Written by AbangNara | February 27th, 2012

Di kala seluruh rakyat Malaysia sedang teruja dengan perkahwinan Lisa Surihani dan Yusry, dalam diam Fasha Sandha telah mengupload sekeping gambar dirinya bersama Jejai menerusi Facebook We Love Fasha Sandha. Gambar ini jelas menunjukkan yang mereka berdua sedang berada di dalam butik pengantin.

jejai dan fasha

Malangnya tiada sebarang description yang ditulis oleh Fasha Sandha mengenai gambar yang diuploadnya ini. Namun menurut firasat Abang Nara, kemungkinan besar mereka berdua pergi bersama-sama ke butik ini untuk melihat rekaan baju pengantin. Persoalannya, adakah baju pengantin tersebut untuk mereka berdua?

Tiba-tiba kat rumah Abang Nara nie terbau nasi minyak pulak. Jeng jeng jeng.

P.S: Ilusi lubang 3D yang menimbulkan rasa seriau.

87 responses to (GOSIP)Jejai Dan Fasha Sandha Tempah Baju Pengantin?

  1. ainaesther says:

    “kami tak kahwin lagi. jejai teman saya pergi tengok costume drama/filem saya akan datang” -fasha sandha.

    0

    0
    • fasha says:

      x la.butik tu bisnes baru i. b.jejai yang sponsor.

      0

      0
      • blacktie says:

        p nikah cepat sikit..naik semak aku nengok dok peluk mcmkan dah menikah aje ghupenye.. kalau dah nikah.. menangis le syaitonnnn yg dok guda hangpa soh peluk bagaii tuu.. jgn dah nikah main sepak terajang plak.. ahhaha

        0

        0
      • qaseh says:

        alahh, semak kau tengok fasha ni, semak lagi aku tengok sheila amzah dgn shanaz.. dok kawan-kawan..tapi semua gmbar dok gesel2. at least fasha ni senyap je takde cakp pape pun~

        0

        0
      • kecoh siak says:

        pape je la FS oi. bile org lupa pasal kau, time tu la kau menyelit. kalau fan or admin fb kau yg upload gmba ni xpe la. ni kau sndri yg upload. publisiti murahan la makcik oi. org pun da malas nak amek tau pasal kau. peminat kau yg nan hado tu je dok hadap fb kau. BORING.
        kalo nak kawen tu, kawen je lah. xpayah nak buat mcm ni. nmpk murah sgt.

        0

        0
    • kalau kawin pun apa salahnya. kami peminat merestui. fasha pasti kelihatan manis, kalah lisa surrrrirrumah.

      0

      0
      • Lovelyvic says:

        Orang kawen… dia pun tergedik nak kawen gak..
        Kawen la…. kami pun dah muak dengar cerita pasal ko…
        tak de sape pun nak pedulik ko kawen ke.. hapa ke..
        nyemakkkk ruangan gosip je….

        0

        0
    • Fiza Elite dah 30 series pun bawak watak budak kolej says:

      booooo… xde sape nk amik tau pasal engko kahwin lahhhh! couple paling x semenggah!

      0

      0
    • Aku rasa mcm nak tampar jer budak gemuk dlm rancangan Jangan Tidur Lagi tuh says:

      “Tiba-tiba kat rumah Abang Nara nie terbau nasi miyak pulak. Jeng jeng jeng”

      Amboi…. sampai kat umah sendiri po dah terbau nasik minyak orang, lapar sungguh ni…

      0

      0
      • Nasi Tangas says:

        Bau nasi minyak kat rumah Papa Nara tu macam dalam cerita seram yang suam je – Santau Merasuk. Ish, takuttt sangat aih… Baik p check sapa yang masak. Harap2 Nek Jah jiran sebelah yeaw!

        0

        0
    • Sayabukankakaknorman says:

      tak habis2….nk kawin tu kawin jelah..tk yah nak upload pic2 mcm2..saja nak bikin kontroversi…maklumlah…nk dkt2 anugerah bintang popular…mula nk raih undi…raih simpati..gosip murahan si sendat ni….

