. Bukan nak menggalakkan zina atau maksiat tp yg pnting skrg 1 nyawa sudah slmt. Lagi sadis, byk berita pasal bayi dibuang.. Korang nak mcm tu ke? Sudah2 la komen menyakitkan hati mereka..

    Like or Dislike: Thumb up 8 Thumb down 0
  41. lola says:

    itu anak adik dia lah..Dr.Anis..
    dia dah sahkan la..tu bukan ank dia…fitnah je nara nih!!

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  42. Nello says:

    Weh korg jgn nk emosi sgt la..
    Baca ni dulu
    metrowealthpictures.net/2013/06/09/gosip-farid-kamil-sahkan-kelahiran-baby-boy/

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  43. kwangkwangkwang says:

    kwangkwangkwang! betul rupanya cerita yg aku dengar dulu. ingatkan tak nak percaya: lepas dpt tau diana mengandung ada la company ni offer dia buat commercial ala2 perggy mommy. shooting patut bulan june. diana tolak, katenyer nak beranak june tu. wahh.. mcm dah tau nak beranak awal padahal baru jer kahwin kannn. harus la amoi yg ad agency tu speku.. apesal nak beranak bulan june padahal kahwin bulan november. ku ingatkan cerita buatan. sohih rupanya.
    terok la lu farid kamil! pedajal anak orang sampai mcm tu. aku simpati kat diana danielle. dah la pregnant sorang2 kat negara orang, reputation pulak dah tercemar.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 1
  44. kwangkwangkwang says:

    bukan first time farid kamil ni kate “itu bukan anak aku” kan? apa lagi la skrip drama dorang nanti yer?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  45. lela says:

    ajaran Islam tu lebih kepada nak menjaga keaiban umatnya..kalo orang tu terlanjur pastu mengandung lepas tu cepat2 kahwin, baby yg lahir paling awal pon 6 bulan still dikira anak dorang..Allah swt nak jaga aib sebab tu bayi lahir 6 bulan dikira anak si pasangan dan berbin/binti lelaki tu..dosa dia terlanjur ke apa tu dosa dia dengan tuhan..selagi tuhan nak jaga aib tu tuhan jaga,.maybe nak bagi pengajaran or iktibar..kadang2 ade baby terpaksa lahir awal kot ade pape2 sebab yg membahayakan..

    Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  46. anoynomous says:

    Hidden due to low comment rating. Click here to see.

    Poorly-rated. Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 13
  47. ibu says:

    anak2 sayang, jangan kita dok nilai dulu! nara pun tlis GOSIP kt title tu, jgn kita meniya kan dulu, pemikiran biar matang ye anak3.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  48. Anonymous says:

    Agak vangang org yg menghentam tnpa usul periksa….itu anak adik Farid…bukan Diana yg bersalin daaaaaaa….

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  49. Cik Julie says:

    Saya macam tak paham lah. Abis tu kalau bersalin awal sebab anak tak cukup bulan, salah ke? Tapi punya lah ramai disini yang membuat cubaan mengumpul dosa fitnah orang..

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 1
  50. Yana says:

    Biar betul? aku yg dari awal bulan October 2012 thn lepas yg dah disahkan mengandung (sebelum tarikh dorang kawin) pun belum bersalin lagi… baru masuk 9 bulan hari ni…
    tetiba dia yg kawin bulan november 2012 dah bersalin dulu??
    biar betul….
    pre-mature baby kot??

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 3
  51. nurin adlina says:

    wtpe nk aibkan org… selagi kite x dgr sdri dri mulut farid n DD, hentikanlah… fitnah tu berdosa besar..

    Like or Dislike: Thumb up 5 Thumb down 0
  52. Sue says:

    jangan buat spekulasi kalau tidak mendengar dan melihat sendiri. Jangan buka aib orang.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  53. greenapple says:

    ce tgok video keek farid kamil pasal roti paratha tu..hihi..
    mse tu bru 4buln kot kwin..
    yg apple tkejut tgok perut diana bsor sgt..
    peace-

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  54. pah bedah says:

    actually dgr cita yg ni anak sedara farid kamil tpi x tahu betul ke idok kan..
    diorg pon senyap je..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  55. khairul says:

    at least diorang tak gugurkan anak :itu je modal korang nak backup orang yang terlanjur ni. sebab kauorang dok membela sangat ni lah, zaman sekarang zina berleluasa tau tak?

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  56. degekozencaliph says:

    Abang Nara, ada baiknya bro siasat dan pastikan kesahihan berita ini dengan tuan punya badan daripada menyebarkan maklumat yang tak sahih atau kurang jelas kepastiannya (merujuk kepada penulisan bro sendiri yang menyatakan demikian) sehingga menimbulkan fitnah, umpat mengumpat sesama pembaca. Teknologi sudah canggih, semua kemudahan hanya di hujung jari sahaja.

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  57. BingKuk says:

    Korang semua yang percayakan si Nara ni mmg begok! Dan yang menuduh membuta tuli lagi la stupid! Bayi yang dikendong oleh Farid tu adalah kepunyaan adik beliau, Fadzil. Lain kali jangan nak menuduh membuta tuli. Yang yang menulis blog ni, jangan nak tulis asal siap dan yang penting ada gossip. Get your fact right before posting!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 6
    • jojo says:

      Ko pon begokkkkkk.. bodoh ya amat.., adik dia fadzil tu blom kawen lagila… takkan lahirkn ank luar nikah pulak.. itu baby adik dia punya..adik dia bukan fadzil sorg.. adik pomouan dia laaaa…
      Aduh ko nie… bodoh la komen ko… get ur fact bfore postinggg

      Like or Dislike: Thumb up 9 Thumb down 0
  58. Anonymous says:

    Alahai..namanya pn gosip, bawa bertenang la kawan2!

