Written by serenity | August 5th, 2013

Siapa tidak kenal dengan wartawan Zubir Berita Harian (BH). Hampir saban minggu ada saja cerita sensasi dari kolum Zubir yang disiarkan di sisipan Bi-Pop menjadi bahan perbualan orang ramai.

Semalam, melalui ruangan kolumnya, Zubir telah menyiarkan komen-komen Rita Rudaini mengenai hubungan Aidil Zafuan dengan wanita yang didakwa sebagai kekasihnya iaitu Zarema Zainal. Menurut laman RotiKaya, Rita dilaporkan sebagai berkata:-

Bagi saya kecurangan Aidil sangat memalukan saya dan anak anak. Zarema pula memang suka cari publisiti murahan, dia memang nak orang tahu ketika ini dia keluar dengan Aidil.

Saya sebenarnya nak muntah membaca atau melihat gambar Aidil keluar dengan perempuan lain. Secara jujur saya sedih dengan kehidupan Aidil hari ini, tak ada siapa yang membimbingnya.

Ada kemungkinan komen-komen ini yang menyebabkan berlakunya ‘perang SMS’ antara Aidil dan Rita, sehingga akhirnya tertulis ungkapan cerai oleh Aidil melalui SMS. Malah, di Instagram milik Zubir BH, wartawan itu dikatakan mengeluarkan teks mendakwa Aidil cerai menggunakan SMS kerana gosip mengenai Aidil dan Zarema yang tersiar di Bi-Pop semalam.

Menurut Zubir, ia turut disahkan Rita setengah jam sebelum teks tersebut dimuat naik. Ada kemungkinan Aidil hilang sabar berikutan komen tersebut? Apa pendapat anda?

144 responses to Gosip Zubir BH Punca Aidil SMS Cerai Rita?

  1. i says:

    third

    0

    0
    • kikilala says:

      ko suka ke zubir dapat meruntuhkan rumah tangga org? memang la rumah tangga dorg bagai retak menanti belah. tapi ko macam bangga pulak dapat meruntuhkan masjid dorg. ini macam punya org pun ada ke? ai donia donia.. dah nak kiamat dah hai..

      0

      0
      • ddd says:

        zubir ni mcm bangga plak dengan hasil kerja die..kalau org lain aku rase mesti malu rase bersalah ape semua…

        reporter murahan

        0

        0
        • amoi says:

          Bagi aku, lebih elok rita diceraikan dari digantung x bertali…lgpun memasing dah sikap n perangai memasing dah skrg ni kan…sebelum ni kalau rita nak buat pe2 or g mana2 kene mintak izin sbb Aidil masih suami..so skrg dia nak kemana pun x kesa dah kan…xde masalah dah utk dia sbnrnya…

          utk Aidil, jlnkan tanggungjwp sbg bapa..jgn jd mcm AC tuuuuu..skrg ko muda x nmpk lah lg..bila dah tua nnt, anak2 ko skrg ni x amik tahu, family baru buat x tahu, bru ko nak ingt anak2 ko dgn rita, dah terlambat lah…ape pun lu pikir lah sendiri…

          mana tahu kot lps ni rita jmp org yg lbh baik utk jaga dia n anak2 dia…

          utk zubir, xyah bangga sgt…nnt idop ko plak porak peranda…

          0

          0
        • n says:

          reporter ni tak blh nk percaya la,diaorg bt citer sebab nak org bc,lain artis tu ckp then lain reporter tu tulis..tak baik lah..dah2 lah memporak-perandakan hidup org..

          0

          0
        • Juliana Banos says:

          eloklah ko bercerai rita, move on cari pasangan lain, ni hidup x bernafkah

          0

          0
        • anti-zubir says:

          zubir ni mmg suka cam ni..habis hebat la tu bwat cam ni kat org..mcam best sgat je..aku mmg dr dulu x suka zubir ni n crita2 die..congrats bro da bwat aidil n rita bercerai..

          0

          0
        • bliss says:

          Takpelah, Allah tahu ini yang terbaik untuk Rita. Lepas ni lebih baik lah kehidupan Rita InsyaAllah.

          0

          0
      • gulahati says:

        Jangan salahkan zubir 100%, Rita yang selalu guna media untuk burukkan Aidil.

        0

        0
      • shahril says:

        zubir2x insaflah….

        0

        0
    • nonoi says:

      papepun aidil memg kejam… cerai ditangan lelaki sbb lelaki diberikan akal lebih dr perempuan… tp aidil ni bertindak mcm org xde akal… dulu ko beria nak kawen ngan rita kenapa??? sanggup ketepikan keluarga sume… dah anak dua bru ko rasa keluarga tu penting utk ko ikut nasihat yer…. puihhhhhh

      0

      0
    • gggg says:

      kalau betullah berita ni, Zubir sepatutnya rasa bersalah dan bukannya bangga.Satu masjid telah runtuh akibat tulisan pak cik..

      0

      0
      • pot pet pot pet says:

        penulis blog ni tak suka rita, so mana2 komen yg burukkan aidil akan di tumbdown dgn beratus dislike dlm masa 5 minit…hahahaha, kbai

        0

        0
    • ayam jepun says:

      ELEH ! BUKAN SALAH ZUBIR PUN . DIA WARTAWAN , DAH JADI TUGAS DIA MENSENSASIKAN BERITA . KALO KORANG NAK MAKI HAMUN , MAKILAH LAKI TAK GUNA TU SI AIDIL , & POMPUAN SPESIS MUKA KEMEK JENIS GENG WS , SI ZAREM MAAAA , TU !!!! JALANG PUNYA POMPUAN ! LAKI ADE 2 ANAK , KO PUN NAK REMBAT JUGA !

      * POMPUAN ZAREM MAAAA NIE , SEGENG NGAN ND , TAK CAYA SUDAH !!!!! *

      0

      0
      • Anonymous says:

        ko mmg bangse ayam jepun bodoh. jwb la ko kt akhirat menyokong pbuatan laknat mcm tu.Ntah2 ko ni c zubur gemok x?^*()

        0

        0
    • Janda Cantik says:

      Rita Rudaini is a great beauty. You can get a better man Rita. You go girl!!!!

      0

      0
  2. syu says:

    Panasssss….Hehehe Aidil marah giler tuuu..

    0

    0
    • Anonymous says:

      maunya tak marah…lelaki pantang dicabar..elok la tu drpd bebrbinikan pompuan yg byk mulut memalukn laki buat apa kan?

      0

      0
      • Anonymous says:

        out of topic jap… lelaki selalunya bila rahsia dah di ketahui…dia tak kan mngaku..biar lah bukti ada depan mata pun, aku pernah kena..ingatkan aku sorang je kena tipu..kawan2 dia yg lain pun dia tipu jugak, boleh lelaki tu ckp fitnah, padahal memang betul pun benda tu

        0

        0
        • 77777 says:

          kalau kena kat sorang dua, tak payah nak generalize kan..unfair utk lelaki yg tidak begitu…ada faham!!

          0

          0
        • mak c kina says:

          ye btl tu…xtunang sy dlu xngaku ada pompuan lain…dia ckp kengkwn sy fitnah dia…tp mslhnye kengkwn sy tu adalah kwn baik dia gak…so,fitnah apa nye?…
          dorg xkan ngaku even dah kantoi…

          0

          0
      • Luna says:

        anon 11:34 am tu sape erk? komen dari 13 like..dalam sekelip mata jadi 83 like…memang mustahil org nak like banyak mcm tu dalam masa 2 minit

        0

        0
      • saya lalala.. says:

        yelaa tu… pantang di cabar kalau buat benda2 tak baik.. cube suruh gi masjid ke, solat tak tinggal 5 waktu, baca alquran, ade duit lebih bawa anak bini pi umrah ke, buat benda2 baik tak pulak nak sahut cabaran ye!!!