      0

      0
    • siticantek says:

      Hai Fasha. Walau apapun U buat kat citu saya doakan ia adalah tanda yg baik utk U satu hari nnt. We luv U 4ever n RFS

      0

      0
    • apa pun tak bleh says:

      Tengok org lain kawin.. dia pun rasa teringin & tergatal nk kawin jugak la kan..? Kesian.. Dah hampir kertu… Semua dah laboh dah..

      0

      0
  2. tepong says:

    fasha and jejai tlg la kawen cpt2 sikit. muak cita korang dua ni tauu

    0

    0
    • blacktie says:

      p mana komen aku tadi.. haizz.. apa pon.. cepat2 la menikah.. naik semak mata dan pwot aku nengok amek gambo peluk bagai nak rak.. bila nikah sok… jgn le dok bosan plak.. sbb dah peluk sakan sangat.. ingatla ye.. bila kita menikah.. setan akan nanges dengan penuh syahdu syahdan sbb takde korang dah halal.. hohoho

      0

      0
  3. Anonymous says:

    fasha pun tak nak ketinggalan ker???? semoga bahagia lah yer.. hahaha

    0

    0
    • Nyah Cantek says:

      I bukan nak masuk sebelah fasha , tapi kalau tgk designer tu , Rizman Ruzaini , and dia bukannya buat baju pengantin jew , apa2 jer lah , asalkan Fasha bahagia , dan dengan ini i menukar nama i kepada Sasha Sandha <3 ,

      0

      0
      • ketua kelas says:

        nyah cantek, terima kasih.. akhirnya ada jugak sorang yg bijak kat sini yer…dia g jumpa rizman ruzaini pun korang nak kecoh. kalau dia nak kawen knape nye?? biar je la…

        utk lovelyvic, kalau ko tak peduli pasal fasha, buat ape ko komen kat sini.. macam la time ko kawen ade org terhegeh2 nak amek tau!

        0

        0
      • senyum says:

        saya pun taknak sebelahkan sesape la kan… tetapi sebagai manusia yg memang tak pernah sempurna dan mmg ada wat silap maka saya doa kan semoga FS bahagia pe yg dia nak cari selama ni dan bkn FS je..tp sume2 manusia yg berada di bumi ALLAH ini.. doa yg baik utk org lain..insyaallah yg baik akan dtg pd kita..klu asyik berkata buruk tentang org lain..maka yg buruk itu adalah diri kita…

        0

        0
  4. mOshie says:

    kantoiii suda~

    0

    0
  5. nekjah says:

    nenek firstttttt!!!!!!!!!!!!hohoho

    0

    0
  6. Ariana says:

    good news..alhamdulillah…

    0

    0
  7. Ariana says:

    good news ..alhamdulillah… hope so..

    0

    0
  8. […] Di kala seluruh rakyat Malaysia sedang teruja dengan perkahwinan Lisa Surihani dan Yusry, dalam diam Fasha Sandha telah mengupload sekeping gambar dirinya bersama Jejai menerusi Facebook We Love Fasha Sandha. Gambar ini jelas menunjukkan yang mereka berdua sedang berada di … Continue reading → […]

    0

    0
  9. LUV fasha says:

    tempah baju g ABPBH 2012 kot…

    0

    0
  10. kamal says:

    betina nie pn nk publisiti murahan gak ke,, dh perangai 2 mmg dh murahan s 2 ska sngt nk uploud pic cm ne,, tujuan nye nk mnyakiti haty org……. hmhmhmhm dasar perempuan murahan!!!!!! boleh blah la…. klu lisa kawen mungkin ramai teruna di luar sana kecewa,, tp klu perempuan ni yg kawen ramai org ttp mata cm x nmpk !!!!! sb x kawen lg pn prangai cm org dh kawen !!!!!!! kikikikiki…… jejai dpt pn bekas org,, dh barai pn betina nie !!!! hahahahaha

    0

    0
    • siticantek says:

      Hello hello> bahasa tu biaq canteq cikit. Biar seburuk mana pun jgnle sampai sebut betina. Siapa kita nak ukur manusia lain sdgkn kita x tahu kedudukan n citer yg sebenar. Kan lebih baik doakan mrk berkahwin dr begitu je selamanya.Kita bukan tuhan utk hukum @ beri pembalasan.