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 0
  59. Anonymous says:

    Untuk sahahatku Bingkuk, luruskan pendirian mu sebelum cuba meluruskan pandangan orang ramai

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  60. Anonymous says:

    lain kali selidik betul2 kebenaran cerita..jgn main bohhhh jer..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  61. akak celah bedah says:

    Farid Kamil ni saje je nak cetus kontroversi…letak gambar kiss baby..pastu letak caption..welcome to the world my boy…mmg saje mengundang org nak berkata…pastu salahkan org org sekeliling berckp…padahal jgn laa start post gambar dgn caption sebegitu, seolah olah itu anak die….tulis laa caption straight forward yg itu nephew dia…

    sbnrnye start umpat/mengata/fitnah tuh dtg dr empunya diri sendiri…tindak tanduknye,perbuatan die…kalau die tak buat takkan ada org nak berkata.

    betul tak?

    Well-loved. Like or Dislike: Thumb up 18 Thumb down 1
    • Jebon says:

      Betul tu….org yg sentiasa membuatkan dirinya jadi bahan umpatan tu ada mendapat bahagiannya. Walau artis sekalipun. Bukan sahaja org yg mengumpat mendapat bahagiannya malah org yg suka mencetuskan cerita yang boleh menjurus pada umpatan & fitnah juga ‘mendapat’. Maka jadilah artis yg berdisiplin & tidak perlu gosip murahan & kemudian menunjuk baik dengan menunjuk keburukan org lain yg mengumpat. Sebagai artis yang sudah ditaburi fitnah sebelum ini mereka patut lebih berhati2 & berwaspada & tidak berlakon innocent walhal tak la innocent sgt2.

      Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 0
  62. Anonymous says:

    hahaha dah agak pun…..

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  63. Anonymous says:

    patut FK tulis selamat datang wahai anak saudaraku..abes citer

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  64. stella says:

    bodoh MELAYU ne . . mmg palui . .busy body !!!

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 1
  65. Mummy M says:

    Sudah2 la kata kat orang..jadi kat diri sendiri apa korg rasa? diri sendiri pun belum tentu betul,sibuk nak betulkan org lain…..betulkan diri sendiri dulu yer…silap2 hari bulan, korg plak yg kena fitnah lahir ank luar nikah..penat dd n fk wat utk dapat ank, sdap mlut ja ckp ank luar nikah..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  66. roti jala says:

    Memang die org dah buat kongkek b4 nikah lah , korng tak perasan ke , mana ade org zaman sekarang akad nikah sangat sederhana cam tu , sampai baju pengantin pun buruk sangat cam tu , apalagi mereka tu artis , waktu tunang dulu cakap lepas setahun baru nak nikah , eleh baru je sebulan dah buat kenduri kawen ,,,, nak sangka baik pun dah tak boleh lah , jika dah teruk cam nie , huh .

    Like or Dislike: Thumb up 4 Thumb down 2
  67. roti jala says:

    Eleh ,,, nak senang cakap KONGKEK B4 NIKAH ,,,

    Like or Dislike: Thumb up 2 Thumb down 2
  68. insan biasa says:

    Bersangka baik lah wahai manusia. Jangan sebab mulut lancang kita kot terkena dlm keluarga sendiri atau saudara mara. Bercakap biar berpada tuan puan. Selagi mulut yang sempurna menjadi senget. Beringat……..

    Like or Dislike: Thumb up 3 Thumb down 0
  69. ramosi says:

    Abg nara ni bab sebar fitnAH no.1…sedarlah awk pun ada anak juga,DD x beranak lg laa…bulan ogos/middle july br beranak…mentang2 ada pic FK cium baby,lu org terus igt tu anak DD?
    Hahaha…….
    Bosan layan benda fitnah cmni..

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0
  70. mayang says:

    noob

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  71. mekjah says:

    erm…xlogik la x amek study leave kalu dh dekat nk branak…budak2 u yang mengadung 7bulan ke atas mesti amek study leave daa..pastu nk branak kat oberseaaa…jarang dengar org nk brnak luar negara..mst la nk brnak kat negara sendiri..then skrang ni dah diam dah ..kalu la nk stop org lain fitnah ..post la pic yang awak tu belum bersalin lagi…setel kan :)

    Like or Dislike: Thumb up 0 Thumb down 0
  72. Ayong says:

    Ada dua ayat Quran semasa saya belajar Islamic Family Law. Satu ayat pasal susuan dan saya tidak ingat ayat satu lagi tentang apa. Tetapi hasil pemahaman keduanya, umur minimum bayi lahir selepas pernikahan ialah 6 bulan.
    Bersangka baik adalah lebih baik. Menuduh perempuan yang baik berzina ertinya fitnah. Fitnah lebih besar dari membunuh dan hukumannya 80 sebatan rotan. Wallahu’alam.

    Like or Dislike: Thumb up 1 Thumb down 0