        0

        0
      • mulut x berkunci…jangan burukkan suami pada orang lain…walaupun ada kebenarannya, selesaikan dimahkamah.
        kamu ni dahlah dulunya diceraikan suami…agaknya macam ni mulut x tahu simpan rahsia, maruah suami kena jaga jugak.
        kalau aku jadi Aidil mana boleh terima isteri macam Rita ni.

        0

        0
  3. MAK RITA RUDAINI says:

    BANYAK SANGAT CAMPUR TANGAN DARI ORANG LUAR, BUKAN NAK BAIKKAN KEADAAN TP LEBIH MEMBURUKKAN KEADAAN.. “APA AKU KISAH, JANJI BUSINESS JALAN”….TGKLAH JALAN KAT AKHIRAT NANTI..

    0

    0
    • bujang says:

      ko x ajar anak pompuan ko hormat maruah suami…sombong pulak tu.
      tengok Fasha Sanda…walau apa pun dia x kisah..akhirnya berbaik ngan mertua.
      Jangan beri alasan campur tangan orang lain, cermin diri sendiri..muhasabah diri kenapa bila kawin akan berlaku perceraian dgn, suami….takut orang lelaki nak ambil buat bini.
      Bila ada sengketa habis hal dlm. kain dibukanya.

      0

      0
      • gugugaga says:

        fasha mmg la berusaha nk baik ngan mertua.. mertua dia tan sri tu.. kalo x buat baik x dpt harta.. rita ni mertua dia bkn org kaya..

        0

        0
  4. loveydovey says:

    berbangga ke zubir menjadi punca penceraian mereka? hmmm

    0

    0
  5. L@Nt0K L3W says:

    hurmmmm…..

    0

    0
  6. Anonymous says:

    rita next time zip je mulut 2 x yah nk komen lebih2…..

    0

    0
    • Anonymous says:

      tul tu…mulut puaka byk cakap…balasannya cerai la…

      0

      0
      • dena says:

        baguslah cerai… ade suami tp hapah tak guna buat ape? kehulu kehilir ngan pompuan lain padahal masih ade bini…wat malu anak2 je.. dah ape yg die bgtahu mmg benda btol pon..takkan laki da wat mcm2 nk duk diam je? tu bukan org, tu bodoh tunggul kayu namenye

        0

        0
        • UnguViolet says:

          Kan jemah kan? Perempuan mana yg tak geram tengok SUAMI dia duk bekepit ngn perempuan lain?
          haa ni geng2 si Aidil dan Zubir duk click DISLIKE semua post2 kat sini wakakkakak bottomhurt uolls?

          0

          0
      • loly says:

        amboi mulut kau.. xkna dkt kau ckp la mcm2

        0

        0
      • SSU says:

        sbnrnya aku kesian dgn rita.. tp dlm masa yg sama..
        aku xtahan dgn mulut dia ni. lancang sgt berkata2..
        Aidil tu betul ke xbetul ke, jd tanggungjwb dia kena simpan aib suami
        certain things are better left unsaid. kalu dia xckp byk pun org blh nilai sendiri..

        0

        0
  7. Anonymous says:

    rita mencabar aidil….padan muka ko…tak abis2 memburukkan suami…babitkan ahli keluarga pulak tu…amik ko rita..itu yg ko mahukan…pas ni meroyan gila talak la…anak dijadikn alasan

    0

    0
    • bujang says:

      Dia ingat muka dia tu cantek sangat…kut2 Aidil nyesal cerai dia.
      Ko muda lagi Aidil, walau apa pun aku minat bila dia main bola.
      Sekarang Rita jadi janda kertu….muka tua dahhhh…..
      Carilah suami umur 40-an or 50-an, x padan kawin ngan org. muda.
      Alamatnya kena bulilah laki muda nnt….heee…jauhkanlah , yg. bebudak jantan muda pun ngok dok cari wat apa yg. tua janda lak tu…
      Bila bini menapous nnt. ko tak seksa ke nak tenyeh…

      0

      0
  8. mama gangnam says:

    selagi kes cerai diaorg x settle, selagi tu la mcm2 kisah akn kuar…dlm erti kata lain, smpai2 bila2 pun xkan selesai selagi aidil & rita x bersemuka, berbincang & mengambil kata putus yg dipersetujui kedua dua pihak….org lain mungkin akn mengambil kesempatan ats situasi ni….apa saja kenyataan anda berdua akn dimanipulasikn….
    sempena bulan baik ni, raya nanti dtg la bersemuka….klu btol da xde jodoh…aidil lepaskn rita dgn baik & rita pun terima la kptsn dgn baik….
    #Tlg jgn panjangkan isu ni smpai 2,3 thun akn dtg, anak2 anda semakin membesar…itulah harta plg berharga#

    0

    0
    • peeiiii says:

      aidil busy main bola yg asyik kalah jer..tunggu dia gantung but bola dia baru ada masa nak jumpa n bincang elok2 kot…

      0

      0
  9. ahkak says:

    finally..fuhhh~

    0

    0
  10. Dahliana says:

    Saje nak sampaikan yang Ramadhan pesan dia dah nak pergi…

    0

    0
  11. KeraniNyanyukSukaMainGameBola says:

    Bulan2 pose mcm ni meruntuhkan masjid org.. bngga la tu, nk tulis brpada-pada la.

    0

    0
  12. zubir says:

    tahniah zubir sbb membantu dalam meruntuhkan masjid org..

    0

    0
  13. cik N says:

    sepatut nya wartawan dpt jernihkan keadaan tp si zubir ni nk laris kn paper sanggup runtuhkan masjid….erm…

    0

    0
  14. gegurl says:

    Dari mula mendirikan rumahtangga sehingga bercerai camni menampakkan sangat aidil gagal menjadi ketua keluarga yg sepatutnya… tindakan yg kurang bijak dngn keluar dari rumah meninggalkan isteri n anak2 dan menceraikan isteri yg telah lama ditinggalkan dngn hanya menggunakan sms saja… wlu apa pun alasannya tetap xdapat diterima.. walaupun semua menyalahkan rita, aku sebagai seorang yg bukan peminat rita merasakan aidil yg xmampu menjadi suami n bapa yg baik… sekian terima kasih… harap menjadi panduan buat kita semua… nobody’s perfect!

    0

    0
  15. deqna says:

    aidil x nak bersua ngan rita sebab x nak rasa sayang dan kasih timbul bila melihat rita…sbb dia memang masih sayangkan rita tapi disebabkan keadaan keluarga beliau, kembar beliau serta ipar beliau yg masuk campur menghalang beliau dari berbaik dengan rita….biarlah rita relakan lah…hukum ALLAH itu PASTI….biarlah mereka bertepuk tangan sekarang…biarkan…moga satu hari nanti air mata mereka x akan berhenti mengalir melihat kebahagiaan rita anak beranak…amiiinnnnnnnnn

    0

    0
    • rita pondan says:

      ko tengah tulis skrip drama ke apa? aidil dah ckp dia tak sayang kat rita dah. bila dilihat perangai rita suka pukul canang hal rumahtangga kat orang, aku rasa mmg padan pun muka pondan rita tu kena cerai.

      tak malu nak kata kesian kat aidil takda org bimbing aidil konon. puiiii. ko tuh terbimbinglah sgt sampai dua kali kena cerai. ex rita si akbar tu pun bahagia je dgn bini barunya, harap aidil bahagia jugak dgn zarema lepas ni.