      0

      0
    • minah jambu 24 jam mengadap computer says:

      kau dah kenapa ‘kamal’?fasha romen dgn bapak kau ke yg kau emo sgt?ke mak kau pun sama perampas laki orang sampai kau trauma macam ni?fasha tak kacau hidup kau pun yg kau semak buat apa?jgn cakap org ‘kamal’ oi..jangan nanti kau dapat bini pelacur sudahlaa

      0

      0
      • benci laki kau says:

        kadang2 pelacur lg bagus dr yg bertudung punya perangai…x hipokrit mcm kau yg tunjuk bagus sgt..

        0

        0
      • kau tu lebih hina dr pelacur says:

        jgn cakp kamal mcm tu. awak tu bagus sgt ke dr pelacur? kalau bertudung blm tentu awk tu bgus. kalau bagus x maki hamun kat gosip sini. Kwn laki byk ckp pelacur lg bagus x hipokrit dr yg pretend dia alim . mcm kau ne… jgn tgk cermin takut pecah sbb muka kau tu buruk n hati busuk… daaaaaaa

        0

        0
  11. anne sophea says:

    ade sape kisah lagi ke kat dorang ni???

    http://annesophea.blogspot.com

    0

    0
  12. vanilla ice says:

    nak kahwin dah !!!…baguihhhh. Cari tukang sponsor byk2 sikit, btw bakal mak mentua setuju ka ????

    0

    0
  13. ayue yg xberapa ayu tapi ayu lgi dr pasha..kuikui says:

    aku tengok dia ni kan if semua kita duk tertumpu pada 1 1 artis dia mesti nak menyelit seolah2 dia nak kasi tahu org jgn lupa dia…bila dh xberapa nk popular dia akan menyelit..tgokla sebulan 2 ni selalu org duk hangat cite sal lisa n yusri sal ana n naim org dh xhirau dia tup tup dia menyelit post gambar ngan jejai..dia mmg suka publisiti murahan

    1 lagi if korg perasan la kan kalu drama popular melibatkan nora danish..semua org duk cite pasal tu maka dia akn kuokan cite2 hot dia ngan jejai bagai..mcm xde modal… pasha ni aku rasalah dia ada 1 penyakit yg mana penyakit tu di sebut sebagai “TAK BOLEH TENGOK ORANG LEBIH DARI DIA”..

    tu jea sekian..

    0

    0
  14. alyssa says:

    kesian FS, xde orang peduli kat dia,sampai kena upload gambar sendiri kat facebook. nak tarik perhatian orang. secara jujur, orang dh x kisah dengan sapa dia nak kawen, mcm dah bosan dengan citer dia.

    kadang2 kesian lak kat dia…macam terhegeh2…nak kecoh kat sumer orang, tapi bila wartawan tanya, no comment la…

    kawen lah…jaga lah rumahtangga elok2, jangan sampai jejai kena rampas dengan orang lain lak…dunia berputar…

    0

    0
  15. strawbery_ijau muda says:

    hurmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm.
    kontroversi untuk ABPBH tahun ni ker nek fasha sendat…
    sorrry dah basi la taktik u ni..

    0

    0
  16. nono says:

    ntah2 g tempah bju tuk abpbh kot.pndai je ckp nk kwen

    0

    0
  17. meeradriana says:

    baguslah kalau nak kawin..
    xdelah citer pasal korang lagi..
    jgn sengaja upload pic ni utk buat kontroversi utk menang abph nanti yer..

    0

    0
  18. tina jr. says:

    Ada aku kesahh? Nyibok je..org nak kawin, dia pun nak kawin :p

    0

    0
  19. Pasha ungu says:

    Tapi kan at least dia berdisiplin n komited dgn kerjaya dia.yg ni artis lain kena contohi.n if terserempak dgn pasah ni kt lua aku rasa dia tak kisah kot if kite nk bergambar dgn dia.tak sombong.yg lain2 bout herself no komen.sekian.

