Written by AbangNara | July 9th, 2014

Kemenangan 7-1 German ke atas Brazil sememangnya sangat mengejutkan. Abang Nara bangun sahur tengok-tengok Brazil dah kena titik 5-0. Ingatkan mimpi, rupanya realiti. Pasti kesemua peminat German bergembira dengan keputusan ini terutamanya Maya Karin yang di dalam badannya mengalir darah negara tersebut.

maya karin german

Apa yang lebih menarik ialah sebelum perlawanan Brazil menentang German bermula, Maya Karin telah berkongsi gambar dirinya memakai jersi German sambil memegang masakan ‘samba’l ketam. Pastinya keenakan lebih terasa ketika mengunyah ketam itu tatkala samba Brazil diayamkan oleh pasukan Germany. Hehehe.

maya karin german

Diharap pada perlawanan akhir nanti, Maya Karin akan berkongsi gambar masakan yang bersesuaian dengan pasukan yang bakal ditemui oleh German nanti. Buat penyokong Brazil, terimalah kekalahan ini seadanya. Boleh gunakan alasan ketiadaan Neymar dan Thiago Silva untuk menutup malu anda. Kepada penyokong German, selamat bergembira!!!

P.S: Kitab Yasin terselamat walaupun rumah hangus dijilat api

PERHATIAN: Pihak BeautifulNara tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak BeautifulNara juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

21 responses to German Menang Besar Atas Brazil, Masakan ‘Samba’l Maya Karin Penuh Bermakna

  1. nok gebuzzz says:

    sedappp nyer ketam……….nak cikit

    0

    0
    • Baby AA says:

      Peminat2 Brazil hari ni tersungkur….adios!

      0

      0
      • Jemah Jemahan says:

        Neymar jugak yg bijak. Dia buat2 sakit belakang jadi dia xdpt diturunkan beraksi. Neymar dah tau Brazil bakal kena belasah. Kakaka…

        0

        0
        • Kodok says:

          tu lah ade pemain terbaik g simpan …pmain yg ntah dari mana kutip soh main…kan dah kena 7-1. hahahaha.

          0

          0
        • Hu hu hu says:

          kekalahan brazil adalah terburuk dlm 84 tahun sejarah world cup.
          tu dia…siapa ada jersey brazill…
          korang bakar saja la.
          atau simpan buat kain lap kaki.
          hehehe

          0

          0
        • Raja Bomoh says:

          Alah, Germany/FIFA dah sogok Brazil…Brazil kan jenis korupted jugak. Ini semua politik ..ini semua jubo.

          0

          0
        • Bedah says:

          Deutschland!!!
          Final would be an European League, Germany vs Netherlands and the German take it all ;o)

          0

          0
        • Baby AA says:

          apapun…messi is the best.

          0

          0
        • LINDA says:

          Kualiti permainan Germany sgt bagus. Yes, they are awesome and deserved it to win the game…..Player pun handsome2 jugak, termasuk coach sekali. Memang dah jangka Germany akan menang tapi tak la sampai 7-1

          0

          0
      • Rooney says:

        sesuai la muka kena taji sama germany. negara miskin tapi taksub sangat pd bolasepak. bila wiesel tamat, semua sujud ke tanah meraung cam kena rasuk saka. bila score gol menari samba cam beruk tepi padang. pada muka dah termalu. satu dunia ketawa pada kebodohan negara dunia 3. takziah brazil dan fans. your bus is waiting. k bye.

        0

        0
        • Ketam 2 Alam says:

          mana tahukah anda? tak masuk ke hari ni menyemak blog? anyway, …siapa yg sokong argentina..cepat2 la bakar baju. sama juga cam brazil. negara europah maju dlm bolasepak. penuh dgn skills and strategi. negara amerika selatan main cam main untuk daerah.

          0

          0
  2. Olga Puasa Tau says:

    Fenomena baru di bulan Ramadan. Tauhu telur Olga menjadi bualan hangat. 2 x dah cuba…sedap tak terkata.

    0

    0
  3. jep says:

    nara ni kata peminat brazil.nampak sgt pembohong.ayat last sekali pun dah tau

    0

    0
  4. shahz says:

    masak samba l rupa tu ke? mcm kuah ayam percik je.. btw, masak utk brp org ni? banyaknye..

    0

    0
  5. oit says:

    kurusnye maya karin

    0

    0
  6. Anonymous says:

    Yeahh, menang besar…walaupn minat Brazil tp German menang pun OK asalkan Holland menang atas Argentina kelak coz aku big fan of the orangje!! Go Holland, go Netherland, Go Belanda !! The cute Sneijder, the handsome VAn Persie, the matured Kurt and the actor Arjen Robben, go guys, luv them all.

    0

    0
  7. Anonymous says:

    wlpn sy x minat bola..tpi terkejut gak tengok brazil d belasah jerman smpi 7-1…dh mcm jerman main ngan org asia plk…wat malu jer la sape y sokong brazil..

    0

    0
  8. Hafiz Rahim says:

    Maya sokong german, aku pun tukar la..dari brazil masuk german. Hehehe

    0

    0
  9. ss says:

    nak guna alasan tiada silva n neymar brazil kalah?
    lau silva ada defence solid skit tapi tetap german akan menang tapi xla sebesar 7-1

    0

    0
  10. Amal Espraza says:

    sedapya maya karinnn

    0

    0
  11. Ketty says:

    maya karin ni x salah aq ada darah german kan???

    0

    0