      0

      0
      • lol says:

        puiii mulut kau pun jahat

        0

        0
      • Anonymous says:

        mami jarum junior….

        0

        0
      • erni says:

        Salam awak..saye rase awak ni dah melampau…dah la rita tu janda dan jadi ibu tunggal….awak menzalimi dia lagi…padan muka rita kena cerai???astaghfirullahhalazim…dah la bulan puasa…seburuk mana pon isteri menjadi tugas suami menjaga dan melentur isteri…

        0

        0
  16. Anonymous says:

    si gemuk pendek ni memang mulut puaka. aku tak suke bace tulisan die kt akhbar asyik nk memburukan org jer..

    0

    0
  17. lomah lutut den says:

    salah zubir ke? zubir tu dah sah2 la wartawan hiburan..mulut dan tulisan dia dah mmg teruk pun selama ni..jadi salah zubir ke kalau rita rudaini yg mengeluarkan ayat2 di atas? rita dah jadi artist baru 2 hari ke? pada saya ianya tetap salah rita keluarkan kenyataan yg memalukan suami dia dan memalukan diri dia sendiri sebagai isteri yg kurang didikan..dia jugak memalukan pihak ketiga minah sorang lagi satu tu..dia sedar yg bertanya tu si zubir..sah2 la akan masuk majalah/paper/tv/etc..dia kata aidil takde bimbingan, sedar tak diri dia sendiri pun teruk? zubir menyumbang kepada pergaduhan/masalah rita-aidil kerana membawa khabar yg bersifat mengadu domba dan belum pasti..zubir tetap berdosa, namun kesilapan dan kesalahan rita lebih besar..so, sendiri mau ingat la rita..mual org baca cerita kau malukan suami sendiri ni..

    0

    0
    • dena says:

      memalukan suami? kenapa kena malu? buat mcm tu bekepit ngan pompuan tu tak malu plak? ingat takde org nampak?

      0

      0
      • kusssssmangat says:

        kau ni jgn cakap mcm org takde agama..bila isteri mengutuk, memberitahu kepada umum (hatta kepada kawan2 pun), me war2 kan, etc perbuatan suami walaupun si suami tu perangainya teruk mcm aidil tu, itu adalah kesalahan besar disudut agama..kau faham ke dak??? ke kau ni baru 12 tahun??

        0

        0
        • dena says:

          tapi kalau laki tu elok perangainya takde la cerita kat atas tu keluar,,reti?? kau ingat ade ke isteri nak cakap bukan2 kalu suami dia suami yg baik?

          memburukkan suami, salah disudut agama.
          mengabaikan isteri dan anak2,pastu mncari pompuan lain mulia ke disudut agama?

          konsepnya senang,,kalau taknak org buat kite, kite jgn buat org,, kalau rita cerita pasal aidil ngan pompuan lain tu bukan rita memalukan aidil..tu aidil memalukan diri sendiri..reti???

          0

          0
        • Anonymous says:

          isteri ngata suami kutuk suami dosa besar, bila suami tak adil pada isteri, curang belakang isteri, halal! alasan halal kawen lebih dari satu! ni tanda akhir zaman bila umat islan kembali menjadi jahilliyah yg menidakkan hak seorg perempuan. xlama lagi cucu cicit kau dah boleh bunuh anak pompuan hidup2… agama apa kau ni? ngata org xde agama? kesian mak kau dapat anak mcm ni.

          0

          0
  18. UnguViolet says:

    Woahhh ~~ Hebat la zaman sekarang ni..
    Time nak kawen dulu2 siap bawa lari pi SIAM.. Tak payah jumpa Mak Bapak keluaga bagai..bila dah bosan cerai je guna sms. Tak payah jumpa2 dah, buang duit buang masa. Kan Mudah tu..terima kasih teknologi~!! *sarcasm*

    0

    0
  19. askm.dah lama dah ni hal.memang si aidil dah tawar hati pada rita…bukan sebab tulisan wartawan tu.kalau dah takdir dlm loh mahfuz tertulis…kita tak dpat menolak.

    0

    0
  20. Yen says:

    Rita mulut laser sgt! Baguslah!

    0

    0
    • airit la sangat.... says:

      mami jarum junior memang mulut laser bagai…..itu yg dia nak selama ni kan..ha bgi jela..baru puas hati ko…

      0

      0
  21. rai says:

    ini semua alasan je…kalau dari dulu dia nak kan si rita dgn anak anak dia dah balik pujuk dan elok je…
    tup tup tup keluar pulak statment yang pasal di rita komen kes ni dia diceraikan laki dia yang tak bertanggungjawab tu…
    helooooo,asal mulut puakan je nak salahkan perempuan…padahal kalau kau sendiri yang tak mampu nak jalankan tanggungjawab tetiba nak salahkan org celupar.
    jangan nak menilai…cuba kau duduk tempat si rita jaga anak sendiri…semua sendiri..ada laki tapi macam tak ada.
    bila dah macam ni..mungkin Allah swt dah tetapkan ada yang terbaik buat depa.
    apapun…

    0

    0
    • Yen says:

      Kalau I ni Rita, dh lama saya mengalah n berbaik ngan mertua I.
      U all sll ckp “kalau u ni Rita”, u all tk fikir pula kalau u ni mak Aidil, apa perasaan u all? Dapat menantu gila ego mcm Rita.
      So? Apa Rita nak? Ibubapa Aidil sujud kat kaki dia n mohon maaf ke?
      Bukannya Aidil x nk stay kat rumah, if I’m a guy n I ada wife mulut laser mcm Rita, I pun x nk balik!
      Cuba tgk mulut Rita yg laser teramat sgt kt media. Kat luar pun langsung dia x hormat Aidil, I x dpt bayangkan betapa teruk Aidil kena kt rumah

      0

      0
      • Anonymous says:

        Masa ajak kawin kat siam dulu mulut rita tak laser ek?

        0

        0
        • Yen says:

          Rasanya kalau sblm kahwin Aidil tau ni la sikap Rita, sure dia tak nak.
          Bukan sengaja nk burukkan Rita tapi bayangkan kalau isteri u ni sikap ego teramat macam Rita.
          I’m not Muslim so I tak dpt nak komen byk sgt dalam bab yg suami kena bimbing isteri tapi for me, tak kira suami/isteri perlu sama bimbing sesama mereka. Umur Rita 12tahun lebih tua dan pernah kahwin so patutnya dia lebih matang. Aidil semasa kahwin with Rita, baru 21, patutnya Rita bimbing Aidil.
          Yg sll kata Aidil ajak Rita kahwin kat Siam, Rita tak fikir ke? Takkan orang ajak terus setuju?! Umur Rita masa tu 30++, takkan tak boleh nak fikir baik baik?
          Takde orang paksa Rita utk ke Siam ngan Aidil, dia sendiri pergi, so, now nak salahkan Aidil pula?

          0

          0
        • Yen says:

          Menurut laporan Utusan Malaysia hari ini, kemuncak pergaduhan pasangan ini adalah disebabkan oleh tindakan Rita Rudaini meluahkan perasaan bengangnya terhadap Aidil Zafuan menerusi SMS.