    0

    0
  20. akak bella says:

    org lain tgh dpt liputan dia ttp nk interframe kisah cinta basi dia tu… btw tu bukan butik pengantin tu butik si gedebab rizman ruzaini …. artis2 lain dh bersilih ganti kawin…ko jugak tak kawin2… sampai dh lunyai agaknya… epat2la kawin dgn mamat lombok tu

    0

    0
  21. caldilova says:

    Betul la tu Butik RizmanRuzaini. Yg demok itu Rizman, yg kurus itu Ruzaini. Butik diorg pun buat baju kawin, bukan takat baju anugerah apa bagai je.

    Aku bukan peminat FS, bukan peminat ND. Tapi FS nak kawin dgn Jejai, biarla diorg kawin. Kita tgk apa jadi kat rumahtangga dia pulak. Setiap perbuatan, baik atau buruk mesti ada balasannya. ND pun dah cool dan bahagia skrg ni, kita pulak yg sibuk2 nak marah lagi kat FS. Doakan yang terbaik je lah. Tak gitu ND…???

    0

    0
  22. xsukaartisprasan says:

    kawen? ade aku kesah? kawen p la.. buhsan nengoknyer.. xder cite apa yg best pn pasal uolls ni..

    0

    0
  23. Tenggiling says:

    Tak padulik pun… Cerita diaurang tu tak sesyiok cerita dalam NatGeo (National Geographic). Apa-apa pun, Beruang Madu tetap syiok bah menyagatkan badannya di pokok.

    0

    0
  24. pilih kasih says:

    kesian fasha sandha di kecam sebegini rupa… kite sbg manusia kat sekeliling dia xperlu nak kutuk2 & pandang hina kat dia.. sbb kita xtahu nasib kita akan dtg…. mane tau Tuhan bagi hidayah kat fasha lps ni and dia berubah lebih baik….

    0

    0
    • suka pon tak,tak suka pon tak says:

      sape suh dia publish pic murahan ni kat fb dia?gtau fasha jgn publish pic murah2 cmni kalo xnak org kutuk ke hapa..diam2 sudah!

      0

      0
  25. hehehe says:

    pd pandangann aku lar kan kalo org yg ambik pic n letak dlm ruangan gosip tu kr ok lar tp kalo diri sendiri yg ltk dlm fb tu kira dah mmg cari publisiti murahan lar…sian2 skrg nie org dah tak kecoh psl dia,dia sendiri yg kecohkan diri sendiri…

    0

    0
    • nyampah tgk neelopak says:

      aku stuju nok!!! nmpk benor nk hebah2 kt org, pdhl org tak nak tau pon…memalukan kaum pompuan je..aku dlu nk kawen pon takde la nk swuh org amek gmbr kt butik pgntin pastu upload dlm twitter or fb sndri..ish ish ish..carik publisiti murahan tol!

      0

      0
      • siticantek says:

        MMg le awak x hebah kat org n suruh owg ambk gmbr sbb x de sape yg nak tahu. But Fasha masih ada peminat yg syg dia nak tahu n ambk tahu tau. Kalu x suka jgn tegk n pndang2 kalu x maknenya awak tu jeles jer… hehehe

        0

        0
  26. adess.. says:

    biar ler dia nak kawin cian dia.. hope dia bahagia lepas kawin dgn lelaki pilihan dia..

    0

    0
  27. siticantek says:

    Semoga Fasha n Jejai cepat2 kahwin n x sabo nak mkn nasi minyak mrk. saya doakan mrk bahagia hgga akhir hayat.Luv RFS 4ever……

    0

    0
  28. pasha lodeh says:

    eewwwwwww

    0

    0
  29. me myself says:

    dr info yg bleh dipercayai katanya dorang ni nk kawin bln april kt indon.