          Aidil yang diminta wartawan untuk memberikan respon berhubung kontroversi ini enggan memberikan sebarang komen kerana mahu menghormati Ramadan dan Syawal yang bakal menjelang.

          Aidil turut meminta supaya semua pihak menunggu perbicaraan kesnya di mahkamah sebelum dapat menjawab isu lafaz cerai terhadap isterinya semalam.

          “Saya tidak akan kata ya atau tidak sekarang ini. Tunggu saja di mahkamah nanti.”

          “Lagi pun, dia (Rita Rudaini) adalah ibu kepada anak-anak saya. Jika ada apa-apa yang berlaku antara kami, lebih elok jika ianya diselesaikan di mahkamah nanti.”

          Cuba bandingkan respon Rita ngan Aidil, siapa lebih matang?
          Dari kes nafkah, canang kat media Aidil x bg nafkah, Aidil cuma jawab dia ada bukti dan mmg terbukti kt mahkamah Aidil bayar 2-3k sebulan kat Rita.
          Pastu sibuk ckp kat media gaji Aidil 50k, kantoi kat mahkamah lagi!
          Pastu kes Aidil ngan perempuan lain pula..ADA ORANG EMAIL SAYA..yayaya, Rita, I trust u..==

          0

          0
  22. tumpang lalu says:

    haaalllahh c aidil ni mmg x matang lg la…berbeze nan kembo die tu…hurmmm x zubir ni xnk lak kne banned…selalu sgt kua kan cite yg di tokok tmbah…suke cari publisiti spaye artis kenal die lettew….puuiihhkkkss..

    0

    0
  23. S says:

    Agak2 korng nape Rita jd mcm tu? nape rita bengang sgt ngan aidil. Sbgai teman yg mgenali Rita. Dr mula aidil nk rita, rita tau family aidil xsuka die psl die 12 thn lbh tua.. So rita terima kenyataan yg die xnk terima aidil, tp aidil bkeras xnk lepas kn rita. Akhirnya pnikahan di thailand tjd. Mula2 rumah tangga bahagia.. rita ikut ckp suami baik ngan kluarga suami, mula2 ok.. tbe smpi mulut puaka ayu.. ayu cemburu.. sbb dl zaquan n aidil, dua nk rita.. tp zaquan ni tlalu sosial, jd rita xnk zaquan.. die nk kt aidil.. dsbbkan tu, ayu xnk lh mentua tu syg kn rita.. die pn mcerita yg bkn2… biar mentua syg die sorg je.. hbs tu, aidil suruh balik kg, tp mentua hnye nk kt cucu, marh lh rita.. die ibu nya.. sdp2 org len nk anak die.. dsbbkn xmampu lg bbincang ngan aidil, sbgai ibu die hnye nk protect rumah tangga die, anak2 dia, suaminya.. tp suami die xda nk bg sokongan.. kerana die bina benteng ego yg tinggi supaya xda org leh pijak die ssuka hati.. n slg die hdp, anak2 die akn dia lindungi.. phm ke korang pe yg die rasa? nape mulut die lancang sjk kblkgn ni? korg rasa slh die.. ye di slh.. tp sapa sbbkn die jd mcm tu? smua sblh aidil yg bt jd mcm tu.. alang dh benci, biar benci trus.. jnji anak2 die ngan dia.. sekian..

    0

    0
    • bye says:

      aku nak komen suruh ko smpaikan kat rita pun dah terlambat..tp dari apa komen ko ni…sepatutnya bukan ego yg patut rita bina..tapi yg sepatutnya dia jumpa mak mertua dia tu..mintak maaf..ambil ati mertua..tak rugi..ni tak rita bukak cerita memburuk2kan lagi anak dia..mertua mana tak sakit ati mertua mana yang tak benci..dah la mls nak komen pjg2..byk dah org komen psal ni..bye..

      0

      0
      • mak rita says:

        psl pe die buruk kn? psl mentua rita hnye nk anak2 rita.. tp xnk terima rita jd mnantu die.. ha caner?? hsb tu bg mguat kn hati die. die mjd mnusia egi sbb smua family aidil sdp je pijak die, sindir dei, pinggir die lg.. korg cite sini mmg lh baik2.. cer ddk tmpt rita.. korng malaikat ke pe yg akn baik gk, wlupn org pijak n hina korg, dh tu nak anak korg plk.. ko sakit branak, org nak lak.. sudah lh, manusia ni ada emosi, ada marah.. xyah cita auta sini lah..

        0

        0
        • Meluat says:

          Kes rita nih sbijik kes saya… Mak mertua dan adik beradik suami tak suka.. Hina.. Hasut.. Bomoh saya… Jgn kata sbb kita bkn malaikat.. Maka kita boleh menghalalkan cara!.. Sbb kita manusialah, yg dberi akal dan panduan melalui qalam suci AlQuran, kena jaga MARUAH dgn menjaga mulut dan perlakuan.. Rita drpd awal mmg tk jaga mulut, perangai, adab dgn mertua, suka2 hati buat kenyataan dkt wartawan.. Sebab tuh perkara jd bertambah buruk.. Cth terbaik seorg isteri yg dianiaya, Dayana isteri AM tuh, shingga skg menjaga maruah suami, keluarga dan mertua.. Byk lg org dluar sana yg senasib dgn rita, cuma sbb dia artis, senang2 dia tiap2 mggu keluarkan cerita dkt wartawan… Busuk mana suami, kedudukan kita ttp isteri yg wajib menjaga maruah suami.. Kalau aidil tak ada bimbingan, rita tuh ckup terbimbing ke??

          0

          0
        • Anonymous says:

          Cik meluat.
          Rita memang tak terbimbing sbb org yg patut bimbing dia dah lari keluar rumah…

          0

          0
    • insan says:

      aku dulu masa br kawin MIL aku pon x berapa sukakan aku. maklumlah dia dh ada menantu pilihan sama kaya mcm diorang.. aku sampai tertekan setiap kali kalao berkumpul dgn family hubby aku.. berendam air mata usah ckplah.. murung mmng sgt2.. mujur ade hubby yg kuat bg aku semangat dan x tinggalkan aku walau apapun jd.. aku cuba amik hati mertua bertahun jugak.. alhamdulillah skarang aku sgt2 bahagia.. bahkan aku senang skali berada di kalangan mereka.. anak2 aku cukup disayangi semua.. alhamdulillah..

      apepun sebagai menantu kita cubalah amik hati mertua,iparduai kita.. kita kahwin dgn keluarga mereka skali.. cubala amik hati walaupun hati kita kan terluka insyaallah mohon doa bukakan hati mereka, insyaallah ada sinar menanti.. suami juga memainkan peranan penting mesti jd KETUA KELUARGA yg adil dan sgt2 melindungi.. fahami hati isteri anda yg disisihkan.. beri dia kekuatan dlm masa sama pujuk mak baik2 insyaallah….

      0

      0
    • ignore says:

      Byk2 komen, yg ni rasanya yg msk akal…… Aidil n rita mangsa keadaan….kita doa kn yg terbaik utk mereka.. sdh2 la bt kesimpulan hubungan mereka…..

      0

      0
  24. .......... says:

    zubir ni byk sgt buat hal dgn artis, mulut mcm puaka , jgn sbb mulut puaka tu tak pasal2 je muka ko terpampang kat muka dpn BH sbb kena tembak…

    0

    0
  25. Hani Zulaikha says:

    Saya sebenarnya peminat Rita Rudaini dan kesian sangat dengan nasib yg menimpa dirinya.. saya rasa memang tak adil sang suami memperlakukan Rita Rudaini mcm tu tapi kita mesti ingat buruk baik, aib suami mesti kita jaga dan tutop rapat2 jangan sampai org tahu dari mulut kita kerana semua itu berdosa besar… kalau tak bahagia buat apa tunggu.. lepaskan lah, redhakan lah mungkin Allah ada perancangan yang lebih besar buat kita… Semoga Rita Rudaini akan mendapat kebahagian yg hakiki suatu hari nanti.,.. aamiin…

    0

    0
  26. saya says:

    Dlm hal nie smua salah…hahaha smua tk de kepala otak… rita meroyan, aidil otak kat buntut, zubir tukang batu nonsence….hahaha membaca sakit hati maki hamun…no.1 hahaha…. selamat hari raya….

    0

    0
  27. lols says:

    rita ni tanpe die sedar, die bkk pekong n aib sendiri…tujuan nye ape xtahu…cube la beralahhh…kan lebih elok..gune care bijak…bukan kecoh sne sni…hurmm redho jer la…

    0

    0
  28. ZUbir memang lahanat says:

    Jom kita buat fanpage untuk Si Kerbau pendek tu supaya disaman atau buang jawatan, dah banyak sangat melaga-lagakan artis dan orang ramai mamat tu. Lahanat punya wartawan hiburan yang langsung tidak menghiburkan orang.

    0

    0
  29. saya lalala.. says:

    sume org ckp mulut rr laser… nampak 1 kesalahan yg besar sgt… tp bab dia menjaga & membesarkn anak2 tanpa ksh syg bapa/suami sgt bagus… kerana mulut laser rr laa org boleh tutup kesilapan aidil yg curang & tak btanggungjawab… apelaa nasib kan..

    takpela rita.. teruskan hidup dgn anak2 itula harta kamu dunia akhirat.. kalau di izin Tuhan nak tarik nikmat yg aidil ade skrg ni pon bile2 mase aje… biarkan…

    0

    0
  30. si pemerhati says:

    hmm..banyaknya family aidil kat sini tolong dislike kan sume komen..

    0

    0
  31. KUKU says:

    Aku setuju dgn S. Semua yg kutuk Aidil kena dislike. ni keja geng2 Zareema, Ayu & Aidil la tu.. biarlah Rita, yg penting lepas ni ko x yah nak makan hati lagi. Biarkan aidil yg x matang tu. main bola pun tah pe2. Kalau ada jodoh, kitaorg doakan rita dpt yg terbaik dari aidil. kau jagalah anak2 tu baik2.

    0

    0
  32. maya meira leyana says:

    zubir ni da kwen ke lom?x takot ke klau rmhtngge dia pulak hncor akibat dr tulisan sensasi dia tu?btw mmg sgt2 nmpk edel dah xde hati kat rita lg tp rita je yg msh trhegeh kt edel,jap kata nak,jap kata xnk,bile edel nk cerai rita ni mntk sbb knp nk cerai dia,bila edel diam dia provok2 edel suh cerai,ckp xkesah lah ape lah,.dulu mmg sokong rita tp skrgdah mluat gn rita sbb mulut murainye tu xreti2 nk stop buruk2 kn edel,mmglah edel tu prangai truk tp bkn alasan utk rita potpet2 psl edel,pstu taste rita ni agk high class jgk kn susu ank sj dah ribu2,brsalin kt prince court pon hutang,edel yg ckp,then hntr taska pon da cecah ribu2 sbln,then edel kasi duit tiap2 bln with bukti pon rita bley ckp dia x prasan slame ni,sngnye jwpn lps skian lme ko malukn edel ckp xbg nfkah smpai sume org lahar si edel….

    0

    0
    • Cousin Rita says:

      Biar lh die nk beranak kt mana.. sbgi suami yg gaji 50K sbln tu xkn xleh byr?? nape ye xleh bykk.. sbb beli brg kperluan diri utk nmpk segak sntiasa di atas padang? smua tu poyo! stiap ibu nk tbaik utk anak die.. suka ati die nk hntr taska kt mana.. suka ati dia lh nk branak kt mana… smua org kecoh lh!

      0

      0
  33. FARAH says:

    sedihnya :(, minat rita dgn aidil dari dulu lg.
    Kenapa la org mcm zubir ni hidup kat dunia. Dia tak pk ke sebelum nak tulis gosip.
    Takda etika lgsg jd wartawan.
    Semoga Rita dan aidil kembali baHAgia. anak2 perlukan kasih sayang mama dan papa mereka. mereka kecik lagi> comel pulak tuh> huhu.

    0

    0
  34. saya lalala.. says:

    rasenya la.. kalau di awal permulaan si aidil ni tak berat sebelah.. jd suami & bapa yg baik & bertanggungjawab, jaga hati anak bini same mcm org lain, mendekatkan jurang istri dgn keluarga yg bmslah bersungguh2 tak jadi perkara mcm ni.. tak laa rr nak meroyan bagai… lg pon rasenya tak tgamak rr nak pisahkn aidil dgn keluarga sndr.. aidil tu bukan anak raja bukan jutawan smpi rr nak queen control sgt pun.. cume aidil je yg tak matang… dulu nak rr sebab jatuh cinta, skrg nak zarema sbb harta aje kot… karier aidil setakat maen bola aje.. manelaa tau esok2 Tuhan tu tarik balik nikmat kaki dia… ermmmm…

    0

    0
  35. selamba says:

    finally, ok next topic pulak..

    elok lah bercerai dari tergantung mcm tu sian anak2 korang je.. sorang ckp tu sorang ckp ni.. elok je berpisah.. so lepas ni .. jaga lah anak2.. hah jangan dok berebut anak lak.. bagi jelah kat rita tu … pastu aidil ko leh je gilir2 jaga anak ko.. terpulang kat ko nk ke xnk jaga je… rita lak leh r focus kerjaya ngan anak je pas ni xyah bicara sal aidil dah lah lantak pi lah die nak buat ape… melainkan klu die x jalankan tanggunjawab die sebagai ayah kepada anak2 ko.. ko nk bising satu dunia pun boleh ^^

    0

    0
  36. lolo says:

    Ala rita tgk lh kt instagram dh taw… pantang kene cuit sikit
    Dh melalut meroyan serang org.. x ley sabar punye org…
    Sndri yg cerita2 hal rumah tngga… xnk bebaik… dh x sependapat..
    X kn laki nk meletut kt isteri… klu btol nk bebaik dr mula dh…
    Now apa nk kecoh… ????

    0

    0
    • make up artist says:

      BETUL.. kami sesama make up artis nih, kenal sgt perangai mulut ritan yg cepat sentap, meroyan, celupar, menengking, maki hamun org. Tk bole kena tegur punya olang…hahahahaha

      0

      0
  37. guli pecah says:

    klu betul crita ni…terimalah dgn hati yg ikhlas. Kta tak tau malasah dorang so kita tk yah nk ckp lebih…we r not in thier shoes..so kita tgok dari tepi je lah..apapun bercerai bukanlah perkara yg baik tapi klu bercerai itu adalah jln terbaik, maka penceraian itu adalah jln nya. Apapun kita ambil iktibar dari kisah mrka ini…kita jgn buat andaian sesuka hati takut mengundang dosa. Sekian. Slmt hari raya to all muslim freinds.

    0

    0
  38. Memang xdinafikan gossip sebegini boleh membawa kepada pepecahan rumahtangga orang. Itulah hidup wartawan, nak cari berita, habis hidup orang lain dipecah belahkan..