    0

    0
  30. zalin says:

    haha..pandai bro nara buat gosip..readers pun dah fikir macam2 sbb ternampak bju pengantin dlm gambar tu..

    0

    0
  31. kasut putih says:

    Alhamdulillah.. kalau ada berita baik jangan lupa kongsi ya Fasha!

    0

    0
  32. jejai says:

    jejai? euww….. pahit kelat….. mcm bangla…hehehhehehehe

    0

    0
  33. Pink Lady says:

    Abg Nara…
    Pls remove post ttg dia….meluat & tak ingin nak tauu pasal dia….tiada apa yg boleh dicontohi dr dia…

    0

    0
  34. benci neelopokkkk says:

    udah2 ler tu fashaaa…xyah la nak over sgt…ND dah bhagia skrg….

    0

    0
  35. nita says:

    kesian fasha

    0

    0
  36. mixgirl says:

    masyaallah….aku br tau diaorg nie br nk kawen….;))
    aku ingatkan dh kawen…opssssssss
    coz slalu bgesel bl bgmbar n fasha demon nie pn body dh mcm ank 5….

    0

    0
  37. alah nk cari publisiti murahan ler tu..dia ni kan stok dengki2..org heboh lisa+yusry kwin..dia pon nk ler jgk enterpremmmmmmmm…dpt bmw free tu…agak2 korang kan..ada ke jantan yg snggup bg segala2nyer tnpa dpt balasan..aku rasa zaman tu dh brlalu..cnfrm kwin dah nikah je blom…

    0

    0
  38. mak lampir says:

    ni sure suh org tgkapkan pic die.. die belakon2 tgk design baju…
    so leh propa lebih

    0

    0
  39. ND says:

    haha klu kau orang nak tahu ND la yg ambil photo tu….

    0

    0
  40. nona says:

    Semoga FS bahagia..

    0

    0
  41. zezai dengan pacha ni memang cecuai lorzh.
    oll da bezz 4 bof of u.
    cweet lorhz,x .

    0

    0
  42. olo says:

    menyampah le dgn betina ni………makin meluat tngok.nak mnonton tv pun nmpak je fashsa sandar ni pun x jadi tngok,

    0

    0
  43. Dato minah jambu 24jam mengadap computer says:

    fashaaaaaaaaaaaaaaaaaa i lov uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu !!!!!!! semoga allah pertemu kn jodoh fasha ngan jejai amin….lov uuuuuuuuuuuu fashaaaa !!!

    0

    0
  44. hafiz says:

    dia ni mmg spesis ska cri publisiti murahan !!!!! perangai dia pn dh cukup murahan x heran la klu dia bt perangai cm nie !!! sape yg sokong dia aku rasa perrangai pn lbh kurang dia la !!!! kena p chek otak sket!!! tp aku tngk yg x suka lagi ramai dr yg suka !!!! kah kah kah…..

    0

    0
  45. papa jejai says:

    kan best klu fasha sendut baca blog nie,, klu dia tngk n baca komen2 kt sini br dia tau betapa rmai yg x suka dgn perangai dia !!!! so x de la nk perasaan sngt yg rmai org minat kt dia sngt !!!!!!!!!!! kikikikiki…… lps 2 si jajai 2 pn baca skali dia pn tau la rmai yg benci kt darling dia 2 !!!!!!! kah kah kah

    0

    0
  46. sasa says:

    cantik nora danish lagi kot^^
    ape la jejai nie xpandai nk nilai!

    0

    0
  47. sasa says:

    cantik nora danish lagi kot!
    apa la jejai nie xpandai nak nilai!!

    0

    0
  48. budak k-pop says:

    sajer la 2 nk cri publisity murahan..& sktkn aty ND…x malu kerw curi suami org??

    0

    0
  49. Riin says:

    Elek sudah..siti nurhaliza terang2 perampas takde plak org bisibg kn???hahaha

    0

    0
  50. apa celop says:

    ape2 pom , mat pengantin bwu la at FS ekkk …….. :D

    0

    0
  51. novi says:

    simpel bos makasih infonya

    0

    0