    0

    0
  39. apa pon tak boleh says:

    tak salah kalo suami nk melutut kat isteri nk mtk maaf jika benar si suami yg berslh.. yg salahnya suami taknak mengaku kalah…

    0

    0
  40. Aidil zarema says:

    You all kluar kn lh statement buruk kn i n my bf serta family bakal mentua i, i akn dislike smuanya.. i byk geng tau.. hahaha.. i xkisah die suami org ke, bpk org ke, yg i tau, die hencem, umur die bru 26 thun, bdn die sasa.. die romantik.. hahahaha.. jnji i femes n dpt die..

    0

    0
    • saya lalala.. says:

      baguslaa tu.. kat dunia kau femes dpt ape kau nak!! nanti kat akhirat kau lagi femes hasil perbuatan kau!!

      0

      0
  41. Anonymous says:

    adil dan rita mmg masi ada perasaan syg dan cinta diantara satu dgn yg lain..cuma keegoan yg menutupi semuanya..

    0

    0
  42. aqaqaq says:

    baru bercerai? sebelum ni tu tak cerai lagi rupanya… Maap. Aku siyes tak tahu ni.

    0

    0
  43. Faezah Elai says:

    ZAREMA,
    Memang suka menggatal
    Bangga dapat Aidil
    Tahu la nasib ko camna nanti
    Kesian Rita n anak2

    0

    0
  44. Aku Suka Sinkong Kau Suka Keju says:

    Senang cerita. Daripada cerita kutuk-mengutuk, buka aib pasangan masing-masing dikongsi dengan orang ramai di media sosial, lebih baik lah bawa haluan masing-masing.

    0

    0
  45. Anti Buaya says:

    alaa. orang ramai nampak la salah rita sbb dok pukul-canang-katenya psl aidil kat media. tp ada benda korang taktau. mulut aidil pon boleh tahan jugak. dok pukul canang kat player2+kwn2 lain. kwn2 lain tu pukul canang kat gf/wife/keluarga dia. tersebar la hal dorg. sape yg nak kena blame? tak ckp rita tu sllu betol, tp salah aidil korang tak nmpk. dia nak bgtau media mcm mana kalau wartawan sendri nmpk dia keluar dgn ppuan lain. haishh.

    0

    0
  46. Makcik Rasional says:

    Anak2 sekalian,

    Jadikan kisah ini sebagai pengajaran yer.Akal bukan letak kat emosi marah..Bila kena ribut sikit dengan gosip media,dah sentap..Akibatnya….Inilah dia

    0

    0
  47. Anonymous says:

    itu yang terbaik untuk aidil dan untuk rita…. semoga kehidupan selepas ini lebih baik dari semalam.

    0

    0
  48. Ruhani says:

    Elok lah dari ada suami mcm tak ada suami. Anak amanah allah pada kita.rita mampu menjaga anak anak nya.aidil jenis suami yg tak matang.kalau rita ada jodoh lagi cari yg lebih matang.semuga rita sentiasa maju jaya.

    0

    0
  49. RAMOS says:

    jantan x guna aidil ni…tau buat anak,main betina jee…….kalau dpt,bg mkn racon tikoss jee

    0

    0
  50. sue says:

    Move on lah Rita. usah ditangisi, usah disesali. apa guna title ‘isteri’ kalau suami tiada disisi? Yang penting anak2 sekarang ni. focus dengan kebajikan anak.kalau bekas suami enggan bertanggungjawab heret ke mahkamah. perjuangkan hak anak2 habis-habisan. jangan ditagih kasih yang dah lama tiada tu. Berhenti memberi komen yang boleh menghentam diri. Aidil pulak, kalau dah tak suka tu, pulangkan anak orang secara baik. Ambik balik status ‘selebriti’ bola sepak tu. tunaikan tanggungjawab sebagai ayah kepada anak2 Rita. Kalau tidak malu seumur hidup. Satu Malaysia tahu sapa kau.

    0

    0
  51. cinta says:

    salam…pelik sgt bile tgk byk komen buruk pasal aidil di dislike..komen buruk pasal rita ramai yg like… bg saya, dua2 salah…mungkin rita lebih salah sbb mengaibkan suami..tp sampai bile dia nk pendam sorg2…kadang2 ape yg ditulis 2, bkn btul…terlalu byk tokok tambah…aidil salah sbb abaikan anak2 dan rita…sebagai suami, dia gagal membimbing rita menjadi isteri yg solehah..dia pg tgglkan rita n anak2 mcm 2 je…hurm…semoga sumenye akan berubah bile da jd mcm ni…cerai melalui sms..? hanya lelaki dayus yg buat mcm 2…

    0

    0
    • Nek Joan Rivers says:

      Agree.. Especially if Zubir douchebag yang tulis… Bukan tokok tambah ajer… Dia add diarrhea mix with puke and then tied it with crap…

      0

      0
  52. reeza says:

    Biasalah wanita bercakap menggunakan emosi, sebabnya mereka dikurniakan 1 akal dan 9 nafsu…boleh faham…..tetapi kenapa lelaki yang dikurniakan 9 akal BOLEH TUNDUK DENGAN 1 NAFSU…….ke mana perginya lelaki yang betul2 bertanggungjawab dan soleh zaman sekarang ne…RENUNGKANLAH…..

    0

    0
  53. anis says:

    bersabarlah

    0

    0
  54. debab says:

    Slamat hr raya sume…klau sapa2 nk dislike aku xtau ler nk ckp per…hohoho

    0

    0
  55. Yen says:

    Menurut laporan Utusan Malaysia hari ini, kemuncak pergaduhan pasangan ini adalah disebabkan oleh tindakan Rita Rudaini meluahkan perasaan bengangnya terhadap Aidil Zafuan menerusi SMS.

    Aidil yang diminta wartawan untuk memberikan respon berhubung kontroversi ini enggan memberikan sebarang komen kerana mahu menghormati Ramadan dan Syawal yang bakal menjelang.

    Aidil turut meminta supaya semua pihak menunggu perbicaraan kesnya di mahkamah sebelum dapat menjawab isu lafaz cerai terhadap isterinya semalam.

    “Saya tidak akan kata ya atau tidak sekarang ini. Tunggu saja di mahkamah nanti.”

    “Lagi pun, dia (Rita Rudaini) adalah ibu kepada anak-anak saya. Jika ada apa-apa yang berlaku antara kami, lebih elok jika ianya diselesaikan di mahkamah nanti.”

    Cuba bandingkan respon Rita ngan Aidil, siapa lebih matang?
    Dari kes nafkah, canang kat media Aidil x bg nafkah, Aidil cuma jawab dia ada bukti dan mmg terbukti kt mahkamah Aidil bayar 2-3k sebulan kat Rita.
    Pastu sibuk ckp kat media gaji Aidil 50k, kantoi kat mahkamah lagi!
    Pastu kes Aidil ngan perempuan lain pula..ADA ORANG EMAIL SAYA..yayaya, Rita, I trust u..==

    0

    0
  56. Yen says:

    Menurut laporan Utusan Malaysia hari ini, kemuncak pergaduhan pasangan ini adalah disebabkan oleh tindakan Rita Rudaini meluahkan perasaan bengangnya terhadap Aidil Zafuan menerusi SMS.

    Aidil yang diminta wartawan untuk memberikan respon berhubung kontroversi ini enggan memberikan sebarang komen kerana mahu menghormati Ramadan dan Syawal yang bakal menjelang.

    Aidil turut meminta supaya semua pihak menunggu perbicaraan kesnya di mahkamah sebelum dapat menjawab isu lafaz cerai terhadap isterinya semalam.

    “Saya tidak akan kata ya atau tidak sekarang ini. Tunggu saja di mahkamah nanti.”

    “Lagi pun, dia (Rita Rudaini) adalah ibu kepada anak-anak saya. Jika ada apa-apa yang berlaku antara kami, lebih elok jika ianya diselesaikan di mahkamah nanti.”

    Cuba bandingkan respon Rita ngan Aidil, siapa lebih matang?
    Dari kes nafkah, canang kat media Aidil x bg nafkah, Aidil cuma jawab dia ada bukti dan mmg terbukti kt mahkamah Aidil bayar 2-3k sebulan kat Rita.
    Pastu sibuk ckp kat media gaji Aidil 50k, kantoi kat mahkamah lagi!
    Pastu kes Aidil ngan perempuan lain pula..ADA ORANG EMAIL SAYA..yayaya, Rita, I trust u..

    0

    0
    • akulahperempuanitu says:

      kalo setakat komen aidil tu nak di sukat kematangannya, tak tau lah aku…apa lagi dia nak jawab? kalo matang takkan begini jadinya dik oiiii…

      0

      0
  57. ironman says:

    kita tak tahu apa yang diaorang rasa , so as peminat ke ape takpayah la nak mengutuk mengata bagai , kita takpenah pun ada kat tempat diorang , takpayah la nak memandai nak buat spekulasi macam macam , fitnah tu lebih berdosa daripada membunuh , drpda buat dosa dalam bulan puasa ni lebih baik buat ibadah , so to rita rudaini moga diberikan kekuatan utk menjaga anak-anak utk mndidik menjadi anak anak yang soleh , buktikan yang kita sebagai orang perempuan mampu hidup tanpa seorang lelaki !

    0

    0
  58. Beautiful narong says:

    Semua ni dugaan utk mereka n kite sbagai insan pemerhati perlu ambil sbgai pengajaran..semoga rita n aidil akan lebih bernasib baik dgn pilihan masing2 lepas ni.l

    0

    0
    • Yen says:

      Komen TERBAIK!! Saya setuju!!

      Pd yg komen Aidil tu x matang/ x bertanggungjawab dan salahkan family Aidil campur tangan..
      Masa Aidil kahwin sangam Rita, umurnya masih muda, walaupun x boleh dijadikan alasan ttp ini lah hakikatnya. Dan masa muda muda, siapa la diantara kita yg x pernah lakukan perkara bodoh demi CINTA, betul?
      Aidil pd masa tu matanya buta ngan cinta. Tetapi apabila masa berlalu, dan sejak menjadi bapa, Aidil semakin matang. Aidil tahu dia x dpt x pedulikan famili dia seumur hidup. Lagi pun ibubapa, berapa lama lagi utk kita hormat? sayang n balas jasa mereka? Aidil sedar tp Rita?
      Ketika Rita lahirkan anak kat hospital, mertua melawat ttp kenapa anak sampai DUA pun tak bertandang ke rumah mertua?
      Abby kahwin di Siam juga ttp balik je dr Siam, terus ke rumah mertua :)
      Ttg kembar Aidil pun satu hal, semua dilahirkan SEORANG DIRI ke dunia ini ttp TUHAN sayangkan Aidil, sbb tu la dia ke dunia ini berdua dgn adiknya agar dia x kesunyian. Ini hanya la pandangan saya ya, I’m not Muslim and sorry kalau ada silap ya.
      Dari dalam perut lagi Aidil n kembarnya sudah bersama dan mengapa pula Rita cuba pisahkan mereka?
      Rita sbg Kakak kenapa x fikir ketika dia sakitkan hati Zaquan, Aidil rasa sakit juga?

      0

      0
  59. Anonymous says:

    sekurang kurangnya kes ni habis juga akhirnya walaupun begini

    0

    0
  60. Anne says:

    heh. zubir ni bangga pulak org bercerai sbb dia. meruntuhkan rumah tangga org tu satu dosa k. igt la zubir oi karma hidup. sekarang ni tuhan bayar cash je.

    0

    0
  61. xxx says:

    Kat sini banyak geng aidil & zarema. jaga2 ada yg memerhatiiii hahaha

    0

    0
  62. Anonymous says:

    pelik2…. bnyk plk dislike pd komen yg positive…
    siapakh dalang itu smua????

    0

    0
    • zarema masih bergetah says:

      ko nih set yg butthurt sbb post yg ko suka kena dislike ratus? post yg sokong ko kena like ratus2 ko tak bising pun. harap golongan yg butthurt sbb komen sokong RR kene dislike dengan org ni berhenti komen bodohkan diri sendiri sian aku tgk.

      0

      0
  63. Kemek Suhaiza says:

    Bukan ker RR lagi lawa dan femes pesalla bodoh si Aidil nih ceraikan dia , yg si Zarema tuh ingat bole bahagia ker atas derita org lain?

    0

    0
  64. Kemek Suhaiza says:

    Oooppsss terkena diri sendiri puloks, pepun ko doakan yg terbaek buat family kitorang yg dah muat 1 bas nih dan moga ko dapat hidayat atas teguran ko tuh yer

    0

    0
  65. Linzy Longkang says:

    Habis puas hati ko zubir si wartawan cikai boroi yg kemaruk publisiti nih dah musnahkan rumahtangga orang atas tulisan ko yg tak pikir akibatnye tu? Pasni ape alasan ko? Nak gila ratings pun gunalah otak!

    0

    0
  66. Nek Joan Rivers says:

    Wow ramai sokong Aidil.. apa Aidil dah hantuk kepala korang dengan bola ke? Zubir fan club pun ramai… Zubir, ko upah ramai orang dislike every negative komen to you yek? Sapalah bahlol2 fan club ko ni… Mak nenek aku kata “Don’t judge a book by its cover”.. but Zubir ni memang give a book a bad name… sama luaran sama dalaman… teramat burok and teramat hudoh! Malu anak bini ko Zubir oooiii… Ktxbai.

    0

    0
  67. CL says:

    Asal komen yang sokong Aidil jee LIKE sampai beratus. asal komen sokong RITA jee DISLIKE beratus-ratus. penyokong Aidil dah start butthurt dah.. *rasa macam tak ramai je peminat Aidil , tetiba kuar entry ni macam ramai pulak kan.. kekekke

    0

    0
  68. nofi says:

    Zubir ni mmg perangai cm lakhanat!! Dulu die mengata si saerah, kluar dlm paper kata saerah hidup ssh ps kwin sbb mniaga kt kuantan. Artis ln meniaga xplk ckp idoop ssh??? Motif die nk suruh saerah kne sound dgn siti nurhaliza, nk laga antara adik bradik. Nmpk x permainana die. Alih2, die yg kne sound dgn dato k! Pdn muka si gemuk ni. Rumh dh kne simbah cat pn xreti2 bhs lg. Jenis busuk hati. Byk lg statementpaper yg zubir ni suke lagakan org utk org sakit hati. Dh lm aku perhatikan si zubir ni. Lg byk haters lg die nk buat.,, nk tunjuk die xnk klh… aku doakan die dpt pengajaran dr Allah, n org2 yg die buat fitnah… aku benci zubir!!

    0

    0
  69. Hush says:

    kalau tengok statement kat Rita kat atas. Rita ni masih suka hubby dia, kalau tak naper dia terasa & melenting bila dgr khabar yg Hubby dah ada new gf. Faham juga perasaan hati Rita ni, Iyerlah dah dia kahwin dgn Aidil & ada anak lagi. Tipulah kalau rasa sayang tu sikit pun tak ada. Tapi kalau i jadi Rita, i just cont. jer hdup dgn anak2. Kalau suami dah tak suka & nak cerai, redha jerlah even semua tu pahit. Lepas cerai, time Raya ni p minta maaf kat ibubapa kita, p jumpa mak pakmertua,bekas suami mohon maaf even kita rasa berat hati. Lepas tu teruskan hidup, & tak payah nak fikir lagi pasal bekas suami sebab semua benda dah settle cara bagus. Hidup pun aman..

    0

    0
  70. aidil bukan ketua keluarga yang baik (x bertanggungjawab)
    rita bukan isteri dan menantu yg baik (sbb mulut hang.. kuhhhh semangat)
    yang kesian…… anak-anak mereka……
    yg bertepuk tangan…. yg x ingin melihat mereka bersama
    yg berdosa… mungkin jgk kita(hee byk gosip)
    ### selamat hari raya uols…

    0

    0
  71. sympathy gugurl says:

    Semoga rita tabah mgharungi hidup yg mendtg…diceraikan utk kli kedua bkn bermakna rita tidak baik mungkin semua nya dh ditetapkan…sudah tertulis…jaga anak elok2…

    0

    0
  72. ati pompuan says:

    tk pa lah kak rita mgkin ini yg tbaik utk akak sekeluarga..tk payah pk lagi besarkan je ank2 dan terus kan kehidupan akak ngn sebaik mgkin….Allah bt semua ni mesti bersebab dan Dia tahu apa yg terbaik utk akak………bt aidil tk palah mgkin jodoh ko ngn akak rita cm takat ni jer bt lah yg apa ko rs suka dan baik utk ko ngn famili semoga semua akan menjadi 1 pengajaran bt semua termasuk sy jugak….

    0

    0
  73. ati pompuan says:

    tk pa lah kak rita mgkin ini yg tbaik utk akak sekeluarga..tk payah pk lagi besarkan je ank2 dan terus kan kehidupan akak ngn sebaik mgkin….Allah bt semua ni mesti bersebab dan Dia tahu apa yg terbaik utk akak………bt aidil tk palah mgkin jodoh ko ngn akak rita cm takat ni jer bt lah yg apa ko rs suka dan baik utk ko ngn famili semoga kisah ini akan menjadi 1 pengajaran bt semua termasuk sy jugak….

    0

    0
  74. pemerhati bebas says:

    Kenapa laa g buat statement mcm tu dlm paper?
    Balik2 si Rita ni *judge lakinya tak matang laa….curang laa….
    Memalukan laa….
    Aapa yg nak dibuktikan?
    Buruk2 pun…itu adalah ayah kepada anak kamu…
    Yang kamu sendiri *pilih…..
    Kalau benar masih sayang suami….
    Kena jaga *aibnya….ni tak….balik2 ko nk *smash dia….
    Apa yang dapat?
    Akhirnya badan sendiri yang binasa….
    Entahlah….tgk mmg macam dah tak ngan laa….
    Hubungan ini nampak penuh dendam….

    Jangan gunakan anak2 untuk *sakiti pasangan anda…
    Yg tak sehaluan kamu berdua…
    Tp anak-anak tetap perlukan kedua ayah dan ibu mereka…
    Kalau kamu burukkan ayahnya…
    Mereka akan rasa *down juga….
    Begitu juga kalau diburukkan ibu mereka…

    Sudahlah…
    Berfikir untuk kebaikan anak-anak ye…
    Lepaskan je laa Aidil tu….
    Dulu kamu juga yang tuntut cerai dr Dia…

    Kalau ada jodoh….
    Mungkin kamu boleh bersama semula….
    Tp biarlah dengan doa restu dan redha kedua ibu bapa…..

    0

    0
  75. akubiniorgtapicurang! says:

    menyampah r ngn ko zubir..tak habis2 jadi batu api.

    0

    0
  76. kiah says:

    aku minat lakonan rita nie org nya cantik & talented tetapi hal rumahtangga.. adoiii & dr mata kasar & dr apa yg didinger @ dilihat… dua2 memang ada salahnya & dah jelas dr awal hubungan mereka. Rita sebagai org yg lebih tua @ matang nape dulu tak pikir panjang2 @ desperate nak kahwin walaupun x drestui & anak mana yg sanggup membuang kelurga. Pasal ayu, zubir & kak jenah, senah @ sape2 pun itu bukan sebab keretakan rumahtangga rita & aidil… pokok pangkal & tunjangnya adalah rita & aidil yg nampaknya dah x dapat menerima satu sama lain & x boleh bertolak ansur.. memang sakit hati bila kehilangan org tersayang tetapi diapa kita menolak takdir Tuhan yc maha kaya & mengetahui.. pasti ada hikmah diatas apa yg berlaku.. tabahkan hati & move on..

    0

    0
  77. NANA says:

    TAHNIAH ZUBIR BERJAYA MERUNTUHKAN MASJID ORANG..WHAT COMES AROUND GOES AROUND ENCIK ZUBIR

    0

    0
  78. NANA FIRDAUS says:

    TAHNIAH ZUBIR BERJAYA MERUNTUHKAN MASJID ORANG..WHAT COMES AROUND GOES AROUND ENCIK ZUBIR

    0

    0
  79. ThatSoMe says:

    Aku cukup x suke org luar campur hal rumah tangga orang len. Kepada Zubir BH: Aku tunggu karma recycle ketuk pintu ko.

    0

    0
  80. antibuayadarat says:

    pendapat aku suami dia byk salah. da masa kawin dlu napa beria2 sgt?? ada masalah main nk lari lintang pukang. ikut ckp keluarga la apa la. yg pelik yg sama2 meracun nk meruntuhkan masjed org pe masalah? suami wajib bimbing isteri. Tu mmg da nyata mana2 ustad pun ckp menda yg sama. Bagi aku, mcmana kelakuan isteri, itu adalah ‘hasil’ bimbingan sang suami. maksudnya rita tu cermin diri c aidil. yg byk ngutuk tu mesti korg sama je meroyan kalau di dua/di abaikan pasangan. komen mcm pernah dicurangi dan diduakan. Apa pun c lelaki maupun c pompuan yg salah, Allah tu ada. Dia yg tahu, Dia yg berhak mnghukum! Tp kalau aku kena ngorat dgn jantan tu, aku kebas duit die je. Jd kan suami ??? TIDAK SEKALI KALI…… cari sakit boleh laaaaaa

    0

    0
  81. siti says:

    Sebab itu kuasa talak di tangan lelaki. Mereka lebih matang dan rasional dalam membuat keputusan brbanding wanita itu yg penuh EMOSI dalam setiap kenyataan kpd media. Buktinya, baca semua kenyataan Rita di akhbar.
    Dan sila nilai siapa lebih matang sebenarnya.

    0

    0
  82. sokong-rita says:

    my parent life sme like tat..so i know how hard it was..pd yg x prnah mrasa jgn ske2 wt statemnt yg mnykit kn hati..bettr rita cerai dr trpkse mkn hti..ada n x de sme je,.rita pon mmpu jd ibu yg baik ..yg mngutuk tu hebak sangak ke??

    0

    0